Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Troym
Director del Fútbol

2024.10.09. 00:00:40

brazilfan írta:
2024.10.08. 23:21:22
Párizsban, a PSG-nél sincs az a kimondott örömfoci, többek között Xavi Barcája is jobb volt náluk.
Akkor úgy értetted, hogy csak idegenben mostak le minket és idegenben van örömfocijuk?

Én úgy értettem a szavaid, hogy szerinted Páriszban az az általános vélemény, hogy nincs örömfoci egyáltalán, de akkor a hazai meccseiken nincs és idegenben van...
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.08. 23:21:22

Troym írta:
2024.10.08. 21:53:55
Párizsban, így kezdődik a mondat.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.08. 21:53:55

brazilfan írta:
2024.10.08. 21:26:01
többek között Xavi Barcája is jobb volt náluk.
erről lemaradtam, nem ők jutottak tovább 4 gólt lőve a visszavágón?
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.08. 21:26:01

Azért is visszatetsző, ha Enrique a játék miatt kritizálja Xavit, mert az ő kapitánysága alatt a spanyol válogatott, pl. a katari világbajnokságon, sokat passzolva, ötlettelenül és meddőn játszott. (Ugyanaz a válogatott Enrique nélkül most nyáron szórakoztató focit tudott játszani.)
Párizsban, a PSG-nél sincs az a kimondott örömfoci, többek között Xavi Barcája is jobb volt náluk.
dingdong
Jugador d'estrella

2024.10.08. 20:18:11

LE mutasson fel valamit. Mármint őszintén.

Szerettem edzőként mert jó focit játszottunk és BL-t nyertünk de ekkora arc nem jár azért mert a világ tagadhatatlanul legjobb játékosaival kupákat hozott. Azóta sem mutatta meg sehol, hogy tényleg ér valamit. Ha olyan sorozatba szállította volna a BL-t mint ahogyan az a keret tudta volna akkor természetesen azt mond amit akar de sokkal gyengébb real madridok vitték zsinorba. A spanyol válogatottban is csak botrányt csinált. A PSG-nél meg nagy az arc miközbe 11v11 megvertük őket otthon Mbappestul.

Nevetséges és szügségtelen véresszájú madridista szintű beszologatás. Elvégre volt az is. Nem netflix sorozat kell meg visszafele rugdosás hanem korrekt teljesitmény ennyi pénzből.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.08. 15:59:25

Chino írta:
2024.10.08. 15:25:48
Szóval ennek a mondatnak, amit hallhattunk Luchotól kb. annyi értelme van, mintha azt mondaná, hogy Xavinál más színű labdával játszottak.
Ha már labda....hozok egy kis poént....én biztosan nem más színű labdát láttam, hanem általában amikor a labda nálunk volt, akkor nyugalomban lévő, megpihent labdát láttam sok oldal és visszirányú gördüléssel....miközben guruló, szaladó, fürge és gyors labdát láttam volna szívesen az ellenfél kapuja irányába .... :D

Vajon melyik labda áll közelebb a Barca DNS-hez?
gránit
Director del Fútbol

2024.10.08. 15:49:51

Chino írta:
nem is azt mondtam, hanem, hogy ha ilyennel jön, akkor mással is előrukkolhat.
Rukkolt elő mással? Mondott olyasmit, hogy miért nem nyert Xavi BL-t? Mondott olyasmit, hogy miért volt Xavi kevésbé eredményes? Mondott olyasmit, hogy bezzeg én több trófeát szereztem? Én egyelőre nem láttam, hallottam tőle ilyet. A stílust kritizálta:

https://www.goal.com/hu/h%C3%ADrek/luis ... 7579eef1fe
Chino írta:
nem fogsz egyik szezonról a másikra egy bonyolult, teljesen más stílust, taktikát átadni.
Flick-nek hogy sikerült pár hét alatt több ponton előrelépést elérnie? Szinte teljesen ugyanazokkal az emberekkel? Xavi két és fél évig volt edző a Barcelonában. A világ minden ideje a rendelkezésére állt, hogy a Barca-DNS-re legalább foltokban emlékeztető stílusjegyeket felmutasson. Ez Flick-nek néhány hét alatt sikerült.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.10.08. 14:52:43
Chino írta:
2024.10.08. 14:42:42
Azért nézzük már meg akkor kik voltak ott és Xavinál kik. Annak a Bl-győztes csapatnak a gerincét azok alkották, akikbe még Pep ezt beleverte. Alba, Piqué, Dani Alves, Iniesta, Busquets, Messi de még Xavi, sőt Pedro is. Arról nem is beszélve, hogy csatlakozott egy Neymar, Suarez vagy Rakitic a top Messihez.
Xavinak egy-két szezon alatt lecserélődött szinte az egész keret, 2-3 öreg hírmondó maradt (többnyire fékként) cserének az egész csapatban, a második teljes szezonjára még annyi sem. Kapott még Koemanhoz képest is vagy 15 új embert két év alatt 9-10 különböző klubból És még így is 10 pontot vert a Realra a bajnokságban az első teljes szezonjában.

Luchonak inkább azt kellene megmagyarázni, hogyan esett ki a világ egyik, ha nem a legjobb csapatával három év alatt kétszer a BL- negyeddöntőben az Atma, meg egy klasszisokkal gyengébb Juve ellen. (ha már Xavinál a Bl-kudarcokat említjük)
Nem is azt hozta fel Enrique, hogy ő eredményesebb volt. Hanem azt, hogy Xavi nem játszatott Barca-stílust. Nem az eredményességről van itt szó.

Flick kb ugyanazzal a csapattal játszik most, mint Xavi. Szinte teljesen ugyanazokkal az emberekkel.
Ha figyelmesen elolvasod, nem is azt mondtam, hanem, hogy ha ilyennel jön, akkor mással is előrukkolhat. De a lényeg az volt, hogy távolról sem voltak azonosak, de még hasonlóak sem a körülmények, így ilyet mondani teljesen semmitmondó. Lucho sem tudta volna a helyében alkalmazni, még ha akarja sem, sőt megkockáztatom Pep sem. Azoknak a játékosoknak nem csak a képességei voltak nagyon magas szinten, hanem már komoly alapjuk is. Ha összecsődítesz a Chelsea-ből, Leeds-ből, Sevillából, Cityből, Bilbaoból, meg jó ég tudja honnan egy csapatra való kész játékost, azoknak nem fogsz egyik szezonról a másikra egy bonyolult, teljesen más stílust, taktikát átadni. Hiába voltál te játékosként tagja.
Arról nem beszélve, hogy ő is csak továbbvitte zömében azokkal a játékosokkal, akikbe ez már bele lett verve (legtöbbjüknek az alapját már ifista korában).
Szóval ennek a mondatnak, amit hallhattunk Luchotól kb. annyi értelme van, mintha azt mondaná, hogy Xavinál más színű labdával játszottak.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.08. 14:52:43

Chino írta:
Azért nézzük már meg akkor kik voltak ott és Xavinál kik. Annak a Bl-győztes csapatnak a gerincét azok alkották, akikbe még Pep ezt beleverte. Alba, Piqué, Dani Alves, Iniesta, Busquets, Messi de még Xavi, sőt Pedro is. Arról nem is beszélve, hogy csatlakozott egy Neymar, Suarez vagy Rakitic a top Messihez.
Xavinak egy-két szezon alatt lecserélődött szinte az egész keret, 2-3 öreg hírmondó maradt (többnyire fékként) cserének az egész csapatban, a második teljes szezonjára még annyi sem. Kapott még Koemanhoz képest is vagy 15 új embert két év alatt 9-10 különböző klubból És még így is 10 pontot vert a Realra a bajnokságban az első teljes szezonjában.

Luchonak inkább azt kellene megmagyarázni, hogyan esett ki a világ egyik, ha nem a legjobb csapatával három év alatt kétszer a BL- negyeddöntőben az Atma, meg egy klasszisokkal gyengébb Juve ellen. (ha már Xavinál a Bl-kudarcokat említjük)
Nem is azt hozta fel Enrique, hogy ő eredményesebb volt. Hanem azt, hogy Xavi nem játszatott Barca-stílust. Nem az eredményességről van itt szó.

Flick kb ugyanazzal a csapattal játszik most, mint Xavi. Szinte teljesen ugyanazokkal az emberekkel.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2024.10.08. 13:50:21
Peter írta:
2024.10.08. 13:39:49
Lucho :
"Velem a Barcelona a saját DNS-ének megfelelő stílusban futballozott, Xavi alatt viszont nem”
Pontosan. Nekem nagyon meglepő volt, hogy pont Xavi nem tudott átadni edzőként semmit a Barca-DNS-ből, amikor játékosként élő zászlóshajója volt ennek. De hát egy legendás játékosból nem feltétlenül válik legendás edző.

Mindig azt mondtam, hogy nem a Barca-DNS a probléma, hanem éppen annak a hiánya. Hogy eltűntek a kiugratások, altatás utáni ütempasszok, lyukarafuttatások. Eltűntek az egyérintők, az egyérintős labdakihozatalok, villámgyors cikk-cakk passzok. Ehelyett a vonalszélsőket erőltettük, meg a 4-3-3-at erőltettük, miközben nem volt három jó csatárunk, így meg semmi értelme ennek a hadrendnek. A Barca-DNS helyett nézhettük azt, hogy csetlő-botló szélsők vezetik bele a labdát a védőikbe "védelembontás" címszó alatt, miközben a Barca-DNS került pellengérre, holott ez minden volt, csak Barca-DNS nem.

Most viszont egyre több kiugratást látunk, ráadásul szembe a kapuval, ami a leghatékonyabb.

Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.08. 14:05:21

ocsike83 írta:
2024.10.08. 13:59:24
Peter írta:
Lucho :
"Velem a Barcelona a saját DNS-ének megfelelő stílusban futballozott, Xavi alatt viszont nem”
Jó öreg Lucho....agyára ment a párizsi levegő.
Nézzük már meg, hogy kinek és milyen játékoskerete volt hozzá.....

Kb. mintha a Ferraris mondaná a Trabantosnak, hogy "Figyelj öreg, én tudok ám menni az autópályán 150-el is!"
Oké, írtam, hogy nem tisztességes. De Flick tud menni 150-el egy Ladával? :)
Én nem is trabanthoz hasonlítanám, hanem 100-at ment egy BMW-vel. :)
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.10.08. 13:59:24

Peter írta:
Lucho :
Jó öreg Lucho....agyára ment a párizsi levegő.
Nézzük már meg, hogy kinek és milyen játékoskerete volt hozzá.....

Kb. mintha a Ferraris mondaná a Trabantosnak, hogy "Figyelj öreg, én tudok ám menni az autópályán 150-el is!"
Més que un club :P
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.08. 13:52:38

Peter írta:
Lucho :

Erről csak a számtalan gránit hsz jut eszembe a múltból, neki végtelen türelme volt ahhoz, hogy megpróbálja kifejteni a Barca DNS lényegét azon fórumtársak számára, akik a "felejtsük már el a Barca DNS" algoritmusra jártak.

Az idő sok mindenre megadja a megfelelő válaszokat.... :D
gránit írta:
2024.10.07. 14:45:03
Flick stílusa, amit játszat, az Barca DNS?
Pont múltkor linkeltem Marcelino nyilatkozatát.
Mi a Barca DNS?
Pont te írtál az elmúlt 8 évről, ahol Bartóék ezerrel nyomatták a Barca DNS szlogent és azt, hogy we color football.
Közben szerintem a mostani foci közelebb áll az eredeti Barca DNS-hez, mint az elmúlt 8 év (szerintem több az, Enrique lehet kivétel, igaz neki volt egy MSN-je) focija, ahol teljesen évről évre egyre jobban kiforgatták a tiki-taka féle "oldalpasszolgatására" hivatkozva a stílusunkat.
Persze Flick fociját nem lehet még megítélni, ahhoz kell legalább az egész szezon.
Gránit: nem bántásból, de góllövő középcsatárt vártál, akiket írtál: Sörloth 1, Dovbyk 3, Pavlidis 2 gólosak a csapataikban, Raphinha 5 gólos, pedig voltak már tőle bőven jobb játékosaink.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.10.08. 14:01:09-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.08. 13:50:21

Peter írta:
Lucho :
Pontosan. Nekem nagyon meglepő volt, hogy pont Xavi nem tudott átadni edzőként semmit a Barca-DNS-ből, amikor játékosként élő zászlóshajója volt ennek. De hát egy legendás játékosból nem feltétlenül válik legendás edző.

Mindig azt mondtam, hogy nem a Barca-DNS a probléma, hanem éppen annak a hiánya. Hogy eltűntek a kiugratások, altatás utáni ütempasszok, lyukarafuttatások. Eltűntek az egyérintők, az egyérintős labdakihozatalok, villámgyors cikk-cakk passzok. Ehelyett a vonalszélsőket erőltettük, meg a 4-3-3-at erőltettük, miközben nem volt három jó csatárunk, így meg semmi értelme ennek a hadrendnek. A Barca-DNS helyett nézhettük azt, hogy csetlő-botló szélsők vezetik bele a labdát a védőikbe "védelembontás" címszó alatt, miközben a Barca-DNS került pellengérre, holott ez minden volt, csak Barca-DNS nem.

Most viszont egyre több kiugratást látunk, ráadásul szembe a kapuval, ami a leghatékonyabb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.10.08. 13:54:36-kor.
Peter
Director del Fútbol

Lucho :

Erről csak a számtalan gránit hsz jut eszembe a múltból, neki végtelen türelme volt ahhoz, hogy megpróbálja kifejteni a Barca DNS lényegét azon fórumtársak számára, akik a "felejtsük már el a Barca DNS" algoritmusra jártak, miközben szerencsétlen DNS éppen "ki volt iktatva".

Az idő sok mindenre megadja a megfelelő válaszokat.... :D
gránit írta:
2024.10.07. 14:45:03
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.08. 11:51:15

bence0330 írta:
2024.10.08. 11:27:42
Azért ez tuti, hogy rendszerszinten erősen begyakorolható, aztán játékosok már cserélhetőek benne, max lesz valamennyi minőségromlás, ha valaki kicsit kevésbé éles, mint a másik. 100%-ra nyilván nem, de erős javulásig mindenképp. Tavaly pl. ha már az elcsúszásokat említed, nem tetszett úgy az aszimmetrikus rendszer, annak ellenére, hogy az elgondolás maga szimpatikus volt. Pont ezért, rengetegszer nem értették meg egymást a játékosok, főleg hátul, nem értették, kinek hová kéne épp milyen helyzetbe kerülni, ha valahol lyuk lesz, honnan kéne azt betömni, és ebből voltak ezek a furcsa, fejetlen helyzetek hátul. Idén ebből nem sok látszik, a szisztéma egyértelmű, max néha lekontráznak mert épp nem jött be a lescsapda, de látványosan tudja mindenki, hol a helye, és mit kell csinálnia. Kivételek persze néha akadhatnak. Ez tuti, hogy nagyon-nagyon alaposan be van gyakorolva, többféle összeállításban, és feltételezem, hogy egy Baldénak mindegy, hogy ki van középen amúgy, ugyanúgy hozzá, illetve nyilván a támadók pozíciójához kell alkalmazkodnia.

Fcbarcelona1: Nyilván, a stílus és a meccsek látványossága ég és föld, nem árnyalatok a különbségek, hanem idén több meccset lehetett nagyon élvezni, mint az elmúlt két évben kb összesen. Gyengébb jóval a keret, mégis jobb a foci. LE amúgy kicsit szerintem igazságtalan volt, ha ez amúgy kritika volt - én nem vagyok benne biztos, lehet, hogy pusztán csak stíluskülönbségre való rávilágítás volt a lényeg. De igaza van, Xavi egy pragmatikus edző volt az ideje háromnegyedében. Más kérdés, hogy szerintem ezt kényszer szülte, időről-időre megpróbálkozott Barca-DNS focival, de annak rendre rossz vége lett, egy-egy kirívó meccs kivételével. Eredményeket viszont a pragmatikus hozzáállása mégiscsak hozott, még ha olyanok is voltak a meccsek 90%-ban, mint egy foghúzás. Sőt, ha nem borul el, könnyen lehet, hogy magát LE-t üti ki a BL-ből jóval gyengébb kerettel, akár elég is lehetett volna ez a játékfelfogás ellenük, szóval önmagában nem kritizálnám emiatt Xavit. De nézni rettenetes volt a meccseinket, az biztos.
Nekem sem tetszett Enrique kritikája, még akkor sem, ha valószínűleg van igazságalapja.
Főleg úgy, hogy 2015-ben a hírek szerint Xavi, még játékosként elsimította az Enrique és a csapat közötti nézeteltéréseket, ami után tripláztunk. Van biztosan Enriqueben egy tüske. Nekem ezzel csak azt bizonyította, hogy sem ő, sem Xavi nem a megfelelő edző a Barca kispadjára.

Más: Toni Juanmarti szerint Gündoganra mindenki megharagudott az öltözőben a PSG meccs utáni nyilatkozata miatt. Xavi megpróbálta békíteni a feleket, de nem sikerült.
Nyáron is írtam, szerintem nem FFP okai voltak Gündogan távozásának.

Szerk:most az tényleg igaz, hogy kimarad a mostani válogatott körből: Mbappe, Vinicius, Rodrigo, Militao?
Tök jó, tőlünk gondolom mindenki minden percet végigjátszik, amikor 3 fontos meccs következik.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.08. 11:32:08

Chino írta:
2024.10.08. 11:14:34
Nekem ez azért kicsit furcsa,
Legalábbis nekem ez feltűnő, de az is lehet, hogy ezt csak beleképzelem.
Csodák nincsenek, de sok furcsaság van mindannyiunk számára, de azt ne felejtsük el, hogy milyen szakmai munkán edződtünk mi szurkolók (is) az utóbbi 8 éven keresztül?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.08. 11:27:42

Azért ez tuti, hogy rendszerszinten erősen begyakorolható, aztán játékosok már cserélhetőek benne, max lesz valamennyi minőségromlás, ha valaki kicsit kevésbé éles, mint a másik. 100%-ra nyilván nem, de erős javulásig mindenképp. Tavaly pl. ha már az elcsúszásokat említed, nem tetszett úgy az aszimmetrikus rendszer, annak ellenére, hogy az elgondolás maga szimpatikus volt. Pont ezért, rengetegszer nem értették meg egymást a játékosok, főleg hátul, nem értették, kinek hová kéne épp milyen helyzetbe kerülni, ha valahol lyuk lesz, honnan kéne azt betömni, és ebből voltak ezek a furcsa, fejetlen helyzetek hátul. Idén ebből nem sok látszik, a szisztéma egyértelmű, max néha lekontráznak mert épp nem jött be a lescsapda, de látványosan tudja mindenki, hol a helye, és mit kell csinálnia. Kivételek persze néha akadhatnak. Ez tuti, hogy nagyon-nagyon alaposan be van gyakorolva, többféle összeállításban, és feltételezem, hogy egy Baldénak mindegy, hogy ki van középen amúgy, ugyanúgy hozzá, illetve nyilván a támadók pozíciójához kell alkalmazkodnia.

Fcbarcelona1: Nyilván, a stílus és a meccsek látványossága ég és föld, nem árnyalatok a különbségek, hanem idén több meccset lehetett nagyon élvezni, mint az elmúlt két évben kb összesen. Gyengébb jóval a keret, mégis jobb a foci. LE amúgy kicsit szerintem igazságtalan volt, ha ez amúgy kritika volt - én nem vagyok benne biztos, lehet, hogy pusztán csak stíluskülönbségre való rávilágítás volt a lényeg. De igaza van, Xavi egy pragmatikus edző volt az ideje háromnegyedében. Más kérdés, hogy szerintem ezt kényszer szülte, időről-időre megpróbálkozott Barca-DNS focival, de annak rendre rossz vége lett, egy-egy kirívó meccs kivételével. Eredményeket viszont a pragmatikus hozzáállása mégiscsak hozott, még ha olyanok is voltak a meccsek 90%-ban, mint egy foghúzás. Sőt, ha nem borul el, könnyen lehet, hogy magát LE-t üti ki a BL-ből jóval gyengébb kerettel, akár elég is lehetett volna ez a játékfelfogás ellenük, szóval önmagában nem kritizálnám emiatt Xavit. De nézni rettenetes volt a meccseinket, az biztos.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.08. 11:37:02-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.08. 11:23:03

Főoldali cikkk:
A lesreállítás egy nagyon kockázatos stratégia, de elárulta, hogy „sok munka van mögötte, sokat dolgozunk rajta az edzéseken.”
Aki a tavalyi évhez hasonlítaná az idei játékunkat, az szerintem ne olvassa el Luis Enrique új nyilatkozatát a tavalyi Barcaról :)
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.08. 11:14:34

Peter írta:
2024.10.08. 10:19:17
ElBartimaeus írta:
2024.10.08. 00:31:32
Tavaly a legtöbb lescsapdánk Inigon ment el, borzasztó rossz ütemben mozgott a többi védőhöz képest.
azt leszámítva, hogy nincs nagyon belógó védő sehol, amit nehezen hiszek, hogy annyira gyakorolni kellene ilyen szinten.
Azt hiszem, hogy ilyen szinten is mindíg van mit gyakorolni, folyamatos odafigyeléssel, alázattal, szerénységgel felkészülni (mindenre még így sem lehet felkészülni), mert akkor nagyobb eséllyel kerülhető el az is, amit éppen tavalyról írtál.
Ráadásul azt is leszámítva, hogy ilyen szinten az Araujo-Inigo páros kicsit tapasztaltabbnak mondható, mint egy Cubarsi-Fort.

Talán ilyen szinten is - jelentsen is ez bármilyen szintet - érdemes lehet abban hinni, hogy a jó pap is holtig tanul....esetleg ismétlés (gyakorlás) a tudás anyja....
Nekem ez azért kicsit furcsa, mert hiába gyakorlod sokat elsőrorban azon múlik, mennyire érti meg egymást a védelem, elsősorban a középső védők. Cubarsi és Inigo viszont alig játszott néhány meccset együtt (eddig a szezonig szerintem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor, pláne Forttal, de akár Baldéval is) mégis nagyon jól működnek együtt. Ráadásul ez nem csak a lestaktikán vehető észre. Nem csúsznak el, ha kell kiegészítik egymást. Ezen számomra komoly meglepetés. Legalábbis nekem ez feltűnő, de az is lehet, hogy ezt csak beleképzelem.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.10.08. 10:19:17

ElBartimaeus írta:
Tavaly a legtöbb lescsapdánk Inigon ment el, borzasztó rossz ütemben mozgott a többi védőhöz képest.
azt leszámítva, hogy nincs nagyon belógó védő sehol, amit nehezen hiszek, hogy annyira gyakorolni kellene ilyen szinten.
Azt hiszem, hogy ilyen szinten is mindíg van mit gyakorolni, folyamatos odafigyeléssel, alázattal, szerénységgel felkészülni (mindenre még így sem lehet felkészülni), mert akkor nagyobb eséllyel kerülhető el az is, amit éppen tavalyról írtál.
Ráadásul azt is leszámítva, hogy ilyen szinten az Araujo-Inigo páros kicsit tapasztaltabbnak mondható, mint egy Cubarsi-Fort.

Talán ilyen szinten is - jelentsen is ez bármilyen szintet - érdemes lehet abban hinni, hogy a jó pap is holtig tanul....esetleg ismétlés (gyakorlás) a tudás anyja....
hajnesz
Entrenador del Barça

2024.10.08. 09:07:48

ElBartimaeus írta:
Tavaly a legtöbb lescsapdánk Inigon ment el, borzasztó rossz ütemben mozgott a többi védőhöz képest. Már talán írtam, talán csak akartam, de szerintem most ő irányítja a védősort, tekintve, hogy Koundé szélről nem fogja, a másik meg egy 17 éves csitri mellette és ez szerintem nagyon jól áll neki. Araujo mellett azt sejtem, hogy az uruguayi volt a vezér, amihez nehezen tudott alkalmazkodni. Kíváncsi leszek, mennyire tudja tartani ezt a formát majd a visszatérésénél. Szóval alapvetően nem látok olyan hatalmas különbséget a lestaktikát illetően azt leszámítva, hogy nincs nagyon belógó védő sehol, amit nehezen hiszek, hogy annyira gyakorolni kellene ilyen szinten.

Cubarsi szerintem sem különösen lassú, kicsit Piqué érzésem van vele kapcsolatban, róla is rengetegszer írták, hogy lassú, aztán lefutotta CR-t, meg megette reggelire, amikor a portugál csúcsformában volt. Nem emlékszem így hirtelen egy olyan jelenetre sem, hogy igazán elszaladtak volna mellette és ne tudta volna megoldani.
Tavaly messze nem játszottunk ennyire feltolt védőfallal, illetve idén sokkal intenzívebb a letámadás is.
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

Tavaly a legtöbb lescsapdánk Inigon ment el, borzasztó rossz ütemben mozgott a többi védőhöz képest. Már talán írtam, talán csak akartam, de szerintem most ő irányítja a védősort, tekintve, hogy Koundé szélről nem fogja, a másik meg egy 17 éves csitri mellette és ez szerintem nagyon jól áll neki. Araujo mellett azt sejtem, hogy az uruguayi volt a vezér, amihez nehezen tudott alkalmazkodni. Kíváncsi leszek, mennyire tudja tartani ezt a formát majd a visszatérésénél. Szóval alapvetően nem látok olyan hatalmas különbséget a lestaktikát illetően azt leszámítva, hogy nincs nagyon belógó védő sehol, amit nehezen hiszek, hogy annyira gyakorolni kellene ilyen szinten.

Cubarsi szerintem sem különösen lassú, kicsit Piqué érzésem van vele kapcsolatban, róla is rengetegszer írták, hogy lassú, aztán lefutotta CR-t, meg megette reggelire, amikor a portugál csúcsformában volt. Nem emlékszem így hirtelen egy olyan jelenetre sem, hogy igazán elszaladtak volna mellette és ne tudta volna megoldani.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.07. 21:37:08

bence0330 írta:
2024.10.07. 20:34:06

De alapvetően, taktikailag, Flick ezt látszólag tökéletes közeli állapotra gyúrta össze. Aztán persze simán lehet, hogy lesz meccs, mikor 3-szor is becsődöl, és benyelünk egy adagot, de továbbra is, én csak élvezem azt, amit csinálunk, nagyon látványosan focizunk, és annak ez az egyik alapköve.

Cubarsi amellett, hogy egy elképesztően lassú játékos, szerencsére a játékintelligenciája meg nagyon magas, nagyon jó érzéke van a játékhoz, elég durva, hogy az ő korában ilyen szinten megy a koncentráció egész meccseken, egy ilyen lescsapdázásnál nem nehéz picit belehibázni, de nem nagyon történik ilyen. Le a kalappal előtte ilyen téren.
Több meccsen is jól működött, csak most ez kifejezetten látványos volt.

Amúgy Cubarsíra én nem mondanám, hogy annyira lassú, posztjához képest egy átlag, de szerintem még ebben is fejlődhet, 17 évesen nem csak rutint szerezhet egy játékos, a fizikai képességei is fejlődhetnek.
Amiből jó lenne egy kicsit többet látni, az a belső védők hosszú indításai. Cubarsí és Inigo is nagyon erős ebben, többször is próbálkozhatnának, főleg hogy MAtS kiesett és tőle már nem számíthatunk hasonlóra.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.07. 20:34:06

gránit írta:
2024.10.07. 19:57:23
Feltűnően üdítő ez az új játékelem, amivel bővült az arzenálunk.

Sosem értettem, hogy ha már ész nélkül feltoljuk a védekezésünket, akkor már miért nem állítjuk lesre a támadókat, és miért szaladgál mindenki fejvesztve össze-vissza, ahelyett, hogy összehangoltan védekeznének.
Nyilván Xavi is erre bazírozott, nagyon próbálkozott, történt is előrelépés, csak nem elég. Klasszik esete volt, egy nem rossz, egészen jó képességű edző, de 0 tapasztalattal, nem tudott még elég sok mindent megvalósítani abból, amit szeretett volna. Flick sokkal jobban összerakta ezt a lescsapdát, pedig amúgy rosszabb helyzetben van állományban, mint Xavi volt az elmúlt két évben, így még veszélyesebb, még precízebbnek kell lennie, mert Cubarsinak és Inigonak kilépés után esélye sincs visszaérni, mint a két nagynak, ráadásul egy ideje már TS sincs, aki amúgy elég jó érzékkel tudta fogni ezeket az 1v1 ziccereket.

De alapvetően, taktikailag, Flick ezt látszólag tökéletes közeli állapotra gyúrta össze. Aztán persze simán lehet, hogy lesz meccs, mikor 3-szor is becsődöl, és benyelünk egy adagot, de továbbra is, én csak élvezem azt, amit csinálunk, nagyon látványosan focizunk, és annak ez az egyik alapköve.

Cubarsi amellett, hogy egy elképesztően lassú játékos, szerencsére a játékintelligenciája meg nagyon magas, nagyon jó érzéke van a játékhoz, elég durva, hogy az ő korában ilyen szinten megy a koncentráció egész meccseken, egy ilyen lescsapdázásnál nem nehéz picit belehibázni, de nem nagyon történik ilyen. Le a kalappal előtte ilyen téren.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Válasz küldése