Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.10.16. 11:35:18

Érzelmi alapú válasz. Szerintem az alábbiakon gondolkozzatok el:

1) Te mint vezető, bevállalnád-e azt amit a brazil elnök és hajlandó lennél-e arról dönteni, hogy rendben, akkor bevállalom hogy haljon meg 100.000 ember a saját országomban, a saját nemzetemből? Bevállalod-e hogy a Te lelkeden száradjon 100.000 ember élete, egy "nagyobb jóért?" Egy feltételezett nagyobb jóért? Ahol a 100.000 ember halálán kívül kalkuláld bele azt a mondjuk 400.000 hozzátartozót aki gyűlölni fog Téged emiatt a döntésed miatt, mert elvesztették a szeretteiket?
2) Te beáldoznád-e mondjuk a saját édesanyádat, édesapádat azért, hogy a gazdaság ne álljon le, hogy ne kelljen a bankban maszkban beszélnetek és nehezen értenetek egymást? Megtennéd ezt, meghoznád ezt a döntést?
3) Te képes lennél arra, hogy odaállsz az egészségügyben dolgozó ápolókhoz, akik alapból "békeidőben" is rendszeres túlórával tudják csak a megélhetésüket biztosítani, hogy a következő 1-2 évben amíg nincs vakcina jó lenne ha az életedet kockáztatva napi 2-3 helyett napi 6-7 órát túlóráznál hogy legyen elég ember a lélegeztetőgépeknél az órási túlterhelés kezelése miatt?
3+1) az utolsó kérdést pedig amúgy fel lehet tenni a bölcsődei, óvodai, iskolai, vagy tömegközlekedésben dolgozóknak, stb., akiknek a munkája elengedhetetlen a mindennapi kényelmes kis életedhez, de már így is komoly munkaerő hiánnyal küzdenek és akár csak egy 5% kórházba kerül hetekre már hatalmas problémát fog okozni az egész rendszerben.

És még lehetne megannyi nézőpontot felhozni az ellen amit írtok. Értem én, hogy Ti nagyon racionálisan a saját szemszögetekből nézitek a világot, de ez nem ilyen egyszerűen működik. Az emberek érzelmi alapú lények, akiknek a saját életük, kényelmük, boldogságuk a legfontosabb. Neked az a kényelmetlen, hogy a bankban miért érted alig az ott dolgozót. Lehet a bankban dolgozónak az lenne kényelmetlen ha 2 hétig feküdne az intenzíven, mert nem tartottátok a távolságot, meg nem volt maszk rajtatok. Mindenkinek más a fontos, ÉS+DE a világ még jelenleg egyelőre ott tart, hogy az emberi élet a legfontosabb minden körülmény között. (lásd halálbüntetés eltörlése, vagy hogy egy darab beteg kisgyerek életének megmentésére összegyűjt az ország milliókat, de mondjuk ugyanennyi pénzt 100 egészséges kisgyerek oktatásának, ezáltal valódi lehetőség biztosítására már nem adnak)
Barca_10 írta:
2020.10.16. 08:59:35
A másik hogy ne akarjunk már mindenkit megmenteni. Vannak emberek akik semmi testmozgást nem végeznek, takeawayen és mekin élnek, zöldséget, gyümölcsöt tv-ből sem ismerik, persze hogy könnyebben elkapják és nagyobb eséllyel halnak bele. Az öregek meg nálam leírták magukat márciusban az önző viselkedésükkel, munka után nem lehetett semmit venni a boltokban mert lefosztották. Bocs, ha őket sem akarom megmenteni, my bad.
Ezt meséld már el 27 éves egészségesen élő, rendszeresen sportoló barátomnak, aki 1 hétig az ágyból nem tudott kikelni, és 2 hónapja nem érez ízeket és senki sem tudja mikor fog újra, ha egyáltalán fog. Vagy a 24 éves Tóth Kristófnak, a férfi vízilabda NB I-ben szereplő OSC-Újbuda játékosának akit súlyos tünetekkel, kétoldali tüdőembóliával és tüdőgyulladással kezeltek. Biztos ők is egészségtelenül élő, halálra érdemes emberek amúgy, és miért nem vigyáztak jobban. Esetleg állj oda a családok elé akiknek a 37 éves tanár rokonuk halt meg, és mond már a szemükbe Te magad, hogy ja, ez van, így járt.

Tudom erre a válasz az lesz, hogy de ez akkor is csak az emberek 5%-a . A kivételek, akik beleférnek, ez van. Ez az élet körforgása, igaz?

Én meg erre azt mondom, őszintén kíváncsi lennék arra is, hogy ha bármelyikőtök aki így áll hozzá, bekerülne majd a covid miatt kórházba, és az egész napos fájdalmai mellé szépen ledugnának egy csövet a torkába napokig miközben maga alá tud csak csinálni egy ágytálba, amit talán ha szerencséje van, esetleg kicserélnek néha hogy ne a saját ürülékében töltse a napot, bár erre kicsi az esély ez emberhiány miatt az egészségügyben, plusz naponta 2-szer végig kell nézned ahogy egy ember hulláját elcipelik a közeledben lévő ágyakról, mert ők nem voltak elég "egészségesek", akkor is ilyen lazán arcoskodva jönnétek vissza fórumozni, hogy ugyan miért kell itt problémázni a vírus miatt. Esetleg soha többet nem fog ízeket vagy szagokat érezni. Hiszen nem is akkora a halálozási rátája, nem igaz?


Racionális válasz:

A gazdaság teljes leállítása, teljes házi karantén valóban elképesztően kockázatos, mert rengeteg ember megélhetését teszi tönkre, és hatalmas károkat okozna. Mindenképp el kellene kerülni. Értelmes, racionális és gazdaságilag fenntartható szigorra lenne szükség. Például: kötelező maszk a zárt terekben, távolságtartás és fertőtlenítés, és a bulik, tömegrendezvények teljes tiltása, ezen kívül amelyik cég meg tudja oldani, az minimum A/B hét felosztásban küldje csak az irodába az embereket. Igen, ez a szórakozóhelyeknek, zenészeknek biztos nehéz lenne, de így éttermek, kávézók, bárok, és még sok egyéb szolgáltatói tevékenységet űző vállalkozás maradhatna. (Igen, kisebb forgalom, picit több munka, de életben maradnának a vállalkozások a járvány végéig.) A belföldi turizmust sem érzem életszerűnek szabályozni, mert nem egy vendégszobában vagy kitéve veszélynek, főleg amikor már az egész országban vannak fertőzöttek. Én még az EU-n belüli utazást is hagynám, csak indulás előtt egy nappal, illetve hazaérkezéskor azonnal legyen kötelező a teszt. Aki ezt bevállalja, kifizeti, had menjen, tartsuk életbe a turizmust akár takaréklángon is.
Normális szabályozások és támogatások mellett a gazdaság, és a benne szereplők is fenntarthatóak lennének akár a járvány kordában tartása mellett is. Csak ehhez nem politikai alapú korlátozások és támogatások kellenének.


Én egyetértek azzal, hogy a túlzott szigorítások nem helyesek, mert egész egyszerűen tönkretesznek emberéleteket ugyanúgy, mint a vírus. Amiket fentebb felsoroltam intézkedéseket ha egész Európában meghozták volna már szeptember 1-én, nem itt tartanánk. Ez a kormányok, és politikai vezetők felelőssége.

DE az a baj, hogy az emberek ezt az egészet nagyrészt maguknak köszönhetik. Ez a szomorú igazság. Azért ugrott meg a görbe, azért vannak ennyien kórházban, azért ijedtek meg a kormányok mindenhol, mert az emberek még a minimum alap elvárásokat sem tudták betartani. Mert megunták, nem volt kedvük, őket ne korlátozza senki. Megmondta ezt itthon is ezt valamelyik fejes: az emberek a szabályokat és törvényeket addig nem hajlandóak betartani, amíg nincs konkrét büntetés a be nem tartásuk miatt.

Hozzáteszem a kormányok is azért nem mertek időben megfelelő intézkedéseket hozni, mert féltek a népharagtól és a szavazóbázis elvesztésétől, mivel világszerte nőtt az elégedetlenkedés a szigorítások miatt. Aztán látjuk mi lett a vége, és még nem is látjuk mi lesz majd.

Meguntuk, elégedetlenkedtünk, leszartuk, ellazultuk? Akkor most igyuk is meg a levét, mert ezt bizony itt most magunknak főztük.

dévid villa írta:
2020.10.16. 09:11:58
Jól van, legyetek tudománytagadók. =D> Kár volt megszólalni
Ne haragudj, de Te is csőlátással nézed ezeket a vitákat. Az előtted megszólaló 4 hozzászólás egyikében sem volt tudománytagadás, de elismerem így ennyivel sokkal egyszerűbb letudni a dolgot. :D
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.10.16. 09:11:58

Jól van, legyetek tudománytagadók. =D> Kár volt megszólalni
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.10.16. 08:59:35

Leon írta:
2020.10.16. 00:43:53
Az viszont szánalmas,hogy egy Ebola szerű halálosztó tömeggyilkos gépezetnek van beállítva az egész.
Ez az egyik legnagyobb baj.
A másik hogy ne akarjunk már mindenkit megmenteni. Vannak emberek akik semmi testmozgást nem végeznek, takeawayen és mekin élnek, zöldséget, gyümölcsöt tv-ből sem ismerik, persze hogy könnyebben elkapják és nagyobb eséllyel halnak bele. Az öregek meg nálam leírták magukat márciusban az önző viselkedésükkel, munka után nem lehetett semmit venni a boltokban mert lefosztották. Bocs, ha őket sem akarom megmenteni, my bad.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
Leon
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2184
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: 99942 Apophis

2020.10.16. 00:43:53

Én nem mondtam sose hogy nincs ez a vírus mert van meg kismillió másik is.
Az viszont szánalmas,hogy egy Ebola szerű halálosztó tömeggyilkos gépezetnek van beállítva az egész.
Undorító,hogy a kormányok ilyen szinten tönkre tehetik a társadalmat....
Remélem előbb utóbb a birka (mert jelen esetben az emberiség az) nép megunja és visszavág a hatalomnak!
A kamunavírús hívők meg legyenek boldogok mert még x ideig el fogják húzni ezt az ökörséget... =D>
Ter Stegen-Alba-Sergi Roberto-Busi-Rakitic-Messi-Suarez-Griezmann
Tito per sempre etern.

Infinite Iniesta

Messi -Liga- 400
- BL - 106
Grácies Xavi!
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6724
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.10.15. 23:32:16

A legszebb hogy itt valaki hozzá nem értőként el kezdi mesélni hogy milyen jó a helyzet Thaiföldön :D Legutóbbi 2 évben 4szer jártam ott, tehát vannak ott ismerőseim és rá látásom. A gazdaság abszolút padlót fogott, azok akik turizmusból élnek (Phuket, Pattaya, Koh Samui stb. az ország igen nagy része) azok valószínűleg éhen fognak halni a szó legszorosabb értelmében. Tegnap több tízezer ember tüntetett Bangkokban, de mivel diktatúra van azonnal börtönbe zárták a tüntetés szervezőit és még szigorúbb karantén jön.

Itt Angliában is óriási felháborodás váltotta ki az újabb karantén-intézkedéseket. Én még életemben nem voltam tüntetni sehol, de ha sokáig játszanak az ember türelmével lehet én is kimegyek.

Ma például magán fogorvoshoz kellett mennem mert az NHS már nem hajlandó fogadni senkit, ha csak nem vészhelyzetről van szó. A bankban 10 méteres távolságból beszélgetek az ügyintézővel úgy hogy mind ketten maszkot viselnünk, persze hogy alig értesz valamit. Szánalmas.

De semmi baj, a vakcina már mindjárt kész van! Igaz hogy az egyik legnagyobb gyártó abba hagyta a munkát mert a teszt alanyok rosszul lettek, de nem baj a következő már tuti lesz alig várom hogy be adhassam!
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6104
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2020.10.15. 12:37:41

Az igazság az, h a te kormányodat cseppet sem érdekli a te egészséged vagy az enyém, remélem ebben is egyetértünk.

Ha érdekelné, akkor:

- megmondaná, h az orrodon vegyél levegőt, ne a szádon, mert úgy sokkal egészségesebb
- a TAO-ból nem a Fradi afrikai játékosa keresne 30.000 eurót havonta, hanem az orvos/nővér/kórházigazgató
- nem a NER keresne milliárdokat a maszkból, hanem a helyi zöldséges kicsit többet, mert maszk helyett gyümölcsöt meg zöldséget vennél
- ingyen vitamincsomagot küldene nekem a 6. kerületi önkormányzat, nem maszkot
- propagálná, h menj sportolni és ne zabálj annyi cukrot meg lisztet, ne igyál töményet literszámra
- kiküldene a szabad levegőre, nem pedig bezárna a lakásba
- nem adna megint “ingyen” pénzt olyan társadalmi rétegnek pl ingatlanra, akiknek kutyaólra sincs pénzük
- támogatná a gyereked oktatását és nem kéne végzettség nélkül, feketén felsős iskolásokat tanítani iskolai tanóra keretében valakinek...erre hagyok időt. Gödöllő, megtörtént eset.

Csak egy érdekesség, barátom munkaerő-kölcsönzéssel foglakozik, 3,5 milliárd árbevételű cége van, tehát nem a sarki fűszeres. Autóipari és beszállítói gyárakba kölcsönöz. Egyik gyárban sincs és nem is volt vírusos vagy beteg dolgozó, nincs tesztelés, nincs másfél méteres távolságtartás és nincs kötelező maszk. Holott több 100-an dolgoznak egy légtérben, nem épp a leghigiénikusabb körülmények között és nem épp a legkvalifikáltabb társadalmi réteg.

Tragikomédia.
Az a baj, ha nem is kamuvírus van, de kamuvédekezés az mindenképp. Tavasszal is ugyanez volt.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.10.15. 11:25:39

recrea írta:
2020.10.15. 10:14:49
dévid villa írta:
2020.10.11. 20:09:00
https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo

Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Te meg azt nem vagy hajlandó elfogadni, h nekünk nem a védekezéssel van a problémánk, hanem annak a teljes következetlenségével és önös érdekével, valamint hogy politikai célokra használják fel, félelmet és széthúzást keltve. Nem, nem mindenhol így csinálják, pl a videóban említett országban sem. És ezek sokkal egyértelműbb tények, mint a vírus valódi jelenléte és egészségügyi hatásai. Pár példa, de te is tudod ezeket magadtól:

- nyári szezonban 0 korlátozás (első hullám, második hullám, valaki ezt elhiszi ennek a kormánynak? :D ha igen, azzal beszélni se vagyok hajlandó
- focimeccsre akárhányan mehetnek maszk nélkül, alkoholt lehet inni
- zárt térben lehet maszk nélkül 500 főig (bár senki nem számolja) koncert, buli, szabad ég alatt szintén
- az éjjel nappali Pest belvárosában nyitva lehet, ahol tobzódnak az alkohol miatt a népek
- 23 óráig dugig lehet bármelyik pub, maszk nélkül, utána felébred a vírus
- nézd meg jövőre majd a számokat, focira több TAO megy el majd, mint a vírus elleni védekezésre
- hitelt nem kell fizetni, eltoljuk a problémát, helyette elkölti a magyar hülyeségekre azt a pénzt

- a 15 fős osztályteremben a szétültetett gyerekeknek maszkban kell lenniük tanórán
- a simagöröngyösi kocsmának be kell zárni 23-kor, ahol kb. 10-en ülnek minden éjjel
- a gyógyszertárban egyszerre 5 ember tartózkodhat maszkban
- tavasszal rákos embereket dobáltak ki kórházakból, és itt had fordítsam meg azt a demagóg szöveget, h mi van, ha a te rákos rokonodat dobják ki a 70 éves alkoholista miatt, akinek pozitív lett a pcr tesztje
- a végrehajtások és a kilakoltatások ugyanúgy mennek, emberek kerülnek utcára, a munkahelyek megszűnése miatt még többen fognak

Nyugtass meg, h Te sem látsz ezekben logikát?

Mindezt írom úgy, h nekem jobban megy most, mint a Covid előtt (pedig nem maszkot meg fertőtlenítőt árulok), a családom meg olyan iparágban dolgozik, amire semmi hatással nincsenek a korlátozások és a Covid, sőt, egy izmos élelmiszerválság még jól is jönne.
Olvasd vissza Leon hozzászólásait, mert neki nem ezekkel van a baja, hanem úgy en bloc az egésszel. Szerinte csak "kamuvírus" van.

És igen, a felsorolt intézkedések javarészének nincs logikája. Ha logikusak lennének akkor, most nem lenne sz*r a Covid-helyzet. Amennyire jól kezelte a kormány az "első hullámot", annyira sz*rul kezeli a másodikat.

Ezt a "rákos embereket dobáltak ki a kórházból" dolgot meg szépen elferdítette a "függetlenobjektív" média, maradjunk ennyiben.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6104
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2020.10.15. 10:14:49

dévid villa írta:
2020.10.11. 20:09:00
https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo

Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Te meg azt nem vagy hajlandó elfogadni, h nekünk nem a védekezéssel van a problémánk, hanem annak a teljes következetlenségével és önös érdekével, valamint hogy politikai célokra használják fel, félelmet és széthúzást keltve. Nem, nem mindenhol így csinálják, pl a videóban említett országban sem. És ezek sokkal egyértelműbb tények, mint a vírus valódi jelenléte és egészségügyi hatásai. Pár példa, de te is tudod ezeket magadtól:

- nyári szezonban 0 korlátozás (első hullám, második hullám, valaki ezt elhiszi ennek a kormánynak? :D ha igen, azzal beszélni se vagyok hajlandó
- focimeccsre akárhányan mehetnek maszk nélkül, alkoholt lehet inni
- zárt térben lehet maszk nélkül 500 főig (bár senki nem számolja) koncert, buli, szabad ég alatt szintén
- az éjjel nappali Pest belvárosában nyitva lehet, ahol tobzódnak az alkohol miatt a népek
- 23 óráig dugig lehet bármelyik pub, maszk nélkül, utána felébred a vírus
- nézd meg jövőre majd a számokat, focira több TAO megy el majd, mint a vírus elleni védekezésre
- hitelt nem kell fizetni, eltoljuk a problémát, helyette elkölti a magyar hülyeségekre azt a pénzt

- a 15 fős osztályteremben a szétültetett gyerekeknek maszkban kell lenniük tanórán
- a simagöröngyösi kocsmának be kell zárni 23-kor, ahol kb. 10-en ülnek minden éjjel
- a gyógyszertárban egyszerre 5 ember tartózkodhat maszkban
- tavasszal rákos embereket dobáltak ki kórházakból, és itt had fordítsam meg azt a demagóg szöveget, h mi van, ha a te rákos rokonodat dobják ki a 70 éves alkoholista miatt, akinek pozitív lett a pcr tesztje
- a végrehajtások és a kilakoltatások ugyanúgy mennek, emberek kerülnek utcára, a munkahelyek megszűnése miatt még többen fognak

Nyugtass meg, h Te sem látsz ezekben logikát?

Mindezt írom úgy, h nekem jobban megy most, mint a Covid előtt (pedig nem maszkot meg fertőtlenítőt árulok), a családom meg olyan iparágban dolgozik, amire semmi hatással nincsenek a korlátozások és a Covid, sőt, egy izmos élelmiszerválság még jól is jönne.
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2020.10.14. 15:07:26

dévid villa írta:
2020.10.14. 13:39:22
sansz írta:
2020.10.13. 23:38:53
Amúgy a videóban nem az van,hogy a védekezés olyan jó hatással lenne a gazdaságra, sőt. És egy sor olyan dolgot sem zár ki,hogy segítheti a thaiokat pár dolog(genetika, általános viselkedés stb).
Én sem ezt mondtam. Nyilván megsínyli a gazdaság a dolgot, de jelenleg Thaiföldön minden nyitva van és élik az emberek a mindennapjaikat. És ez azért lehetséges, mert időben léptek, és türelmesen kivárták, hogy vége legyen a járványnak az országban, és csak azután lazítottek. Viszont a határokat továbbra is zárva tartják. Nekünk is valami hasonlót kellett volna, nem pedig engedni az embereket a Balatonra meg az Adriára. Persze ezek nem lettek volna népszerű intézkedések.
Ebben abszolút igazad van, csak kár a "ha" és "volna".
Ez a hajó már elúszott, ahogy a vidióban is elmondta a csóka. Más kérdés, hogy mi magyarok átlagban nem vagyunk olyan "szellemi" beállítottságon, hogy mindenki egy irányba haladjon tömegesen. Átlagban az ázsiai ember sokkal fegyelmezettebb, mint egy magyar. Ez is meg a gazdasági berendezkedés közti különbség is hátrány ebben a covidos időszakban. Lényeg, hogy a félelem egészséges szinten befolyásolja a cselekedeteidet. Persze az egészséges szó jelen esetben nagyon szubjektív, de akkor is tisztelni kell tőled eltérő viselkedést.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.10.14. 13:39:22

sansz írta:
2020.10.13. 23:38:53
Amúgy a videóban nem az van,hogy a védekezés olyan jó hatással lenne a gazdaságra, sőt. És egy sor olyan dolgot sem zár ki,hogy segítheti a thaiokat pár dolog(genetika, általános viselkedés stb).
Én sem ezt mondtam. Nyilván megsínyli a gazdaság a dolgot, de jelenleg Thaiföldön minden nyitva van és élik az emberek a mindennapjaikat. És ez azért lehetséges, mert időben léptek, és türelmesen kivárták, hogy vége legyen a járványnak az országban, és csak azután lazítottek. Viszont a határokat továbbra is zárva tartják. Nekünk is valami hasonlót kellett volna, nem pedig engedni az embereket a Balatonra meg az Adriára. Persze ezek nem lettek volna népszerű intézkedések.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.10.13. 23:38:53

hau30 írta:
2020.10.11. 21:20:54
dévid villa írta:
2020.10.11. 20:09:00
https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo

Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Mit vársz egy ilyen poszt után? A hitterítő üzemmódod után a Leon félék, mint én is majd azt mondja, hogy igen ez az amire vártam?! Most megvilágosodtam! Stb...
Egyrészről irigylésreméltó helyzetben vagy, mert annyi időd van, hogy ilyen sűrűn irogatod a covidos okosságaid, másrészt annyira azért nem irigyellek, mert az ilyen féle posztjaid számomra azt üzenik, hogy nehezen dolgozhatod fel a tőled nem azonos véleményeket, mind rövid és hosszú távon, vagyis elégge harcban állhatsz itt-ott az életben. Az pedig fárasztó lehet.
Azért az tényleg picit fura érv,hogy ha valaki logikusan érvel, akkor szerinted nehezen dolgozza fel a vele nem azonos véleményeket, de előtte mehet a kamudoki propagandája, meg ez csak nátha duma és hogy ezt a vírust csak felkapták, akiknek érdekükben áll.

Amúgy a videóban nem az van,hogy a védekezés olyan jó hatással lenne a gazdaságra, sőt. És egy sor olyan dolgot sem zár ki,hogy segítheti a thaiokat pár dolog(genetika, általános viselkedés stb).
De az biztos,hogy a járványt az tudja legjobban megfogni,aki előbb lép hatásosan és ebbe nem fér bele az "ez csak nátha" propaganda.
Ha az exponenciális görbe látványosabb szakaszán találjuk magunkat, ott már még nagyobb áldozatok kellenek kisebb sikeresség mellett.
Elég jó volt a kritika arról a szemétről is. Ez a pár álszakértő nem simán hülye, hanem szándékosan, eszközöket használva manipulálnak, konkrét hazugságokkal saját anyagi érdekükben. Erre nincsenek szavak. Olyan ez,mint a táltoscseppek kitalálója. Idős betegeknek adta el a csapvizet és kereste magát agyon.

Félreértés ne essék,lehet hinni bármilyen hülyeségben, de a jelenlegi tudományos állásfoglalások nem vélemények. A kék szín csúnya, a konyhabútor nem passzol? Ezek vélemények. A vírus jelenléte és hatása viszont nem vélemény kérdése.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.10.11. 21:24:19

hau30 írta:
2020.10.11. 21:20:54
dévid villa írta:
2020.10.11. 20:09:00
https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo

Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Mit vársz egy ilyen poszt után? A hitterítő üzemmódod után a Leon félék, mint én is majd azt mondja, hogy igen ez az amire vártam?! Most megvilágosodtam! Stb...
Egyrészről irigylésreméltó helyzetben vagy, mert annyi időd van, hogy ilyen sűrűn irogatod a covidos okosságaid, másrészt annyira azért nem irigyellek, mert az ilyen féle posztjaid számomra azt üzenik, hogy nehezen dolgozhatod fel a tőled nem azonos véleményeket, mind rövid és hosszú távon, vagyis elégge harcban állhatsz itt-ott az életben. Az pedig fárasztó lehet.
Valami érdemi reakció esetleg a tartalomra? Ha nincs, akkor lapozz tovább kérlek. Nem kell itten pszichológiailag elemezgetni a másikat. Most komolyan az a baj, hogy próbálok egy kis felelősségtudatot terjeszteni? Ettől már "harcban állok az életben"? :D ha nincs ellenérv, csak ennyit bírtok kitalálni?
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2020.10.11. 21:20:54

dévid villa írta:
2020.10.11. 20:09:00
https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo

Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Mit vársz egy ilyen poszt után? A hitterítő üzemmódod után a Leon félék, mint én is majd azt mondja, hogy igen ez az amire vártam?! Most megvilágosodtam! Stb...
Egyrészről irigylésreméltó helyzetben vagy, mert annyi időd van, hogy ilyen sűrűn irogatod a covidos okosságaid, másrészt annyira azért nem irigyellek, mert az ilyen féle posztjaid számomra azt üzenik, hogy nehezen dolgozhatod fel a tőled nem azonos véleményeket, mind rövid és hosszú távon, vagyis elégge harcban állhatsz itt-ott az életben. Az pedig fárasztó lehet.
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.10.11. 20:09:00

https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo

Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4730
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.10.09. 14:21:46

sansz írta:
2020.10.09. 13:40:39
Ez a legelvakultabb rajongói vélemény, commentben nem lenne vele semmi gond, címlapon a csúsztatásokkal együtt már kicsit gáz valóban.
Egyre népszerűbb ez a "névtelen tömeggel" való vitázás. Komolyabb újságoknál látni már olyat, hogy "mert a facebookon azt írták hogy...". Ahogy te is írtad, ez nem más mint egy terjedelmes komment, abból is dühből írt fajta.

Komolyan is lehet egy ilyen témát venni, viszont, akkor több időt kell rászánni, ahol képekkel (címlapokról, híresebb emberek tweetjeiről, tömeges MessiOut hashtagekről), megfelelő terjedelmet biztosítva ahhoz, hogy tényleg minden szempontból körüljárja a témát.

Elolvasva kicsit olyan érzésem van, hogy kaptam egy konklúziót, hogy kérjek bocsánatot, de nem tudom hogy mit tetem...

A vitában oldalválasztás nélkül gondolom, hogy a sokat emlegetett új korszak nem fog elkezdődni, amíg a két félből bárki a klub kötelékében marad. Az lesz az Új Barcelona, ahol se Messi, se Barto nincs ott. A történelem majd megítéli a többit.
Kép
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.10.09. 13:40:39

hajnesz írta:
2020.10.09. 12:00:20
menczel írta:
2020.10.08. 18:42:17
Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
"Tegnap nagy sikert ért el a bizalmatlansági indítvány komoly sikert ért el: hivatalosan is átlépte a sikerességhez minimális szükséges 16.521 érvényes szavazatot. Ennek kapcsán született meg az alábbi gondolatmenet: milyen szerepe van Messinek a bizalmatlansági indítványban? Vajon mennyire fair volt Messivel szemben az a sok támadás, amiről még a goal.comnak adott interjújában is megemlített?"
Szerintem is ez csak egy érzelmi alapon íródott cikk, ahol a kollégát zavarta, hogy nem mindenki Messi fan, és valakik őt is okolták az elmúlt évek eseményeiért. Ki fog bocsánatot kérni Messitől? Mikor fog ő bocsánatot kérni tőlünk, szurkolóktól? Mi a Barcelonának szurkolunk, és nem Messinek.
Ez a legelvakultabb rajongói vélemény, commentben nem lenne vele semmi gond, címlapon a csúsztatásokkal együtt már kicsit gáz valóban. Azt is a vakrajongók kifelejtik, pedig úgy teljes a dolog, hogy Messi azt állítja, jelezte, hogy nyáron elmenne - ez vagy így volt, vagy nem. De akkor miért nyilatkozta le töbször is, hogy marad és maradni akar? Az egész Messi ügy nagyon kusza és csak az biztos, hogy Messi IS nyakig sáros benne. Semmiféle lejáratókampány nem kellett, megtette ezt maga. Olyan bocsánatkérés jár Messinek, amit maga is adott, hónapokkal megkésve: Ha hibáztam volna(de nem) hát akkor bocsi. Ha Messi célja Barto megbuktatása lenne, azt ezerszer megtehette volna.
Amúgy nem baj, hogy nem akarta megbuktatni, mert nem ez a dolga, csak fárasztó, hogy böfög egyet és ezt megpróbálják egyesek hősi csatakiáltásnak elhitetni másokkal.

Én egyébként Messinek is szurkolok, de a 3 évvel ezelőtti játékának, a nevének nem. Barcának azért kicsit a nevének is(ez is elvakultság, de a szurkolás egy ponton azért mindig erről szól..)
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1414
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szerbia,Csoka

2020.10.09. 12:00:20

menczel írta:
2020.10.08. 18:42:17
Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
"Tegnap nagy sikert ért el a bizalmatlansági indítvány komoly sikert ért el: hivatalosan is átlépte a sikerességhez minimális szükséges 16.521 érvényes szavazatot. Ennek kapcsán született meg az alábbi gondolatmenet: milyen szerepe van Messinek a bizalmatlansági indítványban? Vajon mennyire fair volt Messivel szemben az a sok támadás, amiről még a goal.comnak adott interjújában is megemlített?"
Szerintem is ez csak egy érzelmi alapon íródott cikk, ahol a kollégát zavarta, hogy nem mindenki Messi fan, és valakik őt is okolták az elmúlt évek eseményeiért. Ki fog bocsánatot kérni Messitől? Mikor fog ő bocsánatot kérni tőlünk, szurkolóktól? Mi a Barcelonának szurkolunk, és nem Messinek.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.10.09. 10:47:51

menczel írta:
2020.10.08. 18:42:17
Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
"Tegnap nagy sikert ért el a bizalmatlansági indítvány komoly sikert ért el: hivatalosan is átlépte a sikerességhez minimális szükséges 16.521 érvényes szavazatot. Ennek kapcsán született meg az alábbi gondolatmenet: milyen szerepe van Messinek a bizalmatlansági indítványban? Vajon mennyire fair volt Messivel szemben az a sok támadás, amiről még a goal.comnak adott interjújában is megemlített?"
Nekem komplett cikk furcsa.
Eleje: kérjenek bocsánatot azok akik szerint Messi irányít a klubbon belül, szvsz túlnőtte a klubbot.
Vége: Igazából Messinek köszönhetjük az elnök eltávolításának lehetőségét is, szvsz nagyobb hatalma van mint bárkinek (hiszen 3 csúfos BL kizúgás, pénzmosás, I3 Ventures semmi más nem volt elég)
Én: What? :D

Vagy:
Sokan voltak ugyanis, akik a híres burofax után különböző platformokon támadást indítottak a klub történelmének talán legfontosabb és legjobb játékosa ellen.
Aztán felsorol ezernyi régebbi dolgot ami semmilyen összefüggésben nincs a "híres burofax"-al.

Ez a cikk szerintem egy nagyon alacsony színvonalú, színtisztán érzelmi alapú vélemény kinyilvánítás.
menczel
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1515
Csatlakozott: 2006.04.11. 14:16:25

2020.10.08. 18:42:17

Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
"Tegnap nagy sikert ért el a bizalmatlansági indítvány komoly sikert ért el: hivatalosan is átlépte a sikerességhez minimális szükséges 16.521 érvényes szavazatot. Ennek kapcsán született meg az alábbi gondolatmenet: milyen szerepe van Messinek a bizalmatlansági indítványban? Vajon mennyire fair volt Messivel szemben az a sok támadás, amiről még a goal.comnak adott interjújában is megemlített?"
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 280
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.10.08. 14:16:27

defender3 írta:
2020.10.08. 10:24:05
Atlantis írta:
2020.10.06. 09:57:35
Az orvosok béremelésének nagyon örülök, bár azért egyből árnyalja a dolgot ugye ez a több lépcsős dolog, illetve a mérnöki/informatikai fizetéseket maximum vidéken ugorja csak meg egyelőre, de az irány mindenképp pozitív!
Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Egyetértek, de nem csak a szakmával képtelenek vitára, hanem a józan paraszti ész is hiányzik. Egyik oldalon van az orvos illetve a kamara, ami képviselné őket. Ez oké, nyilván az az érdekük, hogy a leglazább feltételek mellett a legtöbb pénzt kihozzák a dologból. De ott a másik fél, a beteg, akit attólmég nem fognak jobban kezelni, mert az orvos lecseréli a suzukit mercire. Tehát egy három szereplős vitának és a végén egyezségnek kéne lennie, orvos, állam és ebteg közt, de egyelőre csak állam van.
Én, ha orvosokra gondolok, nagyon felemás a véleményem és biztos vagyok benne, hogy a többség is így van ezzel. Van orvos, aki a beteg miatt két hét alatt kiolvas egy kis könyvtárnyi könyvet, hogy igazolja a feltételezését és tudjon érdemben segíteni a betegnek és van olyan orvos, aki hónapokig kálciumkúrára fogja a beteget, mert allergiára gyanakszik(!!) aztán végstádiumban derül ki, hogy leukémia. És emberi oldalról ugyanígy óriási a szórás. És akkor nem beszéltünk a rendszerszintű problémákról, akár csak a háziorvoslás terén, az ami 100 éve innovatív volt, az ma egy nagyon káros gyakorlat. Illetve most az a háziorvos keresne milliókat, aki a kezdődő tüdőgyulladásos beteget másfél óráig váratja tíz másik beteg gyűrűjében és közben hallod az idős nénivel folytatott kedves beszélgetését, kávéspoharak csörömpölését, ahogy a cukrot keveri el.. (Fontos, hogy idős emberek lelkével is foglalkozzon szakorvos, csak nem a kényelmes háziorvosnak kéne és pláne nem úgy és akkor, hogy tele a rendelő aktívan beteg, egymást is fertőző emberrel).
Amúgy az orvosok egyénileg és a rendszer is elég jól és objektíven mérhető lenne, a pénzek elosztásának egy részét nyugodtan lehetne mérésekhez és teljesítményekhez kötni. Csak jujjujj, az állami őskövületi rendszerekben a teljesítmény, hatékonyság emlegetése is már sírást okoz.
Oktatásnál majdnem ugyanez a helyzet. Legjobb mikor elküldenek pár tanárt meg oktatásért felelős embert Finnországba tanúlmányútra, hogy a magyar oktatás reformjait kidolgozzák. Aztán kiderül, hogy egyik sem tud angolul, szóval az előadásokból semmit nem értenek, lényegében állami pénzen eleszegetnek pogácsákat meg megnéznek egy-két múzeumot.
Ma sajnos sok esetben nem a szakma krémje az oktató itthon, sőt és azok, akik változást hozhatnának ha akaratuk lenne is, teljesen alkalmatlanok a feladatra.
Nagyon sok reform és átszervezés kellene és persze pénz is, de önmagában, hogy pénzzel tömünk ki fogalmatlan orvos őskövületeket, vagy nem gyereket, csak tantárgyat oktató(de azt is rosszul) tanárokat, nem lesz semmi se jobb sajnos.
És hiába keresnek milliókat az említettek, így is fizetve minden adót, ha komoly bajod van mehetsz magánorvoshoz és viheted a gyerekedet (ha van lehetőséged) korszerűbb magán/alapítványi iskolába.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13130
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.10.08. 14:09:28

Atlantis írta:
2020.10.08. 14:00:06

Igen, ez amúgy érdekes, hogy így pár nappal később hogy elkezdte mindenki átolvasni a konkrét szövegezését a javaslatnak hirtelen kibukott hogy valójában 10ből 9 egészségügyi szakszervezet ezt nem találja elfogadhatónak/fenntarthatónak. Szóval felveti a kérdést, hogy akkor a kormány kivel is egyeztetett a kidolgozáskor, és kiknek a javaslatai alapján készült el? :D
Ugyan ez volt a pedagógus bértáblánál is.
Szakszervezetek közül egyel megegyeztek róla, a többivel le sem ültek, aztán mosták kezeiket.
Meg persze ment a “teljes szakmai támogatottság” duma.
Annyira unalmasan, egysíkúan politizálnak és kommunikálnak, hogy előre ki lehet már találni mit mondanak majd.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 526
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.10.08. 14:00:06

dévid villa írta:
2020.10.08. 10:39:33
defender3 írta:
2020.10.08. 10:24:05

Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Csak felfelé lehet eltérni a végleges, elfogadott törvény szerint: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egy ... 14995.html
Igen, ez amúgy érdekes, hogy így pár nappal később hogy elkezdte mindenki átolvasni a konkrét szövegezését a javaslatnak hirtelen kibukott hogy valójában 10ből 9 egészségügyi szakszervezet ezt nem találja elfogadhatónak/fenntarthatónak. Szóval felveti a kérdést, hogy akkor a kormány kivel is egyeztetett a kidolgozáskor, és kiknek a javaslatai alapján készült el? :D
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.10.08. 10:39:33

defender3 írta:
2020.10.08. 10:24:05
Atlantis írta:
2020.10.06. 09:57:35
Az orvosok béremelésének nagyon örülök, bár azért egyből árnyalja a dolgot ugye ez a több lépcsős dolog, illetve a mérnöki/informatikai fizetéseket maximum vidéken ugorja csak meg egyelőre, de az irány mindenképp pozitív!
Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Csak felfelé lehet eltérni a végleges, elfogadott törvény szerint: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egy ... 14995.html
Avatar
defender3
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1185
Csatlakozott: 2007.02.04. 14:58:23

2020.10.08. 10:24:05

Atlantis írta:
2020.10.06. 09:57:35
Az orvosok béremelésének nagyon örülök, bár azért egyből árnyalja a dolgot ugye ez a több lépcsős dolog, illetve a mérnöki/informatikai fizetéseket maximum vidéken ugorja csak meg egyelőre, de az irány mindenképp pozitív!
Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6104
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2020.10.06. 21:03:19

daffy írta:
2020.10.06. 19:28:14
nekem a napi munkám része az országban való utazás. egy tehergumi szerelőt Mosonmagyaróvárra 1500 nettóért óránként nem lehet találni (értsd szó szerint,mert másfél év hirdetés után is csak dolgozni nem akaró,alkoholista,stb jelentkezett),míg ugyanezért Miskolcon 2 utcányit állnak sorban a jelentkezők.
Ennek egyszerű oka van, kevés az 1500 Ft Óváron.
Válasz küldése