Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Te kaptál már koronavírus elleni vakcinát?

A szavazás 2021.06.09. 19:39:54-kor befejeződött.

Igen
18
29%
Nem, de már regisztráltam
19
30%
Nem, de fogok regisztrálni
6
10%
Nem, és nem is fogok regisztrálni
12
19%
Nem, és még bizonytalan vagyok
8
13%
 
Szavazatok száma: 63
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.11.06. 21:32:26

macgabi írta:Néhányan mondjátok, hogy butaság ez az afrikaizás.

Nem. Ez nem butaság, hanem nettó rasszizmus. Aki pedig ezt nem érti, az szimplán ostoba.
Elképesztő, hogy 2018-ban, a hátunk mögött több ezer évnyi tudományos fejlődéssel, vagy csak a felvilágosodás óta eltelt 4-500 év tudományos eredményeivel, még mindig vannak, akik a szellemi, mentális produktum eredményeit (vagy sikertelenségét) képesek visszavezetni a származásig.
A fizikai produktum tekintetében beszélhetünk a származásról, lásd kenyai hosszútávfutók, afroamerikai bokszolók, és a többi, vagy például egy szan (busman) származású 140 centis, 40 kilós emberből sosem lesz olimpiai bajnok súlylökő vagy magasugró.
De azért óvatosan a származással.

Fegyelmezetlenek. Azért mert afrikaiak? Ez komoly?
Aki ezt tök komolyan veszi, az most piszkosul meg fog lepődni. Két darab, tudományosan igazolt tény (TÉNY).

1. A fegyelmezettség (önfegyelem, önkontroll, hidegvér, önuralom, higgadtság, satöbbi), egy szerzett, tanult képesség, viselkedési minta. Hangsúly azon, hogy szerzett, tanult, vagyis független a genetikától.
[Azért, hogy ne bonyolítsuk túl, most ne vegyük figyelembe a magatartás-genetikát és a humánetológiát, az autizmus kutatást, miegymást, illetve ezek azon állításait, hogy bizonyos körülmények együttes fennállása mellet a génkészlet befolyással lehet az egyén tanult viselkedésmintáira]

2. Mindannyian afrikaiak vagyunk. Mind.
A kapcsoszárójelbe tett rész azért messze nem elhanyagolható. És ezzel cáfolod még te magad is az 1. pontot. Nem kellenek ide kutatások, józan paraszti ésszel látni kell, hogy a vérmérséklet nagyon is befolyásolja az önkontrollt. Szélsőséges eset egy dühkitöréses autista, de simán lobbanékonyabb emberek sem lesznek soha olyan hidegvérűek, mint a flegmatikusak. Lehet tanulni, fejleszteni az önkontrollt, de azért megvannak a korlátok bizonyos embereknél, ahogy más dolgok megtanulására sem vagyunk egyformán fogékonyak. Általánosságban pedig a feketék kevésbé fogékonyak a fegyelmezettség elsajátítására, kivételek persze vannak, de attól még ezt ki merem jelenteni. Aki körbenéz a világban és józan ésszel gondolkodik, nem pedig abban hisz, amit a PC-sek belenevelnek, az belátja. A PC szerintem ugyanolyan szintű butítás, agymosás, mint amit a Fidesz csinál a sorosozással, vagy amit a komcsik meg a nácik csináltak korábban.

A genetika mellett persze a tanulás is nagyon fontos, de akik az európai városok gettóiból vagy Afrika elmaradott részeiből jönnek, azoknak ugye erre sincs sok esélyük, ha sikerül is kitörni, többségük magával hoz azért viselkedési problémákat. A fociban is látjuk, hogy több probléma van velük, mint a fehérekkel, de kb. igaz ez a minden területen, és most azokról a feketékről beszélünk, akiknek sikerült a kitörés. Aztán van az a szűk réteg, aki a kitörés mellett még a kulturált viselkedést is eltudja sajátítani, na előttük le a kalappal. =D>

A kutyás hasonlat szerintem jó, ott is igaz, hogy minden fajta tanítható, de vannak fogékonyabb és kevésbé fogékony fajták a tanulásra, így van ez az emberi rasszoknál is, csak ezt sokan nem merik vagy nem akarják kimondani, mert akkora szentségtörésnek számít, mintha vki 1953 előtt azt mondta volna Magyarországon, hogy Rákosi vagy Sztálin szarházi. Csak még pluszba bűntudatot is akarnak kelteni az emberben: ha így gondolkodsz, akkor egy rasszista féreg vagy, szégyeld magad! Pedig ez nem rasszizmus. Érdekes módon, ha vki azt mondja, hogy a feketék jobb sprinterek, kosarasok, szívósabbak, abba nem nagyon köt bele senki. És itt a kettős mérce, ha egy rassz erősségeit elismerjük, akkor a gyengeségeik se legyenek ilyen szinten tabuk!
Avatar
Fenomeno
Barça B
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2018.05.27. 13:12:29

2018.11.06. 17:59:35

A németjuhász és a puli sem egyforma,sőt sokban különbözik. Mégis mindkettő kutya.
Egy kenyai és egy kínai egyformának tűnik? Ugye hogy nem. Pedig mindkettő ember. Mindkettő másban jó,mert genetikailag,viselkedésileg,természetileg alapvetően eltérőek. De attól még emberek. A hülye is látja,hogy nem egyformák.
Avatar
Driftwood
Barça B
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2017.12.24. 13:19:29

2018.11.06. 16:37:06

Szerintem sincs semmi rasszizmus abban ,hogy valaki kimondja azt ami TÉNY az afrikai csapatok
/válogatottak/ fegyelmezetlenek. Az 1990 es VB.után , Kameruni csodáról beszéltek az emberek
/8 közé jutottak whaaaaooo/ ,és többen a közeljövő világbajnokait afrikaiként emlegették.
De akkor is voltak olyan edzők /nem rasszisták / akik dolgoztak afrikai ill. afrikai származású
játékosokkal és ismerve a mentalitásukat kijelentették ,hogy afrikai csapat a következő száz évben nem lesz világbajnok !
Dembeléről meg csak annyit , szerény véleményem szerint egy SZUPERTEHETSÉG ,fantasztikus adottságokkal alacsony IQ-val és nulla játékintelligenciával .
Szerintem sem Barca szint a srác .
A mostani Manchesterbe el tudnám képzelni , Mourinho "parkoló buszából " csodás kontrákat tudna vezetni , de védekezésben még oda is kevés...
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2626
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2018.11.06. 15:52:28

Áthozom ide a Dembelé topicból.
macgabi írta:Néhányan mondjátok, hogy butaság ez az afrikaizás.

Nem. Ez nem butaság, hanem nettó rasszizmus. Aki pedig ezt nem érti, az szimplán ostoba.
Elképesztő, hogy 2018-ban...
Ember, ne legyél már ekkora PC. Tudod mi az elképesztő? Hogy 2018-ban nem folytathatnak kulturáltan eszmecserét egy ilyen témáról emberek, mert valaki beböfögi mindig, hogy RASSZISTA, GYŰLŐLKÖDŐ. Az az elképesztő, hogy akárhányszor előjön ez a téma, mindig van egy-két ember, aki belelát olyat a dolgokba, ami abszolút nincs is ott. Ha te szerinted egy afrikai és egy európai ember között az égvilágon semmi különbség nincs, akkor eddig olvasd el a hozzászólásom, ne tovább. Tilts le, vagy jelezd, hogy én letilthassalak, mert nem vagyok kíváncsi ezek után a véleményedre semmilyen témában.

Ha viszont belátod, hogy van különbség, ha akár minimális is, akkor is, akkor legyél kedves engedd el ezt a rasszizmus dumát. Végigolvasva a kommenteket senki sem szúrt oda a feketéknek, és semmilyen bántó dolgot nem írtak, vagy olyan megkülönböztető dolgot, ami miatt degradálni kellene az egyik vagy másik embertípust hovatartozása alapján. Én nagyon a rasszizmus ellen vagyok, de attól még nem üvöltök mindenkivel habzó szájjal, aki ki meri mondani a nyilvánvalót. Volt több fekete bőrű barátom gimiben, abból egyik orvos, másik gyógyszerész lett. Na bumm. Senki se mondta, hogy buták, hülyék lennének. És én nem is kezel őket külön, hanem ugyanolyan emberként tekintek rájuk, ázsiaiakra, cigányokra, latin amerikaiakra, tökömtudja milyen rasszokra mint bárki másra.

Nem szeretem az általánosítást, de itt most erről van szó. Nem kell belelátni semmi gyűlölködést.
macgabi írta: 2. Mindannyian afrikaiak vagyunk. Mind.
Azok ám.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
honsapeter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2018.03.24. 14:27:45

2018.11.04. 00:33:40

Normális világban! Ez ami itt megy és zajlik, minden csak nem normális:)

Van stadionunk 100.. ,de ha beteg leszel, nincs hova menni, nincsen kihez fordulnod , meghalt a tudomány, meghalt minden emberi érzés, magadra maradtál egy intézetben ahol se wc papír sem emberi hozzáállás.

Pusztuljak meg ha én ezt akarom!
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6893
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.11.04. 00:26:35

https://m.youtube.com/watch?v=9gfahx1bC5I" target="_blank

Egyébként ez is sok mindent elmond arról hogy mennyire van igazság. Ennek az “embernek” egy normális világban legalább 3szoros életfogytot kellett volna kapnia valamelyik fegyházban, erre még pénz díjas (több millio) versenyt rendez a Papp László sportarénában az egykori zárkamenők és pénzbehajtók közt.

Tessék LG, te ugyis szereted a küzdősportotokat, itt van egy hazai esemény.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
honsapeter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2018.03.24. 14:27:45

2018.11.03. 23:27:46

Csak hogy mennyire kezelhetetlen a kisebbség, és mennyire védik Őket!

Pár hónapja történ a nyáron.

Sokan, nagyon sokan álltunk a buszmegállóban, percekig vártuk az aktuális Bp-i járatot és közben megjelent egy c.. család, anya, apa, nagyanya, nagyapa, 3 gyermek, meg még isten sem tudja kik, nadrágszíjakat árultak, de nagyon durván nyomulva és majd leköptek ha nem akartál vásárolni tőlük!
Megjött a busz, Ők jól hátul álltak a tömegben, erre az egyik gyermek, kb 13-14 éves lehetett fiú, átgázolt a tömegen és felugrott a buszra, mindezt úgy, kb 3 nénit gázolt el, és kb 5-ünket taszított arrébb!

A felső harmadban állt egy tagbaszakadt fazon, na Ő megragadta a gyereket és szó szerint kidobta a buszból, ahol jött , ott távozott:)
Olyan balhé lett a dologból, rendőrség kivonult a c.. család végig k anyázott mindenkit és a végén be kellett menni a rendőrségre vallomást tenni, és nem hiszitek el, bírói megrovást kapott a tag aki ember akart maradni!

Nem tudom ki nézi a Gotham című sorozatot, lassan oda jutunk mint amiről az egész filmsorozat szól!

Ma a legbiztonságosabb ország, legbiztonságosabb fővárosában, a buszmegállóban sem vagy biztonságban! :) A legbiztonságosabb ORSZÁGBAN...
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6893
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.11.03. 23:05:25

LG írta:
geridoss írta:[
Szerintetek ebben a mocskos, elkorcsosult PC világban ezt meg lehetne tenni? Amikor egy rohadt gyilkosnak több joga van, mint egy normális, dolgozó embernek. Kizárt.
Nem, épp ez a baj.
Most azokat kérdezném, akik külföldön élnek, pl. Nerot, ott az ilyeneket hogyan oldják meg? Mert gondolom azért ott is vannak ilyen problémák.
Sehogy, szerintem a Nyugaton rosszabb a helyzet. En Londonbol elkoltoztem egy ido utan mert nekem sok volt a tomeg, de ott napi szinten mentek a keselesek, rablasok stb. Ahogy hallom itt szinte egy hotellel egyenlo egy borton, plane azoknak akik keletebbrol jonnek, altalaban azok az elkovetok ugye
Berlinrol, Parizsrol, Madridrol, Barcelonarol (meg nem volt ott olyan ismerosom akit ne zsebeltek volna ki mindjart mar az elso nap)csak rosszat hallok de hat ugye legyunk oszintek ehhez a temakorhoz erosen hozzatartozik a migracio, mert altalabn nem kekszemu, szoke gyerekek az elkovetok

A politika is felduhit valamennyire, de mivel ugyvagyok vele hogyha valamit nagyon akarok akkor ugyis elerem, ugyhogy nem keresek kifogast. Viszont ez a nevetveges "igazsagszolgaltatas" abszolut leveri nalam a biztositekot, mert pl. a Zola altal belinkelt Guli nevu kancigany akar hozzam is bemaszhat holnap es felholtra verhet partizezer forintert, ami egyebkent kabitoszerre kell neki.

Egyebkent pl. a bortonigazgatot es a smasszereket miert nem rugtak ki azonnal a jo K anyjukba amiert a fegyenceknel telefon van a cellaban, vagy ez teljesen megengedett? Vagy esetleg feltek, vagy levoltak fizetve?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2018.11.04. 00:18:44-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
honsapeter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2018.03.24. 14:27:45

2018.11.03. 20:49:26

Az egész kisebbségi dolog, rettentően bonyolult ügy!
Amint egy kicsikével, keményebben (szigorral stb) lépnek fel ellenük, azonnal előkerülnek az emberjogi meg a fene tudja milyen szervezetek, köpködik a kormányt , tök mindegy éppen kik ülnek ott!

Valaki írta hogy egy 5-6 ezres településen a 90% kisebbség, na ezt nem szabadna megengedni mert ott tényleg elszabadul a pokol és nem lehet mit tenni!

Gyártják a gyerekeket 10- esével aztán meg aranyláncot vesz az idióta a család után járó pénzekből vagy éppen a kocsmába hordja és senki, semmit nem tehet ellenük.

Szégyen az egész, de egyenlőre senki, semmit nem tud tenni, ink. kussolnak és csendben vannak!
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3715
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2018.11.03. 15:46:38

https://www.youtube.com/watch?v=qXe5YtRcq1M

Ez börtön és ez visszatartó erejű börtön. Persze nem azokat csukják be ide, aki lopott 2 kiló kenyeret, hanem a gyilkosokat, stb. Illetve van még egy közép-dél amerikában, nem tudom pontosan, hogy az elítélteket beteszik 4 kerítés közé, ott azt csinálnak amit akarnak egymással, a kerítés előtt, mint a vonatsíneknél van egy fehér sík, aki azt átlépi, a 4 toronyban lévő őr azonnal lelövi. Na az ilyen visszatartó erejű börtön, persze ez is a durva bűnözőknek van fenntartva, de bármilyen börtön is legyen az, annak önfenntartónak kell lennie, bármilyen pici munkát is, de végezniük kellene a raboknak, mellyel megteremtik a pénzt az őrök és munkások fizetésére, az étkézükre, vízre, áramra, stb.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.11.03. 15:15:52

geridoss írta:[
Szerintetek ebben a mocskos, elkorcsosult PC világban ezt meg lehetne tenni? Amikor egy rohadt gyilkosnak több joga van, mint egy normális, dolgozó embernek. Kizárt.
Nem, épp ez a baj.
Most azokat kérdezném, akik külföldön élnek, pl. Nerot, ott az ilyeneket hogyan oldják meg? Mert gondolom azért ott is vannak ilyen problémák.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6893
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.11.03. 15:04:11

LOL

Bezzeg amikor par hete arrol ertekeztem, hogy a tolvajoknak lekene vagni a kezuket, a gyilkosokat azonnal kivegezni, az eroszakoskodokat brutalisan megkinozni stb. stb. akkor ment a siras hogy jajj hat azt nem lehet.

Most teljesen oszinten, nem az lenne mindnekinek a legjobb ha egy ilyen format mint aki a videoba van, egyszeruen csak belelonenek a Dunaba? Es nem azert mert roma, hanem mert egy fereg bunozo aki majdnem kinyirt egy csaladot, szandekosan.

Vicc ez a vilag, szanalmasan lightosak a jelenlegi torvenyek, ezert van ekkora kaosz meg rendetlenseg :evil: :evil:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2626
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2018.11.03. 14:51:56

LG írta: Aki nem akar dolgozni, ne is egyék elvet kéne alkalmazni. A bűnözőket, munkanélkülieket szigorúan őrzött és itányított munkatáborokba kéne zárni, és legalább a saját fenntartásuk értéket megtermeltetni velük. Aki ezt nem tudná vagy nem akarná megtenni, nem kapna enni, és kész. Ha erőszakkal próbálna szerezni, akkor pedig le lenne lőve és a probléma megoldva.
Még az elején leszögezem, hogy én ezt így egy az egyben alá is írnám. Ennek így kellene működni.

De.

Szerintetek ebben a mocskos, elkorcsosult PC világban ezt meg lehetne tenni? Amikor egy rohadt gyilkosnak több joga van, mint egy normális, dolgozó embernek. Kizárt.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.11.03. 12:44:43

A börtönnek nincs visszatartó ereje. Pontosabban azok számára igen, akik még nem járták ott, de ismerek olyanokat (tolvajok, betörők, drogdílerek), akiket rendszeresen lecsuknak hosszabb-rövidebb időre, de mikor kiengedik őket, folytatják a régi életüket, amíg be nem viszik őket megint. Semmi értelme nincs, csak az adófizetők pénze megy az eltartásukra. Aztán néha még sok-sok millióra be is perlik az államot, mert sérül az érzékeny lelki világuk meg a jogaik. Sokszor meg is nyerik is a pert. Nem nevetséges? Egy utolsó, hitvány bűnöző milliókat perel ki az államból.
Visszatartó ejere a börtönnek csak azok számára van, akik vagy becsületből akarják elkerülni, vagy nem akarnak a fentebb vázolt emberi hulladékkal egy cellábban lakni.


A nagy kutyák, maffiózók és fehérgalléros bűnözők más tészta. Ők eleve ritkán kerülnek börtönbe, akkor is általában rövid időre és nagyon jó körülmények közé. Kivétel csak akkor lehet, ha mondjuk vmelyik riválisuk olyan pozicióba kerül (mondjuk belügyminiszter lesz), és ezt kihasználva hosszú időre rács mögé küldi a konkurenciát. Egyébként ezzel a réteggel leszámolni ugyanolyan fontos lenne, mint a lesüllyedt bűnözőkkel, csak ugye jóval nehezebb a jelenlegi jogrendszerben. Szintén drasztikus eszközök kellenének.


Pozitív példa is van, akik tényleg megváltoztak a börtönben, majd a szabadulás után új életet kezdtek, de ők vannak kevesebben. Mikor történik egy gyilkosság, hányszor derül ki, hogy a gyilkosnak már korábban meggyűlt a baja a törvénnyel? Na, ilyenekkel van a baj. A börtön nem megoldás.


Aki nem akar dolgozni, ne is egyék elvet kéne alkalmazni. A bűnözőket, munkanélkülieket szigorúan őrzött és itányított munkatáborokba kéne zárni, és legalább a saját fenntartásuk értéket megtermeltetni velük. Aki ezt nem tudná vagy nem akarná megtenni, nem kapna enni, és kész. Ha erőszakkal próbálna szerezni, akkor pedig le lenne lőve és a probléma megoldva.
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3715
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2018.11.03. 11:21:44

Fecooo írta:
Tim írta: Ki kellene egyszer próbálni hogy aki lop, az börtönbe kerül szerintem sokan tanulnának belőle.
Ennyi, ennél többet nem lehet hozzáfűzni... Zéró tolerancia a lopásra, legyen az elkövető kolompár gétéaszanadreas, vagy maga o1g...
https://www.youtube.com/watch?v=UsUWVTdCYS4

Ebből tanulnak? Nekik ez pár hónapnyi edzésnek felel meg. Fűtés, ágy, 4 fal, kaja és edzés. Ez nem börtön ami Magyarországon van. Mondjuk ha fehérként bekerülnénk közéjük, mi azért megéreznénk.
Avatar
Fecooo
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7791
Csatlakozott: 2008.07.15. 18:30:53

2018.11.03. 10:35:17

Tim írta: Ki kellene egyszer próbálni hogy aki lop, az börtönbe kerül szerintem sokan tanulnának belőle.
Ennyi, ennél többet nem lehet hozzáfűzni... Zéró tolerancia a lopásra, legyen az elkövető kolompár gétéaszanadreas, vagy maga o1g...
Annyiban csatlakozok Zolához, hogy akkora a munkaerőhiány, hogy a c kategóriásoknak adott rengeteg segélyt nyugodtan lehetne kötni munkaviszonyhoz... ha nem hajlandók elmenni dolgozni, akkor ne kapjanak semmit!
Ha ezek után lopnak, akkor irány a hűvös, és ne legyen olyan felmentő indok, hogy "megélhetési lopás"...
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3715
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2018.11.03. 10:26:50

A cigánykérdésre egy elképesztően szélső jobb oldali eszme nélkül én nem látok kiutat. Gondolok itt egy Nemzetiszocialista Német Munkáspártra élén egy Hitler-el, amire most sokan felkapják a fejüket, hogy úristen mennyire brutális, rasszista, agyatlan, idióta vagyok, hogy ilyet merek gondolni. De ezt máshogy nem lehetne. Ha elvennének minden segélyt tőlük (amit amúgy elkellene, mert én a semmire egy forintot sem adnék), akkor pedig elindulnak a keleti falukban az idősek kirablása, ami ugye folyamatosan van is, csak hát az m1 ilyen híreket nem ad le. Tudom sokan nem hiszik ezt el, de nagyon sok cigány munkatársam is ugyanezt gondolja.

Azért bárki bármit gondolhat, szerintem elképesztő és meghökkentő dolog, hogy egy 30 évvel ezelőtti településemen éltek 6500-an, mostmár csak 5000 lakos és a jelenlegi 3 első osztályban összesen van a kb 45-50 gyerek között 3 fehér. Többen is lennének, de összefogtak a szülők és a közeli kisvárosba viszik át őket, bérelnek egy kisbuszt és viszik hozzák őket, mert itt nem lennének biztonságban. Voltam bent retrózni az ált sulimban, úristen ami ott megy. Budi ajtóra kiírva, hogy tilos a dohányzás és nem a tanári wc ajtón van ez. Ott ahol egy gyereknek max 15 évesnek kellene lennie. Volt osztályfőnököm mesélte, hogy azt az anyagmennyiséget, amit nekünk leadtak 15-20 évvel ezelőtt, annak kb a harmadát adják most le és nem egy olyan ötödikes diák van, aki analfabéta, nem tud írni, olvasni. Nem mennék el tanárnak oda, az tuti. És én még nem is élek annyira durván cigányfaluban.

Egészségügy - oktatás - kisebbség.

Nálam ez a három ilyen sorrendben lenne a legfontosabb ügy, amin változtatni szeretnék, de minek, ennek a népnek nem kell ez.

Senki ne haragudjon, hogy ilyeneket írok, semmi személyeskedés sem volt a mondandómban, nekem ez a véleményem, másé is érdekel, azért is hoztam azt a videót.
Aki pedig fideszes, azért ne vegye magára mikor azt írjuk, hogy a nagyrészük öreg meg kisebbség meg lezüllödt alkoholista, ez persze általánosítás, de azért ilyen nagy aránynál szerintem ez megengedett. Ha faternak lenne egy fidesz általi menő cége, biztos vagyok benne, hogy narancssárga pólóban járnék.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.11.03. 08:53:18

Visszatérve a Fideszre és a videóra, ha annyira érdekelné őket a magyarok védelme, akkor bizony a c típusú problémát is kezelnék, nem pedig súlyosbítanák. Nem vagyok rasszista, sokan vannak köztük, akik sikeresen be tudtak illeszkedni, de rengetegen akik nem, és nagyon sok félvér vagy magyar süllyed le az utóbbiak közé. A migránsoknál arra hivatkoznak, hogy Európa városaiban vannak olyan negyedek, ahová a fehérek be sem mehetnek miattuk. De akkor illene azt is megemlíteni, hogy Magyarországon minden városban van ilyen rész, van amelyikben több is, kisebb települések esetében pedig van olyan is, melyet teljes egészében érdemes fehér embernek elkerülni. Csak ugye itt nem a migránsok élnek ezekben a gettókban, hanem a beilleszkedni nem tudott kisebbség és a közéjük süllyedt magyarok. A másik probléma, hogy ez a réteg nagyon gyorsan szaporodik, tehát ha valami nem lesz velük kezdve, akkor egy idő után nem fogjuk bírni eltartani őket, iskolákban, óvodákban az ő gyerekeik lesznek többségben, ami tudjuk, hogy újabb problémákhoz fog vezetni, illetve már sok helyen vezetett is.

És mi a Fidesz megoldása? Erzsébetutalvány, hiszen fontos szavazóbázis. És igen, valahol érthető, hogy szükségük van rájuk, illetve írtam, az a baj, hogy egyáltalán szavazati joguk van az ilyeneknek. De azért kíváncsi lennék a fideszesekre, hogy ezt a brutálisan nagy képmutatást hogy bírják elviselni? Persze, MSZP sem kormányzott jobban, de legalább nem forgatta ki ilyen durván a nemzeti eszmét és a kereszténységet. Én amúgy ezért az elszentségért vagyok rájuk leginkább rohadt pipa.

Az is vicces, hogy aki csak kormányközeli médiát néz, annak az jön le, hogy a mgiránsok hatalmas veszélyt jelentenek ránk, meg akarják szállni az országot és egyenként mindenkit megerőszakolnak. De c típusú probléma, az nincs. Hiszen Magyarországon csak kétféle ember van: a fideszes jó keresztény hazafi, illetve az áruló sorosbérenc.
Avatar
Tim
Mezei fórumozó
Hozzászólások: 3213
Csatlakozott: 2007.06.15. 21:52:33

2018.11.02. 18:41:15

Hej srácok..Visszaolvasgattam, van pár érdekes vélemény.
Mondjuk én tiszteletben tartom őket, még ha nem is értek velük egyet, és tőletek is ezt kérem.
Nem térek most ki minden egyes hozzászólásra, de csakugyan ne legyen már érv, hogy ezek is loptak. Ki kellene egyszer próbálni hogy aki lop, az börtönbe kerül szerintem sokan tanulnának belőle. És az is igaz hogy korrupció szinte mindenhol van, de itt a rendszer része.
Példaként felhozhatnám a Microsoft botrányt. Romániában vezetőszáron vitték el az érintett minisztereket, míg nálunk ahol súlyosabb volt az ügy, nem történt bűncselekmény..Ez a különbség.
Fizetések. Bár biztos vannak olyan állások ahol ténylegesen több százezret lehet keresni, de nem ez a jellemző, vidéken meg főleg. Ha a cég ki tud gazdálkodni ekkora fizetést az klassz (bár egy nettó 500 ezres fizu a cégnek kb 1 millió/hó).
Én sem értek egyet azzal hogy egy tanár annyit keressen mint egy szakmunkás. Sokkal többet érdemelne. Mint ahogy az ápolók, mentősök, tűzoltók stb..De ehelyett úgy szórják a pénzt minden marhaságra, mintha nem lenne holnap.
Kép
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1516
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2018.11.02. 18:20:16

LG írta:Értem én amit mondasz, csak elég konzervatív gondolkodású vagyok ebben a dologban is, szerintem egy munkahelynek nem a haverkodásról és a céges bulikról kéne szólnia. Én a japánok munkához való hozzáállásával szimpatizálok, ezt kéne a magyar társadalomba is belenevelni.

Amúgy éppen erről írtam a minap, hogy számomra mennyire visszatetsző, hogy elit kluboknál is szempont lett, hogy ki kinek a haverja, meg mennek a klikkesedések az öltözőkben. Tudom, hogy én vagyok hülye, begyöpösödött felfogású, de én úgy gondolom, illene pusztán a címerért megfeszülni, és minden csapattársat egyenlőként kezelni, azt is, aki esetleg nem szimpatikus. Kit érdekel a szimpátia, a csapat érdeke a legfontosabb, ezért bárkivel együtt kell tudni működni.

De ugyanez kéne, hogy igaz legyen minden munkahelyre. Sőt, mikor hivatást választunk nem azt kéne nézni, hol tudunk minél kevesebb erőbefektetéssel minél több pénzt keresni, lehetőleg olyan kollégákkal, akikkel jókat lehet vedelni. Mert úgy látom a többségnek kb. ennyi a célja. Hanem azt nézni, mi az, amivel a hazánknak, a magyar társadalomnak a legtöbbet adhatunk.

És ha már szóba került a katonaság, azt is gondolom, hogy ha ténylegesen veszélybe kerülne az ország, mindenkinek kutya kötelessége lenne bevonulni, és ha kell, az életét vagy az egészségét adni a hazáért, ha a szükség úgy kivánja.
Pedig kb. minden kutatás arra az eredményre jut, hogy azok a munkások sokkal termékenyebbek, akik jól érzik magukat a cégnél, kapnak elég pihenőidőt, nincs túlóra, megfelelő a kapcsolatuk a munkatársakkal, céges bulikba járnak stb, stb.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.11.02. 18:00:41

Értem én amit mondasz, csak elég konzervatív gondolkodású vagyok ebben a dologban is, szerintem egy munkahelynek nem a haverkodásról és a céges bulikról kéne szólnia. Én a japánok munkához való hozzáállásával szimpatizálok, ezt kéne a magyar társadalomba is belenevelni.

Amúgy éppen erről írtam a minap, hogy számomra mennyire visszatetsző, hogy elit kluboknál is szempont lett, hogy ki kinek a haverja, meg mennek a klikkesedések az öltözőkben. Tudom, hogy én vagyok hülye, begyöpösödött felfogású, de én úgy gondolom, illene pusztán a címerért megfeszülni, és minden csapattársat egyenlőként kezelni, azt is, aki esetleg nem szimpatikus. Kit érdekel a szimpátia, a csapat érdeke a legfontosabb, ezért bárkivel együtt kell tudni működni.

De ugyanez kéne, hogy igaz legyen minden munkahelyre. Sőt, mikor hivatást választunk nem azt kéne nézni, hol tudunk minél kevesebb erőbefektetéssel minél több pénzt keresni, lehetőleg olyan kollégákkal, akikkel jókat lehet vedelni. Mert úgy látom a többségnek kb. ennyi a célja. Hanem azt nézni, mi az, amivel a hazánknak, a magyar társadalomnak a legtöbbet adhatunk.

És ha már szóba került a katonaság, azt is gondolom, hogy ha ténylegesen veszélybe kerülne az ország, mindenkinek kutya kötelessége lenne bevonulni, és ha kell, az életét vagy az egészségét adni a hazáért, ha a szükség úgy kivánja.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13733
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.11.02. 17:56:19

geridoss írta:. Nem a 200 ezer Ft sok itt a történetben, hanem a 140 brutálisan kevés.
Köszönöm, igazából ez a lényege amit ki akartam hozni ebből, nem mástól sajnálom én, mert pl az ápolók még kevesebbet keresnek, méltatlanul, hanem a mienk nevetségesen alacsony, és a többi hasonló fontos munkát végzőé. (Tanárok, ápolók, stb...) közben meg amit írkáltok itt 20 évesen 5-600ezres fizuk (nekem is van ilyen ismerősöm) kérdem én mire? Csak mert benne van a pozi megnevezésben hogy menedzser? Vicc.

Van vállalkozás amiböl jön pénz. Nem ez a lényeg.
De gondoljatok bele minden tanár ott hagyná a szakmát amit szeret, mi lenne a gyerekeitekkel? Ebbe senki nem gondol bele.
És nem a tanításra gondolok csak, de ki lenne elük a nap felében míg a “sokkal komolyabb” szakmában dolgozó szülők keresik a milliókat?
Hm?
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
optimus
Jugador del Barça
Hozzászólások: 186
Csatlakozott: 2017.01.09. 16:04:31

2018.11.02. 17:31:13

LG írta: Akkor tartsunk mindenhol jó kávéfőző embereket és jó kávépartnereket. Lehet, hogy a Barca is ezért igazolta le anno Douglast, most meg Malcom a kávésember. Na az abszurd, hogy ilyenekre van pénz, és kutatást is csinálnak rá, gondolom szintén nem kevés pénzből.
Biztos emlékszel még Pinto-ra aki egy totál alsó középszer kapus volt, képességei alapján egy ilyen kaliberű csapathoz köze sem lehetett volna, mégis itt töltött 6 évet, többek között azért is mert mindenki imádta.

Nem arról van szó hogy van egy ember aki csak ül mosolyog és ha valaki kávézni akar akkor ugrik, hanem arról, hogy bár gyengébb minőségű munkát végez mint a társai, és lehetséges hogy képességei alapján nem lenne abban a közösségben helye, mégis a csapatra gyakorolt hatása( jó kávét főz, ő szervezi a céges bulikat, mindenki megdumálhatja vele minden nyűgét, mindig beindítja a mosogatógépet és ezért nincs belőle vita ) bőven ellensúlyoza ezt. Ebből egy kívülállónak simán az jön le hogy "Mit keres ott a Feri ennyi pénzért? Hát semmit nem csinál he.", aztán könnyen lehet hogy ő tartja össze az egókat akik elvégzik a munkát.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19603
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.11.02. 17:16:29

Az informatikában több kutatást is csináltak arról, hogy milyen összetételű fejlesztő csapatok a legproduktívabbak, és az lett az eredménye hogy a vegyes összetételűek jobban működnek mint azok ahol a legjobb, legokosabbak voltak. Azokban a csapatokban az egyik ember pl olyan volt aki mindamellett hogy fejlesztett, de gyengébb képességű volt mint a többiek, ellenben nagyon jó kávét főzött, és ha valaki ki akart menni vele kávézni megbeszélni a dolgokat, akkor ő mindig szívesen ment. Ez jelentősen javította a hangulatot, és a többiek jobban dolgoztak tőle.
Akkor tartsunk mindenhol jó kávéfőző embereket és jó kávépartnereket. Lehet, hogy a Barca is ezért igazolta le anno Douglast, most meg Malcom a kávésember. Na az abszurd, hogy ilyenekre van pénz, és kutatást is csinálnak rá, gondolom szintén nem kevés pénzből.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2626
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2018.11.02. 17:13:17

optimus írta: Az informatikában több kutatást is csináltak arról, hogy milyen összetételű fejlesztő csapatok a legproduktívabbak, és az lett az eredménye hogy a vegyes összetételűek jobban működnek mint azok ahol a legjobb, legokosabbak voltak. Azokban a csapatokban az egyik ember pl olyan volt aki mindamellett hogy fejlesztett, de gyengébb képességű volt mint a többiek, ellenben nagyon jó kávét főzött, és ha valaki ki akart menni vele kávézni megbeszélni a dolgokat, akkor ő mindig szívesen ment. Ez jelentősen javította a hangulatot, és a többiek jobban dolgoztak tőle.

Nyilván nem biztos hogy ez történt, csupán abba is bele kell gondolni, hogy nem véletlen van ő ott ahol. Lehet hogy apu pénzeli és rakta be oda ahol épp van, na bumm mindig voltak ilyenek és mindig lesznek is, de ilyenek miatt nem érdemes idegesnek lenni, nekem is van ilyen ismerősöm, nem annyira móka mint amilyennek tűnik>
Nem idegesít fel, engem abszolút hideg hagy. Ezt csak arra írtam, hogy egy tanár azért ennél lényegesen több és felelősségteljesebb, ráadásul hasznosabb munkát végez jóval kevesebb fizetésért. Nem a 200 ezer Ft sok itt a történetben, hanem a 140 brutálisan kevés.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Válasz küldése