Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5019
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.02.27. 16:23:36

csababarca írta:
én arra próbálok rávilágítani, hogy nincsenek nyugodt körülmények, és mivel Xavi sikerességének drukkolok, mert játékosként a kedvenceim között volt, nem dobnám oda ehhez a csapathoz, és pláne ehhez a vezetőséghez nyugodt szívvel.
Értem a véleményedet és én is leírtam, hogy nem feltétlenül kellene jövőre jönnie, már csak a tapasztalat miatt sem, hovatovább én úgy vélekedtem korábban is, hogy egyelőre átvehetné a B-csapatot. Ideális(abb) esetben bőven ráérne még, ha jelenleg nem lenne ilyen káosz a csapat körül.
Azonban van egy másik szempont is, amire ő lehetne alkalmas. Amennyire fejben szétesett most ez a csapat azt egy Setién-féle edző nem fogja megoldani, jó esetben nem süllyed tovább. Egyszerűen látszik hogy nincsenek ott rendesen a pályán, nem koncentráltak, elég csak a védelmet megnézni. Ezt egy ilyen típusú tréner, akinek van szava és tisztelik, nem csak haverkodik velük, bátran leültet bárkit a padra, valamelyest rendbe teheti. Legalábbis én úgy érzem hogy ő tudna hozni egy ilyen impulzust és elég intelligens, hogy ne csak pszichológusként viselkedjen, hanem edzői kvalitásai is legyenek.
Szóval szerintem egyrészről nem ártana ha jövőre jönne, másrészről könnyen rosszul is elsülhet, mert ez a jelenlegi környezet nagy falat lehet.
Forca Barca!!!!
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12400
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.27. 16:13:49

MatyiG írta:Akkor azért lett MoM, mert ő volt a leggyengébb. Ezek szerint nem csak én vagyok elfogult.
nem mondtam hogy a leggyengébb volt, azt már csak te képzelted bele.
a legkevésbé rossz kifejező megfelelőbb a szitura, amiben voltunk kedden, mondjuk Busi így is kellemetlenül gyenge volt, azon az egy passzon kívül, ami valóban extra volt.

olyan ez mint az átlagbér itthon, volt egy 10/10-es megoldása, amúgy meg 3/10-re játszott egész meccsen, kijön a 6,5, ami tényleg nem annyira gáz.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17516
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.02.27. 16:09:33

Akkor azért lett MoM, mert ő volt a leggyengébb. Ezek szerint nem csak én vagyok elfogult.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12400
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.27. 15:16:49

MatyiG írta:Busi, Alena és SR kiegeszitonek több, mint jo.
leírtad a lényeget, ez a max amire használhatóak.
bár Busin kívül, másik kettőnél ez is necces.
MatyiG írta:Előbbi a Napoli ellen a legjobb volt, nem kell kerekesszeket tenni alá, hanem mellé két mozgékony kozeppalyast. Jövőre olyan feladatkört kell kapnia, mint 2015-ben Xavinak.
:lol: hogyne, realban tegnap meg Carvajal vagy Ramos volt a legjobb. :lol: hagyjuk már az elfogultságot.
Chino írta:...
én arra próbálok rávilágítani, hogy nincsenek nyugodt körülmények, és mivel Xavi sikerességének drukkolok, mert játékosként a kedvenceim között volt, nem dobnám oda ehhez a csapathoz, és pláne ehhez a vezetőséghez nyugodt szívvel.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17516
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.02.27. 14:54:14

Busi, Alena és SR kiegeszitonek több, mint jo.

Előbbi a Napoli ellen a legjobb volt, nem kell kerekesszeket tenni alá, hanem mellé két mozgékony kozeppalyast. Jövőre olyan feladatkört kell kapnia, mint 2015-ben Xavinak.

Az FdJ-Arthur-Puig hármas meg a jövő kozeppalyaja lehet, csak el kell kezdeni őket játszatni. Anélkül nehéz megmondani bárkiről, hogy bevalik-e, ha nem játszik. Puig pedig amikor játszott, jó volt.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5019
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.02.27. 14:13:20

csababarca írta:
MatyiG írta:Jövőre mondjuk egy Busi, FdJ, Arthur, SR, Alena, Puig hatos miért ne lenne alkalmas a tilitolira? Melyik csapat középpályás sora alkalmasabb rá?
Ne bohóckodj ezzel a névsorral.
Businak vége fogadd el.
Alena nem véletlen lett elpasszolva, SR kiegészítőnek talán oké, Puig meg szintén semmi alapján nem lehet mondani, hogy beválik.

Harmatos ez, ha ezt akarná Xavi akkor instant halál.
Nyilván nem Busi a jövő és Xavitól nem feltétlenül azt várják az emberek (legalábbis én nem), hogy majd ő itt olyan űrfocit valósít meg amitől mindenki elalél. Ugyanakkor speciel én belőle kinézem, hogy rendet tud rakni a fejekben és ahogy nincs garancia arra, hogy majd folyamatosan a "haverokat"játszatja, ugyanúgy nincs arra sem, hogy az ellenklezője történik. Beszélhetünk itt arról, hogy ilyen meg olyan a keret, de még mindig minőségi játékosok alkotják ezt a keretet, nincs olyan csapat ahol a 3/4-ede top 3-as játékosokból állna.
Itt elsősorban a mentalitással vannak gondok, ehhez pedig még hozzájárul a vezetésbeli káosz, ami már konkrétan az öltözőbe is beért. Azért egy Messi-Suarez-Griezmann triónál nem sok erősebbet látni, de valahogy képtelen összeállni, ehhez pedig nem egy taktikai zseni kell. Busquets vagy Rakitic sem hiszem hogy leállna balhézni Xavival ha többet kell padoznia.
Én speciel még Dembéléről sem mondtam le, ha túl lesz egy normális rehabilitáción még bármi lehet, de Arthur sem felejtett el focizni. Tavaly elég meghatározó tagja volt a csapatnak egy fiatalabb Rakitic és Vidal mellett is, sőt a szezon első felében is. Ehhez mondjuk nagyban hozzájárult De Jong érkezése, akit nem mellesleg csapágyasra járatnak már. Őt is divat lett fikázni egy-egy meccs után, hogy nem ért meg annyit stb., de ez kb. olyan, mint mikor Ibrát kidobták szélre. Most Iniesta pozícióját kellene ellátnia, holott az Ajaxban folyamatosan vkp-t/szűrőt játszott van de Beek vagy Tadic mögött.

Nem egy Messiást kell várni Xavi személyében, és nem is feltétlenül kell egyből jövőre, én is azt mondom mert az még könnyen rosszul sülhet el. De a Realon látható, hogy milyen változást tud hozni egy karakteres edző még ha taktikailag távolról sem tartozik az elitbe. Ennek ellenére egymás után hozta a BL-eket pedig voltak papíron bőven erősebb csapatok.
Setiéntől sem lehetett azt várni, hogy a szezon közepén átvesz egy formán kívüli, káoszban lévő csapatot és majd hirtelen minden szép és jó lesz.
Ha már Puigról volt szó. Persze, hogy semmi garancia nincs rá, hogy beválik, ahogy Fatit is még csak ígéretként aposztrofálhatjuk, de folyamatosan attól zeng a fórum, hogy ezt meg azt miért nem vettük meg fiatalon, mert most mekkora játékos. Akkor meg miért kell már legyinteni rá? Busquets-et vagy Piquét is zavarta volna el mindenki a francba első évében, de anno Xavit sem nagyon marasztalták, amikor a távozás küszöbén állt.

Sok mindent rendbe kell itt tenni, leginkább a vezetőségen belül, mert fejétől bűzlik a hal, de nem látom azért azt, hogy minden veszve lenne és a csapat már teljesen kifújt. Kell pótolni embereket, ez természetes, nem lehet tíz évig ugyazokkal a BL-trófeára hajtani, de akár egy-két változtatás is hatalmasat tud dobni.
Forca Barca!!!!
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12400
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.27. 13:52:57

De amúgy most kivel vitatkozol, vagy mit szeretnél?
szerintem én pl racionálisan elmondtam, hogy miért tartanám MOST rossz megoldásnak Xavit.

de egyébként Xavi nyilatkozatai is azt sejtetik, amit én is írok, hogy ő türelmes, nem kapkod, és nem biztos a dolgában, szeretne még tapasztalatod gyűjteni.
ha velünk vitatkozol, akkor Xavival is, aki kerek perec megmondta, hogy nem akar most jönni.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Rinku
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2452
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.27. 13:47:51

Sokan elfelejtik, hogy Xavi ki volt itt játékosként, mire volt képes vele a Barcelona. És azt is, hogy nem hülye ember, pont ezért vitte vele sokra a Barca is és a Spanyol Válogatott is. Higgadt, megfontolt és racionális elme. Hogy szerzel egyébként tapasztalatot, ha nem bíznak benned, ha nem bizonyíthatsz? Mert Európán kívül bármit csinálsz, az egy nullával egyenértékű. Irreális elvárásaitok vannak. Alternatívát, megoldást nem látok senkinél, csak hümmögtök, és mindenki szrozik mindent. Pedig nem hiszem, hogy annyival sokkal, de sokkal-sokkal, egészen mérvadóan többet tud egy ember, aki ott dönt kint a dolgokról, annál, aki minden hétvégén különböző bajnokságok meccseit nézi. Csak a kint lévő tematikusabban figyel egyes bajnokikra, és neki érdemben is kell mondani valamit, és nem elég, ha rinyál egy kicsike fórumon.

Ten Hag az egyetlen, akit Xavi mellett fel tudok hozni, de nem mintha ő bármivel is, egy százaléknyival is biztosabb döntés lenne a padunkra. Nagyon sok tényezős a dolog. Mindegy az is, hogy Bartoékat ki követi, az az elnök döntő részben vakon fog belemenni a tejködbe, ha nem Xavit választja edzőjének. Bartoék már most vakon kóborolnak a ködben. A klub (időleges) hanyatlása elkerülhetetlen, ami viszont nem mindegy, hogy hogy akarunk hanyatlani, porban vergődni. Visszük-e tovább az akadémiai modellt, azt megreformáljuk, új löketet adunk neki, amire lehet építeni, és találunk mellé megfelelő áron, értelemmel bíró embereket, vagy leszünk egy összeszerelt bádog, mint a City vagy a PSG.

De amúgy tényleg ér annyit egy szros bajnoki cím, hogy közben elhagyunk mindent az úton, ami miatt itt döntő részben a Barcát választottuk majdnem 15 éve vagy még azelőtt, és amilyen filozófiával szrrá gyalultunk mindent, többször is? Egészségetekre.
Football, bloody hell. /SAF/
nagyatyesz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2020.02.27. 13:18:35

Személy szerint nagyon azt érzem, hogy Xavi itt nem fog tudni jó eredményeket letenni a kispadon. Egyfelől óriási már most felé az elvárás, szóval a tripla elmaradása már kudarc lenne. Másrészt tőle várjuk a szép foci visszatérését. Na most ez koránt sem biztos, hogy menni fog, mert lehet gyenge lesz az alapanyag, másrészt ha erőlteti is, az nem feltétlenül fog eredménnyel párosulni. Én is osztom azok véleményét, hogy Xavi a stílus rabja lesz, ami mellett elhaladt az idő, és nincsenek hozzá megfelelő játékosai. De remélem tévedek...
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 756
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.02.27. 12:54:33

Setiéntől is ilyen Riqui-Arthur-De Jong Barca DNS-középpályát várt itt a nép, aztán helyette van Rakitic-Busquets-Vidal-De Jong betonkp., mintha még mindig Valverde ülne a kispadon. Ez sem véletlen. Lehet Xavi ugyanígy rájönne, hogy a fan service-t el kell hagyni, ha eredményeket akar produkálni.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12400
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.27. 12:48:57

MatyiG írta:Jövőre mondjuk egy Busi, FdJ, Arthur, SR, Alena, Puig hatos miért ne lenne alkalmas a tilitolira? Melyik csapat középpályás sora alkalmasabb rá?
Ne bohóckodj ezzel a névsorral.
Businak vége fogadd el.
Alena nem véletlen lett elpasszolva, SR kiegészítőnek talán oké, Puig meg szintén semmi alapján nem lehet mondani, hogy beválik.

Harmatos ez, ha ezt akarná Xavi akkor instant halál.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.02.27. 12:26:05

Megegyszer mondom, attol h vki jo volt a palyan még lehet szr edzo. Raadasul xavi nagyvaloszinuseggel csak ezt a mara mar teljesen lebutitott es konnyen levedekezheto tilitolit ismeri, igy valszeg ugyanazt eroltetne. A haverjait meg nem hinnem h kitenne innen.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17516
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.02.27. 12:25:56

Jövőre mondjuk egy Busi, FdJ, Arthur, SR, Alena, Puig hatos miért ne lenne alkalmas a tilitolira? Melyik csapat középpályás sora alkalmasabb rá?
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12400
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.27. 11:53:33

Nem biztos hogy megtenné, kötődik hozzájuk, velük nyert.
Nem magától értetődő hogy majd ő tisztogat.

Tilitolival nyertünk, mert volt egy baromi jó hármasunk a kp-n, amiből egy maradt, aki már megkopott.
A többi kp nem alkalmas erre, mást kéne előkapni, vagy máshogyan azt a fajta játékot.
Baromi nagy játékintelligenciát igényel magas fokon üzni ezt a fajta játékot, nem tudja mindenki.
Még talán Arthur áll hozzá legközelebb.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Rinku
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2452
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.27. 11:42:22

visca el barca írta:A srác még le sem ült a padra, de Te meg már úgy kezeled mint vmi világmegváltót. Te miben vagy különb tőlünk, akik nem esnek hanyatt töle mint edző? Azért mert egykor óriási játékos volt, edzőként lehet egy nagy nulla. Óriási rizikó lenne egy nulla edzői tapasztalattal bíró vkire rábízni egy generációváltást. Ráadásul valszeg ugyanúgy erőltetné ezt a semmire nem vezető ötlettelen, rém lassú és unalmas tilitolit.
Abban vagyok különb, hogy láttam, amit láttam. Egy tökéletes szervező középpályást, aki már a teljesítménye alapján megérdemli a bizalmat. Ja mellesleg így köszöntött be a négy aranyév, megfejelve néhány továbbival, amikor pont ezt tettük, amitől te jelenleg hülyét kapsz. Kire bíznád rá akkor a padot? Ki a te megváltód? Ki az, aki képes lenne kiemelni a sz.rból a klubot, és akiről te biztosan tudod, hogy nem lesz egy marha nagy flop Barcelonában?
csababarca írta: jobb ha akkor jön, ha már a haverok nincsenek itt, szerintem.
mert vannak itt olyanok, akikkel tudna alkotni, de olyanok is, akikhez már nem kellene ragaszkodni, de legalábbis átértékelni a szerepkörüket.

előbb utóbb jönni fog egyébként, és választ kapunk a kérdésekre, de jöjjön inkább Barto után.
Pont, hogy egy ilyen kalibernek kell tisztogatnia, és neki kell kidobnia a haverokat.
Egyébként, ha Bartoék maradnak, akkor amúgy is csak az ujjunkat koptattuk.
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.02.27. 10:36:27

Rinku írta:A srác még le sem ült a padra, de már eldöntitek, hogy sz.ar lesz, sz.ar focit fog játszatni, egy hulladék lesz vele a csapat.
A srác még le sem ült a padra, de Te meg már úgy kezeled mint vmi világmegváltót. Te miben vagy különb tőlünk, akik nem esnek hanyatt töle mint edző? Azért mert egykor óriási játékos volt, edzőként lehet egy nagy nulla. Óriási rizikó lenne egy nulla edzői tapasztalattal bíró vkire rábízni egy generációváltást. Ráadásul valszeg ugyanúgy erőltetné ezt a semmire nem vezető ötlettelen, rém lassú és unalmas tilitolit.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12400
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.27. 10:20:41

Xavi jól tette, hogy most nem jött.
én személy szerint ezen a véleményen vagyok, hogy most csodát nem tudna tenni, és abban sem vagyok biztos, hogy meglépné a kritikusnak tartott változtatásokat. (Piqué, Busi)

jobb ha akkor jön, ha már a haverok nincsenek itt, szerintem.
mert vannak itt olyanok, akikkel tudna alkotni, de olyanok is, akikhez már nem kellene ragaszkodni, de legalábbis átértékelni a szerepkörüket.

előbb utóbb jönni fog egyébként, és választ kapunk a kérdésekre, de jöjjön inkább Barto után.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Rinku
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2452
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.27. 09:45:05

Távlatból, idézet nélkül (nincs kedvem 3-4-et összeszedni) annyit írnék vissza a Xavi-fikázóknak, hogy rajta kívül a büdös világon senkiben nem bízhatunk, senki nem tudja még gondolatban sem megütni a mércét, egyedül Iniesta. Senki más. Senki más nem tudná rendbe rakni a játékosállományt, mert Klopp nem elérhető, más pedig nem lenne képes rá a mi klubunkban ilyen horderejű változásokat meglépni. És nem tudom, hogy hol éltek, ha azt hiszitek, hogy mindenkitől csípőből meg lehet válni, azonnal sikeresen lecserélni, mint a Fifában..

A srác még le sem ült a padra, de már eldöntitek, hogy sz.ar lesz, sz.ar focit fog játszatni, egy hulladék lesz vele a csapat. Amúgy persze, nyilván leszerepelne, nagyobb flop lenne, mint Martino, tuti. Nem a futballtörténelem egyik legkiválóbb középpályásáról beszélünk, valakiről, aki nélkül lósz.ar sem termett volna a klub környékén. Nem a 2008 EB MVP-je, és nem a 2010-es VB keret egyik legfontosabb tagja, akiről a Barcelona legsikeresebb edzője úgy beszélt mindig is, mint az ember, aki őt magát nyugdíjazza. Szeretném megkérdezni, hogy lehettek ekkora s.ggfejek? :) De most komolyan, az utóbbi néhány évben beköszöntött a demencia, vagy mi újság?

Egyébként bármikor választanám, hogy Xavival üljünk be először a béka alá, de közben induljon meg egy rendes, okos építkezés, mint egy olyan összehordott ganétorony legyen a csapat, mint amilyen a PSG, Juventus vagy a MU.
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 756
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.02.27. 09:02:33

vg99 írta:Semmi baj nem lenne a tikitakával, ha nem csak Messi lenne képes 1 személyben váratlant húzni, hanem lenne elől egy Neymar, lenne egy Iniesta, aki lát, és tud passzolni, ha lenne jobb oldalon is egy Alves, ha Rakitic, Busquets, Piqué nem 30+ lenne, és ha nem lennének kulcs emberek (Dembele, Suarez, Umtiti stb.) sérültek.
jó, de ezek nincsenek, és várhatóan nem is lesznek. azért felesleges még +10 évig nyomatni az állóvizet, hogy majd hátha jön egy új Iniesta, Xavi, meg Neymar, és akkor megint minden király lesz. olyan focit kell játszatni, ami a mostani gárdához illik. vagy olyan csapatot összerakni, ami egy jó edző működőképes elképzeléséhez illik.
vg99
Jugador del Barça
Hozzászólások: 131
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2020.02.27. 08:59:46

Semmi baj nem lenne a tikitakával, ha nem csak Messi lenne képes 1 személyben váratlant húzni, hanem lenne elől egy Neymar, lenne egy Iniesta, aki lát, és tud passzolni, ha lenne jobb oldalon is egy Alves, ha Rakitic, Busquets, Piqué nem 30+ lenne, és ha nem lennének kulcs emberek (Dembele, Suarez, Umtiti stb.) sérültek.
Na ezek nincsenek, és Messi sem lesz sokáig, na itt jön a baj, nem kicsit.
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.27. 03:03:18

RipTikitaka írta:
Xavier Hernandez írta:Nézve a mai Reál-City meccset, Pep sem azt játszatja már, mint régen. Szembetűnő volt, hogy mennyire nem erőlteti a labdakihozatalt, a lassú támadásépítést, és hogy a City játékosai fizikálisan mennyire erősek. Szinte mindegyikük csupa izom, atletikus felépítésű, villámgyors játékos, aki meg nem, az a játékintelligenciájával és technikai tudásával emelkedik ki. Fizikailag is nagyon simán a Reál fölé nőttek, pedig a Barcához képest a Reál is csupa atlétából áll.
Elgondolkodtató, hogy ha a jövőben az angol foci dominálja majd a BL-t, az ilyen 50-55 kilós, 165-170 centis gyerekekkel, mint pl. Riqui Puig, mit lehet majd elérni a nemzetközi porondon :(.
A rengeteg sérülés is (kivéve Suárezt) nagyrészt annak tudható be, hogy a Barca játékosok többsége egyszerűen alkatilag gyenge a modern focihoz, a City (vagy a Liverpool!) játékosaihoz képest majd mindegyikük alacsony, izomtalan és aluledzett. Érdemes összehasonlítani a City játékosainak fizikai felépítését (Sterling, Gabriel Jesus, Aguero) pl. az örökké sérült Dembeléével: ha közel azonos is a magassága velük, akkor is minimum 10 kilóval kevesebb az izomzata... azért az rengeteg!
Nem biztos, hogy kikéne dobni mindent ,de Tiki-taka 2.0 kell ma, én úgy látom, a sikeres csapatok mind alkalmazták belőle azt ami jó és kidobták ami nem az, hatékonyabban "másoltak" mint azt a Barca gondolta volna, több mint valószínű , hogy nem működne most ugyanaz még azzal a Barcával, bár ennél százszór elszántabb, motiváltabb lenne az biztos.
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.27. 03:02:43

Xavier Hernandez írta:Nézve a mai Reál-City meccset, Pep sem azt játszatja már, mint régen. Szembetűnő volt, hogy mennyire nem erőlteti a labdakihozatalt, a lassú támadásépítést, és hogy a City játékosai fizikálisan mennyire erősek. Szinte mindegyikük csupa izom, atletikus felépítésű, villámgyors játékos, aki meg nem, az a játékintelligenciájával és technikai tudásával emelkedik ki. Fizikailag is nagyon simán a Reál fölé nőttek, pedig a Barcához képest a Reál is csupa atlétából áll.
Elgondolkodtató, hogy ha a jövőben az angol foci dominálja majd a BL-t, az ilyen 50-55 kilós, 165-170 centis gyerekekkel, mint pl. Riqui Puig, mit lehet majd elérni a nemzetközi porondon :(.
A rengeteg sérülés is (kivéve Suárezt) nagyrészt annak tudható be, hogy a Barca játékosok többsége egyszerűen alkatilag gyenge a modern focihoz, a City (vagy a Liverpool!) játékosaihoz képest majd mindegyikük alacsony, izomtalan és aluledzett. Érdemes összehasonlítani a City játékosainak fizikai felépítését (Sterling, Gabriel Jesus, Aguero) pl. az örökké sérült Dembeléével: ha közel azonos is a magassága velük, akkor is minimum 10 kilóval kevesebb az izomzata... azért az rengeteg!
Nem biztos, hogy kikéne dobni mindent ,de Tiki-taka 2.0 kell ma, én úgy látom, a sikeres csapatok mind alkalmazták belőle ahhoz ami jó és kidobták ami nem az, hatékonyabban "másoltak" mint azt a Barca gondolta volna, több mint valószínű , hogy nem működne most ugyanaz még azzal a Barcával, bár ennél százszór elszántabb, motiváltabb lenne az biztos.
Peter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 221
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.02.27. 00:45:16

Temetitek a tikitakát, miközben jelenleg teszetosza az amit játszunk.....egy gyors, kreatív, atletikus tikitakának semmi ellenszere sem lenne....mozgás, gyorsaság, kreativitás és bármilyen busz átjátszható....beépítve kidolgozott, begyakorolt egyéb játékhelyzetekkel, mint rögzített szituációk, kontra....stb....a jelenlegi keretből Alba, De Jong, Arthur, Fati, Gríz, Messi alkalmas erre....egy nem sérülékeny Dembi is elférne....két jó belső védő, egy jobbhátvéd és egy minimum Casemiró szintű védekező középpályással jó csapatunk lenne....!
Avatar
Xavier Hernandez
Barça B
Hozzászólások: 68
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.27. 00:11:19

Nézve a mai Reál-City meccset, Pep sem azt játszatja már, mint régen. Szembetűnő volt, hogy mennyire nem erőlteti a labdakihozatalt, a lassú támadásépítést, és hogy a City játékosai fizikálisan mennyire erősek. Szinte mindegyikük csupa izom, atletikus felépítésű, villámgyors játékos, aki meg nem, az a játékintelligenciájával és technikai tudásával emelkedik ki. Fizikailag is nagyon simán a Reál fölé nőttek, pedig a Barcához képest a Reál is csupa atlétából áll.
Elgondolkodtató, hogy ha a jövőben az angol foci dominálja majd a BL-t, az ilyen 50-55 kilós, 165-170 centis gyerekekkel, mint pl. Riqui Puig, mit lehet majd elérni a nemzetközi porondon :(.
A rengeteg sérülés is (kivéve Suárezt) nagyrészt annak tudható be, hogy a Barca játékosok többsége egyszerűen alkatilag gyenge a modern focihoz, a City (vagy a Liverpool!) játékosaihoz képest majd mindegyikük alacsony, izomtalan és aluledzett. Érdemes összehasonlítani a City játékosainak fizikai felépítését (Sterling, Gabriel Jesus, Aguero) pl. az örökké sérült Dembeléével: ha közel azonos is a magassága velük, akkor is minimum 10 kilóval kevesebb az izomzata... azért az rengeteg!
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6035
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.02.26. 22:42:38

MatyiG írta:
A keretünkben nagyon sok jó játékos van, de a kezdo 11ben nagyon sok olyan poszt van már, ahol az adott játékosunk nem top 3 a posztján.
Melyik csapat kezdőjében van sokkal több top3-as játékos?
A korábbi BL győztes kezdőcsapataink jóval jóval erősebbek voltak. De a tavalyi Liverpool XI vagy a 2 évvel ezelőtti Real XI is jelentősen erősebb volt mint a mostani Barca kezdő.
"A Barcelonát olyan emberek irányítják, akiknek nem szabadna a klub élén állniuk. Nagyon szomorú vagyok emiatt. A Barca és a szurkolók ennél sokkal többet érdemelnek. Nem tudom, mi folyik a klubnál, de nagyon rossz érzés a korábbi csapattársaimat bánatosnak látni" - Neymar
Válasz küldése