Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Te kaptál már koronavírus elleni vakcinát?

A szavazás 2021.06.09. 19:39:54-ig van érvényben.

Igen
8
17%
Nem, de már regisztráltam
16
35%
Nem, de fogok regisztrálni
6
13%
Nem, és nem is fogok regisztrálni
10
22%
Nem, és még bizonytalan vagyok
6
13%
 
Szavazatok száma: 46
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4745
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.29. 11:13:18

Veidt_madridista írta:
2021.01.29. 11:03:19
Azt azért hozzátenném, hogy a krumpliosztást Gyurcsányék kezdték el anno, de pl. Kunhalmiról is lehet hasonló képet találni a közelmúltból. Tehát mikor az egyesült ellenzék krumplizza a kormánypártokat, az igencsak nevetséges.
Ez rendben van! Csak hát letagadni az egészet, és annyit nem járni utána az esetnek, hogy a gúgliba beírod, hogy "krupli osztás".... Ez szerintem tök jól példázza, hogy milyen alternatív valóságok alakulnak ki, ha nem olvasol ellentétes véleményeket.

Hozzáteszem, hogy az eset maga engem közel sem háborít fel annyira, hogy nagyobb témát szenteljek neki, legyen kormány vagy ellenzék. Kívánom, hogy ez legyen a következő választások leggusztustalanabb eszköze!
Kép
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 783
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2021.01.29. 11:03:19

Azt azért hozzátenném, hogy a krumpliosztást Gyurcsányék kezdték el anno, de pl. Kunhalmiról is lehet hasonló képet találni a közelmúltból. Tehát mikor az egyesült ellenzék krumplizza a kormánypártokat, az igencsak nevetséges.
Kép
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.29. 10:27:42

Amúgy a magyar mentalitásról:
Most ugye hivatalosan csak a profi sportolók járhatnak konditerembe, akiknek van hivatalos igazolásuk valamilyen egyesülettől. Mit tippeltek, 500 vagy 600 százalékos növekedés lesz majd az igazolt sportolók számában 2021 nyarára? :D

Konditermekben recepciónál osztogatják 3-4 ilyen spotszövetség belépési papírjait. Beregisztálsz, kifizeted az éves tagdíjat, 2-3 munkanapon belül már mehetsz is kondizni.
Nekem már 4 ismerősöm lett teniszező például idén... :D
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4745
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2021.01.29. 10:14:24

zsoltfree írta:
2021.01.28. 23:21:47
vagy ahol krumplival vesznek szavazatot - itt gondolom a jakab féle rágalmakra gondolsz. Tehát szerinted egy szavazókörben, (ami elég kis terület) krumplit osztogatnak de erről egy kép sem készül, de mivel az ellenzék ezt kiabálta mindenhol ezért kB azóta minden Fideszes szavazó egyenlő krumpliert megvett degenerált? Tehát olyan világban, ahol minden zsebben ott lapul egy legalább 10 megapixeles kamera, ott nem készül fotó úgy, hogy az összes ellenzéki párt összes szereplője elmegy ellenőrizni egy nem túl nagy szavazókörzetet, de krumplis kép bezzeg nincs. Ja, bocs van, de azokon a krumplival balos politikusok vannak.
Ezt az origón kérd számon... Köszi!

Újbuda:
https://www.youtube.com/watch?v=GI_baLq ... el=RTLKlub
https://www.youtube.com/watch?v=Pq8MgNc ... nel=444.hu

V. kerület:
https://www.youtube.com/watch?v=8aFcuyW ... l=AZONNALI

Borsodiban piacozás volt
https://pestibulvar.hu/2020/10/06/ekkor ... olt-video/

Ez még össze is foglal hasonló esetket:
https://www.youtube.com/watch?v=nN6wS-V ... nel=444.hu
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.29. 10:07:40

csababarca - ezzel a legutóbbi hozzászólásoddal egyet tudok érteni.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.29. 09:18:12

De én pont azt írtam, hogy teljesen mindegy, hogy hol vagyunk ezen a listán, nem számít.
Ami számít, az az amit látsz, tapasztalsz.
És igen, korrupt a rendszer egészen az alsó szintektől nézve.

Nézzük meg azt ahol én élek. Ahol a húsosfazék körül lévők részesülnek mindenből.
Mondok példát.
Telkek.
Miért veheti meg egy önkormányzati képviselő azt a telket feleannyiért, amit a normál embereknek dupla annyiért kínálnak?
Miért van az, hogy van egy cég/vállalat (gyógyszeripari cég), ami 3 fiatal kezdeményezése volt, ők alapították meg, nagyra nőttek, abban a pillanatban leszóltak fentről, hogy el kellene adni a céget, mert érdekel egy befektetőt (Szijjártó köre), és szemet vetett rá.
Nálam az is korrupció, hogy pl az önkormányzati képviselők ahol laknak, azokat az utcákat elsőként leaszfaltozták, miközben voltak főutak, amiket vagy nem, vagy csak pár évvel később, pedig lakossági összefogás is történt, hogy akkor saját befektetett tőkével is hozzájárulnak a lakók, csak történjen valami. De az önkormányzat megtorpedózta, majd lebartellezett egy hozzájuk köthető céggel, akik hitványul megcsinálták?
A TAO-val való visszaélésről is tudnék mesélni, az is ebbe a körbe illik.

Én nem tennék ilyen kijelentést, hogy a legkorruptabbak vagyunk, viszont a rendszer korrupt. A mértékén lehet vitatkozni.

Azt sem jelentem ki, hogy az ellenzék jobb lenne. Ha követted a hozzászólásaimat, én sem bíznám rájuk az országot. Egyrészt azért amit Te is leírtál, másrészt azért, mert hiába szereznének jelenleg politikai hatalmat, a gazdasági hatalom már fontosabb, az meg továbbra is maradnak OV és barátai kezében.


Abból, hogy leírjuk, hogy korrupt a rendszer, nem következik az, hogy "bezzeg az ellenzék". Sőt. Ők is ennek a rendszernek a részei, nincsenek ilyen irányú illúzióim.

De igen, úgy gondolom, hogy rendszerszintű korrupció van, aminek az éllovasa a kormány és a hozzájuk kötődő gazdasági körök. És ez hatol le mélyen a társadalom minden szintjére. Mert ha fent megtehetik, akkor mi miért ne alapon működik a dolog. Ami sajnálatos, de így van.

Lehet védeni a kormányt sok dologban (fejlesztések, eü rendszer, családtámogatás, stb), de ezek nem mentik fel őket olyan esetekben, mint amiről nap mint nap olvashatsz, vagy ami fontosabb, tapasztalsz.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.29. 08:51:53

Ez pedig a ti jellemző ertelmezesetek. Ha azt írom, hogy nem a legkorruptabbak vagyunk az eu-n belül, akkor te egyből jössz azzal, hogy szerintem nem vagyunk korruptak. Tanár vagy, tehát neked nem irhatom azt, hogy szövegértelmezés,de akkor miért ezt mondod? Hol írtam azt, hogy nincs.

Aztán ha azt mondom, hogy pls definiáljuk hogy egyáltalán mi az, arra azt tudod mondani, hogy elegáns. Ahelyett, hogy írnál egy példát. Mert persze, lehet tudni mi az, hogy korrupció, de ezt hogy értelmezed? A kormány az? A hétköznapi emberek? Az egészségügyi rendszer, a rendőrség, vagy mi? Ez akkora kamu rágalom, hogy mi vagyunk a legkorruptabbak, mert totál megfoghatatlan.

Te pedig azt értsd meg hogy nem Fidesz szavazó vagyok. De ha az a kérdés hogy a jelenlegi kormánytól ez az egyesült ellenzék jobb? Hát abban biztos vagyok, hogy nem. Nagyon nem vagyok elfogult, és sosem leszek egy pártnak elkötelezettje, de az, hogy nem szeretném azt a bandát hatalomban látni, az ne jelentse már azt hogy elvakult fityesz szavazó vagyok. És az se jelentse már azt, ha egy transparency international aktuális listája miatt nem jött rám a sikítófrász.

És persze a korábbi hozzaszolasainal, ahol valamit konkrétan állítok vagy kérdezek, arra jellemzően soha semmi reakció. Persze elvakult jelzőkkel való dobalozas az van.

Közben elolvastam mihu hozzaszolasat is.

Mert igen, loptak az előzőek is, meg lopnak majd azok is, akik utánuk jönnek. Ezt soha nem lehet kitörölni a magyarokból, mert így vagyunk összerakva. Ezzel egyet is tudok érteni annyi kiegészítéssel, hogy ez nem magyar sajátosság.

Szóval te ralatsz a dolgokra. Értem. Ilyen cégben dolgozol. Nagyon jó. Akkor jöjjek azzal, hogy ismerek újságírót a mandinerben és a 444-ben is, vagy azzal, hogy nem egy polgit, vagy vezető politikust ismerek több pártból is? A véleményem ezen ismeretségeken alapul.

Viszont az utolsó 2 bekezdés az teljesen a 444-telex kotta, de abból is a kemény vonalas. Ha azt tényleg úgy gondolod, akkor lelke rajta. Viszont aki egy kádár rendszerhez hasonlít a jelenlegi rendszerrel több dolgot, az 2 dolgot jelenthet. Az illető múlt század történelmi ismeretei igen hiányosak, illetve azt is, hogy az én elfogultsági szintem sehol sincs az övéhez képest.

Btw ez a kilátástalan kommenteles elég nagy időégetés, szóval ha nem reagálok valamelyik mondatomra érdemben, akkor én kileptem a beszélgetésből. Béke.
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4046
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2021.01.29. 08:25:38

Na hát eddig csak read only-ba voltam ebben a témában, de már nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá. Ehhez kellett az, hogy valaki kőkeményen elkezdje magyarázni a bizonyítványt, miszerint az ország és vezetői nem is annyira korruptak, meg nem is annyira lopósak.

csababarca gondolatmenetével maximálisan egyetértek és erre reagálnék:

Én mindig elmondom minden narancsos ismerősömnek, rokonomnak, feleségemnek ( #-o ) hogy nem azzal van a baj, hogy lopnak. Mert igen, loptak az előzőek is, meg lopnak majd azok is, akik utánuk jönnek. Ezt soha nem lehet kitörölni a magyarokból, mert így vagyunk összerakva. A mutyi, a sunyizás, a kiskapuk a magyarok génjeiben vannak.

Nem akarom leírni, hogy milyen cégnél dolgozom, de közepes értékű (max 15 milliárd) projekteket csinálunk, úgyhogy van rálátásom a dolgokra. A baj ott van, hogy amíg 2010-ben egy munkát, amit rendes vállalkozói haszonnal meg lehetett csinálni 5 milliárdért, megcsináltak 6-ból, azt 2010 óta megcsinálják 8-ból, és a tét úgy tűnik, hogy folyamatosan emelkedik... És ezzel van az igazi probléma. Hogy ha azt a pénzt, amit pluszban ellopnak a korábbiakhoz képest, azt normális dolgokra költötték volna, az emberek a saját bőrükön éreznék azokat a milliárdokat, akkor meggyőződésem, hogy itt Viktort birodalmi pajzson vinné végig az országon 4 évente nem 2-2.7 millió, hanem 3,5-4 millió ember... És megjegyzem, teljesen jogosan.

Ha ezt a hatalmat, amivel rendelkeznek, és amivel Kádár óta senki nem rendelkezett, arra fordították volna, hogy a 2008-as válság után padlóra került országot felvirágoztassák, akkor itt évtizedekre stabil, és minimális elégedetlenség mellett tudtak volna kormányozni. Sajnos nem ezt tették....

Az, hogy rendszerszintűvé tesszük a korrupciót....az, hogy teljesen megszüntetjük a fékek és ellensúlyok rendszerét azzal, hogy hű pártkatonákat teszünk minden olyan pozícióba, ami elengedhetetlenül szükséges a hatalom fenntartásához és a korrupt ügyek figyelmen kívül hagyásához...az, hogy a médiát a Kádár-korszak óta nem látott módon központosítjuk azért, hogy minél több emberhez jusson el ugyan az a propaganda....az, hogy törvényeket, rendeleteket pár órás határidővel nyújtunk be átnézésre, mindenféle szakmai egyeztetés nélkül, pusztán a saját érdekein szem előtt tartásával....Az nekem minden, csak nem jogállam és nem a fejlődést célzó kormányzás, hanem hatalom megtartás....
Kép
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.29. 07:15:12

Iszonyat elfogult vagy velük, mint a legjobb barátom, akit ha kirabolna Orbán szó szerint is ajnározná.
Ezek a tipikus fideszes mosdatások, és öntagadások.
Ha lenne bizonyíték (mondjuk van többezer), amit hajlandó vagy figyelembe venni, akkor változna a megítélésed?
Nem hiszem.

De azt mondani, hogy az ország nem korrupt...aztán játszani az értetlent ahogy Gulyás meg Szijjártó szokta, hogy egyáltalán mi az a korrupt?
Elegáns.

Azt kellene megértened elsődlegesen, hogy attól mert az előző rendszer [auto_cenzúra] volt meg korrupt, attól még ez is az. És attól mert az előző rendszer rossz volt sok szempontból, az nem legitimizálja ezt a mostani rendszert, hogy szétlopjanak mindent.

Mintha egy gyilkos azzal védekezne a bíróságon, hogy de hát más is ölt már, így rendben van.

L
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19123
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.01.29. 06:41:08

Szerintem sincs korrupció Magyarországon. Pl. Mészáros is csak azért gazdagodott meg ennyire, mert vág az esze, mint a borotva, ahogy ő is utalt rá egy interjúban.

#-o
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 23:21:47

Ahol strómanja van a miniszterelnöknek. - Az előző elvileg a Simicska volt. Aki összerúgja a port látványosan az Orbánnal, és azóta egy forint lenyulast nem bizonyított róla? Pedig hát ő jobban tudja mint a független objektív média, de akkor miért nem teregette ki a szennyest? Ezzel szemben a minta szomszéd Ausztriában alkancellar lehetett egy Strache, amire azért rá tudnám húzni a korrupt jelzőt.

vagy ahol krumplival vesznek szavazatot - itt gondolom a jakab féle rágalmakra gondolsz. Tehát szerinted egy szavazókörben, (ami elég kis terület) krumplit osztogatnak de erről egy kép sem készül, de mivel az ellenzék ezt kiabálta mindenhol ezért kB azóta minden Fideszes szavazó egyenlő krumpliert megvett degenerált? Tehát olyan világban, ahol minden zsebben ott lapul egy legalább 10 megapixeles kamera, ott nem készül fotó úgy, hogy az összes ellenzéki párt összes szereplője elmegy ellenőrizni egy nem túl nagy szavazókörzetet, de krumplis kép bezzeg nincs. Ja, bocs van, de azokon a krumplival balos politikusok vannak.
Kaszinók nyitva maradhatnak egy pandémia közepén stb - ezt én sem értem

Van 1-2 olyan dolog a fidesszel kapcsolatban amivel egy lapon vagyok velük, de mint tegnap is mondtam, még egy ennyire korrupt/gengszter csapat nincs ha pénzről van szó. - de az MSZP - SZDSZ kormányt figyelemmel kiserted? - Vagy ez a buszos tender nem volt gáz. Az új lánchíd szerződés szintén. Amikor Lakner Csaba kokainozas közben beszél arról hogyan kell szet lopni valamit az szintén nem gáz.


Nagyjából Puzsér napokban megjelent véleményével tudok egyet érteni. A Gyurcsány/Dobrev/Jakab klán is megéri a pénzét, de annak minimum véget kell vetni hogy ezek a bűnözők 2/3os többséggel uralkodnak, most már több mint egy évtizede. - oké, legyen váltás, de igerd meg hogy akkor hazajossz és maradsz is.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.28. 23:00:53

Ahol strómanja van a miniszterelnöknek, vagy ahol krumplival vesznek szavazatot, kaszinók nyitva maradhatnak egy pandémia közepén stb., ott az ember bármit eltud képzelni.

Van 1-2 olyan dolog a fidesszel kapcsolatban amivel egy lapon vagyok velük, de mint tegnap is mondtam, még egy ennyire korrupt/gengszter csapat nincs ha pénzről van szó.

Nagyjából Puzsér napokban megjelent véleményével tudok egyet érteni. A Gyurcsány/Dobrev/Jakab klán is megéri a pénzét, de annak minimum véget kell vetni hogy ezek a bűnözők 2/3os többséggel uralkodnak, most már több mint egy évtizede.

Kár hogy ennek az országnak soha nem lesz egy értelmes vezetője. Akkor se élnénk úgy mint Luxemburg, de ennél biztosan több van benne.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 22:59:20

csababarca írta:
2021.01.28. 22:42:06
De most ehhez nem kell ez a lista, hogy érzékeld korrupt az egész ország.
Sőt a lista mellékes, mert mondjuk ha kicsit előrébb lennénk se lenne jobb.

Szemellenzősnek kell lenni ahhoz, hogy a korrupció minden szinten törtènő jelenlétét ne érzékeljük.
És ez még csak nem is kormányellenes dolog, mert ez az embereken múlik, rajtunk, mert korruptak voltunk 15-20 éve is.
Az idézett szervezet szerint 2006 ban és az utána lévő években minden szempontból jobban teljesített Magyarország, azóta ez évről évre kB csökken. Hát az én szemellenzőmmel valahogy nem ezt tapasztalom.

Ez elég általános kijelentés, kb megfoghatatlan. Lehet korrupt egy konkrét hivatal, egy cég, egy személy, de ezek szerint azt mondod, hogy az ország az, tehát te is, én is. Szerintem nem. Összességében nem mondanám annak. És ha elofordul is (mert hol nem) azért nem gondolnám ezt rosszabbnak, mint volt. A mélypont szerintem a 90-es évek volt. Az óta azért szerintem kerülnek ki a korrupt elemek a rendszerből. És külföldön is lehetne bőven hozni példákat. Viszont nagy kérdés az, hogy mi a korrupció.

Szerk:
- Nem csak ez a 2 véglet van.
- Nem Európa, hanem az eu orszagairol volt szó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsoltfree 2021.01.28. 23:01:31-kor.
Faxe
Barça B
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2017.08.13. 19:51:39

2021.01.28. 22:52:29

Oké, ha nem fogadjuk el az ilyen bohócszervezetek véleményét, akkor te hova tennéd Magyarországot? Az antikorrupt országokhoz? Esetleg Európa legkevésbé korrupt országa? Tényleg érdekel mit gondolnak erről a Fidesz szavazók
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.28. 22:42:06

De most ehhez nem kell ez a lista, hogy érzékeld korrupt az egész ország.
Sőt a lista mellékes, mert mondjuk ha kicsit előrébb lennénk se lenne jobb.

Szemellenzősnek kell lenni ahhoz, hogy a korrupció minden szinten törtènő jelenlétét ne érzékeljük.
És ez még csak nem is kormányellenes dolog, mert ez az embereken múlik, rajtunk, mert korruptak voltunk 15-20 éve is.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 22:33:52

csababarca írta:
2021.01.28. 22:15:53
zsoltfree írta:
2021.01.28. 22:08:16

Szóval a transparency International szerint az egyik legkorruptabbak vagyunk. Ah értem. Akkor biztos így van.
Jah azok csicskák, bohócszervezet.

De akkor kire hallgassunk a témában?
A szemünkre, fülünkre?
Akkor még hátrébb lennénk :lol:
Ez a szép. Amikor egy hálózat egyik tagja (ú. n. civil szervezet) kiad egy ilyen komoly nyilatkozatot, majd egy másik tagja (ú. n. független és objektív média) ezt azonnal lekozli és jönnek az emberek, hogy na már megint mekkora undorító ez a magyar kormány. És persze mi Fidesz szavazók vagyunk birkák, ha ebben a dologban azért némiképp ketelkedünk.

Ja, és ez is lol
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.28. 22:15:53

zsoltfree írta:
2021.01.28. 22:08:16

Szóval a transparency International szerint az egyik legkorruptabbak vagyunk. Ah értem. Akkor biztos így van.
Jah azok csicskák, bohócszervezet.

De akkor kire hallgassunk a témában?
A szemünkre, fülünkre?
Akkor még hátrébb lennénk :lol:
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 735
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 22:08:16

Nero. írta:
2021.01.28. 19:15:57
https://444.hu/2021/01/28/magyarorszag- ... -az-eu-ban

Amiről tegnap beszéltünk
Szóval a transparency International szerint az egyik legkorruptabbak vagyunk. Ah értem. Akkor biztos így van.
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 13263
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.01.28. 22:05:27

Jaj de ne filmekkel példázzunk már:D
Ott persze hogy odavágnak:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2021.01.28. 22:13:38-kor.
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.28. 21:51:55

davi10 írta:
2021.01.28. 21:35:12
Nero. írta:
2021.01.28. 21:29:08
A buta rendőröket azért nem olyan lehetetlen sarokba szorítani, de gépfegyveres katonákat senki nem fog dobálni.
Mondjuk ezért szerintem járna neked egy tasli, de az más téma.
Nagyrészük nem egy atomfizikus, de ami igazán dühítő hogy sokszor pl. játszák az eszüket ha valaki elfelejtett indexelni, de a romatelepre nem mernek bemenni még akkor se ha valami komoly balhé van.

Ettől függetlenül nem haragszom rájuk, az ilyen “A.C.A.B” féle “huligánokat” mindig kinevettem, valahol sajnálom is őket hiszen egy rendőr nem keres többet mint 250. És ugye mint korábban írtam pár évvel ezelőtt még kilóra meglehetett venni őket, tehát inkább zsebre dolgoztak mintsem hogy azzal legyenek elfoglalva, hogy rend legyen az utcán.

Nem vagyok rendőr ellenes, kifejezetten tetszik amikor látom hogy ilyen Dél/Közép Amerikai filmekben odavágnak a gengsztereknek elég rendesen. Csak nálunk fordítva van, inkább a kisemberrel erősködnek.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3970
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 21:35:12

Nero. írta:
2021.01.28. 21:29:08
A buta rendőröket azért nem olyan lehetetlen sarokba szorítani, de gépfegyveres katonákat senki nem fog dobálni.
Mondjuk ezért szerintem járna neked egy tasli, de az más téma.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.28. 21:29:08

Illetve Orbán viszonylag hamar kapcsolt, látta hónapokkal ezelőtt hogy más országokban az emberek azonnal “felszólalnak” ha a szabadságukkal játszanak, ezért gyorsan kirendelte a katonákat a rendőrök mellé.

A buta rendőröket azért nem olyan lehetetlen sarokba szorítani, de gépfegyveres katonákat senki nem fog dobálni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3970
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.01.28. 21:20:40

@Nero igen, nálunk a Fidesz-szavazó nyugdíjasok a legradikálisabbak és a legagresszívabbak. Azt hiszem a Vona fogalmazta meg még anno, hogy a világon mindenhol a fiatalok a radikálisak, nálunk a nyugdíjasok.

Hiába van "szabadidejük" a vendéglátósoknak, én se számítok semmi komolyra, mint pl. a hollandoknál volt.
De ha mégis lesz, akkor nagyon ügyesen kijátszotta már előre ezt a fidesz úgy, hogy le lehessen kommunikálni, hogy a mocskos szemét ellenzéki csőcseléknek már az emberélet se szent. Még mutatnak pár vágóképet FreeSZFE-s maszkos fiatalokról meg Gyurcsányról (mert nyilván ő is meg fog jelenni), és máris van mit nyomatni pár hétig.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19123
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.01.28. 20:37:12

Nero. írta:
2021.01.28. 19:56:48


LG: Meglepne ha tényleg lenne tüntetés. Olvasgattam Gödény csoportját ott mindig több ezer ember írta, hogy na majd kimegyünk az utcára ez meg az lesz, aztán végül kiment 3 ember. Valamiről YouTube videót csinálni/leírni a Facebookon és élesben megtenni 2 különböző kávéház. Én is magyar vagyok, nem fogom a fajtámat szidni, de nem a bátorságunkról vagyunk híresek. Meglepne ha a nép olyan agresszívan merne fellépni mint mondjuk Hollandiában, Angliában, Amerikában, Albánia, Olaszország stb. stb.
Vicces amikor ilyen 40-50 éves, nem éppen kisportolt emberek írják a facebookon hogy majd ők kimennek a Kossuth térre és így úgy pofán vágják a rendőrt :D Persze

Én is csak itt ugatok
Pedig ez a történelmünk során nem volt mindig így, sőt, de igen, sajnos mára eléggé sikerült megtörni minket. De nem csak minket. Írtam már korábban, hogy én Szlovákiában lakok, és itt is van ám minden, elképesztő korrupciós botrányok, a maffia keze még mindig a legfelsőbb körökig elér. Most a covid alatt itt még nagyobb disznóságokat nyomtak le az emberek torkán, még szigorúbb korlátozások, 2x egész országos tesztelés. Ennek ellenére a járványhelyzettel ősszel és télen semmivel sem volt jobb, mint Magyarországon, sőt, volt olyan időszak, hogy jelentősen rosszabb volt, ennyit érnek ezek a gyökérségek, a vírus ugyanúgy terjed, de cserébe a pánikkeltéssel és az emberek stresszben tartásával, a gazdaság tönkretevésével, az egészségügyi dolgozók felesleges leterhelésével orbitális károkat okoznak, sokkal nagyobbakat, mint amit a vírus alapvetően okozott volna. Ennek ellenére itt sincs semmi 1-2 gyenge erőtlen megmozduláson kívül, pedig itt a kormánynak nincsenek olyan fanatikus hívei, mint pl. Orbánnak, sőt az emberek nagy része már utálja őket, statisztikák is mutatják, hogy a népszerűségük a béka segge alatt van, de még is simán hatalmon maradhatnak, és folytathatják az ország tönkretételét. :cry:

Talán az előző rendszer alatt törhetett el valami a térség lakosaiban. A rendszerváltás sajnos igazi áttörést nem hozott, ugyanaz a befásult mentalitás maradt. A fiatalok egy darabig lázadnak, de aztán vagy belerohadnak ők is ebbe az egészbe, vagy külföldre mennek. Komoly fordulat kellene, ha akarunk valamit. [-o<
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6821
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.01.28. 19:56:48

Mondjuk annyit javult hogy ugye a közúti rendőrt ma már nem tudod lerendezni egy tízezressel mint mondjuk 10-15 éve, illetve a hálapénz nevezetű nem tudom minek is vége elvileg mostantól

LG: Meglepne ha tényleg lenne tüntetés. Olvasgattam Gödény csoportját ott mindig több ezer ember írta, hogy na majd kimegyünk az utcára ez meg az lesz, aztán végül kiment 3 ember. Valamiről YouTube videót csinálni/leírni a Facebookon és élesben megtenni 2 különböző kávéház. Én is magyar vagyok, nem fogom a fajtámat szidni, de nem a bátorságunkról vagyunk híresek. Meglepne ha a nép olyan agresszívan merne fellépni mint mondjuk Hollandiában, Angliában, Amerikában, Albánia, Olaszország stb. stb.
Vicces amikor ilyen 40-50 éves, nem éppen kisportolt emberek írják a facebookon hogy majd ők kimennek a Kossuth térre és így úgy pofán vágják a rendőrt :D Persze

Én is csak itt ugatok
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése