Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
7
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
11
39%
- Füstölök, mint a gyárkémény
7
25%
- Alkalmanként rágyújtok
3
11%
 
Szavazatok száma: 28
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2022.10.23. 07:06:05

LG írta:
2022.10.22. 19:06:06
Elektromos borotvát használ valaki? Érdemes váltani rá manuálisról?
One blade-et hasznalok. Nekem bejon,viszont nem nyirja ugy nullara,mint a manualis. Ha 2-3mm-re hagyod akkor jo valasztas.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 20183
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2022.10.22. 19:06:06

Elektromos borotvát használ valaki? Érdemes váltani rá manuálisról?
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3294
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.09.27. 10:49:27

Vakmacska írta:
2022.09.27. 05:41:56
Ja, a "zene" is egy minimalista valami lett, szól egy tamtam, valamit érthetetlenül vartyognak rá.
A másik meg a bíró. Ismételten.
Valahol olvastam még múlt héten- hsz vagy cikk volt, nem tudom már. A lényeg: leírták, hogy nem fogják hagyni, hogy az angolok kiessenek, hatalmas presztízsveszteség lenne, minket akarnak majd kiejteni.
Ez nem jött össze.
Áthoztam. A bírók ma már biztos, hogy sokkal kevésbé tudnak csalni. Eleve nem vagyok összeesküvéselméletes, de ha az is lennék, és úgy gondolnám, hogy a bírüknak ki van adva, vagy a bíró csak magátül favorizál, akkor is rengeteg objektív dologgal nem tud már mit kezdeni, ilyenek a lesek, vagy boka feletti szabálytalanságok, utolsó emberesek, a kezezés is a 16-oson belül, meg hát a legtöbb 16-oson belüli eset amúgy is. Régen meg csak belefújt a sípjába, és az lett amit elsőre látott, még csalás nélkül is rengeteg tévedés volt.

De inkább a másikra akartam reagálni, ez szerintem abszolúte nem korrekt. Ha a mainstream-ről beszélünk, akkor rendben van, bár talán az sem ugyanaz, mint a foci, mert a mainstream zenét az emberi igény alakítja ki (mármint direkt módon, mert ez a focira is igaz, de ott az igény inkább az, hogy sok meccs legyen, és bírja mindenki, ezért lett fizikálisabb, nem azért mert az emberek nem a cseleket néznék inkább... ami azért szintén túlzás szerintem, hogy már nincsen...). De minden egyes műfajból több és szebb van, mint régen, már csak azért is, mert sokkal öbben alkotnak, nagy számok törvénye. Elképesztően gyönyörű kortárs komolyzenék vannak, de milliószám vannak folkénekesek, rock, mondhatnék bármit. Csak keresni kell, mert most nem az van, hogy van egy rock'nroll együttes, meg van egy híresebb popegyüttes, meg van egy xy, akinek szép hangja van, meg van 3 komolyzenés, és akkor az van, azt kell hallgatni, és azt nyomja minden.
Mindenből sokkal, de sokkal több van, mint régen, akármit is kedvelsz. Nyilván ha direkt egy régies hangzást kedvelsz, mint egy Beatles, akkor olyat nem fogsz találni, de az meg inkább nosztalgia miatt jobb, objektíven nézve akkoriban gyengébb volt az éneklés, ráadásul a hangtechnika is, emiatt még az eleve gyengébb ének is még rosszabbnak hangzott. Ma már egy nyolcvanadrangú garázsrock együttesben is jobban énekelnek az emberek, mint régen bármelyik sztár.
Javaslom google-be beírni a "similar music to xy"-t, ahol xy nyilván egy kedvenc énekesed, bandád, stílusod. És milliószámra fogsz találni embereket, akikről sosem hallottál, és nagyon tetszhet a zenéjük. És ők sem noname valakik, többmilliós nézettségű youtube videókról lehet szó, csak egyszerűen olyan felfoghatatlan mennyiségű van, hogy nem tudhatsz a 99%-ukról.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3294
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.08.31. 10:21:32

Guille szerintem jól látja. Amiről írsz, az a bennünk lévő (nyilván elsősorban a férfiakban) agresszió szükségszerű kiélése, amiről írtad is, hogy még mindig bennünk van, csak már nem annyira van szükség rá a hétköznapokban. Amúgy pont ezt hoztam fel érvnek páromnak, aki nem értette, miért nézünk focit, meg miért ordítozunk, ha mondjuk gólt rúg a csapatunk. :D Így meg is értette a dolgot. Szerintem is korrekt érv. Én sokkal inkább a határokról beszélek. Egy fórumon ez már a felesleges sértegetés, mivel itt azért van idő gondolkodni is egy írás alatt. Írásban eleve jóval nagyobb az elvárás kulturáltság terén. Élőben meg mondjuk az én szubjektív határom az, hogy menjünk ki, tomboljunk, kiabáljunk, élvezzük, stb, de mondjuk ne fenyegessük durván a másik tábort vagy ne dobáljunk sörösüvegeket rájuk. Ergo ne ártsunk közben tök feleslegesen senkinek. Nálam eddig a pontig megy a szurkolás, ezen túl nálam már nem érv a lokálpatriotizus, csoportba való tartozás, stb, mert ez nem az utolsó szarvas a földön, amit én vagy a családom mások testén keresztül is le akar vadászni, hanem egy játék, ráadásul semmiben nem lesz jobb tőle az életed, szemben azzal, mintha mondjuk... mittudomén... egy sötét sikátorban megkeresnéd a felettesedet, akinek a helyére pályázol. Nyilván minden erkölcsi ponton gázos, de evolúciós szinten lenne legalább hasznod belőle.

Én sem fogom ajnározni a Reált, mert Barcásként van bennem kötelező ellenérzés (bár Raúl volt az egyik kedvenc játékosom korai tinédszer koromban, pedig már Barcás voltam... Casillas meg nem sokkal ezelőttig a kedvenc kapusom volt), de nem foglak értelmetlenül lehülyézni, sőt, egy játékosotokra sem fogom azt mondani, mekkora ürülék, csak mert nálatok játszik.

Persze az igazi nagyokra ez a tisztelet helyben meg tv-ben is megvan, Modricot néha tapsvihar kíséri le Barcelonában is, mint ahogy pl. Iniestát is Madridban. De persze ez kicsit más, mert ők már tényleg olyan művészetté emelték néha a focit, hogy nem lehet nem értékelni őket a másik oldalról sem.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 601
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2022.08.30. 19:29:37

Szerintem alapvetően mindkettőtöknek igaza van, mert nem ugyanarról beszéltek.

Te inkább az agresszió/vélemény határozott kifejezéséről írsz, míg Bence a kulturáltságról/humánumról.

Az tény, hogy butaság a konfliktus elkerülésére menni minden helyzetben, ugyanakkor egy kulturált, intelligens ember nem fog pl. azért anyázni/veszekedni veled, mert más pártra szavazol, vagy más csapatnak szurkolsz. Ahogy itt a fórumon is többen ellenségesen viselkednek veletek, holott teljesen normális hozzászólásaitok vannak, nyilván önmagában azért, mert a Madridnak szurkoltok, tehát "alapból gyökerek vagytok".

Szóval én úgy próbálnám szintetizálni a kettőtök álláspontját, hogy bele kell állni a konfliktusokba (persze ha a másik oldalon egy pszichopata/szociopata van, akkor inkább menekülni kell :)), viszont ezt normálisan, kulturáltan a másik embert tisztelve kéne megtenni.
Ez nyilván nem mindig könnyű, főleg ebben a mai degenerált világban, de ez lenne az optimális attitűd. :idea:
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 825
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2022.08.30. 18:26:46

Jó, akkor áthozom.
bence0330 írta:
2022.08.30. 17:07:23
Amiért nem vadászunk, gyűjtögetünk a betevő falatért, és verünk meg másokat furkósbottal egy tágasabb barlangért ---> civilizáció. Előbbiek is ösztöni agressziók voltak, amit mind elnyomtunk/eltűntek, pedig azoknak még értelmük is volt. Most meg csak minimális szinten, átalakulva (törtetés egy jobb állásért, stb.). Egy focicsapat miatt veszekedni, esetleg verekedni totál felesleges. Írott formában meg aztán pláne semmi értelme. Szerintem.
Vitázni nyilván van értelme, mint bármi másról, önmagad felvállalása sem tudom, hogy jön ide, épp erről van szó, hogy szerintem semm baj azzal, hogy madridista vagy, és emiatt normálisan el fogok tudni beszélgetni egy adott témáról, Real-játékosról, bármiről, anélkül, hogy azt mondanám, hogy fúúúj ez reálos, ezért egy kalap bélsár, vagy nekiesnék mérgemben a pálya szélén, mert mondjuk az egyik csapatnak szurkolok, de a másik nyert egy igazságtalannak tűnő tizivel a 99. percben. Pláne mindezt rokonnal, baráttal.
De persze ez saját vélemény.
Szerintem összekevered a civilizációs fejlődést a technológiai fejlődéssel. Vadászás és gyűjtögetés helyett van mezőgazdaság és ipar, tágasabb barlang helyett van kényelmesebb luxusvilla, furkósbot helyett van pénz. Jó, nyilván, a mai társadalmak a nyugati világban az emberi jogokra épülnek, tehát furkósbottal valóban nem verik egymást az emberek. De alapvetően ma is ugyanazok az ösztönök és szükségletek vezérelnek minket, és ez nyilvánul meg az ősemberhez képest fejlettebb formában, de nagyon hasonló célokban.

Pl. törzsi szellemiség, valahová tartozás érzése. (Akiben ez nincs meg, az általában valamilyen traumára vagy egyéb lelki problémára vezethető vissza, tehát nem egy normális állapot.) És ugye pont erről szól a szurkolás is. Mert ha az embereket konkrétan a játék szépsége fogná meg, akkor a legjobb 10-20 csapatnak lennének csak szurkolói a világon, akik a legjobb, leglátványosabb focit játsszák. De nyilván nem így van. Lokálpatriotizmus, politikai nézetek, családi hagyományok stb. , ezeknek ezerszer nagyobb jelentősége van a futball világában, mint hogy melyik csapat milyen focit játszik. És itt jön képbe önmagad felvállalása, mert ha tartozol egy törzshöz, akkor azzal egy önazonos ember számára szerintem nem fér össze akármi. Pl. hogy a Barcelonának szurkolsz, de utálod a piros és kék színeket. Vagy a katalán kultúrát. Vagy épp az, hogy nem azonosulsz a Real Madrid elleni rivalizálással. Nyilván ez egy tartomány, itt a fórumon is van aki bármelyik madridistával elbeszélget és vannak kifejezetten véresszájú emberek, de nekem személy szerint elég gáz (nem akarok erősebb szót használni, mert nem személyeskedni szeretnék) h madridista vagyok, de hűdenagy tiszteletben tartom a Barcelonát, mert hogy sportszerűség, ellenfelek nem ellenségek stb. Vagy hogy két bármilyen rivális csapat szurkolói közös szektorból ÉLVEZIK a meccset. Vagy hogy lila vagyok, de ha a Fradi kijut az Európa-ligába, ott azért szorítok nekik. Szerintem ezek elképzelhetetlenek egy komoly szurkoló számára. Nyilván vicces leírni ilyet mikor egy 2700 kilométerre lévő csapatnak szurkol az ember, de szülővárosom csapata, a Diósgyőr esetében a tavalyi szezonban pl. 14 idegenbeli mérkőzésen vettem részt, nem kevés pénzt, energiát, szabadidőt és a hangszálaim épségét feláldozva egy olyan dologra, amiből alapvetően a "befektetés" 1-2 százalékát ha visszakapja az ember attól a hulladék csapattól. De nme is a foci miatt járok meccsre, nem érdekel. Én ugyanilyen szemmel tekintek a Real Madridra is, és pont ezért távolodtam el teljesen a csapattól, mert egy teljesen műanyag klub lett már jó ideje, tradíciói nagyrészét felrúgva, fizetett szurkolókkal és kitiltott ultrákkal. Lehet itt akárhány címet nyerni, de pont az nincs meg, amiről szólna a foci, a közösségi élmény és az őszinte érzelmek.

Nyilván aki egész életében tévéből szurkolt a csapatának, nem így fogja gondolni.

De az tény, hogy az életben, legyen szó akár magánéletről, akár karrierről, nem szerencsés dolog az embernek elkerülni a konfliktusokat és nem felvállalni a véleményét. Ugyanúgy igaz ez a futballra is szerintem. Én pl. nagyon jó dolognak tartom, hogy anno Figóhoz egy levágott disznófejet vágtak hozzá a barcelonai ultrák, annak ellenére, hogy a saját csapatom játékosa volt. Mert erről szól a futball és ha nagyon bele akarnék menni egy filozófiai irányba, akkor talán az sem túlzás, hogy ez az igazi tisztelete az ellenfélnek / ellenségnek. Nem megtagadni a rivalizálást, hanem életben tartani.

Az h két barát emiatt megutálja egymást, egy teljesen más dolog. Nekem nagyon sok haverom van különböző magyar és külföldi csapatok ultra- vagy huligáncsoportjaiból. Aki olyan, azzal nem beszélünk fociról, és ennyi. Ezt minden értelmes ember képes lehet megtenni a család és a barátok kedvéért.
Kép
Avatar
BarcasKrisz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 369
Csatlakozott: 2006.05.07. 22:46:31

2022.08.23. 23:51:20

Sziasztok,

olvastam a főoldalon lévő cikket Juan Carlos Unzue-ről és az ő sajnálatos betegségéről. Nagyjából tudom, hogy mi az ALS, tudom, hogy gyógyíthatatlan betegség, az izmok (a szemmozgató izmok és a szívizmok kivételével) teljesen elsorvadnak. Valaki (esetlegesen a fórumot olvasó hozzáértő) tudna valami bővebb felvilágosítással szolgálni, hogy a betegség kezelése illetve az okok felderítése (ugye ha jól tudom, a kiváltó okok sem ismertek) hogyan áll mostanság, mennyire reménykeltőek a kutatások? Csak, mint érdeklődő és aggódó szurkoló kérdezem, nem vagyok érintett és hála Istennek rokonaim, barátaim között sincsenek ilyenek.
" A hazád nélkül, senki sem vagy
Nincs már helyed, nincs életed,
Jöttment lett a bélyeged..."

/Ismerős Arcok/
http://www.ismerosarcok.hu
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 771
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2022.08.03. 23:03:43

Idáig kell eljutni!

https://youtu.be/UCbjFuEYtjU

Vicc nélkül! Nálam működik.
Én megfigyeltem magamon, hogy korábban mikor gyújtottam rá láncban. Buszmegálló, munkahelyen bizonyos alkalmakkor, bizonyos emberekkel és rájöttem, hogy ilyenkor szimplán pótcselekvésképp gyújtottam rá. A pótcselekvés fejben dől el és nem hagytam, hogy a pótcselekvés, vagyis a cigi irányítson. Nem tartom magam dohányosnak, de bizony mikor jól esik rágyújtok bizonyos alkalmakkor, mert ugye már leszoktam! :-)
Nem egyszerű különben, de nálam úgy jött be, hogy nem arra gondoltam, hogy csak most bírjam ki. Egyszerűen nem gondoltam rá és valahogy ez a lánc megszokás elmúlt. Persze nyilván mindenkinél más a megoldókulcs, de hajrá! Szokj le, hogy bármikor rágyújthass! 😀
Avatar
Guille
Capitá del Barça
Hozzászólások: 601
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40
Tartózkodási hely: Hungría

2022.08.03. 17:47:30

Szerintem az a kulcs, hogy tényleg ne akarj már cigizni. Amíg szívesen csinálod (és valójában csak így van értelme), addig úgy is vissza fogsz rá menni, hiszen nincs elég érdeked abban, hogy abbahagyd.
Szóval fontos, hogy legyen egy komoly motivációd a váltáshoz és persze végig is kell vinni, ami legalább 1 hónap. Ha sokat piálsz, az nehezítő körülmény, mert megengedő leszel magaddal.
Én mondjuk sosem szívtam ilyen doboznyi mennyiségeket egy nap, de a végére már semmi élvezet nem volt benne, csak a megszokás/kényszer, így eléggé idegesített ahhoz, hogy viszonylag könnyen abba tudjam hagyni.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20723
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.08.02. 19:27:10

messideco írta:
2022.08.02. 19:07:23
Ha jól tudom, az első rész a Rövid úton leszokni a dohányzásról c. viseli, az megvan nekem is :D
Sőt, van benne egy "a dohányzás előnyei" c. fejezet is. Két üres oldal 😂
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12197
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2022.08.02. 19:07:23

Ha jól tudom, az első rész a Rövid úton leszokni a dohányzásról c. viseli, az megvan nekem is :D
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1603
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2022.08.02. 17:01:52

messideco írta:
2022.08.02. 10:47:27
Talán ez a kérdés már rég merült fel: aki le tudott szokni a cigiről, hogyan sikerült? :-k
Allen Carr - Végre nem dohányzom című könyvét ajánlom elolvasni.

Kb. 100 oldal. Nekem bevált, és sok más ismerősömnek is. Mire a könyv végére érsz, teljesen átformálja a dohányzásról alkotott képedet, és sok olyan félelemre választ ad, ami egy dohányosban felmerül, amikor a leszokás gondolatával kacérkodik. Meg az írója egy egész értelmes palinak tűnt jó gondolatokkal. Igazából még akkor is el lehet olvasni a könyvet, ha nem akarsz leszokni vagy eleve nemdohányos vagy. :D

Én nem hittem azelőtt semmi ilyen hiperszuper könyvben, ami meghozza az áttörést, de ezt tudom ajánlani. Ha gondolod "kölcsönadhatom". :mrgreen:
Avatar
soadroli
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4884
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2022.08.02. 13:48:01

nem értem miért jó a cigi...rohadt drága, büdös, káros...
inkább költöm piára és szerencsejátékra azt a pénzt :mrgreen:
Kép
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3294
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.08.02. 12:17:20

messideco írta:
2022.08.02. 11:53:12
Az igen :D

Elsősorban spórlás céljából akarom letenni, a fizetésem 25-30%-a nem kellene rámenjen a cigire, és ráadásul a román kormány ismét emelt az árán (vagyis csak a dohányipari termékek adóján, azaz a füstölők fogják megfizetni...).
Hát akkor pláne. Volt egyszer egy közmunkás, akivel egy helyen dolgoztam, akkor még 50 nettó volt a bérük. Napi egy dobozzal szívott, akkori áron 30 körül. Egyszerűen nem értettem, hogy él, mert oké, falun családdal élve 50-ből legalább nem hal éhen, de hát maradt neki cigi után 20. :D
Ez szerintem jó motiváció lehet, vizionáld, hogy mit tudsz tenni azzal a pénzzel, ízlés szerint, ha takarékoskodó vagy és félretennéd, akkor azt, vagy valami általad kedvelt dologra égetnéd inkább el, akkor azt. :D
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
drobika
Capitá del Barça
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08

2022.08.02. 12:13:11

messideco írta:
2022.08.02. 10:47:27
Talán ez a kérdés már rég merült fel: aki le tudott szokni a cigiről, hogyan sikerült? :-k
Nem dohányzom, viszont körülöttem vannak a baráti körben. Kívülállóként azonban azt tudom elmondani, hogy van két jó barátom akik ezzel a gonddal küzdöttek és küszködnek a mai napig.
Az egyik csak koca dohányos, csak poénból ment ki a többiekkel bagózni. Ő elhatározta befejezi, és letette gond nélkül. Évek óta nem nyomja.
A másik barátom is elhatározta. Kiderült, ő nikotinfüggő. Ő is próbálta mindenhogy. Tapasszal, rágóval, fene tudja mivel, hetekig vért izzadt, remegett, minden baja volt, nem tudta legyűrni a nikotinhiányt és most is szívja.

Minden fejben dől el, és hogy kinél mit okozott a nikotin. Segítséggel, amit nem szabad szégyellni, kérni kell, nagyon jó eséllyel abba lehet hagyni.
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12197
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2022.08.02. 11:53:12

Az igen :D

Elsősorban spórlás céljából akarom letenni, a fizetésem 25-30%-a nem kellene rámenjen a cigire, és ráadásul a román kormány ismét emelt az árán (vagyis csak a dohányipari termékek adóján, azaz a füstölők fogják megfizetni...).
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20723
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.08.02. 11:38:35

27 eve szivom, jelenleg napi 2 doboznal tartok. Egyszer probaltam leszokni a fokozatossag elvet kovetve, de nem ment. En gyenge vagyok hozza, meg szeretek is fustologni. Egeszegtelen, draga, budos, de hat ez van.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3294
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.08.02. 11:15:40

messideco írta:
2022.08.02. 10:47:27
Talán ez a kérdés már rég merült fel: aki le tudott szokni a cigiről, hogyan sikerült? :-k
Soha nem szívtam cigit, de tán ez is releváns lesz, mert a motiváció, nehézség hasonló, még ha nem is ugyanaz (pl. a ciginél tudom, hogy mozdulatok, a megszokás is belejátszik, esetleg a szociális vonzatai, stb). Én több évig szedtem morfiumot (orvos által felírt, szükségből). Egy ponton túl már nyilván többet ártott, mint használt, a fájdalomcsillapító hatása ennyi idő alatt ugye meg is szűnik, és le akartam szokni. Amúgy nem túlzottan nagy az akaraterőm. Igazából nálam egy alaposan megalapozott, logikailag alátámasztott döntés volt: drága, sok a mellékhatása, rombolja az egészségem, stb. Tudtam, hogy 1 hétig rosszul leszek, de tudtam, hogy utána meg jobban, és ennyit megér.

Cigire átvetítve azt mondanám magamnak, hogy büdös, drága, és megölöm magam vele, ráadásul másokat is zavarok, de szerintem hasonló lenne a metodika, ugyanúgy azt gondolnám, hogy lesz@rom, hogy a következő pár nap milyen lesz akár mentális (sóvárgás, idegesség), akár fizikális szempontból, mert utána jobb életem lesz. Nyilván nem vagyok cigis "cipőben", szóval ez csak tipp.

De persze gondolom eleve mindenkinek más az utóhatás, több embert ismertem, egyik nagyon közeli barát, akik letették, és soha nem kívánták újra, ők is hasonlóról számoltak be, egy kemény, logikus döntést hoztak, és kész, nem volt vele több gondjuk.

Szóval én azt gondolnám, hogy ez fejben dől el, és egy nagyon kemény, számodra is szimpatikus jövőképpel kecsegtető döntés a kulcs. Nem úgy, hogy "hát, jóóó lenne, majd esetleg leszokom, ha úgy alakul..."
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2022.08.02. 11:03:23

15 eve nem cigizem, elotte napi egy csomag volt, hogy keves volt

3x hagytam el 3-3 hetre mindig, de ragyujtottam megint egy szalra es visszaestem

utoljara ugy csinaltam, hogy kitoltam az elso cigire gyujtas idopontjat, eloszor 1 oraval kesobb, majd 2-3-4-5-6 oraval kesobb gyujtottam ra es kevesebbet is szivtam

a vegen mar napi 1 szal lett belole es 4-kor, munka vegeztevel tortent meg

aztan megint kezdododtt (volna) elolrol, 2-3 szalat szivtam es ekkor fogtam es osszetapostam az utolso csomag cigit

azota sem kivanom, talan el tudnek szivni egy cigit es nem esnek vissza, de nem kell

15 ev alatt oszesporoltam egy vadiuj Suzuki Vitara arat (es meg is vettem)

kitartast mindenkinek, fejben dol el, csak ra kell koncentralni
Avatar
Olcha
Jugador del Barça
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2022.08.02. 10:58:33

messideco írta:
2022.08.02. 10:47:27
Talán ez a kérdés már rég merült fel: aki le tudott szokni a cigiről, hogyan sikerült? :-k
Szó szerint: egyik másodpercről a másikra. A másik nagyon fontos dolog a leszokással kapcsolatban, hogy tudatosíts minden mozdulatot és figyeld meg, hogy hogy állsz a cigihez lelkileg. Ne próbáld meg letenni, csak figyeld meg az egészet - el fog jönni az a momentum, hogy "leesik". Ezt mondom úgy, hogy 8 éve egy szálat sem szívtam és nem is vágyom rá.

Azt még azért hozzáteszem, hogy az első pár nap igen kellemetlen - de utána iszonyat gyorsan javul az egész. Energetikusabb is leszel, a szaglásod pedig egy nyomkereső kutyáéval egyenértékű lesz! :D
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12197
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2022.08.02. 10:47:27

Talán ez a kérdés már rég merült fel: aki le tudott szokni a cigiről, hogyan sikerült? :-k
Avatar
bence0330
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3294
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2022.07.27. 22:59:29

Bob_Marley írta:
2022.07.27. 22:28:57
Csak meglett a végére, egész meccsen jobb volt a Fradi aztán az utolsó percekre még maradt tartalék. Stillszeruen négyet rúgtunk Pozsonyban, torlesztve a véres 92-es meccsért. Szép volt fiúk,így tovább!
Jobb hjján áthoztam, hogy ne legyen off. Nem követem a magyar focit, de most ránéztem az eredményre. Egyszerűen nem tudtam nem utánanézni a gólszerzők látványa után, hogy jelenleg összesen van 3 jelentősebb Adama Traoré az európai fociban. Mind a 3 Maliról származik, mind a 3 178 centi és fél éven belül született mindhárom. Remélem nem valami titkos kísérlet sült el így... :D Mindenesetre nagyon "what are the odds" érzés...
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewa - Raphinha
Avatar
Leon
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2381
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2022.07.25. 00:19:32

Aki nem 18 érzi és tudja, a menőség itt kezdődik: 8)

Az akciósztárok istene, nincs mese:

https://www.youtube.com/watch?v=Djj7jW6ny2M
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.

Infinite Iniesta

Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
FCBsteve
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 270
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2022.07.20. 21:49:07

davi10 írta:
2022.07.20. 19:12:35
Gaizka írta:
2022.07.20. 16:20:52
Van köztetek esetleg, aki autodidakta módon tanult meg anno gitározni?
Fiatalabb koromban nagy vágyam volt és még mindig érdekel a téma...munka mellett tanár látogatása se anyagilag sem időben (bár azt mindenképpen sokat igényel tisztában vagyok vele) nem fér bele. Keresgéltem, találtam is ,de jobb lenne olyanok tanácsa, akik hasonló módon tanulták.
Alap szint a cél, nem akarok Slash lenni :wink:
Aki tud tanácsot adni ez ügyben előre is köszönöm!
Hogy megtanultam az túlzás, de én is itthon tanulgattam.
Nem tudom az "alapokkal" mennyire vagy tisztában, ilyen-olyan akkordok, hangolás stb. Biztos van fenn Youtube-on is kurzus, vagy ha tudsz a videotékából kölcsönözni, és nem zavar, hogy angol, akkor ott meg végképp van fent egy csomó udemys kurzus.
Nekem az tartotta fenn az érdeklődésemet, hogy olyan számokat tanultam meg, amiket szeretek is, nem a szokásos Smoke on the water / Wonderwall duó :D
De ez se tart ki örökké, a legutolsó ilyen ráfekvésemkor azt jelöltem ki célnak, hogy kinéztem egy albumot, ami szintre bevállalható volt, és kitaláltam, hogy azt megtanulom. Kb. a feléig jutottam, és ennek is már 1 éve :D
Aztán lehet pár hónap múlva megint előveszem, letettem már róla, hogy rocksztár legyek, úgyhogy nem sietek sehova :D
Ha megvannak az alapok (ehhez - és mindenhez - ott a net), oktatóvideók mellett ott vannak a tab lejátszók: Powertab (ingyenes, régi, de sok tab elérhető még hozzá), ha sikerül szerezni Guitar Pro, vagy neten Songsterr...
Tabokat leginkább az Ultimate Guitar Archive-ból (https://www.ultimate-guitar.com), Songsterr-en vagy netes kereséssel lehet találni... Az ember meghallgatja a keresett szám tab-ját, és azért azt hallani, ha valamit nem jól szedtek le... 😀
Aztán már csak gyakorolgatni kell... 😉
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5509
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2022.07.20. 19:12:35

Gaizka írta:
2022.07.20. 16:20:52
Van köztetek esetleg, aki autodidakta módon tanult meg anno gitározni?
Fiatalabb koromban nagy vágyam volt és még mindig érdekel a téma...munka mellett tanár látogatása se anyagilag sem időben (bár azt mindenképpen sokat igényel tisztában vagyok vele) nem fér bele. Keresgéltem, találtam is ,de jobb lenne olyanok tanácsa, akik hasonló módon tanulták.
Alap szint a cél, nem akarok Slash lenni :wink:
Aki tud tanácsot adni ez ügyben előre is köszönöm!
Hogy megtanultam az túlzás, de én is itthon tanulgattam.
Nem tudom az "alapokkal" mennyire vagy tisztában, ilyen-olyan akkordok, hangolás stb. Biztos van fenn Youtube-on is kurzus, vagy ha tudsz a videotékából kölcsönözni, és nem zavar, hogy angol, akkor ott meg végképp van fent egy csomó udemys kurzus.
Nekem az tartotta fenn az érdeklődésemet, hogy olyan számokat tanultam meg, amiket szeretek is, nem a szokásos Smoke on the water / Wonderwall duó :D
De ez se tart ki örökké, a legutolsó ilyen ráfekvésemkor azt jelöltem ki célnak, hogy kinéztem egy albumot, ami szintre bevállalható volt, és kitaláltam, hogy azt megtanulom. Kb. a feléig jutottam, és ennek is már 1 éve :D
Aztán lehet pár hónap múlva megint előveszem, letettem már róla, hogy rocksztár legyek, úgyhogy nem sietek sehova :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése