Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Te kaptál már koronavírus elleni vakcinát?

A szavazás 2021.06.09. 19:39:54-ig van érvényben.

Igen
8
17%
Nem, de már regisztráltam
16
35%
Nem, de fogok regisztrálni
6
13%
Nem, és nem is fogok regisztrálni
10
22%
Nem, és még bizonytalan vagyok
6
13%
 
Szavazatok száma: 46
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19123
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.01.28. 19:51:09

https://www.youtube.com/watch?v=TBJjUietPDs

Hajrá! Tényleg nagyon ideje lenne már, hogy az emberek felébredjenek, és véget vessenek ennek az elképesztő őrültségnek.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 19:40:31

Nero. írta:
2021.01.28. 19:15:57
https://444.hu/2021/01/28/magyarorszag- ... -az-eu-ban

Amiről tegnap beszéltünk
Nekem ez a középmezőny amúgy egy pozitív meglepetés az elmúlt évek után. :D
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.28. 19:15:57

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 15:23:51

Szerintem az a kulcs, amit nem győzök hangsúlyozni, hogy megfelelő kritikával kell olvasni mindent. Ahol például hivatkoznak valamire/valakire, de nincs konkrét forrásmegjelölés a cikkben (lásd Origó rendszeresen), ott élből fenntartással kezelek minden amit olvasok, teljesen mindegy melyik portál.
Jobb, bal, meg oldal nélküli médiák is egyaránt néha hatalmas baromságokat tudnak lehozni. A magyar és amerikai média helyzete például ilyen szempontból kifejezetten szomorú, a többire nem nagyon van rálátásom.

Itthon az egyik fele konkrétan kormányszócsőként üzemel (all hail the kesma), a másik fele pedig túlságosan erőteljesen áll be az "ellenzéki" vonalba. Én személy szerint alapból ezért olvasok már csak hvg-t. Az ottani cikkek azért általában sokkal alaposabbak, a fizetős részen lévő cikkek kifejezetten magas minőséget képviselnek. Hazugságon még sosem kaptam őket, néhány elfogult cikk ott is előfordul néha, de arányaiban a legkorrektebbnek tartom őket.
Amerikában meg a két pártnak van túlságosan nagy gazdasági és politikai befolyása mindenre, elképesztően egészségtelen mértékben.

Azt pedig senki se felejtse el, hogy természetes az aktuális kormány kritikája. Jelenleg az ellenzéknek kb. semmi beleszólása nincs semmibe, nemhogy döntési joga. :D Az országot és embereket érintő döntéseket a kormány hozza, az Ő kezükben van a hatalom, így Őket lehet kritizálni. Az ellenzéken elég kevés fogás marad emiatt, bár hozzáteszem ha van akkor általában megkapják ők is. Lásd az Orosz pénzen magánrepülőző jobbikos képviselő, a bkk-n nyerő offsore cég, stb.

A jelenlegi kormány intézkezdéseknek pedig sajnos a jelentős többsége eléggé megkérdőjelezhető. Sajnos a legtöbbször még a tényleg jó, hasznos és elismerendő kezdeményezéseiket sem képesek megvalósítani anélkül, hogy ne saját maguknak kezdvezzenek.
Egy nagyon jó aktuális példa a módszertani központok létrehozása a három látványcsapatsportban – a foci mellett a kézilabdában és a kosárlabdában –. Az alap elgondolás szerintem teljesen jó lenne, és még szakmai berkekben is hiányolják régóta az országos szakmai koncepció, stb. kiépítését. Tökre lehetne örülni neki, egy jó irányvonal, támogatható lehetne, erre hogyan valósítja meg a kormány?
"Hungarikum a módszertani központnak kijelölt akadémiák kiválasztása, hiszen az eljárás nem volt nyilvános, még a szakszövetségeket sem vonták be. A központokat a kormány (Orbán Viktor s.k., miniszterelnök) jelöli ki a sportért felelős miniszter javaslatára." A szerződések, pénzügyi keret tikosítva, a szakmai társadalmat abszolút kihagyva történik valami megint, tehát transzparenciát teljesen mellőzve.
Ilyen esetben pedig jogos a kritika, mert 2021-ben egy nem diktatúrában nem így kellene működjenek a dolgok.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4745
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.28. 10:29:19

gránit írta:
2021.01.27. 23:56:44
Nekem az elsődleges problémám az volt ezzel a 444-féle vonallal, amíg olvastam ezeket, hogy bár feszegettek fontos témákat, mindig csak valami ellen tudtak kiállni, előmozdítani viszont nem tudtak folyamatokat. Konkrét példa: Ausztriában például sok olvasott hírportál időről időre beáll egyes kezdeményezések mögé, ilyen volt például a szórakozóhelyeken való dohányzás korlátozásáról/tiltásáról szóló kezdeményezés, mivel a passzív dohányzás elképesztő méreteket ölt az országban. Egyes hírportálok pedig simán beálltak az aláírásgyűjtés megsegítésébe, pedig egy politikai párt kezdeményezte a dolgot, így ott egy-egy kezdeményezéshez milliós nagyságrendű aláírás gyűlik össze időről időre. Amit értékesnek, fontosnak találnak, azt nem átallanak segíteni, akkor sem, ha az egy konkrét politikai párthoz köthető. Magyarországon szerintem túl lett tolva a mesterséges semlegesség, és az emberek már nem mernek egy az egyben beállni valami mögé, mert rettegnek attól, hogy ha az adott ügy bukik, akkor buknak vele együtt ők is. Ez a fajta opportunizmus és erőltetett semlegesség elég nagy gátja a közélet fejlődésének és az adott társadalom haladásának. A 444-féle portálok meg mindig csak valami ellen tudnak kiállni, ami önmagában nagyon fontos, csak nem elégséges.
Oké, de most annyit tudok, hogy az osztrák lapok jobbak... Ami kritikát felhoztok a 444-el szemben az igaz az összes ilyenre (nevezzük kormánykritikus lapoknak). A kormánypárti lapoknál többnyire inverz van, tehát a kormány bármit csinál az jó, ők sem kérik számon a sajátjaikat.

Félreértés ne essék, értem a kritikákat, amiket megfogalmaztok, sőt mi több egyet is értek, amire utalni szeretnék az az, hogy sajnos rz mindenkire ráhúzható.

Ha nekem kéne megfogalmaznom, hogy miért kap annyi kritikát a 444, akkor inkább az lenne, hogy ugyanazok melett, vagy ellen áll ki mint egy telex, vagy HVG, viszont a cikkek formailag rövidebbek, a megfogalmazás egyszerűbb, de inkább bugyutább. Képesek 10 mondantban állást foglalni nagyon fajsúlyos kérdésekben, ami rontja az ázsiót, hiszen mások akár több oldalt szentelnek ugyanannak a kérdésnek. Sokszor az az érzésem, hogy terjedelmesebb kommentek születnek a témába egy fórumon, vagy facebookon mint a cikk ami a kommentet szülte. Ez valahol szerintem nem normális.

Végsősoron azt gondolom nem létezik jó vagy rossz újság, csak azon múlik Te hogyan "használod". Nem bánom hogy gondolatokat ébresztenek, mert van hogy egyetértek, van hogy nem. Viszont az emberek az utóbbi időben úgy múködnek, hogy ha valamivel, vagy valakivel nem értenek egyet, azt lehülyézik és nem foglalkoznak vele többé. Azokat a lapokat keresik ahol a tartalom legmagasabb százalékával egyetértenek, véletlenül sem szeretnének ellentétes véleménnyel tallákozni. Ez az attitűd vezet odáig, hogy átadják magukat az adott lapnak és végül nem egyetértenek azzal amit írnak, hanem a lap határozza majd meg hogy mivel értenek egyet.
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 09:35:05

gránit írta:
2021.01.27. 23:56:44
Varatrix írta:
2021.01.25. 10:08:28
Ezt én is adom ezt a gondolatmenetet. Ha mondjuk fikáznák a kormányt, de mondjuk a jó intézkedéseket is ugyanilyen módon leírnák, és akár annak tudnának örülni, akkor nem lenne feltűnő. Viszont az azért mindenképp érdekes, hogy ez a kormány eddig csak rosszat csinált. De tényleg, bármit is csináltak, az rossz. Az elmúlt 11 évben. Mindig, tehát semmi jót. Azért egy kicsit sem érdekes ez? Aztán az ember ha nem olvas ilyen médiát pár hétig, hónapig, hanem csak él, és megy jobbra-balra, és szétnéz, akkor nem pont azt látja, hogy minden rossz. Persze fikázni egyszerűbb, és arra mindig tömegesen van igény, mert nagyon sok embernél rájátszhatnak arra az igényére, hogy az egész életükért a kormány a hibás. És egyébként nem lennék meggyőződve arról, hogy ha holnap az ellenzék kerülne hatalomra, akkor nem pont ugyanígy fikáznák az új hatalmat (bár itt nem lenne egységes front a telex-444-24.hu-hvg tengely). Ez viszont veszélyes, mert most az embereket elég magas fokon felhergelték már, és simán lehet az is, hogy már mondjuk többen szavaznának a jelenlegi kormány ellen, mint mellett, viszont egyik média sem számol azzal, hogy mi lesz akkor, ha majd ők lesznek ott a fazék közelében. Persze ízelítőt lehet látni, mert sok új polgi és városvezetés lett ellenzéki az elmúlt 2 évben, és azokat azért meg lehet nézni milyenek. Oké, lehet, hogy a jelenlegi hatalom nem hibátlan. És oké, váltsuk le, ha van jobb (ha van jobb, az engem mindig érdekel). Viszont a jobb az nem egyenlő azzal, hogy váltsuk le a másik bandára. Egy extrém példa, de mondjuk volt itt tanácsköztársaság, vagy szocializmus is. Ezek is mások voltak. De nevezhető jobbnak? Koromból adódóan sajnos vagy nem sajnos, én szavazókorú voltam a 2010 előtti kormányok alatt is, és azt nem szeretném vissza, mert akkor nem az volt a legnagyobb bajom az életemben, hogy freeszfe, meg netadó, meg hogy ez meg az épült... Egészen más világ volt az, és köszönöm, de abból nem szeretnék még egyszer. És itt ne az öszödi beszédre gondoljunk. Szvsz akkor Ferinek ez a malőrje csak elterelte a figyelmet a többi balhéjáról, ami sokkal vérlázítóbb volt mint most bármelyik kormány közeli ügy, de persze ma már ez rég volt és egyszerűbb Feri legnagyobb hibájának ezt a szenvedélyes igazságbeszédének nevezni, pedig volna még mire emlékezni bőven.

A balos vonalad is érdekes. Tényleg nem balos médiák ezek, és nem is tudnék hirtelen megnevezni balos médiát így hirtelen. Most az ellenzéknek ez a média rendszer nagyon kedvező, mert bár nem az ő házi médiájuk, de az ellenségem ellensége az én barátom elv miatt, most ezeket a politikusokat tolják előre, és hatékonyabban mint a kormány oldal, szóval az ellenzéknek ez a helyzet jó. Viszont ha kormányozni kellene akkor kíváncsian nézném hogy meddig állnának be mögéjük még... Karácsony pl jó példa. Geri minden második posztjából kb hír lesz több más sajtóban is, míg a hibáiból talán valami átformált sima címes cikket csinálnak, nyilvánvalóan facebook megosztás nélkül.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.01.27. 23:56:44

Varatrix írta:
2021.01.25. 10:08:28
Nekem az elsődleges problémám az volt ezzel a 444-féle vonallal, amíg olvastam ezeket, hogy bár feszegettek fontos témákat, mindig csak valami ellen tudtak kiállni, előmozdítani viszont nem tudtak folyamatokat. Konkrét példa: Ausztriában például sok olvasott hírportál időről időre beáll egyes kezdeményezések mögé, ilyen volt például a szórakozóhelyeken való dohányzás korlátozásáról/tiltásáról szóló kezdeményezés, mivel a passzív dohányzás elképesztő méreteket ölt az országban. Egyes hírportálok pedig simán beálltak az aláírásgyűjtés megsegítésébe, pedig egy politikai párt kezdeményezte a dolgot, így ott egy-egy kezdeményezéshez milliós nagyságrendű aláírás gyűlik össze időről időre. Amit értékesnek, fontosnak találnak, azt nem átallanak segíteni, akkor sem, ha az egy konkrét politikai párthoz köthető. Magyarországon szerintem túl lett tolva a mesterséges semlegesség, és az emberek már nem mernek egy az egyben beállni valami mögé, mert rettegnek attól, hogy ha az adott ügy bukik, akkor buknak vele együtt ők is. Ez a fajta opportunizmus és erőltetett semlegesség elég nagy gátja a közélet fejlődésének és az adott társadalom haladásának. A 444-féle portálok meg mindig csak valami ellen tudnak kiállni, ami önmagában nagyon fontos, csak nem elégséges.

A közéleti újságírás elbulvárosodása is nagy probléma, A dilis politikusokat sem azért cikizik, amiért lehetne és kellene, hanem inkább bulvártémák gyanánt. Trumppal kapcsolatban ezt már kifejtettem, arról, hogy már a járvány előtt is tarthatatlan volt a for-profit egészségügy mellett való kardoskodás - amit a járvány igazolt, hogy teljesen működésképtelen, az USA szív is emiatt rendesen -, szinte szó sem esett a mainstream médiában, de a Stormy Daniels-szel és különböző hölgyekkel való afférjaival bezzeg tele volt az önmagát közéletinek gondoló, valójában bulvármédia.

De ott volt Salvini, akinek számos ostoba húzása volt, az a kormány például durván oltásellenes volt, amit az idő igazolt, hogy totális katasztrófa. Elég nagy utat járt be a gyógyszeriparhoz való hozzáállás az elmúlt években, Svájcban például már komolyan felmerült, hogy a nagy gyógyszercégekben legyen társadalmi részesedés, hogy a társadalmi érdekeket, prioritásokat közvetlenül lehessen érvényesíteni. Most például probléma, hogy lassan haladnak az oltóanyag gyártásával, és ilyenkor jönne jól, ha a társadalmi érdekeknek lenne a cégen belül egy képviselete, jelenléte az igazgatótanácsban, magyarán legyen társadalmi részesedés a gyógyszeriparban, hogy a társadalom számára éppen fontos prioritásokat előbbre tudják helyezni. Ilyen komoly állásfoglalások gazdaságpolitikai dilemmák és paradigmaváltások terén még a nyugati újságírásban is csak a kattintások tekintetében "másodvonalbeli" portálokon jelennek meg, a mainstream ott is teljesen el van bulvárosodva, csak az a különbség, hogy olykor egyes kezdeményezések mögé be tudnak állni és támogatják is azokat.

Ezért nem is helyes, amikor ezeket a felszínes portálokat "baloldalinak" titulálják, mert ezek nem baloldaliak, legfeljebb a jobbereket is cikizik. Baloldali/progresszív tartalmat, amíg olvastam ezeket, nagyítóval sem találtam bennük. Ez persze az egész közép-kelet-európai térségre igaz, hogy a létező baloldal a térségben nagyon szégyenlőssé és csendessé vált - talán Szlovénia kivétel -, a mainstream újságírásban gyakorlatilag alig-alig van jelen. Míg nyugatabbra a fent említett kezdeményezésekhez hasonlók folyamatosan napirenden vannak és valósulnak meg, lásd a berlini albérletplafont. Egy 444-féle portál egy ehhez hasonló szabályozásnak a töredékén már őrjöngene. Vagy éppen elhallgatná. A XIX. kerületi közösségi költségvetésről például írtak Ausztriában, de Magyarországon nem. Egyes botrányok, főleg korrupciós ügyek ellen ki tudnak állni, ami nagyon szép és jó, de a nagy képet tekintve ezek a felületes portálok a status quo-nak kedveznek.
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 22:49:26

csababarca írta:
2021.01.27. 22:37:48
zsoltfree írta:
2021.01.27. 21:38:22

Lol, oda sokat jártam udvarolni 😂 igen az a környéken tényleg menő (újhartyán is).

Keszin drága a telek. 20 az alja ha jól tudom. Én attól kicsit messzebb, Veresegyház, Őrbottyán részt néztem, de utóbbinál kajak az volt a tapasztalat, hogy szép új házak, és hozzá földút. Wtf. Én egy nagyon messzi és eldugott faluból származok, de ott mióta élek mindig is volt aszfalt, pedig az egyik legszegenyebb megye.
És azt hittük mi is, hogy olcsóság lesz az ingatlan piacon, de nem igazán tapasztaltam ilyet. Némileg volt kis áresés, de inkább csak kivárt a piac, ezt hozzáértőktől olvastam is, de tényleg a tapasztalat is ez.
na akkor még lehet ismerhetem is az illetőt:D

jaja újhartyán is jó, csak ott alig van eladó telek, ha van is marha drága ugyanúgy, mint Dabason.

egyébként ezeken az újonnan kiépülő részeken nálunk is földút van sok helyen, jó esetben murva.
aztán idővel leaszfaltozzák, csak bírd kivárni:D

mondjuk ősszel pont nagy hőbörgés volt, mert egy ilyen új negyed konkrétan víz alá került, autókkal nem lehetett kijönni a házakból, mert az utat nem lehetett látni...durva.

itt vidéken semmi visszaesés nem volt, épülnek a 40-60 nm-es társasházi lakások, 50 millió az alja.
mázlival 40ért tudsz venni esetleg.
és viszik mint a cukrot, nem győzik őket építeni:D

lenne felesleges 200 millám felépítenék 7-8 ilyet, eladnám 50ért őket, aztán a haszont köszöntem szépen.


Egyébként full vakon tapogatózunk, én hónapok óta bújom a netet, de még mindig azt sem tudom mi van.
Pl lehet vennénk készen terveket, barátnőm lengyel, és talált egy szimpatikus oldalt.
De gondolom azokkal itthon kitörölhetjük a seggünket.
Az oldalukon nagyon jó képek vannak, méretekről is stb, lehet azt kéne hogy elmenni egy építésztervezőhöz (ha így hívják aki rajzolja ezeket), hogy ilyet szeretnénk, talán megoldja.
Nem tudom hogy működik ez sem.
na akkor még lehet ismerhetem is az illetőt:D - inkább beszéljük politikáról 😂 (amúgy ott legendásan fix Fideszes polgi van, ha jól emlékszem)

Amúgy Pesten is hihetetlen mennyi lakópark épül. És a legkisebb lakás is embertelen pénzbe kerül, de nőnek ki a földből mint a gomba. Frankón ranezek egy ilyen haztombre, és realizálódik, hogy vagy 100 lakás elkelt legkevesebb 40 milliós áron, de simán vannak akik másfél vagy kétszer ennyiért vettek nem házat, egy másfél szobás vagy csak egy 1 szobás lakást.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.27. 22:37:48

zsoltfree írta:
2021.01.27. 21:38:22

Lol, oda sokat jártam udvarolni 😂 igen az a környéken tényleg menő (újhartyán is).

Keszin drága a telek. 20 az alja ha jól tudom. Én attól kicsit messzebb, Veresegyház, Őrbottyán részt néztem, de utóbbinál kajak az volt a tapasztalat, hogy szép új házak, és hozzá földút. Wtf. Én egy nagyon messzi és eldugott faluból származok, de ott mióta élek mindig is volt aszfalt, pedig az egyik legszegenyebb megye.
És azt hittük mi is, hogy olcsóság lesz az ingatlan piacon, de nem igazán tapasztaltam ilyet. Némileg volt kis áresés, de inkább csak kivárt a piac, ezt hozzáértőktől olvastam is, de tényleg a tapasztalat is ez.
na akkor még lehet ismerhetem is az illetőt:D

jaja újhartyán is jó, csak ott alig van eladó telek, ha van is marha drága ugyanúgy, mint Dabason.

egyébként ezeken az újonnan kiépülő részeken nálunk is földút van sok helyen, jó esetben murva.
aztán idővel leaszfaltozzák, csak bírd kivárni:D

mondjuk ősszel pont nagy hőbörgés volt, mert egy ilyen új negyed konkrétan víz alá került, autókkal nem lehetett kijönni a házakból, mert az utat nem lehetett látni...durva.

itt vidéken semmi visszaesés nem volt, épülnek a 40-60 nm-es társasházi lakások, 50 millió az alja.
mázlival 40ért tudsz venni esetleg.
és viszik mint a cukrot, nem győzik őket építeni:D

lenne felesleges 200 millám felépítenék 7-8 ilyet, eladnám 50ért őket, aztán a haszont köszöntem szépen.


Egyébként full vakon tapogatózunk, én hónapok óta bújom a netet, de még mindig azt sem tudom mi van.
Pl lehet vennénk készen terveket, barátnőm lengyel, és talált egy szimpatikus oldalt.
De gondolom azokkal itthon kitörölhetjük a seggünket.
Az oldalukon nagyon jó képek vannak, méretekről is stb, lehet azt kéne hogy elmenni egy építésztervezőhöz (ha így hívják aki rajzolja ezeket), hogy ilyet szeretnénk, talán megoldja.
Nem tudom hogy működik ez sem.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 21:38:22

csababarca írta:
2021.01.27. 21:06:08
zsoltfree írta:
2021.01.27. 20:32:55


Akkor még egy felmondattal odébb terelve. Publikus, hogy merre laksz? Esetleg Pest megyén belül szerinted/szerintetek merre lehet érdemes kikoltozni / építkezni? Inkább észak lenne a preferált, mint dél. A nagyon fancy és drága települések kizarva, de nem szeretném, ha lepukkant cigo falu lenne. Egy arany közép út érdekelne. Pár települést néztem, de hihetetlen, hogy Pest megyében sok helyen az aszfaltozott út extra.
Szóval esetleg valakinek ötlete, tapasztalata, hogy hová, vagy hová ne?
Láthatod a tartózkodási helyemnél:)

Ez Délen van. Kocsival hamar BP-n van az ember, 45-50 perc az Árpád-híd is, de busszal halál, másfél óra kb oda eljutni. (azért mondom ezt, mert barátnőm ott dolgozik, és ezért akarna közelebb menni)
Na most itt a déli területen kb Dabas az egyetlen élhető település, itt élek 30 éve, úgyhogy ismerem a környéket jól.

Amit néztünk még az Szada, mert onnan kocsival nekem is 45 perc, neki 30 a munkahely, jó kompromisszum.
Lenne.
De ott meg 20 millió egy telek alsóhangon.

Északabbra nem nézegettem, talán Budakalász, Dunakeszi még érdekes lehet neked, bár már az előbbi is összenőtt szinte Budapesttel, és szerintem ott is őrült árak vannak.

Nagyon nehéz nekünk is, hogy milyen telket vegyünk és hol. Azért már ez is nagy összeg (10-12 millió amit szánunk rá max), nem akarjuk elkapkodni.
Lol, oda sokat jártam udvarolni 😂 igen az a környéken tényleg menő (újhartyán is).

Keszin drága a telek. 20 az alja ha jól tudom. Én attól kicsit messzebb, Veresegyház, Őrbottyán részt néztem, de utóbbinál kajak az volt a tapasztalat, hogy szép új házak, és hozzá földút. Wtf. Én egy nagyon messzi és eldugott faluból származok, de ott mióta élek mindig is volt aszfalt, pedig az egyik legszegenyebb megye. Itt komplett nagy házat kapsz annyiért, mint Pest megyében egy telket, út nélkül... Vicc. Egyébként mi is 20 alatt keresnénk telket, jó lenne inkább 15ert. Nem tudom mennyibe kerülne az a pár km aszfalt, de hogy 2021 re ezt a szintet a polgiknak nem sikerült megugrani...

És azt hittük mi is, hogy olcsóság lesz az ingatlan piacon, de nem igazán tapasztaltam ilyet. Némileg volt kis áresés, de inkább csak kivárt a piac, ezt hozzáértőktől olvastam is, de tényleg a tapasztalat is ez.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.27. 21:10:15

Ja, hát hogyha annyira kint akkor valóban olcsóbb. Fót vagy Dunakeszi előnye hogy 20 perc alatt a belvárosban vagy ha nincs dugó.
Veresegyház például kifejezetten fejlett, tetszik, de én annyit nem utazgatok.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.27. 21:06:08

zsoltfree írta:
2021.01.27. 20:32:55


Akkor még egy felmondattal odébb terelve. Publikus, hogy merre laksz? Esetleg Pest megyén belül szerinted/szerintetek merre lehet érdemes kikoltozni / építkezni? Inkább észak lenne a preferált, mint dél. A nagyon fancy és drága települések kizarva, de nem szeretném, ha lepukkant cigo falu lenne. Egy arany közép út érdekelne. Pár települést néztem, de hihetetlen, hogy Pest megyében sok helyen az aszfaltozott út extra.
Szóval esetleg valakinek ötlete, tapasztalata, hogy hová, vagy hová ne?
Láthatod a tartózkodási helyemnél:)

Ez Délen van. Kocsival hamar BP-n van az ember, 45-50 perc az Árpád-híd is, de busszal halál, másfél óra kb oda eljutni. (azért mondom ezt, mert barátnőm ott dolgozik, és ezért akarna közelebb menni)
Na most itt a déli területen kb Dabas az egyetlen élhető település, itt élek 30 éve, úgyhogy ismerem a környéket jól.

Amit néztünk még az Szada, mert onnan kocsival nekem is 45 perc, neki 30 a munkahely, jó kompromisszum.
Lenne.
De ott meg 20 millió egy telek alsóhangon.

Északabbra nem nézegettem, talán Budakalász, Dunakeszi még érdekes lehet neked, bár már az előbbi is összenőtt szinte Budapesttel, és szerintem ott is őrült árak vannak.

Nagyon nehéz nekünk is, hogy milyen telket vegyünk és hol. Azért már ez is nagy összeg (10-12 millió amit szánunk rá max), nem akarjuk elkapkodni.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.27. 21:02:21

Ha már szóba jött, akkor a jelenlegi úgynevezett ellenzék például korruktabb.
Minden politikus az. Aki odakerül a húsos fazékhoz, az nem bírja ki hogy ne lopjon. Kicsit vérlázító azért, mert szerintem a politikus az mondjuk olyan szakma mint az orvos, ne a lóvé legyen az első számú motiváció hanem az emberek segítése.

Másik témához: Dunakeszi vagy Fót (jobb része). Én is Fótra tervezem visszakoltozni, mondjuk egyenlőre még mindig fent vannak az egekben a lakás árak, hiába mondtál sokan hogy na majd most a vírus meg a gazdasági válság miatt lemennek az árak.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2021.01.27. 21:08:29-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 20:32:55

csababarca írta:
2021.01.27. 20:27:44
zsoltfree írta:
2021.01.27. 20:19:59


Jó ezt a politikai vonatot elengednem, mert kizart hogy valaha is egyet értünk.

A kinek mihez van köze dolog pedig arra vonatkozik, hogy egy angol nyelvű Google keresés találati listájához hogyan jön az hogy te épp valami mutyi miatt aggódsz.
nem kell egyetérteni, ettől szép az élet.
de lesöpörni ezeket az ügyeket annyival, hogy a balos média miatt van, kicsit sem elegáns.

nem kapcsolódott, egy önálló poszt volt, amit egy félmondattal átkötöttem arról, mivel ahhoz nem szerettem volna hozzászólni.
vagy nem lehet írni az offtopikba, csak ilyen témákról?
Akkor még egy felmondattal odébb terelve. Publikus, hogy merre laksz? Esetleg Pest megyén belül szerinted/szerintetek merre lehet érdemes kikoltozni / építkezni? Inkább észak lenne a preferált, mint dél. A nagyon fancy és drága települések kizarva, de nem szeretném, ha lepukkant cigo falu lenne. Egy arany közép út érdekelne. Pár települést néztem, de hihetetlen, hogy Pest megyében sok helyen az aszfaltozott út extra.
Szóval esetleg valakinek ötlete, tapasztalata, hogy hová, vagy hová ne?
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.27. 20:27:44

zsoltfree írta:
2021.01.27. 20:19:59


Jó ezt a politikai vonatot elengednem, mert kizart hogy valaha is egyet értünk.

A kinek mihez van köze dolog pedig arra vonatkozik, hogy egy angol nyelvű Google keresés találati listájához hogyan jön az hogy te épp valami mutyi miatt aggódsz.
nem kell egyetérteni, ettől szép az élet.
de lesöpörni ezeket az ügyeket annyival, hogy a balos média miatt van, kicsit sem elegáns.

nem kapcsolódott, egy önálló poszt volt, amit egy félmondattal átkötöttem arról, mivel ahhoz nem szerettem volna hozzászólni.
vagy nem lehet írni az offtopikba, csak ilyen témákról?
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 20:21:17

Nero. írta:
2021.01.27. 19:58:03
A Fidesznél korruptabb banda nincs ha gazdasági kérdésekről van szó, de szerintem továbbra is hatalmon maradnak. Ugye elvileg Dobrev Klára fog indulni ellene

https://fb.watch/3hs9DdVlkf/

Nem tudom hogy ebből mennyi igaz, de ha csak a fele már az se jó.

Az a baj hogy nincs alternatíva. Továbbra is Orbán vagy Gyurcsány közt dől el.
Ha már szóba jött, akkor a jelenlegi úgynevezett ellenzék például korruktabb.
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 20:19:59

csababarca írta:
2021.01.27. 19:53:49
zsoltfree írta:
2021.01.27. 19:48:14

Ilyen balos sározó média működés mellett hogyhogy nem mindig lesz valami kormány közeli "botrány" emiatt ne aggódj. Remélem a balos mutyik miatt is pont ennyire aggódsz.

Amúgy mi köze van ehhez amit odairtam a jelenlegi kormányhoz?
Jah értem, tehát a balos sározó média a probléma, nem a mutyik.
Vagy a sározó balos média kényszeríti bele ezeket a hithű fideszeseket a mutyikba.

Minek van mihez köze?
Kormány által kinevezett államtitkárról van szó, a kormány pedig a becsületről, erkölcsösségről prédikál.
A balos mutyikat nem menti fel a jobbos mutyi, és vica versa.
Jó ezt a politikai vonatot elengednem, mert kizart hogy valaha is egyet értünk.

A kinek mihez van köze dolog pedig arra vonatkozik, hogy egy angol nyelvű Google keresés találati listájához hogyan jön az hogy te épp valami mutyi miatt aggódsz.
Petr
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2144
Csatlakozott: 2013.10.31. 15:46:41
Tartózkodási hely: Az ország legszebb városának a legszebb utcája

2021.01.27. 20:03:45

A cimbol itelve azt hittem, megtudhatjuk ki o, de mint megtudtam, az vagy, akik az oseid. Nagyon bolcs. Nem tisztem mosdatni, igazi aljapolitikus egy velejeig romlott partban, de kritizaljuk mar olyannal, amirol tehet. Van mibol valasztani.

Egyebkent nem, nem biztos, hogy Dobrev Klara fog indulni ellene, csupan valoszinuleg az elovalasztason o lesz a DK jeloltje. Nyilvan amennyiben megnyeri, o indul az ellenzek jeloltjekent.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.27. 20:01:15

Nero. írta:
2021.01.27. 19:58:03
A Fidesznél korruptabb banda nincs ha gazdasági kérdésekről van szó, de szerintem továbbra is hatalmon maradnak. Ugye elvileg Dobrev Klára fog indulni ellene

https://fb.watch/3hs9DdVlkf/

Nem tudom hogy ebből mennyi igaz, de ha csak a fele már az se jó.

Az a baj hogy nincs alternatíva. Továbbra is Orbán vagy Gyurcsány közt dől el.
Persze, hogy nincs, ez a cél.

Majd a kutyákra ráhúzom az Xet, többi nem érdemel semmi.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.27. 19:58:03

A Fidesznél korruptabb banda nincs ha gazdasági kérdésekről van szó, de szerintem továbbra is hatalmon maradnak. Ugye elvileg Dobrev Klára fog indulni ellene

https://fb.watch/3hs9DdVlkf/

Nem tudom hogy ebből mennyi igaz, de ha csak a fele már az se jó.

Az a baj hogy nincs alternatíva. Továbbra is Orbán vagy Gyurcsány közt dől el.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.27. 19:53:49

zsoltfree írta:
2021.01.27. 19:48:14

Ilyen balos sározó média működés mellett hogyhogy nem mindig lesz valami kormány közeli "botrány" emiatt ne aggódj. Remélem a balos mutyik miatt is pont ennyire aggódsz.

Amúgy mi köze van ehhez amit odairtam a jelenlegi kormányhoz?
Jah értem, tehát a balos sározó média a probléma, nem a mutyik.
Vagy a sározó balos média kényszeríti bele ezeket a hithű fideszeseket a mutyikba.

Minek van mihez köze?
Kormány által kinevezett államtitkárról van szó, a kormány pedig a becsületről, erkölcsösségről prédikál.
A balos mutyikat nem menti fel a jobbos mutyi, és vica versa.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 19:48:14

csababarca írta:
2021.01.27. 18:38:44
Valahogy jobban aggaszt az újabb kormányhoz és egy államtitkárhoz köthető ingatlanmutyi(k).
Álságosan azzal a család és gyerekvállalást "támogató" hitellel éltek vissza, amit annyira nyomatnak orrba szájba, és ami miatt egekben a telek-ingatlan árak.

Várom erről a Toroczkai videót, gondolom lesz :D

(ahol lakom 10 milla alatt nem kapsz közművesített telket, de inkább 15 ha olyan helyen akarod, ahol van aszfaltozott út:D 4-5 éve pont a feléért lehetett volna venni. most meg kétszer meg kell gondolni, hogy az erre összespórolt pénzemet mire költsem...közműt el kell felejteni, azt már nem divat előre bekötni.
Pesthez még közelebb meg szorozd fel 2vel a számokat...)
Ilyen balos sározó média működés mellett hogyhogy nem mindig lesz valami kormány közeli "botrány" emiatt ne aggódj. Remélem a balos mutyik miatt is pont ennyire aggódsz.

Amúgy mi köze van ehhez amit odairtam a jelenlegi kormányhoz?
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.27. 18:38:44

Valahogy jobban aggaszt az újabb kormányhoz és egy államtitkárhoz köthető ingatlanmutyi(k).
Álságosan azzal a család és gyerekvállalást "támogató" hitellel éltek vissza, amit annyira nyomatnak orrba szájba, és ami miatt egekben a telek-ingatlan árak.

Várom erről a Toroczkai videót, gondolom lesz :D

(ahol lakom 10 milla alatt nem kapsz közművesített telket, de inkább 15 ha olyan helyen akarod, ahol van aszfaltozott út:D 4-5 éve pont a feléért lehetett volna venni. most meg kétszer meg kell gondolni, hogy az erre összespórolt pénzemet mire költsem...közműt el kell felejteni, azt már nem divat előre bekötni.
Pesthez még közelebb meg szorozd fel 2vel a számokat...)
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.27. 17:06:29

Nero. írta:
2021.01.27. 16:26:12
zsoltfree írta:
2021.01.27. 16:23:44
Írd be a követekző szavakat a google-be, és a képtalálatokat nézd:
happy asian woman
happy black woman
happy white woman

Ezt így kommentár nélkül. Okádnom kell már ettől az egésztől.
:lol: :lol:

Vajon kik azok akik ennyire haragszanak ránk, és miért? Vicc/irónia nélkül kérdezem.
Manapság már inkább ki nem?
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.27. 16:26:12

zsoltfree írta:
2021.01.27. 16:23:44
Írd be a követekző szavakat a google-be, és a képtalálatokat nézd:
happy asian woman
happy black woman
happy white woman

Ezt így kommentár nélkül. Okádnom kell már ettől az egésztől.
:lol: :lol:

Vajon kik azok akik ennyire haragszanak ránk, és miért? Vicc/irónia nélkül kérdezem.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése