Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.29. 19:54:13

Örülök, hogy ennyire bénán tippelgetnek az újságírók. Olaszországban mindenki hüledezve nézi, mi van, 10-ből 10-szer tökéletesen megírják a kezdőt már előző este, akkor is, ha valamit teljes meglepetéssor jön a pályára. Ügyesebben kezelik ott a drónokat, vagy nem tudom. Nem egy jó dolog, mindenki fel tud készülni belőlük.

Hát, sajnálom, hogy nem Ferrán a centerünk, cáfoljon rám Lewy, és hozzon le végre egy jó meccse hónapok kínjai után. Baldé nyilván óriási erősítés, ha bírja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.29. 19:52:05

Szczesny - Koundé, Araujo, Eric, Balde - De Jong, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.29. 19:49:59

Na GM, Ferran kacsa volt, Lewandowski és Balde kezd, De Jong-Eric viszont ott van.

Kíváncsi leszek De Jong teljesítményére egy ilyen csapat ellen.
bence0330

2025.01.29. 19:40:30

Ferrán - DJ szerintem (remélem) nem rotálás. Jelenleg ők kicsit jobbak, mint Lewy és Casado, legalábbis szerintem.

A másik kettő az tényleg rotálás, de annak örülök is. Eric eddig jó volt közepes csapatok ellen, most megmutathatja, mennyire lehet komoly csapatok ellen berakni. Cubarsíra nagyon ráfért a pihi, elkezdett lemaradozni az embereiről Baldénak meg azzal a szerepkörrel mindig kell pihi, teljesen egymaga tartja a baloldalt.

Szerencsére túl sokat izgulni nem kell, az Atalantától ki szabad épp kapni, nem dől össze a világ, nem csak továbbjutás, hanem erőfelmérés szempontjából sem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.29. 19:17:49

Huhh, a hírek szerint itt elég komoly rotálások lesznek.

GM, EG, Ferran, DJ kezd.

Araujo-EG védőpáros lesz, DJ Casado helyett kezd, remélem Ferran Lewandowski helyett áll be.

Nagyon kíváncsi leszek a mai meccsre hogy mire megyünk egy szintén pontokat szerezni akaró Atalanta ellen, nagyon kell az a második helyezés és a vele járó otthoni visszavágók és Liverpool elkerülése
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.01.29. 19:13:51

Deluigi írta:
2025.01.29. 16:51:03
gránit írta:
2025.01.29. 15:51:23
Óriási lenne, ha megnyernénk az alapszakaszt.
Mint a Miami? :)
Igen, akár mint a Miami!
Minden csapatra nézve szégyenletes, ha előre elhatározottan nem a győzelemért hajt!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.01.29. 16:51:03

gránit írta:
Óriási lenne, ha megnyernénk az alapszakaszt.
Mint a Miami? :)
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2025.01.29. 15:19:05
Flick (is) nagyon jól tudja szerencsére, hogy a győzelemért muszáj pályára küldeni a fiúkat.
Nincs matek, saját kezünkben a sorsunk, nem a mai meccs az, amin rotációs tesztekkel kell(ene) próbálkozni, mert az önsorsrontás ajtaját nyitnánk csak ki ezzel.
Nincs semmi értelme a Livrpoollal foglalkozni, de még meccs közben is felesleges az ő eredményükre pillantgatni.

Ami ebben az alapszakaszban eddig már felépült, nagy hiba lenne saját nemtőrődömségből visszabontani. Amennyiben legyőznének, győzzenek le úgy, hogy ők a jobb csapat. Az más, azzal legalább szembe lehet nézni, kalapot kell emelni és emelt fővel tekinteni a folytatás elé. Annyira van jó csapat az Atalanta, hogy erény legyen őket legyőzni.
Egyetértek, menni kell a győzelemért és az 1. helyért. Óriási lenne, ha megnyernénk az alapszakaszt.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.29. 15:19:05

Flick (is) nagyon jól tudja szerencsére, hogy a győzelemért muszáj pályára küldeni a fiúkat.
Nincs matek, saját kezünkben a sorsunk, nem a mai meccs az, amin rotációs tesztekkel kell(ene) próbálkozni, mert az önsorsrontás ajtaját nyitnánk csak ki ezzel.
Nincs semmi értelme a Livrpoollal foglalkozni, de még meccs közben is felesleges az ő eredményükre pillantgatni.

Ami ebben az alapszakaszban eddig már felépült, nagy hiba lenne saját nemtőrődömségből visszabontani. Amennyiben legyőznének, győzzenek le úgy, hogy ők a jobb csapat. Az más, azzal legalább szembe lehet nézni, kalapot kell emelni és emelt fővel tekinteni a folytatás elé. Annyira van jó csapat az Atalanta, hogy erény legyen őket legyőzni.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.01.29. 11:22:37

FcBarcelona1 írta:
2025.01.29. 08:41:55
Elvileg a Sport 2 közvetíti az esti meccset.
A Liverpool keretét elnézve, én teljes rotációban küldeném fel a csapatot, max ha úgy alakul, behoznám Raphinha, Lewy, Yamal 3-ast.
Annyival könnyebb helyzetben van a Liverpool, ők vereség esetén is max. a 2-ik helyig csúsznak vissza, míg mi matematikailag 6., de reálisan inkább a 4. helyre vereség esetén. Kérdés Flicknek mennyire fontos a helyezés és a Liverpool elkerülése a döntőig (ha komolyan gondolja a BL-t, de miért is ne).
Troym
Director del Fútbol

2025.01.29. 09:28:39

FcBarcelona1 írta:
A Liverpool keretét elnézve, én teljes rotációban küldeném fel a csapatot, max ha úgy alakul, behoznám Raphinha, Lewy, Yamal 3-ast.
A hétvégi Alaves elleni bajnoki 14:00-kor (nem szerepelünk túl jól a d.u.-i meccseken)és a jövő heti kupameccs nekem fontosabb.
Csak nem a Liverpoollal játszunk, hanem az Atalantával...
A Pool hozzáállása érthető, mindenképp ott vannak a top2-ben, de mi nem és igenis fontos, hogy végig a visszavágók hazai pályán legyenek, és az Atalanta fog menni ezerrel, hogy top8ban maradjanak, így nekünk is kaparni kell.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

A hétvégi Alaves elleni bajnoki 14:00-kor (nem szerepelünk túl jól a d.u.-i meccseken)és a jövő heti kupameccs nekem fontosabb.
menczel
Entrenador del Barça

2025.01.29. 07:51:59

FcBarcelona1 írta:
2025.01.23. 10:12:48
FCBsteve írta:
2025.01.23. 09:37:48
Az alap felvetéssel egyetértek, én is szívesen látnám többet Pau, Torre, Fort, Fermin, Fati játékát, de néhány éve ők a padra sem fértek volna oda, most pedig tőlük várnánk, hogy versenyben tartsanak mindenhol?
Értem, és egyetértek az alap felvetéssel, de a körülmények továbbra sem nevezhetőek normálisnak, még 1/1-ben sem.
Fermin?? Akinek 50 millios piaci értéke van, spanyol u21 euro MVP kis híján, legtöbb lőtt gól középpályásként tavaly (fél szezon alatt).

Én tudom hogy az idő mindent megszépít, de véltelenül megnéztem a Getafe elleni 2016-os 6-0 névsorát. Kezdőben: Mathieu, Sergi Roberto, Arda Turan, Munir, Aleix Vidal. Cserébe bejött Vermaelen, Samper, Bartra.
davi10
Llegenda del Barça

2025.01.28. 20:49:11

A Liverpool úgy néz ki elengedi a holnapi meccset, kimaradtak a keretből::

Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gravenberch, Mac Allister, Szoboszlai, Diaz, Salah, Gomez, Jota and Jones.

Ha kikapnak és mi nyerünk, akkor megvan az első hely!
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2025.01.23. 23:32:31

Én nem úgy emlékszek az augusztusi meccsünkre, mintha agyonvertük volna a bunkervalenciát. Nagyon nyögvenyelősen, kínkeservesen szenvedtük ki a győzelmet.

Ha megnézzük a nagyarányú győzelmeinket és a vereségeinket, komoly összefüggéseket látunk az ellenfelek taktikáját illetően. A nagyarányú győzelmeink általában úgy születnek, hogy az ellenfelek bátrabb szellemben játszanak, több területünk van. Ezzel szemben az elvesztett meccseink szinte mind úgy születnek, hogy az ellenfél sokkal defenzívebb taktikát választ. Nézegetem az ellenfeleink helyezkedését az elveszített mérkőzéseken, például a Las Palmas és a Leganes ellen úgy kaptunk ki, de még az Atletico Madrid ellen is, hogy az ellenfélnek mindössze egyetlen játékosa töltött több időt a mi térfelünkön, mint a sajátján, és ők is éppenhogy. A többiek szinte sátrat vertek a kapujuk előtt, a vereségeink szinte kivétel nélkül így következtek be.

Eleve nem látom megalapozottnak, hogy a Bilbao ellen nem voltunk fáradtak, a Betis ellen nem voltunk fáradtak, a Madrid ellen nem voltunk fáradtak, a Getafe ellen meg hirtelen fáradtak voltunk. Ugyanígy nem látom értelmét annak, hogy a Dortmund ellen nem voltunk fáradtak, majd a Leganes ellen hirtelen elfáradtunk. Úgy látszik, mi mindig a bajnokságra fáradunk el :mrgreen: Olyankor mindig fáradtak vagyunk, aztán jön egy erősebb csapat, és akkor meg valamiért nem vagyunk fáradtak.

Ennél azért komolyabb összefüggések vannak. A vereségeink, és főleg a megfeneklett támadójátékunk szinte kivétel nélkül nagyon hasonló taktikai felfogásra vezethető vissza az ellenfelek részéről, amire egyelőre nincs válaszunk. Van, amire van válaszunk, és ezt rendre ki is tudjuk játszani. Ha az ellenfél nyerni akar, és bátrabban játszik, több a területünk, azt rendre komolyan büntetjük. Ezért száguldunk a BL-ben, a bajnoksággal ellentétben. Még nem teljes Flick repertoárja.
bence0330

2025.01.23. 20:50:00

gránit írta:
2025.01.23. 20:33:43
Én ezt a fáradtságos dolgot teljesen kizárom, a bajnoki botlások között a BL-ben sziporkázunk, remekelünk, legalábbis támadásban.

Inkább abban látom a problémát, hogy terület nélkül szenvedünk. A Benfica elkövette azt a hibát, hogy nyerni akart, és a végén kaptak egy olyan gólt, amilyet a bajnokságban nem nagyon szoktak nekünk engedni. Egy kisebb csapatnak a bajnokságban ilyenkor eszébe nem jut 19-re lapot húzni, hanem lepörgetik a meccset, közben persze húzzák az időt, tördelik a játékot, színészkednek stb. A Benfica meg nyerni akart, és olyan kockázatot vállalt, amilyet a rengeteg, döntetenre játszó csapat sosem tenne. Utóbbiak ellen szezon eleje óta szenvedünk, a szezonnyitón is megszenvedtünk az amúgy sereghajtó Valenciával, ahogy a többi, defenzív kiscsapattal is.
Amíg nem kezdtünk botladozni, agyonvertük a összes bunkert is, szerintem nem ezen múlik. Persze, hogy közben felszívjuk magunkat a nagy BL meccsekre, és extrát teljesítesz akkor is, ha már alig bírod, mert az ilyen. De ezt nem lehet meccsről meccsre hozni.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.23. 20:33:43

Én ezt a fáradtságos dolgot teljesen kizárom, a bajnoki botlások között a BL-ben sziporkázunk, remekelünk, legalábbis támadásban.

Inkább abban látom a problémát, hogy terület nélkül szenvedünk. A Benfica elkövette azt a hibát, hogy nyerni akart, és a végén kaptak egy olyan gólt, amilyet a bajnokságban nem nagyon szoktak nekünk engedni. Egy kisebb csapatnak a bajnokságban ilyenkor eszébe nem jut 19-re lapot húzni, hanem lepörgetik a meccset, közben persze húzzák az időt, tördelik a játékot, színészkednek stb. A Benfica meg nyerni akart, és olyan kockázatot vállalt, amilyet a rengeteg, döntetenre játszó csapat sosem tenne. Utóbbiak ellen szezon eleje óta szenvedünk, a szezonnyitón is megszenvedtünk az amúgy sereghajtó Valenciával, ahogy a többi, defenzív kiscsapattal is.
bence0330

2025.01.23. 11:51:44

FcBarcelona1 írta:
2025.01.23. 11:47:54
Azt vegyétek figyelembe, hogy
-fél évig nem játszhatott Araujo, Christensen,
-most épült fel De Jong, akire még mindig lehet, hogy műtét vár, szerződése kérdéses
Gavi, aki egy keresztszalag szakadásból jött vissza
És sokat volt sérült Fati, Ferran, Olmo, Fermin is.
-Már most midenhol (Sport, MD) azt írkákják, hogy utóbbi 50 év legrosszabb bajnoki sorozata
-Xavit is kikezdte a média, aki a top 5 legkedveltebb játékosunk, Flick "külsős" mostanában elég sokat foglalkozik a bírói ítéletekkel, igaz a kérdéseket az újságírók teszik fel
-Laportát konkrétan mindenki el akarta küldeni 1 hónapja
-a hazai stadionunk nem ad előnyt, rosszak a hazai statisztikáink
-Olmo és Pau helyzete továbbra sem megoldott, az is lehet, hogy még januárban törlik a regisztrációjukat, mert arra kérik a CSD-t, hozzon ítéletet február 3 előtt
-hiába vagyunk 1/1, úgy néz ki, nem tudjuk erősíteni januárban sem a keretet
-kellene mindenhol az eredmény, bajnoki 1-2 helyezés, BL pénzek, top 4-8, és a kupa a reális esély egy címre
Ez mind igaz, és mind nehezítő tényező, egyik ponttal sem nagyon lehet vitázni, nem is akarok. Ettől még nem játszhat (végig) a 3 támadónk minden egyes meccset kezdőként. Amikor ugye még nem volt kp-n Gavi-DJ, akkor ugyanez vonatkozott Pedriékre, de rájuk szerintem egy fokkal kevésbé. Akkor Egy B-s középpályást vagy szélsőt kell behozni, nálam olyan érv nem létezik, bárkit kell behozni, hogy valakit végigtolsz heti kettőben rotáció nélkül. De tényleg, ha megye kettest kéne behozni, legyen megye kettes. Baldé az egyetlen játékos kb, akit hajlandó korrekt módon rotálni, pedig talán az övé a legrosszabb csere a keretben. A többieknek ennél mind jobb cseréje van. És Baldé fura módon folyamatosan javul inkább, de semmiképp sem romlik.

A legrosszabb bajnoki sorozatban meg pont ennek (is) volt komoly szerepe vélhetően, fáradt volt a csapat elég látványosan, Yamalt meg sérülésig zúztuk. Pont azzal tudnánk versenyben lenni egy 38 fordulós sorozatban, hogy rotálunk, ez nem sprint, hanem maraton.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.23. 11:47:54

Azt vegyétek figyelembe, hogy
-fél évig nem játszhatott Araujo, Christensen,
-most épült fel De Jong, akire még mindig lehet, hogy műtét vár, szerződése kérdéses
Gavi, aki egy keresztszalag szakadásból jött vissza
És sokat volt sérült Fati, Ferran, Olmo, Fermin is.
-Már most midenhol (Sport, MD) azt írkákják, hogy utóbbi 50 év legrosszabb bajnoki sorozata
-Xavit is kikezdte a média, aki a top 5 legkedveltebb játékosunk, Flick "külsős" mostanában elég sokat foglalkozik a bírói ítéletekkel, igaz a kérdéseket az újságírók teszik fel
-Laportát konkrétan mindenki el akarta küldeni 1 hónapja
-a hazai stadionunk nem ad előnyt, rosszak a hazai statisztikáink
-Olmo és Pau helyzete továbbra sem megoldott, az is lehet, hogy még januárban törlik a regisztrációjukat, mert arra kérik a CSD-t, hozzon ítéletet február 3 előtt
-hiába vagyunk 1/1, úgy néz ki, nem tudjuk erősíteni januárban sem a keretet
-kellene mindenhol az eredmény, bajnoki 1-2 helyezés, BL pénzek, top 4-8, és a kupa a reális esély egy címre
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.23. 11:19:07

bence0330 írta:
2025.01.23. 10:24:12
FcBarcelona1 írta:
Le merném fogadni, ha jön még 2 vereség, mindenhol elküldenék Flicket, de nem csak itt a fórumon, hanem a Sporton, MD-n is.

Az alap felvetéssel egyetértek, én is szívesen látnám többet Pau, Torre, Fort, Fermin, Fati játékát, de néhány éve ők a padra sem fértek volna oda, most pedig tőlük várnánk, hogy versenyben tartsanak mindenhol?
Értem, és egyetértek az alap felvetéssel, de a körülmények továbbra sem nevezhetőek normálisnak, még 1/1-ben sem.

Ezt mondjuk nem hiszem. LE óta a legütőképesebb edzőnk, de messze. Ezt szerintem mindenki látja. Mi szerintem most a Pool inverze vagyunk, tojtak magasról a BL-re, már bajnokságot akartak nyerni egy ponton. Szerintem senkit nem érdekelne a La Liga 4. hely, ha trófeákat nyerünk. A BL-hez nyilván nagy mázli kéne, de legalább most még azt is lehet érezni, hogy nincs teljesen kizárva.

Szerintem azt senki nem várja, hogy versenyben tartsanak, bár Fort és Torre szerintem már sokszor bizonyították, hogy kezdőként is megállják a helyüket, csereként pláne. Nekem a cserékkel van a kevesebb bajom, szerintem azt nem csinálja rosszul Flick, még ha több percet is kérnék a fenti két játékosnak. De az nem normális dolog, ha a kezdő támadó hármasunk heti kettőben minden egyes meccsen kezd. Ilyen nincs, nem csoda a visszaesés, nem csoda a sérülések. Pláne ilyen kormegosztásban. És pont azért, mert ő sokat ki tud játékosokból hozni, nem lenne olyan gyenge Ferránnal a meccs, de ha mégis, akkor is rotálni kell. Nyilván nem kéne kritizálni ezt az aspektusát, ha nem történt volna meg a rotáció hiányában egy teljes leolvadás a bajnokságban, viszont így, hogy megtörtént, szerintem értelemszerűen rossz döntés volt, nem tudsz rosszabb eredménysort összehozni szerintem semmilyen alternatív valóságban, mint amit összehoztunk a fullos kezdőnket folyamat felrakva.
Yamalnál már a cseréket is kritizálom, továbbra is az a gyerek nem lehetne kezdő, nem hogy konstans 90 perces, meg sérülésből visszatérve azonnal 90 perces. Mindig az első embernek kéne lennie, aki elhagyja a pályát, kérdés nélkül kb.

A rotáció szerintem közel 0%ban függ kb a rendelkezésre álló cseréktől. Nem nekik szól (néha igen, ha van két ugyanolyan jó játékosod egy adott posztra), hanem a kezdő játékos pihentetésének. Az ő testének és élességének meg full mindegy, ki a rotációja, akkor is szükség van rá.

Jó lenne, ha nem konstans heti 2*100 percek lennének, persze, akkor erre nem lenne szükség. De ha már ez az elmebaj van versenynaptár címszó alatt, akkor ehhez kell igazodni. Nem állítom, hogy könnyű dolga van, még sokkal nehezebb, mint Xavinak volt, de ettől még óvni kell az amúgy elit kezdő 11-ünket. Főleg a támadóink, a belső védőknél nem fontos a rotálás, a kp meg most nem gond ilyen téren, a koruk is jobb.

Mindemellett minden mással egyetértek, és tényleg odavagyok azért, amit Flick-kel tolunk, de kicsit reméltem, hogy vele nem folytatjuk ezt a Xavi féle két végén égetjük a gyertyát történetet, Yamalok veszélyeztetését, és nagyon megörültem, mikor ott Osasuna környékén láttam, hogy van cojonese leadni egy meccset a jövőért, ha fáradtak a játékosaink, de azóta kicsit beolvadt, és sajna folytatja ezen a téren az elődei által megkezdett utat. Kb tényleg csak ezt tudom kritizálni benne fenntartások nélkül.

Van minőségbeli és mélységi gond, de ilyen szűk keretben pont, hogy a peremember fogalom nem fér bele, pláne ilyen Torre-Fort szinteknél. 30 fős keretnél lehetne peremember, aki nem kap lehetőséget.

+1
Cirka 13 nap alatt 5 meccset játszottunk, abból 2 szuperkupa meccs egy Bilbao-RM ellen, a világvégére utazva, plusz BL, ami ilyen szélsőséges kerettel(óvodások és nyugdíjasok véglete) nem túl előnyös.

Mostanra megtalálta a csapatát, tudja hogy ki mire képes, és VÉÉÉGRE a sérültek is visszatértek. Őszhöz képest visszajött/formába jött egy Gavi-Christensen-De Jong-Araujo-FT -Fermin-EG csomag, majdnem egy egész kezdőcsapatnyi játékos úgy hogy ők is végre felszívták magukat, így itt az ideje rotálni.

Nem szabad feladni a ligát, (már csak azért sem mert akkor meg leeresztünk tavaszra mint ahogy pl a PSG szokott) menni kell a 3 pontért, de nem minden áron, aztán vagy összejön megfelelő rotációval a zárkózás vagy nem, de annyit nem ér hogy Yamalékat széthajtsuk, és a fő célnak a BL meccsekre kipihent csapatnak kell lennie, mivel a jelenlegi kipihenten bárkit meg tud verni, fáradtan meg bárkitől ki tud kapni.
A mostani pocsék Valencia ellen simán kezdetném otthon a Cápa-De Jong-Fermint hármast, aztán ha jó a támadójáték akkor Koundét is becserélném EG-re.

Szerintem Flicknek ez az amit még tanulnia kell, ez nem a Bayern és a Bundesliga ahol a bő kerettel a kiscsapatokat félgőzzel elveri, itt a spanyol kis-középcsapatok elég szívósak, a Milan is csak egy szűk egygólos győzelmet hozott a nem jó formában lévő Girona ellen, így nem tartható fent hosszútávon az hogy a kezdőcsapatot végigjátszatja minden meccsen.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.23. 10:34:17

FCBsteve írta:
November-decemberre a kezdők széthajtva (értsd, döntő helyzetekben nem 100% pontosak), lehetséges cserék játékpercek nélkül kevésbé formában...
Pont Casado este mutatja, a rendszeres(ebb) játéklehetőség mennyit ér. Full mellőzve volt, aztán Bernal lesérült, egyedül ő maradt - most meg Flick nagy felfedezettje...
A széthajtást túl van szerintem dramatizálva itt a fórumon, már ősszel is pörgött a téma minden válogatott szünetkor.

Ennek a csapatnak eleve van egy olyan tulajdonsága már csak az összetételéből adódóan is, hogy csak akkor működik megfelelőlen vagy jól vagy nevezzük bárminek, amennyiben minden pályán lévő 100% képes nyújtani. Ezektől a játékosoktól az önmagukhoz képesti 80% sajnos nem mindíg elegendő.
Fiatalokról lévén szó kiegészülve olyanokkal, akiknek láttuk a tavaszi teljesítményét, egyszerűen képtelenség tőlük, hogy hozzák minden meccsen ezt a 100% teljesítményt.

Casado esetében pedig te írod le saját magadtól, hogy egyedül ő maradt, így mégis kivel rotáltad volna?
Értem ugyanakkor azt is, hogy mire gondolsz lehetőség alatt, de arra nincs garancia, hogy mindenkire egyformán hat az edző varázspálcája.
Fermín például nekem kifejezetten kérdőjel, mert még a nyáron amikor kiderült, hogy Flick jön, szinte biztos voltam abban, hogy ő szárnyalni fog Flick alatt.

FcBarcelona1 írta:
Le merném fogadni, ha jön még 2 vereség, mindenhol elküldenék Flicket, de nem csak itt a fórumon, hanem a Sporton, MD-n is. Barcelonában nem egyszerű edzőnek lenni.
Ne izgulj, önveszélyes hajlam ugyan benne van az "öreg"-ben, de nem ennyire....nyugi.... :D
Lesz még ennél több vereség, de ez is törvényszerű lesz.
Akinek kell, az ezt mind tudja, a többi meg mondani fogja a magáét, ce la vie
bence0330

2025.01.23. 10:24:12

FcBarcelona1 írta:
Le merném fogadni, ha jön még 2 vereség, mindenhol elküldenék Flicket, de nem csak itt a fórumon, hanem a Sporton, MD-n is.

Ezt mondjuk nem hiszem. LE óta a legütőképesebb edzőnk, de messze. Ezt szerintem mindenki látja. Mi szerintem most a Pool inverze vagyunk, tojtak magasról a BL-re, már bajnokságot akartak nyerni egy ponton. Szerintem senkit nem érdekelne a La Liga 4. hely, ha trófeákat nyerünk. A BL-hez nyilván nagy mázli kéne, de legalább most még azt is lehet érezni, hogy nincs teljesen kizárva.

Szerintem azt senki nem várja, hogy versenyben tartsanak, bár Fort és Torre szerintem már sokszor bizonyították, hogy kezdőként is megállják a helyüket, csereként pláne. Nekem a cserékkel van a kevesebb bajom, szerintem azt nem csinálja rosszul Flick, még ha több percet is kérnék a fenti két játékosnak. De az nem normális dolog, ha a kezdő támadó hármasunk heti kettőben minden egyes meccsen kezd. Ilyen nincs, nem csoda a visszaesés, nem csoda a sérülések. Pláne ilyen kormegosztásban. És pont azért, mert ő sokat ki tud játékosokból hozni, nem lenne olyan gyenge Ferránnal a meccs, de ha mégis, akkor is rotálni kell. Nyilván nem kéne kritizálni ezt az aspektusát, ha nem történt volna meg a rotáció hiányában egy teljes leolvadás a bajnokságban, viszont így, hogy megtörtént, szerintem értelemszerűen rossz döntés volt, nem tudsz rosszabb eredménysort összehozni szerintem semmilyen alternatív valóságban, mint amit összehoztunk a fullos kezdőnket folyamat felrakva.
Yamalnál már a cseréket is kritizálom, továbbra is az a gyerek nem lehetne kezdő, nem hogy konstans 90 perces, meg sérülésből visszatérve azonnal 90 perces. Mindig az első embernek kéne lennie, aki elhagyja a pályát, kérdés nélkül kb.

A rotáció szerintem közel 0%ban függ kb a rendelkezésre álló cseréktől. Nem nekik szól (néha igen, ha van két ugyanolyan jó játékosod egy adott posztra), hanem a kezdő játékos pihentetésének. Az ő testének és élességének meg full mindegy, ki a rotációja, akkor is szükség van rá.

Jó lenne, ha nem konstans heti 2*100 percek lennének, persze, akkor erre nem lenne szükség. De ha már ez az elmebaj van versenynaptár címszó alatt, akkor ehhez kell igazodni. Nem állítom, hogy könnyű dolga van, még sokkal nehezebb, mint Xavinak volt, de ettől még óvni kell az amúgy elit kezdő 11-ünket. Főleg a támadóink, a belső védőknél nem fontos a rotálás, a kp meg most nem gond ilyen téren, a koruk is jobb.

Mindemellett minden mással egyetértek, és tényleg odavagyok azért, amit Flick-kel tolunk, de kicsit reméltem, hogy vele nem folytatjuk ezt a Xavi féle két végén égetjük a gyertyát történetet, Yamalok veszélyeztetését, és nagyon megörültem, mikor ott Osasuna környékén láttam, hogy van cojonese leadni egy meccset a jövőért, ha fáradtak a játékosaink, de azóta kicsit beolvadt, és sajna folytatja ezen a téren az elődei által megkezdett utat. Kb tényleg csak ezt tudom kritizálni benne fenntartások nélkül.

Van minőségbeli és mélységi gond, de ilyen szűk keretben pont, hogy a peremember fogalom nem fér bele, pláne ilyen Torre-Fort szinteknél. 30 fős keretnél lehetne peremember, aki nem kap lehetőséget.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

FCBsteve írta:
Le merném fogadni, ha jön még 2 vereség, mindenhol elküldenék Flicket, de nem csak itt a fórumon, hanem a Sporton, MD-n is. Barcelonában nem egyszerű edzőnek lenni.
Aztán felküldheti a B sort is, rotálhat hármasával, akkor sincs garancia arra, hogy 90 perc pihenő kompenzálja az EB, Copa, idei meccsterhelés, sérültek, rövid keret, rossz kor összetétel kombót.
Elvileg figyelik valahogy a hírek szerint a játékosok állapotát.

Miközben azt kell számolgatni, hogy 2 milliós extra bevétellel be tudjuk e regisztrálni az új U19-es tehetség szerződését, vagy a kosárcsapat takarítójának bére beleszámít az FFP-be.
Szerintem azt ne felejtsük el, hogy Flicknek köszönhetően láthatunk bele többet a játékosainkba, mint azt az eredeti játéktudása mutatná.
Ferran pl. 688 perc alatt 6 gól 3 gólpassz.
Ettől még kérdéses, hogy a kezdőben mit mutatna.
Egyetértek Péterrel, A+B sorból 2-3 játékos nem biztos, hogy jobb, mint egy Getafe, Rayo vagy akár Las Palmas.
Ha 3-ik helyen végzünk, majd mehetünk újabb hakni túrára kompenzálni a kiesést.
Nincs időm arra, hogy kigyűjtsen, meccsenként mennyit használtunk ki az 5 cseréből, de emlékeim szerint majdnem mindet, ez köszönhető annak is, hogy sok góllal verjük az ellenfeleinket, ami szintén Flicknek köszönhető.
Ehhez hozzáveszem, hogy szerintem, utóbbi években legjobban állunk a cserékhez, fizikai felkészítéshez, sérültek visszaépítéséhez a csapatba. Pl. tavaly De Jong felépült, 1-2 meccs után rásérült a bokájára, amiből lett egy hosszú kiesés. Vagy eszembe jut Valverde nyilatkozata Dembelé hasonló sérülésénél, hogy játszatta, mert fontos meccs volt.
FCBsteve
Capitá del Barça

Peter írta:
2025.01.23. 02:01:19
A lényeg, hogy teljesen más a helyzet egy már összeszokott és működő csapatnál rotálni, ahol a keret mélysége is megfelelő, mint egy éppen összeszoktatás alatt álló csapatnál, ahol még a keret mélysége sem adott.
Ha elengeded azt, hogy a rotáció kezdést jelent, akkor máris másképp látnád a dolgokat...

Pont az Osasuna elleni meccs mutatta meg, hogyan NEM kéne csinálni... Több góllal vezettünk több meccsen is, mégis alig volt csere - pl Lewy.
Aztán a fél csapat cserélve... Ez a rossz gondolkodás, szerintem... De, az eredmény is ezt mutatta.

November-decemberre a kezdők széthajtva (értsd, döntő helyzetekben nem 100% pontosak), lehetséges cserék játékpercek nélkül kevésbé formában...
Pont Casado este mutatja, a rendszeres(ebb) játéklehetőség mennyit ér. Full mellőzve volt, aztán Bernal lesérült, egyedül ő maradt - most meg Flick nagy felfedezettje...

Lehetett volna a perceket jóval egyenletesebben elosztogatni - lehet nem 4:0, 5:1 meccseket játszunk, hanem talán kisebb gólarányúak a győzelmek (de ez sem feltétlenül biztos, mert friss csereemberek jobban hajtanak), de tuti a shitty november inkább csak december lett volna, és jóval közelebb állnánk a Liga listavezetőhöz...

Nyilván ez álmodozás, de értékelni a megtörtént események alapján lehet. És az eredmények a Flick rotáció hiányosságait mutatják, ami pont egy szűkebb keret esetében látványos...
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.23. 09:35:32

Peter írta:
2025.01.22. 15:13:38
bence0330 írta:
2025.01.22. 11:02:32
Most sem értem. Tökmindegy ki mit tudott nyáron, menjünk vissza mondjuk decemberig, vagy legyen akár most. Van egy B sora, azt berakhatja. Felsoroltam kik a B sor, nem ütősek, de nem is vészesek, de ha tuti vereség lenne bedobni őket, akkor is meg kéne néha tenni, különben kivégezzük a kezdőnk, és már ők sem lesznek jók.
Én pedig azt nem értem, hogy mit lehet azon nem érteni, hogy csapatépítés, miközben az "A" sor fele máreleve "B" sorból indult, miközben csak decemberre épült fel úgy, ahogy Gavi és Frenkie is miközben még az "A" sornak nevezett csapat sem képes úgy összeállni (teljesen érthető módon szerintem!), hogy stabilan képes lenne hozni a Liga meccseit megfelelő minőségű játékkal és eredményességgel együtt.
Az, hogy van egy B-sor nem azt jelenti, hogy már 0. perctől úgy kell játszani, hogy 3 ember van a kezdőből. A belső védők közü, ha kiveszem Araujot és Cubarsít, még mindig ott van Chris, EG valamint Fort beállításával. Bár előbbit nyugodtan lehetne kezdetni, ha valaki, akkor ő az, akinek nem szabadna, hogy baj legyen a fizikumával terheltséggel kapcsolatban.
Kp-ra is szintén bent lehet hagyni egy embert, akit mondjuk 45 perc után egy újabb kezdőre cserélni. Nem ámokfutást kell csinálni, hanem okosan, mégis relatíve sok embert kivenni a stabilak közül és korán cserélgetni.
Elől komolyabb baj van, mert nincs olyan ember, akinek ne lenne létszükséglet a pihenés. Yamal és Lewa mindenképpen, már csak korukból adódóan is, de a brazil és széthajtotta már magát. Ide van egy FT és PV (Fati szerintem mindenképpen off-os, őt már nem fogja pályára küldeni Flick, ezt már nyilvánosan is elég egyértelműen megfogalmazta)

Ha a Pool kedden játszana, akkor egyértelműbb lenne a döntés, egy esetleges vereség esetén nagyon nagy dilemma, hogy mennyit is merjünk rotálni. Egy X otthon egy felforgatott csapattal is simán realitás, a nagyobb gond inkább, hogy az olaszoknak ha nem is elet-halál, de egy iszonyúan fontos meccs lesz. Nem fog döntetlennél visszavenni a két csapat mert mindkettőnek megfelelő az eredmény, ők azzal a top8-at biztosan bukják.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése