Bajnoki Mérkőzések 20-21

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.02.03. 10:32:10

egy lassú javulás van sztem a játékunkban, és a meccs is már élvezhető volt, leszámítva a Piqué-Alba bénázást a meccs utolsó harmadában.

viszont az igazi értékmérő most jön, h idegenben sikerült-e bármin változtatni.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.02.03. 10:30:52

Mentálisan és fizikálisan a csapat gerince komoly lemaradásban van 90 perchez képest....45-60 percig bírják és sajnos kicsúszik a talaj a lábuk alatt...nincs a kezükben a korábban megszokott irányítás....frusztráltak emiatt a játékosok...tipikus és felesleges sárgák...emiatt egyre több eltiltás....megfelelő helyettesítéshez, rotációhoz rövid a kispad (egy egy kisebb sérülés, fáradtság, gyomorrontás, eltiltás stb)....Fati főnyeremény és öröljünk ennek...de még kölyök...TS - Semedo - Fati trió hozott barcelonai szintet...Messi mindkét gólpassza zseniális volt, talán lehetett volna több is, ha úgy akarja....a többiek????....de Jong és Arthur akikben van még spiritusz....Dembelé és Gríz akikben lehet....Vidal lelkes....aztán tovább el is fogytunk.... #-o
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5151
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.02.03. 09:19:57

palesz77 írta: Melyik része a túlmisztifikálás? Hogy az első félidőben jól védezetünk, vagy hogy élvezetes 90 perc volt? Vagy hogy direktebb volt a passzjáték? Mert konkrétan ennyit írtam összesen, meg hogy remélhetőleg javulunk majd meccsről meccsre.

Elvileg elengedte mindenki a szezont, akkor nem pont az ilyen váratlan jó teljesítményekben lehet kis örömöt találni a hátralevő pár meccsen..? Kérdem én félve. Még ha egy Levante is az ellenfél. Ha ezeknek se lehet már örülni, akkor nem tudom minek lehet majd nyárig.

Én is élveztem a meccset, még ha szoros is lett. Inkább az volt feltűnő, hogy a 60. perc körül a csapat nagy része nagyon kiengedett. Lehet, hogy már nagyon zsebben érezték a meccset, ami azért tényleg úgy nézett ki. Nem annak volt nagyobb esélye, hogy visszajön a Levante, inkább annak, hogy egy 4-essel/5-össel hazaküldjük őket. Egy Messi gól nagyon kellett volna. Iszonyúan görcsös lett, nagyon gólt akart rúgni és ez rányomta a bélyegét az egész támadójátékra.
De Jongot meg lehetne már pihentetni, szanaszét van hajtva, ha nincs az eltiltása egy meccset sem pihent volna, azzal együtt, hogy pont középpályán van bőség. Nem mellesleg őt is stílsszerűen posztidegen helyen játszatják. Az Ajaxban legalábbis sokkal mélyebben játszott, van de Beek mögött, teljesen máshogy is mozgott. Itt még Busi "távollétében" is inkább Rakitic játszik hátrébb.

Semedonak nagyon örültem, Ha nem veszem azt, hogy Fati 2 gólt rakott el, nálam ő a meccs embere. Egy-két védelmi megingása volt, de nem több, mint bármelyik jobbhátvédnek. A kapufája előtt is amit csinált....
Én rendszeresen egyfajta mentális gátat érzek a csapatban, ha fejben összeszedetettek lennének, nem hiszem, hogy akkora problémák lennének. Ahyogy ez az idegenbeli/otthoni teljesítmény közti kontraszt is érthetetlen. Az, hogy otthon stabilan elsők vagyunk, idegenben pedig a középmezőny felé konvergálunk nem normális. Ezzel muszáj kezdeni valamit, főleg hogy idegenben nagyon húzós meccseink lesznek tavasszal. A Bernabeu és a Pizjuan is nagyon necces lesz. Szerencse, hogy a Bilbao-Atma-Soci triót letudtuk már idegenben, bár sok köszönet nem volt benne.
Forca Barca!!!!
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3982
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.02.03. 09:05:39

valamivel jobb játék is mennyi kritikát generál! sajna jogosan. amit én hozzá tennék:
a másodikban markánsan nem a mi játékunk változott, hanem a Levante kezdett (bátrabban) focizni. én is úgy látom, hogy legalább négy kijátszott gól lehetett volna TS. hálójában a védelmünktől! a többi rajtuk múlott.
Messi: sajnos több a séta, lassúbbak és rövidebbek a szólók, aztán némi görcsösség hogy ÉN!? nem tudok gólt lőni?!
de van néhány mesés passz, sőt gólpassz.
Griezmann: nekem nagyon is edzői hibából tanácstalanul, rossz felfogással futkos a pályán, elsősorban azt hiányolom, hogy nem látja vagy nem akarja látni az ellenfél kapuját!! (már csak azért sem mert háttal áll neki többnyire és az istenért sem akar rá fordulni.) hogy milyen a viszonya Messivel? nem látok konkrét eseteket a nem-passzolásra inkább arra, hogy Messi senkinek sem passzol időben - kivétel amikor igen :?
csapatvédekezés: na igen az nem megy a gyors lendületes támadások esetén amikor a kényelmes passzolgatásból kell vissza rohanni. edző,edző,edző!! hol vagy??
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.02.03. 07:17:21

Írhatnék a Grízes topikba is, de talán itt is elmegy.
Észbontó, hogy mennyire ki van vonva a játékból. Nem lehet nem észrevenni, hogy Messi egyszerűen nem passzol neki! Ilyen személyes ellentétekkel játszani...
A csapat teljesítménye kis örömre ad atért okot, mert voltak szép pillanatok, nyerhettünk volna többel is, mint ahogy akár dönci is lehetett volna a védőink teljesítménye, illetve a középpálya szűrésének elmaradása miatt. Nem tudom, hogy mi van a védekezéssel, de egyértelmű, hogy csapatszinten nem működik. Egy az egyben a védőinkre hozzák a labdát, és így szinte mindíg baj van. Ezt top csapatok ki fogják használni. De szerintem ezt mindenki látja.
Örültem Fatinak, biztosan nagy élmény volt számára a két gólja miatt a tegnap este. Kellenek a csapatnak is az ilyen apró örömök, mint a Levante elleni győzelem.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.02.03. 04:51:49

Egyetértek azzal, aki nem a védők nyakába varrja az egész védekezést. Szóljatok le, de Lenglet egyáltalán nem rossz és P is tud még hasznos lenni. De a védőt ma nem úgy mérünk, hogy egy az egyben nem jutnak át rajta, mert előbb-utóbb átjutnak. A középpályának kéne segítenie, hatékonyan szűrnie, letámadnia. Most nyomokban láttunk ilyet. De amikor Busi és Messi is középpályán sétálgat, azért az már nem egyszerű. Messinek nem szabadna egész meccseket játszania. Második félidőre nagyot dobna a játéka, de egész meccseket nem bír, vagy nem akar. Ha legelől megy a séta, oké, de mikor ott van középen, az nagy veszély, mert ott már a védekezést bontja meg. És nevetséges, hogy Grizesnek milyen látványosan nem akar passzolni. Akkor inkább menjen padra Grizes és helyette jöjjön egy középpályás, aki kapura is veszélyes. Semedo a védekezési bakik mellett is nagyot ment, Fati meg lelkes, de nem csodagyerek. Összességében szerintem élvezhető volt a játék és végre láttam koncepciót is, amit már rég nem.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12855
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.02.03. 00:30:09

LG írta:
palesz77 írta:Vége necces volt, de amúgy baromi élvezetes meccs volt. 433 jobban fekszik a csapatnak láthatóan, ma direktebbek is voltunk. 1. félidőben a védekezés is hibátlan volt, lassan de biztosan haladunk előre remélhetőleg. Ez jó kis 90 perc volt.
Azért ne misztifikáljuk túl ezt a meccset. Ilyen, sőt ennél jobb meccseink voltak Valverdével, még erősebb ellenfelek ellen is itt-ott.
Most jön két idegenbeli meccs, ezek reálisabb erőfelmérők lesznek.
Melyik része a túlmisztifikálás? Hogy az első félidőben jól védezetünk, vagy hogy élvezetes 90 perc volt? Vagy hogy direktebb volt a passzjáték? Mert konkrétan ennyit írtam összesen, meg hogy remélhetőleg javulunk majd meccsről meccsre.

Elvileg elengedte mindenki a szezont, akkor nem pont az ilyen váratlan jó teljesítményekben lehet kis örömöt találni a hátralevő pár meccsen..? Kérdem én félve. Még ha egy Levante is az ellenfél. Ha ezeknek se lehet már örülni, akkor nem tudom minek lehet majd nyárig.
torrestoni
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1643
Csatlakozott: 2007.12.14. 01:52:23
Tartózkodási hely: somewhere over the rainbow
Kapcsolat:

2020.02.02. 23:38:27

LG írta: Azért ne misztifikáljuk túl ezt a meccset. Ilyen, sőt ennél jobb meccseink voltak Valverdével, még erősebb ellenfelek ellen is itt-ott.
Most jön két idegenbeli meccs, ezek reálisabb erőfelmérők lesznek.
Nem volt ez anyira rossz. Valverdével max akkor volt jobb, ha éppen extra motiváltak voltak, és Messi és Suárez is játszott. Setien alatt Messi mondjuk úgy takaréklángon van, ma is a két-három érdemi passz, sétálás, illetve a nagyjából 14 lövés, de hova.

Elmozdultak egy kevésbé gyötrelmes játék felé. Több mozgás, gyorsabb támadások. Hogy az erőnlét, a jobb támadásépítés, egy jó Messi meg a kedv mikor jönnek meg, nagy kérdés. A letámadást régóta kezelték ilyen jól, és végre próbáltak kontrázni is. Nem is tudom hány hónapja láttam olyat, hogy egy szerzett labdát tényleg akarnak is gyorsan felvinni... Nem sok idő maradt a jó teljesítményre. Piqué nem volt rossz. De Jong nagyon nem találja a helyét. Előszezon, mondjuk úgy.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Grimaldo
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 462
Csatlakozott: 2013.01.20. 19:26:59

2020.02.02. 23:37:26

Egyénileg sincsenek toppon a védőink, de igazából lehetne a komplett Pool védelem náunk akkor is max egy fokkal lenne jobb ez az egész...A probléma ott kezdődik, hogy csapat szinten kell védekezni, na ez nálunk úgy néz ki, hogy elől kiskirályok megtehetik, hogy álldogálnak a félpályán (akár még emberhátrányban is), közben középpályásaink elől-hátul vakon vannak csak rohangálnak kb összevissza. Amíg ezt az egészet meg nem reformáljuk kezdve mondjuk Messitől, addig egész egyszerűen nincs miről beszélni, BL-ről meg ne is álmodozzunk.

Maximum úgy lehet kiküszöbölni, ha több gólt lövűnk mint kapunk, de olyan kp-val aki előre nem tud 5m-nél hosszabb passzt adni nem lesz valami egyszerű.Annyira kiváncsi lennék ,hogy ennek mi azoka, mert nem igazán tudom elképzelni, hogy technikailag nem tudják kivitelezni...
Messi is már leszokhatna arról ,hogy inkább húzogatja fél óráig ahelyett , hogy kitenné ziccerbe a társaknak.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.02. 23:31:13

palesz77 írta:Vége necces volt, de amúgy baromi élvezetes meccs volt. 433 jobban fekszik a csapatnak láthatóan, ma direktebbek is voltunk. 1. félidőben a védekezés is hibátlan volt, lassan de biztosan haladunk előre remélhetőleg. Ez jó kis 90 perc volt.
Azért ne misztifikáljuk túl ezt a meccset. Ilyen, sőt ennél jobb meccseink voltak Valverdével, még erősebb ellenfelek ellen is itt-ott.
Most jön két idegenbeli meccs, ezek reálisabb erőfelmérők lesznek.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12855
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.02.02. 23:16:26

Vége necces volt, de amúgy baromi élvezetes meccs volt. 433 jobban fekszik a csapatnak láthatóan, ma direktebbek is voltunk. 1. félidőben a védekezés is hibátlan volt, lassan de biztosan haladunk előre remélhetőleg. Ez jó kis 90 perc volt.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.02. 23:02:24

Csak megoldottuk, hogy a végén egy kicsit mégis izgulni kelljen. #-o
Az első félidőben voltak bíztató dolgok, de ez a játék szvsz komolyabb szinten még mindig kevés lesz. A védekezés továbbra is gyenge, ebben nincs javulás. Pique ismét förtelmes volt, nem tudom, mi kéne még, hogy végre kikerüljön a kezdőből. Alba is az idei gyatra formáját hozta, szerencséra a másik oldalon Semedo remek teljesítménnyel kompenzált. Ő mellette még a gólpasszokat adó Messit és gólokat szerző Fatit kell kiemelni, lényegében ők hárman hozták a meccset, a többiek középszerű vagy gyenge teljesítményt nyújtottak. Kiemelve Griezmann, aki iszonyatos volt, nagyon kéne egy jó Dembelé a jobbszélre, hogy őt el lehessen felejteni!
Mondjuk rögtön az elején a szenvedő Napoli Gattusoval stílusos lenne.
Várjál, legutóbb megverték a Juventust, még a végén feltámadnak. :roll:
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.02.02. 23:00:06

A csapat a rosszb szokása szerint a 2. flidőben ráült az eredmébyre. Megérdemelték a kapott gólt.
Dantes
Jugador del Barça
Hozzászólások: 180
Csatlakozott: 2008.10.10. 13:04:30

2020.02.02. 22:59:28

Majdnem megvertük magunkat egy jó első félidő után... így nehéz lesz bármiért is küzdeni.
Messinek ma semmi sem jött be, a középpálya a második félidőben nagyon pontatlan volt.

Van min változtatni, sajnos ez nem egy-két évünkbe fog kerülni.

D
frutti55
Barça B
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2019.05.07. 18:13:27

2020.02.02. 22:57:49

Vakmacska írta:Hogy még egy ilyen meccset sem tudnak kihuzni
Kettő null után miért kell izgulni a győzelemért egy hulla gyenge ellenféllel szemben???
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19583
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.02.02. 22:57:39

Vicc h egy spanyol kiscsapatnak a nou campban van vagy 6-7 ajto ablak ziccere. Ilyen jatékkal egy komolyabb csapat siman ver nekünk 3at...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3049
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.02.02. 22:57:05

Készüljetek egy újabb bődületes égésre a BL-ben. :D Ezek bárkitől, bárhol, bármikor képesek gólt kapni, akar többet is. Kiváncsi leszek idén ki törli fel velünk a padlót. Mondjuk rögtön az elején a szenvedő Napoli Gattusoval stílusos lenne.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 819
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.02.02. 22:55:42

Ez a Rakitic-Busi-De Jong középpálya büntetett rendesesn ma. A védelemről meg már nem is érdemes szót ejteni. Grízessel is kéne kezdeni valamit. Sok baj van itt ami szerintem 2021-ig nem fog változni.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.02.02. 22:54:59

Piquéék összevesznek a bíróval, megpukkadnak, és ennyi. A meccs további részében a védelmünk sehol. Hullagyengék ezek a srácok fejben
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5096
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2020.02.02. 22:51:54

Hogy még egy ilyen meccset sem tudnak kihuzni
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.02. 22:35:25

Leon írta:Egy sportpszichomókus vagy vki hozzáértő megmondhatná miért van az hogy otthon tudunk relatíve jól játszani de idegenben nem.
A Camp nou -tól távol máshogy hat a gravitáció labdára?
Vagy szelektív a memória és elfelejtenek focizni mint a space jambe Barkley-ék kosarazni?
Vagy ennyire kihat a morál otthontól távol?
Tényleg bazira izgat szóval aki vágja az nyugodtan ideböfögheti. :)
Általában a kiscsapatok harapnak sokkal jobban otthon, idegenben pedig megilletődnek. Nos, ez ránk nem lehet igaz, szóval inkább az ellenfelek múlhat a dolog. Otthon vért isznak, idegenben pedig kicsit elengedik fejben a meccset már előre szvsz.

Na, följött a volt a MB1-es, egyből helyzete volt a Levanténak. :mrgreen:

Szép lenne még ezt a meccset is x-re hozni. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2020.02.02. 22:52:22-kor.
frutti55
Barça B
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2019.05.07. 18:13:27

2020.02.02. 22:34:17

Fati!!! De szép lett volna!!
Avatar
MessiNeymarSuarez
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8954
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.02. 22:33:19

NovaProspekt írta:
LG írta:Az előbb Piquet és Albát nem is értetten. Teljesen egyértelmű volt a szituáció, de nem bírták ki, hogy ne jártassák feleslegesen a szájukat. :roll:
Az a mégnagyobb gond, h utána még percekig duzzognak magukban, és elfelejtenek védekezni is. Baromi forrófejű mindkettő
Nagyon kéne egy Puyol/Xavi a csapatba, aki helyre teszi az ilyen duzzogó hisztiző plázapityu primadonnákat.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6508
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.02.02. 22:31:05

Ez a De Jong gyerek semmi extra amúgy
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18882
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.02. 22:30:07

frutti55 írta:Harmadik 100%-os gólhelyzetük!!
Igen, én is túlzásnak érzem, hogy ennyire visszavettünk. Buktunk mi már pontokat két gólos előnyből, nem kéne kísérteni a sorsot. :roll:
Válasz küldése