2020.10.02. 01:02:14
Nem akarok elhamarkodottan túl optimistának tűnni, de nagyon tetszik az irány és szerintem ennél még jobban össze tud ez állni.
Ami már most nagyon pozitív, hogy kezdő Fati és zseniális és idén már több , mint valószínű , hogy nagy meccseken is ott lesz a csapatban. Csak nem akar leállni és újra és újra bizonyít. Egyébként döbbenetes milyen jó százalékkal használja ki a helyzeteit. Alig emlékszem kihagyott helyzetére mióta játszik. Brutálisan jó megoldásokat választ.
A másik , ami nagyon tetszik, hogy a helyére került De Jong , aki ma nagyszerű volt végre és Coutinho , aki mind a két meccsen baromira jó volt. Nagyon jót tett neki a Bayern és a BL győzelem. Megerősödött fizikálisan, fejben pedig lelazult és szerintem végre élvezi, hogy fontos tagja lehet a csapatnak. Megkapja ő is a szabadságot , ami kell neki és ott van védekezésben is. Nagyszerűen játszik össze Messivel és Fatival. Egyelőre hatalmasat nyerünk vele is.
A másik , ami szerintem a legnagyobb változás és nagyon örülök , hogy volt edző, aki meglépte, hogy végre nem 10-10szer Messit keressük a labdákkal. Látványosan gyorsabb lett a játékunk és a legjobb megoldást keresik a játékosok nem pedig csak Messit. Nekem ez már ezen a két meccsen is nagyon feltűnő volt és tuti, hogy ez nem véletlen. Felelősséget vállalnak végre egyre többen. Ettől az egésznek sokkal inkább egy ilyen csapat érzése van nem pedig az , hogy van Messi és a többiek. Ez szerintem fontos és hatalmas változás az elmúlt évekhez képest és láthatóan Messinek sincs ellenére , aki szinten 1-2 érintés után már teszi is tovább és ma már látszódott , hogy akar is játszani és szerintem formába is fog lendülni egyre inkább. Egyáltalán nem kéne őt leírni. Nagyon jó lesz nemsokára.
Destet én is várom már , hogy jöjjön Roberto helyett. Remélem jó lesz. Araujot is játszatnám többet Piquevel, aki szintén szerintem mind a két meccsen nagyon jól játszott. Amit nagyon nem szeretnék, hogy összejöjjön az a Depay biznisz, mert egy, hogy ő sem center igazából és szerintem nem is akkora a játékos, de a másik , ami még rosszabb , hogy ha jön, akkor valószínűleg Messi kerül csatár mögé és Coutinho, aki végre a posztján van és végre lubickol , megint nem tudom hova raknák. Szerintem center posztra egy beugrós ember kéne, hogy legyen lehetőség változtatni , ha az alap taktika nem működik , szerintem erre jó Braithwaite , vagy még jobb lenne ingyen Cavani , de nekem Depay annyira center nagyjából , mint Griezmann. Nagyon remélem, hogy ez az üzlet nem jön össze.
De lényeg a lényeg , hogy ez a mai egy szép csapatmunka volt. 10 ember ellen is egy helyzete volt a Celtának és a Barca meg még kettőt lőhetett volna. Végre nem az a nyögvenyelős lassú ötlettelen játékot kell nézni. Nem tudom mi lesz a szezon végén és mit nyerünk, de én már annak örülök, hogy végre kezd javulni a játék és azt érzem , hogy ez végre nem a véletlen műve, meg majd tart 3 meccsig , hanem látom a tudatosságot , a lendületet és azt, hogy végre egy csapat alakul.