Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Te kaptál már koronavírus elleni vakcinát?

A szavazás 2021.06.09. 19:39:54-kor befejeződött.

Igen
18
29%
Nem, de már regisztráltam
19
30%
Nem, de fogok regisztrálni
6
10%
Nem, és nem is fogok regisztrálni
12
19%
Nem, és még bizonytalan vagyok
8
13%
 
Szavazatok száma: 63
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4131
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.20. 19:39:47

Nero. írta:
2021.05.20. 13:18:37
Az sem tesz jót, hogy alapvetően az a típus vagyok, aki sokat rágódik a múlton.
Na ne mondd, fel se tűnt :D Már egyszer ha jól rémlik említettem neked, hogy ezzel a folyamatos múlton rágódással csak magadat szivatod, igaz az valami Pep videó lehetett.
Egyáltalán nem akarlak csesztetni, én is hajlamos vagyok az egészégesnél többet nosztalgiázni és rágódni a múlton, de azért megpróbálom ezt tudatosan lejjebb venni, mert ez önmagában nem vezet sehova.

És igen, az idő sok mindent megszépít, a dolgok 99%-a nem is volt olyan jó, mint amilyenre emlékszel.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1251
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2021.05.20. 18:20:25

Az elso szerelem orokke tart,de mindig vegeter.. :)

Esetleg nem tudod megfenyegetni valamivel ami miatt visszamegy? :(


Bocs. :mrgreen: :mrgreen:


Mindenki szerintem erzett mar igy.. :) Ez a szep ebben,hidd el ha esetleg osszejonnetek,fix megint ott hagynad.
Kicsit az egod jatszik azzal az erzessel,hogy valami hianyozzon,valami amit nem tudsz visszaszerezni,az a hianyerzet fogjon el,sanyargasson kicsit. Szerintem a mai ember nagyon hajlamos erre ontudatlanul. Fel kell ismerni az erzest,hogy valojaban tenyleg hianyzik e. Vagy csak az az akkori eleted szepiti meg az emlekeket.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6192
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.05.20. 16:23:04

Ne aggódj, sokunknál okoz mentális problémákat a covid időszaka, én pl - nem nosztalgiázom, hanem - iszok rá, működik 8)

Ha a Barca kiesések fájdalmait párhuzamba hozod a volt kapcsolatod fájdalmaival, akkor tényleg keress egy orvost :mrgreen: Én ötezerért is vállalok veled 50 percet, ha esetleg gond az ár...
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6878
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.05.20. 16:14:28

:D :D Hát azért ennyire nem látom rossznak magamat, hogy orvoshoz kellene fordulni. Arról nem beszélve, hogy ma már egy normális pszichológus 15 ezret kér egy 50 perces beszélgetésért, amitől szerintem még idegesebb leszek. :D

Hogy tényleg teljes legyen a történet, előtte is volt egy kapcsolatom (igaz nem olyan komoly), és amikor annak vége lett, akkor ő hiányzott. Vagy anno az Inter elleni kiesés miatt keseregtem sokáig :D Úgy hogy valószínűleg majd ez is elmúlik, ha lesz új kapcsolat, aztán ha vele lesz vége akkor majd ő fog hiányozni.

Egyébként az elmúlt években csak ritkán gondoltam rá, most volt egy ideje hogy vissza ütött hogy “uhh, mennyire hiányzik.”

Túl sok szabadidőm van mostanában, inkább megpróbálom lefoglalni magam több sporttal, munkával, bulizással. Bár ettől függetlenül ez a csaj tényleg egy igazi szerelem volt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 6896
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2021.05.20. 15:09:00

szerintem ez csak a nosztalgia faktor,hogy korábban volt olyan időszak,amikor minden kerek,minden rózsaszín volt.
azóta felnőttél,azóta rájöttél,hogy semmi sem olyan könnyű,olyan szép.
ha annyira überfa$za lett volna minden,most együtt élnétek. engedd el és ne a törikönyvet lapozgasd.
ha nem tudod elengedni,akkor keress újat. ha eléggé szeretni fogod,akkor nem akarsz majd a régivel lenni.
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 747
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.20. 15:04:01

Nero. írta:
2021.05.20. 13:18:37
Középiskolai szerelem, akkor szakítottunk mikor elballagtam. “Csak” 2 évet jártunk, de nekem leghosszabb kapcsolatom. Alapvetően jó volt minden, de párszor meg csaltam (csak csók) és pont azokkal, akiket a legjobban utált. Összeségében elég disznó/nárcisztikus módon viselkedtem vele, viszont mindig is tudtam hogy szeretem. Amikor minden jó volt mi voltunk a legboldogabbak.

Letiltott/letörölt mindenhonnan szakítás után, de láttam pár hónapja hogy egy ideje vissza oldotta, gondolom ő is leakarta csekkolni, hogy mivan velem.

Múltkor ráírtam és beszélgettünk, nem volt rossz, de azonnal leesett hogy neki már teljesen más élete van (külföldön él) és csak arra volt kiváncsi hogy jól vagyok-e (igen kalandos volt az utóbbi időszak, gondolom ismerősök által tudott róla).

Az sem tesz jót, hogy alapvetően az a típus vagyok, aki sokat rágódik a múlton. Ez most egy hülye példa, de nekem a Liverpool elleni 4-0 nagyon fájt, és legalább heti egyszer visszanézek arról egy highlights videót, ami alatt ilyen depis zene megy. Miben segít? :D Semmiben, de akkor is valamiért újra és újra nézem.

Lehet itt mondani hogy a múlttal nem kell foglalkozni, meg hogy menjek és varrjak le minden második lányt aki szembe jön, de szerintem az érzelmeinket nem tudjuk befolyásolni.

Úgyse hiszi el senki, de ha választhatnék aközött hogy lefekszem 10 általam választott felnőtt filmes csajjal/modellel vagy hogy vele össze jöjjek újra, az utóbbit választanám.
Azt nem választanám hogy csak egy utolsó estére jöjjünk össze, mert valószínűleg másnap reggel fejbe lőném magam. :D

Időközben ráakadtam a Tik-tokjára is, gondolom csak napi 30szor fogom megnézni.
Jó olvasni ezeket a gondolatokat. Nekem is voltak anno ilyen gyötrődéseim+persze más fajták is.
Én szerintem nem kell félni a rossz érzéstől, ha érzelmileg intelligens vagy akkor hosszú távon a hasznodra tudod fordítani a depis érzést is.
Az idő múlása pedig....
43 vagyok, családdal, stb., de lélekben kb, mint Ti. És valszeg 10-20 év múlva is ugyanilyan leszek. Tehát az idő múlása relatív. Hatvan akárhány évesen is megtudod tölteni tartalommal és ugyanígy lehet érezni. A lényeg az egészség. Amit lehet meg kell tenni. Kaja, sport, stb, hogy a későbbi tartalom töltésnél ne legyen fizikai korlát. Persze sok minden a sorson, genetikán is múlik, de arra nincs ráhatásunk.
Alapvetően szerintem egy fajta infantilis/érző lét, csak boldogabbá teszi az embert.
Én szerintem át kell érezni, le kell vonni a következtetést és ne erőltesse azt az ember,amire nincsen ráhatása. Jelen esetben pool meccs, vagy ex feeeling reboot!
Elmúlik majd magától, csak nem szabad engedni, hogy betemessen. Biztos vannak megbízható, hozzád közel álló személyek a környezetedben és akkor úgy is szólnának.
No akkor tényleg jó szakemberhez fordulni, ha mondanak valamit.
Avatar
Titinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2721
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2021.05.20. 14:35:16

Oké, én is inkább visszavonom, hogy ez normális. :D Nem az egyáltalán.
Teljesen más szitut gondoltam hozzá, ez így ebben a formában ahogy recrea is írja, neked nem tesz jót.
Írod, hogy a beszélgetésetek alapján nem látsz rá semmi esélyt, neki is teljesen más élete van, neked is, külön országban, évek óta most beszéltetek először. Ezzel csakis önmagadnak ártasz, hagyod hogy elszaladjon melletted az idő, ahogy szintén recrea írja. Ezt nem szabad.
Meg hogy napi 30x nézed majd a tiktokját? De minek? :D
Önmagadat kínzod ezzel, vagy azt hiszed, hogy ha látja hogy nézed minden posztját akkor majd visszaszalad hozzád? Töröld is le a pics@ba, ne nézegesd mert semmi értelme, csak neked lesz rossz. :wink:
Őszintén tedd fel magadnak a kérdést: Ha ezeket tudná, hogy évek óta rá vágysz, meg napi 30x nézed a tiktokját akkor szimpatikus lennél neki ezzel? Újból letiltana csak elárulom.

Egy csomó értékes időt pazarolsz el ezzel, hogy érte sopánkodsz. Mondogasd magadban mindig: Minek? Csak ennyit.

Igazából a legjobb pszichiátriai módszer az lenne, ha tőle hallanád, hogy nincs esély. Na akkor viszont megzuhannál, innál egy hétig, de legalább tudnád. De ez nem hiszem hogy be fog következni mert félsz a választól is. :) Csak rá kéne jönnöd, hogy ez így nem jó, neked magadtól, mert úgy látom nincs senki akinek ezt ki mernéd dumálni és tarkón verne (ezért is írod inkább fórumra), hogy tesó hellóóó. :D

Még egyszer mondom és ismételgesd te is: Minek?
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6192
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.05.20. 13:54:43

Van rá hatásod vagy sincs?
Tudsz rajta változtatni vagy sem?
Ha igen/van, csináld, ha nem/nincs, akkor törődj bele és lépj tovább!
Ha utóbbi egyedül nem megy, merj kérni segítséget, de ne a fórumon :)

Egyébként nem, kicsit sem normális, egyáltalán nem normális, bár a “normális” nem jó kifejezés, inkább azt mondanám, h nem tesz jót neked a dolog. Márpedig, ami nem tesz jót, azt el kell engedni, mert majd egyszer sikerül (igen, fog), akkor visszagondolva azt fogod érezni, h sok időt el.asztál egy olyan dologra, amin nem tudtál változtatni és mai fejjel már nem is akarsz. Nem érzed még ezt, mert fiatal vagy, reméljük, h nem is fogod.

Az elvesztegetett idő nagyon fáj később, mert abból nem lehet újat szerezni :) pénzből, barátokból, nőből, férfiból lehet, lassan egészséget is lehet venni, tárgyakat szintén, új munkád lehet, a világon bárhova költözhetsz, bla, bla...de egy nap mindenkinek 24 órából áll.

Gondolom, ismered a klasszikusokat:
“Bár több időt töltöttem volna anyámmal, apámmal....”
“Bár ne dolgoztam volna minden hétvégén, a családom még itt lenne...”
“Bár otthon lettem volna, és látom a gyereket felnőni...”
“Bár ne epekedtem volna a volt csajom iránt, akit nem tudtam visszaszerezni...”

Hajrá :D

Btw, kiváncsi vagyok, h Zola hogy áll az ügyben, pár év alatt tönkre verte magát a volt csaja miatt, veled mi a helyzet? Megérte?! :)
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 795
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.20. 13:41:34

Nero. írta:
2021.05.20. 13:18:37
Középiskolai szerelem, akkor szakítottunk mikor elballagtam. “Csak” 2 évet jártunk, de nekem leghosszabb kapcsolatom. Alapvetően jó volt minden, de párszor meg csaltam (csak csók) és pont azokkal, akiket a legjobban utált. Összeségében elég disznó/nárcisztikus módon viselkedtem vele, viszont mindig is tudtam hogy szeretem. Amikor minden jó volt mi voltunk a legboldogabbak.

Letiltott/letörölt mindenhonnan szakítás után, de láttam pár hónapja hogy egy ideje vissza oldotta, gondolom ő is leakarta csekkolni, hogy mivan velem.

Múltkor ráírtam és beszélgettünk, nem volt rossz, de azonnal leesett hogy neki már teljesen más élete van (külföldön él) és csak arra volt kiváncsi hogy jól vagyok-e (igen kalandos volt az utóbbi időszak, gondolom ismerősök által tudott róla).

Az sem tesz jót, hogy alapvetően az a típus vagyok, aki sokat rágódik a múlton. Ez most egy hülye példa, de nekem a Liverpool elleni 4-0 nagyon fájt, és legalább heti egyszer visszanézek arról egy highlights videót, ami alatt ilyen depis zene megy. Miben segít? :D Semmiben, de akkor is valamiért újra és újra nézem.

Lehet itt mondani hogy a múlttal nem kell foglalkozni, meg hogy menjek és varrjak le minden második lányt aki szembe jön, de szerintem az érzelmeinket nem tudjuk befolyásolni.

Úgyse hiszi el senki, de ha választhatnék aközött hogy lefekszem 10 általam választott felnőtt filmes csajjal/modellel vagy hogy vele össze jöjjek újra, az utóbbit választanám.
Azt nem választanám hogy csak egy utolsó estére jöjjünk össze, mert valószínűleg másnap reggel fejbe lőném magam. :D

Időközben ráakadtam a Tik-tokjára is, gondolom csak napi 30szor fogom megnézni.
Pszichológuson gondolkodtál már? Szerintem egyébként kb mindenkire ráférne, ártani biztos nem fog. Nyilván akkor lenne értelme, ha te is ki szeretnéd próbálni, és hiszel benne, hogy van értelme. (és itt kerüld el az ilyen instás lájkócsokat)
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6878
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.05.20. 13:18:37

Középiskolai szerelem, akkor szakítottunk mikor elballagtam. “Csak” 2 évet jártunk, de nekem leghosszabb kapcsolatom. Alapvetően jó volt minden, de párszor meg csaltam (csak csók) és pont azokkal, akiket a legjobban utált. Összeségében elég disznó/nárcisztikus módon viselkedtem vele, viszont mindig is tudtam hogy szeretem. Amikor minden jó volt mi voltunk a legboldogabbak.

Letiltott/letörölt mindenhonnan szakítás után, de láttam pár hónapja hogy egy ideje vissza oldotta, gondolom ő is leakarta csekkolni, hogy mivan velem.

Múltkor ráírtam és beszélgettünk, nem volt rossz, de azonnal leesett hogy neki már teljesen más élete van (külföldön él) és csak arra volt kiváncsi hogy jól vagyok-e (igen kalandos volt az utóbbi időszak, gondolom ismerősök által tudott róla).

Az sem tesz jót, hogy alapvetően az a típus vagyok, aki sokat rágódik a múlton. Ez most egy hülye példa, de nekem a Liverpool elleni 4-0 nagyon fájt, és legalább heti egyszer visszanézek arról egy highlights videót, ami alatt ilyen depis zene megy. Miben segít? :D Semmiben, de akkor is valamiért újra és újra nézem.

Lehet itt mondani hogy a múlttal nem kell foglalkozni, meg hogy menjek és varrjak le minden második lányt aki szembe jön, de szerintem az érzelmeinket nem tudjuk befolyásolni.

Úgyse hiszi el senki, de ha választhatnék aközött hogy lefekszem 10 általam választott felnőtt filmes csajjal/modellel vagy hogy vele össze jöjjek újra, az utóbbit választanám.
Azt nem választanám hogy csak egy utolsó estére jöjjünk össze, mert valószínűleg másnap reggel fejbe lőném magam. :D

Időközben ráakadtam a Tik-tokjára is, gondolom csak napi 30szor fogom megnézni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
Cseri
Capitá del Barça
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2021.05.20. 12:47:27

Nero. írta:
2021.05.20. 12:20:33
Újabb depresszív rovat.: :oops:

Az normális dolog ha valakinek még 6-8 év után is hiányzik a volt barátnője?

Az a vicc, hogy azóta volt kapcsolatom (nem komoly), ők nem hiányoznak kicsit sem, viszont a legutóbbi szerelem igen.

Volt annyi eszem hogy megnéztem az instáját, és hirtelen bevillant az összes emlék, meg hogy hiányzik.
Volt érdemi lezárás? Átbeszéltétek? Mi az,amit még elmondanál neki?
Ha tényleg szereted/szeretted, és Ő továbblépett, hagyd el menni!
"Mi fogyasztók vagyunk, az életszínvonal-megszállottság melléktermékei. Bűnözés, éhezés, szegénység? Ezekkel nem törődünk. Mi izgat minket? A színes magazinok, televízió, az 500 csatorna, egy név az alsógatyánkon, viagra, hajnövesztő, műolaj."
Avatar
Titinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2721
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2021.05.20. 12:38:27

Nero. írta:
2021.05.20. 12:20:33
Újabb depresszív rovat.: :oops:

Az normális dolog ha valakinek még 6-8 év után is hiányzik a volt barátnője?

Az a vicc, hogy azóta volt kapcsolatom (nem komoly), ők nem hiányoznak kicsit sem, viszont a legutóbbi szerelem igen.

Volt annyi eszem hogy megnéztem az instáját, és hirtelen bevillant az összes emlék, meg hogy hiányzik.
Normális igen, ebből is látszik, hogy igazi volt. A többiek azért is nem hiányoznak.
Van rá esély, hogy újból összejöjjetek? Vagy hogy kezdő lépésként felvedd vele újra a kapcsolatot? Vagy neki van már más?
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6878
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.05.20. 12:29:56

Vakmacska írta:
2021.05.20. 12:24:36
Nero. írta:
2021.05.20. 12:20:33
Újabb depresszív rovat.: :oops:

Az normális dolog ha valakinek még 6-8 év után is hiányzik a volt barátnője?
Nekem az érzés hiányzik.
A szerelem, tartozni valakihez.
Lehet ezt érzed te is
Nem hiszem, hogy nálam így lenne. Igazából energiát/motivációt se érzek arra, hogy egy új lánnyal “elkezdjem elölről”, még akkor is ha esetleg normális lenne és bejönne.

A fun fact hogy ezzel a lánnyal már biztosan nem fogok tudni összejönni újra, ha fejre állok akkor se.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5376
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2021.05.20. 12:24:36

Nero. írta:
2021.05.20. 12:20:33
Újabb depresszív rovat.: :oops:

Az normális dolog ha valakinek még 6-8 év után is hiányzik a volt barátnője?
Nekem az érzés hiányzik.
A szerelem, tartozni valakihez.
Lehet ezt érzed te is
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6878
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.05.20. 12:20:33

Újabb depresszív rovat.: :oops:

Az normális dolog ha valakinek még 6-8 év után is hiányzik a volt barátnője?

Az a vicc, hogy azóta volt kapcsolatom (nem komoly), ők nem hiányoznak kicsit sem, viszont a legutóbbi szerelem igen.

Volt annyi eszem hogy megnéztem az instáját, és hirtelen bevillant az összes emlék, meg hogy hiányzik.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Ricsesz
Barça C
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2021.05.17. 12:13:53

2021.05.17. 12:16:16

Itt járt már valaki? Hány nap alatt szállítanak ki?

https://karkotoshop.hu/termekkategoria/ ... r-karkoto/
Avatar
Capon
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5390
Csatlakozott: 2005.08.26. 20:17:06
Tartózkodási hely: Budapest VIII-XV-ker Rezervátum

2021.05.16. 03:48:07

Miért rohan egyre gyorsabban az idő:
https://qubit.hu/2019/01/21/miert-rohan ... k-az-ember
(remélem lehet linkelni, ha nem törlitek)
Nem hosszú cikk.

Egyébként a gyerekvállalásról aztán meg a szétválásról egyet értek az előttem szólóval, gyereket csinálni mindenki tud, az már más kérdés, hogy az emberek 10%-nak nem lenne szabad soha gyereket vállalnia, mert még egy kutya tartásához is hülye.
Nem is tudom már melyik szülészeti klinika vagy kórház közelében járkáltam évekig. Egy nap nem telt úgy el, hogy ne lássak 4-5-6 terhes kismamát az utcán cigizni évszaktól függetlenül egy szál hálóingben, pár méterrel odébb meg a kórházi személyzet cigizgetet tök lazán.

De van a másik helyzet is. Ha visszamegyünk 70-80as évekre, azért az sem volt sokkal jobb amikor azért nem váltak/válhattak el házaspárok mert nem volt hova költözni, nem volt lakhatási lehetőség sem anyagi fedezet. Hány kényszerből együtt maradt család ment így félre és nevelt fel sérült antiszociális, később alkoholistává vagy más zavartá vált gyereket/felnőtett. Az ország egyik fele alkoholista, a másik meg mentális, idegi gondokkal küzd és ők nevelik ki az új generációt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5376
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2021.05.15. 11:21:01

miro. írta:
2021.05.15. 10:16:37
Nero. írta:
2021.05.06. 15:43:44
Egy kicsit más téma (depressziós rovat :D)

Van köztetek olyan ami mondjuk 25-35 körüli és hirtelen meglepődött/lesokkolt attól hogy milyen gyorsan elszaladt a “gyerekkor”?

Én 28 leszek, és engem kifejezetten zavar hogy így repül az idő.
En 28 vagyok,ugyanez kb.
Engem is lesokkolt, pedig 43 vagyok. És még mindig egyedül. Pedig vágyom a családra. Ez az uccsó 10 év baromira elrohant mellettem, összefolyik az egész. És sajna a gyerekkorból is már rengeteg minden kiesik. Csak pillanatok vannak meg.
A szakítás meg... az más tészta. Mindenhonnan ez jön már, ha nem tetszik válts. Nincs kitartás, az első problémánál feladják, szétmennek, keresnek mást. És persze legtöbbször a pénz miatt, mert a mai világ csak erről szól, ezt nevelik a fiatalokba.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1251
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2021.05.15. 10:16:37

Nero. írta:
2021.05.06. 15:43:44
Egy kicsit más téma (depressziós rovat :D)

Van köztetek olyan ami mondjuk 25-35 körüli és hirtelen meglepődött/lesokkolt attól hogy milyen gyorsan elszaladt a “gyerekkor”?

Én 28 leszek, és engem kifejezetten zavar hogy így repül az idő.
Körülöttem pedig azt látom hogy mindenkinek gyereke van, házat épít, stb., de nekem jelenleg erre semmi motivációm én csak élni akarom az életem, pedig ideje lenne “felnőni.”
En 28 vagyok,ugyanez kb.
De nem erzem magam idosnek,es pl lehet kicsit megkeseredett vagyok,de ezek akik 20-25 eves korukig 2 ev jaras utan gyereket csinalnak,5-10 even belul szetmennek. :D Ez miatt foleg,hogy nem erzem magam elkesve. Parommal tok elvagyunk,de szerintem el kell engedni ezt a szorongast a jovovel vagy a helyzettel illetoen.
A vilagunk nem ezt sujkolja,hogy nyugodj meg,alapits csaladot,es lassulj le.

De az teny,hogy a “kolyokkor” az nagyon gyorsan elment es azt mondjak,ahogy idosodsz annal gyorsabban megy. :)
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6192
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.05.11. 23:06:32

zsoltfree írta:
2021.05.11. 22:31:45
Tegyük fel, hogy:
Elmentek mondjuk az asszonnyal nyaralni. A parton vagytok. Telefon legalább 1 van nálatok. És ezen felül legalább 1 bankkártya és egy apartman-, vagy akár kocsi kulcs is. De simán lehet több ilyen értékes dolog is. Ilyenkor hogyan tároljátok, hogy mondjuk mind a ketten be tudjatok menni fürdeni?
https://www.octogon.hu/design/a-valsag- ... trandszef/

Ebből még nincs forgalomban és szerintem képlékeny is a jövője, de hiánypótló. Haverom és üzlettársam az egyik alapító.

Vagy a klasszikus megoldás: letakarod a törölközővel :mrgreen: esetleg, ha az asszony megengedi, h menjen a csajod is, akkor addig vigyáz ő rá :mrgreen:

Egyébként Revolut, akkor “csak” egy telefon kell, kp és bankkártya maradhat otthon.
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 795
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.11. 22:31:45

Tegyük fel, hogy:
Elmentek mondjuk az asszonnyal nyaralni. A parton vagytok. Telefon legalább 1 van nálatok. És ezen felül legalább 1 bankkártya és egy apartman-, vagy akár kocsi kulcs is. De simán lehet több ilyen értékes dolog is. Ilyenkor hogyan tároljátok, hogy mondjuk mind a ketten be tudjatok menni fürdeni?
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6192
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.05.07. 19:55:43

zsoltfree írta:
2021.05.07. 15:57:22
A devizás időszakban kb még lenézték az embert, ha volt 5 milliója és még ugyanennyi hitelt akart csak felvenni, és abból akart venni egy panelt. Inkább azt javasolták vegyél fel 5 helyett 10-15 milla hitelt és vegyél új lakást. Akkor én ilyen közhangulatot tapasztaltam. És ezeket az irgalmatlan hiteleket nem gazdag emberek vették fel.

Azért más, ha veszel fel mondjuk egy 15 millás ingatlannál 10 hitelt, és mondjuk van önerőd. Devizánál ez pár év alatt (jellemzően ezek 15-20 éves futamidők voltak) 1,5 / 2 szeres tőke összeget jelentett, ami kb azt jelenti, hogy van egy 15 millás házad, és van rajta 15-20 milla hitel (inkább utóbbi). Na ez ugye már nem jó, mivel a bankok ezt úgy szokták adni, hogy ha behajtásra kerülne az ingatlan kb 60-70 százalékos áron, akkor azonnal visszakapja a pénzét és a behajtási díjat. Már csak ettől csődbe mentek volna családok. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlanárak ennek hatására (0 kereslet, hirtelen sok kínálat) estek. Szóval az a 15 millás ingatlan már 10-12-t ért, tehát 3 de akár 10 millával több hitel is volt rajta, mint maga az értéke!

Ezzel szemben a babaváró hitel a 0% kamatával, és ilyen apróságokkal, hogy lehetőséged szüneteltetni is, vagy x gyerek felett el is engedik. Aki ilyen hitelnél csődbe megy az meg is érdemli. A devizánál ott is benne volt az egyén felelőssége (amiért az 5 millás önerőjéért mondjuk nem volt elég a panel lakás, neki 2-szer annyiér kell inkább új), de ott nem mohó gondolkodással is könnyen rá tudott fázni az ember. (érintve voltam).

Ez kb olyan mint amikor a sok idióta felsőfokú iskolát végzett fiatal fikázza a diákhitelt, hogy annak soha nem lesz vége. (2%-os kamat).
Annak az időszaknak alapvető problémája volt, h olyanoknak adtak ingatlant, akiknek albérletre sem volt pénzük és olyanoknak új autót, akiknek BKV bérletre sem. Arról, h hogyan alakultak és mi lett a devizahitelekből, oldalakat tudnék írni, ezért nem teszem, szerencsére az én családom nem volt benne érintett, így azonosulni sem tudok azokkal a személyekkel, akik igen.

A babaváróval van a kisebb gond, a csokkal már nagyobb. Mekkora egy 2-3 gyermekes, családi házas, két autós, hitellel rendelkező család havi rezsije? Es a bevétele?
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 795
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.05.07. 15:57:22

recrea írta:
2021.05.07. 14:07:08
zsoltfree írta:
2021.05.07. 13:50:54
"- beszélgess el néhány devizahitelessel vagy majd 10 év múlva pár CSOK-ossal" - azért van némi különbség a kettő között. Ez kb olyan hasonlat, hogy egy uzsorás cigó maffiózótól kérsz kölcsön fél millát, vagy anyádéktól. Mind a kettő valahogy hitel, de ennyi a hasonlóság.

Röghöz kötve pedig nem annyira vagy. Egy házat el tudsz adni, és bár nem a tiéd, de a banki hitelen kívüli maradék tőkét ki tudod belőle venni, míg egy albérletből nem. Ez a tőke 1-2 év alatt nem annyira értelmezhető (kivéve ha nincs árrobbanás), mert ahogy mondod az ügyvédi költség, illeték, vagy a hirtelen ráköltött felújítási összeg simán elviszi azt az 1-2 év alatt törlesztett tőkét. Viszont egy 5 éves periódusban azért már kevesebb a hiteled tőkéje.
Annyiban hasonlítottam össze őket, h mindkettő esetben sok a felelőtlenség és rengeteg bebukott hitel lesz a most felvett hitelek között is. Vélhetően én találkoztam itt a legtöbb devizakárosulttal, sosem állok le diskurzust folytatni arról, h ki a hibás, ki a felelős, hogy kellett volna/hogy nem, kizárólag a megoldást keresem vagy vázolom. A tény az, hogy mindenkitől az utolsó fillérig be fognak hajtani mindent, ha kell, lehúzzák a bőrt is, h kell, az utcára raknak. Egyébként a devizahitelt meg most a csokot is ugyanattól a bandától veszed fel :)

Azt a házat 2009 és 2012 között pl nem tudtad eladni, mert kevesen vettek ingatlant, ha igen, akkor alkuval, kínálati piac volt, most meg keresleti piac van. Mondom még egyszer, nekem is saját lakásom van, hitellel és sokat éltem albérletben is és családi házat is szeretnék, csak nem szeretnék érte életem végéig gürcölni, nem éri meg. Mi fog történni, ha kormányváltás van és az új kormány egy tollvonással elveszi a támogatásokat? Merre mozdítja majd az árakat?

Ügyvédi díj vétlenék keletkezik 0,5-1% + áfa között szokott lenni.
A devizás időszakban kb még lenézték az embert, ha volt 5 milliója és még ugyanennyi hitelt akart csak felvenni, és abból akart venni egy panelt. Inkább azt javasolták vegyél fel 5 helyett 10-15 milla hitelt és vegyél új lakást. Akkor én ilyen közhangulatot tapasztaltam. És ezeket az irgalmatlan hiteleket nem gazdag emberek vették fel.

Azért más, ha veszel fel mondjuk egy 15 millás ingatlannál 10 hitelt, és mondjuk van önerőd. Devizánál ez pár év alatt (jellemzően ezek 15-20 éves futamidők voltak) 1,5 / 2 szeres tőke összeget jelentett, ami kb azt jelenti, hogy van egy 15 millás házad, és van rajta 15-20 milla hitel (inkább utóbbi). Na ez ugye már nem jó, mivel a bankok ezt úgy szokták adni, hogy ha behajtásra kerülne az ingatlan kb 60-70 százalékos áron, akkor azonnal visszakapja a pénzét és a behajtási díjat. Már csak ettől csődbe mentek volna családok. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlanárak ennek hatására (0 kereslet, hirtelen sok kínálat) estek. Szóval az a 15 millás ingatlan már 10-12-t ért, tehát 3 de akár 10 millával több hitel is volt rajta, mint maga az értéke!

Ezzel szemben a babaváró hitel a 0% kamatával, és ilyen apróságokkal, hogy lehetőséged szüneteltetni is, vagy x gyerek felett el is engedik. Aki ilyen hitelnél csődbe megy az meg is érdemli. A devizánál ott is benne volt az egyén felelőssége (amiért az 5 millás önerőjéért mondjuk nem volt elég a panel lakás, neki 2-szer annyiér kell inkább új), de ott nem mohó gondolkodással is könnyen rá tudott fázni az ember. (érintve voltam).

Ez kb olyan mint amikor a sok idióta felsőfokú iskolát végzett fiatal fikázza a diákhitelt, hogy annak soha nem lesz vége. (2%-os kamat).
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13471
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.05.07. 14:24:00

zsoltfree írta:
2021.05.07. 14:01:52
csababarca írta:
2021.05.07. 13:52:57
amúgy ügyvédi költség alatt mit értünk?
illetve illetékmentes a telek, ha 4 éven belül épít rá az ember.
Sima lakás/ház vásárlásnál például a vételár 0,5-1%-a az ügyvéd. Vagyonszerzési illeték pedig 4%. Tehát egy kis pesti lakásnál is ha meg tudod szerezni 20 milláért, akkor van még vele 1 millió költséged. Ez az illeték persze kevesebb lehet, mert ha 1 éven belül volt eladott ingatlanod, akkor az új ingatlan - régi ára, és ennek a 4%-át kell számolni. Erre az illetékre egyébként indokolt esetben lehet részletfizetést is kérni, vagy régebben még méltányosságból el is engedték. Ha jól tudom, akkor gyerekeseknél ezt elengedik.

(tervrajzokat linkeltem neked reggel, azt láttad?)
Jah vágesz.
Illetékre vannak csökkentések, bizonyos esetekben “csak” 2%.
Ügyvéd oké, de az nem tétel igazából.
Ha egy normálisan albérleti szerződést csináltatsz, ügyveddel az is annyi.

Néztem, elmentettem, este áttanulmányozom!
Köszi!
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6192
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.05.07. 14:19:29

Titinho írta:
2021.05.07. 13:18:02
recrea írta:
2021.05.07. 12:44:49
Igen, ezek a 40 milliós kérdések :D biztosan sok motivációs guru tud erre sokféle dolgot mondani, én sajnos nem, mert nem tapasztaltam meg, átlagember vagyok. Mondjuk engem a hideg kiráz a sok mentortól, coachtól, motivációs előadótól. Jól mutatja az ország lelki állapotát, h ezek ennyien megélnek.

Mint sok minden másra, erre is a megelőzés a megoldás, szerintem aki feladja, az onnantól vegetál. Nem szeretném megtudni.
Mondjuk jah ezekkel betaláltam rendesen. :D

Én egyenesen hányok az ilyen motivációs trénerektől meg guruktól, én sok barátomnak úgymond "terepeutája" vagyok, mégsem csinálok belőle karriert.

De köszi azért a választ. :wink: Inkább az utóbbi egy év ami "fárasztóbb" ilyen szempontból, ez a vírus helyzet sok mindenben rányomta a bélyeget bizonyos dolgokra.
Ha egészséges vagy és minimum 0-án állsz, akkor nagy bajban nem vagy. Ha emellett még nyugodtan is alszol, akkor jobb helyzetben vagy az átlagnál :D

Én elég sokat stresszeltem életem során, olyan típus is vagyok sajnos, de én akkor tudok a legjobban teljesíteni. Ha a sok pénz és a stresszmentes élet között kéne választanom, egy pillanatig nem gondolkodnék. Egyáltalán nem következik az elsőből a második.
Válasz küldése