Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.23. 20:53:51

FCBsteve írta:
2024.11.23. 19:43:56
Ti is pont ugyanígy kritizáljátok, csak nem nevezitek néven... Fáradt ez-meg-az, Ferran gyenge, FdJ miért játszik, ki lenne jobb/rosszabb, benézte Fermint bal szélen, stb.

Én pont azt hiányolom, hogy 3 gólos vezetésnél miért hagyjuk lesérülni Yamalt Zvezda, ellen, miért egyszerre kell mindenkit cserélni Osasuna meccsen, stb-stb.

Nem érzem az átgondolt rotációt... Xavinál sem éreztem, ha ez megnyugtató... ;)
Nem mindegy miért kritizálod, és milyen formában.
Ez a keret rövidebb egy Canceloval, Felixxel, Gündogannal, Roqueval és Romeuval.
Akik tavaly szintén kapták a kritikákat.
Szerintem először be kell lőni az edzők és a játékosok képességeit, és úgy érdemes ítéletet mondani.
Nincs is azzal semmi baj, ha mindenki a helyén van kezelve.
Flick pl. ezzel a kerettel vezeti a bajnokságot, gólrekordokat döntögetve.

Mai meccsről: tetszik a kezdő, remélem Olmo és Raphinha nem egy szélen fog játszani, és ilyen formában Pedri lesz a tkp-s.
Erős kezdő.
Azért Balde jelenlegi izomproblémája nem megnyugtató számomra, nincs helyettese.
Minguezara kíváncsi leszek
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.11.23. 20:25:14

bence0330 írta:
2024.11.23. 20:06:40
Mi van Rolival?

Pena; Martin-Inigo-Cubarsi-Koundé; Casado-Gavi; Olmo-Pedri-Raphinha; Lewy

Gavi a wild card, bárhol lehet, Casado partnereként, baloldali félterületben, 10-esben. Remélem utóbbiak, hogy Pedri varázsolhasson, de a tippem sajna a fenti.
Ó nemár, Baldé miért nem kezd? Martinnal ez nagyon meleg lesz.
Gavinak örülök, de nem tudom jó ötlet e pont a Celta ellen idegenben kezdetni először.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.23. 20:06:40

Mi van Rolival?

Pena; Martin-Inigo-Cubarsi-Koundé; Casado-Gavi; Olmo-Pedri-Raphinha; Lewy

Gavi a wild card, bárhol lehet, Casado partnereként, baloldali félterületben, 10-esben. Remélem utóbbiak, hogy Pedri varázsolhasson, de a tippem sajna a fenti.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Capitá del Barça

2024.11.23. 19:43:56

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 17:59:31
FCBsteve írta:
2024.11.23. 17:18:35
Folyamatosan Flicket kritizálod, gondolom Xavi miatt.
Mehetne egy
Pena
Fort-Garcia-Dominguez-Martin
Casado
Torre-Fermin
Ferran-Pau-Fati sor.
A harmadosztályban...
Meg is lenne a rotáció
Ti is pont ugyanígy kritizáljátok, csak nem nevezitek néven... Fáradt ez-meg-az, Ferran gyenge, FdJ miért játszik, ki lenne jobb/rosszabb, benézte Fermint bal szélen, stb.

Én pont azt hiányolom, hogy 3 gólos vezetésnél miért hagyjuk lesérülni Yamalt Zvezda, ellen, miért egyszerre kell mindenkit cserélni Osasuna meccsen, stb-stb.

Nem érzem az átgondolt rotációt... Xavinál sem éreztem, ha ez megnyugtató... ;)
gránit
Director del Fútbol

2024.11.23. 18:16:00

Azért a rotáció nem feltétlenül jelent teljes sorcserét. Egyszerre 1-2 poszton a folyamatos rotáció azért nem ugyanaz, mintha teljesen a második sorunkkal állnánk ki.

Amúgy tényleg lehetnek majd tavasszal ebből bajok, hogy egyesek lábában már 50 meccs lesz, míg mások meg teljesen kiesnek a meccsritmusból. Ezt azért ki lehet egyenlíteni valamennyire, ami persze nem azt jelenti, hogy a teljes kezdő cserejátékosokból álljon.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.23. 17:59:31

FCBsteve írta:
Folyamatosan Flicket kritizálod, gondolom Xavi miatt.
Mehetne egy
Pena
Fort-Garcia-Dominguez-Martin
Casado
Torre-Fermin
Ferran-Pau-Fati sor.
A harmadosztályban...
Meg is lenne a rotáció
FCBsteve
Capitá del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 09:55:59

Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
Azért fáradtak, mert nincsenek eleget pihentetve...
Mások meg eleget játszatva. Magyarán - a rotáció... :mrgreen:
vg99
Capitá del Barça

2024.11.23. 17:02:07

Ticonak nem egy sikersztori a nyári 200 milliós igazolási pakk. Kb senki se játszik ma. Védelemben meg Azpi, Lenglet.. lassan kell egy vérfrissítés edző fronton is.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.23. 15:39:56

Torre és Pau V szerintem nagyon is jó játékosok, és több játékpercet érdemelnének. Ez pedig nem csak érdem kérdése, hanem pihentetés kérdése is, és a sérüléskockázat csökkentése a kezdőjátékosok számára.

Yamal hiányában Fortot tolnám előre, nem tologásznám össze-vissza az embereket. Raphinha, Lewandowski, Olmo rohamozzon középről, ami már bevált.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.23. 09:55:59

bence0330 írta:
2024.11.23. 09:30:59
Persze egyetértek, de a kérdés, ahogy a podcastban is (még nem hallgattam meg), hogy mire elég ez a keret.
A legjobb felállásban szerintem akár egy BL döntő is. A héten láttam, Flick naptárába bekerült a BL döntő a Barca meccsek közé :)
Így is kell hozzáálni.

Szerintem Fort, Garcia, Martin, Torre, Ferran, Pau, Fati jelenleg nem Barca szintű (bajnokaspiráns) játékosok. Még a rotációban is kevesek lehetnek. Ehhez jön Gavi, De Jong, Araujo, Christensen sérülése, Olmo és Balde sérülékenysége.
Emellett Lewy 36, Yamal 17, és sok a fiatal. Szóval az életkor tényleg nem optimális.
Jó lenne minimum egy Felix (Nico stb.) szintű csere előre, ha a 3-asból valaki kiesik bajban lehetünk, a többi csapatrészt nem érzen ilyen gyengének, Baldenak nincs még helyettese. Legalább darabra megvagyunk mindenhol.
Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.23. 09:30:59

FcBarcelona1 írta:
2024.11.23. 08:01:05
Nem érzem, hogy a rotációval lenne a probléma. Egyénileg egy Torre, Fort, Pau is lehet kiemelkedő egy jól működő gépezetben. (Ezért sem értem Ferrant ahogy leírtam a másik topicban). Akkor van baj, ha sok "zavaró tényező" összeaddódik, mint a Sociedad ellen.
Flick remélem nem olyan makacs, mint az elődei, meg is kapta a kérdést, hogy mit változtat, mert nem látszott működni a Raphinha balra, Fermin Yamal helyén felállás.
Szerintem Raphinhának jobb szélen kell kezdenie.
Írtam, hogy Olmot ne pazaroljuk el bal szélen, de ő lenne most ott a legjobb megoldás, Ferrant, Fatit elnézve idén kényszer megoldásokat kell kieszközölni, ami múlt héten nem működött.
A múltkori meccsel problémám még, hogy adott lett volna Fermin bal szélsőként kipróbálása, a BL meccsen onnan indult párszor.
Persze az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy azóta sincs magyarázat a les, nem les helyzetre.
Én sem. Nem 100%-os, de kifejezetten jó. Sok embert kéne cserélni, nem ideális a csapat korösszetétele, sokszor nem jut lehetőség bizonyos emberekre. Ja, Yamalt 1-2-szer többet lehetne lecserélni, de ez igaz sajna sokakra. Rotáció is van azért viszonylag jól. Ne felejtsük el, hogy az előző 1-2 szezonhoz képest még szűkebb a keretünk. Ha Felix lenne pl. a cserénk, többet pihennének a szélsőink is. De nincs csere szélsőnk. Egyáltalán. Ott nehéz dolga van Flicknek, mert ha az egyiket lehozza a kettő közül, már baj van.

Mondjuk annyi, hogy a Raphinha bal pusztán azért nem működött mert egyrészt a félpályán sem jöttünk át, másrészt hullafáradt volt, és jó megoldása nem volt. A jelenleg 0 Fermínnel így egy átlag meccsen "csak" féloldalasak lettünk volna, így viszont még azok sem. :D De szerintem sokkal nagyobb gond volt Pedri hiánya a csapat motorjaként. Ott ment el a meccs. Én inkább nézném meg a két szélsőt ugyanebben (a szerintem is rossz) felállásban, és Pedrit hátul, mint fordítva. Persze jó lenne ha mindkettő javítaná. Ha viszont Raphinha jobbos, figyelni kell rá, hogy befelé húzódva focizhasson, ha ezt megtesszük, valószínűleg a legjobb posztját kapjuk meg, tehát ha teljesen tükörben játszhatja a baloldali játékát - Koundé nem tudom, mennyire tudja viszont Baldéként tartani a teljes szélt.

Amikor szezon elején arról diskuráltunk, hogy Olmót hogy pocsékolnánk a szélen, az szerintem mára irreleváns lett. Két tízessel játszunk, Raphinha is az, akinek néha letámadnia meg védekeznie kell Baldé felé, de ennyi, előrejátékban minden mehet középen. Raphinha és Olmo egy heatmapen néhány centire van egymástól. Nálam Yamal nélkül a top kezdőnk elöl Olmo-Torre(Fermín?)-Raphinha lenne, előttük nyilván Lewy. Olmó "bal oldali tizesként" maximum kicsit veszítene abból a skilljéből, amivel össze tudja elég sallangmentesen kötni a csapatrészeket, de azért ez is mehetne bőven.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.23. 08:01:05

Nem érzem, hogy a rotációval lenne a probléma. Egyénileg egy Torre, Fort, Pau is lehet kiemelkedő egy jól működő gépezetben. (Ezért sem értem Ferrant ahogy leírtam a másik topicban). Akkor van baj, ha sok "zavaró tényező" összeaddódik, mint a Sociedad ellen.
Flick remélem nem olyan makacs, mint az elődei, meg is kapta a kérdést, hogy mit változtat, mert nem látszott működni a Raphinha balra, Fermin Yamal helyén felállás.
Szerintem Raphinhának jobb szélen kell kezdenie.
Írtam, hogy Olmot ne pazaroljuk el bal szélen, de ő lenne most ott a legjobb megoldás, Ferrant, Fatit elnézve idén kényszer megoldásokat kell kieszközölni, ami múlt héten nem működött.
A múltkori meccsel problémám még, hogy adott lett volna Fermin bal szélsőként kipróbálása, a BL meccsen onnan indult párszor.
Persze az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy azóta sincs magyarázat a les, nem les helyzetre.
A Liga topicban leírtam, Soto Grado lesz a bíró, akivel a mérleg
11 meccs 4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség
És a statisztikák alapján az utóbbi 10 év legnehezebb terepe a Barcanak.
Minguezara kíváncsi vagyok.
Remélem 1 góllal nyerünk, a győzelemre most nagy szükség lenne.
FCBsteve
Capitá del Barça

2024.11.23. 07:35:15

gránit írta:
2024.11.22. 22:04:42
A lescsapdánk valószínűleg tesztelve lesz, a Celta szeret kontrákra játszani. Rengetegszer csináltak már bohócot a túlzottan feltolt védelmünkből.

De Jong helyett inkább Torrének adnék játéklehetőséget. Nagyon kevés játéklehetőséget kapott, de amikor megkapta azt a keveset, nagyon jól játszott, és három gólt is szórt. Torrét be lehetne vonni a rotációba, ehelyett ő nem játszik szinte semmit, másokat meg túljátszatunk, ami problémás lehet a szezon hajrájára.
A rotációval Flick alatt (is) érződik gond...
Vannak páran, akik nem rosszak, amikor beállnak, de mégse kapnak lehetőséget (Torre, Pau Victor, talán Fort, stb). Vannak, akiket akkor is játszat, amikor több góllal vezet a csapat, pedig pihenhetnének (Yamal több esetben - pl Crvna Zvezda ellen legutóbb, Lewy, Kounde, stb)...
Mindeközben, valahogy mindig úgy alakul, hogy sok embert kell egyszerre cserélni és becsúszik rossz eredmény...
gránit
Director del Fútbol

2024.11.22. 22:04:42

A lescsapdánk valószínűleg tesztelve lesz, a Celta szeret kontrákra játszani. Rengetegszer csináltak már bohócot a túlzottan feltolt védelmünkből.

De Jong helyett inkább Torrének adnék játéklehetőséget. Nagyon kevés játéklehetőséget kapott, de amikor megkapta azt a keveset, nagyon jól játszott, és három gólt is szórt. Torrét be lehetne vonni a rotációba, ehelyett ő nem játszik szinte semmit, másokat meg túljátszatunk, ami problémás lehet a szezon hajrájára.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.22. 21:21:57

Chino írta:
2024.11.22. 14:48:28
Én se vagyok nyugodt, főleg, hogy a Celta idén nagyon jó formában van a Balaidos idén nagyon nehéz terep mindenkinek. Eddig 7 meccsből 5-öt behúztak, csak az Atma és a Real tudott nagyon szűkösen nyerni.
Olmo szerencsére kihagyta a Svájc elleni meccset és valamivel pihentebb lesz, cserébe Casádó letolt másfelet és Pedri sem tudom mennyire 100%-os azzal a taposással, nem nézett ki jól. Szerintem egy Olmo-Lewy-Raphinha sorral meg lehet oldani a támadókérdést (most de jól jönne Toni Fernandez) és egy Casádó-Frenkie duó is elég kellene, hogy legyen, kérdés, hogy a brazil, mit alkot a jobboson.
A csapat egy része szerencsére tudott komolyabban pihenni, Lewandowskiban bízom, hogy sikerült feltöltődni.
A kezdővel nem hiszem, hogy baj lenne, inkább a változtatások aggasztanak, illetve ha nem tudunk 1-2 gólos előnyt kiharcolni kütközhet a görcsösség. .
Jó lennel félidőre elvenni a vigóiaknak a kedvét, ha nem sikerül akkor lehetnek komoly bajok.
Nagyon rosszul jönne zsinórban két pontvesztés, nem szabad, hogy az eddig kiharcolt kellemes előnyünket teljesen elapasszuk. Nem várok 4-5 gólos gálát, de egy magabiztos győzelem meg tudna nyugtatni.
Én most azt mondanám, hogy a csapatunk eredményes támadásépítéséért 4 ember felelős. Casado, Pedri, Raphinha, Yamal. Szerintem ők négyen azok, akik viszik a hátukon a csapatot (a védelem is remekel, majdnem ilyen fontosak, de a játék képe nem az ő vállukon nyugszik. Lewy nem tartozik nálam ide, ő ha labdákat kap, 1-2-t kihagy, 1-2-t bevág, ezt stabilan hozza.

Ehhez Olmót hozzá lehet venni, csak őt még alig veszem a csapat részének, annyira keveset focizott.

Ebből az ötből:

- Casadó fáradt volt az utolsó meccsen, és nem nagyon pihent a 2 hét alatt.
- Pedri jó eséllyel nem fog sajna a helyén focizni, szerintem konkrétan a játékunk képéért ő a legjobban a felelős abban a 6-os-féle szerepben, mélységi irányító/box-to-box egyvelegben. Rajta kell átfolynia a labdáknak, akkor lesz pörgős, gyors, ötletes, ő hozza ki necces helyzetekből a labdát, ő vált oldalakat, stb. Ha öt kiveszem onnan, és berakom kapunak háttal focizni előrébb, szerintem pusztán a játék képe akkor kapja a legnagyobb ütést. Szerintem ha FDJ-t be akarjuk építeni, akkor pláne Yamal kiválásával én most 4-3-3-ban gondolkodnék, akkor Pedri-DJ lehetnének nyolcasok.
- Yamal sérült
- Raphinha nemrég szállt le a repülőről 2 végigjátszott, ráadásul végig szoros meccs után, nem számolnék a jó játékával, sajnos, aztán lepjen meg. Ha lenne Yamal, szerintem a padon kezdene.
- Olmo még nem játszott úgy, hogy neki kéne vinnie a hátán a csapatot.

Persze ebből az egészből sok múlik Flicken. Úgy fogalmaznék, hogy ha nem tanult a múltkoriból, akkor lehet baj, most nagyon könnyű lesz eltaktikázni a dolgokat. Persze ugyanennyi erővel lehet ez épp egy szokásos gála is, ha jól eltalálja a dolgokat. De ez az első "kiscsapatos" meccs már hónapok óta, akiktől tartok a körülmények miatt.

Egyetértek, Lewy és Olmo lehet most a mérleg nyelve, ott egy jó játékkapcsolat most nagyon fontos lehet, és eldöntheti a találkozót. De jobban aggódom a támadók mögötti "motorok" miatt, tökmindegy, mit csinálunk elöl, ha nem tudjuk jól megoldani az átmeneteket.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.22. 14:48:28

bence0330 írta:
2024.11.21. 16:14:21
Eléggé tartok a Celta meccstől, szerintem elég sokminden jött össze most. DJ jó eséllyel beszállingózik a kezdőbe, az mínusz 1-2 gól, vagy legalábbis mínusz 1-2 komoly megmozdulás Pedrihez képest, meg egy szinttel alacsonyabb fordulatszám a csapatjátékban, Yamal ha hiányzik, az is mínusz 1-2 gól/megmozdulás, Raphinha meg már az utolsó 1-2 meccsen is fáradt volt, sok jó megmozdulás nélkül, erre egy másik kontinensen szintén végigtol 2X90 percet, ha hozzáadjuk a jetleget, akkor sokat most sem várnék tőle az első meccsen, ez is mínusz 1-2 meccsedöntő megmozdulást jelenthet. Lewy meg lehet, hogy nem 100%-os, nem tudom, az meg csak hab lenne a tortán.

Remélem Olmo viszont jó állapotban van. Az ő szerepe eddig inkább volt amolyan "erősítő", az amúgy is remek csapat még jobb lett vele, de most lehet, hogy neki kell ténylegesen előlépnie, és 1-2 villanással behúzni a meccset, egy DJ-al, feltolt Pedrivel, fáradt Raphinhával, és vagy hiányzó, vagy nem fitt Yamallal felálló csapat szerintem most szintekkel van azalatt, amivel az első tizenpár meccs zömén parádéztunk, és közelebb áll ahhoz, amivel az Osasuna ellen buktunk.

Főleg, hogy Yamalnak még cseréje sincs, Fermín még a posztján is rettenet idén egyelőre, nemhogy ott. Valamit erre ki kell találnia Flicknek, ha nem játszhat, mert a múltkori megoldása tragikus volt. Akár legyen formációváltás, akár menjen balra Olmo, középre Torre, jobbra Raphinha, vagy bármi ilyesmi.

Flicknek volt két hete, remélem talált egy B tervet, és DJ szerepét is alaposan átgondolja, mert vele két posztot gyilkol szét (jelenlegi formájában?) egyszerre.
Én se vagyok nyugodt, főleg, hogy a Celta idén nagyon jó formában van a Balaidos idén nagyon nehéz terep mindenkinek. Eddig 7 meccsből 5-öt behúztak, csak az Atma és a Real tudott nagyon szűkösen nyerni.
Olmo szerencsére kihagyta a Svájc elleni meccset és valamivel pihentebb lesz, cserébe Casádó letolt másfelet és Pedri sem tudom mennyire 100%-os azzal a taposással, nem nézett ki jól. Szerintem egy Olmo-Lewy-Raphinha sorral meg lehet oldani a támadókérdést (most de jól jönne Toni Fernandez) és egy Casádó-Frenkie duó is elég kellene, hogy legyen, kérdés, hogy a brazil, mit alkot a jobboson.
A csapat egy része szerencsére tudott komolyabban pihenni, Lewandowskiban bízom, hogy sikerült feltöltődni.
A kezdővel nem hiszem, hogy baj lenne, inkább a változtatások aggasztanak, illetve ha nem tudunk 1-2 gólos előnyt kiharcolni kütközhet a görcsösség. .
Jó lennel félidőre elvenni a vigóiaknak a kedvét, ha nem sikerül akkor lehetnek komoly bajok.
Nagyon rosszul jönne zsinórban két pontvesztés, nem szabad, hogy az eddig kiharcolt kellemes előnyünket teljesen elapasszuk. Nem várok 4-5 gólos gálát, de egy magabiztos győzelem meg tudna nyugtatni.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.21. 16:14:21

Eléggé tartok a Celta meccstől, szerintem elég sokminden jött össze most. DJ jó eséllyel beszállingózik a kezdőbe, az mínusz 1-2 gól, vagy legalábbis mínusz 1-2 komoly megmozdulás Pedrihez képest, meg egy szinttel alacsonyabb fordulatszám a csapatjátékban, Yamal ha hiányzik, az is mínusz 1-2 gól/megmozdulás, Raphinha meg már az utolsó 1-2 meccsen is fáradt volt, sok jó megmozdulás nélkül, erre egy másik kontinensen szintén végigtol 2X90 percet, ha hozzáadjuk a jetleget, akkor sokat most sem várnék tőle az első meccsen, ez is mínusz 1-2 meccsedöntő megmozdulást jelenthet. Lewy meg lehet, hogy nem 100%-os, nem tudom, az meg csak hab lenne a tortán.

Remélem Olmo viszont jó állapotban van. Az ő szerepe eddig inkább volt amolyan "erősítő", az amúgy is remek csapat még jobb lett vele, de most lehet, hogy neki kell ténylegesen előlépnie, és 1-2 villanással behúzni a meccset, egy DJ-al, feltolt Pedrivel, fáradt Raphinhával, és vagy hiányzó, vagy nem fitt Yamallal felálló csapat szerintem most szintekkel van azalatt, amivel az első tizenpár meccs zömén parádéztunk, és közelebb áll ahhoz, amivel az Osasuna ellen buktunk.

Főleg, hogy Yamalnak még cseréje sincs, Fermín még a posztján is rettenet idén egyelőre, nemhogy ott. Valamit erre ki kell találnia Flicknek, ha nem játszhat, mert a múltkori megoldása tragikus volt. Akár legyen formációváltás, akár menjen balra Olmo, középre Torre, jobbra Raphinha, vagy bármi ilyesmi.

Flicknek volt két hete, remélem talált egy B tervet, és DJ szerepét is alaposan átgondolja, mert vele két posztot gyilkol szét (jelenlegi formájában?) egyszerre.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.12. 17:06:54

FcBarcelona1 írta:
2024.11.12. 08:45:25
bence0330 írta:
2024.11.11. 21:22:29
A bunkereseket egytől-egyig bucira vertük idén, szerintem pont ebben léptünk előre. A Soci nem ilyen. Ami nekünk a gondot okozza inkább az a középpályánk agresszív letámadása, és az is főleg akkor, amikor a csapat épp fáradt periódusban van. Az Osasuna meccs volt ugyanilyen, pont ugyanezt tolták, és ugyanígy egy durva időszak végén voltunk. És ehhez még hozzáadjuk Yamal hiányát, DJ-Pedri-Fermín féle, Flicktől szokatlan mellényúlásokat, és a már Belgrád ellen is nagyon fáradtnak látszó csapatot, nem elfeledkezve az év eddigi legröhejesebb bírói tévedéséről, ahol azért objektíve egy gólt elvettek, és a vért ivott szociról, megkaptuk a receptet kb.
Szerintem a csapat úgy en bloc most volt a legfáradtabb egész évben, nem is a semmiből jött, volt egy ilyen félidő hétközben is már, sokkal gyengébb csapat ellen. Az a Madrid-BM téma érthető okokból sokat kivett a játékosokból. A leginkább érintettek ebben szerintem a támadóink, akiknek nincs igazán cseréjük, de a stílusunkban hatalmasakat dolgoznak, és Casadó.
Egyetértek. Már írtam, szerintem Flick is hibázott. Nem volt szélsőnk, mindenki középen játszott, a 3 kp-s és a 2 "szélső" is.
És ezen meccs közben sem változtatott. Látszik, hogy valamiért nem bízik túlságosan meg pár játékosban. Ő látja a játékosokat az edzésen, mi csak várhatjuk, hogy Fati, Fort, Torre, Pau, Fermin több lehetőséget kapjon. Az is lehet, hogy nincs igaza, és jól játszanának, az is lehet, hogy elnyerik majd idővel a bizalmát.
Továbbra is az látszik, hogy rövid a keret, csak darabszámra vagyunk meg.
Persze az utóbbi eredmények után megnőttek az elvárások, de még most is azt mondom, hogy nem mi vagyunk a bajnokság esélyesei. Persze a sérülések mindenhol problémát jelenthetnek.
Igazából nem tudom Olmo mennyire volt egészséges, de Fermin kezdőbe jelölésénel hibázta talán a legkomolyabbat Flick. Nem is nagyon értettem dolgot, ha mégis ő kezd Pedrit feltolni félterületbe is jöbb ötletnek tartottam volna. Lehet, hogy csak utólagos okoskodás és a német úgyis napról-napra látja a játékosokat, viszont azt figyelembe véve, hogy Fermin egyrészt elég gyengén muzsikál, másrészt azon a poszton szinte garantált halál nem tudom mire gondolt. Ezzel ráadásul semmi szélessége nem volt a csapatnak, Koundé pedig nem egy Baldé, aki folyamatosan fel tud futni és bekapcsolódni a támadásokba. Lehet, hogy megint Flick váratlan húzása volt, ami ha bejön újabb fegyver a kézben, de most visszaütött.
Ugyanakkor Frenkien vagy Ferminen elverni nem lehet a meccset. A kp-n is minimális mozgás volt, ha letámadtak egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a labdával. Raphinha is szédelgett, szinte megjátszhatatlan volt, ráadásul a passzai sem nagyon ültek, ahogy Pedri is olyan labdákat adott el, amiket eddig csukott szemmel megoldott, de lehetne még sorolni.
Talán idén ez volt az első meccsünk, amikor azt lehet mondani, hogy tényleg nagyon gyengék voltunk, nem volt olyan dolog ami igazán bezavart volna és igazságos eredmény született. Egy X vagy akár győzelem ennek ellenére kisülhetett volna valahogy, kiszenvedjük, Xavi alatt nem egy ilyen meccsünk volt, de ez most nem az a forduló volt. Biztosan lesz még ilyen, nem lehet végiggálázni egy szezont, a kérdés, hogy mennyire sikerül majd ezeket áthidalni, ami nagyon hiányzott az egy-egy kiugró teljesítmény, villanás, még ha a csapat túlnyomó része gyengén is muzsikál, pedig vannak olyan embereink akiktől lehet várni. Nekem ez volt igazán furcsa.

FcBarcelona1 írta:
Szerk:
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... he_camera/
Itt egy kép a lelátóról
A kommentek között egy kép, ami tényleg hasonlít a bejátszott képhez, Lewy lába előrébb, a testtartásuk, Sociedados védő lábainak helyzete nagyon hasonló. A probléma, hogy De Jong lába akkor még csak nem is érintette a labdát
Elég érdekes...
Ez tartott 10+ percig? :)
Kellett 10 perc, hogy montírozni tudjanak a képen. :lol: :lol: :lol:

Amúgy viccet félretéve nem gondolok feltétlenül szándékos csalásra, szerintem ott ment félre az egész, hogy a vonalazás és az élő kép nem ugyanazt a pillanatot vette alapul.
Rengeteg net-es kép kering amin egymás mellett van az élő és VAR-os és szembetűnő, hogy míg előbbin (amin a labda elrúgásának pillanatát is lehet látni) a védő lába szinte nyújtva van, míg az utóbbin már "hajlik" ahogy előrelép. Szándékosan vagy szándektalanul itt hibázhattak a legnagyobbat, habár vonalazva is több mint kérdéses a lábak helyzete.
A legnagyobb és legkomolyabb probléma ezzel, hogy pont a leshelyzet az, ami a legobjektívebb, amit a VAR-nak minden kétséget kizáróan meg kell tudni állapítani. Egy kezezésnél, szabálytalanságnál benne van a szubjektív döntés a kalapban. Szándékos-e vagy vétlen kezezés, akadályozta-e a támadót vagy sem stb. A lesnél ez viszont fekete-fehér. Legalábbis eddig az kellett volna, hogy legyen. És ez precedenst teremt most nemcsak a La Ligában, hanem az összes bajnokságban/színtéren. (legalábbis ilyen hibáról még nem hallottam sehol)
Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy ELVILEG a videobírónak úgy kell működnie, ahogy pl. az NFL-ben újabb gond merül fel: Alapvetően a pályán hozott döntés a helytálló, csak abban az esetben változik, ha minden kétséget kizáró bizonyíték van az ellenkezőjére. Ha kicsit is kétséges akkor a bíró eredeti döntése a helytálló. (ezért sincs ott videobíró az olyan esetekre ami, nem teljesen objektív,mint a holding stb.)
Nagyon csodálkozom, hogy ebből nem lett botrány, és nem csak a Barcelona valamint szurkolói felől, a játékvezetői testület is annyit nyilatkozik, hogy jó döntés született.

Az, hogy bármit is változtatott volna a végeredményen nem tudni, de ez akkor sem 5:0-nál történt, illetve a meccs is egygólos eredménnyel zárult.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

bence0330 írta:
A bunkereseket egytől-egyig bucira vertük idén, szerintem pont ebben léptünk előre. A Soci nem ilyen. Ami nekünk a gondot okozza inkább az a középpályánk agresszív letámadása, és az is főleg akkor, amikor a csapat épp fáradt periódusban van. Az Osasuna meccs volt ugyanilyen, pont ugyanezt tolták, és ugyanígy egy durva időszak végén voltunk. És ehhez még hozzáadjuk Yamal hiányát, DJ-Pedri-Fermín féle, Flicktől szokatlan mellényúlásokat, és a már Belgrád ellen is nagyon fáradtnak látszó csapatot, nem elfeledkezve az év eddigi legröhejesebb bírói tévedéséről, ahol azért objektíve egy gólt elvettek, és a vért ivott szociról, megkaptuk a receptet kb.
Szerintem a csapat úgy en bloc most volt a legfáradtabb egész évben, nem is a semmiből jött, volt egy ilyen félidő hétközben is már, sokkal gyengébb csapat ellen. Az a Madrid-BM téma érthető okokból sokat kivett a játékosokból. A leginkább érintettek ebben szerintem a támadóink, akiknek nincs igazán cseréjük, de a stílusunkban hatalmasakat dolgoznak, és Casadó.
Egyetértek. Már írtam, szerintem Flick is hibázott. Nem volt szélsőnk, mindenki középen játszott, a 3 kp-s és a 2 "szélső" is.
És ezen meccs közben sem változtatott. Látszik, hogy valamiért nem bízik túlságosan meg pár játékosban. Ő látja a játékosokat az edzésen, mi csak várhatjuk, hogy Fati, Fort, Torre, Pau, Fermin több lehetőséget kapjon. Az is lehet, hogy nincs igaza, és jól játszanának, az is lehet, hogy elnyerik majd idővel a bizalmát.
Továbbra is az látszik, hogy rövid a keret, csak darabszámra vagyunk meg.
Persze az utóbbi eredmények után megnőttek az elvárások, de még most is azt mondom, hogy nem mi vagyunk a bajnokság esélyesei. Persze a sérülések mindenhol problémát jelenthetnek.

Szerk:
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... he_camera/
Itt egy kép a lelátóról
A kommentek között egy kép, ami tényleg hasonlít a bejátszott képhez, Lewy lába előrébb, a testtartásuk, Sociedados védő lábainak helyzete nagyon hasonló. A probléma, hogy De Jong lába akkor még csak nem is érintette a labdát
Elég érdekes...
Ez tartott 10+ percig? :)
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2024.11.12. 07:01:22

Kissebb labdabirtoklás mellett jobban játszunk. Jobban is fekszik a csapat jelenlegi stílusához.
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

Peter
Director del Fútbol

2024.11.11. 21:02:03

vidra írta:
2024.11.11. 20:11:32
Mit lehetett volna tenni?
Nem voltak befutható területek mögöttük.
Megfelelő mozgásokkal a szó szerinti betonfalat kivéve nincs olyan védelem, amelyik ne lehetne átjászható.
De elmet már ez a hajó.... :oops:
vidra
Capitá del Barça

2024.11.11. 20:11:32

Nem tudom, mit láttatok, de szerintem a Real Sociedad teljes mértékben lemeccselt minket. Taktikailag is.
Csomó vertikális passzt, kombinációt próbáltunk, de mindet lefülelték, mintha tudnák, mi lesz a következő lépés.
Mit lehetett volna tenni?
Nem voltak befutható területek mögöttük.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.11.11. 17:34:14

Peter írta:
2024.11.11. 14:20:05
Zsolti írta:
2024.11.11. 07:47:42
Tegnap nekem Xavis barca benyomasom volt kisse.
Sajnos, igen, nekem is.
Tipikus 70% labdabirtoklással "domináltunk" és "uraltuk" a meccset avagy, akinek jobban tetszik, kontrolláltuk a játékot, csak éppen a gól hiányzott.... #-o
Persze az is tény, hogy perspektíva nélküli játékkal is lehet(ne) nyerni.

Azért annyi nem elhanyagolható különbség van, hogy itt ez kb a 15. meccsünk volt, annó pedig jó esetben kb 15 meccsenként 1 volt, ami más volt, eredménytől teljesen függetlenül.
Igy, ahogy mondod!
Nem aggodom, szerintem Flick bacsi fenekbe billenti majd akiket feneken kell. Oszinten szolva kicsit azt ereztem a sracokon, hogy vas este van, szakad az eso, jovo heten valogatott szunet. Valahogy lehozzak es mennek dolgukra, pech, hogy a Rsoc. is a palyan volt.
vidra
Capitá del Barça

2024.11.11. 15:42:50

Az volt, hogy VARCAN'T? :mrgreen:
Válasz küldése