Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.09.25. 14:45:12

Hát ezt én sem tudom, hogy lehet megúszni. Itt nem a piros lenne a lényeg kb, hanem hogy hány meccses az eltiltás. Remélem utólag adnak neki valamit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.25. 14:39:20

Chino írta:
2024.09.25. 13:49:02
Amúgy valaki magyarázza már el ezt hogy lehet megúszni sárgával. (2:00)

https://www.youtube.com/watch?v=OO4UzUf7o9E
Nem nyitja meg. Mire gondolsz, Vinicius sárgával a tartalékbíróra mutat és közben röhög, mikor felmutatja a 6 perc hosszabbítást, vagy Endrick herevasalásáról? :)
Hozzá tartozik (footballespana), hogy a Realnal nem értuk, hogy lehet, hogy ők 9 sárgát kaptak reklamálásért, a Barca és az Atletico 1-et.
Lehet nem kéne písz of shitelni, meg hasonlók. :)

Szerk: Mondom én, hogy felháborító a Real Madrid TV nyomásgyakorlása, simán kaphattak volna tegnap is 2 pirosat, de nem mernek a bírók rájuk sem nézni. Közben már tegnap nyomatták a hírek szerint a bíró fikázását. Jövő héten a bíró kér elnézést, ha leendrickelik? :)
"It's not football. It's La Liga". :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.09.25. 14:57:17-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.25. 14:26:52

Ahogy a bíró szemébe is mondhatod, hogy "You are a piece of shit" és azt is megúszod, mint Bellingham.
Úgy, hogy az úriemberek klubjában játszol, néha dobálózol Negreira nevével, meg külön műsort készítesz az éppen aktuális heti játékvezető tevékenységéről.

Mellette az se árt, ha az idegesítő ostoba, vergődő csapattársad heti szinten kijátsza a rasszista kártyát az egész országgal szemben.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Fecooo
Llegenda del Barça

2024.09.25. 14:18:09

Chino írta:

EZ( értsd: easy) :
Első lépés: igazolj a fehér Madridba.
Második lépés: vádold meg a Barcát csalással.
Harmadik lépés: várd meg, míg a folyamat végbemegy, így a bírók nem mernek majd ellened fújni semmit...
Chino
Llegenda del Barça

Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2024.09.25. 13:26:14

Mbappe 3 hétre kidőlt, nem bánnám ha tudnánk növelni az előnyt.
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.09.22. 12:51:53

kmb írta:
2024.09.22. 12:42:37
Én értelek,de akkor miért nem egyenlően vonatkoznak a szabályok mindenkire? Courtois úgyan így taposta meg Ruibalt a Betis ellen,érdekes módon nem szólt a síp,nem jelzett a var.
Nincs kedvem mélyebben utánakeresni az esetnek, rögtön nem dob fel videót róla a yt, de igen, ez egy csúnya elmaradt tizinek tűnik a képek alapján. :( Ez is elég fekete-fehérnek tűnik, ha nem előzte meg valami más szabálytalanság, les, vagy ilyesmi.

Összefoglalóban viszont szerintem két adható büntető maradt el a madridnak

https://www.youtube.com/watch?v=02rjMt5SLOk

1:54-nél szerintem ezt a bírók fele befújta volna, 2:11-nél meg kérdés nélkül rúgták ki a reálos lábát hátulról, a kéz még vitatható, valamennyire test mellett volt, oké, de a másodikról dunsztom nincs, hogy nem kapott büntetőt a Reál, szerintem az teljesen egyértelmű volt. Ehhez tolni sem kellett volna őket, ha meg tolnák, kapva kapnának az alkalmon. Ha tolnák őket, már a kezet is befújták volna.

Szóval itt is szerintem egálra jöttek ki a meccsen a rossz ítéletek sorából (már ha ezen volt az általad említett eset). Az is lehet, hogy az egyik rossz döntést akarták utólag kompenzálni a másikkal. Ez a meccs tipikusan mutatja a spanyol játékvezetői színvonalat, meg azt is, hogy részrehajlás nem volt, csak rettenet rossz döntések mindkét irányba. Nem véletlen, hogy az összeállított listák top15-ében max 1 spanyol bíró szokott szerepelni. Horror a színvonal. Annyira rossz, hogy néha akár egy meccsen is összejöhet 2-3 tévedés, és most a Betis ellen ez egál volt, de simán lehet bármikor csak az egyik oldalra billenve statisztikailag, és az simán tűnhet csalásnak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.22. 12:46:35

Vannak a kezdő sztárok akik egyre jobban játszanak de nem is ők az érdekesek. Endrick. Egyszerűen folyamat mosolyog az ember ha a pályán van. Annyira szimpatikus ez a gyerek. Nem is tudom jól megfogalmazni de olyan aurája van, hogy vele örül és drukkol az ember. És ez társul egy kimagasló mentalitással. Jogosan pár perceket kap, szépen szoktatva van, óvatosan, semmi extra terhet nem tesznek rá de a pár percei alatt is bivaly amiket művel. Bajnoki debütálás gól, bl debütálás gól, most is beállt és hiába kicsit nem lehet megállítani. Eddig játszott 26 percet minden sorozatban és 2 gól 1 assist. Vigyorogva várom, hogy játszon és mi lesz belőle a következő pár év alatt.
kmb
Jugador del Barça

2024.09.22. 12:42:37

"Vininél nincs is ilyen kérdés, ez 100/100 szabálytalanság a mezőnyben, pusztán azért ne büntessünk meg egy csúnya belépőt, mert akkor tizi lesz? Szóval akkor 16-oson belül büntetlenül lehetne széttalpalni vagy ha sárga miatt nem is, simán rugdosni mindenkit, ha már elpasszolta a labdát?"

Én értelek,de akkor miért nem egyenlően vonatkoznak a szabályok mindenkire? Courtois úgyan így taposta meg Ruibalt a Betis ellen,érdekes módon nem szólt a síp,nem jelzett a var.Vinicius homorítása ha nálad egyértelmű tizi,akkor nincs is mit mondanom.Simán ő rúgja bele a bal lábát a kapus ölébe,mert felfogta hogy hosszan tolta meg,de szerinted az is egyértelmű.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.22. 11:46:40

bence0330 írta:
2024.09.22. 10:42:30
Kb. Saszemmel lehetne megállapítani, hogy a vonalon volt e Endrick dereka, és az espanolos keze, mert a lába bőven a vonal előtt volt. A bíró megítélte így is, pedig szemre egyértelműen vonalon kívül.
A VAR nem másította meg a bíró döntését.
https://madriduniversal.com/the-var-and ... ooks-like/
hasonló eset pár évvel ezelőttről, bírói kommentárral, miért nem szólt a VAR

Egy héttel ezelőtt megint csak a VAR jött elő, ahol megint csak arról volt szó, hogy a Real Madrid javára beleszólt a VAR miután Vinicius lábába azután léptek bele, hogy elrúgta a labdát.
Pontosan a stúdióban beszéltek a Kane esetről, és a bírók is úgy vélekedtek, hogy mezőnyben egyértelmű, büntető területen belül nem szokták befújni, ha a támadó játékos elrúgta a labdát.

Egy héttel azelőtt Vinicius büntetője, ahol megintcsak megkérdőjelezték a jogosságát, Van Basten egyenesen arról beszélt, hogy láthatták a VAR szobában szabálytalannak a kapust, nem épp finoman fogalmazva
Ugyanazon a meccsen Courtois belelépett elrúgás után a Betises játékos lábfejébe, de ott a VAR nem látott semmit, Koundenal igen, Viniciusnal megint igen egy héttel később.

Nem akarok tovább visszamenni, mert nem ér annyit.
Persze ezek nagyon szubjektívek.

Én pl. Inigo kezezését a Girona ellen simán befújtam volna
Szerintem inkább azzal van baj, ha 50-50-es szituációkban 10-ből mondjuk 9* egy oldalra fújnak.
Ebben pedig bőven közrejátszik, ha a meccsek előtt vagy után kiemelik az aktuális bíró vélt vagy valós "hibáit".
Ezt nem egy bíró lenyilatkozta már. Történt változás?
Ismét szubjektív véleményem, de az ominózus elemzések előtt nem emlékszem ilyen mértékű részrehajlásra az utolsó évekből.
Igaz az is közre játszik, hogy az RFEF egész vezetőségétől megszabadultak. Szerintem pedig évek után egész semleges vezetőség alakult ott ki.
Én nem ezektől a szituációktól akadok ki, hanem a mögöttes politikától.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.09.22. 10:42:30

FcBarcelona1 írta:
2024.09.22. 10:15:44
bence0330 írta:
2024.09.22. 09:48:34
Vicces szám, de láttam az összeset, szerintem mind jogos volt. :) Elsőre én is azt hittem, kívül volt, de van egy szabály, ami... hát, tükörfordítva "folytonos" szabálytalanságot jelent ami ha fizikailag kívül kezdődik, de a vonalon belül ér véget, akkor tizi. És egyértelműen vonalon belül ért véget. Szerintem ez logikus is, mert ugye ez pont ilyen eset volt, mikor látványosan rángatták vissza klasszik Espanol módon, a madridi meg ment tovább, nem adta fel, és csak a legvégén esett el, Messinek volt sok ilyen esete (ergo lehet, hogy ha 1 méterrel hamarabb engedi el, akkor továbbmegy és helyzet). Szerintem ez is 100%-os tizi volt, mint az összes többi eddig.
Általában egyetértek veled, de ezekben a szabályokban nagyon nem.
Múltkor elrúgta Vinicius a labdát, úgy léptek rá a lábára. Ez sehol a világon nem büntető. Felhoztam Kane-Dumfries EB-s szituációját, a szakértők, még az angolok is azt mondták, hogy nem büntető, pedig az tényleg 50-50-es szituáció, Kane-t simán veszélyeztette, mert rátartott a lábára. Vinicius esete típikusan nem büntető, még ha mezőnyben be is fújják.
Tegnapi esetről mindenhol fent vannak a képek, hogy elengedi a derekát a 16-os előtt.
Mindezt VAR mellett 2-3 bíróval, kamerákkal.
Szerintem nincs szükségük ilyenekre, a szezon előtt is írtam, hogy simán bajnokok a gyenge keretünk miatt, és Ancelotti majd megoldja, mert nagyon jó edző.
Nagyon jól gazdálkodnak, top 3-as edzőjük van, tele vannak pénzzel, jó játékosokkal, az elnökük az ország egyik legbefolyásosabb embere.
Én hányingert kapok az ilyen Tebas féle nyilatkozatoktól (most is mit nyilatkozott a héten, Barca gazdasági helyzet, Negreira, csúnya Perez), La Liga lezüllesztésétől, Barca hátráltatásától, Real TV bírók befolyásolásától.
Ismétlem, szerintem nincs szüksége a Real Madridnak ilyenekre, normális és fair küzdelmet szeretnék látni, én személy szerint simán el tudnám fogadni a 2-4. helyet, ha jól játszunk. Simán elismerem, hogy a Real Madrid jobb csapat.
A körítéstől rosszul vagyok, mert nem a fociról szól.
Én akárhányszor nézem vissza, simán a büntetőn belül még látom a mezhúzást.

https://ibb.co/3dsRR2F

Itt még egyértelműen van kontakt, és már simán ott vannak, már a lába is majdnem csípi a vonalat, a keze meg ezen jóval túlér, lehet könnyen viszonyítani) utána egy kockával szerintem még mindig fogja, de az már necces, ezért fotóztam ezt.

https://www.youtube.com/watch?v=95VLx7xKSD4 ebből van

(Hadd jegyezzem meg mellette, hogy amit Endrick csinált, az valami fenomenális volt, lehetetlen labdát lehetetlen módon még épp benntartva, lecselezte a védőjét, ment vagy 6-7 métert miközben húzták vissza izomból a mezét, és még csak elesni sem akart.)
Lehet a szabályokkal egyetérteni meg nem egyetérteni, az már elég szubjektív kérdés, de ha a szabály szerint fújnak be egy büntetőt, akkor az mindenképp jogos. A mostani meg a labda elrúgása utáni is fekete-fehér szerintem teljesen. Az, hogy valami angol szakértő mit mondott... nyilván kevesebb hülyeséget mondanak, mint itthon (a nagyon mély, nagyon reszelős hangú, joviális öreg bácsinak nem jut eszembe a neve, alig láttam magyarul focit életemben, de ő ugrik be mennyire köze nincs semmihez), de azért mondanak. A Kane esetben legalább felmerülhetett, hogy elhagyta-e a játékteret a labda, de egyrészt nem, másrészt meg ha elfelejtjük a szabályokat, és puszta logikai alapon gondolkodunk, akkor is jogos a szituációra vetítve, a labda lassan hullik le, ahhoz, hogy még le tudd szorítani, még tökéletes technika mellett is egy pontnál lejjebb kell érnie, és közben meg érkezik valaki talppal, nyilván hamarabb el fogod rúgni, és akár emiatt is mehet fölé.
Vininél nincs is ilyen kérdés, ez 100/100 szabálytalanság a mezőnyben, pusztán azért ne büntessünk meg egy csúnya belépőt, mert akkor tizi lesz? Szóval akkor 16-oson belül büntetlenül lehetne széttalpalni vagy ha sárga miatt nem is, simán rugdosni mindenkit, ha már elpasszolta a labdát? Csúnya világ lenne. Be lehetne hozni akár közvetett szabadot, de szerintem nem lenne helyénvaló. Gondolj bele, az is tizi, és midig tizi is volt, amikor egy random birkózásnál történik egy tényleges szabálytalanság, mikor még a közelben sincs a labda, annak még sokkal kevesebb köze van a játékhoz, mint egy már elrúgott labdánál. 16-oson belül történt egy nyilvánvaló szabálytalanság, az tizi, kész. Máshogy ezt szerintem nem is lehetne megoldani, még így sem védjük eléggé a támadókat szerintem a durvulástól.
A többiről nincs elég tudásom és emiatt véleményem sem, hogy vitatkozni/egyetérteni tudjak, életemben nem láttam ezt a TV-t, szerintem nem is fogom, elhiszem, hogy azzal gond van, de ehhez a bírói döntéshez semmi köze nem lehetett, a VIni esethez sem, fekete-fehér szituk. Van 2-3-4 elképesztő egyéni képességgel rendelkező támadójuk, nem tudják őket megállítani, ez van. A 6-al nyilván szerencséjük is volt, azért arányaiban nem fognak ennyit kapni.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.22. 10:15:44

bence0330 írta:
FcBarcelona1 írta:
2024.09.22. 07:50:27
6. büntető. A tegnapi konkrétan a 16-on kívül történt.
Vicces szám, de láttam az összeset, szerintem mind jogos volt. :) Elsőre én is azt hittem, kívül volt, de van egy szabály, ami... hát, tükörfordítva "folytonos" szabálytalanságot jelent ami ha fizikailag kívül kezdődik, de a vonalon belül ér véget, akkor tizi. És egyértelműen vonalon belül ért véget. Szerintem ez logikus is, mert ugye ez pont ilyen eset volt, mikor látványosan rángatták vissza klasszik Espanol módon, a madridi meg ment tovább, nem adta fel, és csak a legvégén esett el, Messinek volt sok ilyen esete (ergo lehet, hogy ha 1 méterrel hamarabb engedi el, akkor továbbmegy és helyzet). Szerintem ez is 100%-os tizi volt, mint az összes többi eddig.
Általában egyetértek veled, de ezekben a szabályokban nagyon nem.
Múltkor elrúgta Vinicius a labdát, úgy léptek rá a lábára. Ez sehol a világon nem büntető. Felhoztam Kane-Dumfries EB-s szituációját, a szakértők, még az angolok is azt mondták, hogy nem büntető, pedig az tényleg 50-50-es szituáció, Kane-t simán veszélyeztette, mert rátartott a lábára. Vinicius esete típikusan nem büntető, még ha mezőnyben be is fújják.
Tegnapi esetről mindenhol fent vannak a képek, hogy elengedi a derekát a 16-os előtt.
Mindezt VAR mellett 2-3 bíróval, kamerákkal.
Szerintem nincs szükségük ilyenekre, a szezon előtt is írtam, hogy simán bajnokok a gyenge keretünk miatt, és Ancelotti majd megoldja, mert nagyon jó edző.
Nagyon jól gazdálkodnak, top 3-as edzőjük van, tele vannak pénzzel, jó játékosokkal, az elnökük az ország egyik legbefolyásosabb embere.
Én hányingert kapok az ilyen Tebas féle nyilatkozatoktól (most is mit nyilatkozott a héten, Barca gazdasági helyzet, Negreira, csúnya Perez), La Liga lezüllesztésétől, Barca hátráltatásától, Real TV bírók befolyásolásától.
Ismétlem, szerintem nincs szüksége a Real Madridnak ilyenekre, normális és fair küzdelmet szeretnék látni, én személy szerint simán el tudnám fogadni a 2-4. helyet, ha jól játszunk. Simán elismerem, hogy a Real Madrid jobb csapat.
A körítéstől rosszul vagyok, mert nem a fociról szól.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.09.22. 09:58:58

bence0330 írta:
2024.09.22. 01:28:38
Nem lesz itt sok gond az egókkal, önzetlenül szolgálják ki egymást már most, és örülnek a gólokkal. Persze ha nem Carlo lenne ott, hanem mondjuk egy Lopetegui szint, más lenne a helyzet, de kezd azért egyre jobban összeállni az a támadó 4-5-ös, Bellingham-Mbappé-Vini-Rodrygo-Endrick... és akkor melléjük még egy Güler-Diaz is ott van... Ijesztő egy támadósor, mindenképp a világ legjobbja szerintem, ráadásul remekül illeszkedik mind a stílusukhoz.

És az ő keretük azért még így sérülésekkel is erős, szemben a miénkkel. Sprintben egyelőre jobbak vagyunk a ligában, de ekkora ordító keretbeli különbséggel kizártnak tartom, hogy a maratont végül ne ők nyerjék meg. A tavalyival még so-so lenne esély, vagy ha mindenki jól visszatérne télen és nem esne ki közben 1-2 embernél több.
Carlo kiváló edző,nem volt kérdés,hogy megoldja,tavaly is 1 db vereségük volt,ha jól rémlik. Az egokkal szerintem nem akkor szokott baj lenni,amikor szalad a szekér.Esetleg beesne 2 kellemetlen vereség egymás után,már érdekesebb képet festhetne az öltözöről.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

FcBarcelona1 írta:
FcBarcelona1
Capitá del Barça

bence0330 írta:
Nem lesz itt sok gond az egókkal, önzetlenül szolgálják ki egymást már most, és örülnek a gólokkal. Persze ha nem Carlo lenne ott, hanem mondjuk egy Lopetegui szint, más lenne a helyzet, de kezd azért egyre jobban összeállni az a támadó 4-5-ös, Bellingham-Mbappé-Vini-Rodrygo-Endrick... és akkor melléjük még egy Güler-Diaz is ott van... Ijesztő egy támadósor, mindenképp a világ legjobbja szerintem, ráadásul remekül illeszkedik mind a stílusukhoz.

És az ő keretük azért még így sérülésekkel is erős, szemben a miénkkel. Sprintben egyelőre jobbak vagyunk a ligában, de ekkora ordító keretbeli különbséggel kizártnak tartom, hogy a maratont végül ne ők nyerjék meg. A tavalyival még so-so lenne esély, vagy ha mindenki jól visszatérne télen és nem esne ki közben 1-2 embernél több.
Ès velük van Referee, Tebas, Penalty, VAR ès Negreira is :) :)
Nagyon kellett az Espanol ellen, akik történetük során 4* nyertek ellenük.
https://sports.yahoo.com/real-madrid-su ... 00525.html
:)
Damask
Barça C

2024.09.22. 04:00:53

safranek írta:
2024.09.20. 23:16:01
ocsike83 írta:
2024.09.19. 08:34:54
Most olvastam reggel a Bayern fórumon, hogy Davies sztrájkol, nem hajlandó hosszabbítani. Januártól teljesen szabályosan tárgyalhat a Real Madriddal.
Nem szeretem a Madridot, sőt..... De ahogy Perez a pénzzel bánik. Le a kalappal előtte.
Idén "ingyen" Mbappe....jövőre Davies és nagy valószínűség szerint TAA....
Azt nem tudom, hogy amikor egy jatekos hosszabbit, akkor kap egyosszegu penzt is vagy csak a nagyobb berben allapodik meg. Az az erzesem, hogy ez lesz az uj trend az igazolasoknal, hogy nem a kluboknak fizetnek a csapatok, hanem alairas penzt a jatekosoknak. A jatekosok inkabb kiulnek egy evet es elteszik az 50-60m eurokat, amit az atigazolasokert fizettek volna egymasnak a klubok.
Még kiülniük sem kell. Mbappe, Alaba, Gündogan sem padozott csak mert el fog igazolni. És Davis sem fog a Bayernben vagy TAA a Liverpoolban. A vevő klubbnak kb mindegy, kifizetik vagy átigazolási díjnak, vagy aláírási pénznek az árát, de a játékosnak nem mindegy hogy a volt klubja kapja vagy Ő.
Ostobák a focisták hogy nem csinálják ezt sokkal többen.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

safranek
Barça B

2024.09.20. 23:16:01

ocsike83 írta:
Most olvastam reggel a Bayern fórumon, hogy Davies sztrájkol, nem hajlandó hosszabbítani. Januártól teljesen szabályosan tárgyalhat a Real Madriddal.
Nem szeretem a Madridot, sőt..... De ahogy Perez a pénzzel bánik. Le a kalappal előtte.
Azt nem tudom, hogy amikor egy jatekos hosszabbit, akkor kap egyosszegu penzt is vagy csak a nagyobb berben allapodik meg. Az az erzesem, hogy ez lesz az uj trend az igazolasoknal, hogy nem a kluboknak fizetnek a csapatok, hanem alairas penzt a jatekosoknak. A jatekosok inkabb kiulnek egy evet es elteszik az 50-60m eurokat, amit az atigazolasokert fizettek volna egymasnak a klubok.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.19. 14:56:25

Chino írta:
2024.09.19. 13:33:39
Te a bérsapkáról írsz. Itt is mindig keverve van.
A bérekre mi 675, a Real 650 milliót fizetett ki a Covid előtt. Mi évek alatt küldtünk el mindenkit, Messi, Suarez, Coutinho, Griezmann, Rakitic, Vidal, Busquets, Pique, Alba stb.
Nyomon követhető, a La Liga jóvoltából minden.
A Realnál?
Minden FFP szigorítás azért van, mert a covid évében 1 milliárd körüli bevételt vártunk, lett helyette 600+. 480 milliós hiány, 1,4 milliárdos tartozás, nemrég linkeltem, elvileg ebből 390 millió bértartozás.
A Real is 600+ bevételt hozott akkor, de profitot termelt. Itt nagyon nem tiszta valami, ha igaz a hasonló bértömeg a miénkkel. Mindenki lemondott ott puszira a béréről?
Ok, távoztak onnan is folyamatosan, de közelében sincs a mi veszteségünkhöz, és mi azóta 3 éve is ezeket a béreket, szerződéseket fizetjük.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.19. 13:33:39

FcBarcelona1 írta:
2024.09.19. 10:23:28

A Real bérköltsége is majdnem annyi volt, mint a miénk. Érdekes módon, semmi hír, hogyan csökkentették, csak Benzema, Kroos nyilatkozatára emlékszem, hogy ők aztán nem csökkentenek.
A miénk teljesen publikus Messi távozása óta.
Sőt, már előtte megnyesték a béreket, Suarez, Rakitic, Vidal is távozott. Majd Coutinho és Griezmann is.
Valószínűleg náluk is voltak problémák, ha tartalékoltak, nem igazoltak nyakra főre.
Azt ne felejtsétek, ha nincsenek gazdasági karok, nő a tartozás, mert a tavalyi és tavalyelőtti szezon is mínuszos lett volna több száz millióval.
Még 3 évvel később is Bartomeuék szerződéseit fizetjük.
A Real a stadionnal lépett nagyot előre, nálunk is ezt várják.
Amíg ott igazolgattak, jöttek a sikerek, minket nem hagytak a gazdasági karokból, pedig biztosan nőtt volna a bevétel jobb szereplésekkel, extra marketing bevétellel.
Csak a miheztartás végett a mi 426 milliónkhoz képest a Reálé 754 millió, míg a liga harmadik Atmáé 310, utána a Socié 159.
Ha az Atleticoval összevonnánk a miénket, akkor is alacsonyabb lenne a fizetési sapkánk.
A játékosok összes bére ott hivatalosan 271 millió (amihez például nincs hozzáadva Mbappé további 30+ milliós éves bónusza) 16 játékos keres 10 millió felett, ebből négy 20 millió és egy 30 felett.
Nálunk a bérek 204 milliót tesznek ki. .Ebből 6 10 millió felett és 2 30 felett.

Hogy a stadion mit jelent azt jól jellemzi, hogy 22/23-ban a meccsnapi bevételek az összesnek több mint ötödét tették ki, az ebből származó pénzzel toronymagasan a legjobbak voltunk a top 20 klub között. Szóval ebből látható mitől estünk el a költözéssel és mi jöhet be, ha újra "otthon" játszhatunk. (a jegyárak és nézőszám drasztikus csökkenése mellett kiesik még a Botiga, múzeum, stadiontúra stb.)
Forca Barca!!!!
18Barca99
Capitá del Barça

2024.09.19. 11:10:16

FcBarcelona1 írta:
Amíg ott igazolgattak, jöttek a sikerek, minket nem hagytak a gazdasági karokból, pedig biztosan nőtt volna a bevétel jobb szereplésekkel, extra marketing bevétellel.
Oly annyira régi szerződéseket fizetünk, hogy nemrég lett vége a Dembele szerződés minden idióta bonus kifizetésének.
Messinek még tartozunk, Quique Setién még mindig nem kapott pénzt (mondjuk neki a Villarreal is tartozik), és még ki tudja, hogy a többi távozónál mi újság.

A stadion sokat fog dobni, ezért sürgetik már nagyon, hogy idén legalább egy 60.000es férőhellyel mehessen a bugi. Én speciel még mindig nem tudom megszokni ezt a hegyen lévő stadiont, folyamat olyan érzésem van, hogy valami idegenbeli kiscsapat pályáján játszunk.

Dejong meg Lewa fizetése emellett akkora, amekkora még Mbappenak sincs (csak, hogy értsük előbbiek közül az egyik isten tudja játszik e még valaha magas szinten, a lengyel rohadtul benne van a korban, míg egy Mbpabbe karrierje csúcsán). Sok összetevős persze, mert mi csak nagy fizuval tudunk gondolom előnybe kerülni más klubbal szemben.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
FcBarcelona1
Capitá del Barça

ocsike83 írta:
Nagyon jól gazdálkodnak, de kicsit furcsa már ez a sok előre leszervezett igazolás. Mi kárpótlást fizettünk Griezmann miatt, Nico Williamsért pedig be akart perelni a Bilbao nyomásgyakorlásért. Volt több ilyen eset is, most ennyi jut eszembe. Valószínűleg ott is voltak megkeresések a háttérben, ami teljesen szabálytalan.
Minket tuti eltiltanának.
Pedig Olmo és Nico szerződèse is lejáróban volt nemrég.
https://www.nytimes.com/athletic/271701 ... tottenham/
A Real bérköltsége is majdnem annyi volt, mint a miénk. Érdekes módon, semmi hír, hogyan csökkentették, csak Benzema, Kroos nyilatkozatára emlékszem, hogy ők aztán nem csökkentenek.
A miénk teljesen publikus Messi távozása óta.
Sőt, már előtte megnyesték a béreket, Suarez, Rakitic, Vidal is távozott. Majd Coutinho és Griezmann is.
Valószínűleg náluk is voltak problémák, ha tartalékoltak, nem igazoltak nyakra főre.
Azt ne felejtsétek, ha nincsenek gazdasági karok, nő a tartozás, mert a tavalyi és tavalyelőtti szezon is mínuszos lett volna több száz millióval.
ocsike83
Jugador d'estrella

Més que un club :P
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.13. 14:25:43

Chino írta:
2024.09.13. 13:54:32
De, hogy ne legyen off, minket savaznak, hogy rengeteg dolgot elhallgat a klub, a háttérben mennek a hazugságok, most szivárogtak ki információk, Bellingham valós vételi áráról. A 103 mellé nyáron ki kellett fizetniük 10 milliót a BVB-nek és még tartoznak további hússzal amit a következő két de akár egy évben is át kell utalni. A végső összeg így 133,9 millió lesz.
Mondjuk azt is szépen elhallgatták, hogy pl. anno Bale vételára is 100 millió fölött volt, akkor a Futball Leaks szivárogtatta ki a pontos összeget.
Ebben mondjuk nem tudom mi a hazugság. Még tavaly lenyilatkozta a Dortmund vezetője, hogy mennyi volt. 103 millió a szerződés hosszára elosztva plusz teljesítmény alapú bónuszok. Most azért fizettek mert bajnokságot és bl-t nyert. pluszban még azért is fizetni kell ha balon dort nyerne. Ámen remélem még sokat kell ilyenre kifizetni.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.13. 13:54:32

bence0330 írta:
2024.09.13. 12:46:15
davi10 írta:
2024.09.13. 12:39:40
Lehet felhozni az adósságot, de a vége megint az, hogy a Liga olyan szabályokkal üzemel, hogy egy 800-1000 milliós bevételű klubnak pár 10 misin múlik az 1:4 vs. 1:1. 1:2 nincs, vagy ez, vagy az.
Na ez a leggázabb dolog az egészben. Teljesen érthetetlenek ezek a határok. Ha full ugyanez lenne a lényeg (ami már eleve problémás), de százalékonként, de akár csak 5-10 százalékonként változna, márt teljesen más lenne a szitu.
Mondjuk nálam felötlik a kérdés,hogy nem volt-e kissé korai a stadionfelújítás. Ha egy évvel később kezdik, az 1:1 röhögve megvan és a következő évre már kevésbé valószínű, hogy az a bevételkiesés ekkora problémát okozott volna.
Meg úgy igazából komolyan a következő vezetés fog profitálni, még ha a következő választásokat meg is nyeri Laporta.
Mondjuk többek között az ilyen dolgok is magyarázatok arra, hogy kint miért népszerűbb. Mi innen annyit látunk, meg az érdekel hogy nem sikerült elhozni Nicot, nincs meg az 1:1, nagy a fizetése Lewynek, miközben mondjuk -vegyük példának- az új stadion építése vagy az Espai Barca projekt a kintieknek mennyit jelenthet.

De, hogy ne legyen off, minket savaznak, hogy rengeteg dolgot elhallgat a klub, a háttérben mennek a hazugságok, most szivárogtak ki információk, Bellingham valós vételi áráról. A 103 mellé nyáron ki kellett fizetniük 10 milliót a BVB-nek és még tartoznak további hússzal amit a következő két de akár egy évben is át kell utalni. A végső összeg így 133,9 millió lesz.
Mondjuk azt is szépen elhallgatták, hogy pl. anno Bale vételára is 100 millió fölött volt, akkor a Futball Leaks szivárogtatta ki a pontos összeget.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése