Bajnoki Mérkőzések 20-21

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 14:39:34

bence0330 írta:
2020.11.24. 14:20:05

Messi azon az 1-2 meccsen, ahol kikeveredett a jobbszélre, összehozott pár olyan tizenegyest, mint régen, átszlalomozva 2-3 emberen, és aztán kb a 4. tudta valahogy felvágni - mert volt helye. Még azt az egy szem akciógólját is jobbról bekeveredve lőtte. Ha Ronald Kontár ezt végre észrevenné, és odatenné, ahol már többszáz gólt lőtt, és nem középen sanyargatnánk, akkor Grieznek is kicsit több helye lenne középen, mögé lehetne tenni Cou-t a normál posztjára és cserének (sajna, Puig helyett) Pedrit, és máris MINDENKI a helyén játszana. Így a tömegben veszik el Messi
Messi szerintem is hatékonyabb lenne szélről befelé mozogva. Sajnos már nincs meg a robbanékonysága ahhoz, hogy az előtte betömörülő embertömegen átkígyózza magát, így folyamatosan fennakad a dzsumbujban. Miközben szélről befelé mozogva többet tudna 1 vs 1-ezni. Araújo visszatérését én is várom már. Nem tudjuk, hogy lesz-e belőle klasszis hátvéd, de ha csak nem egy két lábon járó időzített bomba lesz, az már előrelépés lenne. Bízok benne. Koeman FIFA-zásával kapcsolatban az zavar leginkább, hogy vesztett helyzetben becsődít minden támadót, miközben nincs irányító, aki eljuttatná hozzájuk a labdát (pl. Puig).
Avatar
bence0330
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 276
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.11.24. 14:20:05

Szerintem rengeteg minden tud itt még elbillenni jó irányba. Az elképesztő fejnehéz sorsolás, amin túl vagyunk. Vagy pl. a két sérülés, bármennyire sajnálom őket, nagyon jól is elsülhet még. Araujo visszatérése, Puig esetlegesen akár be is verekedheti még magát. Messi azon az 1-2 meccsen, ahol kikeveredett a jobbszélre, összehozott pár olyan tizenegyest, mint régen, átszlalomozva 2-3 emberen, és aztán kb a 4. tudta valahogy felvágni - mert volt helye. Még azt az egy szem akciógólját is jobbról bekeveredve lőtte. Ha Ronald Kontár ezt végre észrevenné, és odatenné, ahol már többszáz gólt lőtt, és nem középen sanyargatnánk, akkor Grieznek is kicsit több helye lenne középen, mögé lehetne tenni Cou-t a normál posztjára és cserének (sajna, Puig helyett) Pedrit, és máris MINDENKI a helyén játszana. Így a tömegben veszik el Messi, Cou és Pedri 0-ák, nem önhibájukból, hanem mert nem szélsők, Dembélé meg ugyan kicsit jobb a jobb oldalon, de ő számít itt a legkevésbé szerintem. Szerintem így egy csapásra több gólos meccseink lennének, amik elfednék az amúgy nyilván létező hátsó problémáinkat.

Vizuális szemléltetésképp: Koeman féle tökéletesen posztidegen támadókvartett:


Griez(második támadó)
Pedri/Cou(támadóközéppályások) - Messi(jobbszélső) - Dembélé(jobbszélső, oké, de teljesen kétlábas)

4 ember közül 1 van a helyén, de Dembi is jó a másik oldalon Fati helyett, sőt, balszélsőnk amúgy sincs, szóval most ott a helye.

Normál felállás ugyanezen játékosokból, poszthűen:

Griez(Braith)
Dembélé - Cou/Pedri - Messi

Oké, Griez itt sem tökéletes, de kicsit szabadabb lenne, meg amúgy is szerintem ez a 100-ad rangú kérdés most. Azon kívül mindenki a helyén lenne.

Szerintem konkrétan ennyi kéne és bajnokesélyesek lennénk. Túl vagyunk minden kemény ellenfelen, ha elkezdünk gólokat rúgni, mindegy lesz 1-1 beszedett gól. Nem mondom, hogy Bayern meg Liverpool nem tudna eléggé megverni egy negyed-elődöntőben a BL-ben de ne felejtsük el, addig sokminden történhet, és az már egyenes kiesés szakasz, ahol bármi megtörténhet. Amúgy meg oda legalább már kvázi bejutottunk, kvázi elsőként.

Koemannak viszont vagy váltania kell, vagy el kell küldeni őt, mert ez, hogy mindenkit posztidegen helyen játszat, vagy Fifázgat rossz eredménynél 6-7 egymás lábát taposó támadóval kp nélkül, ez nagyon gáz. A Puig téma is gáz, de védhető, ezek viszont nem, és sokba került már eddig is nagyon.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 14:02:47

Peter írta:
2020.11.24. 13:54:36

Nincs új a nap alatt....alapok - ez a fociban a védelem - nélkül semmi sem fog működni....
Ott a pont.

Látod, Chino. Ha valaki érvel, azzal egyetértek. Veled azért nem értek egyet, mert te nem érvelsz, csak drámázol és fröcsögsz. De ezt a drámát én a magam részéről hivatalosan befejeztem, ez most már legyen tényleg a te monodrámád, amiben én nem kívánok még csak mellékszereplő sem lenni. Címezheted nekem a választ, ha cikinek érzed magadnak címezni - bár szerintem nem az, az ember akkor is magában beszél, ha gondolkodik -, én ezt a magam részéről lezártam.

Lapozzunk. Messi nem játszik este, várom a "titánok" kibontakozását, akik Messi árnyékában nagyon el vannak nyomva.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.24. 13:54:36

A labdarúgásnak is van "lelke", pszichológiája....csak egy aktuális példa :
Chelsea....jó kis támadó kerettel indultak a szezonnak, mégis böfögtek induláskor....Lampard lecserélte Kepát, a világ legrdágábban vett kapusát....és elkezdtek elöl is bemenni a helyzetek.

Nincs új a nap alatt....alapok - ez a fociban a védelem - nélkül semmi sem fog működni....
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 13:38:03

Chino írta:
2020.11.24. 12:50:53
Azért értelmetlen a példád, mert a támadóalakzat tavaly sem volt már problémamentes. Én nem egy hirtelen, egyik pillanatról a másikra történő romlást látok, hanem egy fokozatos romlást, amit Messi sokáig el tudott fedni. Azzal pedig nem értek egyet, hogy a hibát mindig csak egy ponton kell (elsősorban) keresni. Ha szerinted a támadóalakzat formaromlása jelentősebb, akkor bennük kell elsősorban keresni a hibát. Szerintem meg a rangsorolással csak odázzuk az egyik csapatrész problémáinak a megoldását. Szerintem nem kell elfogadni, hogy a védelem akkor lehet magától értetődően rossz és rangsoroljuk ezt a témát hátra, csak mert tavaly is rossz volt, és csak mert az ottani formazuhanás korábban következett be (kb. Umtiti kidőlése óta). De ezt egyszer már leírtam neked, hogy ez nem egy vagy-vagy kérdés. És az a furcsa, hogy bár kivont szablyával esküdözöl, hogy te nem mosdatod a védelmet, kb. minden hozzászólásodban ezt teszed. Az én igazam az, hogy a védelem gyenge, és ennek gyakran hangot is adok. Te meg minden egyes alkalommal nekiállsz habzó szájjal drámázni. Vannak néhányan, akik ezt teszik - a habzó szájat kivéve -, aminek biztos megvan a maga oka, talán csak a sok gól érdekli őket, még bíznak ennek a támadóalakulatnak a formajavulásában, vagy egyszerűen csak egy sok gólos Barcát akarnak, és minden, ezzel nem teljesen megegyező véleményt egy sok gólos Barca elleni támadásnak vélnek stb. Ezekkel a hozzászólásokkal nem értek egyet, de el tudom fogadni a véleményüket, ahogy csababarca véleményét is elfogadom, hogy ő még lát esélyt ennek a támadóalakulatnak a feljavulásában. Én nem, de el tudom fogadni a másik véleményét. Amit nem tudok elfogadni, az a te fröcsögésed és a monodrámádba illő önellentmondásaid. Leírhatod ezerszer, hogy te nem mosdatod a védelmet, de, az előbb is ezt tetted. Számomra nem magától értetődő egy csapatrész gyengesége, akkor sem, ha egy másik csapatrész formája zuhan. Ez ennyire egyszerű, és ezt már ezerszer körbejártuk, de te minden egyes alkalommal gerjeszted ezt a monodrámát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.11.24. 14:15:09-kor.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5153
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.24. 12:50:53

gránit írta:
2020.11.24. 12:34:34
Ne haragudj, de te tudsz olvasni? Funkcionálisan. Írtam egy hozzászólást, hogy a védelem megerősítése olcsóbb lenne. Erre jött egy válasz - ha Pavlov ezt láthatná! -, hogy nulla góllal nem lehet mérkőzést nyerni (miközben nem állítottam ennek az ellenkezőjét). Erről a jelenségre írtam, hogy a védelem kritikája esetén vannak, akik azonnal a támadósorra terelnek. Ez egy jelenség, ezt felettébb furcsának tartom.

Te például azt írtad - mosdatásképpen, ha már ennyire szereted ezt a szót :mrgreen: -, hogy tavaly is nyeltük a gólokat. Ja, buktuk is a bajnokságot. Semmi értelme az effajta mosdatásnak. Miközben a Madrid egy kevesebbet bakizó védelemmel 70 szerzett góllal bajnok tudott lenni. Itt nem betonvédelemről van szó, arra itt nem is lenne pénz. Egy minimális elvárásról írtam csak, hogy ha nem két időzített bomba lófrálna a pályán, már jóval beljebb lennénk. Ami nem zárja ki azt, hogy elől is elképesztően nagy gondok vannak. Braithwaite impotens ténykedéséről írsz. Erről írtam én azt, hogy ebben a csapatrészben meg én nem látok többet. Teljesen el tudom fogadni, ha valaki azt monda, ő még lát esélyt ebben a támadóalakzatban, lásd csababarca. Ő még bízik bennük, én már nem, de elfogadom a véleményét. De te impotenciáról írsz, miközben ugyanabban a hozzászólásban arról litániázol, hogy több van bennük... #-o Nem, nincs több Braithwaite-ben, sorry. És nem az az érdekes, hogy szerinted több van bennük, az egy vélemény lenne, amit el lehetne fogadni. De te egyszerre tartod őt impotensnek és várod a csodát meg az előrelépést.

Azzal meg kifejezetten nem értek egyet, hogy ha a védelmek krémjéből valaki a Barcelonába igazolna, csak azért kezdene el bohóckodni és ki nem kényszerített hibákat elkövetni, mert a Barcelonába igazolt. Ez a jelenlegi bohóc-társulatnak már olyan szintű mosdatása és mentegetése, ami ne haragudj, nem érdekel. De ezt írtam már neked.
Esküszöm te nem tudsz szöveget értelmezni, olvasd el még egyszer hátha rájössz. Én feelhoztam egy példát, hogy mi lenne, ha megfordítanánk a szituációt, erre elkezdesz össze-vissza írogatni.

"Azzal meg kifejezetten nem értek egyet, hogy ha a védelmek krémjéből valaki a Barcelonába igazolna, csak azért kezdene el bohóckodni és ki nem kényszerített hibákat elkövetni, mert a Barcelonába igazolt."
Arra azért válaszolj már, hogy ez neked honnan jött, mert valamit nagyon benéztél.

De most már hagyjuk is, mert olyan berögzötten kapaszkodsz az igazadba, hogy nincs az akinek a normális érvét akár csak megfontolnád.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 12:34:34

Chino írta:
2020.11.24. 12:19:02


Nem tudom, hogy te nem akarod vagy nem tudod megérteni, amit itt többen leírtak.
Nem azzal védi senki a védelmet, hogy a támadósor is gáz, hanem hogy elől sokkal több van azokban a játékosokban.
Egy példa: Ha hátul lenne egy Van Dijk-Hummels (most beírtam két nevet)duó, akik eddig elég jól működtek, alig kaptunk gólokat, most elkezdenének folyamatosan bohózatba illő hibákat csinálni. Elől meg ilyen Braitwaithe-ek játszanának évek óta totál impotensen.
Nem náluk keresnénk elsősorban a hibákat, hogy nem lőnek meccsenként 2-3 gólt, hanem hátul, ahol olyanok játszanak, akik minőségben, képességeikben a topon vannak, de valamiért kabaréba illő teljesítményt hoznak. A támadókban egyszerűen ennyi van, jó cserejátékosok, de egyik sem a kezdőbe való, Van Dijk-éknál pedig valami nagyon nincsen rendben és ez az ami érthetetlen.
Előre viszont nem volt esély igazolni.

Talán képes vagy így megérteni, hogy az emberek itt mire gondolnak és nem folyamatosan azzal jönnél, hogy a védelmet azzal mosdatjuk, hogy a támadok is sz...ok, meg hogy ellentmondunk magunknak, mert ha figyelmesen olvasol nincs ilyenről szó.
Ne haragudj, de te tudsz olvasni? Funkcionálisan. Írtam egy hozzászólást, hogy a védelem megerősítése olcsóbb lenne. Erre jött egy válasz - ha Pavlov ezt láthatná! -, hogy nulla góllal nem lehet mérkőzést nyerni (miközben nem állítottam ennek az ellenkezőjét). Erre a jelenségre írtam, hogy a védelem kritikája esetén vannak, akik azonnal a támadósorra terelnek. Ez egy jelenség, ezt felettébb furcsának tartom.

Te például azt írtad - mosdatásképpen, ha már ennyire szereted ezt a szót :mrgreen: -, hogy tavaly is nyeltük a gólokat. Ja, buktuk is a bajnokságot. Semmi értelme az effajta mosdatásnak. Miközben a Madrid egy kevesebbet bakizó védelemmel 70 szerzett góllal bajnok tudott lenni. Itt nem betonvédelemről van szó, arra itt nem is lenne pénz. Egy minimális elvárásról írtam csak, hogy ha nem két időzített bomba lófrálna a pályán, már jóval beljebb lennénk. Ami nem zárja ki azt, hogy elől is elképesztően nagy gondok vannak. Braithwaite impotens ténykedéséről írsz. Erről írtam én azt, hogy ebben a csapatrészben meg én nem látok többet. Teljesen el tudom fogadni, ha valaki azt monda, ő még lát esélyt ebben a támadóalakzatban, lásd csababarca. Ő még bízik bennük, én már nem, de elfogadom a véleményét. De te impotenciáról írsz, miközben ugyanabban a hozzászólásban arról litániázol, hogy több van bennük... #-o Nem, nincs több Braithwaite-ben, sorry. És nem az az érdekes, hogy szerinted több van bennük, az egy vélemény lenne, amit el lehetne fogadni. De te egyszerre tartod őt impotensnek és várod a csodát meg az előrelépést, meg írod már le van n+1. alkalommal, hogy szerinted mennyivel több van bennük. A SZERINTED impotensekben... #-o

Azzal meg kifejezetten nem értek egyet, hogy ha a védelmek krémjéből valaki a Barcelonába igazolna, csak azért kezdene el bohóckodni és ki nem kényszerített hibákat elkövetni, mert a Barcelonába igazolt. Ez a jelenlegi bohóc-társulatnak már olyan szintű mosdatása és mentegetése, ami ne haragudj, nem érdekel. De ezt írtam már neked.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2020.11.24. 12:52:39-kor.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13000
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.24. 12:29:37

gránit írta:
2020.11.24. 12:05:28


Ami Eric Garciát illeti - vagy mást; Garcia mellett szól, hogy olcsó lesz vagy teljesen ingyen jöhet -, itt nem csak egy betonvédelem lenne előrelépés, arra nem is lenne anyagi keret. Itt már az is nagy előrelépés lenne, ha nem két lábon járó időzített bombák lennének a pályán. Nem is kell a védelemnek megnyernie a meccseket, elég lenne az is, ha egyszerűen nem lenne ennyi baki, és ez igazán nem nagy elvárás. Itt minimális előrelépéssel, akár két, nem kimagasló képességű, de legalább megbízható belső védővel is nagy fejlődést tudnánk elérni.
ezzel egyetértek.
viszont az is hozzátartozik a történethez, hogy ahhoz, hogy a védelem működjön, a kp-t is rendben kellene tenni, mert az is romokban hever.
gondolom ebben is egyetérthetünk.

bajok vannak, amiket ahogy írtad is, jelen helyzetben nehéz orvosolni, persze meg kell próbálni, ha Eric Garciaval, akkor vele.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5153
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.24. 12:19:02

gránit írta:
2020.11.24. 11:23:44
mess2009 írta:
2020.11.24. 09:08:35


ennek (az okoskodásnak) viszont van egy logikai bökkenője: 0 góllal nem lehet meccset nyerni, sőt semmit sem.
azon kívül a góltalanság ugyanúgy mentális fék, mint egy bekapott (potya) gól.
ha az a nyomasztó légkör alakul ki, hogy egy bekapott góllal is padlóra lehet küldeni, mert úgysem (vagyunk) képesek válaszolni, nos ez bizony gáz....
a megoldás nyilván az arányos csapat építés, vagy a meglévő gyengeség tudatos kompenzálása (taktika, hozzáállás, edző....stb)
ami most történik az nagyjából világos: egy Messire kihegyezett csapat Messi ...hogy is fogalmazzam?! drámai visszaesésével (mondjuk) bele szürkült az amúgy sem acélos Spanyol Ligába.[/b]
Lehet egy kérdésem? Ha valaki világosan leírja, milyen súlyos gondokat lát a támadósorban, sőt, azt is leírja, hogy már nem tud rácsodálkozni arra, hogy Griezmann-nak Barcelonában nem megy, és az 50. off meccse után nem tud meglepődni azon, hogy az 51. meccse is off, akkor a védelem ezzel párhuzamos és ezt ki nem záró kritikája esetén miért ugrik valaki, mint Pavlov kutyája, hogy "de bezzeg a góltalanság", és kezd bele egy teljesen irreleváns litániába a góltalanság problémájáról? Miközben aki(k)nek címzed, nem látják kevésbé sötéten a támadósor helyzetét, mint te. Ez nagyon érdekelne. Most tényleg, tekintsünk el attól, hogy nem tudtad értelmezni egyikünk üzenetét sem, inkább a válaszod miértje érdekel, mert van az, hogy a védelem kritikája esetén úgy bukkan fel reflex-szerűen ellen-témaként a támadósor helyzete, hogy a támadósor porrá lett szidva a hozzászólásban, amire reagáltál. Tényleg nagyon kíváncsi vagyok erre, és előre is köszönöm szépen a választ! Ez már pszichológia (is), de lehet, hogy csak vannak, akik kizárólag sok szerzett gólt akarnak látni, és minden ezzel nem 100%-ban megegyező véleményre már reflex-választ adnak. Nagyon kíváncsi vagyok erre, és köszönöm, ha tudsz ebben segíteni.

A védelem megerősítése olcsóbb, nyilván ezért is van terítéken Eric Garcia.
Nem tudom, hogy te nem akarod vagy nem tudod megérteni, amit itt többen leírtak.
Nem azzal védi senki a védelmet, hogy a támadósor is gáz, hanem hogy elől sokkal több van azokban a játékosokban.
Egy példa: Ha hátul lenne egy Van Dijk-Hummels (most beírtam két nevet)duó, akik eddig elég jól működtek, alig kaptunk gólokat, most elkezdenének folyamatosan bohózatba illő hibákat csinálni. Elől meg ilyen Braitwaithe-ek játszanának évek óta totál impotensen.
Nem náluk keresnénk elsősorban a hibákat, hogy nem lőnek meccsenként 2-3 gólt, hanem hátul, ahol olyanok játszanak, akik minőségben, képességeikben a topon vannak, de valamiért kabaréba illő teljesítményt hoznak. A támadókban egyszerűen ennyi van, jó cserejátékosok, de egyik sem a kezdőbe való, Van Dijk-éknál pedig valami nagyon nincsen rendben és ez az ami érthetetlen.
Előre viszont nem volt esély igazolni.

Talán képes vagy így megérteni, hogy az emberek itt mire gondolnak és nem folyamatosan azzal jönnél, hogy a védelmet azzal mosdatjuk, hogy a támadok is sz...ok, meg hogy ellentmondunk magunknak, mert ha figyelmesen olvasol nincs ilyenről szó.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 12:05:28

csababarca írta:
2020.11.24. 11:55:21
gránit írta:
2020.11.24. 11:45:39

A kérdés csak az, hogy lehet-e tőlük többet várni. Szerintem lényegesen többet nem.
ha már belőnénk a helyzeteink egy részét (most itt az olyanokra gondolok, amit üres kapura mellétesznek, vagy Messi 15-16 méterről kaput sem talál), akkor az már javulás lenne.

védelemtől sem lehet többet várni, egy Eric Garciával nem leszünk beljebb.

de akkor fogalmazok úgy, hogy én a támadósorban látom a fejlődés esélyét (ahogy leírtam fentebb), a védelemben viszont nem.
Az első mondatod önmagában teljes mértékig igaz. Ha belőnénk a helyzeteinket, az tényleg javulás lenne, és tényleg beleférne a meccsenként átlagosan kapott egy gól. A probléma az, hogy nem lőjük be a helyzeteinket, és a kérdés, hogy lehet-e ettől az alakulattól mást várni, vagy sem. Szerinted igen, legalábbis látsz erre esélyt, OK, köszi a választ!

Ami Eric Garciát illeti - vagy mást; Garcia mellett szól, hogy olcsó lesz vagy teljesen ingyen jöhet -, itt nem csak egy betonvédelem lenne előrelépés, arra nem is lenne anyagi keret. Itt már az is nagy előrelépés lenne, ha nem két lábon járó időzített bombák lennének a pályán. Nem is kell a védelemnek megnyernie a meccseket, elég lenne az is, ha egyszerűen nem lenne ennyi baki, és ez igazán nem nagy elvárás. Itt minimális előrelépéssel, akár két, nem kimagasló képességű, de legalább megbízható belső védővel is nagy fejlődést tudnánk elérni.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13000
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.24. 11:55:21

gránit írta:
2020.11.24. 11:45:39

A kérdés csak az, hogy lehet-e tőlük többet várni. Szerintem lényegesen többet nem.
ha már belőnénk a helyzeteink egy részét (most itt az olyanokra gondolok, amit üres kapura mellétesznek, vagy Messi 15-16 méterről kaput sem talál), akkor az már javulás lenne.

védelemtől sem lehet többet várni, egy Eric Garciával nem leszünk beljebb.

de akkor fogalmazok úgy, hogy én a támadósorban látom a fejlődés esélyét (ahogy leírtam fentebb), a védelemben viszont nem.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 11:45:39

csababarca írta:
2020.11.24. 09:37:13

most az egy gólért is fejre kell állni.

sokszor elmondtam már, még EV alatt is...hogy az volt a csapat ereje a szememben, hogy kétségem nem volt afelől, hogy rúgni fogunk gólokat...a játék képe is azt mutatta, hogy előbb utóbb lesz gól. (persze előfordult a legszebb időszakban is, hogy nulláztunk)

most egyszerűen semmi ilyesmi érzésem sincs, annak örülök, hogy bejutunk a 16-on belülre (ha már távolról lőni még ebben az ínséges időszakban is tilos).
A kérdés csak az, hogy lehet-e tőlük többet várni. Szerintem lényegesen többet nem.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5153
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.11.24. 11:44:16

csababarca írta:
2020.11.24. 09:37:13
Lehet a védelmet ekézni, ami szerintem is röhejes, de egyszerűen a kapu előtt sem vagyunk jók.
így meg tök mindegy, hogy mi történik, gól nélkül ahogy alattam is írták nem lehet meccset nyerni.
amikor papíron jobb védelmünk volt, akkor is nyeltünk gólokat, csak egy álmos meccsen is 2 gólt tudtunk rúgni bármikor, de inkább hármat. (főleg otthon)
most az egy gólért is fejre kell állni.

sokszor elmondtam már, még EV alatt is...hogy az volt a csapat ereje a szememben, hogy kétségem nem volt afelől, hogy rúgni fogunk gólokat...a játék képe is azt mutatta, hogy előbb utóbb lesz gól. (persze előfordult a legszebb időszakban is, hogy nulláztunk)

most egyszerűen semmi ilyesmi érzésem sincs, annak örülök, hogy bejutunk a 16-on belülre (ha már távolról lőni még ebben az ínséges időszakban is tilos).
de most egyszerűen nincsenek gólok, helyzetek se annyi, amiket rendre kihagyunk.
és igen, lehet emlegetni Lajost, aki ilyenkor már azért 5-6 gólt összekapart alsóhangon, Messi 10 felett járt már a szezon ezen szakaszában a bajnokságban.
most meg semmi nem jön össze, emellé társul a lötyögés.

tehát lehet itt elemezni, hogy a védelem a bajos, vagy a támadósor, a konklúzió az, hogy mindkettő.
viszont az is tény, hogy nulla góllal még soha nem nyert senki semmit (meglepő), tehát elől kellene mindenképpen előrelépni, mert nem voltunk, vagyunk, leszünk soha az a csapat, akik majd nulla kapott góllal fogunk eredményeket elérni.
el kell kezdeni gólokat termelni, és nem bezuhanni totálisan, ha hátrányba kerülünk.
Nagyjából nekem is ez a véleményem, azzal azonban tudnék vitatkozni, hogy a lehetőségek nincsenek meg. Mert szerintem bőven akadnak, talán több is mint korábban. De a dekoncentráltságtól vagy fogalmam sincs mitől, egyszerűen siralmas amit a kapu előtt művelünk. Ez leginkább Messin figyelhető meg, mert amiket korábban vakon is elrakott most mindn kihagyja. És ez nem magyarázható azzal, hogy öregszik. De ilyen hirtelen csak úgy nem esik vissza senki, valahol hatalmas probléma van, de ha sikerülne kicsit visszaterelni a helyes útra és egy 50%-os Leot kapnánk már nem itt tartanánk. Rengeteg meccs volt, amit már az első félidőben le lehetett volna rendezni. Jó példa a Juve elleni. Végig izgulni kellett, hogy meglesz-e a győzelem, pedig egy hatékonyabb helyzetkihasználással félidőben minden további nélkül 3-4 gólos előnnyel fordulhattunk volna.
Nem is egyszer volt mérkőzés utáni nyilatkozatban, mikor megkérdezték, hogy mi volt az oka az eredménynek, mindenkitől az a válasz jött, hogy elbarmolták a helyzeteket.
Meg nem mondom melyik meccs után Koeman szinte őrjöngött, hogy nem hiszi el, hogy ennyi lehetőségből ilyen impotensek vagyunk.
A másik, hogy sokaknál még mindig megvan a betegség, hogy rendre Messit keresik. Ott vannak ziccerben/nagyon jó helyzetben, de inkább kényszeresen Leot keresik, akárhány védő is sanyargatja. Fatiban is számomra ez az egyik legkellemesebb csalódás, hogy ő be meri ezeket a szituációkat vállalni és nincs benne rögeszmésen az, hogy Messivel rúgasson gólt. Valószínűleg ez is az egyik oka, hogy ott tart ahol.
A korábbi szezonokban, ha mi kaptuk az első gólt sem estem kétségbe, mert szinte mindig benne volt az, hogy fordíthatunk, de jelenleg ezt nagyon nem látom.

Azért én látok még valami reményt, a védelem nem fog megújulni, max. Araujo villanhat egyet, de a támadósorban van esély, hogy sikerül Messiéknek feljavulni és Dembélé is folytatja ezen az úton. Másrészt a legnehezebb meccseket már nagyjából letudtuk. Juve,Sevilla, Villarreal, Atma, Real már megvan, tavaszig már csak egy hazai Juve és egy Soci lesz talán keményebb falat. Ha sikerül hozni a kötelezőket és télen sikerül egy kicsit rendet tenni a fejekben még kinézhet valami.
Forca Barca!!!!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 11:23:44

mess2009 írta:
2020.11.24. 09:08:35


ennek (az okoskodásnak) viszont van egy logikai bökkenője: 0 góllal nem lehet meccset nyerni, sőt semmit sem.
azon kívül a góltalanság ugyanúgy mentális fék, mint egy bekapott (potya) gól.
ha az a nyomasztó légkör alakul ki, hogy egy bekapott góllal is padlóra lehet küldeni, mert úgysem (vagyunk) képesek válaszolni, nos ez bizony gáz....
a megoldás nyilván az arányos csapat építés, vagy a meglévő gyengeség tudatos kompenzálása (taktika, hozzáállás, edző....stb)
ami most történik az nagyjából világos: egy Messire kihegyezett csapat Messi ...hogy is fogalmazzam?! drámai visszaesésével (mondjuk) bele szürkült az amúgy sem acélos Spanyol Ligába.[/b]
Lehet egy kérdésem? Ha valaki világosan leírja, milyen súlyos gondokat lát a támadósorban, sőt, azt is leírja, hogy már nem tud rácsodálkozni arra, hogy Griezmann-nak Barcelonában nem megy, és az 50. off meccse után nem tud meglepődni azon, hogy az 51. meccse is off, akkor a védelem ezzel párhuzamos és ezt ki nem záró kritikája esetén miért ugrik valaki, mint Pavlov kutyája, hogy "de bezzeg a góltalanság", és kezd bele egy teljesen irreleváns litániába a góltalanság problémájáról? Miközben aki(k)nek címzed, nem látják kevésbé sötéten a támadósor helyzetét, mint te. Ez nagyon érdekelne. Most tényleg, tekintsünk el attól, hogy nem tudtad értelmezni egyikünk üzenetét sem, inkább a válaszod miértje érdekel, mert van az, hogy a védelem kritikája esetén úgy bukkan fel reflex-szerűen ellen-témaként a támadósor helyzete, hogy a támadósor porrá lett szidva a hozzászólásban, amire reagáltál. Tényleg nagyon kíváncsi vagyok erre, és előre is köszönöm szépen a választ! Ez már pszichológia (is), de lehet, hogy csak vannak, akik kizárólag sok szerzett gólt akarnak látni, és minden ezzel nem 100%-ban megegyező véleményre már reflex-választ adnak. Nagyon kíváncsi vagyok erre, és köszönöm, ha tudsz ebben segíteni.

A védelem megerősítése olcsóbb, nyilván ezért is van terítéken Eric Garcia.
Avatar
Sinya22
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2241
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.11.24. 09:55:36

Az a baj,hogy a mostani állapot meg eredmények hosszú évek munkája. A védekezésünk ahogy írtátok,régebb óta akadozott,már az MSN időszakában is. Mára meg nem akadozik,hanem romokban van,4-3-3,4-3-2-1,ugyanazokkal a védekező játékosokkal. Ha megnézzük a védelmet van 2 ember aki alapból a kényszer miatt került be(Roberto,Lenglet), nem egyszer kijött az,hogy ők nem a kezdőbe valóak,még is normális esetben az alap csapat velük kezdődik. Ott van Piqué,akinek a lassúsága szintén évek óta probléma,még sem lett helyettese/riválisa,talán most majd lesz,de ehhez is meg kellett sérüljön,meg el kellett fogynia a védelemnek létszámban is. Ez nagyon szomorú. Alba-val is ugyanez lesz szerintem,amíg akar kezdő lesz,érdemi helyettes nélkül. Tavaly ő sem villogott már,sérült is volt,ez az egész Alba-Messi kapcsolat meg kezd eltűnni. De a spanyol még 2 évet ott lesz a kezdőben,bármi van.

És akkor ehhez jön ez a szezon,ahol van egy Dembelé,aki az előzőekhez képest még jól is teljesít,de nem fog világot váltani,egy 18 éves gyerek,aki ráadásul most ki is dőlt,egy francia,aki másfél szezon óta sehol nem válik be,és egy Messi,aki nem fogja már azokat a számokat hozni mint korábban,ráadásul fél éve menne innen. Suarez elment,csatár nincs. Persze,hogy alig bírunk gólt lőni,és erőlködés az egész. És ez nem fog változni a következő 1 évben sem,kötve hiszem hogy az új elnök majd csettintéssel rendbe teszi a klubbot pénzügyileg,és már a nyáron megkezdődik az új csapat építés. Mert hiába vannak fiatalok akikre lehet építeni (Araujo,Dest,De Jong, Puig, Fati,Pedri, Dembelé?) ha minden csapatrészre ráfér az erősítés bőven. Én nem is csodálom,hogy Messi menni akar már egy ideje,ő is tisztában van ezzel,ez nem egyik napról a másikra megy,neki meg már nincsen 4-5 éve,hogy megvárja.
Guille
Barça B
Hozzászólások: 40
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40

2020.11.24. 09:49:51

Szerintem itt senki nem vitatta, hogy meg kell erősíteni a védelmet. A probléma ott van, hogy jelenleg erre nincsen esélyünk. November vége van, és a legoptimistább forgatókönyv az, hogy megszerezzük télen Garciát, de állítólag erre sincs sok esély nyárig. Lehet, hogy te hosszútávról írsz, ezért beszélünk el egymás mellett, de ezt meg nyilván nem vitatja senki.
De a szomorú tény az, hogy jelenleg ennyi van benne hátsó alakzatban és nem várható a közeljövőben nagy ugrás, mert se pénz, se játékos.

Ellenben elöl a képességeihez mérve szinte mindenki alulteljesít, ezért mondjuk, hogy itt már csak azzal, hogy Messit - aki jelenleg 20-30%-ot mutat önmagához képest - visszaterelnénk egy olyan állapotba, hogy kicsit is érdekelje a foci, esetleg Griezmannt is mentálisan helyretenné valaki, vagy a kettőjük kémiája csak kicsit is javulna, Coutinho folytatná az ígéretes szezonkezdést, Dembelé szerezne meccsrutint, elkezdenének jönni a gólok.
Ebben szerintem semmi ellentmondás nincs. Attól, hogy Messi most haszontalan lett, miért ne várhatnánk, hogy újra el kezd focizni-? Persze, ezek is csak spekulációk, de JELENLEG erre több reális esélyt látok, mint, hogy majd jön a B-ből egy csodavédő és helyreteszi a védelmet. Attól várom a javulást, amiről tudjuk, hogy képes igen jól működni, nem pedig attól, ami sosem volt jó.

Tehát, ha januárig nem javul a támadóalakzat, kizártnak tartom, hogy majd hátul nyerjük meg a meccseket ilyen sérüléshullám mellett. Hosszútávon meg természetesen erősíteni kell hátul, hiszen pl. Lengletnél is egyértelmű, hogy egy 3. számú KH-nek teljesen okés, de nem egy kezdőszintű játékos itt (bár az ATMA ellen kivételesen jól tolta).
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13000
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.24. 09:37:13

Lehet a védelmet ekézni, ami szerintem is röhejes, de egyszerűen a kapu előtt sem vagyunk jók.
így meg tök mindegy, hogy mi történik, gól nélkül ahogy alattam is írták nem lehet meccset nyerni.
amikor papíron jobb védelmünk volt, akkor is nyeltünk gólokat, csak egy álmos meccsen is 2 gólt tudtunk rúgni bármikor, de inkább hármat. (főleg otthon)
most az egy gólért is fejre kell állni.

sokszor elmondtam már, még EV alatt is...hogy az volt a csapat ereje a szememben, hogy kétségem nem volt afelől, hogy rúgni fogunk gólokat...a játék képe is azt mutatta, hogy előbb utóbb lesz gól. (persze előfordult a legszebb időszakban is, hogy nulláztunk)

most egyszerűen semmi ilyesmi érzésem sincs, annak örülök, hogy bejutunk a 16-on belülre (ha már távolról lőni még ebben az ínséges időszakban is tilos).
de most egyszerűen nincsenek gólok, helyzetek se annyi, amiket rendre kihagyunk.
és igen, lehet emlegetni Lajost, aki ilyenkor már azért 5-6 gólt összekapart alsóhangon, Messi 10 felett járt már a szezon ezen szakaszában a bajnokságban.
most meg semmi nem jön össze, emellé társul a lötyögés.

tehát lehet itt elemezni, hogy a védelem a bajos, vagy a támadósor, a konklúzió az, hogy mindkettő.
viszont az is tény, hogy nulla góllal még soha nem nyert senki semmit (meglepő), tehát elől kellene mindenképpen előrelépni, mert nem voltunk, vagyunk, leszünk soha az a csapat, akik majd nulla kapott góllal fogunk eredményeket elérni.
el kell kezdeni gólokat termelni, és nem bezuhanni totálisan, ha hátrányba kerülünk.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3982
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.11.24. 09:08:35

Ma ez van.....ez a helyzet.....nosztalgiázni, keresni a gólokat lehet, de attól a jelenlegi helyzet nem változik....nem lehet klónozni azt ami elmúlt....a csapatot a jelenlegi képességeihez kell formálni, alakítani, felkészíteni.
[/quote]

Így van, a jelenlegi helyzethez kell alkalmazkodni. Vannak, akik még mindig abban bíznak, hogy majd rúgunk meccsenként három gólt elől, és akkor nem számít, ha hátul becsúszik egy-egy baki. Csak sajnos jelenleg nem ez a helyzet, fantazmagóriákra, vágyálmokra meg nem lehet eredményes csapatot építeni. Ezt a mennyiségű bakit, ezt a gyönge védelmet ez a csapat jelenleg nem bírja el, és bár a támadósorban is roppant nagy problémák vannak, a védelmet megerősíteni olcsóbb, mint a támadósort. Szerezni egy belső védőt, plusz Araújót beépíteni a kezdőbe, Todibo is jól jönne most, és máris felcsillanna némi remény. Annak meg semmi értelmét nem látom, hogy a támadósor van kikiáltva a legnagyobb problémának, majd a kikiáltott legnagyobb problémától várjuk a csodát. Önellentmondásokra sem lehet csapatot építeni. Itt egy nagyon pragmatikusan, logikusan, ésszerűen építkező új korszakra van szükség.

Azzal az érveddel is egyetértek, hogy egy gyenge védelem mellett kockáztatni sem lehet igazán, ezért is van szükség ennek a csapatrésznek a rendbetételére.
[/quote]


ennek (az okoskodásnak) viszont van egy logikai bökkenője: 0 góllal nem lehet meccset nyerni, sőt semmit sem.
azon kívül a góltalanság ugyanúgy mentális fék, mint egy bekapott (potya) gól.
ha az a nyomasztó légkör alakul ki, hogy egy bekapott góllal is padlóra lehet küldeni, mert úgysem (vagyunk) képesek válaszolni, nos ez bizony gáz....
a megoldás nyilván az arányos csapat építés, vagy a meglévő gyengeség tudatos kompenzálása (taktika, hozzáállás, edző....stb)
ami most történik az nagyjából világos: egy Messire kihegyezett csapat Messi ...hogy is fogalmazzam?! drámai visszaesésével (mondjuk) bele szürkült az amúgy sem acélos Spanyol Ligába.
Avatar
Cseri
Capitá del Barça
Hozzászólások: 640
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.24. 09:08:03

Leon írta:
2020.11.24. 00:04:19
Nyilván ez elmúlt bő egy évtizedben hozzászoktunk, hogy többnyire domináljuk a ligát de ez a produkció több mint gyér. Egyszerűen úgy látom, hogy a játékosokat bazira nem érdekli, hogy mi van a pályán. Felnyalják a nagy lóvét és el lötyögnek. Szégyellje magát az összes és égjen rá a hátukra a Barca mez amiért ilyen semmit érő kókler mihaszna hozzáállással köpnek a szurkolókra Messivel az élen... Szomorodjon meg az egész csürhe komolyan mondom.... :evil:
Vajon kinek a hibája, hogy motiválatlan a csapat?
"Mi fogyasztók vagyunk, az életszínvonal-megszállottság melléktermékei. Bűnözés, éhezés, szegénység? Ezekkel nem törődünk. Mi izgat minket? A színes magazinok, televízió, az 500 csatorna, egy név az alsógatyánkon, viagra, hajnövesztő, műolaj."
Avatar
Cseri
Capitá del Barça
Hozzászólások: 640
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.24. 09:07:05

vg99 írta:
2020.11.24. 07:22:16
akkor kevesebb pontunk lenne mint most?
Igen, mert az edző ugyanaz...
"Mi fogyasztók vagyunk, az életszínvonal-megszállottság melléktermékei. Bűnözés, éhezés, szegénység? Ezekkel nem törődünk. Mi izgat minket? A színes magazinok, televízió, az 500 csatorna, egy név az alsógatyánkon, viagra, hajnövesztő, műolaj."
vg99
Jugador del Barça
Hozzászólások: 216
Csatlakozott: 2019.04.15. 18:07:51

2020.11.24. 07:22:16

Szerintetek, ha nyáron elengedjük olcsón Messit, és eladjuk Griezmannt,
a bejövő kis pénzből pedig feltöltjük a kiszemelt (amúgy nem top) játékosokkal a keretet, plusz a megspórolt bérekkel javítunk a hiányon,
akkor kevesebb pontunk lenne mint most?
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.24. 00:18:17

Peter írta:
2020.11.24. 00:02:11
gránit írta:
2020.11.23. 21:18:23
Így túl sok értelme nincs annak, hogy a támadósor visszaesését jelöljük meg elsőszámú problémaként, majd ugyanettől az elsőszámú problémától várjuk a csodát.
Jelen pillanatban ez a csapat ezt a védelmet a jelenlegi állapotában nem bírja el, belső védőt pedig valószínűleg olcsóbban fogunk tudni szerzeni, mint egy középcsatárt. Ne felejtsük el Araújót sem, a védelem megerősítése korántsem egy álom, sőt, jelenleg erre sokkal több esély és anyagi keret van, mint a támadósort megerősíteni.
Ma ez van.....ez a helyzet.....nosztalgiázni, keresni a gólokat lehet, de attól a jelenlegi helyzet nem változik....nem lehet klónozni azt ami elmúlt....a csapatot a jelenlegi képességeihez kell formálni, alakítani, felkészíteni.
Így van, a jelenlegi helyzethez kell alkalmazkodni. Vannak, akik még mindig abban bíznak, hogy majd rúgunk meccsenként három gólt elől, és akkor nem számít, ha hátul becsúszik egy-egy baki. Csak sajnos jelenleg nem ez a helyzet, fantazmagóriákra, vágyálmokra meg nem lehet eredményes csapatot építeni. Ezt a mennyiségű bakit, ezt a gyönge védelmet ez a csapat jelenleg nem bírja el, és bár a támadósorban is roppant nagy problémák vannak, a védelmet megerősíteni olcsóbb, mint a támadósort. Szerezni egy belső védőt, plusz Araújót beépíteni a kezdőbe, Todibo is jól jönne most, és máris felcsillanna némi remény. Annak meg semmi értelmét nem látom, hogy a támadósor van kikiáltva a legnagyobb problémának, majd a kikiáltott legnagyobb problémától várjuk a csodát. Önellentmondásokra sem lehet csapatot építeni. Itt egy nagyon pragmatikusan, logikusan, ésszerűen építkező új korszakra van szükség.

Azzal az érveddel is egyetértek, hogy egy gyenge védelem mellett kockáztatni sem lehet igazán, ezért is van szükség ennek a csapatrésznek a rendbetételére.
Avatar
Leon
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2176
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: 99942 Apophis

2020.11.24. 00:04:19

Nyilván ez elmúlt bő egy évtizedben hozzászoktunk, hogy többnyire domináljuk a ligát de ez a produkció több mint gyér. Egyszerűen úgy látom, hogy a játékosokat bazira nem érdekli, hogy mi van a pályán. Felnyalják a nagy lóvét és el lötyögnek. Szégyellje magát az összes és égjen rá a hátukra a Barca mez amiért ilyen semmit érő kókler mihaszna hozzáállással köpnek a szurkolókra Messivel az élen... Szomorodjon meg az egész csürhe komolyan mondom.... :evil:
Ter Stegen-Alba-Sergi Roberto-Busi-Rakitic-Messi-Suarez-Griezmann
Tito per sempre etern.

Infinite Iniesta

Messi -Liga- 400
- BL - 106
Grácies Xavi!
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 628
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.24. 00:02:11

gránit írta:
2020.11.23. 21:18:23
Így túl sok értelme nincs annak, hogy a támadósor visszaesését jelöljük meg elsőszámú problémaként, majd ugyanettől az elsőszámú problémától várjuk a csodát.
Jelen pillanatban ez a csapat ezt a védelmet a jelenlegi állapotában nem bírja el, belső védőt pedig valószínűleg olcsóbban fogunk tudni szerzeni, mint egy középcsatárt. Ne felejtsük el Araújót sem, a védelem megerősítése korántsem egy álom, sőt, jelenleg erre sokkal több esély és anyagi keret van, mint a támadósort megerősíteni.
Ma ez van.....ez a helyzet.....nosztalgiázni, keresni a gólokat lehet, de attól a jelenlegi helyzet nem változik....nem lehet klónozni azt ami elmúlt....a csapatot a jelenlegi képességeihez kell formálni, alakítani, felkészíteni....ma nem zsonglőrök alkotják a csapatot....vannak ügyes fiatalok (jelenleg az előre játékhoz alkalmas szereplőket ismerjük) akik akkor lesznek még ügyesebbek, amennyiben megfelelő a hátsó alakzat....szükségük van szilárd talajra amiről elrugaszkodhatnak.....szükség van a tudatra, hogy bevállalhatnak kockázatos dolgokat, ha elvesztik a labdát akkor abból nem kapnak azonnal gólt....ez egy egyszerű egymásra épülő és egymást kisegítő játék....meg kell bízniuk egymásban....ettől az önbizalom nő, bátrabbak, kretívabbak lesznek és nem a biztonságosnak gondolt oldalpasszokat fogják kreseni, hanem elkezdik élvezni a focit, bátran kezdeményezhetnek, kockáztathatnak.....és akkor a gólok is jönni fognak....ezért is van szükség a védelem rendbetételére elsősorban...pénz nincs, akkor ott az utánpótlás....van egy Araujo....megkésve bár, de játszatni kell Mingueza-t....visszahívni Tobidot....télen, vagy ingyen nyáron Eric Garciat....itt van Dest....Alba még alkalmas a feladatára....jó kapus van....eleje van / lesz a csapatnak....ha össze lesz rakva a védelem a gólok is jönni fognak
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.23. 21:18:23

Guille írta:
2020.11.23. 21:04:10


Tehát nem az a kérdés jelenleg, hogy hogyan erősítsük meg a védelmet, hanem, hogy egyáltalán ki tudjunk állni létszámban.
Ez elég önellentmondásos. Már csak azért is szükség van a védelem megerősítésére, mert létszámban is szűken vagyunk. Továbbra sem látom ezt egy vagy-vagy kérdésnek, mindkét csapatrésszel gondok vannak. Szerinted jóval több van ebben a támadósorban, szerintem lényegesen több semmiképp nincs. Én már nem tudok rácsodálkozni arra, hogy Griezmann-nak nem megy Barcelonában. Máshol lehet ő egy megfelelő kirakósdarab, itt nem az. Fati visszatérését már most várom, és persze hálás kapaszkodó, hogy ha lőnénk meccsenként hármat, akkor beleférne egy-egy baki hátul, csak szerintem jelenleg ez ugyanolyan álom, mint a jelenlegi védelmünktől bakimentességet várni. Elég önellentmondásos várni attól a csodát, amelynek a radikális visszaesését hangoztatjuk. Így túl sok értelme nincs annak, hogy a támadósor visszaesését jelöljük meg elsőszámú problémaként, majd ugyanettől az elsőszámú problémától várjuk a csodát. Teljes önellentmondás.

Eric Garciát pedig azért is kergetik, mert a védelem megerősítése olcsóbb, ami döntő tényezője lehet a téli átigazolási időszaknak jelen gazdasági helyzetben (már ha jönni fog egyáltalán valaki). Pont azért van szükség erősítésre hátul is, mert a góltermelés beszakadt. Jelen pillanatban ez a csapat ezt a védelmet a jelenlegi állapotában nem bírja el, belső védőt pedig valószínűleg olcsóbban fogunk tudni szerzeni, mint egy középcsatárt. Ne felejtsük el Araújót sem, a védelem megerősítése korántsem egy álom, sőt, jelenleg erre sokkal több esély és anyagi keret van, mint a támadósort megerősíteni.

Ez a támadóalakzat véleményem szerint lényegesen javulni nem fog. Két személycserével a védelem belsejében viszont látok esélyt arra, hogy egy kevesebbet bakizó védelemmel és egy meccsenként két gólt átlagoló támadósorral még lehet keresnivalónk a bajnokságban. A Real Madrid így nyert bajnokságot legutóbb, 70 lőtt gól elég volt nekik a bajnoki címhez.
Válasz küldése