Élő közvetítések 19/20

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
ulobika
Barça C
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2009.05.27. 17:30:43
Tartózkodási hely: öttevény

2020.08.16. 15:33:08

A világ egyensúlyban tartja magát! Ha valamiből túl sok van, egy más dologból kevesebb! Ahogy Messi nőtt, úgy szűkült körülötte a világ! Szépen lassan már nem csak a pályán volt érezhető az eszméletlen nyomás, amit a lénye okozott, (játékosok akartak jönni, hogy vele játszhassanak, edzők akartak vele dolgozni...) hanem ugyanez már a pályán kívülre is el ért! Először csak az öltöző, az edzők szívták meg a nagyságából adódó monopol helyzetét(mert ki merné le cserélni) (aztán később már ki merne ellent mondani minden idők legjobbjának) akarata ellenére lett akkora tényező, hogy már a csapból is az folyt hogy ő mondja meg mit hogyan, és kivel... Pedig szerintem ő csak játszani szeretett volna!... És később ez már elért az vezetőségbe is! Az elnök úgy teszi a lépéseit, hogy a Messi ásunknak jó legyen! Szeretem, imádom! Hálát adok az égnek hogy ebben a korban élhettem, mikor ő! De...
Senki nem foglalkozik a hatással, amit gyakorol a clubra!
"Egyetlen játékos sem állhat egy club felett"
Amikor Guardiola fel került az első csapathoz, mi volt az első lépése? Emlékszik még valaki?
Meg tudtam volna folytatni, mert kitette a csapatból Ronaldinho-t, és majdnem Eto-t is! Vajon miért? Mert a csapat érdeke ezt kívánta! Pedig azért a világ legjobbja volt akkor!
Ez ma hogy nézne ki?
Ki az az edző, akinek a szava többet ér mint Messi-é?
Hogy fogunk így újra emelkedni, ha nincs meg az edző felé a korlátlan bizalom?
Kell egy új elnök, aki ki nevez egy edzőt aki nem a sémákra épít, hanem modern felfogása van a foci ról!
És aki nem áll be a sorba, az mehet! Csak így működik egy "csapat"! Ha Messi nem hajlandó alkalmazkodni a csapatért, akkor egy dolog van, el kell adni egy halom pénzért, és hozni olyan fiatalokat, akik térdig futják a lábukat, ha kell! Kell a hierarchia, de annak egészségesen meg kell lenni! Egy edző minden játékos felett áll!
Mes cue ún club!!!
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 03:40:53

Régóta probléma, hogy túlságosan fel van tolva a védelmünk, és ezt mind Valverde, mind Setién erőltette. Ma is kaptunk gólokat azért, mert könnyedén a védelmi vonalaink mögé kerültek. Nem egy Bayern München, de egy Celta Vigo is röhögve ki tudja ezt használni. Ezen a ponton a játékos még fel is tudja menteni magát, hogy hát az edző koncepciója (illetve koncepciótlansága) a hibás, nem ő. Csakhogy, amikor a 16-osunkon belül cicáznak velünk, és játszanak edzőmeccset 5-10 méterre a kapunktól, ott a védők egyéni tehetetlensége is kiviláglik. Az persze nyilvánvaló, hogy nem csak egyéni tűzoltásra nem voltak alkalmasak egyenként (szegény Semedo, hogy meg lett alázva), de rendszerben sem tudnak védekezni. Semmilyen összehangolt védekezése nincs a csapatnak, csak egymástól függetlenül, kétségbeesetten, ad hoc módon tüzet oltani próbáló individumok laza halmaza, bármilyen kohézió nélkül. Nem tanultak meg védekezni az évek során, és ez végzetes egy olyan csapat esetében, amely már nem tudja a meccseit az ellenfél térfelén, a támadóharmadban végigjátszani. Ebben benne van az edzői stábok és a játékosok felelőssége is egyaránt.
vidra
Jugador del Barça
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.15. 03:23:25

Nem mondanám Piqué-t a felelősnek. Az egész védekezés koncepciónk arra lett kitalálva, hogy a kis csapatok 1-2 rohangáló csatárát utolérje a félpályáról visszafele. Mostanában persze ez is egyre ritkábban sikerül. Nézzétek meg az összefoglalót, állítsátok meg néhányszor: a Bayern folyamatosan 4, azaz négy emberrel támadta le a labdakihozatalainkat és kb. egy, vagy két pillanat volt, amikor valaki ezt felismerve, adott egy ívelt passzt előre (amiből aztán gól, vagy gólhelyzet született).
Ha nem éppen labdakihozatalból veszítettünk labdát, akkor amiatt, mert a Bayern megint csak uralta védekező harmadunkat. Amúgy egy jó taktika, vagy kreatív Barca játékosok mellett ez egy marha veszélyes játék lett volna ám, mert ha az emberek elől vannak, akkor a védekezésnél nincsenek a helyükön. De a Bayern edzője és szakmai stábja nyilván azt is tudta, hogy mely területek adhatóak fel és mely területekre kell nagyon koncentrálni, hiszen a Barca mindig ugyanazt az 1-2 dolgot csinálja.

Ez olyan, mint amikor az ellenfél boxban elkezdi sorozatban püfölni a fejed, mert mondjuk jobb az erőnléte, többet tud ütni. Hiába teszed fel a kezed így-úgy az ütések egy részét azért be fogod nyelni, persze csak akkor, ha nem ütsz az ellenfélnek testre, hiszen akkor folyamatosan le kell húznia a fedezékét és nem tudja sorozatban püfölni a fejed. Na a Barcelonánál nem volt meg ez a kreativitás. Ennek edzői szinten kéne meglennie, de ha edzői szinten nincs, akkor játékos szinten kellett volna valakinek felülbírálnia a dolgokat.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 03:14:14

csacsa73 írta:
2020.08.15. 02:51:14

ki is volt a csapatkapitány a mai/tegnapi meccsen? s ki állt ki nyilatkozni? sok mindent elárult felelősségvállalásról, személyiségről.........ezért IS sajnáltam Piquet-t......
Ez pontosan azt támasztja alá, hogy ha neki nincs jó napja, nélküle ez egy középszerű csapat, egy BL-negyeddöntőben pedig esélytelen. Még vele is. Ha jó napja van, még bármikor kihúz minket a slamasztikából egy átlagmeccsen. Ha idén nem 25 hanem 35 gólt lő a Ligában, a Barca a bajnok. De már nem lő 35 gólt, és már nem lehet vele elfedni a problémákat, mint régen.

A nyilvános szerepléseket sosem szerette, ő nem egy LeBron James, aki nem csak a pályán, de a pályán kívül is egy társadalmi felelősséget vállaló entitás. Nem pusztán klubszinten, hanem társadalmi szinten. Hogy a csapatkapitány ilyenkor nem szólal meg, az valóban gyávaság, és valóban joggal minősíthető jellemtelenségnek. De ez egy teljesen más téma. Nélküle ez a csapat a La Ligában is középszer lenne.

Piqué-ért sosem rajongtam. Az első néhány éve jó volt, amíg Puyol ott volt mellette mentorként. Ő Messi inverze, szereti a nyilvánosságot, de ott sem egy LeBron-szint, legfeljebb azt hiszi. A pályán meg pont azok közé tartozik, akiknek a gyengeségét Messi zsenialitása el tudta fedni. Egyébként 2005-ben én Diego Luganót igazoltam volna a Barcelonába Puyol mellé. Ez esetben nem egy BL-címet nyer a Rijkaard-éra. Piqué-nek meg ha fele akkora lenne a teljesítménye, mint a szája, jóval előrébb tartanánk, de amit ma is előadott védekezés címszó alatt, az ennek a fogalomnak a paródiája volt mindössze.
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 02:57:35

csacsa73 írta:
2020.08.15. 01:32:42
vidra írta:
2020.08.15. 00:36:21
A mondanivalód mélységével egyetértek, de az identitás kereséssel nem. A modern foci már nem arról szól, hogy egy csapat egy dolgot jól csinál, hiszen pont ez az, ami miatt most kikaptunk. Nem vettük észre, hogy a Bayern ellen nem működik a hátulról passzolgatós tili-toli, előre rohangálás, szűken védekezés, a védelemben a totális spontaneitás. Évek óta ez a Barca identitása. Teliberakják a szervezett védekezést, a lényeg, hogy az ellenfél védősora előtt tologassunk előretolt mindennel, aztán valaki talál egy gólt a totális támadás közepette. Setien és a korábbi 1-2 edző is pont ebbe a nagy barcás prémium identitásba aludt bele. Nem igaz, hogy ilyen szinten egy edző, egy másodedző, egy akármilyen elemző munkatárs, akárki, nem látta, hogy nem mehetünk ki az agresszív Bayern ellen ugyanazzal az unalomig csépelt erölködéssel, ami elegendő a La Liga második helyéhez. 1-2-nél már simán be lehetett látni, hogy nincs esélyünk közelharcban megverni a Bayern-t, de még trükkös, passzolgató, cselezgető laza gyerek stílussal se, ezért el kellett volna kezdeni vagy törni a játékot és előre rugdosni, vagy visszaállni sokkal jobban védekezni. Nyilván 1-2-nél még nem lehetett biztosra tudni, hogy 2-8 lesz a vége, de egy jó edző dolga ezeket meglátni.

Szóval nem identitás kell ide, az pont van elég, hanem válaszokat tanulni a különféle csapatok különféle taktikáira, hogy képesek legyünk egy széles eszköztárból mindig kiválasztani a megfelelőt.

És kell egy olyan szakmai stáb, ami képes meglátni, amit meg kell látnia.

érdekes....hmmmm.....de sztem értelmezési diszkrepanciák vannak........sztem az identitás nem egyenlő az egoval......lásd Vidal meccs előtti nyilatkozata........ott volt ego bőven....de sztem a Bayern pont a csapatidentitása miatt dominált.....Hansi felidézte a Yupp Heyckes féle Bayernt......menni ezerrel és sza.rrá verni a Másikat......bocsánat, de nekem abszolút ez volt az érzésem......anno ugyanez volt az érzésem a BL-győztes Bayern kapcsán......totális foci, dominancia, soha nem megállás......"mennyit kell lőni?".....tényleg nem bántásként, vagy froclizásként írom, de abszolút az volt az érzésem az egész meccs alatt, ha 10-et kell lőni, annyit lőnek.....

"És kell egy olyan szakmai stáb, ami képes meglátni, amit meg kell látnia." ezzel maximálisan egyetértek.......
bocsánat.....még két szó....identitás és adaptáció..... :D
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 02:51:14

gránit írta:
2020.08.15. 02:37:46
Egy Madrid-szurkoló barátom Ramos korosodása miatt aggódik, amit a Manchester City elleni védelmi bizonytalanságok alátámasztanak. A Barcelonát meg el sem tudom képzelni Messi nélkül. Nélküle még a Napoli ellen is necces lett volna a továbbjutásunk, egy olyan Napoli ellen, amely a gyengélkedő Serie A-ban végzett a 7. helyen... És a Madrid úgy tudott bajnok lenni, hogy már túl vannak CR elvesztésén, mi pedig Messi elvesztésén még nem... Az olyan lesz, mintha valakire egy méterről ágyúval lőnek... Évről évre csúszunk lefelé, pedig ő még a csapatban van, és valamennyire a lélegeztetőn tartotta a társaságot, legalábbis volt esélyünk a bajnoki címre. Brutális lesz majd szembesülni a hiányával. És a Madrid úgy jár előttünk, hogy mi ezen a traumán még át sem estünk.
Nem akartam megforgatni a kést: de ki is volt a csapatkapitány a mai/tegnapi meccsen? s ki állt ki nyilatkozni? sok mindent elárult felelősségvállalásról, személyiségről.........ezért IS sajnáltam Piquet-t......
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 02:37:46

Egy Madrid-szurkoló barátom Ramos korosodása miatt aggódik, amit a Manchester City elleni védelmi bizonytalanságok alátámasztanak. A Barcelonát meg el sem tudom képzelni Messi nélkül. Nélküle még a Napoli ellen is necces lett volna a továbbjutásunk, egy olyan Napoli ellen, amely a gyengélkedő Serie A-ban végzett a 7. helyen... És a Madrid úgy tudott bajnok lenni, hogy már túl vannak CR elvesztésén, mi pedig Messi elvesztésén még nem... Az olyan lesz, mintha valakire egy méterről ágyúval lőnek... Évről évre csúszunk lefelé, pedig ő még a csapatban van, és valamennyire a lélegeztetőn tartotta a társaságot, legalábbis volt esélyünk a bajnoki címre. Brutális lesz majd szembesülni a hiányával. És a Madrid úgy jár előttünk, hogy mi ezen a traumán még át sem estünk.
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 02:24:38

sry, idézés nélkül mondom, mert valami bekavart.....

"Azt mondd már meg nekem csacsa, hogy a mostani Realról mit gondolsz?"

hmmmm......a mostani Realról?
egyértelmű, hogy kellene egy gyilkos befejező csatár Benzema mellé......
a középpályán Modric-ot én már rotálnám.....erre Odegaard teljesen OK.....Kroos, Casemiro, Fede nagyjából toppon van, ott mélység kell a keretbe......
a védelemben Nacho nekem kérdéses, mennyire van ott a szeren? ha ott van, akkor, jobb és ballbekként is OK beugrónak........ne feledjük Sergio Ramos jobb bekként is top 5 volt.....de persze belsőként az igazi.....Militao detto nem volt rossz.......sztem a rotációs lehetőségek megvannak.......
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 742
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.15. 01:50:31

Azt mondd már meg nekem csacsa, hogy a mostani Realról mit gondolsz?
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 01:38:26

vidra írta:
2020.08.15. 01:27:23
Most vajon meglesz az a felismerés a támadófoci terén, hogy ez már nem a Guardiola-korszak? Ha igen, akkor tényleg jobbak lehetünk.
Amúgy kövezzetek meg, de ez a 8-2 nem tükrözi teljesen a Barcelona képességeit. Mindenki világvége hangulatban van, pedig még ez a nagyon rossz csapat is menthető lenne egy kreatív hozzáállással. Azért vertek sz*rrá bennünket, mert ez gyakorlatilag egy lejátszott meccs volt. A Bayernnél meg se kellett nézniük az előző meccseinket, hiszen már egy random, focit néző, 10 éves gyerek is eldarálja kívülről, mit fog játszani a Barcelona, ha megkérdezed tőle, nem hogy egy tapasztalt edző. Egyszerűen tökéletesen begyakorolták az ellenszert rá. Minden egyes lépésüknél látszódott, hogy gondolkodniuk sem kell. A Bayern nem egy ennyire jól improvizáló csapat, egyszerűen csak előre tudták minden mozzanatunkat és elég ügyesek voltak hozzá, hogy végrehajtsák a megfelelő reakciót.
És olyanok vagyunk, mint a holdkórosok, egyszerűen nem tudunk változtatni.
mondjak egy biztatót? nem a játékosok képességeiben van a gond......hmmmmm nem is tudom....asszem a második félidő közepe felé volt a Bayern részéről a 16-oson belülre beívelt labda, amit teljes természetességgel vett le sarokkal-oxival egy játékosotok.....nem ismételték, de első pillre mondtam "ez foci bakker"..... :D sok baj van....a játékosokat mentálisan kell helyretenni, meg motiválni, csak ehhez meg kell, hogy "ki tegye helyre őket?"
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 01:36:41

Xavier Hernandez írta:
2020.08.15. 01:09:59
gránit írta:
2020.08.14. 23:57:59
Szerintem sem Valverdének, sem Setiénnek nem volt koncepciója, LE esetében meg teljesen igazad van abban, hogy a végén már ő sem tudott alkalmazkodni a lecsúszáshoz, és ahogy kopott ki a támadójáték, a védelem hiánya miatt beleszaladtunk a 0-3-as meg 0-4-es meccsekbe. Ma vele is ugyanott tartanánk, mert a támadójáték-nélküliséghez vele sem párosulna erős védelem. Abban is igazad van, hogy nincs vezéregyéniség, míg az általam példaként felhozott Interben azért volt egy Sneijder, volt egy Cambiasso, akik fejben össze tudták tartani a társaságot, amellett, hogy a sok, koncepcióra beidomított, B-kategóriás játékos pontosan tudta a dolgát és a szerepét körülöttük. Nálunk most nincs ilyen, a középpálya egy nulla, a védelemben sem fogja senki a stafétabotot.
Koncepció ma valóban nincs, de bármiféle koncepciót csak klasszis játékosokkal lehet sikerre vinni
Az a baj, hogy alapkoncepció sincs, pedig annak mindig lennie kéne, akármilyen is a keret. Mert azért a tavalyi és a tavalyelőtti BL-kieséseknek nem lett volna szabad megtörténniük, még azokkal a keretekkel sem. Még alapkoncepció sincs, sokszor még a nyögvenyelősen megnyert La Liga-meccseken is egyre kevésbé látni a mintát a játékuk mögött. Speciális forgatókönyvek meg végképp nincsenek. Ha fennáll egy római vagy liverpooli szituáció, egy csapatnak igenis tudnia kell alkalmazkodnia a helyzethez, tudnia kell rombolni, ha kell, széttördelni, foggal-körömmel lehozni a meccset, tudnia kell előhúzni egy-egy forgatókönyvet a repertoárból. Ehelyett még mindig a nyíltsisakos meccsek illúzióját nyomjuk ezen a szinten, és jönnek is a szégyenteljes kiesések. Nem tudja ez a csapat, hogy mit akar játszani, így még abból a keretből sem tudja kihozni a legtöbbet, ami van.
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 01:32:42

vidra írta:
2020.08.15. 00:36:21
A mondanivalód mélységével egyetértek, de az identitás kereséssel nem. A modern foci már nem arról szól, hogy egy csapat egy dolgot jól csinál, hiszen pont ez az, ami miatt most kikaptunk. Nem vettük észre, hogy a Bayern ellen nem működik a hátulról passzolgatós tili-toli, előre rohangálás, szűken védekezés, a védelemben a totális spontaneitás. Évek óta ez a Barca identitása. Teliberakják a szervezett védekezést, a lényeg, hogy az ellenfél védősora előtt tologassunk előretolt mindennel, aztán valaki talál egy gólt a totális támadás közepette. Setien és a korábbi 1-2 edző is pont ebbe a nagy barcás prémium identitásba aludt bele. Nem igaz, hogy ilyen szinten egy edző, egy másodedző, egy akármilyen elemző munkatárs, akárki, nem látta, hogy nem mehetünk ki az agresszív Bayern ellen ugyanazzal az unalomig csépelt erölködéssel, ami elegendő a La Liga második helyéhez. 1-2-nél már simán be lehetett látni, hogy nincs esélyünk közelharcban megverni a Bayern-t, de még trükkös, passzolgató, cselezgető laza gyerek stílussal se, ezért el kellett volna kezdeni vagy törni a játékot és előre rugdosni, vagy visszaállni sokkal jobban védekezni. Nyilván 1-2-nél még nem lehetett biztosra tudni, hogy 2-8 lesz a vége, de egy jó edző dolga ezeket meglátni.

Szóval nem identitás kell ide, az pont van elég, hanem válaszokat tanulni a különféle csapatok különféle taktikáira, hogy képesek legyünk egy széles eszköztárból mindig kiválasztani a megfelelőt.

És kell egy olyan szakmai stáb, ami képes meglátni, amit meg kell látnia.

érdekes....hmmmm.....de sztem értelmezési diszkrepanciák vannak........sztem az identitás nem egyenlő az egoval......lásd Vidal meccs előtti nyilatkozata........ott volt ego bőven....de sztem a Bayern pont a csapatidentitása miatt dominált.....Hansi felidézte a Yupp Heyckes féle Bayernt......menni ezerrel és sza.rrá verni a Másikat......bocsánat, de nekem abszolút ez volt az érzésem......anno ugyanez volt az érzésem a BL-győztes Bayern kapcsán......totális foci, dominancia, soha nem megállás......"mennyit kell lőni?".....tényleg nem bántásként, vagy froclizásként írom, de abszolút az volt az érzésem az egész meccs alatt, ha 10-et kell lőni, annyit lőnek.....

"És kell egy olyan szakmai stáb, ami képes meglátni, amit meg kell látnia." ezzel maximálisan egyetértek.......
vidra
Jugador del Barça
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.15. 01:27:23

Most vajon meglesz az a felismerés a támadófoci terén, hogy ez már nem a Guardiola-korszak? Ha igen, akkor tényleg jobbak lehetünk.
Amúgy kövezzetek meg, de ez a 8-2 nem tükrözi teljesen a Barcelona képességeit. Mindenki világvége hangulatban van, pedig még ez a nagyon rossz csapat is menthető lenne egy kreatív hozzáállással. Azért vertek sz*rrá bennünket, mert ez gyakorlatilag egy lejátszott meccs volt. A Bayernnél meg se kellett nézniük az előző meccseinket, hiszen már egy random, focit néző, 10 éves gyerek is eldarálja kívülről, mit fog játszani a Barcelona, ha megkérdezed tőle, nem hogy egy tapasztalt edző. Egyszerűen tökéletesen begyakorolták az ellenszert rá. Minden egyes lépésüknél látszódott, hogy gondolkodniuk sem kell. A Bayern nem egy ennyire jól improvizáló csapat, egyszerűen csak előre tudták minden mozzanatunkat és elég ügyesek voltak hozzá, hogy végrehajtsák a megfelelő reakciót.
És olyanok vagyunk, mint a holdkórosok, egyszerűen nem tudunk változtatni.
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 01:16:13

Szia! Egyetértek, én "koncepció"-ként és "arculat"-ként hivatkoztam a problémára, illetve ezek hiányára. A Barcelona jelenleg nem tudja, mit akar játszani, és amit sokan kifejtettek, hogy tele a gatya, az pont ebből fakad. Ha az ember nem tudja, mit kell tennie, elbizonytalanodik. Ez az élet kb minden területén így van, ez teljesen törvényszerű. Míg példaként felhoztam a 2010-es Intert, ami korántsem volt a világ legjobb csapata, de pontosan tudta, hogy mit fog játszani, pontosan tudták a csapatot alkotó elemek, hogy mi a dolguk és mi a szerepük az adott koncepcióban. Így náluk erősebb, pengébb csapatokat is le tudtak gyűrni, mert volt koncepció, és tudták, hogy hogyan fogják őket legyőzni, hogy tudják náluk erősebb csapatok méregfogát kihúzni.

Ma már nem a Barcelona a világ legjobb csapata, és nem tanulta meg, hogy játsszon nála erősebb csapatok ellen. Ezért jönnek a szégyenteljes BL-kiesések. Miközben az évek során kopott ki a Barcelona arculata, a lecsúszási folyamat közben nem jött semmi alternatíva, nem tanultak meg védekezni sem, amit én a legnagyobb problémának tartok. A 2010-es Inter ezt a meccset 1-0-ra meg tudta volna nyerni, ahogy az akkori Bayernt is hazavágták. A Barcelona évek óta csúszik lefelé, és ehhez nem tudott alkalmazkodni. Nem vette tudomásul, hogy erőből egy Bayern Münchent ma már nem tud megverni, de forgatókönyv már nincs rá, milyen ellentaktikával fogja ki az ellen vitorlájából a szelet.

Azért meg nem kell elnézést kérned, mert Madrid-szurkolóként szólsz hozzá, ha nem trollkodni/fröcsögni/gyűlölködni/kárörvendeni/szitkozódni megy valaki egy másik táborba beszélgetni, az teljesen normális.
[/quote]

igen.....gyakorlatilag ugyanarról beszélünk, beszélgetünk....ha megvan az identitás, megvan mit akarsz játszani.....csak akkor hosszabb távon, ha gondolkodik a vezetőség, ehhez keres játékosokat, tehetségeket.....ezért volt a sok száz millió eurós - bocsánat - pazarlás is Nálatok szerintem.......nem volt meg az alapkoncepció, hogy most akkor pozícióra igazoltok? mennyire pozíció-fit valaki? mennyire csapat-fit valaki? vagy csak a név számított, a hype? egy milliárd dolláros biznic brandnél komolyabb döntéseket várna az ember.........a Realnál én is érdeklődve fogadtam az új stratégiát Pereztől, a "keressünk fiatal tehetségeket, s építsük be, vagy adjuk kölcsönbe" gondolkodást.....de talán kifizetődik.....sztem Hakimi elengedése hiba volt, mert mind jobb, mind balszélen elég jó volt a Bundesligában.....ugyanakkor Kubo kölcsönadása sztem teljesen OK döntés volt, ha fejlődik a srác, nagy kincs lehet.......

ami érdekes, hogy Nálatok a La Masia az utóbbi években nem abban az ütemben termeli ki Számotokra sem a tehetségeket.....ugyebár a Castilla vs. Masia révén folyamatos vita tárgya volt, ha nem is itt, meg a Madridomon sem, hogy a Masia Barcelona-rendszerközpontban gondolkodó, s játszó spílereket nevelt ki, míg a Castilla meg inkább univerzális, de spanyol játékra fókuszálókat.......
Avatar
Xavier Hernandez
Barça B
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.15. 01:09:59

gránit írta:
2020.08.14. 23:57:59
Szerintem sem Valverdének, sem Setiénnek nem volt koncepciója, LE esetében meg teljesen igazad van abban, hogy a végén már ő sem tudott alkalmazkodni a lecsúszáshoz, és ahogy kopott ki a támadójáték, a védelem hiánya miatt beleszaladtunk a 0-3-as meg 0-4-es meccsekbe. Ma vele is ugyanott tartanánk, mert a támadójáték-nélküliséghez vele sem párosulna erős védelem. Abban is igazad van, hogy nincs vezéregyéniség, míg az általam példaként felhozott Interben azért volt egy Sneijder, volt egy Cambiasso, akik fejben össze tudták tartani a társaságot, amellett, hogy a sok, koncepcióra beidomított, B-kategóriás játékos pontosan tudta a dolgát és a szerepét körülöttük. Nálunk most nincs ilyen, a középpálya egy nulla, a védelemben sem fogja senki a stafétabotot.
Neymar kiesése meghatározta a Valverde érában játszott taktikát, helyén mindmáig senki nem játszik. Koncepció ma valóban nincs, de bármiféle koncepciót csak klasszis játékosokkal lehet sikerre vinni, egy középszerű játékosokra építő Atletis antifutball itt nem lenne nyerő, a közönség látványos támadófocit akar. Az első kudarcok még akkor jöttek, amikor még Neymar és Iniesta is itt volt, nekem meggyőződésem, hogy a Barcánál nem a védelem, hanem a középpálya a kulcs, itt a leggyengébb a csapat. A középpálya sem szűrni, sem a támadókat helyzetbe hozni nem képes évek óta egy igazán potens ellenféllel szemben, de idén láttuk, egy Osasuna szintű csapat is kifog rajtunk. Vidal, sem Rakitic, a már eladott Artur, de még de Jong sem hozza azt a szintet, melyet Xavi és Iniesta jelentett fénykorában. Az összes többi probléma persze emellett még áll, gyenge a szakmai stáb, az igazolási politika is ugyanúgy kaotikus és koncepciótlan, mint a mutatott játék. Az utánpótlás-nevelés elhanyagolása talán a legnagyobb hiba, ugyanakkor az is igaz, hogy az órási elvárások miatti állandó nyerési kényszer nem teszi lehetővé a kísérletezést a fiatalok beépítésével, inkább vesznek pár kiforrott játékost százmilliókért. Hogy ezek egyike sem vált be itt, az nyilván nem véletlen. De most egyértelműen vége egy korszaknak, váltani kell, de a csődközeli állapot nem ad teret a nagy változtatásoknak. Hozzá kell szoknunk, hogy már nem mi vagyunk az esélyesek egy-egy ilyen meccsen, és a La Liga és a Copa del Rey trófeák is egyre távolodnak. Ha Messi elmenne (aki az Isten, természetesen :)), és nem lenne ekkora és állandó nyerési kényszer a klubon, talán újra fel lehetne ismét építeni egy nyerő csapatot motivált fiatalokból, egy-két rutinos játékost megtartva, jól kidolgozott szakmai koncepció mentén - pár év alatt...
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 01:03:18

Szerintem a Barcelona jelenleg egyetlen dolgot sem csinál jól ezen a szinten. Hátulról sem tudjuk kihozni a labdát. Hátulról sem tudunk építkezni. Rengeteg labdát adtunk el a saját 16-osunk előterében. Az első és a második gólnál is azt történt, amit nagyon sokszor kifogásoltam a szezon során, ami miatt huszadrangú La Liga-csapatok is meg tudtak minket leckéztetni. Fent lófrált a védelem olyan magasságokban, amit öngyilkosság megtenni, ha a két csapat között ekkora a különbség. A hátunkba kerültek, utána meg loholtunk utánuk. Nem mi tompítottuk a rohamaikat szemből, frontálisan velük szemben, hanem ők kerültek a védelem mögé, lendületből. Az ellenfél védelme előtt meg már rég nem tudjuk ilyen szinten adogatni a labdát, egykapuzva, mint annak idején. Már rég nem tudunk egy Bayern-szintű csapatot beszorítani a saját kapujának előterébe.

Amikor a Liverpool vezetett ellenünk 2-0-ra, meccsnézés közben azt mondtam, most el kell kezdeni széttördelni a meccset. Föléjük kerekedni nem fogunk, úgyhogy meg kell próbálni lehozni a meccset. Rúgjuk szét őket, és próbáljuk meg így lehozni, hátha sikerül. Az volt a válasz a társaságban, amelyben néztük a meccset, hogy a Barca és a játéktördelés? És itt a probléma. Még mindig él az az arisztokracizmus, hogy a Barca az nem tördelheti a játékot, a Barca nem játszhat csúnyán, a Barca nem játszat célfocit, mert a Barca az Barca. Efelett viszont sajnos már elhaladt az idő. Már nagyon rég, és ehhez nem alkalmazkodott a csapat. Ebben a kérdésben teljesen egyetértek az előttem szólóval, a Barcának akkor is, most is célfocit kellett volna játszania, nem belemenni egy nyíltsisakos meccsbe. Persze akkora volt a különbség a két csapat között, hogy e meccs tükrében mindegy, itt esélyünk sem volt. Ezek a megállapítások inkább általános érvényűek és a jövőre nézve fontosak.
vidra
Jugador del Barça
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.15. 00:36:21

A mondanivalód mélységével egyetértek, de az identitás kereséssel nem. A modern foci már nem arról szól, hogy egy csapat egy dolgot jól csinál, hiszen pont ez az, ami miatt most kikaptunk. Nem vettük észre, hogy a Bayern ellen nem működik a hátulról passzolgatós tili-toli, előre rohangálás, szűken védekezés, a védelemben a totális spontaneitás. Évek óta ez a Barca identitása. Teliberakják a szervezett védekezést, a lényeg, hogy az ellenfél védősora előtt tologassunk előretolt mindennel, aztán valaki talál egy gólt a totális támadás közepette. Setien és a korábbi 1-2 edző is pont ebbe a nagy barcás prémium identitásba aludt bele. Nem igaz, hogy ilyen szinten egy edző, egy másodedző, egy akármilyen elemző munkatárs, akárki, nem látta, hogy nem mehetünk ki az agresszív Bayern ellen ugyanazzal az unalomig csépelt erölködéssel, ami elegendő a La Liga második helyéhez. 1-2-nél már simán be lehetett látni, hogy nincs esélyünk közelharcban megverni a Bayern-t, de még trükkös, passzolgató, cselezgető laza gyerek stílussal se, ezért el kellett volna kezdeni vagy törni a játékot és előre rugdosni, vagy visszaállni sokkal jobban védekezni. Nyilván 1-2-nél még nem lehetett biztosra tudni, hogy 2-8 lesz a vége, de egy jó edző dolga ezeket meglátni.

Szóval nem identitás kell ide, az pont van elég, hanem válaszokat tanulni a különféle csapatok különféle taktikáira, hogy képesek legyünk egy széles eszköztárból mindig kiválasztani a megfelelőt.

És kell egy olyan szakmai stáb, ami képes meglátni, amit meg kell látnia.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.15. 00:28:48

csacsa73 írta:
2020.08.15. 00:14:01
sziasztok!
bocsánat mindenkitől, de Madridista vagyok, de nem trollkodni akarok. Olvastam a reakcióitokat már jó ideje, persze, hogy ma is benéztem ide.
Azt hiszem sok minden, amit hiányoltok - joggal - a saját szeretett csapatotok kapcsán, azt egy szóban úgy hívják: CSAPATIDENTITÁS......ez adja meg az alapját mindennek. Ha védekezésre épít egy csapat, akkor betolja a buszt, védekezik foggal-körömmel, s bízik a kontrában. Ha a támadásra, akkor esetleg felad a védekezésből valamit, mert bízik abban, hogy egyszerűen a támadói, vagy maga a csapat több gólt lő egy-egy meccsen. A csapatidentitás a csapat gyökereinél kezdődik, az edzőnél folytatódik, a játékosoknál végződik.
Szia! Egyetértek, én "koncepció"-ként és "arculat"-ként hivatkoztam a problémára, illetve ezek hiányára. A Barcelona jelenleg nem tudja, mit akar játszani, és amit sokan kifejtettek, hogy tele a gatya, az pont ebből fakad. Ha az ember nem tudja, mit kell tennie, elbizonytalanodik. Ez az élet kb minden területén így van, ez teljesen törvényszerű. Míg példaként felhoztam a 2010-es Intert, ami korántsem volt a világ legjobb csapata, de pontosan tudta, hogy mit fog játszani, pontosan tudták a csapatot alkotó elemek, hogy mi a dolguk és mi a szerepük az adott koncepcióban. Így náluk erősebb, pengébb csapatokat is le tudtak gyűrni, mert volt koncepció, és tudták, hogy hogyan fogják őket legyőzni, hogy tudják náluk erősebb csapatok méregfogát kihúzni.

Ma már nem a Barcelona a világ legjobb csapata, és nem tanulta meg, hogy játsszon nála erősebb csapatok ellen. Ezért jönnek a szégyenteljes BL-kiesések. Miközben az évek során kopott ki a Barcelona arculata, a lecsúszási folyamat közben nem jött semmi alternatíva, nem tanultak meg védekezni sem, amit én a legnagyobb problémának tartok. A 2010-es Inter ezt a meccset 1-0-ra meg tudta volna nyerni, ahogy az akkori Bayernt is hazavágták. A Barcelona évek óta csúszik lefelé, és ehhez nem tudott alkalmazkodni. Nem vette tudomásul, hogy erőből egy Bayern Münchent ma már nem tud megverni, de forgatókönyv már nincs rá, milyen ellentaktikával fogja ki az ellen vitorlájából a szelet.

Azért meg nem kell elnézést kérned, mert Madrid-szurkolóként szólsz hozzá, ha nem trollkodni/fröcsögni/gyűlölködni/kárörvendeni/szitkozódni megy valaki egy másik táborba beszélgetni, az teljesen normális.
csacsa73
Barça C
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2020.08.14. 23:46:21

2020.08.15. 00:14:01

sziasztok!
bocsánat mindenkitől, de Madridista vagyok, de nem trollkodni akarok. Olvastam a reakcióitokat már jó ideje, persze, hogy ma is benéztem ide.
Azt hiszem sok minden, amit hiányoltok - joggal - a saját szeretett csapatotok kapcsán, azt egy szóban úgy hívják: CSAPATIDENTITÁS......ez adja meg az alapját mindennek. Ha védekezésre épít egy csapat, akkor betolja a buszt, védekezik foggal-körömmel, s bízik a kontrában. Ha a támadásra, akkor esetleg felad a védekezésből valamit, mert bízik abban, hogy egyszerűen a támadói, vagy maga a csapat több gólt lő egy-egy meccsen. A csapatidentitás a csapat gyökereinél kezdődik, az edzőnél folytatódik, a játékosoknál végződik.

Hogy mit is értek csapatidentitás alatt? Látszólag távoli, de szerintem páran értik majd a példát, amit megemlítek. Az amerikai fociban, az NFL-ben a 6x-os SuperBowl győztes New England Patriots identitása az amőba. A vezetőedző egyik fő alapelve, hogy mind támadásban, mind védekezésben arra kell építeni, ami az ellenfél gyengéje és/vagy erőssége. Támadásban a gyengeséget kell kihasználni, védekezésben az erősséget kivenni. Ilyen egyszerű az identitás megfogalmazása.

Sztem amire a Barcának szüksége van, az egyfelől egy olyan vezetőség, aki csapat-stratégiában tud gondolkodni, másfelől egy olyan edző, akinek hisznek az öregek, fiatalok egyaránt ÉS maximálisan felkészült taktikailag is. Egy jobb Barca ellen szeretném diadalmasnak látni a csapatomat. Bocsánat, hogy belepofálództam itt a dolgokba, de már engem zavart, hogy Piquet majdnem elsírta magát a sajttájon. Pedig vannak tüskék az 5 ujj miatt, de legalább neki tényleg több, mint egy klub a Barca. Peace.....
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.14. 23:57:59

Szerintem sem Valverdének, sem Setiénnek nem volt koncepciója, LE esetében meg teljesen igazad van abban, hogy a végén már ő sem tudott alkalmazkodni a lecsúszáshoz, és ahogy kopott ki a támadójáték, a védelem hiánya miatt beleszaladtunk a 0-3-as meg 0-4-es meccsekbe. Ma vele is ugyanott tartanánk, mert a támadójáték-nélküliséghez vele sem párosulna erős védelem. Abban is igazad van, hogy nincs vezéregyéniség, míg az általam példaként felhozott Interben azért volt egy Sneijder, volt egy Cambiasso, akik fejben össze tudták tartani a társaságot, amellett, hogy a sok, koncepcióra beidomított, B-kategóriás játékos pontosan tudta a dolgát és a szerepét körülöttük. Nálunk most nincs ilyen, a középpálya egy nulla, a védelemben sem fogja senki a stafétabotot.
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 742
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.14. 23:48:04

Ezek a csávók viszont már nem motivált ifjú titánok, hanem kiégett öregfiúk. LE-t meg igenis egy kalap alá veszem a másik kettővel, mert ugyanúgy égtünk a végén már az ő focijával is. Mégegyszer leírom: 3 tök más edző, ugyanaz a blama. 3 más koncepció. Tudom, majd a 4. új edző biztos összerakja. Elbeszélhetünk itt egymás mellett, de én egy dolgot ígérek nektek, hogy hozhatunk ide most félévente új edzőt ehhez a bandához, ezek a vezéregyéniségek nélkül maradt, kiégett öregfiúk már alkalmatlanok arra, hogy bárki összerakja őket. Garantálom, hogy jöhet ide Di Matteo, Guardiola, Zidane, Klopp vagy bármilyen más focifilozófia szószólója, a rendszer össze fog omlani a döntő helyzetekben az ilyen betojiság miatt.

Ugyanez volt eddig a duma, hogy itt Valverde miatt vagyunk ilyen tutyimutyik. Akkor is azt írtam, hogy ja de miért sültünk fel akkor LE-vel is a végén? És most miért nem változott semmi abszolút egy új edzővel?

Értem, mit írtok amúgy, és alapesetben egyet is értenék. De a jelen helyzetben be kell látni, hogy ennek a gárdának egyszerűen lefőtt, itt már nincs mit toldozgatni.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.14. 23:42:30

Xavier Hernandez írta:
2020.08.14. 23:33:41
gránit írta:
2020.08.14. 22:55:41
Xavier Hernandez írta:
2020.08.14. 22:48:08
Taktikailag felkészületlen, mentálisan zéró a csapat.
Igen, és a mentális gyengeség a koncepció hiányából fakad. Ha nincs koncepció, az ember törvényszerűen elbizonytalanodik. Védekezés nélkül meg nem tud egy olyan csapat bejelentkezni a BL-címért, amely támadásban már nem tud hengerelni.
Niko Kovac idején a Bayern is alulmúlta önmagát, jött egy jó edző, és szinte ugyanazokkal az emberekkel mindent megnyert.
Tökéletes példa. Verebes József jutott most hirtelen eszembe, aki egy kiesőjelölt, teljesen padlón levő MTK-t vett át 1986-ban, és ugyanazzal a kerettel 1987-re bajnok lett. A kupit nem lehet teljesen lecserélni. Viszont ha van koncepció, abból az állományból is ki lehet hozni többet. A Bayern szárnyal az új edzővel. Itt sem következett volna be ekkora kataklizma-szerű összeomlás, ha a csapat az évek során tudott volna alkalmazkodni a lecsúszási folyamathoz (lásd előző komment). Valverde megpróbálta, de védekezni ő sem tudott, pedig az lett volna a kulcs.
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1024
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2020.08.14. 23:40:59

NovaProspekt írta:
2020.08.14. 22:49:58
gránit írta:
2020.08.14. 22:44:21
A probléma pont az, hogy már nem tudjuk úgy megnyerni a meccseket, mint 5-10-15 éve. Ez már csak egy illúzió, és pont azért nem eredményes a csapat, mert ezt a csalfa, vak illúziót kergetik még mindig, aminek már semmi realitása. Próbálnak formailag egy olyan koncepciós játszani, amit tartalmilag már nem tudnak kivitelezni. Ahelyett, hogy más eszközökhöz nyúlnának. Ezért kellett volna itt már rég koncepciót váltani, felépíteni egy védekezést. Itt csak interes stílusban tudtunk volna továbbjutni, de a 2010-es Inter ki tudná ütni ezt a Bayernt, egy 1-0-ás meccsel.
Nézd. Volt itt nekünk Lucho. Valverde. Setién. Lucho játszatta a direkt fociját. Valverde a biztonsági focit. Setién meg a Cruyffista tehenész. Játszhattunk itt bármit, a vége mindig az volt, hogy ezt a teligatyás ledermedős semmit adtuk elő a BL-ben, akárhányszor az ellenfél kicsit odapirított nekünk. Koncepció tényleg nincs, de ezektől tök felesleges várni bármit. Ha beállunk bekkelni, ugyanúgy bepotyognak a gólok. Egy Interben, akikről írsz, volt tartás. A BL-t sosem nyerte meg olyan csapat, amelyik besz.ari volt, játszhatott is egyébként bármilyen ótvar focit.
Azért LE-t ne vegyük már egy kalap alá azzal a másik kettővel. BL-t is nyert, és amikor kiesett azért az közel sem volt annyira vállalhatatlan, mint EV vagy Mekk Mester ámokfutásai. Neki volt töke dinamikus focit játszatni, jobb lett volna azon a hibrid úton maradni...
Avatar
Xavier Hernandez
Barça B
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.14. 23:33:41

gránit írta:
2020.08.14. 22:55:41
Xavier Hernandez írta:
2020.08.14. 22:48:08
Taktikailag felkészületlen, mentálisan zéró a csapat.
Igen, és a mentális gyengeség a koncepció hiányából fakad. Ha nincs koncepció, az ember törvényszerűen elbizonytalanodik. Védekezés nélkül meg nem tud egy olyan csapat bejelentkezni a BL-címért, amely támadásban már nem tud hengerelni.
Setién nem tudott koncepciót adni, ez az edző feladata lenne. Niko Kovac idején a Bayern is alulmúlta önmagát, jött egy jó edző, és szinte ugyanazokkal az emberekkel mindent megnyert. Kár rajta elverni a port, de Setiénről ordított, hogy semmi bizalom nincs az irányában a játékosok felől, és az első Barca meccsein ki is derült, hogy miért nem. Ha a játékosok nem bíznak a szakmai stábban, ez mindent megmérgez.
Ennek van egy emberi oldala is: a világ (egykor...) legjobb, de ma is legjobban fizetett, minden trófeát (többször is) megnyert játékosainak egyszerűen nem dirigálhat egy neve-nincs, soha-sehol nem bizonyított "mester", aztán ott van a közutálatnak örvendő, szintén neve-nincs másodedzője, Sarabia, akinek a feladata épp a napi munka és a játékosok irányítása lenne. A megalázó 8-2 okát én ebben látom - az, hogy évek óta nincs működő koncepció, az csak a vereségért felel. Ki lehet kapni 4:3-ra is, vagy 2:1-re, de nem 8-2-re, mert ez a mentális gyengeség és a szakmai stáb iránti teljes bizalmatlanság és tiszteletlenség jele.
Mindenesetre elkeserítő, hogy tud ez a csapat így kikapni, ezzel a zakóval oda minden tekintély, ezt már nem lehet menteni sehogy,. Az égész dicsőséges Messi éráról rossz emlékeket hagy a fociszerető emberekben.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 535
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.14. 23:12:21

NovaProspekt írta:
2020.08.14. 22:49:58

Nézd. Volt itt nekünk Lucho. Valverde. Setién. Lucho játszatta a direkt fociját. Valverde a biztonsági focit. Setién meg a Cruyffista tehenész. Játszhattunk itt bármit, a vége mindig az volt, hogy ezt a teligatyás ledermedős semmit adtuk elő a BL-ben, akárhányszor az ellenfél kicsit odapirított nekünk. Koncepció tényleg nincs, de ezektől tök felesleges várni bármit. Ha beállunk bekkelni, ugyanúgy bepotyognak a gólok. Egy Interben, akikről írsz, volt tartás. A BL-t sosem nyerte meg olyan csapat, amelyik besz.ari volt, játszhatott is egyébként bármilyen ótvar focit.
Így van, tartás viszont azért nincs, mert nincs olyan koncepció, amire támaszkodhatnak. Ezért zuhannak össze, mert nincs egy elméleti mankó, ami tartaná az egészet. Egy nagy semmi van most. Nincs arculata a csapatnak, a tiki-taka után egy űr jött, egy nagy nihil. Az Internek pont azért volt tartása, mert pontosan tudták, hogy mit fognak játszani, és mit fognak csinálni. Mindenki tudta a szerepét, mindenki tudta a dolgát. Itt meg fogalmatlan szerencsétlenkedés folyt a saját 16-osunkon belül. Senki nem tudta, mi a szerepe, senki nem tudta, mi a dolga.

Egyébként az az Inter sem volt a világ legjobb csapata. Viszont volt koncepció, amit elsajátítva egy B-kategóriás játékosnak is megnő az önbizalma, és tudták, hogy verjenek meg náluk erősebb, pengébb csapatokat. Ez az, amit a Barcelona a saját lecsúszása közben nem tudott megtanulni. Nem tudott alkalmazkodni a csapat a saját lecsúszásához, nem tudott alkalmazkodni a helyzethez, hogy náluk erősebb csapatokat hogy verjenek meg. Nem hiszem, hogy Cordoba jobb védő volt, mint Lenglet. Nem hiszem, hogy Pandev jobb volt, mint Griezmann. Viszont tudták a dolgukat, és tudták, hogy milyen szituációkban mit kell tenniük. Így egy viszonylag esélytelen csapatot is fel lehet turbózni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.08.14. 23:34:26-kor.
Lezárt