Bajnoki Mérkőzések 20-21

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 14:25:48

Ahogy a Forma-1-ben és a NASCAR-ban is nyilvánosak a rádióüzenetek. Ezek az ötletek csak a FIFA-nál számítanak radikálisnak, egyébként sok sportágban már megvalósultak. Ahhoz is rengeteg idő kellett, hogy egyáltalán a VAR-t bevezessék, miközben a teniszben már rég működött.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12958
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.10.26. 13:53:19

Hasonlóra volt kísérlet talán Ausztráliában, mármint hogy be volt mikrofonozva a bíró és az asszisztensek.

Szerintem az is elég lenne ha következetesek lennének és nem egyénileg értelmeznék a szabályokat. Ezt kellene megoldani, mert itt minden bíró és a var testületek is valahogy értelmezik a szabályokat, ezért van az hogy akár meccsen belül ugyanolyan szitukat máshogy ítélik meg.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 13:32:12

Igen, az emberi butaságot sosem lehet teljesen kiiktatni az egyenletből, javítani lehet a helyzeten. Az NBA-ben például azért is problémás a videóbírózás, mert egykori bírók dirigálnak ott is, és gyakran védik a mundér becsületét, összezárva a bírókkal. Ahogy van játékvezetői testület, úgy szükség lenne egy ettől teljesen különálló videóbíró-testületre, ahová nem a kivénhedt játékvezetők kerülnek be, hanem egy teljesen különálló testület lenne (rossz döntést persze így is lehet hozni, összejátszani így is tudnak, így megint csak arról van szó, hogy minimalizáljuk a hibákat, mivel teljesen megszüntetni azokat nem lehet).

Én például inkább javítom ki a saját hibámat, minthogy más javítsa ki. Szerintem utóbbi cikibb. Ha valaki kijavítja a saját hibáját, mindenki megbocsát neki, és nem titulálják csalónak, hanem a hibáját betudják egy jóhiszemű hibának, amit puszta emberi tévedésből, és nem szemét csaló rosszhiszeműségből követett el. Ellenben ha a VAR-szoba javítja ki a tévedését, az sokkal cikibb, és rajta marad a "szemét csaló"-jelző. Én meccsenként adnénk minden csapatnak három lehetőséget, hogy kikérje a videóbírót, és a bírónak is megadnám a lehetőséget, hogy kijavítsa a saját hibáját. A döntését pedig felülbírálhatja a videószoba. Amivel szintén csak csökkenteni lehetne a rossz döntéseket, teljesen megszüntetni azokat nem lehet. A jelenlegi helyzet viszont roppant torz, hogy a bíró azt néz vissza, amit akar, így hiába a VAR, amit nem akar visszanézni, azt nem nézi vissza.

Ami már utópia, de én meglépném, hogy nyilvános lenne a bíró és a videószoba közötti kommunikáció.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12958
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.10.26. 12:55:33

gránit írta:
2020.10.26. 12:51:09


Ami engem zavar, hogy teljesen a bírótól függ, hogy mikor alkalmazza a VAR-t és mikor nem. Lehetne olyan szabályt bevezetni, hogy a csapatok meghatározott számú esetben, például meccsenként háromszor kérhetnék az eset visszanézését. Rossz döntést persze így is lehet hozni, az emberi hülyeséget sosem lehet teljesen kiiktatni. De javítani mindenképpen lehetne a helyzeten, ha a csapatoknak lenne meghatározott számú lehetőségük, és kérhetnék a videóbíró alkalmazását. Ekkor a bíró köteles lenne visszanézni az esetet, persze így is hozhat rossz döntést, de kevesebbet tudnának sumákolni.

jó ötlet, de az önérzetes focibírók korában nem lenne túl jó döntés.
úgyis az lenne, ha egy csapat kérdőjelezi meg a döntését, akkor nem fogja megmásítani. (reklamálás elve)
tehát akkor működne ez jó, ha a VAR szoba döntene ilyen esetben egyértelműen, nem a bíró, aki elrontotta a döntését eleve.
na de itt is felmerül a gyanú, hogy össze fognak zárni a játékvezetők, és nem másítják meg a döntést, hogy védjék a bírót.
nem véletlenül sokszor elengednek mindent, nem foglalnak állást, majd ezután néznek vissza eseteket.
egyébként a bedobás, kirúgás, szöglet esetében én még nem láttam VAR-ozni, max olyan helyzetekben, ami után egyből gól lett ugyebár.

btw, igazad van abban is hogy más sportágakban is hiába videóznak, sokszor hoznak jó döntést, pl az NFL erre jó példa, csak ott még bolondítva is vannak a visszanézések esetei, mit lehet nézni, mit nem stb. de ott is haja szála az égnek áll az embereknek sokszor, akkorákat bakiznak (vikings-saints meccs nem olyan régről, ahol 4-5 különféle szabálytalanság történt, ráadásul a legegyértelműbben, a bíró viszont nem másította meg a döntését, csak azért sem.)
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 12:51:09

Maguire :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ezért a játékosért fizetett 80 millió fontot a MU. A Manchester United játékospolitikáját sem akármilyen elmeotthonból irányítják.

https://www.youtube.com/watch?v=WzCcsREgNKU

A teniszben nagy újítás volt a videóbíró. Ott egyértelműen meg lehet határozni, hogy kint volt-e a labda vagy bent. A labdarúgásban is az ilyen esetekben segít igazán a VAR. Áthaladt-e a labda a gólvonalon teljes terjedelmével, vagy sem, szöglet vagy kirúgás, melyik csapat jöhet bedobással, kint volt-e vagy sem stb. Azokban az esetekben, ahol kicsit is szubjektív a szitu, ott hiába a VAR, továbbra is jönnek a rossz bírói döntések. Ez sok más sportágban, például a kosárlabdában is így van, van videóbíró, ennek ellenére hoznak rossz döntéseket.

Ami engem zavar, hogy teljesen a bírótól függ, hogy mikor alkalmazza a VAR-t és mikor nem. Lehetne olyan szabályt bevezetni, hogy a csapatok meghatározott számú esetben, például meccsenként három alkalommal kérhetnék az eset visszanézését. Rossz döntést persze így is lehet hozni, az emberi hülyeséget sosem lehet teljesen kiiktatni. De javítani mindenképpen lehetne a helyzeten, ha minden csapatnak lenne meccsenként meghatározott számú lehetősége arra, hogy kérje a videóbíró alkalmazását. Ekkor a bíró köteles lenne visszanézni az esetet, persze így is hozhat rossz döntést, de kevesebbet tudnának sumákolni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.10.26. 13:02:54-kor.
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1336
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2020.10.26. 12:27:38

A VAR témához annyi szerintem elég hogy ha képesek vagyunk másodperceken belül több szögből megnézni egy esetet akkor a döntésnek a videószobából kellene érkeznie, a játéktéren belül pedig a bírónak csupán közvetíteni szabadna a döntést. Ha a bíró dönti el hogy mit néz vissza, mit nem akkor nincs szinte értelme sem az egésznek, mert ugyanakkora a hibafaktor.
Joke
Barça C
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2019.05.29. 13:16:34

2020.10.26. 11:28:37

Én egy kicsit VAR- oznék, ha nem unjátok még.
Ma ugye a bíró dönt valamit, majd részólnak, aztán elfogadja, vagy megnézi újra és újra dönt.
Szerintem ez a folyamat nem egészséges.
Ha a bír döntött és rászólnak, akkor vagy kelljen kötelezően elfogadni vagy elutasítani. Ne mehessen ki újra megnézni.
Ezzel azt üzenjük, hogy a 11-est kihagyó játékos is kérhet egy újabb esélyt, mert ha látta volna, hogy a kapus arra mozdul, a másik irányba rúgja a labdát. Vagy a kapus is, mert ő is rosszul döntött, mikor a másik irányba mozdult... De ez ugye nonszensz lenne.
A másik érvem az előzőek mellett, hogy a lest sem megy ki soha megnézni, azt is elfogadja, mert a VAR úgy látta. Pedig ott is lehetne vita, mert csak egy másodperccel előbb állítod meg a jelenetet, már máshogy állnak a játékosok egymáshoz képest.
És a labda elrúgásának pillanata? Tudjuk, hogy a képen azt látjuk, hogy a játékostól elfelé megy a labda, vagy azt, hogy még felé???Nem. És amikor a labda már homályos a képen, akkor tudhatjuk, hogy már úton van és nem az elrúgás pillanata amit látunk.
De itt csak az a lényeg, hogy ezt nem írja felül egy újabb megnézéssel.
És azt sem tudjuk, miért nézik meg az adott szitut, a párbeszéd a VAR-ral nem publikus.
Lehet azért szóltak rá, hogy Ramos alakítása sárgát ért, mivel megtéveszteni akarta a bírót a büntető területen belüli műeséssel... aztán büntető lett belőle.
Szóval szerintem mind a VAR, mind a bíró becsületének és szerepének jót tenne, ha elismernék a másikat. Így nyugodtan egymásra mutogathatnak és ma éppen nincs jó felelőse az ügyeknek.
A javaslat: a bíró döntött . ha a VAR máshogy látja, a VAR döntése lesz érvényes, ha azt a bíró elfogadja. De! Nem nézheti vissza!
Mert a visszanézéssel valaki tekintélye csorbul: vagy az övé, hogy elsőre nem látta, vagy a VAR szobáé, hogy mi a fenéért szól közbe.
De ha kötelezően el kell fogadnia, felmentést kap, mert mindent nem láthat, a VAR meg viszi a balhét, ha hülyeséget jelzett.
/Amúgy látva a MU/Chelsea Maguire esetet, kár is volt foglalkoznom a VAR-ral./
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 11:28:02

zeli39 írta:
2020.10.26. 11:22:55

De Jong jelenleg nem top szint de nem lóg ki a csapatból.
Ez sajnos igaz. Mondjuk ez még nem menti fel őt, de maga az állítás igaz.
zeli39
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2014.02.12. 19:04:52

2020.10.26. 11:22:55

gránit írta:
2020.10.26. 11:01:27
Miközben egy van Bommel (pont tegnap hiányoltam) kb. csodatevőként tündökölne egy Busquets mellett.De Jong jelenleg nem top szint de nem lóg ki a csapatból. Busquets viszont magyar bajnokságban sem lenne kezdő .Amióta nincs Iniesta és Xavi kipróbáltak jó pár középpályást Busquets társaként ,,senki nem tud mellette játszani ez sem lehet véletlen .
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 11:01:27

Ennek inkább a fordítottja igaz, ha valaki egy erős társat kap maga mellé, akkor elhomályosodnak az egyéni mutatói. Ez főleg azokban a sportágakban mutatható ki, ahol a játékosok teljesítményét szinte atomjaira bontják különböző statisztikai mutatókkal. Ha valaki kap egy erős társat, garantált, hogy vissza fognak esni az egyéni mutatói. A csapat mutatói fognak erősödni, az egyén mutatói visszaesnek. Busquets hiányosságai miatt a csapat szív, egy jó középpályás viszont tündökölhetne mellette. Amíg Busquets ácsorog, egy valamire való mélységi középpályás meg tudja villantani, hogy mit tud. De Jongnak viszont a színét se látom az első gólnál. Lehet Busquets-et szidni, hogy csigalassú, de Jong viszont konkrétan sehol nincs. Miközben egy van Bommel (pont tegnap hiányoltam) kb. csodatevőként tündökölne egy Busquets mellett.

A harmadik gólnál meg dob egy Gárdonyi Gézát ("Csak a teste"). Tényleg nem értem, mit csinál. Ott áll üresen két madridi játékos, ő meg elbújik Modric háta mögé. Aztán Modric még tologatja is a labdát, még ideje is lenne odalépni, de nem, inkább másfél méterről végignézi a jelenetsort. Milyen tekintetben akadályozta meg őt Busquets abban, hogy csináljon valamit? Egy nulla a pali, persze nincs ezzel egyedül a csapatban.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.10.26. 10:25:49

gránit írta:
2020.10.26. 09:44:20
Ha valaki mellett lehet villogni és ki lehet tűnni, az Busquets.
Pár éve, amikor Pique Umtiti-vel volt párban, nem igazán emlékszem, hogy sokan követelték volna az elzavarását. Rohadt kevés gólt kaptunk, illetve majdnem veretlenül lehoztuk a bajnokságot, persze ebben rohadtul nagy szerepe volt TS-nek is. Aztán jött Lenglet és Pique teljesítménye is visszaesett.
Ha egy nulla a társad, akkor nyilván jobban kijönnek a hiányosságok. Pláne az ilyen "páros" posztokon. És méginkább igaz szerintem a védőkre. Ha valaki lefutja Busi-t (ami valljuk be, nem nagy feladat), akkor már az egész középpálya átjáróház. Ha Lenglet-et befűzik, akkor az egész védelem egy sz.r.

De mégegyszer mondom, én is sokkal többet vártam/várok De Jong-tól, viszont azért annyira szerintem nem tragikus a helyzet, mint gránit állítja.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 09:57:31

Az első gól szinte ijesztő, hogy mekkora sebességbeli különbség volt a két csapat között. Busquets mellett szinte rakétaként húzott el Valverde. Ezt be lehet tudni a képességbeli különbségeknek. A harmadik gól viszont érthetetlen. Ott áll két madridi játékos üresen, de Jong meg Modric mögött bújócskázik. És még utána is lenne lehetősége Modric-ot támadni, addig húzogatta a labdát ide-oda, de ő inkább mozizott, és az első sorból nézte végig a jelenetet, teljesen tétlenül.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12958
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.10.26. 09:49:15

gránit írta:
2020.10.26. 09:44:20
Ha valaki mellett lehet villogni és ki lehet tűnni, az Busquets. Az első gólnál de Jong nem tudom, hol volt, nézem vissza a játékszituációkat, és még a képernyőn sincs. Piqué ácsorog, se nem fut vissza, se a labdás embert nem támadja, mintha ott se lenne. Busquets mellett meg úgy húzott el Valverde, mint egy rakéta. De Jong viszont konkrétan nincs sehol, a szó szoros értelmében. A harmadik gólnál is ügyetlenkedett. Két madridi játékos is teljesen üresen van, és ahelyett, hogy a passzsávokat próbálná lezárni vagy Modric-ot támadná, Modric háta mögött bujkál. Majd Modric csetlik-botlik, hogy Neto-t valahogy kikerülje, de Jong meg áll, mint egy [auto_cenzúra]. Érdemes visszanézni ezeket a konkrét játékszituációkat, igazából nem tudni, mit csinál vagy mit szeretne. Ott áll üresen két madridi játékos, ő meg Modric háta mögött bújócskázik, majd Modric megkapja a labdát, ő meg ácsorog, és kb. másfél méteres távolságból végignézi, ahogy Modric húzogatja a labdát, majd belövi. Érthetetlen, hogy mit csinál, védekezésben mínusz embernek számít.
azért egy normális kp-val lehet könnyebb lenne a dolga, aki mozog, elkéri, üresbe bemegy, stb.
persze ettől függetlenül valóban nem váltja meg a világot, én is sokkal többet vártam tőle, csalódás.
hátha majd Pjaniccal együtt is megnézhetjük, és akkor el lehet dönteni, hogy Busquets vagy Pjanic jobb e neki.

A harmadik gólnál nem csak ő, hanem mindenki állt, és nézte ahogy csóri Neto próbál közbeavatkozni.
Első gól meg szintén kb mindenki hibája volt, a két belső védőnk egymást fogta újfent, ez valami olyasmi fixáció, mint amikor a szélső védőink beszaladnak Piqué vagy Lenglet szoknyája alá.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.26. 09:44:20

Ha valaki mellett lehet villogni és ki lehet tűnni, az Busquets. Az első gólnál de Jong nem tudom, hol volt, nézem vissza a játékszituációkat, és még a képernyőn sincs. Piqué ácsorog, se nem fut vissza, se a labdás embert nem támadja, mintha ott se lenne. Busquets mellett meg úgy húzott el Valverde, mint egy rakéta. De Jong viszont konkrétan nincs sehol, a szó szoros értelmében. A harmadik gólnál is ügyetlenkedett. Két madridi játékos is teljesen üresen van, és ahelyett, hogy a passzsávokat próbálná lezárni vagy Modric-ot támadná, Modric háta mögött bujkál. Majd Modric csetlik-botlik, hogy Neto-t valahogy kikerülje, de Jong meg nem csinál semmit, hanem ott ácsorog és közvetlen közelről végignézi a jelenetet. Érdemes visszanézni ezeket a konkrét játékszituációkat, igazából nem tudni, mit csinál vagy mit szeretne. Ott áll üresen két madridi játékos, ő meg Modric háta mögött bújócskázik, majd Modric megkapja a labdát, ő meg ácsorog, és kb. másfél méteres távolságból végignézi, ahogy Modric húzogatja a labdát, majd belövi. Érthetetlen, hogy mit csinál, védekezésben mínusz embernek számít.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.10.26. 09:50:07-kor.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.10.26. 09:06:42

Szerintem Dest mellett talán a legjobbunk volt a Real ellen, mindenhol ott volt. Tény, hogy nem kezdte túl jól a szezont, és én is többet vártam tőle, de egyelőre nem temetném. 4-3-3ban egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor játszott a posztján, ez a 4-2-3-1 meg mindenkinek szokatlan. Igaz talán neki kéne lennie az egyetlennek, akinek nem. De azért valljuk be, Busi-val párban lenni nem egy hálás feladat... :D
Néha azért mutatja, hogy tud Ő nagyobb labdákat is adni, pl. a gólpassza Fati-nak a Fradi ellen nem volt csúnya.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
1994barca
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2020.10.25. 23:43:50

Értem és elfogadom az érvelésed. De hogy busi mellett miért nem tud érvényesülni? Busquets kb 4 éve egy nulla több labdát ad el mint az adidas és lassú mindezek mellett úgy fordul mint a csuklós busz. De jong helyette játssza be a középpályát. Nem vagyok De jong fan, de túlzóan temeted őt ( lehet nem szereted vagy nem szimpatikus) de pl 2 éve az ajax bl menetelés egyik kulcs figurája volt! Én bízom benne és meglásd megfogja neked is mutatni amit rajtam kívűl rengeteg szurkolónak/edzőnek megmutatott. Én személy szerint egy Stegen, Araujo,dest,De jong, Fati, Pedri, Puig, Trincao tengellyel képzelném el a jövő barcáját.
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.25. 22:40:54

1994barca írta:
2020.10.25. 22:30:52
de nekem a reál elleni teljesítménye is tetszett
Nekem nem. Most sem nyújtott semmi extrát. Busquets miben gátolja meg őt többek között abban, hogy ne pattanjon le mindenkiről és ne legyen súlytalan test-test ellen (lásd a Sevilla ellen róla bekapott gólt, a Bayern ellen kapott első gólt stb.)?

Aki jól játszik, azt azért itt is szokták dicsérni, sőt, a túlkapások inkább az ellenkező irányba szoktak kilengeni, teljesen vállalhatatlan "teljesítmények" mentegetésével. Araújo például alig játszott néhány meccsen, de olyan stabilnak tűnik, hogy egyből megkapta a pozitív visszajelzéseket. Pedig nem lehetünk még benne igazán biztosak, hiszen folyamatosan nem volt még folyamatosan nagy nyomás alá helyezve. De amit eddig láttunk tőle, az bíztató, és meg is kapta erre a pozitív véleményeket. Dest úgyszintén.
1994barca
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2020.10.25. 22:30:52

Ebben a csoportban már kb mindegyik játékosunkat temetik.. De jong forog mint a ringispir meg nem alkalmas az egyérintős játékra😂 Nyílván vannak neki is szarabb meccsei ez nyílvánvaló,de könyörgöm ilyen vkp társ mellett (busi) és ilyen nulla kh-dek mellett ne csodálkozzunk, hogy nem mindig tolja jól!( nézzétek meg az olaszok ellen mit művelt, de nekem a reál elleni teljesítménye is tetszett) 25 éve vagyok barca drukker és örökre az is leszek de a jelenlegi helyzet ami a csapattal történik kiszórja a selejt divatdrukkereket! Voltunk már sokkal rosszabbak is! Én sem örülök amit a jelenlegi vezetés művel (remélem takarodnak a pxxxx-ba)
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.25. 21:39:56

Az a baj, hogy a mi játékunkat lassítja, nem az ellenfelét.

Az Ajax akadémiájáról is kijött már pár túlhájpolt trash. Heitinga volt közülük a "kedvencem", aki miután hosszú évekig kerékkötője volt a holland válogatottnak, kiállíttatta magát a 2010-es vb-döntőben, feltéve pályafutására a koronát. Az szenzációs volt, persze a másik ajax-akadémiás bohóc, Nigel de Jong karate-rúgása sem volt semmi. Jött ki onnan azért elég sok trash is az évtizedek során.

Dest úgy néz ki, jó lesz. Nem kiabálom el, de egyelőre ígéretesnek tűnik.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1032
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.10.25. 20:52:26

gránit írta:
2020.10.25. 20:03:02Ő különösen a bögyömben van a Piqué-Lenglet-duó mellett. Teljesen alkalmatlan a gyors, egyérintős játékra, megkapja a labdát, és forog vele, mint a ringlispíl*. Először azt hittem, azért csinálja ezt, hogy magára húzza az ellenfeleket, letámadják, és üres területek alakuljanak ki mögöttük, hogy a csapatnak legyen területe és meg tudjon indulni. De akárhogy forog, mint egy kerge birka, utána csak az alibi passzokat nyomja. Egyáltalán nem illik bele a Barcelona játékkultúrájába, lassítja a játékot; és védekezni sem tud.

* Először azt írtam, hogy forog, mint a pulzár, de az legalább gyorsan forog.
Szerintem ezek amúgy edzői utasítások,hogy nyugtassa meg a játékot,az egész mai futball e köré épül.
Nem hiszem hogy egy ajax iskola után Ő lassan gondolkodna a labdával.
Egyszerűen esélye sem lenne ott tartani,ahol. Viszont a mai futball ez,nem kell kihozni a legjobbat,inkább a legjobb tutit.

NovaProspekt írta:
2020.10.25. 19:39:43
a Sport még 1 hete írta, h a stáb úgy látja, még nem megfelelő az edzettségi szintje, és nem tudja tartani a tempót a csapattársakkal az edzéseken.

hagyok időt ezt megemészteni :mrgreen:

persze franc se tudja, lehet blődség maga a hír is.

Mondjuk így vagy úgy, de Pjanic már leszállóágon igazolt ide, és fizikálisan egy Kroos v Busi féle játékos volt mindig is, nem egy háromtüdejű gazella. Sokan itt holmi 14/15-ös Rakiticra hajazó workhorset láttak benne a leigazolásakor, ami számomra érthetetlen. Lehet azért, mert mindketten jugók
Még akár ezt el is tudom hinni,hogy nem tud lerohanni 90 percet,de ha nincs benne 20,akkor nem lett volna/lesz profi futballista soha.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.25. 20:03:02

miro. írta:
2020.10.25. 19:26:15

Sokat tologatja Ő is,meg ami mostanában minden második futballistára igaz,hogy besz ari. Állandóan forog visszafelé mint a csuklós busz,ne hogy elveszítse.
Ő különösen a bögyömben van a Piqué-Lenglet-duó mellett. Teljesen alkalmatlan a gyors, egyérintős játékra, megkapja a labdát, és forog vele, mint a ringlispíl*. Először azt hittem, azért csinálja ezt, hogy magára húzza az ellenfeleket, letámadják, és üres területek alakuljanak ki mögöttük, hogy a csapatnak legyen területe és meg tudjon indulni. De akárhogy forog, mint egy kerge birka, utána csak az alibi passzokat nyomja. Egyáltalán nem illik bele a Barcelona játékkultúrájába, lassítja a játékot; és védekezni sem tud.

* Először azt írtam, hogy forog, mint a pulzár, de az legalább gyorsan forog.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1023
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.10.25. 19:39:43

a Sport még 1 hete írta, h a stáb úgy látja, még nem megfelelő az edzettségi szintje, és nem tudja tartani a tempót a csapattársakkal az edzéseken.

hagyok időt ezt megemészteni :mrgreen:

persze franc se tudja, lehet blődség maga a hír is.

Mondjuk így vagy úgy, de Pjanic már leszállóágon igazolt ide, és fizikálisan egy Kroos v Busi féle játékos volt mindig is, nem egy háromtüdejű gazella. Sokan itt holmi 14/15-ös Rakiticra hajazó workhorset láttak benne a leigazolásakor, ami számomra érthetetlen. Lehet azért, mert mindketten jugók
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1032
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.10.25. 19:26:15

Tomix354 írta:
2020.10.24. 18:06:41
miro. írta:
2020.10.24. 18:00:45
Pjanic serult volt?
Dehogy sérült, csak Businak minden meccsen kezdenie kell nulla teljesítménnyel. Csak azt nem értem, hogy ha a nulla Griezmant padra tudja vágni, akkor Lenglet és Busi miért játszik.
Sose értem az ilyen edzőket. Akkor minek kellett leigazolni,mikor akarja hogy produkáljon,hogy megmutassa a rutinját,a futballtudását,ha nem egy Real ellen,vesztes állásnál?
Nem egy 18 éves gyerek akinek még neogranormon illata van.
Simán bízni kéne benne.

Míg Busival együtt játszik nem mondanék le róla. Olaszok ellen például kifejezetten jól tolta, mezőny egyik legjobbja volt. Koeman is csak segget csinált a szájából azzal, hogy többször kijelentette de Jongnak Busi helyén van a helye, erre a jó madár minden meccsen kezdő.
Sokat tologatja Ő is,meg ami mostanában minden második futballistára igaz,hogy besz ari. Állandóan forog visszafelé mint a csuklós busz,ne hogy elveszítse.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Olcha
Barça B
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2020.10.25. 16:03:39

Avatar
gránit
Capitá del Barça
Hozzászólások: 995
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.10.25. 14:49:01

Lenglet-nak még azt se fújták be nyáron, amikor ellökte magától a Napoli védőjét, és így szerzett gólt. Jó nagyot taszított rajta, de nem fújta be a bíró. Ez van, készülni kell belőlük, hogy mit lehet és mit nem. Úgy látszik, a mezráncigálás bármilyen helyzetben, de szabálytalan, ez most az irányelv. Ennek megfelelően kell védekezni, mást nem lehet tenni.
Válasz küldése