Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.09.26. 19:51:30

Barca - Bayern elemzés, nagyon jó, nézzétek meg! Ez eddig a legjobb, amit láttam.
https://www.youtube.com/watch?v=4E_XkYTkft8

Annyira mutatja, hogy itt a dolgok nem csak azon a szinten dőlnek el, amilyen szinten az átlag focirajongó gondolkodik, meg felfogja a dolgokat. A Barcelona igenis tudatosan játszott, volt taktikájuk, volt elképzelésük, de nem dolgoztak ki egy annyira profi koncepciót, mint a Bayern stábja. Még egy olyan "rossz edző" is, mint Setien (a korábbi fikázásommal ellentétben) meglátta a problémát és a cserékkel próbálta is javítani őket, de ez is kevésnek bizonyult.
A nagy különbség egyértelműen amiatt alakult ki, mert Barcelona oldalon bíztak a szokásos taktikában és a játékosok szokásos képességeiben, rutinjában, míg a Bayern-nél tartottak a Barcelona támadójátékától és ráfeküdtek a nagyon alapos tervezésre, a gyengeségek kihasználására. Valószínűleg egy 2015 körüli/előtti, zsigerből játszó Barcelonát se tudtak volna ezzel így elverni, de egy 2020-as, szerényebben játszó, alaposabban tervező Barcelonát sem.
Ott a PSG vagy a Sevilla esete. Szerintem egyik csapat sem jobb, mint a Barca, mégsem kapott ki egyik csapat sem 6 góllal, sőt a Sevilla elég sokáig nagyon is meccsben maradt. Miért? Mert ismerték a képességeiket. Mert tudták, hogy a Bayern ellen nem szabad a kapujuk előtt passzolgatni, stb.. Setien ebben hibázott nagyot, hogy nem látta be, hogy az aktuális képességekhez nagyobb szerénységre, vagy egy sokkal jobb taktikai felkészülésre lenne szükség.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.09. 15:40:14

Csoportkör sorsolás Október 1-én.

Első kalapból ők jöhetnek szembe:
Bayern
Liverpool
PSG
Juventus
Zenit
Porto

Remélem a Bayern-Liverpool-PSG hármasból kapunk valakit, jó meccsek lehetnek és már ősszel megtudhatnánk hogy merre tart Koeman munkája.

Messidona10 : Ez igaz, meg is szerezhettük volna a vezetést, viszont úgy éreztem a Bayernen hogy ha 2-0-ra vezetnénk, akkor is simán be rámolnának 4-et akkor amikor úgy akarják, 30 perc után már mozdulni is alig tudtunk pedig előtte sem voltunk valami jók.
Nagyon helyre kéne ráznia Koemannak a csapatot fizikálisan, a sok évnyi láblógatás után. Rakitic-Suarez megy, (remélhetőleg) Busquets pad, egyedül Messi és Piqué marad aki koron felül lesz, így már az öreg csapat sem lehet kifogás.
Avatar
Messidona10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1620
Csatlakozott: 2007.12.19. 18:44:50

2020.08.19. 09:07:03

Én asszem a lehető legperverzebb vagyok, mert élőben nem láttam, csak az eredményt követtem. Viszont ennek ellenére másnap megnéztem elejétől a végéig, mert kíváncsi voltam, hogy pontosan mi történt, és mi indokolja majd az idei nyár intézkedéseit (remélhetőleg lesznek ilyenek).

Az volt a benyomásom, hogy az első negyed órában mi voltunk kapura veszélyesebbek, és ha ott bemennek a helyzetek, akkor egészen másképp alakul a meccs, de legalább az eredmény. Suárez lőhetett volna két gólt, ha jól emlékszem, meg Messinek is talán volt helyzete. Semedo (támadó)játéka például kifejezetten tetszett nekem. Nem mondom, hogy három gólos előnyről nem fordítja meg a Bayern (tavaly megesküdtem, hogy soha többet nem mondok ilyet), de 6 nem biztos, hogy lett volna közte.

Ami szembetűnő volt nekem is, hogy fizikálisan fél óra után már nem bírtuk, illetve ezzel párhuzamosan a játék is belassult, az egész csapat elkedvetlenedett. Innentől kezdve rossz volt nézni már... Nagyjából senki nem maradt, aki értékelhető teljesítményt nyújtott volna, hozzátenni a cserék sem tudtak. Griezmann szerintem észrevehetetlen volt, mint rendesen, mire Fati beállt, addigra meg már mindegy volt (az eredmény is, illetve már el is engedték a társak). Az a kép mindent elmondott, mikor Setién a kispadra feltett kezekkel állt, mint aki keresztre van feszítve :D

Kell a változás, remélem, hogy elkezdődik valami új a következő hetekben. A Messi-kérdés érdekes, szerintem a legjobbat az tenné a csapatnak, ha most elmenne. Ezt tudom az eszemmel, de mégis borzasztóan csalódott lennék, ha ez történne. Egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy más csapatban lássam őt játszani. Annyi mindent adott, és még annyi mindent adhat is, nagyon remélem, hogy innen fog visszavonulni (szerintem egyébként így is lesz). Viszont hozzáállás-beli változásokra részéről is szükség van, mert különben minden marad így.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.08.19. 07:59:47

Volt valaki aki vissza tudta nézni a meccset? :)
A meccs előtt én is azt hittem, hogy van esélyünk a németek ellen, ha minden összejön.
De aztán egyértelmű volt, hogy ez eleve reménytelen vállalkozás volt. Nem volt egyetlen elem sem, amiben ne lett volna klasszis különbség. Erőnlét, elszántság, gyorsaság, technikai tudás és koncepció. És mert ezekben mind alulmaradtunk, ezért volt, hogy nem tudtuk kihozni a labdát, nem tudtunk védekezni, sehová nem értünk oda. Törvényszerű, hogy ekkora különbség láttan mindenki egyre többet hibázott, adta el a labdát és vesztette el a reményt. Lehetetlen lett volna ezt a Bayern-t a jelenlegi Barcának nemhogy legyőzni, akárcsak nehézzé is tenni a dolgát. Az okokat mindenki ismeri és tudja.
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.19. 01:15:53

Na skacok, megnéztem újra a meccset, javaslom mindenkinek.

Az első 20 perc teljesen kiegyenlített volt, sőt néhányszor látványosan vertük passzjátékban a Bayern-t. Akármit is mondtam eddig, úgy tűnik, hogy számítottunk taktikailag a Bayern letámadására, mert a térfelünkön a játékosaink viszonylag távol álltak egymástól, sokszor ívelt passzokkal operáltunk. Működött is egy darabig. A Bayern 4-5 emberrel letámadott, sokszor iszonyatosan a 16-osunkhoz tömörülve.
Amit még hozzátennék, hogy a Bayern játékosai mindig szűkebben álltak a pálya belső felén, mi pedig náluk szélesebben. Ebből következően passzokra, felszabadításra a biztonságos zónák egyértelműen a széleken voltak számunkra, ezt az elején elég jól éreztük is, de már az első húsz percben látszódtak a vészjósló előjelek: Ter Stegen kb. összes kirúgása rossz volt, mert röviden, középre mentek, közvetlen a Bayern játékosokhoz, mintha nem lett volna ott a taktikai eligazításon.
Az első bekapott gólunk nem olyan nagy para szerintem, szép kombináció volt a németek részéről, válaszoltunk is rá egy kiugratással. Amúgy mélységi passzokkal szétalázhattuk volna a Bayern-t, de kb. a harmadik próbálkozás után világossá vált a játékosok számára, hogy Suarez-t 2 méteren belül megverik a védők, Jordi Alba-nak pedig gyengébb napja van / állandóan hátra kell futkároznia.

A 21. percben egy érthetetlen jelenet következett. Semedo, aki egyébként olyan, mintha a csapat kiközösített báránya lenne, valami érthetetlen oknál fogva középre kalandozott egy elkószált labdáért - labdaszerző középpályást játszva -, aztán ideges bizonytalanságában S. Roberto (?)-nak adott egy 15 centis passzt, aki a középen lévő iszonyatos német túlerővel nem tudott mit kezdeni. Bumm, gól. Annyit kellett volna tennie Semedo-nak, hogy jobbra, kifele passzolja és nem akar labdatartási szépségversenyt nyerni.

24. perc: Ter Stegen megint rosszul passzol, szerencsére most nem befele, hanem kifele, ezért van ideje visszaállnia a védelemnek.

27. perc: egy szélről jövő beadásnál gabalyodunk össze, de kivágjuk. Nem nagy téma, a legjobbakkal is előfordul. Aztán jön a harmadik gól, nevezzük Busquets - Piqué emberfogási hibának. Azt láttam, hogy itt kezdtek kibukni a fizikális különbségek a két csapat között, mert mindkét játékos a fülén vette a levegőt, azért maradt le. Ez nem taktikai hiba.

31. perc: újabb Semedo bohóckodás. Tartsuk bent a labdát, mert a szöglet halálos probléma esete, inkább adjuk át a fizikálisan erősebb ellenfélnek a kapu közelében. Kereszt ívelés, védelem lemarad, beadás, ott a negyedik.

36. perc: Ter Stegen, 4-1 nél cselezget, de megint eladja. Iszonyatos Bayern helyzet, de már ők is fáradtak, kilőnek egy galambot a levegőben.

38. perc: totális erőnléti KO. Alig ér vissza a védelem, még úgy is, hogy előnyük van.

49. perc: mélységi indítás Müller-nek, megússzuk.

51. perc: Bayern beívelés/indítás: Vidal, Semedo emberfogási hiba, de megússzuk.

53. perc: belealszunk egy szabadrúgásba. Tipikus Barcelona hiba. Azonnal megy a Bayern kontra, 3-3 ellen, erőnléti gyengeség, helyezkedési hiba. Jordi Alba-nak a legkritikusabb pillanatban eszébe jut, hogy meg kéne állnia a lesre állítás miatt, csak ezért, de megússzuk.

57. perc: Messi védekező középpályásként végre ad egy jó labdát a szélre, Jordi Alba-nak, bepassz, Suarez nagyon bevágja. Itt érthető meg igazán, miért nem engedték eddig Suarez-t a kapujuk közelébe a magas védelem taktikával.

60. perc: Lenglet veszi át a cselmanó szerepet Ter Stegen-től és hozzá hasonló tehetséggel középre adja a Bayern játékosoknak. Megússzuk.

63. perc: Semedo eljárja a méltán híressé vált táncát, Piqué a neki való kézenfekvő segítés helyett, inkább zárja a passzsávot egy olyan Bayern játékos irányába, amit De Jong szorosan fog (lehet Piqué ösztönösen vágta De Jong képességét erre a feladatra,) közbe Lenglet sikeresen kivon a forgalomból egy Bayern támadót, de már késő, De Jong-ot otthagjya az embere, mint a kakit. Gól. Ezt nevezzük szervezett védekezésnek.

Tovább nem néztem inkább.

Konklúzió: Setién taktikája nem volt annyira szörnyű. A gólok lényegi részét egyéni hibákból és védekezési fogalmatlanságokból kaptuk. A taktika annyiban volt rossz, hogy nem számolt a Barcelona játékosok esetlegesen előtörő brutális passz pontatlanságával, amit a Bayern sokkal jobban is kihasználhatott volna. A labdavesztéseknek inkább az volt a következménye, hogy nem tudtunk helyettük támadni, hanem folyamatosan a mi térfelünkön maradt a labda állandó tallózásra, védekezésre kényszerítve bennünket, amivel pedig rengeteg energiát pazaroltunk el az amúgy sem túl acélos energiaszintünkből.
Mélységi indításokkal, sokkal agilisebb üres területre helyezkedéssel verhető lett volna a Bayern, de a helyezkedés és az üres területek megtalálása Xavi óta nehezen megy (Messi alkot néha), Suarez pedig lassú.

És ami a legfontosabb: erőnlét nulla.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 996
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 17:44:37

sansz írta:
2020.08.15. 17:12:49
nemrég jöttem haza Spanyolországból és ott a maszkozás nem csak látszat. Nagyon szigorúan és fegyelmezetten hordják az utcán is,boltokban kötelező belépve kezet fertőtleníteni,rád szólnak,ha elfelejtenéd. Ott szerintem van ennek pozitív hatása. Nálunk tényleg csak látszat a maszk, senki nem veszi komolyan,nagyon lazán használják.
Ha Magyarországon rászólnál valakire, hogy bocsi, de elvileg kötelező a maszk, légyszi, vegyük fel mindannyian egymásért és a saját érdekünkben egyaránt, lehurrognának, hogy micsoda "házmester"-mentalitás. :D :D Én ezt már megkaptam egyszer. Az egyértelmű és ezzel teljesen egyetértek, hogy azok a társadalmak sikeresebbek, amelyek egyrészt önmaguktól is szabálykövetőek, másrészt nem csak önmagukkal, de egymással is betartatják a normákat. Pont erről beszélgettünk meccsnézés közben tegnap, hogy a külföldi turisták mennyire másképp viselkednek Budapesten, mint otthon. Ha az angol buliturista azt látja, hogy itt bármit megtehet, és a helyiek is az utcára okádnak meg kakálnak, akkor ő is az utcára fog pisálni meg kakálni. Ahogy a multik is mindenhol a helyi helyzethez alkalmazkodnak. Ausztriában teljesen másképp viselkedik ugyanannak a cégnek az ottani irodája, üzeme, mint Magyarországon. Pedig ugyanaz a cégcsoport. De van, ahol a szakszervezet falhoz állítja a vezetőséget, ha kell, meg van, ahol azt is megköszönik neki, ha kb nem adózik semmit, szétszennyezi a környezetet, széttúlóráztatja és éhbérért dolgoztatja az embereket.

Az sem semmi, hogy ez a culé-rendszer működik a Barcelonán belül. Azt nem tudom pontosan, hogy egy culénak milyen beleszólási joga van a klub működésébe. Azt tudom, hogy ha valaki tagkártyával rendelkezik, akkor kedvezményesen vehet hivatalos Barca-cuccokat, mezeket stb. Ha van itt valaki, aki hivatalosan culé, tarthatna erről kiselőadást, engem érdekelne.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.08.15. 17:12:49

gránit írta:
2020.08.15. 16:48:56
Nem is kell fizikai értelemben csoportosulni. Ha a culék bejelentik, hogy felfüggesztik a tagságukat, amíg a követeléseik nem teljesülnek, az már mindjárt lehet egy hatékony nyomásgyakorlás. Bár lehet, hogy a vezetőséget ez sem érdekelné.

Igen, Spanyolországot is nagyon durván padlóra küldte a járvány. Van mondjuk néhány intézkedés, ami eléggé a látszatra megy csak, lásd maszkok viselése a kispadon, lelátón. Miközben a pályán meg egymással birkóznak. Ki kell hagyni legalább két ülőhelyet, de ha van csere, pacsizik mindenki mindenkivel. Ahogy a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanazok az emberek felveszik a maszkot, akik a buszmegállóban még simán leköhöghették, letüsszöghették, lelehelhették a másikat, a leszállást/felszállást jelző nyomógombot meg egy nap százezren összetapicskolják. Az persze teljesen világos, hogy kilencvenezer ember most nem tömörülhet egymás hegyén-hátán, de néhány látszatintézkedés helyett többre mennének, ha kötelezővé tennék a tbc elleni védőoltást. A koronavírus a légzőszerveket támadja, és egyértelműen látszik, hogy azok az országok úszták meg kisebb veszteségekkel, ahol kötelező a tbc elleni védőoltás. Olaszországban meg még 2018-ban vetették el 10 betegség elleni kötelező védőoltást; most szívnak is rendesen. Néha látszatintézkedések helyett rendszerszintű változásra van szükség - a maszkok a villamoson is olyan, mint mókuspisi az erdőtűzben -, és ez most a Barcelona helyzetére is messzemenőkig érvényes.
Várjuk meg mit mond Barto,szerintem benne van,hogy magától elmegy. Nemvagyok naív,de ez a pofon már hozzá is elért. 3:1es vereséggel bedobhatta volna setient,hogy ő a hibás,de ez túlmutat rajta.

Amúgy nemrég jöttem haza Spanyolországból és ott a maszkozás nem csak látszat. Nagyon szigorúan és fegyelmezetten hordják az utcán is,boltokban kötelező belépve kezet fertőtleníteni,rád szólnak,ha elfelejtenéd. Ott szerintem van ennek pozitív hatása. Nálunk tényleg csak látszat a maszk, senki nem veszi komolyan,nagyon lazán használják.

A helyes maszk és fertőtlenítés nem minden,ezt látjuk, de sok összetevős a dolog, de ha olyan fegyelmezetlenek lennének,mint mi, az még durvább lenne.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 996
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 16:48:56

Nem is kell fizikai értelemben csoportosulni. Ha a culék bejelentik, hogy felfüggesztik a tagságukat, amíg a követeléseik nem teljesülnek, az már mindjárt lehet egy hatékony nyomásgyakorlás. Bár lehet, hogy a vezetőséget ez sem érdekelné.

Igen, Spanyolországot is nagyon durván padlóra küldte a járvány. Van mondjuk néhány intézkedés, ami eléggé a látszatra megy csak, lásd maszkok viselése a kispadon, lelátón. Miközben a pályán meg egymással birkóznak. Ki kell hagyni legalább két ülőhelyet, de ha van csere, pacsizik mindenki mindenkivel. Ahogy a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanazok az emberek felveszik a maszkot, akik a buszmegállóban még simán leköhöghették, letüsszöghették, lelehelhették a másikat, a leszállást/felszállást jelző nyomógombot meg egy nap százezren összetapicskolják. Az persze teljesen világos, hogy kilencvenezer ember most nem tömörülhet egymás hegyén-hátán, de néhány látszatintézkedés helyett többre mennének, ha kötelezővé tennék a tbc elleni védőoltást. A koronavírus a légzőszerveket támadja, és egyértelműen látszik, hogy azok az országok úszták meg kisebb veszteségekkel, ahol kötelező a tbc elleni védőoltás. Olaszországban meg még 2018-ban vetették el 10 betegség elleni kötelező védőoltást; most szívnak is rendesen. Néha látszatintézkedések helyett rendszerszintű változásra van szükség - a maszkok a villamoson is olyan, mint mókuspisi az erdőtűzben -, és ez most a Barcelona helyzetére is messzemenőkig érvényes.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.08.15. 16:21:36

gránit írta:
2020.08.15. 14:40:48
drobika írta:
2020.08.15. 10:35:48

A Katalán nép,a Culék kellenének ide és bottal zavarnák el ezeket a rákba! csak sajnos nem lehet csoprtosulni, elég nagy a baj Katalóniában sajnos. Még ez is a kezükre játszik!
Katalóniában is lehet csoportosulni, csak a függetlenséggel kapcsolatban nem. Ezt leszámítva működhetnek és működnek is erős társadalmi szervezetek. A mi cégünknek a barcelonai központjában is működik szakszervezet, és zavartak már el "bottal" helyi team leadert. A spanyolok csak az függetlenséggel kapcsolatos szerveződést korlátozzák. A katalán belügyeket tekintve lehet ám szerveződni, lázadni, bottal az elitet elzavarni.
Nem a demokratikus alapjogokra gondoltam,mint gyülekezési jog. :) Lehet rosszul fogalmaztam. A koronavírus-járvány miatt van csoportosulási tilalom,és ha nem is volna tilalom, akkor sem szabadna most tömegeknek kimenni. Spanyolország legnagyobb gócpontja most Katalónia. Nem tudom,ha mindez nem volna,vajon az emberek kimennének e, a Culék kimennének-e és a népharag elvinné-e ezt a társaságot.
Mert Barto önmagától nem távozik,ez mostanra biztossá vált. Ameddig pedig ő itt van,ide nem jön se edző,se senki.
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.15. 15:08:31

Ez egy elég jó elemzése a meccsnek:
[video]https://www.youtube.com/watch?v=wFB-Ykh5oK0[/video]
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1338
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.08.15. 14:53:02

Xavi mindig bölcsen döntött a pályán és azon kívül is. Ameddig van itt valaki akivel együtt játszott nem fog idejönni és hitelesebb attól hogy Barto alatt legyen edző miközben Fonttal smúzol.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 996
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 14:40:48

drobika írta:
2020.08.15. 10:35:48

A Katalán nép,a Culék kellenének ide és bottal zavarnák el ezeket a rákba! csak sajnos nem lehet csoprtosulni, elég nagy a baj Katalóniában sajnos. Még ez is a kezükre játszik!
Katalóniában is lehet csoportosulni, csak a függetlenséggel kapcsolatban nem. Ezt leszámítva működhetnek és működnek is erős társadalmi szervezetek. A mi cégünknek a barcelonai központjában is működik szakszervezet, és zavartak már el "bottal" helyi team leadert. A spanyolok csak az függetlenséggel kapcsolatos szerveződést korlátozzák. A katalán belügyeket tekintve lehet ám szerveződni, lázadni, bottal az elitet elzavarni.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.08.15. 14:03:53

Leon írta:
2020.08.15. 13:35:54
Van pár pozitívum is:
- Dembelé nem sérült le
- Nem a Realtól kaptunk ennyit
- Esélytelenként érkeztünk

Ha csak a végkimenetelt nézzük akkor nekem mindegy hogy 1 vagy 8 góllal kaptunk ki mert így se úgyse jutottunk tovább.Ráadásul egy szoros vereségnél még mondhatná azt a vezetőség, hogy jók voltunk mi csak épp nem kaptunk meg tizit, telihold volt, alacsonyan szálltak a hattyúk, stb azért kaptunk ki.
Ezt a méretes zakót nem igazán tudnak majd kidumálni.

Arra azért kíváncsi lennék az Allianz arénában 75ezer bajor néző előtt mondjuk mi lett volna a vége 10-15 kapott gól? :roll:
A baj az,hogy igazad van.Lett volna Münchenben ennek a duplája ha úgy akarják,akkor tegnap is. Barto meg nem is akarja kimagyarázni, egyszerűen annyira csőd a pasi,hogy meg sem érti,hogy mi történt.Már egy napja megtörtént hogy elsüllyedt a hajó, ő meg még a szalonban hitetlenkedik szivarozva a mélyben.
Németeknél, de bárhol másutt is egy ilyen után, ráadásul sorozatban egyre nagyobb mértékű égés után hol nem mondana le egy elnök azonnal?
Banánköztársaság ez!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.15. 13:54:37

csababarca írta:
2020.08.15. 13:49:50
modern fociban két dolog számít, sebesség és erő. nálunk ez a kettő pont nincsen meg, nemhogy csapatszinten, de úgy sem hogy lenne 2-3 ilyen fizikálisabb (de nem suta, törő) játékosunk.
Az a kedvencem, amikor eljönnek a hatóságok az edzéseinkre dopping tesztnek alávetni Busit meg SR-t. :mrgreen:

Ennél értelmetlenebb módon nem is lehetne eltölteni egy munkanapot.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12978
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.15. 13:49:50

Xavier Hernandez írta:
2020.08.15. 13:42:41
látni lehetett a tanácstalanságot és félelmet a játékosok arcán!
mondjuk én is féltem volna, mert a Lewa, Goretzka, Davis, Kimmich vonal olyan fizikummal rendelkezik, amilyennel nálunk max Lenglet, a többi játékosunk mind puhos ezekhez képest.
Ki voltak pattintva rendesen ezek a bayernesek, rendesen félelmetes volt látni mondjuk Goretzkát Roberto mellett.

modern fociban két dolog számít, sebesség és erő. nálunk ez a kettő pont nincsen meg, nemhogy csapatszinten, de úgy sem hogy lenne 2-3 ilyen fizikálisabb (de nem suta, törő) játékosunk.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Bacsa
Barça B
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2020.01.29. 11:01:18

2020.08.15. 13:43:01

A tegnapi meccsnek egy előnye lehet: Most végre mindenki rádöbbent arra, hogy gyökeres változtatásokra van szükség.
Annak idején mikor a PSG 6-1 után (ami Neymar klasszisa, a bírói jóindulat ls hatalmas mák eredménye volt) simán kiestünk a Juventus ellen, azt mondtam, hogy jobb lett volna a PSG ellen kiesni, mert a 6-1 sok mindent elfed, és hosszútávon ez rossz lesz.
Jött a Juve kiesés, aztán a Róma, majd tavaly a Liverpool. Mindig volt magyarázat, hogy a Barca a világ legjobb klubja, Messi a legjobb a világon, csak most éppen ez, most az jött közbe.
Közben meg elment a világ futballja a Barca mellett.
Messi már rég nem a világ legjobbja, a csapt 80 %-a pedig vagy kiöregedett, lelassult (Alba, Piquet, Busquets, Rakitic, Suárez, Vidal), vagy soha nem volt Barca szintű játékos (Firpo, Semedo, Lenglet, Roberto).

Mindig is tudta mindenki, hogy előbb-utóbb eljön a Messi nélküli időszak, én azt gondolom, hogy jobb lenne, ha minél előbb jönne el.
Lényegében a De Jong, Puig, Fati, Dembelé(?), Coutinho(?), Griezmann(?) magon kívül mindenkitől megszabadulnék, és teljesen új csapatot építenék.

Ehhez három dolog kell- Egy tökös vezetőség, ami nagyon nincs.
Egy alkalmas edző, aki nem tudom, hogy ki lehetne.
És rengeteg pénz, ami szintén nincs.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.15. 13:42:41

Ne bántsuk a srácokat, ennyire nem [auto_cenzúra] a Barca, a klubban évek óta káosz van, az a csoda, hogy eljutottunk idáig, hisz már a nevenincs Slavia Praha ellen is kis híján elvérzett a csapat, még Valverde alatt. Egy edző nélküli, taktikailag és mentálisan felkészületlen Barcát küldtek ki tegnap a Bayern ellen, látni lehetett a tanácstalanságot és félelmet a játékosok arcán! Ilyen előjelekkel, melyek az egész bajnoki szezont meghatározták, ilyen alkalmatlan szakmai stábbal és a szerencsétlen, nevenincs edzőnkkel csak a csodában bízhattunk - ami most elmaradt. Kellett ez, ki kell józanodni, ez a történelmi égés segíthet abban, hogy a klub újragondolja a jelent és a közeljövőt. Meggyőződésem, hogy erre most végre meglesz az akarat Katalóniában. Nem lesz könnyű, dicstelen véget ért egy szép korszak, de most arra kell gondoljunk, mennyi csodálatos élményt kaptunk tőlük az elmúlt években!

És röviden még Setiénről: az első perctől kezdve semmi tekintélye nem volt, őt és stábját a játékosok többsége látványosan lesza*ta, gyakorlatilag nincs edzője a Barcának fél éve. Szánalmas volt, ahogy a vén Setién riadt kisgyerekként ül a padon magányosan :(. Nagy volt a kabát, de az ő felelőssége csak annyi, hogy elfogadta - ez is azt bizonyítja, hogy szakmailag és emberileg kevés volt ide.
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.08.15. 13:41:11

Ez a csapat annyi ütést kapott az elmúlt években az európai porondon,hogy ülhet bárki a padon, az Alba,Piqué,Busi,Roberto,Suarez, Messi tengelyre nem lehet építeni. Megszólal a bl himnusz, aztán összecsinálják magukat. Tegnap a 4. másodpercben már eladtuk a labdát. A világ egyik legjobb kapusa annyi labdát adott el és olyan bizonytalan volt,mint még soha. Semedo-t meg annyira hülyére verték a jobboson,mintha Douglas játszott volna. Még a jobb játékosainkon is látszott,hogy itt totál fejetlenség van,taktikának nyoma sincs.

Mivel Barto maradni fog,és hoz majd egy Setien 2.0-t,remélem legalább annyit csinál az új mester,hogy a néhány fiatal jövőre megkapja a lehetőséget. Az igazi lehetőséget,nem pedig 3-400 perceket. Érdekes a Bayernnél nem fosnak attól,hogy egy 19 éves játsszon a bl negyeddöntőben,aki hülyére is vert minket.
Avatar
Leon
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2174
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: 99942 Apophis

2020.08.15. 13:35:54

Van pár pozitívum is:
- Dembelé nem sérült le
- Nem a Realtól kaptunk ennyit
- Esélytelenként érkeztünk

Ha csak a végkimenetelt nézzük akkor nekem mindegy hogy 1 vagy 8 góllal kaptunk ki mert így se úgyse jutottunk tovább.Ráadásul egy szoros vereségnél még mondhatná azt a vezetőség, hogy jók voltunk mi csak épp nem kaptunk meg tizit, telihold volt, alacsonyan szálltak a hattyúk, stb azért kaptunk ki.
Ezt a méretes zakót nem igazán tudnak majd kidumálni.

Arra azért kíváncsi lennék az Allianz arénában 75ezer bajor néző előtt mondjuk mi lett volna a vége 10-15 kapott gól? :roll:
Ter Stegen-Alba-Sergi Roberto-Busi-Rakitic-Messi-Suarez-Griezmann
Tito per sempre etern.

Infinite Iniesta

Messi -Liga- 400
- BL - 106
Grácies Xavi!
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3049
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.08.15. 13:28:24

K...a anyját mindegyiknek. De komolyan. Messitol kezdve a többi sztárjátékosig, az elnökségnek, Abidalnak, a sok okos culénak, a socioknak. Mindnek. Erre nagyon nem tudok másképp reagálni már. Annyit se ér az összes hogy egy percet is idegeskedjen és szomorkodjon miattuk bárki. A klubtörténet szégyenei. Én nem nézek meccset, amíg Busquets, Suarez, Pique, Rakitic a klub igazolt játékosa. És sajnos lehet Messit is hozza kene már tenni, nem a teljesítménye miatt, hanem mert így, ez a korszak, velük lefőtt.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12978
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.15. 13:17:40

NovaProspekt írta:
2020.08.15. 13:15:50


Ez is édeskevés amúgy. Felőlem követelhetnek választásokat meg Xavit, de mindezt már a klubon kívülről kellene tenniük. Igazuk is van ebben, de a saját felelősségüket továbbra sem ismerik el, és lényegében ujjal mutogatnak ők is.

Ez a legnagyobb baj igen, most komolyan elhiszi valaki hogy vezéráldozatok nélkül Xavi itt ki tudná ölni a vesztes mentalitást, és újra megtanulnának 30 plusszosan focizni a kiégett játékosaink?
Én ebben abszolút nem hiszek, és remélem Xavinak lesz annyi esze, hogy ide nem jön amíg a régiek itt vannak.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.15. 13:15:50

Barca_10 írta:
2020.08.15. 11:32:49
Aki itt vár valamiféle felelősségvállalást valakitől az rossz csapatnak szurkol. Itt vannak a legalja játékosok-tisztelet a kevés kivételnek-Messi, Alba, Busquets, oldalpassz mind egytől egyig sunyi, alattomos emberek. Itt mutatkozik ez meg igazán. TS-t és de Jongot sajnálom csak, a többit észak koreai munkatáborba küldeném. Ki lehet kapni de nem így.
Barça dressing room heavyweights demand elections this year and the appointment of Xavi as manager. [@fansjavimiguel]

Ez is édeskevés amúgy. Felőlem követelhetnek választásokat meg Xavit, de mindezt már a klubon kívülről kellene tenniük. Igazuk is van ebben, de a saját felelősségüket továbbra sem ismerik el, és lényegében ujjal mutogatnak ők is.

Ezeknek együtt kellene menniük a lecsóba, a labdaszedő fiútól Bartoig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NovaProspekt 2020.08.15. 13:18:02-kor.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.08.15. 12:11:36

Gyerekek, egy ilyen zakó - valljuk be nyugodtan - már nagyon érett.....számtalan la Liga meccsben is benne volt....csak a balfék ellenfeleken múlt, hogy nem tudták kihasználni a helyzeteiket ellenünk....meg a pszichés gát, hogy nem a Barca elleni meccsen múlik a szezonjuk....még a kieső Mallorca is ziccerekig jutott....majdnem minden meccsünk forgatókönyve azonos volt.....kivéve azt, hogy ki és mikor tudta gólra váltani a helyzeteit ellenünk.....mert helyzetek sokaságáig bárki eljutott ellenünk.....kicsit későn jött ez a nagy maflás....bár jutott minden évre egy füles, de ki lett magyarázva....a szőnyeg alá lett söpörve a szemét....hát most kibuggyant....csak az a kérdés, hogy ami a kukába való, az vajon oda is fog kerülni....? :roll:
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8951
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.15. 11:58:18

Xavi zseniálisan csinálta amúgy:

Nem véletlen hogy a napokban nyilatkozta le hogy a Barca január óta meg sem kereste.... Most ha a tegnapi után hirtelen megkeresik, akkor majd szépen rá tud cáfolni Bartoékra, ha megint azt állítják hogy már régóta eltervezték az edzőcserét
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1338
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.08.15. 11:32:49

Leo állítólag visszautasította hogy nyilatkozzon a meccs után, ezért ment Piqué. A legenda.. Busquets feje a kispadon ütnivaló volt, a csávó mosolygott 8-2-nél. Oldalpassz nem tud átvenni egy egyszerű passzt, ugye ebből kaptuk a második vagy harmadik gólt egy BL negyeddöntőben.

Aki itt vár valamiféle felelősségvállalást valakitől az rossz csapatnak szurkol. Itt vannak a legalja játékosok-tisztelet a kevés kivételnek-Messi, Alba, Busquets, oldalpassz mind egytől egyig sunyi, alattomos emberek. Itt mutatkozik ez meg igazán. TS-t és de Jongot sajnálom csak, a többit észak koreai munkatáborba küldeném. Ki lehet kapni de nem így.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Válasz küldése