Bajnoki Mérkőzések 20-21

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.23. 12:17:32

Chino írta:
2020.11.23. 11:18:55


Ha megmutatod, hogy mikor említettem, hogy rendben van ezerszer megkövetlek.
N+1 alkalom volt arra, hogy egy bohózatba illő kapott gól után azzal hozakodtál elő, hogy más csapatok is kapnak gólokat. Pár órája azzal jöttél elő, hogy nem kapunk több gólt, mint a Madrid, meg hogy milyen jó, hogy a 4. helyen - ami valójában 4-9. hely - állunk kapott gólok terén (tavaly ötödikek voltunk ezen a téren, és el is vesztettük a bajnokságot). Sőt, hujj de jó, hogy az angol bajnokság 13. helyén álló csapatához képest sem kaptunk több gólt. Ennyi erővel, ebből a logikátlanságból kiindulva a támadósorral sincs semmi probléma, mert egy meccsel kevesebbet játszva ugyanannyi gólt lőttünk mint a Madrid. Sőt, 50%-kal többet lőttünk, mint az angol bajnokság 13. helyén álló csapata, ugyanannyi bajnoki meccsen. Ennyi erővel tök jó a támadósorunk. Meg hogy tavaly a 6. fordulóban volt ennyi kapott gólunk... #-o Buktuk is a bajnokságot...

Azért nincs értelme ennek az iszapbirkózásodnak, mert két teljesen eltérő elvárás-rendszerrel rendelkezünk. Neked van egy minimalista szemléleted, amit maximálisan tiszteletben tartok és elfogadok, amellett, hogy nem értek vele egyet. Nekem meg van egy maximalista szemléletem, és egyáltalán nem érdekel, hogy van csapat, ami nálunk több gólt kap, meg hogy máshol sem mennek jól a dolgok. Az legyen a Madrid baja, hogy egy klasszikus védekező középpályással is csak ennyire képesek hátul, engem ez nem érdekel. Te azt keresed, hogy hányan vannak mögöttünk, rájuk hivatkozol - akik amúgy előttünk vannak, de egy kifogásokból felállított alternatív valóságban persze minden lehetséges -, és ezzel próbálsz abszurd jelenségeket igazolni; én meg azt nézem, hányan vannak előttünk.

Bezuhant a góltermelés. Igen. Ki állította ennek az ellenkezőjét? Miért van az, hogy ezzel mindig előjössz, ha a védelmet kritika éri? Két teljesen különböző téma. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy úristen, ég a ház, te meg azt mondanád, hogy nem baj, másol meg árvíz van. Igazad van, ezt tényleg nem értem, mert semmi értelme.

Egyébként azzal sem értek egyet, hogy a támadósorban nincsenek képességbeli problémák.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4711
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.11.23. 11:43:57

Chino írta:
2020.11.23. 11:18:55
Te vagy nem tudod vagy nem akarod megérteni mit mondok. Senki nem mentegeti a védelmet, én is írtam kritikát, nem is egyszer.
Arra reflektált, amit Én írtam. Én pedig annyit írtam, hogy az Atleti ellen, nem a védekezéssel volt a probléma. Ezt pedig tartom!

Amúgy ember legyen a talpán, aki tudná biztosan, hogy hogyan lehetne kezelni ezt a helyzetet. Sokan, sokszor leírják, hogy hogyan keveredtünk ide, de a felelősünk megvan, most már arról kéne szólnia a dolgoknak, hogy hogyan lesz kezelve ez a helyzet. A keretminőség, szerintem koréntsem annyira rossz, hogy nekünk a középmezőnyben lenne a helyünk. A gazdasági helyzetünk azonban nem teszi lehetővé, hogy 10 játékost vásároljunk a nyáron. Az új elnöknek nem lesz egyszerű dolga, mert bármennyire is szeretnék itt sokan, nem teheti meg, hogy ajtót nyit minden "öregnek" : Roberto, Piqué, Busi, Messi, Alba, és akkor a további közellenségekrő még nem beszéltünk, mint Umtiti, Griezmann, vagy akár Dembouz. Nemhiszem, hogy egycspásra százmilliókért fogjuk őket értékéseíteni.
Kép
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5151
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.23. 11:18:55

gránit írta:
2020.11.23. 04:05:33
A támadósor kb. 60%-a véleményem szerint teljesen kuka, csak annak nem látom értelmét, hogy a védelem kritikájakor minden alkalommal előjön a támadóalakzat hatékonyságának a hiánya felmentő ellentémaként, vélt mentőövként. Annak meg végképp nem látom értelmét (az említett okok miatt), hogy a védelmünk katasztrofális állapotát más csapatok védelmeinek statisztikai mutatóival próbáljuk megmagyarázni, mi több, a szükséges változtatásokat ezekre hivatkozva elutasítani.
Te vagy nem tudod vagy nem akarod megérteni mit mondok. Senki nem mentegeti a védelmet, én is írtam kritikát, nem is egyszer. Ha megmutatod, hogy mikor említettem, hogy rendben van ezerszer megkövetlek. A mondandóm lényege, hogy a korábbi állapotokhoz képest hatalmas visszaesés van. És nem fokozatosan jött ki, hanem hirtelen, egyik szezonról a másikra. Jelenleg ha a tízesünknek nem Messi lenne a hátára írva, a top 10 játékos közelébe sem kerülne. A védőknek elsősorban képességbeli hiányosságai vannak, nem képviselnek minőséget. Ez persze nem menti az orbitális hibáikat, de elől Messi, Griezmann, Dembélé top támadók, nekik nem a képességeikkel van a gond. Tavaly az előbbi elrakott 31 gólt és adott 27 assistot, előtte 51-et, most 11 meccsen van 1 akciógólja úgy, hogy egy félidő kivételével az ősszes meccset végigjátszotta, Griezmann meg képes a tavalyi önmagát is alulmúlnia. A legszomorúbb, hogy a 17-18 éves Fatitól kell a gólokat várni. Ha nekünk is ilyen Viniciusokkal, Lucas Vazquezekkel meg Rodrygokkal kellene felállni egy szavam sem lenne, de itt nem ez a helyzet.

Amiket felhoztam összehasonlításként arra irányultak, hogy pl. egy Kantéval, akit megváltóként képzelnek sokan sincs igazán különbség.
De ha megnézed az utóbbi két bajnoki címünket, mindig több gólt kaptunk mint az utánunk lévő, csak éppen erre rendre tudtunk válaszolni. Sosem olyanok voltunk, mint az Atma, hogy volt egy beton védelem és elég volt pontrúgásból vagy valahogy begyömöszölni 1-2 gólt a győzelemhez. Mindig benne volt a csapatban, hogy képes gólokkal pontot menteni. És az a szomorú, hogy a lehetőségek most is megvannak, csak a dekoncentráltság vagy csak sima bénázás miatt ezek kimaradnak.

Az pedig, hogy nem tudjuk erősíteni a védelmet megköszönhetjük Bartonak. Hogy egy lejáró szerződésű játékost, akit nem is nagyon használnak a csapatában, ráadásul ide is akar jönni nem tudunk megszerezni már mindennek az alja.

És azért Koemantól sem kell csodát várni. A tavalyi vagy korábbi játékosok csak gyengébbek lettek (nem is kicsivel), ő akart 3 (4) új embert, és egyet sem kapott. Így azért nem egyszerű. Aki Valverdet sírja vissza közel sem biztos, hogy jobb eredményt ért volna el, sőt.. Őt is legtöbbször Messi rántotta ki a sz...-ból. A játék képe pedig a mostaninál is nézhetetlenebb volt.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.23. 10:03:23

Varatrix írta:
2020.11.23. 09:18:22
gránit írta:
2020.11.23. 04:05:33
A támadósor kb. 60%-a véleményem szerint teljesen kuka...
Én lehet még ennél is pesszimistább vagyok. Jelenleg gyakorlatilag csak Fatit látom elég jónak a szeretett csapatomhoz, bár Messi nyilván a kedvtelensége ellenére, sem egy 0%.os játékos. Na de a többiek!?? Coutinho idei játéka nálam, még ér valemennyit, ha őt is a támadókhoz vesszük, és számomra kifújt. Pedrire nyilván nem haragszom, mert nagyon fiatal, és remélem gyümölcsöző lesz, hogy ennyit játszik, mert vannak bíztató meccsei, és percei. Demveleé szerintem jó képességű játékos, de egy sokkal direktebb csapatba látom a helyét, nem nálunk. Szerintem a PL-be befuthatna, itt nincsen jövője. Most sokan dícsérték, hogy harcias volt, ami igaz is, de még így is teljesen meddő volt a játéka, amikor a kapu közelébe ért, addig tudott csak területeket szerezn nekünk. Hermoso a tizenhatos előterében leradírozta a franciát.
Nekem a kb. 60% kuka úgy jött ki, hogy Fati, Coutinho és ha megrázza magát, mint a Betis ellen, Messi tartoznak a legalább elégséges kategóriába, a többiek, Griezmann, Braithwaite, Dembélé és Trincao kuka. Dembélé lehet, hogy igyekszik, csak ennek nem sok foganatja van a gyakorlatban. Ahogy azzal a gyakori mantrával sem értek egyet, hogy a gonosz Messi akadályozza az állítólagos titánokat, akik miatta nem tudnak kibontakozni. Dembélé kifejezetten sokat volt most is játékban, csak a nagy akarásával kb. annyira mentünk vele, mint egy szorulásos ember az ő akarásával.

Ami még nagy probléma, hogy nincs irányítója a csapatnak. Ahogy Puhl Sándor szokta mondani, "mindig az a jó játékos, aki nem játszik", és nem is gondolom, hogy Puig-dzsal egyszersmint minden gondunk megoldódna, de legalább meg lehetne próbálni, hátha működne.

A védelmet két okból veszem elő többször, mint a többieket. Egyrészt nevetségessé teszik a klubot, az egész klub gúny tárgyává válik miattuk, aminek nem csak az eredményre van komoly hatása. Másrészt, a nagy megmérettetéseken, a nagy törésteszteken miattuk vagyunk esélytelenek tavaszról tavaszra. Messi majdnem összehozott egy továbbjutást a Liverpool ellen, de amikor a visszavágón ő is off volt, a csapat teljesen tanácstalan volt az ő húzóereje nélkül. Beigazolódik az, amit sokan már évek óta mondtunk, hogy Messi nélkül óriási gondok lesznek itt, ami be is következett, mert ez a Messi már nem az a Messi. És ha ő nem húzza ki a hajánál fogva a csapatot a slamasztikából, akkor nincs senki, aki ezt megtegye. Hihetetlen, mennyi problémát el lehetett fedni vele hosszú éveken keresztül.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4711
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.11.23. 09:18:22

gránit írta:
2020.11.23. 04:05:33
A támadósor kb. 60%-a véleményem szerint teljesen kuka...
Én lehet még ennél is pesszimistább vagyok. Jelenleg gyakorlatilag csak Fatit látom elég jónak a szeretett csapatomhoz, bár Messi nyilván a kedvtelensége ellenére, sem egy 0%.os játékos. Na de a többiek!?? Coutinho idei játéka nálam, még ér valemennyit, ha őt is a támadókhoz vesszük, és számomra kifújt. Pedrire nyilván nem haragszom, mert nagyon fiatal, és remélem gyümölcsöző lesz, hogy ennyit játszik, mert vannak bíztató meccsei, és percei. Demveleé szerintem jó képességű játékos, de egy sokkal direktebb csapatba látom a helyét, nem nálunk. Szerintem a PL-be befuthatna, itt nincsen jövője. Most sokan dícsérték, hogy harcias volt, ami igaz is, de még így is teljesen meddő volt a játéka, amikor a kapu közelébe ért, addig tudott csak területeket szerezn nekünk. Hermoso a tizenhatos előterében leradírozta a franciát.

Ha eltekintek TS óriási hibájától, akkor egy nagyon tipikus 0-0 meccs volt. Összességében, viszont az, hogy Carrasco ilyen könyörtelenül kihasználta a hibánkat, fő bajnoki esélyessé emelte az Atletit. Én azt gondolom, hogy ilyen három pontokon múlik egy bajnoki cím. Az ilyen brusztolós meccseken, 1-2 igaz alakalom van a gól szerzésre, ezt mi nem tudtuk kihasználni. Nem akarok ódákat zenegeni az Atletoről mert nem sokon múl a meccs, de nyertek, és megérdemelték a három pontot.

Véleményem szerint a hátsó alakzat igenis nagyot melózott. Piqué talán a csapatunk legjobbja volt, de Lenglent is mindent takarított, amit lehetett, és még előre is veszélyesebbnek tűnt mint a támadóink. Szerintem egyértelmű, hogy gólok nem jönnek, nem a védelembe keresném a problémát. Griezmann és Messi esetében pedig egyértelmű, hogy mentálisan teljesen megcsúsztak, nyílván más-más okból. Pedri, és Dembelé a lelkes amatőrök, cuki, bíztató, de nem bajnoki esélyesekhez hasonlatos teljesítmény.

Sovány vigasz, de hamár ilyen szerecsétlen szezonunk van, Én annak örülök, hogy a fiatlaok játszanak, így legalább annyi hozadéka lehet a Koeman érának, hogy a következő edzőnk, már úgy veszi át ezeket a srácokat, hogy nem kevés bajnoki van a lábukba.

Illetve csak reménykedek, hogy nem azon fogunk izzadni a végén, hogy lesz a BL vagy sem...
Kép
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.23. 04:05:33

A támadósor kb. 60%-a véleményem szerint teljesen kuka, csak annak nem látom értelmét, hogy a védelem kritikájakor minden alkalommal előjön a támadóalakzat hatékonyságának a hiánya felmentő ellentémaként, vélt mentőövként. Annak meg végképp nem látom értelmét (az említett okok miatt), hogy a védelmünk katasztrofális állapotát más csapatok védelmeinek statisztikai mutatóival próbáljuk megmagyarázni, mi több, a szükséges változtatásokat ezekre hivatkozva elutasítani.

Ha a saját kirakós puzzle-unk megfelelő darabkáira való koncentrálás helyett állandóan a többi klub hibáival mentjük fel a saját hibáinkat, más nyomorát látva belenyugodva a saját hiányosságainkba - sőt, még lelkendezni is irántuk -, akkor tényleg oda lyukadunk ki, hogy semmi gond nincs a támadóalakzatunkkal, mert kevesebb meccsből ugyanannyi gólt rúgtunk, mint a Real Madrid, és ugyanannyi bajnoki meccsből 50%-kal több gólt rúgtunk, mint a Manchester City. Önmagunkat csapjuk be ezekkel az önfelmentő kifogásokkal. Az a baj, hogy a vezetőség és a pártoló tagok is pontosan ezt csinálták, odázták és odázták a változásokat, míg mostanra ott tartunk, hogy a csapat jelentős részét ki kellene selejtezni, miközben tobzódnak a hiányposztok (bár ahhoz képest, hogy egyik-másik culé odaadná a klubot az első maffiózónak, ahhoz képest a sociók teljesítménye még egész jó, a sikeres aláírásgyűjtő akció pedig kifejezetten szép munka volt). Meg hogy nem kell nekünk klasszikus szűrő, mert a Bayernnek sincs. Csakhogy az az ő kirakós puzzle-jük, ez meg a miénk, teljesen máshogy néz ki a kettő, így más darabkákra van szüksége mindkettőnek.

Olyanra meg nem emlékszek az elmúlt 20 évből, hogy a csapat ilyen rendszerességgel ilyen nevetséges, kabaréjelenetekbe illő gólokat kapott volna. De ha tényleg az a cél, és azzal mentjük fel a saját hibáinkat, hogy az angol bajnokság acélos, 13. helyén álló csapatához képest a mi mutatóink nem is olyan rosszak, akkor tényleg semmi probléma nincs itt, és semmilyen változtatásra nincs szükség.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5151
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.23. 03:02:42

gránit írta:
2020.11.22. 23:31:20
A védelmek közötti különbségek egyébként nem azokon a meccseken rajzolódnak ki, hogy ki hány gólt kap az Eibar meg a Valladolid ellen. A komoly törésteszteken a mi védelmünk teljesen esélytelen. A Ligát lehet, hogy lehozzák meccsenként kapott átlag 1 góllal, ami ránézésre nem tűnik katasztrofálisnak. Csak amikor eljönnek tavasszal a nagy megmérettetések, akkor a nagy nyomás alatt ez a védelem teljesen hasznavehetetlen. Ahogy Peter létrás allegóriája is szenzációs volt, van egy szint, amelynek a nyomását még ugyanúgy elbírják, mint mások, csak van egy szint, amely fölött a mi védelmünk már teljesen összezuhan. Lásd a mi három kapott gólunkat a Madrid egy kapott góljával szemben az egymás elleni megmérettetésen. Mindhárom kapott gólunk egészen elképesztő védelmi bakikból eredt. A támadó szekciójuk nekik is szánalmas volt, de ők legalább nem bakiztak annyit hátul. Az Atleti ellen is ugyanazt dobta ki a törésteszt, egy dögunalmas mérkőzésen mindkét támadó alakzat egy nagy nulla volt, de ők nem követtek el hátul végzetes hibát.
A jelenlegi helyzetben pont azzal van a gond, hogy a kiscsapatok ellen kapunk be egy-egy gólt. A Getafe, Alaves, de még a Sevilla ellen is egy élesebb támadóalakzattal behúzhattuk volna. A Villarreal ellen lehoztuk kapott gól nélkül, a Celta ellen közel egy óráig emberhátrányban voltunk. Tegnap az Atma védelme is baromi nnagyot hibázott, de mi nem tudtuk kihasználni. Ez most nem Messi vagy Griezmann cseszte el, de a végeredmény ugyanaz.

De mindegy az egész, a lényeg hogy ezeket a gólokat korábban is megkaptuk, de tudtunk rá válaszolni. Most egy Alavestől benyelünk egyet, aztán emberelőnyben 5 ziccerből egyet vagyunk képesek belőni. A Getafet is bőven el lehetett volna intézni, de inkább 10 méterről kilövi Griezmann a stadionból a labdát.
Nem arról van szó, hogy a védelem a rosszabb vagy a támadóalakzat, hanem hogy tavalyhoz, tavalyelőtthöz képest ott hatalmas visszaesés van, elsősorban Messi személyében.
Hátul a minőséggel van baj, de elől olyanok vannak akik szinte az összes csapatba beférnének és ezt a teljesítményt hozzák.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 23:31:20

Jaaaaa, ha a Madriddal való összevetés a cél(od), meg a City meg a Chelsea, akkor világos, hogy miből fakad a nézeteltérés. Ha ez a szint a cél(od), akkor tök jók vagyunk. Simán el tudom képzelni, hogy kevesebb gólt fogunk összességében kapni, mint a Madrid. Akkor nincs itt semmi gond. Akkor a támadó alakzattal sincs semmi gond, mert egy meccsel kevesebbet játszva ugyanannyit lőttünk, mint ők. Sőt, ugyanannyi bajnoki meccsen 5 góllal többet lőttünk, 50%-kal több gólt lőttünk, mint a City. Ez már döfi. Ezek szerint nincs is semmi gond a támadó alakzattal. Lőtt gólok tekintetében 4-5. helyen állunk a Ligában, nem állunk ezen a téren rosszabbul, mint a védelem. Így elég furcsa, hogy a védelem kritikája esetén miért jön elő mindig a támadók hatékonysága.

A védelmek közötti különbségek egyébként nem azokon a meccseken rajzolódnak ki, hogy ki hány gólt kap az Eibar meg a Valladolid ellen. A komoly törésteszteken a mi védelmünk teljesen esélytelen. A Ligát lehet, hogy lehozzák meccsenként kapott átlag 1 góllal, ami ránézésre nem tűnik katasztrofálisnak. Csak amikor eljönnek tavasszal a nagy megmérettetések, akkor a nagy nyomás alatt ez a védelem teljesen hasznavehetetlen. Ahogy Peter létrás allegóriája is szenzációs volt, van egy szint, amelynek a nyomását még ugyanúgy elbírják, mint mások, csak van egy szint, amely fölött a mi védelmünk már teljesen összezuhan. Lásd a mi három kapott gólunkat a Madrid egy kapott góljával szemben az egymás elleni megmérettetésen. Mindhárom kapott gólunk egészen elképesztő védelmi bakikból eredt. A támadó szekciójuk nekik is szánalmas volt, de ők legalább nem bakiztak annyit hátul. Az Atleti ellen is ugyanazt dobta ki a törésteszt, egy dögunalmas mérkőzésen mindkét támadó alakzat egy nagy nulla volt, de ők nem követtek el hátul végzetes hibát.

Semedo ugyanezen a törésteszten bukott meg. Bajnoki meccseken, bohócmeccseken egész jónak tűnt. Aztán amikor igazi nyomás alá került, teljesen szétcsúszott. Ez a létrás hasonlat nagyon tetszik (nekem a tésztahidas töréstesztek ugranak be erről vizuálisan).

Éppen ezért a mi védelmünk általad felvetett összehasonlításának a riválisainkkal kb. annyi értelme van, mint azt mondani, hogy egy alumíniumötvözet szakítószilárdsága megegyezik egy titánötvözetével, mert előbbi sem törik szét, ha megsimogatom.

Sőt, hiszed vagy sem, simogatásra a leghitványabb anyag is ugyanúgy reagál, mint egy nagyszilárdságú acélhuzal. Csak ha - például egy BL-negyeddöntőben - mindkettőre ráküldök 500 MPa-t, az egyik széttörik, a másik meg nem. Ez a válasz a talányra.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5151
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.22. 23:06:21

gránit írta:
2020.11.22. 22:18:37

A Madrid egyáltalán nem összehasonlítási alap. A 16 között kiestek a BL-ben, teljesen a padlón vannak ők is. Ugyanúgy nyeljük a gólokat, mint ők, jujj de jó. Akkor ennek most örülni kell, hogy ugyanolyan béna a mi védelmünk, mint az övék? Varane... Piqué-vel felléphetnének valami bohózatban. Amúgy két világbajnokról és négyszeres BL-győztesekről van szó, de egyik sem éppen híve annak, hogy a csúcson kell abbahagyni.

Az meg aranyos, hogy 4-ek vagyunk holtversenyben kapott gólok tekintetében, miközben az konkrétan egy hatos holtverseny. Tehát 4-9. helyen vagyunk kapott gólok tekintetében. Magyarán egy nagy kuka az egész "védelem", az elvárásainkhoz képest legalábbis. Persze ha az a cél, hogy a jelenleg velünk hasonlóan padlón fetrengő Real Madridhoz képest kevesebb gólt kapjunk, lehet, hogy azt a roncsderbi versenyt még meg is nyerjük. Csak szerintem nem ez a cél.

Ahogy azzal sem értek egyet, hogy a "védelmünket" miért kell mindig azzal mosdatni, hogy elől is gondok vannak. Mindkettővel gondok vannak. Attól, mert elől gólképtelenek vagyunk, nincs rendes irányítója a csapatnak, ellenben van egy halom gólképtelen támadónk, még nem kellene kabaréba illő gólokat kapni, amelyek most már az egész csapatot világszerte nevetségessé teszik.
Miért ne hasonlítsuk össze? Elvileg arról megy a téma, hogy venni kell minőségi védőt, mert Piqué meg Lenglet nem szint. Ott Varane meg Ramos van, aki elvileg minőségiek. Meg igazi vkp kell. Tessék ott van.
De ha olvastad volna az egész hsz-t nem csak a Realt hoztam fel. Ott volt a City vagy a Chelsae is pl. a világmegváltó Kantéval.
Vagy Ramos, Varana, Ruis, Laporte, Stones, Aké stb. nem szint? Akkor ki kellene?

Nem tudom honnan veszed, hogy én mosdatom a védelmet. Írtam róluk kritikát, nem is keveset, de amiben a legnagyobb visszafejlődés van az nem a védelem hanem a támdók hatékonysága, azon belül is leginkább a helyzetkihasználás. Mert ebben iszonyatos visszaesés van.
Mert számomra aggasztóbb, hogy pl. Messi 11 meccsen 1 akciógólra volt képes pedig minden megerőltetés nélkül lehetne 7-8.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 22:18:37

Chino írta:
2020.11.22. 22:09:18

A Realnál ott van Casemiro egy Ramos-Varane páros előtt és mégis nyelik a gólokat, többet kaptak a bajnokságban mint mi, a BL-ben pedig egy Gladbach-Shaktar-Inter triótól hetet. A Cityben is Rodri olyan védők előtt, mint Laporte, Aké, Stones, Ruis és kb. ugyanannyit kaptak, az agyonhypolt Kanté-val Lampardék szintén 9 meccsen 10 gólt, úgy hogy mellette ott van még Kovacic is.
Tavalyelőtt Valverdével 6 forduló után álltunk ennyi kapott góllal mint most, de tavaly is kb. ugyanígy volt.
Csak éppen a támadók, Messivel az élen tudtak villanni vagy a ziccereket belőni.

Mellesleg a bajnokságban a kapott gólokat figyelembe véve 4.-ek vagyunk holtversenyben és nem a 11. helyen állunk.
Ha a Real Madrid az összehasonlítási alap - szerintem nem, és nem is követendő példa a játékospolitikájuk -, ennyi erővel semmi gond nincs a támadó alakzatunkkal, mert ugyanannyi gólt lőttünk a bajnokságban, mint ők, egy meccsel kevesebbet játszva.

A Madrid egyáltalán nem összehasonlítási alap. A 16 között kiestek a BL-ben, teljesen a padlón vannak ők is. Ugyanúgy nyeljük a gólokat, mint ők, jujj de jó. Akkor ennek most örülni kell, hogy ugyanolyan béna a mi védelmünk, mint az övék? Varane... Piqué-vel felléphetnének valami bohózatban. Amúgy két világbajnokról és négyszeres BL-győztesekről van szó, de egyik sem éppen híve annak, hogy a csúcson kell abbahagyni.

Az meg aranyos, hogy 4-ek vagyunk holtversenyben kapott gólok tekintetében, miközben az konkrétan egy hatos holtverseny. Tehát 4-9. helyen vagyunk kapott gólok tekintetében. Magyarán egy nagy kuka az egész "védelem", az elvárásainkhoz képest legalábbis. Persze ha az a cél, hogy a jelenleg velünk hasonlóan padlón fetrengő Real Madridhoz képest kevesebb gólt kapjunk, lehet, hogy azt a roncsderbi versenyt még meg is nyerjük. Csak szerintem nem ez a cél.

Ahogy azzal sem értek egyet, hogy a "védelmünket" miért kell mindig azzal mosdatni, hogy elől is gondok vannak. Mindkettővel gondok vannak. Attól, mert elől gólképtelenek vagyunk, nincs rendes irányítója a csapatnak, ellenben van egy halom gólképtelen támadónk, még nem kellene kabaréba illő gólokat kapni, amelyek most már az egész csapatot világszerte nevetségessé teszik.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5151
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.22. 22:09:18

gránit írta:
2020.11.22. 18:12:00

Nem utálom de Jongot, csak rossz igazolásnak tartom, teljesen súlytalan a jelenlegi helyzetben. Talán ha szereznének egy említett vadállatot mellé, még értelmet is nyerne a jelenléte, de jelenleg kb. semmit nem tud adni a csapatnak. Tavaly nyáron semmi esetre nem őt igazoltam volna le, hanem egy igazi szűrőt, mert a csapatnak erre a puzzle-darabkára lett volna elsősorban szüksége.
A Realnál ott van Casemiro egy Ramos-Varane páros előtt és mégis nyelik a gólokat, többet kaptak a bajnokságban mint mi, a BL-ben pedig egy Gladbach-Shaktar-Inter triótól hetet. A Cityben is Rodri olyan védők előtt, mint Laporte, Aké, Stones, Ruis és kb. ugyanannyit kaptak, az agyonhypolt Kanté-val Lampardék szintén 9 meccsen 10 gólt, úgy hogy mellette ott van még Kovacic is.
Tavalyelőtt Valverdével 6 forduló után álltunk ennyi kapott góllal mint most, de tavaly is kb. ugyanígy volt.
Csak éppen a támadók, Messivel az élen tudtak villanni vagy a ziccereket belőni.

Mellesleg a bajnokságban a kapott gólokat figyelembe véve 4.-ek vagyunk holtversenyben és nem a 11. helyen állunk.

Az egyik legnagyobb gondot, bármilyen fájó is Messiben látom. Látványosan nem megy neki, kedvetlen, motiválalatlan, de a társak még mindig legtöbbet őt keresik. Rengeteg az eladott labdája, és a társaknak kell ezt megoldani, ami a támadóknak is több energiáját emészti fel. Nagyon hiányzik a folyamatos veszély amit eddig jelentett.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 21:23:15

Gaillard írta:
2020.11.22. 20:56:40
Nem rossz igazolás, de sikerült azt a vezetőségnek "elérnie" az évekkel ezelőtt csúcsfoci utáni bevétel növekedésből eredő nagy büdzsé folyamatos rossz felhasználásával, hogy mindenki túlárazott címkével merült fel nálunk és mi adtuk a folyamatok alá a lovat, hogy belementünk ezekbe (lehet, hogy nem véletlen - nincs tulajdonosi érdekeltség a vezetőknél).

Neymar távozása után bőven elég lett volna egy játékost igazolni és nem belemenni értelmetlen licitekbe.

Szóval de Jong ebbe a keretbe nem rossz, csak Ő is egy picit drágán érkezett és a középpálya megújításához, a mai focihoz való jobb alkalmazkodáshoz az elmúlt években legalább fel kellett volna mutatni még egy olyan játékost, aki a dinamikus játékban megfelelően tud védekezni a középpályán is.
A Valenciánál van személyes tulajdonosi érdekeltség, mégis a csőd szélén állnak. A Manchester Unitednél is van, mégis rohamosan nő az adósságállományuk, még ostobább igazolásokra szórták a pénzt az elmúlt években, amelyekkel még annyira sem mentek, mint mi. Harry Maguire-ért 80 millió fontot pazaroltak el. Pogbáért 120 millió eurót. Ők is szórták a pénzt két kézzel. Az árak teljesen elszabadultak, és arra teljesen érdemtelen, túlsztárolt játékosokért herdálnak el a klubok esztelen pénzeket. Inkább abban látom a problémát, hogy manapság - és ez nem csak a focira és nem csak a sportra igaz - már minden percember akkora hype-ot kap, aminek a töredékére sem szolgál rá. Erre a pusztító sztár-kultuszra pedig nagyon sokan felülnek, ez alól a Barcelona sem kivétel. Olyan játékosok kapnak pozitív visszajelzéseket, akiket le sem kellett volna igazolni, ma meg páros lábbal kellene a csapatból kirúgni. Például de Jong. 75 millió eurót égettünk el ezért az emberért. Egészen döbbenetes.

A Barcelonában a rossz vezetőség legalább leváltható, míg egy hülye tulajdonost el sem lehet mozdítani. A hülye tulajdonos és a még hülyébb GM-je annak idején egy Chicago Bulls-t tönkre tudott tenni. Miközben ha a pártoló tagoké lett volna a klub, még nyertek volna pár címet Jordannel. De a hülye tulajdonost nem lehet elmozdítani. Itt legalább a hülye elnököt le lehet váltani. Azt se felejtsük el, hogy az elmúlt 10 évben 8 alkalommal olyan csapat nyerte a BL-t, amelyek többségében közösségi tulajdonban vannak, nem magántulajdonban. Paul Breitner és Mourinho is szépen le is vezették, hogy ennek mi az oka, Mouronho még oda is szúrt Abramovic-nak, hogy belepofázott a szakmai dolgokba (az ilyen tulajdonos a legeslegrosszabb). Azt meg meg lehet nézni, hogy az olasz klubtulajdonosok a válság alatt mennyire mentik meg a csapataikat, kb. semennyire. Erről beszélt Breitner is, hogy szépen hangzik, hogy egy olajmágnás tolja a pénzt a csapatba - általában a dolgoknak csak erről az oldaláról ír a média -, de azért a nap végén a tulaj mindig több pénzt szeret kihasítani a klubból, mint amennyit belerakott, behatárolva ezzel a csapatnak az anyagi lehetőségeit. Egy Bayern Münchennek, egy Barcelonának vagy egy Real Madridnak ilyen gondjai nincsenek. Csak jól kell elkölteniük a pénzt, ami valamikor megy, valamikor nem.

A végével egyetértek, amit írtál, annyi módosítással, hogy nem picit drágán érkezett, hanem nagyon drágán érkezett. Védekezni valóban nem tud, és pont ezért tartom rossz igazolásnak. Nekünk abban a csapatrészben most egy fenevadra lenne elsősorban szükségünk, aki tud védekezni ez előtt a "védelemnek" nevezett bohóc társulat előtt.
Gaillard
Jugador del Barça
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.04.03. 06:01:56

2020.11.22. 20:56:40

Nem rossz igazolás, de sikerült azt a vezetőségnek "elérnie" az évekkel ezelőtt csúcsfoci utáni bevétel növekedésből eredő nagy büdzsé folyamatos rossz felhasználásával, hogy mindenki túlárazott címkével merült fel nálunk és mi adtuk a folyamatok alá a lovat, hogy belementünk ezekbe (lehet, hogy nem véletlen - nincs tulajdonosi érdekeltség a vezetőknél).
Neymar távozása után bőven elég lett volna egy játékost igazolni és nem belemenni értelmetlen licitekbe.
Gazdálkodni kellett volna, de ha nincs személyi függőség mögötte, akkor könnyen átcsap herdálásba a folyamat egy milliárd EUR körüli bevételi szintnél.
Egyszerűen ez egy vonzó csapat volt évekkel ezelőtt, ezért is volt röhejes, hogy folyamatosan "lenyúlnak" minket.

Szóval de Jong ebbe a keretbe nem rossz, csak Ő is egy picit drágán érkezett és a középpálya megújításához, a mai focihoz való jobb alkalmazkodáshoz az elmúlt években legalább fel kellett volna mutatni még egy olyan játékost, aki a dinamikus játékban megfelelően tud védekezni a középpályán is.


gránit írta:
2020.11.22. 18:12:00
1994barca írta:
2020.11.22. 17:53:34
Gránit te tényleg utálod a hollandot... a te általad kért vadállat nem de jong helyett hanem de jong mellé kéne. Egy jól működő közegből egy öntelt kiöregedett brigádba jött! Nyílván vannak hibái, de szerencsére több edző köztük xavi is de jong tehetségét méltatja... inkább nézem az ő játékát mint busit vagy pjanicot! Sajnos nagy a probléma nálunk nem a már leigazolt játékosok jogosságán kéne rugózni( hiszen már itt vannak ellene nem tudunk tenni semmit) hanem, hogy a következő igazolások kik legyenek! Kell pár év amíg helyre jön az imádott csapatunk...ez van...várható volt ilyen szakmai vezetés mellett a bukás! De akkor visca barca örökre!!
Ezt fordítva látom, elsősorban egy vérbeli szűrőre lett volna szükség. Enélkül egy de Jong-stílusú játékos sem ér sokat. Lehet, hogy más csapatban ő a kirakós megfelelő darabkája lenne, de itt nem volt az, már tavaly nyáron sem, egy ennyire szerencsétlen "védelem" előtt. A már leigazolt játékosokat is el lehet adni, és ő még azok közé tartozik, akikért jó pénzt kaphatnánk, mert bár jelenleg kb. nem oszt nem szoroz a pályán, de nagyon látványos hülyeségeket sem csinál, mint Griezmann vagy Lenglet. Már ha nem ajándékoznák el őt is, mint Suárezt meg a többieket, és ez a klubnál sajnos vezetőségeken átívelő probléma, így korántsem biztos, hogy Bartomeu távozása ellenére nem lesz ez továbbra is hasonlóképpen.

Nem utálom de Jongot, csak rossz igazolásnak tartom, teljesen súlytalan a jelenlegi helyzetben. Talán ha szereznének egy említett vadállatot mellé, még értelmet is nyerne a jelenléte, de jelenleg kb. semmit nem tud adni a csapatnak. Tavaly nyáron semmi esetre nem őt igazoltam volna le, hanem egy igazi szűrőt, mert a csapatnak erre a puzzle-darabkára lett volna elsősorban szüksége.
1994barca
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2020.11.22. 20:41:46

Értem és elfogadom amit írsz. De én sem de jong miatt szeretem a barcát. De, hogy felesleges igazolásnak tartod az abszurd! Számomra és ezzel nem vagyok egyedül az utóbbi évek egyik legjobb igazolása. Igazából több poszton is helytállt már nálunk...vannak [auto_cenzúra] meccsei, de inkább a jobbak közé sorolnám. Igazi “vadállat” szűrő jelenlegi piacon kevés van, ha van is zsebbenyúlós lett volna. Egyetértek, hogy egy ilyen tipusú játékosra szüksége van minden csapatnak... sajnos a már említett szakmai vezetés megyei szintű munkálkodása ide vezetett! Griez, dembele, cou, firpo stb igazolások egyike sem oldott meg hosszú távon egy hiány posztot sem! Meglátjuk az új elnökség mire megy..bár pénz az “ablakba” de a már említett fölös igazolásoktól szabadulva hátha jön egy kis bevétel. Messit imádom rengeteget köszönhetünk neki, de sajnos szerintem eljött az ideje, hogy a jövő csapatát nélküle kezdjük el építeni.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.22. 18:59:05

Van egy fa létra....a legalsó fok elbírja a súlyodat.....a felső néhány fok is elbír(na)....de mégsem tudsz felmászni a létrán, mert az összes többi fok kettétörik, ha rálépsz..... :mrgreen:
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 18:12:00

1994barca írta:
2020.11.22. 17:53:34
Gránit te tényleg utálod a hollandot... a te általad kért vadállat nem de jong helyett hanem de jong mellé kéne. Egy jól működő közegből egy öntelt kiöregedett brigádba jött! Nyílván vannak hibái, de szerencsére több edző köztük xavi is de jong tehetségét méltatja... inkább nézem az ő játékát mint busit vagy pjanicot! Sajnos nagy a probléma nálunk nem a már leigazolt játékosok jogosságán kéne rugózni( hiszen már itt vannak ellene nem tudunk tenni semmit) hanem, hogy a következő igazolások kik legyenek! Kell pár év amíg helyre jön az imádott csapatunk...ez van...várható volt ilyen szakmai vezetés mellett a bukás! De akkor visca barca örökre!!
Ezt fordítva látom, elsősorban egy vérbeli szűrőre lett volna szükség. Enélkül egy de Jong-stílusú játékos sem ér sokat. Lehet, hogy más csapatban ő a kirakós megfelelő darabkája lenne, de itt nem volt az, már tavaly nyáron sem, egy ennyire szerencsétlen "védelem" előtt. A már leigazolt játékosokat is el lehet adni, és ő még azok közé tartozik, akikért jó pénzt kaphatnánk, mert bár jelenleg kb. nem oszt nem szoroz a pályán, de nagyon látványos hülyeségeket sem csinál, mint Griezmann vagy Lenglet. Már ha nem ajándékoznák el őt is, mint Suárezt meg a többieket, és ez a klubnál sajnos vezetőségeken átívelő probléma, így korántsem biztos, hogy Bartomeu távozása ellenére nem lesz ez továbbra is hasonlóképpen.

Nem utálom de Jongot, csak rossz igazolásnak tartom, teljesen súlytalan a jelenlegi helyzetben. Talán ha szereznének egy említett vadállatot mellé, még értelmet is nyerne a jelenléte, de jelenleg kb. semmit nem tud adni a csapatnak. Tavaly nyáron semmi esetre nem őt igazoltam volna le, hanem egy igazi szűrőt, mert a csapatnak erre a puzzle-darabkára lett volna elsősorban szüksége.
1994barca
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2020.08.25. 12:44:00

2020.11.22. 17:53:34

Gránit te tényleg utálod a hollandot... a te általad kért vadállat nem de jong helyett hanem de jong mellé kéne. Egy jól működő közegből egy öntelt kiöregedett brigádba jött! Nyílván vannak hibái, de szerencsére több edző köztük xavi is de jong tehetségét méltatja... inkább nézem az ő játékát mint busit vagy pjanicot! Sajnos nagy a probléma nálunk nem a már leigazolt játékosok jogosságán kéne rugózni( hiszen már itt vannak ellene nem tudunk tenni semmit) hanem, hogy a következő igazolások kik legyenek! Kell pár év amíg helyre jön az imádott csapatunk...ez van...várható volt ilyen szakmai vezetés mellett a bukás! De akkor visca barca örökre!!
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12997
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.22. 17:49:46

gránit írta:
2020.11.22. 16:50:03
Az első résszel egyetértek, az Ajax-ban elég jól játszott. De nekünk már 2019 nyarán sem rá volt szükségünk.
Szükségünk volt egy fiatal, előre-hàtra jónak tűnő játékosra. Jó opció volt ő.
Persze jobb lett volna ha jön mellé egy masszív, szívós, nagy munkabírású emberke is, és nem az 5 éve megfáradt Busquetsel kell játszania nonstop.

De mindegy, ezen nem veszünk össze.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 17:05:30

drobika írta:
2020.11.22. 16:56:56
gránit írta:
2020.11.22. 16:40:19
Szerintem de Jong sem védhető igazolás. 75 millió eurót szórtunk el rá, és semmilyen pluszt nem nyújt. Abban a csapatrészben nem rá, hanem egy vadállatra lenne szükség, aki ha kell, felrúgja az ellenfelet a Holdig.

Piqué-nek abban az esetben kívánok mihamarabbi felépülést, ha ígéretének megfelelően félreáll. Ha emelt fővel akarja befejezni a pályafutását, ajánl maga helyett valakit, akit szakmai szemmel, védő szemmel méltónak tart arra, hogy a Barcelona meghatározó hátvédje legyen, és visszavonul.
Mindenképp felépülést és gyógyulást kívánok neki.
Ember, sportoló, és sosem jó ha beteg valaki,azt hiszem a jelenlegi helyzet mindenképpen igazolja.
Persze mint védő lassan tényleg félre állhatna, ebben egyetértünk.
Így van, ezért írtam, hogy ha félreáll, mihamarabbi felépülést kívánok neki, mert mint embernek, nem kívánok neki fájdalmakat. Viszont félre kell állnia, az ígéretének megfelelően, amit sajnos azóta sem teljesített. A tegnapi gólban megint vastagon benne volt. Belőle már a magyar "élvonalban" is bohócot tudnának csinálni, semmi keresnivalója az FC Barcelonában, nem akarom többet a csapatban látni.
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2020.11.22. 16:56:56

gránit írta:
2020.11.22. 16:40:19
Szerintem de Jong sem védhető igazolás. 75 millió eurót szórtunk el rá, és semmilyen pluszt nem nyújt. Abban a csapatrészben nem rá, hanem egy vadállatra lenne szükség, aki ha kell, felrúgja az ellenfelet a Holdig.

Piqué-nek abban az esetben kívánok mihamarabbi felépülést, ha ígéretének megfelelően félreáll. Ha emelt fővel akarja befejezni a pályafutását, ajánl maga helyett valakit, akit szakmai szemmel, védő szemmel méltónak tart arra, hogy a Barcelona meghatározó hátvédje legyen, és visszavonul.
Mindenképp felépülést és gyógyulást kívánok neki.
Ember, sportoló, és sosem jó ha beteg valaki,azt hiszem a jelenlegi helyzet mindenképpen igazolja.
Persze mint védő lassan tényleg félre állhatna, ebben egyetértünk.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1339
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.11.22. 16:52:43

De Jong mellett ha jól tudom Wijnaldum tolja a válogatottban persze hogy jobban kijönnek mellette az erősségei mint Busquets mellett.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Mascherano14
Jugador del Barça
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2018.01.04. 00:19:27

2020.11.22. 16:51:34

Szerintem jó edző kellene. Máshol mikből építkeznek? Nálunk Griezman, Dembele és Coutinho szenved, Puig nem játszik, szinte mindenki bebénül, aki idejön.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 16:50:03

Az első résszel egyetértek, az Ajax-ban elég jól játszott. De nekünk már 2019 nyarán sem rá volt szükségünk.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12997
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.22. 16:43:41

gránit írta:
2020.11.22. 16:40:19
Szerintem de Jong sem védhető igazolás. 75 millió eurót szórtunk el rá, és semmilyen pluszt nem nyújt. Abban a csapatrészben nem rá, hanem egy vadállatra lenne szükség, aki ha kell, felrúgja az ellenfelet a Holdig.
utólag már nem védhető, akkor jó ötlet volt.
egy Ajaxból kimagaslott, holland válogatott, nagy kereslet volt iránta.

utólag már persze lehet megítélni, de adott pillanatban az védhető igazolás volt.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.22. 16:40:19

Szerintem de Jong sem védhető igazolás. 75 millió eurót szórtunk el rá, és semmilyen pluszt nem nyújt. Abban a csapatrészben nem rá, hanem egy vadállatra lenne szükség, aki ha kell, felrúgja az ellenfelet a Holdig.

Piqué-nek abban az esetben kívánok mihamarabbi felépülést, ha ígéretének megfelelően félreáll. Ha emelt fővel akarja befejezni a pályafutását, ajánl maga helyett valakit, akit szakmai szemmel, védő szemmel méltónak tart arra, hogy a Barcelona meghatározó hátvédje legyen, és visszavonul.
Válasz küldése