FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 08:45:25
bence0330 írta: ↑2024.11.11. 21:22:29
A bunkereseket egytől-egyig bucira vertük idén, szerintem pont ebben léptünk előre. A Soci nem ilyen. Ami nekünk a gondot okozza inkább az a középpályánk agresszív letámadása, és az is főleg akkor, amikor a csapat épp fáradt periódusban van. Az Osasuna meccs volt ugyanilyen, pont ugyanezt tolták, és ugyanígy egy durva időszak végén voltunk. És ehhez még hozzáadjuk Yamal hiányát, DJ-Pedri-Fermín féle, Flicktől szokatlan mellényúlásokat, és a már Belgrád ellen is nagyon fáradtnak látszó csapatot, nem elfeledkezve az év eddigi legröhejesebb bírói tévedéséről, ahol azért objektíve egy gólt elvettek, és a vért ivott szociról, megkaptuk a receptet kb.
Szerintem a csapat úgy en bloc most volt a legfáradtabb egész évben, nem is a semmiből jött, volt egy ilyen félidő hétközben is már, sokkal gyengébb csapat ellen. Az a Madrid-BM téma érthető okokból sokat kivett a játékosokból. A leginkább érintettek ebben szerintem a támadóink, akiknek nincs igazán cseréjük, de a stílusunkban hatalmasakat dolgoznak, és Casadó.
Egyetértek. Már írtam, szerintem Flick is hibázott. Nem volt szélsőnk, mindenki középen játszott, a 3 kp-s és a 2 "szélső" is.
És ezen meccs közben sem változtatott. Látszik, hogy valamiért nem bízik túlságosan meg pár játékosban. Ő látja a játékosokat az edzésen, mi csak várhatjuk, hogy Fati, Fort, Torre, Pau, Fermin több lehetőséget kapjon. Az is lehet, hogy nincs igaza, és jól játszanának, az is lehet, hogy elnyerik majd idővel a bizalmát.
Továbbra is az látszik, hogy rövid a keret, csak darabszámra vagyunk meg.
Persze az utóbbi eredmények után megnőttek az elvárások, de még most is azt mondom, hogy nem mi vagyunk a bajnokság esélyesei. Persze a sérülések mindenhol problémát jelenthetnek.
Igazából nem tudom Olmo mennyire volt egészséges, de Fermin kezdőbe jelölésénel hibázta talán a legkomolyabbat Flick. Nem is nagyon értettem dolgot, ha mégis ő kezd Pedrit feltolni félterületbe is jöbb ötletnek tartottam volna. Lehet, hogy csak utólagos okoskodás és a német úgyis napról-napra látja a játékosokat, viszont azt figyelembe véve, hogy Fermin egyrészt elég gyengén muzsikál, másrészt azon a poszton szinte garantált halál nem tudom mire gondolt. Ezzel ráadásul semmi szélessége nem volt a csapatnak, Koundé pedig nem egy Baldé, aki folyamatosan fel tud futni és bekapcsolódni a támadásokba. Lehet, hogy megint Flick váratlan húzása volt, ami ha bejön újabb fegyver a kézben, de most visszaütött.
Ugyanakkor Frenkien vagy Ferminen elverni nem lehet a meccset. A kp-n is minimális mozgás volt, ha letámadtak egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a labdával. Raphinha is szédelgett, szinte megjátszhatatlan volt, ráadásul a passzai sem nagyon ültek, ahogy Pedri is olyan labdákat adott el, amiket eddig csukott szemmel megoldott, de lehetne még sorolni.
Talán idén ez volt az első meccsünk, amikor azt lehet mondani, hogy tényleg nagyon gyengék voltunk, nem volt olyan dolog ami igazán bezavart volna és igazságos eredmény született. Egy X vagy akár győzelem ennek ellenére kisülhetett volna valahogy, kiszenvedjük, Xavi alatt nem egy ilyen meccsünk volt, de ez most nem az a forduló volt. Biztosan lesz még ilyen, nem lehet végiggálázni egy szezont, a kérdés, hogy mennyire sikerül majd ezeket áthidalni, ami nagyon hiányzott az egy-egy kiugró teljesítmény, villanás, még ha a csapat túlnyomó része gyengén is muzsikál, pedig vannak olyan embereink akiktől lehet várni. Nekem ez volt igazán furcsa.
FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 08:45:25
Szerk:
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... he_camera/
Itt egy kép a lelátóról
A kommentek között egy kép, ami tényleg hasonlít a bejátszott képhez, Lewy lába előrébb, a testtartásuk, Sociedados védő lábainak helyzete nagyon hasonló. A probléma, hogy De Jong lába akkor még csak nem is érintette a labdát
Elég érdekes...
Ez tartott 10+ percig?
Kellett 10 perc, hogy montírozni tudjanak a képen.
Amúgy viccet félretéve nem gondolok feltétlenül szándékos csalásra, szerintem ott ment félre az egész, hogy a vonalazás és az élő kép nem ugyanazt a pillanatot vette alapul.
Rengeteg net-es kép kering amin egymás mellett van az élő és VAR-os és szembetűnő, hogy míg előbbin (amin a labda elrúgásának pillanatát is lehet látni) a védő lába szinte nyújtva van, míg az utóbbin már "hajlik" ahogy előrelép. Szándékosan vagy szándektalanul itt hibázhattak a legnagyobbat, habár vonalazva is több mint kérdéses a lábak helyzete.
A legnagyobb és legkomolyabb probléma ezzel, hogy pont a leshelyzet az, ami a legobjektívebb, amit a VAR-nak minden kétséget kizáróan meg kell tudni állapítani. Egy kezezésnél, szabálytalanságnál benne van a szubjektív döntés a kalapban. Szándékos-e vagy vétlen kezezés, akadályozta-e a támadót vagy sem stb. A lesnél ez viszont fekete-fehér. Legalábbis eddig az kellett volna, hogy legyen. És ez precedenst teremt most nemcsak a La Ligában, hanem az összes bajnokságban/színtéren. (legalábbis ilyen hibáról még nem hallottam sehol)
Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy ELVILEG a videobírónak úgy kell működnie, ahogy pl. az NFL-ben újabb gond merül fel: Alapvetően a pályán hozott döntés a helytálló, csak abban az esetben változik, ha minden kétséget kizáró bizonyíték van az ellenkezőjére. Ha kicsit is kétséges akkor a bíró eredeti döntése a helytálló. (ezért sincs ott videobíró az olyan esetekre ami, nem teljesen objektív,mint a holding stb.)
Nagyon csodálkozom, hogy ebből nem lett botrány, és nem csak a Barcelona valamint szurkolói felől, a játékvezetői testület is annyit nyilatkozik, hogy jó döntés született.
Az, hogy bármit is változtatott volna a végeredményen nem tudni, de ez akkor sem 5:0-nál történt, illetve a meccs is egygólos eredménnyel zárult.