Oldal: 1 / 757

Re: Zenék

Elküldve: 2020.04.01. 23:18:15
Szerző: soadroli
Lamb of God - Memento Mori
most ez a kedvencem, pedig eddig annyira nem csipáztam őket, de ebből lassan szerelem lesz :mrgreen:
Lamb of God - Redneck
ez is hatalmas :-" :-D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.03.02. 21:07:37
Szerző: davi10
A koncert után vártam az áradozást az új FFDP albumról, akkor kezdem én :D

Tényleg kicsit másabb lett, mint az eddigiek. Sok külföldi lap írta, hogy az eddigi legjobb albumuk, ezt azért túlzásnak érzem, de a szerintem eddigi 2 leggyengébb albumuknál mindenképp jobb (WsoH 2, And Justice for None). Az utolsó albumuknál már kicsit temetni kezdtem őket, szerintem az volt a leggyengébb lemezük, 7. korong és kb. semmi változtatást nem éreztem rajta, csak gyengébbek voltak a dalok, illetve akkoriban volt az egyik hiszti a sok közül Ivan körül.

Lement egyszer az album és utána vagy 10x még újra a Brighter Side of Grey, ez a szám nekem valamiért nagyon bejött.
A másik 2 szám ami már elsőre bejött az Inside Out meg az első bónusztrekk, a Death Punch Therapy a White Knuckles-Devil's Own - kikacsintással.
A This is War meg ott van a legzúzósabb számaik között.

Szerintem többször fogom elővenni, mint az új Slipknot albumot, bár nálam egyelőre ez sincs a top 3-ban.

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.24. 13:32:09
Szerző: soadroli
nem vártam tovább, bezsákoltam a Gojira & Korn kiemelt állójegyet. jó lesz ez a június :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.24. 11:36:38
Szerző: Rinku
davi10 írta:Amúgy igen, még így napokkal később is a hatása alatt vagyok :D
Volt a bulinak valami ilyen ünnepi hangulata, nem is nagyon tudnám mihez hasonlítani, talán mintha búcsúturné lett volna. A srácok is teljesen jófejek és lazák voltak, mégis hihetetlen profi volt az egész.
Olvasgattam pár helyen, sokan írták, hogy még azokat az öregeket is meggyőzték, akik a Megadeth miatt jöttek, és amúgy nem bírják a FFDP-t.

Nekem a Megadeth tényleg pozitív csalódás volt, Mustaine hangja hallgathatatlan, nem tudom, hogy ez mennyiben köszönhető a torokráknak, de ahogy így lejött amúgy sincsenek olyan nagyon nagy énektémáik. De zeneileg nagyon bejött, bár erre lehet, hogy az alkohol is rásegített :D
Valaki a Megadeth miatt jött? :D Azok után, amit ez a kiló kócsag leművelt a Rockmaratonon? Fura, hogy ezek után valaki még kíváncsi rájuk. Mellesleg a leggyengébb és legfantáziátlanabb zenét játszották mindig is a Big4-ból. Nevetséges. Apropó, szerintem a tartalom tükrében elírtad a "pozitív csalódást". :D

Egyébiránt szólnék az itt lévő, kis környi metálosnak, hogy lesz április 12-én az A38-on White Ward koncert. Tehetséges, ügyes srácok, kiváló zenéket írnak szerintem. Ritka összeszedett és ügyes zenekar. Black metal-ambient-némi noir feeling. Kár hogy pont húsvétvasárnap érkeznek, és a fél ország vidéken van. A jegy összesen 2500 Ft, érdemes lecsekkolni legalább Spotify-on.

https://www.a38.hu/hu/program/white-ward-ua

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.22. 11:55:33
Szerző: davi10
Rinku írta:Csatlakoznék az FFDP-n résztvevőkhöz, barátnőmnek és nekem a legjobb koncer De láttam, hogy mennyire tetszik az egész csapatnak a koncert, a közönség reakciói, vibrált a levegő.
Amúgy igen, még így napokkal később is a hatása alatt vagyok :D
Volt a bulinak valami ilyen ünnepi hangulata, nem is nagyon tudnám mihez hasonlítani, talán mintha búcsúturné lett volna. A srácok is teljesen jófejek és lazák voltak, mégis hihetetlen profi volt az egész.
Olvasgattam pár helyen, sokan írták, hogy még azokat az öregeket is meggyőzték, akik a Megadeth miatt jöttek, és amúgy nem bírják a FFDP-t.

Nekem a Megadeth tényleg pozitív csalódás volt, Mustaine hangja hallgathatatlan, nem tudom, hogy ez mennyiben köszönhető a torokráknak, de ahogy így lejött amúgy sincsenek olyan nagyon nagy énektémáik. De zeneileg nagyon bejött, bár erre lehet, hogy az alkohol is rásegített :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.22. 11:39:58
Szerző: Rinku
Csatlakoznék az FFDP-n résztvevőkhöz, barátnőmnek és nekem a legjobb koncert volt, amin valaha részt vettünk. Minden egyben volt. A hangosítás, a látványelemek, a zenekar produkciója. Mindent mintha zsinóron húzták volna, sehol semmi gigszer vagybárminemű apró negatívum, ez egy 100%-ig mester- és profimunka volt. K.ra eldobtam az agyam, annyira combos volt az egész, egészen eszméleten volt, amit műveltek, hát minden kalappal le a csapat előtt. :)

Zoli nem volt itthon 25 éve, amit meg is tudok érteni úgy, hogy nem tudom a pontos okát. De láttam, hogy mennyire tetszik az egész csapatnak a koncert, a közönség reakciói, vibrált a levegő. Remélem 2-3 év múlva visszajönnek, mert mocskosul viszik a prímet a live show produkciók terén.

A Bad Wolves amúgy nem volt rossz, nekem tetszettek alapvetően. Igazából egy jó erős, vastag Nickelback feelinget hoztak, de rendben voltak. Egy előzenekarnak ilyennek kellene lenni. De a Megadeth.. Hagyjuk már, egy rakat p.öcs. Dave Mustaine pedig az egyik legnagyobb kö.csög az egész világon, már a metallicás időkben is megmutatta, hogy egy fallosz. Pár éve a Rockmaratonon is hozták a színvonalukat, most kb. nyugdíjas metált hordtak össze. Semmi erő, semmi ízlés, semmi rendes hangzás. Sosem hallgattam Megadeth, pont emiatt a nímand miatt, de most a játszott ~50 perc alatt úgy éreztem, hogy az összes zenéjük ugyanaz. Én éreztem magam kellemetlenül, főleg akkor, amikor a végén megtapsoltatták magukat, főleg Mustaine.. Az FFDP öltözőjébe nem mehetne be egy ilyen nyomorult pojáca, az egyik legvisszataszítóbb gyökér a metál világában, evör. Inkább a Bad Wolvesnak adták volna a műsoridőt, ezek meg maradhattak volna otthon.

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.21. 18:15:03
Szerző: El Sie7e
bad wolves meg az ffdp pengés volt nekem a megadeth nem jött be. nem is érdekeltek és bántóan csak zaj volt. még mindig siseg az egyik fülem. a vokált alig lehetett hallani náluk. nagyon nem jött be.

ffdp viszont nagyon jó kis műsort adott. fura is volt hogy van benne egy magyar ember és ez adott nekik még egy löketet. a show is ült a számok között.

következő koncertre fix vmi füldugóval megyek ha kéne legyen =D>

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.21. 14:20:23
Szerző: soadroli
hát sajnálom hogy kihagytam, majd legközelebb :D
SOAD-ra nekem is kiememelt álló van, alig várom :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.21. 12:40:18
Szerző: davi10
Tegnap volt még valaki FFDP-on? :D

Mindhárom koncert király volt, a hangosítással se volt gond, kár lett volna kihagyni.

A Bad Wolves-os csávó nekem kicsit gyanús volt, hogy playback-el. Talán túl tökéletesen énekelt, de a beszédén hallatszott, meg Ő is mondta hogy kicsit beteg. De nagyon odatették magukat, a végén azt mondták, hogy Decemberben jönnek vissza, nagyon várom, mert megnéznék tőlük egy kb. 2x ilyen hosszú műsort.

A Megadeth-re nem igazán voltam kíváncsi, nem is hallgatom őket, meg ugye Dave se tűnik annak a hihetetlenül szimpatikus figurának. Az első szám után úgy voltam vele, hogy ezt végig kell szenvedni, de aztán valamiért megfogtak. Az "ének" közel hallgathatatlan volt, de minden más nagyon bejött, még az is lehet, hogy rászokok majd 1-2 számukra.

A FFDP meg... Hát igen :D
Ivan-nal végig az volt az érzésem, hogy Fred Durst elhagyta a baseballsapkáját és megtanult énekelni, és azt a legjobb értelemben mondom. Ugyanolyan showman, de azért jutott Zolinak is figyelem bőven.
1-2 helyen kicsit időhúzás-érzésem volt, de szerintem a számok közötti jópofáskodások nagyon jól működtek.

Viszont sima állójeggyel alig lehetett látni valamit, pedig viszonylag elől álltam. Olvastam, hogy máskor magasabban szokott lenni a színpad, de tanulópénznek jó volt, hogy ha már Arénába megyek, akkor zsebbe kell nyúlni és ki kell csengetni a felárat a kiemelt állóért, hála istennek a SOAD-ra kiemelt jegyem van :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.13. 13:42:22
Szerző: davi10
Megint egy rövid időre voltak állóhelyek, úgyhogy megvan a jegyem a FFDP-ra :D

Nem tudom mit szórakoznak a Livenation-nél. Amikor a System-nél volt teltház, akkor írták, hogy bennmaradtak a kosarakban a jegyek és visszakerültek a rendszerbe, de itt nem tudom mi volt. Már pár hete ránéztem egyszer, akkor is egy rövid időre elérhetőek voltak, aztán megint semmi.

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.10. 12:02:04
Szerző: Rinku
soadroli írta:2. sorban álltam. egy nyugodt percem nem volt Slipknot alatt. de baromi jó volt, bár a hangosítás finoman szólva nem volt a legjobb. főleg a Behemothon, ráadásul le is köptek valami "vérrel" a rohadékok :mrgreen: ők nagyon rosszak voltak szerintem.
Na már elnézést, kicsit váratott magára a válaszom. :D

A hangosítás kapcsán, most ilyenkor ki hangosít? Az Aréna emberei vagy a Slipknotnak vannak saját hangmérnökei? A lounge zenék, ami a pakolás során mentek, azok amúgy nagyon lehangolóak voltak. Mintha egy liftben állnék wtf.

A Behemoth amúgy tök szimpla death metal, újítást nem hallottam benne. Volt 1-2 szám, aminek kellemesen hallatszódott a melódiája a lábdob mögül, azok azért tetszettek. Spotify-on hallgatva viszont semmi extra, ez is ilyen tipikus eset lehet, hogy élőben szól nagyot. Amúgy a 45 perc játékidejükön néztem, azt hittem vagy egy órát csak fogják tolni.

+1: A For Those About To Rock intrót nem tudtam hova tenni. AC/DC-n nőttem fel, de ezt most minek kellett? Elég szürreálisnak hatott a Slipknothoz, nem kell volna oda.

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.05. 14:32:05
Szerző: soadroli
2. sorban álltam. egy nyugodt percem nem volt Slipknot alatt. de baromi jó volt, bár a hangosítás finoman szólva nem volt a legjobb. főleg a Behemothon, ráadásul le is köptek valami "vérrel" a rohadékok :mrgreen: ők nagyon rosszak voltak szerintem.

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.05. 11:21:17
Szerző: Rinku
davi10 írta:Na milyen volt? Szólt olyan sz.rul, mint a VOLT-on? :D

Mondjuk a Spit it Out kihagyását elég erős lépésnek érzem.
A háttérvokálon tekertem volna még, és Corey mikrofonján is, de ennyi. Hozták a srácok tokkal-vonóval, k.ra kaptuk az egészet. :) Kellemes érzés volt egy másfél óra-két erejéig megszabadulni a civilizáció terhétől.

A Snuff és a Devil In I hiányzott, de mit is pofázok, amikor a Wait and Bleed-Eyeless-All Out Life-Duality egymást követte. Ma is el bírnék menni. :) Kiettek magukért, és köszönöm nekik.

@roli: Élsz még? :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.05. 08:52:47
Szerző: davi10
Na milyen volt? Szólt olyan sz.rul, mint a VOLT-on? :D

Mondjuk a Spit it Out kihagyását elég erős lépésnek érzem.

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.03. 12:18:17
Szerző: soadroli
én az Eeyore-t és a New Abortion-t kivenném, helyettük pl. mehetne Opium of the People, Custer, The Nameless stb...
remélem sikerül jó helyet kifogni :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.03. 09:53:42
Szerző: Rinku
davi10 írta:Nekem a Slipknot most sajnos kimarad, a FFDP-ra meg nincs jegy, de minden nap vadászok :D

Ha valakinek van jegye/ötlete/kapcsolata, szívesen meghallgatom. :D
Sok sikert, hátha lélekben ott találkozunk! :wink: Kár, hogy az Offspring a VOLT-ra jön, jó csörte lenne a BP Parkban. :)

Apropó 'Park, imádom minden mozzanatát, hogy barátnőm és én elköltöttünk egy bruttó magyar minimálbért csak koncertjegyekre eddig, és még a Parkba még csak mostanában kezdik majd bejelentgetni a további fellépőket, és csak próbálom sugallni, hogy a Rancid/Anti-Flag/Rise Against hármasból valaki eljöjjön. :mrgreen: Rise Againstre még lenne is lehetőség, remélem így lesz. :)

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.03. 09:25:05
Szerző: davi10
Rinku írta: + Cuccos kis február lesz ez még az FFDP-vel, elég sokat várok tőlük, remélem hozzák a szintet. 8)
Nekem a Slipknot most sajnos kimarad, a FFDP-ra meg nincs jegy, de minden nap vadászok :D

Ha valakinek van jegye/ötlete/kapcsolata, szívesen meghallgatom. :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.02.03. 08:48:57
Szerző: Rinku
Hey maggots!

Ahogy nézem, ez a fix setlist a tourra

Ha rágondolok a Wait and Bleed + Eyeless kombóra, megnedvesedik a... szemem. 8)

@roli: Mit változtatnál? :)

Én az Eeyore-t cserélném a Devil In I-ra és a Snuffot tenném még be valahova, de amúgy ennyi, szerintem eléggé ott van a szeren a listácska. Hiányérzetem csak az előbbi kettő miatt lesz. :cry: 8)

+ Cuccos kis február lesz ez még az FFDP-vel, elég sokat várok tőlük, remélem hozzák a szintet. 8)

Re: Zenék

Elküldve: 2020.01.27. 15:17:04
Szerző: davi10
Nekem ez most úgy néz ki sajnos kimarad, a FFDP-ra meg elfogytak az állójegyek, arról nagyon nem kéne lecsúszni...

Re: Zenék

Elküldve: 2020.01.27. 14:05:29
Szerző: soadroli
jövőhét kedden Slipknot \:D/ én változtatnék vagy 2-3 helyen a setlisten, de ők sajnos nem fognak. na mindegy, jó lesz az :D

Re: Zenék

Elküldve: 2020.01.27. 11:50:19
Szerző: davi10
davi10 írta:99%-ra mondanám a Bring Me The Horizon-t.
Na 2 hónap késéssel azért csak bejött :D

+ My Chemical Romance + Offspring.

Még ha nem is hiszem, hogy ezekért leutaznék, azért kicsit megnyugodtam, hogy nem ragadtak le a Marshmellonál.

Re: Zenék

Elküldve: 2019.11.26. 13:54:06
Szerző: soadroli
davi10 írta:Holnap jönnek az első VOLT nevek!
Elnézve a környéket és a már bejelentett arénás koncerteket, 99%-ra mondanám a Bring Me The Horizon-t. Mellé esetleg a Disturbed, de inkább az előzőt érzem.
Szerk.: Nem szóltam, kuka az egész...
egy normális sincs, ez a Krawitz ismerős, de csak mert gondolom a testvére Zöé Krawitz :mrgreen:

Re: Zenék

Elküldve: 2019.11.25. 19:59:30
Szerző: davi10
Holnap jönnek az első VOLT nevek!

Elnézve a környéket és a már bejelentett arénás koncerteket, 99%-ra mondanám a Bring Me The Horizon-t. Mellé esetleg a Disturbed, de inkább az előzőt érzem.

Szerk.: Nem szóltam, kuka az egész...

Re: Zenék

Elküldve: 2019.11.22. 06:54:47
Szerző: P.U.Y.O.L.
messideco írta:Egy kérdésem lenne: milyen rádiót tudtok ajánlani, ami helyettesítheti az MR2 okozta űrt? Értem pl. az alternatív -elsősorban magyar előadók- zenékre, bármi elüt a pop fősodrától. :)
A Dankó Rádió eléggé elüt. :D

Re: Zenék

Elküldve: 2019.11.21. 18:37:06
Szerző: messideco
Egy kérdésem lenne: milyen rádiót tudtok ajánlani, ami helyettesítheti az MR2 okozta űrt? Értem pl. az alternatív -elsősorban magyar előadók- zenékre, bármi elüt a pop fősodrától. :)