Joan Laporta

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kire szavaznál a jelenlegi elnökjelöltek közül?

Laporta
68
66%
Bartomeu
17
17%
Majó
3
3%
Benedito
8
8%
Farré
6
6%
Freixa
1
1%
 
Szavazatok száma: 103
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2008.07.09. 09:58:56

Iván cikkéhez 3 hozzáfűznivalóm lenne:

1. Rijkaard kirúgása mennyiben jelenthetett volna megoldást? Nem állítom, hogy ha kirúgjuk és idehozunk bárkit bajnokságot és BL-t nyerünk, azt viszont igen, hogy ilyen teljesítményt így is nyújtunk. Ennek meglett volna az az előnye, hogy mindenki tiszta lappal indul. Az új edző, teszem azt Guardiola nem most kezdene el ismerkedni a csapattal, mostanra teljesen letisztult volna a kép. Egyébként meg nem mondhatom miért akarja elzavarni Eto'o-t, úgy hogy még nem dolgozott a keze alatt, amennyit meg játszani láthatta az több mint elégséges (motivált, eredményes...).

(személyes véleményem speciel az, hogy ez nem Pep döntése, hanem a vezetőségé akik egy új csatársztárral tudják elkábítani a tömeget. Emiatt aztán repkedtek a nevek össze-vissza (Adebayor, Benzema, Gomez, Palacio, Trezeguet és még számolatlanul lehetne sorolni)

2. Mes que un club:
A Barca tényleg több mint egy klub, tudjuk jól. De, hogy emiatt ne távolítsuk el évközben azokat akik már nem képesek eredményesen végezni a munkájukat? Ez a kettő nekem nem összeegyeztethető. És ha épp kiesésre áll a csapat, vajon akkor nem hoznák meg ezt a döntést (Az nyilvánvalóan nem igaz, hogy edzőváltás után nem lehet komoly eredményeket elérni, rengeteg ellenpéldát lehetne fölhozni). Egyébként szerintem kimondottan rossz üzenetet hordozott a játékosok irányába, hogy Rijkaard maradhatott, ahogy az is hogy a különböző kicsapongások mind-mind nyilvánosan cáfolva voltak, az is arra engedett következtetni, hogy itt mindent szabad.

Szintén ide tartozik az UNICEF-biznisz amivel maximálisan egyetértek. Ez egy olyan egyezség amely olyan évi 30 milliót von ki a klub kasszájából. Ez egy hatalmas összeg, melyet valahonnan pótolni kell. Sajnos az a helyzet, hogy ekkora minuszt valahonnan pótolni kell, erre pedig Laporta úr szerint az amerikai-ázsiai bohóckodás. Nyilván nem lehet egyértelműen erre fogni a rossz szezont, de hogy a felkészülést minimálisan sem szolgálja abban biztos vagyok. Ott áll a mérlegen a mes que un club, a pénz és a sportszakmai érdek. Sajnos eddig Laporta úr úgy érzem az utobbi élvezi a legkisebb prioritást, pedig a XXI. században sem szabad feledni, hogy azért mégis csak egy játékról van szó, és hiába lesz minden évben több szurkolója a csapatnak az UNICEF által, hiába lendülnek magasba a gazdasági mutatók, azért mégis csak az eredmények minősítenek. (Nyilván fontos a másik kettő is, és nem szabad gasparti politikát folytatni, de így sem működik rendben szerintem)

3. átigazolások: Én speciel az igazolásokkal csakis ebben az esztendőben vagyok elégedetlen. Ebben viszont igenis a kapkodás és a fejetlenség uralkodik. Rögtön az elején kifizettünk 75-80 milliót védekező játékosokra, amikor nyilvnánvaló volt, hogy Ronnie és Deco is megy (és ha igaz, hogy Pep felel az átigazolásokért akkor már akkor is tudta hogy Samura sincs szükség). Jelenleg alighanem ott tartunk, hogy kiköltekeztünk és amíg nem mennek az ominózus játékosok addig nem tudjuk a helyettesüket megvenni. Egyébként ha jól Barca B feljutásáig Pep nem volt hajlandó a nagycsapattal foglalkozni. Voltak is arról hírek, hogy Txiki adott egy listát Pepnek aki rábólintott. Txiki az elnökség tagja, aki Laportának felel.

Márpedig az eddigi igazolásaink katasztrofálisak.

Garayról lemaradtunk (úgy hogy már a miénk volt) és hoztuk helyette duplaáron Cacerest. Milito került kb ennyibe tavaly.

Keita: kivásároltunk egy 29 éves vkp-t, egy viszonylag jobb szezonja után. Nyilvánvalóan padra lesz: tavaly Touré került feleannyiba.

Dani Alves: 35 milliót adni egy szélsőhátvédért? Meredek. Írtam már, hogy a szélsőhátvéd poszt nem nevezhető kulcsnak, pláne annak tekintetében hogy hova kellene most az a pénz.

Henrique, Pique: Igazából semmitmondó igazolások, ha minden igaz nem kerültek sokba, a kezdőcsapatban sokat nem fognak szerepelni, azon sem csodálkoznék ha kölcsönbeadnánk egyikőjüket/mindkettőt.

Távozók: Dos Santos: Mennyit fizetett Modricsért a Spurs? Vagy Berbatovért, Bentért, Baleért mennyit adtak ki? Ezek után a korábban Chelsea által is keresett utánpótlás világbajnok, csodagyerekért feleannyit is alig kapunk? Deco és Zamb menni akart, engedjük el őket olcsón... MI ez szeretetház? Mutassunk egy klubot aki nem kéri meg kőkeményen a játékosai árát. Ugyanígy fog elmenni bagóért R10 és Eto'o is. Mi meg fizetni fogunk 40 milliót Adebayorért, meg 35-t Alvesért. Márpedig ezekért biztos hogy nem Guardiola a felelős.
cps46
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2005.09.21. 15:39:17
Tartózkodási hely: Agárd

2008.07.09. 01:22:44

Balinho írta:Nem bírom megállni, hogy az átigazolásokat ne minősítsem: Az eddigi távozóink iszonyatosan áron alul mentek el (Dos Santos, Deco és Zamb is kritikán aluli összegért hagyott itt minket.)
Ezek a játékosok el akartak menni. Ilyenkor nem csillagászati összegek cserélnek gazdát (bár én speciel tudnék mit kezdeni 10 millió euróval 8) ), Deco ráadásul külön kérte, hogy a korára való tekintettel olcsón engedjék el. Adebayorért pl azért kérnek 40-et, mert többen sorban állnak érte, holott a reális ára nálam egy zacskó szotyival egyenlő.
És különben is, Soriano és barátai eléggé sikeressé tették a klubot gazdaságilag, ezért szerintem szívük joga annyit kérni valakiért, amennyit. Amíg az ilyen "piti" bevételekkel együtt is nyereséges a klub, szerintem nincs jogunk pofázni.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Zozzy 5
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8377
Csatlakozott: 2006.11.04. 10:20:50
Tartózkodási hely: Debrecen

2008.07.08. 21:54:24

Lassan mostmár követni is nehéz lesz ezt a [auto_cenzúra]. Őszintén szólva rémesen unom már, átgondolni se vagyok már hajlandó a dolgokat, csak oldják már meg ott a klubon belül és legyen nyugi, ez érdekel. Ha már ennyire demokráciát akartak játszani rakhatták volna későbbre is a sociók.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18677
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2008.07.08. 21:21:16

Azért még várjuk ki a csütörtököt. Azért kemény gyerek, ugy sem mond le, h a pártolók nem támogatják, + már a vezetőségben sem mindenki...Igy azért húzós lesz. Bár 1x már szembe ment az árral, mikor anno megrongálták a házát stb, akkor fölált onnan a csapat, és a csúcsra jutott. De vajon még1x sikerülhet-e :?:
Replay
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2930
Csatlakozott: 2006.05.17. 23:14:40

2008.07.08. 21:11:53

Nagyon boldog vagyok, hogy úgy tünik, nem igazak a hirek.
Az egyetlen elnökünk, aki elnöksége 3. évében a totális csúcsra ért.
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2008.07.08. 20:22:37

Mosquito: Laportának számos rossz döntése volt, átigazolási politikánk idén katasztrófa, a Rosell helyére ültetett Txiki munkája eddig kritikán aluli.

Hibás döntés volt az összes ásziai-amerikai-arab luxusprosti túra elvállalása, sportszakmailag egyértelműen elbukott volt a felkészülés. Hibásak az idei igazolások (távozók és az érkezők nagy része egyaránt - de legalábbis az áruk mindenképpen)

Nevetséges döntés: Kihirdetni év elején a házirendet, mert egyrészt alapdolgokat fektettek le benne, másrészt betartatni sem sikerült. Nevetséges volt eltussolni az Edmilson-ügyet, ahogy nevetséges volt elkussoltatni azt az alelnököt aki elkotyogta hogy Deco és R10 is edzhetne csak a hozzáállásuk miatt elkülönítve edzenek. Nevetséges volt, hogy mindenki látta hogy baj van de ő mindent a szőnyeg alá söpört. Nevetségesen kitartott Rijkaard mellett addig amíg szép lassam mindent elbuktunk, pedig lehetett volna idejében váltani.

És akkor kitérve a szent meggyőződéses témára: Az a helyzet, hogy az eredmények azt igazolják, hogy az a döntés amit Laporta meghozott Rijkaarddal kapcsolatban csak mélyebbre taszította a csapatot a válságban , ahogy a Deco-R10 ügy eltussolása sem hozta meg a várt csapatösszhangot és motivációt. Következésképp ahelyett, hogy a Celtic és a Schalke elleni hőstett okozta révület és Frank bociszemei elvakították volna meg kellett volna hozni a megfelelő döntéseket. Legalábbis a tények azt igazolják hogy ezeket meg kellett volna lépni.

De abban van igazság hogy soha nem fogjuk megtudni, hogy ha télen leül a mindenki által (köztük általam is) várt Mourinho, vajon nyerünk-e valamit, abban azonban biztos vagyok hogy a BL-ről nem maradtunk volna le, és hogy a mutatott játék sem lett volna ennyire kiábrándító.

Szerk: Deco távozása biztos volt Pep érkezése előtt is, másrészt Laporta nevezte ki Guardiolát, következésképp ha az edzőnek szabad kezet ad az igazolásokkal és az edző elzavarja a csapat legjobbjait, a végső felelősség azé lesz aki felhatalmazta erre.

A Pool meg a MU példája akiket hoztál, nem egyeznek a miénkkel abban hogy, ott a játékosok személyesen kerültek vitába egymással, de egy pillanatig sem lustultak a pályán, mert olyankor ha nem hajtottak kellően Ferguson fejberúgta Beckhamet egy csukával, vagy a következő meccsen éppenséggel Riise és Bellamy vállt vállnak vetve küzdöttek egymásért. Nálunk hol volt ilyen?
Mosquito

2008.07.08. 20:18:08

Balinho írta:]A helyzet az, hogy az elmúlt két év a csapat morális összeomlásához vezetett legyen szó csapaton belül: Edmilson feketebárányozása, R10 + Deco csapattól elfordulása, csapattól elkülönülés, éjszakázás, hisztizés, sárdobálás, Rijkaard + Laporta ellen fordulás, sportszakmai mélypontrajutás, hatalmas motiválatlanság (motiválhatatlanság) érdektelenség, vezetésen belüli egymás ellen fordulás.
Ezek a dolgok egy jó családon belül soha nem fordulhatnak elő. A helyzet márpedig az, hogy ezekért a dolgokért legnagyobb részben a családfő a felelős.
A poolnál egymást verték szét a játékosok golfütővel mielőtt búcsúztattak minket a bl-ből. A mu-nál az edző fejberugdossa a játékosokat. A realnal verekednek a játékosok az edzésen. stb stb :)
Máshol sincs sokkal nagyobb rend, csak nálunk ez fellett fújva. Megakarták már régen fúrni kívülállók a csapatot és sikerült is.
Balinho írta:Nem bírom megállni, hogy az átigazolásokat ne minősítsem: Az eddigi távozóink iszonyatosan áron alul mentek el (Dos Santos, Deco és Zamb is kritikán aluli összegért hagyott itt minket.)
Ezeket én is így gondolom, de ebben az esetben sem hiszem, hogy Laporta lenne az illetékes.
Balinho írta:Az igazolásaink közül eddig egyedül Piqué és Alves elfogadható, de Alves sem biztos hogy megért 35M-t. Kétségtelenül a világ egyik legjobbja a posztján, más kérdés, hogy megér-e ennyit egy jobbhátvéd. Amikor BL-t és bajnokságot nyertünk a szélsőhátvédeink teljesen átlagos játékosok voltak (Oleguer, Belletti, Gio, Syl). Viszont távozhat Eto'o és R10 a világ 5 legnagyobb varázslója közül kettő + távozott Deco a támadók és a középpálya közötti kapocs. Arsavin, Ade és Hleb pótolná őket? Aligha hiszem.
Deco és Eto'o a 2 legnagyobb kedvencem és ha rajtam múlna soha nem adnám el őket, de Pepnek nem kellenek. Ezek kizárólag Guardiola döntései.
Mosquito

2008.07.08. 20:06:27

Varga Tamás írta:Több döntése helytelen, és nem egyszer nevetséges volt.
Ezt már olvastam párszor, de még nem láttam egy hszt sem amiben konkrétumok is vannak.
Varga Tamás írta: Meggyőződésem, ha a télen kiakolbólítja Franket, amikor az igazgatótanács több tagja erre kapacitálta, nincsen ez a purparlé. Mert akkor nem ez lett volna a szezonunk vége.
Ezektől tudok falramászni, amikor ilyen kijelentéseket tesztek. Így nem lehet dűlőre jutni, ha az egyik fél a szent meggyőződései alapján érvel. :)
Varga Tamás írta:Tavaly már ellőtte a "Megújulunk, javítunk" nevű puskaport, idén ez kevés volt. Emellett az igazolások sem abba az irányba mutatnak, hogy az elég lett volna sociók megnyugtatására, ill. lefegyverzésére. Dani Alves leigazolása teljességgel alátámasztható, jogos és kiváló fogás. A többi kérdéses, ill. nem létfontosságú. Kiadták az útját Decónak, Samunak és Ronaldinhónak, de a helyetteseik még a láthatáron sincsenek. Akik szóba kerültek - Adebayor, Arsavin - a nevetségesség, és a középszerűség határát súrolják. Adebayor egy pénzéhes érdekember, Arsavin pedig max. cserepados, nem Barca-kaliber. Rendben, küldjük el őket, de megfelelő képességű játékosokkal pótoljuk őket. mert a Camp Nou közönsége szereti a sztárokat. És jelenleg a távozók helyére nem sztárok érkeztek (Alvest kivéve).
Mi van olyankor kedves Tamás, ha a sztárokat el kell küldeni -abban már ugye mindenki egyetért, hogy R10-nek, Deconak nincs maradása-, de nincs a piacon olyan játékos aki felér hozzájuk? Ilyenkor egy jó vezetőségnek, elnöknek mit kellene tennie? Én sem szeretném a csapatban látni a felmerülő neveket, de mivel nem vagyok beavatott nem tudom ki szerezhető meg egyáltalán vagy kire van szüksége a vezetőedzőnek.
Kíváncsi lennék pár névre azért akik szerinted megfelelőek és meg is szerezhetőek.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18677
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2008.07.08. 20:02:47

Etooka írta: ON:Laporta tett jót is,meg rosszat is!Most az volt a kérdés,hogy ő kap-e még egy esélyt!Kapott,nagy nehezen!Szerintem semmi értelme abból az elnökségből a helyére ültetni egy embert!Hiszen nem csak Laporta hozta a rossz döntéseket,hanem az elnökséggel együtt hozta meg őket!Szóval,házon belül kicserélni a pozíciót szerintem haszontalan!
Épp lejjebb emlitettem, h ez a vezetőség sem értett 1et mindig mindenben.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Hozzászólások: 2034
Csatlakozott: 2006.02.25. 21:20:32
Kapcsolat:

2008.07.08. 19:48:57

Balinho írta:Arsavin, Ade és Hleb pótolná őket? Aligha hiszem.
OFF:Nem pótolni kell őket!Olyan csapat még egy nem lesz!Nem pótolni kell őket,hanem nyerni kell velük!Majd a végleges keretnek kell megtalálni a legjobbját és a stílusát a Barca stílusjegyén belül!Ha ez meglesz,és megint nyerünk majd valamit,akkor sem pótolták őket,hanem egy másik úton nyertek!Nekem legalábbis ez a felfogásom!Mert szerintem és ezt te is írtad,őket nem csak ezekkel a játékosokkal,de másokkal sem lehet :!:

ON:Laporta tett jót is,meg rosszat is!Most az volt a kérdés,hogy ő kap-e még egy esélyt!Kapott,nagy nehezen!Szerintem semmi értelme abból az elnökségből a helyére ültetni egy embert!Hiszen nem csak Laporta hozta a rossz döntéseket,hanem az elnökséggel együtt hozta meg őket!Szóval,házon belül kicserélni a pozíciót szerintem haszontalan!Most már hadd dolgozzon!Ha még egy ilyen év jön(ami nagyon remélem,nem fog bekövetkezni),akkor megint lesz egy ilyen referendum és akkor már biztos,hogy leváltják!
.
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2008.07.08. 19:45:22

Megmondom őszintén én Laporta távozása mellett álltam sokáig. Abban azonban semmi rációt nem látok hogy lemondjon és odaüljön helyette a bábja. Tizenkettő egy tucat.

A helyzet az, hogy az elmúlt két év a csapat morális összeomlásához vezetett legyen szó csapaton belül: Edmilson feketebárányozása, R10 + Deco csapattól elfordulása, csapattól elkülönülés, éjszakázás, hisztizés, sárdobálás, Rijkaard + Laporta ellen fordulás, sportszakmai mélypontrajutás, hatalmas motiválatlanság (motiválhatatlanság) érdektelenség, vezetésen belüli egymás ellen fordulás.

Ezek a dolgok egy jó családon belül soha nem fordulhatnak elő. A helyzet márpedig az, hogy ezekért a dolgokért legnagyobb részben a családfő a felelős.

Nem bírom megállni, hogy az átigazolásokat ne minősítsem: Az eddigi távozóink iszonyatosan áron alul mentek el (Dos Santos, Deco és Zamb is kritikán aluli összegért hagyott itt minket.)

Az igazolásaink közül eddig egyedül Piqué és Alves elfogadható, de Alves sem biztos hogy megért 35M-t. Kétségtelenül a világ egyik legjobbja a posztján, más kérdés, hogy megér-e ennyit egy jobbhátvéd. Amikor BL-t és bajnokságot nyertünk a szélsőhátvédeink teljesen átlagos játékosok voltak (Oleguer, Belletti, Gio, Syl). Viszont távozhat Eto'o és R10 a világ 5 legnagyobb varázslója közül kettő + távozott Deco a támadók és a középpálya közötti kapocs. Arsavin, Ade és Hleb pótolná őket? Aligha hiszem.

Összegezve gondolataim, szerintem a vezetőségnél szükség van a megújulásra, ugyanakkor kizártnak tartom, hogy akár Vicens, akár Soriano urakkal létrejöhetne. Kicsit olyan a helyzet, hogy van egy kupac földünk és mi ásunk neki egy gödröt...
cps46
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2005.09.21. 15:39:17
Tartózkodási hely: Agárd

2008.07.08. 19:30:54

Varga Tamás írta:Laporta előtt is volt élet, és utána sem tűnik el a Barcelona hajója a világfutball tengeréről.
Tamás, ez így igaz. De az sem mellékes, hogy ez a hajó szinte már elsüllyedt, amikor Laportáék jöttek, és most közel sem olyen rossz a helyzet, mint akkor.
Mindenesetre én is kívácsian várom a csütörtököt.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa
Hozzászólások: 7479
Csatlakozott: 2005.11.22. 11:03:07
Tartózkodási hely: Campo dei Miracoli

2008.07.08. 19:11:07

Boixos írta:nem kezdem el védeni laportát, mert nem sok kedvem van hozzá, de a szerződéseket, az elbukott meccseket és a többi ilyen jellegű dolgot egyedül az ő nyakába varrni egyszerűen hülyeség.
mindenesetre sikerült az eddigi legdurvábbnál is nagyobb káoszt kreálni a Klubnál, ami egy darabig még el fog tartani. közben július első harmada már eltelt és amíg a barcelonánál megy a hirig és senkinek sincs fogalma a hogyan továbbról, addig a többiek készül(het)nek, mint az állat.
köszönjük emese.
Boixos!
Nem varrunk mindent csak és kizárólag az Ő nyakába, csupán a benne való aktív részvételért, ill. asszisztálásért feddjük meg. Az elmúlt két szezonban, amint Ati is írta (ha jól emlékszem), nem vezetőként, hanem szurkolóként viselkedett. Több döntése helytelen, és nem egyszer nevetséges volt. Én is, mások is leírták, többször is: a felelősség közös. És ezzel nem vitatjuk el az eredményeit, a sikereit, az aktív részvételét a Klub anyagi állapotának helyreállításáért, a pályán elért eredményekért. Büszkék vagyunk Rá, tiszteljük, de hibázott. Többször, több esetben. És a hibák vezettek el ehhez a káoszhoz.
Meggyőződésem, ha a télen kiakolbólítja Franket, amikor az igazgatótanács több tagja erre kapacitálta, nincsen ez a purparlé. Mert akkor nem ez lett volna a szezonunk vége. Nem tette, vállalja a következményeket. Tavaly már ellőtte a "Megújulunk, javítunk" nevű puskaport, idén ez kevés volt. Emellett az igazolások sem abba az irányba mutatnak, hogy az elég lett volna sociók megnyugtatására, ill. lefegyverzésére. Dani Alves leigazolása teljességgel alátámasztható, jogos és kiváló fogás. A többi kérdéses, ill. nem létfontosságú. Kiadták az útját Decónak, Samunak és Ronaldinhónak, de a helyetteseik még a láthatáron sincsenek. Akik szóba kerültek - Adebayor, Arsavin - a nevetségesség, és a középszerűség határát súrolják. Adebayor egy pénzéhes érdekember, Arsavin pedig max. cserepados, nem Barca-kaliber. Rendben, küldjük el őket, de megfelelő képességű játékosokkal pótoljuk őket. mert a Camp Nou közönsége szereti a sztárokat. És jelenleg a távozók helyére nem sztárok érkeztek (Alvest kivéve).
Kíváncsian várjuk a csütörtököt. Reméljük, végleg nyugvópontra jutnak az események. Az legyen a végső döntés. Legyen az bármilyen előjelű is. Azt viszont továbbra is vallom: Laporta előtt is volt élet, és utána sem tűnik el a Barcelona hajója a világfutball tengeréről.

Ja, és nagyon köszönöm a segítséget! Egy Úr vagy! :lol: Jól gondolkodtál, igazad volt.
Kép
Boixos
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 9655
Csatlakozott: 2004.11.21. 11:00:59
Tartózkodási hely: monaco di bavaria

2008.07.08. 18:44:45

nem kezdem el védeni laportát, mert nem sok kedvem van hozzá, de a szerződéseket, az elbukott meccseket és a többi ilyen jellegű dolgot egyedül az ő nyakába varrni egyszerűen hülyeség.
mindenesetre sikerült az eddigi legdurvábbnál is nagyobb káoszt kreálni a Klubnál, ami egy darabig még el fog tartani. közben július első harmada már eltelt és amíg a barcelonánál megy a hirig és senkinek sincs fogalma a hogyan továbbról, addig a többiek készül(het)nek, mint az állat.
köszönjük emese.
PUYOL-XAVI-INIESTA
cps46
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2005.09.21. 15:39:17
Tartózkodási hely: Agárd

2008.07.08. 18:33:25

Először is: Nem vagyok egy elvakult Laporta-fan, mert az tény, hogy voltak olyan lépései, amiknek nem szabadott volna megtörténnie, de a legtöbb döntésével alapvetően egyetértettem.
Nekem az egész Laporta-üldözésben a legfurább az, hogy akkor kezdett ez az egész kiteljesedni, amikor Frankot kirúgta. Merthogy egész szezonban csak a "Rijkaard takarodj" és ehhez hasonló beszólásokkal találkoztam, de amikor kiderült, hogy távozik, akkor hirtelen mindenki őt kezdte sajnálni, és Laporta lett a közellenség. Persze az is igaz, hogy ő felel az emberiért, ahogyan Frankért is. Én mégis nehezen tudom elképzelni, hogy azok a dolgok, amik miatt címnélküli szezonjaink voltak, Laporta nyakába varrhatók:
- Betis-Barça : 3-2 (0-2), illetve az összes érthetetlen Pál-fordulatos meccs
- Barça-Valencia : 1-1 (29-2 kapuralövéssel)
- Getafe-Barça : 4-0
- Barça-Liverpool : 1-2 (Váldes bevédése - őt egyébként jó kapusnak tartom, de ez élete legnagyobb bakija volt)
- A tavalyi PD-t úgy buktuk, hogy pontegyenlőség volt.
- stb, stb, stb...
A fociban a meccseket le kell játszani, és azokon nem Laporta játszik. Ahogy Rosell sem fog, ha mondjuk ő lesz az elnök. Semmire sincs előre garancia. Ha valaki megjósolta előre, hogy az utóbbiból csak katasztrófális szezon lehettet, annak most igaza lett, de lehetett volna ez másképp is. Laporta is így gondolta, és bízott az embereiben, többek között Frankban. Ugyanúgy, ahogy 2003 telén sem küldte el, amikor első szezonja kellős közepén 12. helyen álltunk, és még életveszélyes fenyegetéseket is kapott. De Frank továbbra is bírt Laporta bizalmával, és lett belőle egy 2. hely, aztán 2 PD + BL. Henk távozása fordulópont lett, de attól még a következő szezonban csak a balszerencséinknek köszönhetően maradtunk címek nélkül.
De ne csak a pályán elért eredményeket nézzük. A klub anyagi helyzetét a béke s.gge alól hozták vissza. Amikor azon csodálkozik mindenki, hogy kiadnak Alvesért 35-öt, Caceresért 16-ot, azt azért tehetik meg, mert megteremtettek hozzá egy ilyen hátteret. Nem lehet 15-ért világklasszisokat venni, és Oleguereket 25-ért elpasszolni. Pláne úgy az ellenfelek vezetői tisztában vannak a Barça helyzetével, és hülyék lennének nem visszaélni ezzel. Őket a saját klubjuk érdeklik, és a szerényebb célkitűzéseik miatt számukra sokkal előnyösebb szerződéseket tudnak kötni.
Huh, bocs, ez nagyon hosszú hsz lett, de még ez is csak kb 0,1% annak, amit leírhatnék arról, hogy mit lehet egy klubvezetővel kapcsolatba hozni .
Végszónak csak annyit, hogy Laporta mint ember nem a legszimpatikusabb, de az irányvonal amit a csapatával képvisel, az nekem tetszik, kár hogy ezt az egészet mindenki az utóbbi 2 év sikertelenségére hegyezi ki. Például 5 év alatt 4 PD maga a csoda lett volna.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18677
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2008.07.08. 18:14:05

Még szezon közben voltak olyan hirek, h a vezetőségből sokan támogatták volna már télen Rijkaard menesztését, többek közt Soriano, de mem az ő akaratuk érvényesült, sajnos. Szóval én nem bánnám azt a lehetőséget, ha maradna a jelenlegi vezetőség, csak Laporta lépne le.
Avatar
vaLe5
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 422
Csatlakozott: 2007.06.25. 19:17:35
Tartózkodási hely: tartózkodom a sugárveszéjtől

2008.07.08. 17:57:12

Az az érzésem Laporta is arra a sorsra jut nálatok mind R10 , na mind1 ez nem is érdeme több szót.
De nézzétek meg megint azt csináljátok amit szoktatok , a sikernek mindig sok gazdája van , a bukásnak egy se.
Mondogatjátok felellőség nélkül hogy ezt meg azt kéne , néha egyik napról másikra az ellenkezőjét. A felelőség rajta van , ha ti állnátok ott ti se küldtetek volna el egy 2x bajnok , BL győztes edzőt , vagy nem kötnétek kulcs játékossal 2 :idea: ( :lol: ) évre szerződést. Gondoljátok át mivel szídtok valakit és csak utána írjátok le.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Lujo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 845
Csatlakozott: 2004.10.08. 10:35:41
Tartózkodási hely: Marcali

2008.07.08. 17:33:31

Varga Tamás írta:
Lujo írta:
Látom úgy változtatod a véleményed, mint más az alsónadrágját!
Nem én változtattam a véleményemet, hanem a helyzet változott meg. Vagy Te tudtad már tegnap, hogy az Elnökség nagyobbik része hasznosnak látná Laporta távozását? Úgy tűnik, az Elnökség álláspontja sem egyértelmű. Tegnap a voksolás eredményeként én elfogadtam a jogi helyzetet, amit az elnökségi tagok egy jelentős része viszont nem. Ennyi a történet. Nem kellene abba is belekötni, amibe felesleges.
Nézd. Te leírtál tegnap valamit. Ma az ellenkezőjét írod. Én meg azt mondom, hogy egy férfi álljon helyt a szavaiért, ne forgassa azokat éppen az aktuális igényei szerint. Ha ez neked kötözködés... Én nehezen tudom komolyan venni az olyan ember, aki mindíg arra fodul, amerre a szél fújja, a szavát még kevésbé lehet komolyan venni. De azért látom, te komolyan veszed magad.
Avatar
Lujo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 845
Csatlakozott: 2004.10.08. 10:35:41
Tartózkodási hely: Marcali

2008.07.08. 17:21:14

redmiller írta:Egy apró dolog: ki volt az a dilletáns elnök, aki 5-10 évekre kötött szerződéseket??? Ronaldinhoval befürödtünk... Ezt, kb az első ilyen 5 éves szerződések aláírásakor felvetettem! Focistákkal nem szabad 2-3 évnél hosszabb szerződést aláíratni, mert sosem tudod, milyen formában lesz 2-3 év múlva, nem szed-e össze valami súlyos sérülést, nem kényelmesedik-e el.... Szurkolóként gondolkodott már akkor is, nem elnökként...
Ha 2-3 éves szerződéseket kötsz KULCSJÁTÉKOSOKKAL, akkor minden nyáron arra mennek el az energiáid, hogy megtartsd őket, bár aláírom, hogy lutri nagyon hosszú szerződést aláírni, de tudtommal ezt csak Iniestával és Messivel tette meg a KLUB. A keret nagy részének 2010-ig van szerződése. Fent említett kettőnek ha jól emlékszem 2014-ig. Ronnienak momentán 2010-ig. Szóval ez a kritika sem ül igazán.
Mosquito

2008.07.08. 17:19:32

Varga Tamás írta:Azt írod: "Laporta húzta ki a csapatot a ganajból." Ebből a mondatból hiányzik egy szó: IS. Meg Sandro Rosell, meg Ferran Soriano, meg Marc Ingla, meg Ronaldinho Gaucho, meg Frank Rijkaard, meg Deco, meg Samuel Eto'o, meg Puyol, meg Xavi, meg VV és sokan mások. Meg a 156 ezer soció együttesen. Mást nem hagytál ki. :wink:

Persze, persze... köszönjük neked Varga Tamás, hogy a csapat segítségére voltál bölcsességeddel minek révén a Barca kijutott a [auto_cenzúra]!

Ti minden rosszért őt hibáztatjátok, de a jó dolgokat, sikereket mind másnak tulajdonítjátok. Laporta embere volt Rosell, Soriano, Ingla stb. Ő rakta össze a teamet, ennek következtében neki köszönhetünk mindent. R10-et, a világverő csapatot, a trófeákat, az idióta szurkolókat és minden jót illetve rosszat az elmúlt 5 évben.
redmiller írta:Focistákkal nem szabad 2-3 évnél hosszabb szerződést aláíratni, mert sosem tudod, milyen formában lesz 2-3 év múlva, nem szed-e össze valami súlyos sérülést, nem kényelmesedik-e el.
Látom gyűlnek a baromságok rendesen. Idén akkor kb. 6m-ért ki is vásárolhatná magát a brazil, milyen jó is lenne. Arról nem beszélve, hogy akkor 1-2 évente minden szerződés hosszabbítás előtt emelhetnénk a fizetéseket, na meg nem győzne a vezetőség tárgyalni, alkudozni a játékosokkal.
Vito
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5426
Csatlakozott: 2005.02.07. 10:36:32
Tartózkodási hely: Szeged city

2008.07.08. 16:46:54

redmiller írta:Egy apró dolog: ki volt az a dilletáns elnök, aki 5-10 évekre kötött szerződéseket??? Ronaldinhoval befürödtünk... Ezt, kb az első ilyen 5 éves szerződések aláírásakor felvetettem! Focistákkal nem szabad 2-3 évnél hosszabb szerződést aláíratni, mert sosem tudod, milyen formában lesz 2-3 év múlva, nem szed-e össze valami súlyos sérülést, nem kényelmesedik-e el.... Szurkolóként gondolkodott már akkor is, nem elnökként...
ehhez hozzáfűznék valamit, mert évek óta ezen lovagolsz.
az említett játékosok a futball zsenijei, akikért sorban álltak/állnak a neves klubok.
amikor egy nagy klub szerződtetni akar egy ilyen játékost, akkor általában nem egyedüli kérőként van jelen. az adott játékosért 2-3-4 európai elitklubbal kell versenyezni és ilyen helyzetben nem csak a vevő diktál.
ha anno R10-nek 3 éves szerződést kínál a Klub, szemben a másik nagy klub 5-8 éves ajánlatával, akkor sokkal valószínűbb, hogy maga a játékos és a hiéna menedzsere is a másikat választja. Te nem így tennél?
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa
Hozzászólások: 7479
Csatlakozott: 2005.11.22. 11:03:07
Tartózkodási hely: Campo dei Miracoli

2008.07.08. 16:42:47

dekor írta:Én meg azt mondom hogy már most el kell adni Dani Alvest. :)
Sokan csak mondtak valamit 1-2 éve, és igazuk lett. Ezt annyira viccesnek tartom, hiszen előbb-utóbb mindenki el fog menni Barcelonából, akár eladjuk, akár visszavonul(én megmondom hogy 3éven belül vissza kell vonulnia Puyolnak) Beszélhettek sokan itt hogy megmondtátok, hogy én megmondtam ezt azt... Snnyira okosnak hiszik itt egyesek magukat hogy az már hihetetlen. Vargatamas te meg amit egyszer elgondolsz az úgy van, bármit mondhatnak neked az nem tetszik...
Hidd el, én vagyok a legszomorúbb, hogy az általam leírtak megvalósultak. Szívesebben kérnék elnézést a tévedéseimért. Engem nem az tesz boldoggá, ha beválik, amit írtam 1-1,5 éve, hanem a Csapat sikere, eredményei. Bármennyire is hihetetlen, de így van.
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa
Hozzászólások: 7479
Csatlakozott: 2005.11.22. 11:03:07
Tartózkodási hely: Campo dei Miracoli

2008.07.08. 16:40:40

Replay írta:
Varga Tamás írta: Replay!
Én nem 2 éve, hanem 22 éve szorítok a Barcelonának, amikor Duckadamot a francba kívántam, Urrutit pedig sajnáltam, hogy a két kivédett büntető nem volt elegendő Sevillában, a Sánchez Pizjuán-stadionban.
Tisztában vagyok vele :)

De a Rosell elleni vádjaimat már vagy 2x vágtam hozzád, de még nem kaptam választ, hogy alszom igy? :D
Abban a három évben, amíg Rosell a Klubnál volt, nem okozott csalódást. Sőt, igen csak eredményes volt, és elképzelései megvalósultak. Azért kellett mennie, mert a két dudás tipikus esete állt fenn.
Arról meg még nem is beszéltem, hogy Laporta az elnökségét politikai ambícióinak kiteljesedésére kívánta felhasználni. Ez nekem felettébb disszonáns, és nem szimpi.
Kép
Replay
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2930
Csatlakozott: 2006.05.17. 23:14:40

2008.07.08. 16:36:07

Varga Tamás írta: Replay!
Én nem 2 éve, hanem 22 éve szorítok a Barcelonának, amikor Duckadamot a francba kívántam, Urrutit pedig sajnáltam, hogy a két kivédett büntető nem volt elegendő Sevillában, a Sánchez Pizjuán-stadionban.
Tisztában vagyok vele :)

De a Rosell elleni vádjaimat már vagy 2x vágtam hozzád, de még nem kaptam választ, hogy alszom igy? :D
Avatar
vaLe5
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 422
Csatlakozott: 2007.06.25. 19:17:35
Tartózkodási hely: tartózkodom a sugárveszéjtől

2008.07.08. 16:33:12

Laporta szemére vetitek hogy nem küldte el előbb Rejkárdot.
Akkora észnek hiszitek magatokat hogy több ezer km távolságból már tavaly meg mondtátok hogy el kell mennie , semmi garancia nem volt rá hogy igazatok lesz. Teljesen jogos volt a maradás , hiszen kapott új játékosokat , új esélyt , nem jött össze így se most kellett elküldeni.
Laporta megérdemelné a maradást , mert jó munkát végez. Ez hogy ilyen sikertelen volt az év nagy változtatásokra kényszeríti a vezetőséget , amiket végre tudnak hajtani egyszer már bebizonyították.
Kép
Kép
Kép
Lezárt
cron