Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.01.22. 21:23:59

A magyarországi média egyértelműen nagyon felszínesen "tudósít", én már egyáltalán nem is olvasok ilyen 444-féléket, annyira gyenge színvonalúak. A jobbereket parodizálják, a baloldalt meg simán elhallgatják. Trumpot sem azért cikizik, amiért lehetne, ami miatt az USA totál a padlón van most, és ami miatt nem tudtak sem most, sem 2008-ban válságot kezelni (és a neoliberális, beavatkozásmentes, "szabad" piaci dogmák miatt egy következő válságot sem tudnának). Csak a felszínes stilisztikai dolgokon rugóznak, lényegi kérdéseken nem.

A Trump-kritikájuk is roppant felszínes, ahelyett, hogy mélyenszántóan kielemeznék, hogy miért nem működik például a for-profit egészségügyi rendszer, és miért azokban az országokban a legmagasabb a születéskor várható élettartam, ahol díjmentes, társadalmasított egészségügyi rendszer működik, de említhetnénk a méregdrága egyetemeket, ami miatt az USA a mai napig nagyon komoly agyelszívásra szorul, ahelyett, hogy a saját társadalmuknak biztosítanának egy társadalmasított, adórendszeren keresztül fenntartott, díjmentes képzési rendszert stb-stb. Ezer és ezer pont lenne, ahol ki tudnák fejteni, miért tévút az, amelyen az USA nagyjából a Reagan-korszak óta "halad", a trickle-down-féle modell bevezetése óta, és aminek a gyengeségére a járvány mind kíméletlenül rávilágított. A közszolgáltatások hiányát, a szociális programok hiányát, leginkább a díjmentes, társadalmasított egészségügyi rendszer hiányát és az ebből fakadó problémákat a járvány mind felszínre hozta.

Miközben rengeteg ponton tudnák valóban támadni Trumpékat, csak a nagyon felszínes bulvárszagú dolgokra mentek rá, hogy mekkora tahó stb., aminek mind megvan a helye: a bulvármédiában. Egy közéleti média viszont igenis a lényeggel foglalkozzon, de ehhez a neolib média egyrészt tudásában is kevés, másrészt szándékában is. Dehogy akarnak ők olyasmit, amiket fent leírtam. Lényegi kérdésekben ők nem különböznek Trumptól, ezért nyomatják ők is ezt a dedós kultúrkampfot, mert gazdaság-politikai kérdésekben nem különböznek a republikánusok és a demokraták elitista, neolib szárnya.

A legjobb az volt, amikor a 444 azon hüledezett, hogy úristen, vagy száz progresszív jelölt jutott be a Képviselőházba, úristen, jönnek a "kommunisták", mi lesz most. Akkor a hányingeremet leküzdve dobtam egy hozzászólást, hogy azon esetleg nem akarnak elgondolkodni, tartalmilag, hogy talán igazuk van, és azért nyomták le a választókerületeikben a dédelgetett liberális jelölteket, mert nem a leggazdagabb 1% érdekeit hajkurásszák? Esetleg igazuk van abban, hogy ha a melósok pénzéből mentik ki a vállalatokat, akkor ugyanúgy, ahogy a hagyományos részvényeseknek, a társadalomnak is járna részesedés mindazért a pénzügyi hozzájárulásért és áldozatvállalásért, amellyel ezeket a vállalatokat kimentették? Az osztalék miért csak a leggazdagabbak kiváltsága? Ha az emberek kimenti ezeket a vállalatokat, ezért az áldozatvállalásért nekik is ugyanúgy járna részesedés abból a nyereségből, amelyhez hozzájárultak és áldozatokat vállaltak, pont úgy, mint egy hagyományos részvényes. Ehhez képest a bankválság idején is, most is csak egy szűk réteg zabálta fel az állami mentőcsomagokat, a társadalom meg csak a költségeket vállalta, nem kapott érte semmit. Pont mintha egy részvényes nem kapna osztalékot a hozzájárulásáért.

Ahogy az is teljesen igaz, hogy mekkora képmutatás a liberálisok részéről, hogy folyamatosan minél kisebb államot és alacsonyabb adókat akarnak a gazdagoknak - ha tudnák, hogy Európában röpködtek annak idején az 50% fölötti nyereségadók, így jöttek létre a jóléti államok -, de ha jön egy válság, képmutató módon mindig az államhoz rohangálnak mentőcsomagért kuncsorogni. Olyankor mégis jó nekik a nagy állam, meg a társadalmi tulajdon (igen, a melósok pénze). Ha bármilyen szociális program felmerül, máris vinnyogni kezdenek és "kommunizmust" kiáltanak, azt kérdezgetve, hogy "miből", de érdekes módon amikor az "elitet" tömik ki hatalmas állami támogatásokkal, adókedvezményekkel, mentőcsomagokkal - mind-mind a társadalom pénzéből -, akkor sosem kérdezik, hogy "miből".

Lényegi kérdésekben nincs különbség a Trump-félék meg a Biden-félék között, ezért tolják a mainstream médián keresztül ezt a dilis stílusháborút, hogy az emberek ezekkel a hülyeségekkel foglalkozzanak. És aki retteg a kórházi számlától, és ezért nem mer az egészségügyhöz fordulni - ami melegágya a járványok terjedésének -, vagy alig tudja a lakbért kifizetni, tényleg higgye azt, hogy majd akkor lesz jobb az élete, ha az elnök szebben mosolyog és joviálisabban vigyorog a kamerába. Ez az a felszínesség, ami miatt okádok az ilyen 444-féle dolgoktól.

A közéleti újságírás nagyjából a Dörmögő Dömötör meg a Kacsa Magazin színvonalán mozog Magyarországon, csak a probléma az, hogy míg a Dörmögő Dömötörnek és a Kacsa Magazinnak mindenki tudta a helyét és a szerepét az újságírás színvonalában, ma ezek a legolvasottabb portálok, ami egészen szürreális.

Bidenben pedig az a leghányingerkeltőbb számomra, hogy annak ellenére, hogy pontosan tudja, hogy a Demokrata Párt mennyire egy heterogén összetételű párt, mind a tagságát, mind a szavazóit tekintve, esze ágában nem volt megköszönni azoknak az embereknek a szavazatait, akik egyáltalán nem értenek egyet vele és az előválasztáson sem rá szavaztak, a döntő körben mégis minden ellenérzésüket félretéve rá szavaztak, mert őt tartották a kisebbik rossznak. Annyi nem volt benne, hogy ezeknek a millióknak bármilyen gesztust vagy akár csak egy köszönetet adjon, akik nélkül egyébként nem lenne elnök.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 620
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.01.22. 20:04:09

Nero. írta:
2021.01.22. 17:41:01
Egy promoter, aki tudja hogyan kell hatni a tömegre.
Ugyanakkor azt is tisztán kell látni, hogy van az a "tömeg", ami igényli az ilyen promotert.
A promoter személyisége kulcskérdés, felelőssége hatalmas, mert arra képes vinni a tömeget, amerre akarja. Az is az igazsághoz tartozik, hogy nem minden "tömeg" igényel ilyen promotert.
Trump még a republikánusokat is képes volt megosztani. Persze az is szubjektív, hogy kit miért és hogyan. Mindenesetre érdekes volt nézni amerikát.
Ha jól emlékszem négy évvel ezelőtt Clinton lady is több választói szavazatot kapott néhány millóval, de az elektorok rendszere miatt mégis Trump nyert.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6490
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.22. 17:41:01

Én arról beszéltem hogy sokan úgy vannak/voltak Trumppal, mintha ő maga lenne az ördög, és a 2016os választást kizárólag csak csalással nyerhette meg. Sokan azt mondták hogy na majd most el jön a világvége. Nem jött el, és az USA gazdaság is jól teljesített egészen addig ameddig nem jött a korona vírus, amit egyébként ő kínai vírusnak hívott, ami sokaknak nem tetszett, pedig nem alaptalan. Legalábbis ez a denevérek a piacon történet nekem is sántít.
Rögtön egy példa hogy mennyire megosztó személyiség.

Nekem egyébként nem olyan unszimpatikus. Én például az ilyen politikai beszédeket mindig is utáltam/untam, viszont a palinak több rallyját is végig hallgattam. A politika Conor McGregorja, hatalmas dumával jó humorral :D Szerintem például a “Crazy Bernie” vagy a “Sleepy Joe” odaszúrások is belefértek, a CNNt pedig porig alázta amikor nála volt a mikrofon.

Nem véletlen hogy rendre több tízezer ember volt a beszédein, bármelyik államba is ment.

Butának egyáltalán nem nevezném. Dollár milliárdos volt a pali, majd később USA elnök lett, azért akárkik nem jutnak el oda.
Inkább úgy fogalmaznék hogy megosztó személyiség. Sokszor valóban olyan hangnemet engedett meg magának ami maximum egy sörözőben fér bele, szűk haveri körben, és a szomszédba se ment ha éppen füllenteni kellett.
Egy promoter, aki tudja hogyan kell hatni a tömegre. Ha valakinek nem szimpatikus azt elfogadom, de az erős túlzás volt, amit már korábban is mondtam, hogy sokan úgy féltek tőle mint mondjuk Hitlertől.

Olvasgatva a hozzászólásokat azért látszik hogy az itteni többség képben van az amerikai politikával kapcsolatban. Engem azok az emberek idegesítenek akik mondjuk azt sem tudják hogy mi Amerika fővárosa, de állandóan köpködnek Trumpra mert az index/444/bbc/cnn azt írja hogy ő a hibás mindenért.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.22. 15:41:04

Én szívből gyűlölöm Trumpot, mint embert. Az a tipikus ember, akiről lerí hogy buta, és ezt a hangosságával ellensúlyozza miközben tényleg el is hiszi magáról, hogy egy mindenki felett álló zseni. A megnyilvánulásai néha már már bicskanyitogatóak ostobák és bunkók voltak.

Viszont a Trump személyét érő kritikákat és a Trump elnöksége alatti dolgokat valóban fontos külön választani.
- Például a nem robbantott ki háborút szerintem bőven nem rajta múlt, azért amikor kivégeztette Kasszem Szulejmanitm elég meredek szituáció volt. (Nem sajnálom a hapsit a leírások alapján, de karcos húzás volt). Meg azért otthon sikerült egy laza háborús hangulatot teremtenie, ahol a baloldalinak titulált média képviselőire rátámadnak a követői, vagy a Capitoliumot megostromolják. :D
- A Kína elleni fellépés például szerintem egy igenis fontos és jó lépés volt a részéről. A módszer már nagyon más kérdés, a legtöbb gazdasági szakértő szerint nem megfelelő lépések voltak, de ez egy elképesztően nehéz témakör és legalább tett valamit.
- A környezetvédelemhez való hozzáállása számomra hatalmas nagy öngól az egész világ számára. A klíma egyezményből kilépés, a saját belső törvények meggyengítése, környezetvédelmi területek eladása kitermelésre, stb. Tipikusan 20+ évvel ezelőtti gondolkodásmód, mintha úgy sakkoznál, hogy mindig csak az aktuális lépésedre gondolsz, a következő már eszedbe sem jut.
- A falépítéssel is elég csúnyán felsült tudomásom szerint, és amikor visszatartotta ha jól emlékszem a kormányzati költségvetést azért, hogy pénzt adjanak egy kampányígéretének a már megkésett betartása miatt, az elég karcos volt.
- A belső gazdaságukat viszont tudomásom szerint eléggé rendben tartotta a járvány kirobbanásáig például, és erős, javuló mutatókat produkáltak


Viszont az a baj, hogy mivel a címlapokon a legtöbbször a nettó hülyeségei és hazugságai miatt volt, elég nehéz valóban racionálisan kiértékelni az elnökségének eredményeit.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4709
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.22. 15:00:52

Nero. írta:
2021.01.22. 14:08:42
https://twitter.com/holbornlolz/status/ ... 92992?s=21

Ehhez még add hozzá, hogy egy háborút sem kezdett, sőt a katonák nagyrészét haza rendelte, békeszerződések a Közel-keleten, Szerbia és Koszovó közt, békés kapcsolat Észak-Kóreával stb.
Mibe fogadunk hogy fél éven belül Amerika hàborúzni kezd valakivel?
Én fogadok szívesen! Szerintem a korona miatt nem lesz fél éven belül semmi... (tartod? :D )

Szomorú, hogy nem lehet az elnöki mérlegéről érdemleges cikket találni. Ez a sokszor visszatérő sajtó vita, vagy mindent jól csinált vagy semmit se, az "igazság meg odaát van"... Nem ennyire fekete vagy fehét az ő munkája sem.
Nero. írta:
2021.01.22. 14:08:42
https://twitter.com/enews/status/135195 ... 72354?s=21
Morális dolgokról ne is beszéljünk
Ez kinek mi? Ez sem fekete vagy fehér hiába dobod ezt így be, azért ennél többet kell mondani, ahhoz hogy meggyőzz a morális aggályokról...
Nero. írta:
2021.01.22. 14:08:42
Ebből látszik egyébként hogy mennyire veszélyes amit a média csinál, hiszen a hozzászólásaid alapján látszik hogy valószínűleg nem 8 elemivel rendelkezel, viszont ennek ellenére simán feltüzel a MSM a “Narancsember rossz!! Narancsember rasszista!! stb,” dumával
Bárkibe elültetik ezt a Trump-fóbiát
Ettől a fajta aggreszív gyülölködéstől, amit a kolléga képviselt, távoltartva magamat, azért élnék a jogommal, hogy média által megismert retorikája miatt ne szeressem ezt az embert. Szerintem a folyamatos ellenség gyártás a jobboldal legnagyobb bűne, nem is a konrét politikai mérők.
Nero. írta:
2021.01.22. 14:08:42
Én se értettem egyet mindennel Trumppal kapcsolatban, de minden idők legnagyobb ellenszelébe kellett vitorláznia.
Nekem volt amivel egyetértettem trummpal! Az ellenszelet viszont magának, a celebrity múltjának és az agresszív stílusának köszönheti.

Nero. írta:
2021.01.22. 14:08:42
Amúgy gondolom az Obama-care jobb volt.
Ehhez kevés vagyok, mint kukoricaszárban a C vitamin! Olvastam erről ezt is, azt is.
Kép
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.01.22. 14:58:35

A Trumppal szembeni ellenérzéseimet nem a média váltja ki, hanem egyszerűen az, amit az elnöksége alatt művelt. A média fősodra nekem sem tetszik, ha volt, akit a bár nem legnagyobb, de vaskos támogatottsága ellenére szinte teljesen elhallgattak, az Bernie Sanders volt. A média fősodrából ő teljesen kiszorult, ha van, ami a média fősodra miatt panaszkodhat, az a Demokrata Párt balszárnya. A liberális média fősodra meg általában a liberálisok a retorkájukban különböznek a konzervatívoktól, gazdaságpolitikailag ugyanazt az elitista trágyát tolják. Ezért terelnek állandóan erre a gagyi kultúrkampfra, mert a lényegesebb dolgokban nagyjából ugyanazt képviselik, így próbálnak úgy tenni, mintha a választóvonal közöttük húzódna, és a támogatóikat is ezekkel a balgaságokkal próbálják lekötni, nem azzal, hogy tízmilliók elvesztették a biztosításukat, vagy az előző válság idején azzal, hogy az ő pénzükből tartották életben a bankokat, és ezt a pénzt néhány nagyrészvényes sajátította ki. És azóta sem változott semmi, a fejenkénti 2000 dolláros mentőcsomagot a liberális szárny most ugyanúgy lehurrogta, a republikánusokkal karöltve. Bident sem tartott jobbnak, mint Trumpot, csak a liberális szárny egy képmutató szalonképesség mögé rejtegeti az elitizmusát, és ezt próbálják valamiféle kulturált(nak vélt) mázzal leönteni.

Eközben Biden ugyanúgy nem fogja bevezetni a Medicare for All-t, az ő szemükben az, amit az európai szociáldemokraták felépítettek a 20. században - és ez ma is folyamatban van, lásd a szomszédban Ausztriában a szociális bérlakásrendszer folyamatos bővítését -, az számukra ugyanolyan "kommunista", és ugyanúgy "kommunizmust" kiáltanak a legcsekélyebb állami felelősségvállalás láttán, mint a tőlük jobbra levők. A nagy kommunistázás közepette a dán szociáldemokraták magyarázták el egyszer Trumpéknak, hogy miért jó az, ha van társadalmi tulajdon, és miért nem egyenlő ez a kommunizmussal, ahol mindent társadalmasítanak. De nekik ez egyre megy, ami tőlük balra van, legyen az szociáldemokrata, demokratikus szocialista, zöld, vagy bármilyen progresszív, az nekik mind "kommunista".

Ezzel nagyjából egy dolgot fognak elérni: pár generáció múlva úgy felhozzák a radbalt az USA-ban, hogy tényleg nyerni fognak. Sanders most még alulmaradt - és ő még mérsékelt is a fiatalabb generációhoz képest -, de már most van egy jó 20-25%-os támogatottságuk a társadalomban, a fiatalok körében ennél is magasabb. AOC-féle jelölteket már most sem lehet lenyomni. Európában a jobbközépnek több esze volt, ők belátták, hogy a baloldali térfélnek sok mindenben igazuk van velük szemben, így nem tagadták ezeket a programokat, hanem engedték érvényesülni, gyakran vegyes kormányokban is (lásd Svájcot, Németországot, Ausztriát). Így a tömegek kaptak egy rahedli jóléti, szociális programot, ami a létező szélsőbal vitorlájából fogta ki a szelet - Olaszországban, Franciaországban a kommunista pártok még a '80-as évekig is elképesztően erősek voltak, az olaszoknál még 1984-ben is választást nyertek, még ha abszolút többségbe nem is tudtak kerülni -, ezzel szemben az USA-ban tényleg azt fogja elérni a jobboldal, hogy a radbal fog megvaskosodni. Ezt persze a liberálisok ugyanúgy fűtik, sokan őket is áthajítanák a republikánusokhoz, mert tényleg semmi különbség nincs közöttük a retorikán kívül. Legfeljebb annyi, amit írtál, hogy a Demokrata Pártiak elitista szárnya nagyon szeret háborúzgatni, jó pénzt hoznak a háborúk egy szűk érdekcsoportnak, akik ebben a bizniszben utaznak.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6490
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.22. 14:08:42

Meg is bukott Trump. Remélem, nem valami luxusdutyiban végzi, hanem kifüggesztik a Népnek, főleg azoknak, akiknek a családtagjai az elitista "egészségügyi" rendszer működésképtelensége miatt haltak meg.
https://twitter.com/holbornlolz/status/ ... 92992?s=21

Ehhez még add hozzá, hogy egy háborút sem kezdett, sőt a katonák nagyrészét haza rendelte, békeszerződések a Közel-keleten, Szerbia és Koszovó közt, békés kapcsolat Észak-Kóreával stb.

Mibe fogadunk hogy fél éven belül Amerika hàborúzni kezd valakivel?

https://twitter.com/enews/status/135195 ... 72354?s=21
Morális dolgokról ne is beszéljünk

Ebből látszik egyébként hogy mennyire veszélyes amit a média csinál, hiszen a hozzászólásaid alapján látszik hogy valószínűleg nem 8 elemivel rendelkezel, viszont ennek ellenére simán feltüzel a MSM a “Narancsember rossz!! Narancsember rasszista!! stb,” dumával
Bárkibe elültetik ezt a Trump-fóbiát

Én se értettem egyet mindennel Trumppal kapcsolatban, de minden idők legnagyobb ellenszelébe kellett vitorláznia.

Amúgy gondolom az Obama-care jobb volt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1006
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.01.22. 13:00:54

Veidt_madridista írta:
2021.01.22. 02:09:36
.
Nektek a fehér élet ugyanúgy nem számít, mint a fekete, fölösleges nyomnod ezt a bornírt képmutatást. Lazán tojtok arra, hogy egy válság idején hajmeresztő prémiumokat, osztalékokat osztogatnak a nagyrészvényeseknek, miközben a dolgozók fizetését meg nyesegetik. Ahogy magasan tojt a jobboldali/konzervatív vonal a Dunaferr-nél meghurcolt szakszervezetisekre is. Ahogy tojtak magasról a melósok tömegeire a 2008-as válság idején is, amikor a bankokat szépen kitömték állami pénzekkel - azaz a melósok pénzével -, miközben a profitot akkor is csak egy nagyítóval is láthatatlanul kicsi pénzügyi "elit" tette zsebre. De még most is, amikor a járvány a Napnál is világosabbá tette a mindenki számára elérhető, non-profit egészségügyi rendszerek kiépítését és megerősítésének szükségességét, ezek a retardált jobberek még most is a profit-orientált egészségügy mellett kardoskodnak. Meg is bukott Trump. Remélem, nem valami luxusdutyiban végzi, hanem kifüggesztik a Népnek, főleg azoknak, akiknek a családtagjai az elitista "egészségügyi" rendszer működésképtelensége miatt haltak meg.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2021.01.22. 09:33:10

Veidt_madridista írta:
2021.01.22. 02:09:36
Atlantis írta:
2021.01.21. 20:29:18
...
Én pedig azt érzem, hogy kényszeresen mindent kimosdatsz. Próbáld meg bekommentelni valami trending poszt alá, hogy white lives matter, ill. hogy black lives matter, és sokat tanulhatsz majd a rendszer reakciójából. Nem értem, hogy mit kell ezen ennyit magyarázni.

Az ujgur népirtást pedig csak a kínai kommunisták felemlegetése miatt hoztam fel, hisz az állítólagosan terrorcselekményre buzdító Trump ellen egy emberként zár össze a tech szféra, de akik népirtást követnek el (egyébként az átnevelő táborok létezését már elismerték), azok ellen valamiért nem lépnek fel ilyen keményen. Én értem, hogy a facebook nem akar morális döntőbíró lenni, de az hogy az USA elnökét lényegében elhallgattatják, jócskán túlmutat már a saját szabályaik betartatásán, és azt jelzi, hogy lényegében nagyobb befolyással rendelkeznek a globális közbeszédre, mint a megválasztott politikai elit.

De ahogy mondtam, nem Trumpra akarom kihegyezni, mert ugyanilyen probléma a jobboldali-konzervatív tartalmak, politikusok, illetve az egyszerű felhasználók folyamatos cenzúrázása is. Toroczkainál maradva, ő egyetlen fb irányelvet sem sértett meg, akkor vajon miért tiltották ki a szabadságharcosok?

Egy konkrét példát tudok neked mondani, a magyar antifák (értsd: agyhalott kommunisták) oldalának egyik blm tematikájú posztja a fosztogatást, azaz a közrend és a törvények megsértését mutatja be helyénvalónak, ráadásul angol nyelvű szöveggel. Én magam is jelentettem a posztot (ahogy sokan mások is), természetesen nem törölték.
Nem rudom anno Toroczkait miért tiltották ki, de most így hirtelen azt tudom mondani az emberről, hogy úgy beszél jópár konteókról, mintha azok bizonyított tények lennének. Az álhírterjesztés megint csak fb irányelv megsértése.
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.01.22. 02:09:36

Atlantis írta:
2021.01.21. 20:29:18
...
Én pedig azt érzem, hogy kényszeresen mindent kimosdatsz. Próbáld meg bekommentelni valami trending poszt alá, hogy white lives matter, ill. hogy black lives matter, és sokat tanulhatsz majd a rendszer reakciójából. Nem értem, hogy mit kell ezen ennyit magyarázni.

Az ujgur népirtást pedig csak a kínai kommunisták felemlegetése miatt hoztam fel, hisz az állítólagosan terrorcselekményre buzdító Trump ellen egy emberként zár össze a tech szféra, de akik népirtást követnek el (egyébként az átnevelő táborok létezését már elismerték), azok ellen valamiért nem lépnek fel ilyen keményen. Én értem, hogy a facebook nem akar morális döntőbíró lenni, de az hogy az USA elnökét lényegében elhallgattatják, jócskán túlmutat már a saját szabályaik betartatásán, és azt jelzi, hogy lényegében nagyobb befolyással rendelkeznek a globális közbeszédre, mint a megválasztott politikai elit.

De ahogy mondtam, nem Trumpra akarom kihegyezni, mert ugyanilyen probléma a jobboldali-konzervatív tartalmak, politikusok, illetve az egyszerű felhasználók folyamatos cenzúrázása is. Toroczkainál maradva, ő egyetlen fb irányelvet sem sértett meg, akkor vajon miért tiltották ki a szabadságharcosok?

Egy konkrét példát tudok neked mondani, a magyar antifák (értsd: agyhalott kommunisták) oldalának egyik blm tematikájú posztja a fosztogatást, azaz a közrend és a törvények megsértését mutatja be helyénvalónak, ráadásul angol nyelvű szöveggel. Én magam is jelentettem a posztot (ahogy sokan mások is), természetesen nem törölték.
Kép
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.21. 20:29:18

Veidt_madridista írta:
2021.01.21. 17:06:02

Az Egyesült Államok elnökét sikerült szinte 100%-osan cenzúrázni, más országok esetében is meg lehetne oldani szerintem. :wink: Csak hát ugye az nyilván nem áll érdekében bizonyos csoportoknak.
(...)
Megértettem, amit leírtál, de a facebook simán megtehetné, autonóm módon hozhat szabályokat, mint azt látjuk. Érdekes módon az ujgur népirtás nem zavarja a facebookot, de különsebben az ENSZ-tagokat sem. Nyilván azért, mert így működik a világ, gazdasági és politikai érdekek mentén. Csak akkor nem kellene a szabadság védelméről papolnia semelyik balliberális mainstreamnek, pláne nem Trump (vagy Toroczkai) letiltásánál, mert röhejes.
Trumpot még a saját republikánus párttársai is elítélik amiért provokálta a követőit (pl. Mitch McConnell), jogilag még lehet hogy úgy is veszik, hogy terrorcselekményre bíztatta őket. Emiatt mindenkit lekapcsolnak Facebookról (igen, pl. az közelkeleti terroristákat is). A végleges tiltását én is túlzásnak érzem, de ha mutatsz nekem egy olyan baloldali vezetőt aki az adott platformon szintén agresszióra bíztatta az embereket, esetleg miatta konkrét terrorcselekménnyel felérő vagy csak 'szimplán' halálos áldozatokat követő esemény történt, és nem kapott Facebook tiltást utána, akkor itt és most elismerem az igazadat, és hogy nincs más kiút a megváltás felé, csak Toroczkai. :D

Az Ujgur népirtának meg pontosan mi köze van a Facebookhoz? Tele lenne az ujgur nép írtásával való felhívásokkal a facebook amit az nem tilt le? Meglepne, hiszen Kína konkrétan tagadja az egészet, nem hogy nyíltan felvállalná bárhol. Vagy ennek mi köze most ehhez a témához? Az a baj, továbbra csak dobálod az újabb és újabb általad egyoldalú cenzúrázásnak kiáltott dolgokat, de még mindig nem tudtál olyat mutatni ahol valóban kettős mérce van a Facebooktól, és valódi érveket felhozni az állításaid mögé. Most már ráadásul teljesen összemosol random dolgokat.
Ez így nem érdemi vita, hanem olyan mintha megtéríteni szeretnélek, ami pedig nem áll szándékomban, mert szíved joga azt hinni és érezni amit szeretnél. Szóval én itt most kiszálltam.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4709
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.21. 18:47:47

Veidt_madridista írta:
2021.01.21. 17:06:02
Varatrix írta:
2021.01.21. 13:46:59
Szóval azt kéred számon a Facebookon miért nem érzi magát feljebb valónak például egy ENSZnél vagy NATOnal?
Megértettem, amit leírtál, de a facebook simán megtehetné, autonóm módon hozhat szabályokat, mint azt látjuk. Érdekes módon az ujgur népirtás nem zavarja a facebookot, de különsebben az ENSZ-tagokat sem. Nyilván azért, mert így működik a világ, gazdasági és politikai érdekek mentén. Csak akkor nem kellene a szabadság védelméről papolnia semelyik balliberális mainstreamnek, pláne nem Trump (vagy Toroczkai) letiltásánál, mert röhejes.
Ezt nem én írtam, majd javítsd kérlek.
Kép
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.01.21. 17:06:02

Varatrix írta:
2021.01.21. 13:46:59
Ideológiai alapon is, rossz a kommunizmus? Véleményem szerint még nem láttunk valódi kommunista országot, utópia az egész... Amit meg annak hívnak az ilye-olyan diktatúra, de nem vagyok töri zseni, biztos van ezeknek rendes neve is.
Nem is lesz soha, mert a kommunizmus mind gazdasági, mind társadalmi kérdésekben szembemegy a legalapvetőbb emberi természettel.
Atlantis írta:
2021.01.21. 10:01:29
Tehát Te most azt kéred számon a Facebookon, hogy miért nem megy szembe az egész világ által elfogadott dolgokkal, és kezd el aktívan cenzúrázni komplett országokat politikai alapon, miközben épp a politikai elfogultsága miatt támadod a Facebookot?
Az Egyesült Államok elnökét sikerült szinte 100%-osan cenzúrázni, más országok esetében is meg lehetne oldani szerintem. :wink: Csak hát ugye az nyilván nem áll érdekében bizonyos csoportoknak.
Atlantis írta:
2021.01.21. 10:01:29
Szóval azt kéred számon a Facebookon miért nem érzi magát feljebb valónak például egy ENSZnél vagy NATOnal?
Megértettem, amit leírtál, de a facebook simán megtehetné, autonóm módon hozhat szabályokat, mint azt látjuk. Érdekes módon az ujgur népirtás nem zavarja a facebookot, de különsebben az ENSZ-tagokat sem. Nyilván azért, mert így működik a világ, gazdasági és politikai érdekek mentén. Csak akkor nem kellene a szabadság védelméről papolnia semelyik balliberális mainstreamnek, pláne nem Trump (vagy Toroczkai) letiltásánál, mert röhejes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt_madridista 2021.01.21. 18:58:11-kor.
Kép
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12991
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.21. 16:58:51

Nero. írta:
2021.01.21. 13:08:00
ntibi67 írta:
2021.01.21. 11:58:11
A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
Még fiatal vagyok meg csak az elmúlt egy évben kezdtem el követni a politikát (sokkal jobb volt tudatlannak lenni az biztos), de nekem is úgy tűnik hogy a komcsik a legnagyobb patkányok mind közül.
A kommunista szót helyett a politikust helyettesíteni.

Egyébként ki számít kommunistának?
Most ne menjünk messze, érdekel, hogy a pl NTibi67 a Te szemedben ma ki kommunista itthon?
Mert ugye ezt általában a baloldara szokták volt mondani, amit felvált a liberalizmus szitokszó lassan.

Sztálinék se a szó szoros értelmében vett kommunisták voltak. Csak ugye ők alakították így a kommunizmust, ahogy a kedvük tartotta. Abban a formában tényleg elvetendő, és káros. De arra se használnám a kommunizmust, az is valami innen onnan szedett vetett maszlag volt. Kb kommunizmus mai tudásunk alapján sehol nincs és sehol nem volt. Fikció, utópia.

Érdemes elolvasni ezzel kapcsolatos könyveket, (Thomas More-Utópia, persze jó pár száz évvel előtte, de ő is a magántulajdon lemondásáról és a köz számára elérhetővé tételéről ír)
Nem véletlen, hogy mondjuk tudunk leninizmusról, sztálinizmusról beszélni. Ezek tartalmazták a terrort, a megfélemlítést, és a fentebb ntibi67 által leírtakat. Előtte ez nem erről szólt.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4709
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.21. 13:46:59

Nero. írta:
2021.01.21. 13:08:00
ntibi67 írta:
2021.01.21. 11:58:11
A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
Még fiatal vagyok meg csak az elmúlt egy évben kezdtem el követni a politikát (sokkal jobb volt tudatlannak lenni az biztos), de nekem is úgy tűnik hogy a komcsik a legnagyobb patkányok mind közül.
Lennének kérdéseim:

Most a ténylegesen komministának valott országokró beszélünk, mint pl Kína, vagy már össze van mosva, hogy minden baloldali, aki nem ért egyet velünk?

Ideológiai alapon is, rossz a kommunizmus? Véleményem szerint még nem láttunk valódi kommunista országot, utópia az egész... Amit meg annak hívnak az ilye-olyan diktatúra, de nem vagyok töri zseni, biztos van ezeknek rendes neve is.
Kép
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6490
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.21. 13:08:00

ntibi67 írta:
2021.01.21. 11:58:11
A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
Még fiatal vagyok meg csak az elmúlt egy évben kezdtem el követni a politikát (sokkal jobb volt tudatlannak lenni az biztos), de nekem is úgy tűnik hogy a komcsik a legnagyobb patkányok mind közül.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
ntibi67
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2013.06.16. 12:01:52

2021.01.21. 11:58:11

A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.21. 10:01:29

Veidt_madridista írta:
2021.01.20. 19:51:15

Tökéletesen megértettem. Nem is a világot vagy a történelmet kérem számon, hanem a facebookot, ami autonóm módon meghatározhatja (!) a saját felületének szabályzatát és irányelveit. Az ember azt várná, hogy ha a szélsőjobbos / fasiszta eszméket tűzzel-vassal üldözik, akkor a kommunistákkal is ezt kellene tenniük, hisz az ideológiájuk messze a legtöbb ember halálát és megnyomorodását okozta az emberiség történetében. És ahogy Toroczkait (és más szélsőségesnek mondott jobboldali szereplőket) cenzúrázzák, minden további nélkül cenzúrázhatnák a kommunista, marxista, leninista, maoista stb. tartalmakat, oldalakat is. Ők ezt nem érzik valamiért fontosnak, tehát már itt alapból ki is derül az, hogy mennyire mérnek egyenlően, ha a két oldalról van szó. Emellé jön bónuszban az, amit nap mint nap tapasztalunk, hogy valójában már az egyáltalán nem szélsőséges, pusztán konzervatív / jobboldali gondolatok is hate speechnek, gyűlöletbűncselekménynek :D vannak minősítve. Ezeket Trump elhallgattatásától függetlenül írom, de az is teljesen abszurd és felháborító.
Látod pont hogy nem sikerült megérteni. Olvass történelmet. Nézz körben a világban.
Ahogy lentebb is elhangzott, a kommunizmus nem lett legyőzve, a kommunizmus egy a mai napig létező és az egész világ által elfogadott politikai eszme. Kína, Kuba, Vietnám, Észak-Korea. Mondanak ezek a szavak valamit? Mindannyian hivatalosan kommunista országok, kommunista jelképekkel a nemzeti lobogójukon, stb. akiknek a vezetőit nemzetközileg elfogadták, tagjai is nemzetközi csoportosulásoknak, egyezményeknek. Észak-Korea sem a kommunizmus miatt van blokád alatt, hanem az atomfegyverei miatt.

Tehát Te most azt kéred számon a Facebookon, hogy miért nem megy szembe az egész világ által elfogadott dolgokkal, és kezd el aktívan cenzúrázni komplett országokat politikai alapon, miközben épp a politikai elfogultsága miatt támadod a Facebookot? Szóval azt kéred számon a Facebookon miért nem érzi magát feljebb valónak például egy ENSZnél vagy NATOnal?

Nem érzed az ellentmondást a saját érvelésedben?

Szóval én csababarcával sem értek teljesen egyet. Ezeket nem lehet jogosan számonkérni, hogy miért nincsenek az egész világon betiltva. Azért mert a náci dolgokat az egész világ egységesen elítéli, míg a másik nagyrészt elfogadott és kizárólag a volt szovjet megszállás alatt lévő országok tiltják. Függetlenül attól, hogy mint írtam a történelmi bűntetteik amúgy az én szememben a kommunistáknak és náciknak szinte teljesen megegyező, a világ nem így gondolkodik.
Ez pedig már egy teljesen más topic, aminek semmi köze a közösségi médiához, vagy cenzúrához. Ez egy történelmi adóssága a világnak, hogy a mai napig a Kínában történő kommunisták által irányított népirtástól eltekintenek pusztán gazdasági okokból.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6490
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.20. 22:04:17

Atlantis írta:
2021.01.19. 19:49:55
ui:
Nero, Csababarca:
https://www.facebook.com -> Settings and privacy -> Your ad preferences on Facebook

Itt szedjetek ki mindent.
+
Esetleg a kor+lakhely+születési helyet ismerőseiteken kívül ne lássák mások.
+
https://www.facebook.com/adpreferences/ ... tings_menu itt tudjátok még átnyálazni részletesebben mi alapján kaptok reklámokat esetleg.


Persze ezek után is lehet megtalálhatnak az ilyen reklámok. Attól függ hogyan célozták be a közönséget és mennyi pénzt öltek bele (szerintem sokat) :D
Kössz, kiváncsi vagyok működik-e.

Tehát például a Viva Barca nevű oldal bevan likeolva és követve, ennek ellenére szinte soha nincsenek a hírvonalon a hírek/képek stb. Politikai tartalmakat soha nem likeoltam stb. ennek ellenére rengeteg Jobbik és Fidesz videó jön szembe.

Na például ez is probléma a facebokkal.

https://youtu.be/flfd2Jtowig
Ez nem kapcsolódik a politikához, de erősen ajànlom ezt a csatornát. Érdekes, elgondolkodtató dolgok.
Tudományos szemszögből közelíti meg a témát.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12991
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.20. 21:05:02

Továbbra is azt tudom mondani, a facebook nem autonóm módon határozza meg, hanem az eu-s irányelvekhez igazodva (Európában).
Na most akkor inkább kérd számon az EU-t, meg az európai országokat, mert sajnos nem sajnos a kommunista jelképek nagyon kevés helyen vannak betiltva.
Egyébként nálunk se olyan régóta.

De mint facebook, USA székhelyű cég, California államban. Tehát ott kellene ezt számonkérni elsődlegesen.

Azt úgy mellékesen jegyzem meg, hogy ha valaki egy náci horogkeresztet nyom fel a facebookra, az ne csodálkozzon magán.
Jogos a követelés a kommunista jelképek hasonló elbírálásával szemben?
Jogos, egyetértek maximálisan.
De az senkit nem mentesít, hogy ha a másik is csinálta akkor őt miért nem tiltják...?!

Egyébként a facebook is meg fogja szívni, és megnyugodhatsz, előbb utóbb korlátozni fogják, 4-5 évet adok neki max a jelenlegi formájában.

Bár sokkal problémásabb a facebook esetében csomó dolog, ami mondjuk tényleg sérti a jogainkat sok esetben, azokat kellene rendbe tenni.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.01.20. 19:51:15

Atlantis írta:
2021.01.20. 12:00:51
Rendben, akkor direkt ne értsd meg amit írtam. :D
Tökéletesen megértettem. Nem is a világot vagy a történelmet kérem számon, hanem a facebookot, ami autonóm módon meghatározhatja (!) a saját felületének szabályzatát és irányelveit. Az ember azt várná, hogy ha a szélsőjobbos / fasiszta eszméket tűzzel-vassal üldözik, akkor a kommunistákkal is ezt kellene tenniük, hisz az ideológiájuk messze a legtöbb ember halálát és megnyomorodását okozta az emberiség történetében. És ahogy Toroczkait (és más szélsőségesnek mondott jobboldali szereplőket) cenzúrázzák, minden további nélkül cenzúrázhatnák a kommunista, marxista, leninista, maoista stb. tartalmakat, oldalakat is. Ők ezt nem érzik valamiért fontosnak, tehát már itt alapból ki is derül az, hogy mennyire mérnek egyenlően, ha a két oldalról van szó. Emellé jön bónuszban az, amit nap mint nap tapasztalunk, hogy valójában már az egyáltalán nem szélsőséges, pusztán konzervatív / jobboldali gondolatok is hate speechnek, gyűlöletbűncselekménynek :D vannak minősítve. Ezeket Trump elhallgattatásától függetlenül írom, de az is teljesen abszurd és felháborító.
Varatrix írta:
2021.01.20. 11:00:16
Ebben a témában meg is született a megoldás, a HunDub nevű pofátlanul lenyúlt közösségi platform megtestesülésében. Toroczkai bepromózta a szólászszabadság zászlóshajóját... Marhára érdekel, hogy tényleg lelép e ide a szélsőjobb krémje.
Persze, ismerem, de sok értelmét nem látom. Nem vagyok a híve ennek a safespacelgetésnek.
Kép
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.20. 12:00:51

Veidt_madridista írta:
2021.01.20. 10:24:54
A történelem alakulásához nem volt közük, de próbálj meg akkor te mint egyszerű felhasználó kommentben beszúrni egy képet egy horogkeresztről, majd egy sarló-kalapácsról. A rendszer reakciója eltérő lesz, erre igen nagy összegben mernék fogadni. És akkor ezzel be is bizonyosodna, hogy a facebook politikai alapon diszkriminál.
Rendben, akkor direkt ne értsd meg amit írtam. :D
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4709
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.20. 11:00:16

Kalapos írta:
2021.01.19. 15:46:05

Hát abban a formában elkaszálták volna a SW-t azért? Se meleg se fekete nem volt a New Hope-ban. És igen, átalakítva bizony nehéz ugyanúgy nézni őket, és folytatni Pl. csinálj sequelt úgy hogy Han Solo meleg, vagy még jobb legyen Anakin meleg :mrgreen: Meg mondom, lehet Legolas vagy Frodo meleg, senki se tudja, senkit se érdekel. Csak Samwise meg Aragorn beállítottságát tudjuk, és azoknak van csak fontossága. Samwise mondjuk lehetne meleg, de az is tönkre tenné a sztorit mert nem lehetnének gyerekei, nem lehetne családja, aminek a megalapítása egyik fontos célja a karakternek, bemutatni az átlagember céljait, a család alapítás fontosságát, ahogy Aragornnak se, ami még rosszabb mert nem lehetne örököse. Most mennyire kizökkentő lenne már hogy ha Samu meleg és azon gondolkozik Frodo mögött bandokolva hogy vajon talál-e majd egy árvát örökbe fogadni. lol.
Legolas lehetne meleg, de akkor se akarja senki látni hogy nem tudom az első erdei őrrel elmennek az éjszakába romantikázni, nincs szüksége rá a filmnek, és igenis ártana neki, a filmnek semmi köze hozzá hogy belemenjen ezekbe a témákba, egy csók is hihetetlen jelentőségű abban a világban, és kizökkentő lenne ha bele lenne erőltetve a modern propaganda. A hobbitban még nők sincsenek, mert minek, felesleges volt ahhoz a történethez amit el akart mesélni az író. Ezt meg lehetne oldani annyival hogy Legolas meleg, de nem mutatjuk, max sugaljuk, hogy ne zökkentsen ki az érzelmileg és testiségben rendkívül visszafogott, zárkózkodó fantáziavilágból egy nagy melegseggrepacsi! És igen, a heterot is rossz lenne túlzásba vinni, ott se látsz semmi extrát aminek a történet szempontjából nincs célja! Nem csajozik Merry se a kocsmában, mert nem célja a filmnek, pedig természtes lenne és a nagy gonosz fehér populációnak biztos tetszene.
Ezzel szerintem pont nem mondtok ellent egymásnak, mert pont azt sugallja mindkét komment, hogy tökmindegy, se nem javít se nem ront a történeten a karakterek nemi identitása. Egyszerűen nem erről szól, egyáltatlán nem egy szerelmi történet, és azért azt kiemelném, hogy a könyveben Aragorn és Arwen szerelmi szála negyed annyi figyelmet nem kap mint a filmben. Tehát már az is részben hozzáírt romantizálás.

Azzal mondjuk,nem értek egyet, hogy Samunál a család jelenti a végkifejletet. Ott az ellentét volt fontos a többi hobittal szemben, hogy Frodóval ellentétben visszatért a társadalomba, és nem hajóztak el szürkerévben. Ez igazából Frodo áldozatát volt hivatott bemutatni, hogy mennyire nagy teher volt a gyűrű cipelése. Amúgy lehet teljes joggal amelett érvelni, hogy Frodo, és Samu ne legyenek melegek, de akkor inkább azt emelném ki, hogy kettejük története a barátságról szól! Samu családja már nem oszt nem szoroz a történet szemponjából.

Bocs az off offolásáért, de LOTR... sajnos nem dumálunk róla annyit mint a háborgó csillagokról.
Veidt_madridista írta:
2021.01.20. 10:24:54
A történelem alakulásához nem volt közük, de próbálj meg akkor te mint egyszerű felhasználó kommentben beszúrni egy képet egy horogkeresztről, majd egy sarló-kalapácsról. A rendszer reakciója eltérő lesz, erre igen nagy összegben mernék fogadni. És akkor ezzel be is bizonyosodna, hogy a facebook politikai alapon diszkriminál.
Ebben a témában meg is született a megoldás, a HunDub nevű pofátlanul lenyúlt közösségi platform megtestesülésében. Toroczkai bepromózta a szólászszabadság zászlóshajóját... Marhára érdekel, hogy tényleg lelép e ide a szélsőjobb krémje.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Varatrix 2021.01.20. 12:08:31-kor.
Kép
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.01.20. 10:24:54

A történelem alakulásához nem volt közük, de próbálj meg akkor te mint egyszerű felhasználó kommentben beszúrni egy képet egy horogkeresztről, majd egy sarló-kalapácsról. A rendszer reakciója eltérő lesz, erre igen nagy összegben mernék fogadni. És akkor ezzel be is bizonyosodna, hogy a facebook politikai alapon diszkriminál.
Kép
Atlantis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.20. 09:23:15

dévid villa írta:
2021.01.20. 01:22:13
Veidt_madridista írta:
2021.01.20. 00:48:04
Atlantis írta:
2021.01.19. 18:15:20
A Facebooknak van egy alap szabályzata, ha az tiltja az önkényuralmi jelképeket akkor teljesen mindegy melyik országból használod az alkalmazást.
Nincs most időm hosszú kommentet írni, úgyhogy csak annyit, hogy a sarló-kalapács érdekes módon nincsen tiltva. :^o Egy példa a tízezer közül. Ez igazából remekül össze is foglalja mindazt, amit a tech óriások művelnek.
Ennek egy oka van: a történelmet a győztesek írják. A komcsikat nem győzték le sajnos, ezért létezhet még ma is, még akár a "fejlett nyugaton" is
Főleg, hogy jelenleg is több aktív és létező kommunista párt van a világon, például a világ egyik vezető nagyhatalmában, Kínában, ahol szintén ez a jelképük. Ehhez a tech óriásoknak vajmi kevés köze volt a történelem folyamán, hogy így alakult...
De gondolom az is a Facebook és a Google hibája, hogy a szovjet munkatáborok a mai napig csak "szükséges rosszként" vannak kb. elkönyvelve a történelemben, miközben bizonyítottan 1,5 millió ember halt meg ott minimum. (és mindannyian tudjuk hogy működnek a számok arrafelé)
Válasz küldése