Switch to full style
Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb! Online közvetítés!
Hozzászólás küldése

Ki volt a Sevilla elleni döntő legjobbja?

Don
34
40%
Andrés
25
29%
Iniesta
27
31%
 
Szavazatok száma : 86

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 16:07:01

Visszanéztem a meccset, tetszett, jók leszünk idén.
Lajost el kéne adni, kb utolsó alkalom amikor kaphatunk érte pénzt, nagyon kilóg lefelé a csapatból mindenben.

mindegy, nem szítom a tüzet, a lényeg, hogy egy kupa behúzva, nem látom azt, hogy a bajnokságban gondunk lehet.
bl-ben meg ha EV nem alibizi el, és meri használni az embereket (Coutinho,Dembelé főképp), akkor oda érhetünk, de az nagyon sok tényezős buli.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 12:45:04

Még a legelején vagyunk az idénynek, de az indulás: Király kupa nyerés! Ez felülírja a meccs történéseit ,a játékvezetőt, a VAR-t,néhány játékosunk erős formakívüliségét.
Egyedül talán Suarez hozta a szokottat:a tavalyi formáját átmentette. Ez szörnyű.Számomra észrevehetetlen volt Rafinha tevékenysége,nem tudom miért tagja a kezdőnknek,s a keretünknek egyáltalán,...
A többiek? Győztek.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 12:04:02

Cestus írta:
Be lehetett fújni, szóval nem igazán tudunk mit csinálni. Stegen szempontjából persze szemétség volt, neki sok választása nem volt abban a szituációban. Egy VAR-t azért megért volna a dolog, de megúsztuk szerencsére. ter Stegennek imába foglaltam a nevét, hogy megmentett egy bealvós hosszabbítástól. :mrgreen:Mondjuk már Vidal szabálytalanságát is be lehetett volna fújni, de ez részletkérdés. A VAR nem hiszem, hogy itt segített volna. Valamit kellett csinálni a sporinak, nem engedhette tovább. Szerintem a kérdés az volt, hogy tizenegyes vagy szabadrúgás kifelé. 2:1-nél ezt bevállalhatta, ezzel kevessebb kockázatot vállal. 1:1-nél az utolsó percben közel sem vagyok biztos, hogy büntető lett volna.
Lehet mondani, hogy a bírónak mindig objektívnak kell maradni stb., de egy ilyen véleményes esetnél számolni kell az emberi tényezővel. Ha az utolsó percben ezzel "dönti" el a meccset azt a főszerepet nem szívesen vállalja. Még akkor is ha egy mikiegér kupa. Persze, ha egyértelműbb az eset vagy a videobíró igazolja az egészen más dolog, de ez elég szubjektív szituáció volt. Így legrosszabb esetben is azt éri el, hogy hosszabbítás és döntsék el akkor a játékosok.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 11:06:36

pr13 írta:Kinthagyja az evezőket Vidal és utána beleszaladt az ott álló kapusba. Gólhelyzet nem volt, mert labdabirtoklásról ott már szó nem volt, Alba elrúgta miközben elesett. Stegen arra a labdára helyezkedett amit Vidal vitt volna, ha nem rúgja el Alba. Ember legyen a talpán aki onnét el tud mozdulni (azért, hogy ne akadályozza, ne álljon be a támadó útjába) úgy, hogy 2 méterre van tőle a támadó és előtte már levitte a súlypontját egy vetődéshez..


Be lehetett fújni, szóval nem igazán tudunk mit csinálni. Stegen szempontjából persze szemétség volt, neki sok választása nem volt abban a szituációban. Egy VAR-t azért megért volna a dolog, de megúsztuk szerencsére. ter Stegennek imába foglaltam a nevét, hogy megmentett egy bealvós hosszabbítástól. :mrgreen:

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 10:57:27

Kinthagyja az evezőket Vidal és utána beleszaladt az ott álló kapusba. Gólhelyzet nem volt, mert labdabirtoklásról ott már szó nem volt, Alba elrúgta miközben elesett. Stegen arra a labdára helyezkedett amit Vidal vitt volna, ha nem rúgja el Alba. Ember legyen a talpán aki onnét el tud mozdulni (azért, hogy ne akadályozza, ne álljon be a támadó útjába) úgy, hogy 2 méterre van tőle a támadó és előtte már levitte a súlypontját egy vetődéshez..

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 10:48:57

Yokozuna írta:A büntető szerintem is megadható volt, Ter Stegen nem a labdára, hanem Vidal mozgásának megakadályozására tett mozdulatot. Az már a szerencsénk, hogy a legalkalmatlanabb embert választották a tizenegyes végrehajtására.

Apró szépséghiba, hogy a támadó már előtte szabálytalankodott Alba-val szemben, tehát az akciót már korábban le kellett volna fújni.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 10:12:02

recrea írta:Épp mondtam apámnak, h idén sem kell altatót bevenni vasárnap, ezeken a meccseken talán még Zolanak is sikerül elaludni gyógyszer nélkül, annyira unalmas, amit művelünk.


Zola félidőben kikapcsolta a tv-t és kiment a kutyáihoz a jó idöben.
Borzalmas volt a tingli-tangli játékunk + a kommentár is adott egy pluszt az egészhez, volt mikor percekig meg sem szólalt.

Egy félidő alatt leszűrhető volt, hogy Dembele nagyon komoly játékos lesz.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 09:15:57

visca el barca írta:nagyon szezoneleleji formában fociztunk/lötyögtünk, de örülök h sikerült behúzni. lajos nagyon nem érezte ma, rahinha úgyszint nulla volt. arthurban bőven látok kraftot, csak eléggé meg volt illetődve/vissza volt fogva és inkább csak az alibi ment. lengeletet nem venném elő, kapott egy kötényt, de melyik védő nem kapott még élete során? azon kívül ha jól rémlik egy eladott labdája volt, sztem bőven hozta a szintet. dembelé gólja meg :D TS-nek meg gratula, hagyott aludni :D

Épp mondtam apámnak, h idén sem kell altatót bevenni vasárnap, ezeken a meccseken talán még Zolanak is sikerül elaludni gyógyszer nélkül, annyira unalmas, amit művelünk. Messin kívül csak a francia képes valami váratlant csinálni, illetve Cou-n látszik, h valami egész más szint, mint a többi középpályás. Ő nagy vétel volt, sztem idén húzni fogy minket.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 08:06:15

Elég lötyögős volt valóban, aludtak még a srácok. A Sevilla meg - bár nem a mi szintünk - már játszott pár meccset, jobban egybe voltak. Meg most úgy látszik, lett egy taktikus védekezésőrült edzőjük nekik is.

ter Stegen - ott folytatta, ahol abbahagyta, védett pár szépet.

Semedo - előre jobb volt, védekezésben szerintem nem volt most meggyőző, illetve kombinatív játékban sem annyira.
Piqué - védekezésben szörnyű, a gólja viszont nagyon jókor jött.
Lenglet - eleinte megilletődött volt, később javult.
Alba - elég homály volt ő is még a tavalyi szintjéhez képest.

Rafinha - súlytalan volt.
Busquets - álomszuszék, elég sok hullagyenge passza volt.
Arthur - ügyes, de még szoknia kell az európai tempót. Úgy láttam, sokszor csak kapkodta a fejét, amikor felpörögtek az események.

Messi - jobb szélsőként nem jutott labdához, középpályásként szokás szerint érdemben tudta szervezni a játékot.
Suárez - gyenge, és nem képes kapura lőni.
Dembélé - elszórt pár labdát, de érdemes lenne felépíteni, mivel Messin és Coutinhon kívül egyedül benne látom, hogy képes érdemben előremozdítani a játékunkat, és meccseket eldönteni.

Rakitic - jó volt, sok labdát elcsent az ügyes helyezkedésével, és megnyert pár fizikai párharcot, amiket a beállításáig nem tudtunk annyira hozni.
Coutinho - ügyesen szervezte az előre játékot, a csapat fő erőssége lehet idén Messi mellett.
Vidal - nem sokat volt játékban, de egy öngólt valahogy majdnem összehoztak Stégával. :D

Összességében a csapat nagy része a tudása alatt teljesített (még) szerintem, de ez jó volt egy felkészülési meccsnek, és még bőven leszünk jobbak. A keret mélynek tűnik, annyi biztos.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 07:52:34

Nem volt meggyőző a játék, de a felállás is kisérletező jellegű volt. A támadó játékon lesz mit javítani. Gyakorlatilag nem voltak szélső támadóink, csak a szélső hátvédektől láttam szélen való elfutást, középre ívelést. A középre tömörült támadó szekció miatt Suarez nem tudott hasznosan játszani.
A büntető szerintem is megadható volt, Ter Stegen nem a labdára, hanem Vidal mozgásának megakadályozására tett mozdulatot. Az már a szerencsénk, hogy a legalkalmatlanabb embert választották a tizenegyes végrehajtására.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.13. 07:30:16

nagyon szezoneleleji formában fociztunk/lötyögtünk, de örülök h sikerült behúzni. lajos nagyon nem érezte ma, rahinha úgyszint nulla volt. arthurban bőven látok kraftot, csak eléggé meg volt illetődve/vissza volt fogva és inkább csak az alibi ment. lengeletet nem venném elő, kapott egy kötényt, de melyik védő nem kapott még élete során? azon kívül ha jól rémlik egy eladott labdája volt, sztem bőven hozta a szintet. dembelé gólja meg :D TS-nek meg gratula, hagyott aludni :D

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 23:14:41

Waleba10 írta:Megkérdezhetem mi a fene értelme van a videóbirónak? ha továbbra is ilyen tiziket fújhatnak össze vissza ezek a majmok? és még sárgát ad Stégának, még szerencse hogy csak egy miki egér kupa volt most a tét, de mi lesz ha majd a bajnokság fog múlni egy ilyenen? és én hülye még azt hittem hogy a videóbiróval normális biráskodás lesz a meccseinken.... :roll:VAR -nak köszönhetően lett megadva a Sevilla jogos gólja. A büntetőt pedig a spori látta szabálytalannak. Szerintem fújható volt. A sors meg a többit rendezte.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 23:09:32

megvan a kupa, nem kéne őket bántani, de a Valverde-Suarez kettős mellett nem tudok szó nélkül elmenni!
ez az ember vak vagy gyáva.(Valverde) Suarez pedig rá tett egy lapáttal a tavalyi nincs lejjebb-re.
amúgy örülök a kupának és hogy elkezdődik a szezon.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 23:04:02

Megkérdezhetem mi a fene értelme van a videóbirónak? ha továbbra is ilyen tiziket fújhatnak össze vissza ezek a majmok? és még sárgát ad Stégának, még szerencse hogy csak egy miki egér kupa volt most a tét, de mi lesz ha majd a bajnokság fog múlni egy ilyenen? és én hülye még azt hittem hogy a videóbiróval normális biráskodás lesz a meccseinken.... :roll:

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 23:01:42

Petr írta:
hajnesz írta:Jesszus. Mit kellett volna Lengletnek csinàlnia? Ilyenkor 100bol 100szor be kell szűkíteni a területet, hogy ne 1vs1 legyen Piquènek. Max ha kicsit számít rà, összeteszi a làbàt és kipattan a lábáról a labda.
Viszont ez a gól mindenekelőtt Busquets, majd Alba hibàja.

Nyilván szűkítenie kell, de túltolta. Teljesen feleslegesen mászott annyira Piqué nyakára nulla szögvédelemmel.

De nem csak az ő nyakába varrom, az egész csapat nem volt ott annál a gólnál fejben.

Nèzd meg, egyféleképpen tudta csak átadni a labdát, a lába között.szoval szerintem elég jól osszezartak.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 22:57:48

Trófea az trófea. De van mit elemezni és javítani.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 22:16:42

hajnesz írta:Jesszus. Mit kellett volna Lengletnek csinàlnia?


Nem ott hagyni a támadót a 16-os vonalánál. Eladott labda ide vagy oda,létszámban megvoltunk. Piqué meg egyáltalán nem volt vészhelyzetben,a labdás ember nem is volt lövőhelyzetben,de kaptak egy lehetőséget.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 22:08:04

hajnesz írta:Jesszus. Mit kellett volna Lengletnek csinàlnia? Ilyenkor 100bol 100szor be kell szűkíteni a területet, hogy ne 1vs1 legyen Piquènek. Max ha kicsit számít rà, összeteszi a làbàt és kipattan a lábáról a labda.
Viszont ez a gól mindenekelőtt Busquets, majd Alba hibàja.

Nyilván szűkítenie kell, de túltolta. Teljesen feleslegesen mászott annyira Piqué nyakára nulla szögvédelemmel.

De nem csak az ő nyakába varrom, az egész csapat nem volt ott annál a gólnál fejben.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 22:02:26

Sinya22 írta:Tipikus védekezési hibánk..A szélső védő/másik kh beszalad arra,akin már ott az ember,és tök üresen hagyja a szélsőt. Meg lehetett volna ezt oldani.

Jesszus. Mit kellett volna Lengletnek csinàlnia? Ilyenkor 100bol 100szor be kell szűkíteni a területet, hogy ne 1vs1 legyen Piquènek. Max ha kicsit számít rà, összeteszi a làbàt és kipattan a lábáról a labda.
Viszont ez a gól mindenekelőtt Busquets, majd Alba hibàja.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 21:59:11

Hat 1 félido után:
- Lenlget srácot gyakorlatilag megalázták a haverjai...fél ov kispad lesz belole
- Rafinha, szokásos, tét meccs... és semmi
- Artur, nincs vele gond de ennyivel nem fogja meguszni a kispadot
- Busquets remélem letudta az eves eladott labdáit...
- Messi worldclass semmi ujdonság, szerencsére :-)
- Dembele jo szerintem...benne és az argentinban van váratlan
- Suerez tul sokat fut, tok feleslegesen...
- Miert nem Cilessen véd ??!!

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 21:14:19

Hát nem a legjobb bemutatkozás ez a franciának. Eléggé mattoltak minket egy kontrából.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 21:14:06

Tipikus védekezési hibánk..A szélső védő/másik kh beszalad arra,akin már ott az ember,és tök üresen hagyja a szélsőt. Meg lehetett volna ezt oldani.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 21:08:15

Sergio elkezdte a szezont ;) :P

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 20:16:49

Rafinak meg kell adni a lehetőséget. DS-t meg el kell felejteni. Pedig kedvelem a kicsit, de ő nem szint ,még kisebbek ellen sem.

Re: Spanyol Kupa & Szuperkupa

2018.08.12. 20:10:42

Rafinha amugy mindig is jó volt, csak a sérülések betettek neki.
Hozzászólás küldése