Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2024.10.05. 12:14:26

Ez az UEFA rangsor nem tűnik túl mérvadónak. Az előző szezonra Belgiumnak és Csehországnak majdnem annyi pontot adományoztak, mint a spanyoloknak, akiknek két csapatuk volt az elődöntőben. Akkor már inkább rakták volna a görögöket előre, akik megnyerték a konfetti ligát.

A La Ligát már rég perelni kellett volna, a közgyűlésen fel kellene vetni.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.05. 07:04:14

bence0330 írta:
2024.10.04. 23:22:10
Persze, a spanyolok feljönnek majd a meccsek alatt, nem egyik évről a másikra zuhannak le a semmibe, ehhez egy év is kevés, vagy egyáltalán egy tendencia megállapításához, nemhogy pár BL forduló. De ettől még csökken az erejük, ez elkerülhetetlen. A két gigász persze mindig állni fog, remélhetőleg a Madrid mellett mi is elkezdjük majd a következő években felhúzni a lefelé tartó átlagot.
Érdekes dolgok vannak kilátásban.
Tegnap olvastam, már a Marca is arról írt, hogy megegyeztünk a Nike-al, közben linkeltem másik topicba, a FIFA európai jogokat sért az átigazolások kapcsán. Akkor ezek szerint Tebas pedig lábbal tiporja azokat az ostoba szabályaival. Szerintem simán perelhetnénk ezek után, több száz millióval vágott meg minket, részben pont a BL kiesések kapcsán, az átigazolások kapcsán, és a mostani "rendkívüli ráfordítás"(főoldali cikk)-ból adódó veszteség is miatta alakult ki, mert a Barca Studiost felbecsülték 400 millióra, a feléért 200-at vártunk. A héten nyilatkozott Eduard Romeu a volt gazdasági igazgatónk, hogy a közvetítési jogdíjak eladását (két évre osztották el) júniusban még elfogadták az FFP keret bővítésére, júliusban már nem, egy új szabály miatt, amit akkor találtak ki.
Kíváncsi vagyok, ezek a friss hírek milyen következményeket vonnak maguk után. Télen már tudunk vajon szabadon igazolni, és ha igen, akkor kit tudunk félidőben elhozni.
Az alap felvetéshez
https://www.uefa.com/nationalassociatio ... ?year=2025
A németek idén előzhetnek, 2 ponton belül, tavaly 3,3-al többet értek el a spanyoloknál, úgy, hogy a Real BL-t nyert.
A Gironát szétkapták, nekik nem sok esélyük van javítani.
Az Atletico csak azért van versenyben minden téren, mert a tulajok beletoltak 200 milliót, és nyáron erősíthettek, de tegnap már Simeone menesztéséről írtak a lapok.
A Real idén is esélyes.
Nekünk jó lenne, ha erősíthetnénk a keretet, kellenének a bevételek, tavasszal már elvileg az új Camp Nouban játszhatnánk a kieséses szakaszban.
A Bilbaonak most lenne esélye megmutatni magát a nemzetközi porondon, közben Nico Williams, az eddigi legjobbjuk a nyár után valamiért teljesen visszaesett ( :) )
A Sociedad-ból távozott Le Normand és Merino, Zubimendi is a maradásáról, a csapat visszaeséséről nyilatkozott a héten, ők 25-ek az EL-ben
A Betis FFP problémái is ismertek, ők 26-ak a konferencia ligában.
Szóval úgy néz ki tényleg eléggé visszaestek a spanyolok, kérdés a tegnapi úniós döntésnek lesznek e hatásai a La Liga FFP-re, ami ezek után szerintem teljes mértékben szembe mennek az uniós irányelvekkel, de szerintem ez eddig is nyilvánvaló volt.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.10.05. 06:51:20

Chino írta:
2024.10.04. 13:28:58

A Unitedet én sem értem. Nevekre szerintem simán top5 a keretük, de egy-egy rövid fellángoláson kívül mindig égnek. Nem tudom, hogy Alex hiánya rendítette meg ennyire a klubot, mert azóta hiába költenek évente százmilliókat és váltogatják az edzőket se hazai hazai és nemzetközi színpadon is égnek. 12 éve nyertek utoljára bajnokságot, azóta 2-3 alkalommal becsúszott egy dobogó de többnyire a top 4 sem sikerült.
Nem tudom, hogy ez mennyire múlna az edzőn.Ten Hag sem egy kezdő kisiskolás, de volt Moyes, van Gaal, Mourinho, mindenki megfőtt. Mintha Ferguson távozásával, nemcsak a csapat, hanem az egész klub megsemmisült volna.
Papíron egy hullagyenge sorsolásuk van, de nem fogadnék nagy összegben, hogy szereznek 15 pontot.
Szakdolgozati téma lehetne,ami ott folyik. Kíváncsi vagyok,a 2-3 sikertelenebb év után a Barcát temető asszonykórus ("rajtunk röhög a világ" bruhaha),mit szólna ilyen teljesítmény után.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.04. 23:22:10

Persze, a spanyolok feljönnek majd a meccsek alatt, nem egyik évről a másikra zuhannak le a semmibe, ehhez egy év is kevés, vagy egyáltalán egy tendencia megállapításához, nemhogy pár BL forduló. De ettől még csökken az erejük, ez elkerülhetetlen. A két gigász persze mindig állni fog, remélhetőleg a Madrid mellett mi is elkezdjük majd a következő években felhúzni a lefelé tartó átlagot.

A MU-ban nem is az a poén, hogy nem nyertek, egy Portótól idegenben kikaphat egy Reál is, nem szégyen, nincs baj ezzel a döntetlennel. De a sormintában már durva. Ittléte aaltt 24 alkalommal kapott legalább 3 gólt a United, ez valami egészen döbbenetes adat. Amúgy azt olvastam még a meccs előtt, hogy TH-nak két meccse van bizonyítani, na ebből 1 elment. Amúgy tartottak egy 14 ezer fős felmérést, 84% akarja alküldeni, ez brutális szám (amúgy két pont ugyanolyan Costa potyával vezettek eleve, nem volt jó nézni potenciális TS utód-jelöltként)
Nico amúgy minden gól előtti összjátékban részt vett, az utolsó előtt ő ugratta ki Pepét, ő kapta a 3. legjobb pontszámot a pontozós oldalakon.

Pedro gyönyörű góllal nyitotta meg a Lazio meccset :) A bajnokságban már nemigen játszik, de az EL-ben eddig 2 meccsen 1+2, le a kalappal. 37 éves amúgy. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.04. 13:28:58

FcBarcelona1 írta:
2024.10.04. 09:31:10
Most olvasom, a Spanyolok vészesen közel vannak az 5. helyhez az UEFA rangsorában. Az olaszok előztek, a németek alig lemaradva, a franciák szerintem eléggé lemaradva, de lehet én nézek el valamit.
A franciák viszont nagyon jól szerepelnek idén.
Ha Tebas így folytatja, még a top 5-ből is kicsúsznak :)
Nem tudom mikor vagy milyen rendszerességgel frissül, de lényegi értékelést az alapszakasz után lehet vonni. Most a spanyolok a Bl-ben nagyon rossszul állnak (16,17,23; olaszok 7,9,11), lehet, hogy ez volt a mérleg nyelve, de ez még nem releváns. A Milan kezdte elég rosszul az évet (bár a BL-ben erős csapatok ellen játszottak), de őket se fééltem. Van egy Real idegenben még nekik, a többit kisujjból hozni fogják. Bár egy meglepetés bukó és nagy bajban lesznek a gk viszont jó lesz nekik.
Nekem a Juve nagy kérdőjel. Az első meccsen jött a papírforma, de a Lipcse ellen szép volt, ahogy fordítottak, de az első félidőben még 11 vs 11-ben nagyon gyengék voltak. Nem igazán tudom melyik arcuk lehet a mérvadó.

davi10 írta:
2024.10.03. 22:50:00
Ez a United kegyetlen mit leművel megint. 2-0-ról égnek 3-2-re, Fernandes meg a hétvégi bajnoki után itt is kiállíttatta magát.

Nem értem mire várnak még ten Hag-gal, egyértelműen nem működik a "terv".
A Unitedet én sem értem. Nevekre szerintem simán top5 a keretük, de egy-egy rövid fellángoláson kívül mindig égnek. Nem tudom, hogy Alex hiánya rendítette meg ennyire a klubot, mert azóta hiába költenek évente százmilliókat és váltogatják az edzőket se hazai hazai és nemzetközi színpadon is égnek. 12 éve nyertek utoljára bajnokságot, azóta 2-3 alkalommal becsúszott egy dobogó de többnyire a top 4 sem sikerült.
Nem tudom, hogy ez mennyire múlna az edzőn.Ten Hag sem egy kezdő kisiskolás, de volt Moyes, van Gaal, Mourinho, mindenki megfőtt. Mintha Ferguson távozásával, nemcsak a csapat, hanem az egész klub megsemmisült volna.
Papíron egy hullagyenge sorsolásuk van, de nem fogadnék nagy összegben, hogy szereznek 15 pontot.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.04. 09:31:10

Most olvasom, a Spanyolok vészesen közel vannak az 5. helyhez az UEFA rangsorában. Az olaszok előztek, a németek alig lemaradva, a franciák szerintem eléggé lemaradva, de lehet én nézek el valamit.
A franciák viszont nagyon jól szerepelnek idén.
Ha Tebas így folytatja, még a top 5-ből is kicsúsznak :)
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.03. 22:50:00

Ez a United kegyetlen mit leművel megint. 2-0-ról égnek 3-2-re, Fernandes meg a hétvégi bajnoki után itt is kiállíttatta magát.

Nem értem mire várnak még ten Hag-gal, egyértelműen nem működik a "terv".
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.03. 15:33:37

Én a Gironát sajnálom nagyon. Iszonyat pechesek. Már Párizsból is elhozhattak, volna egy pontot, tegnap pedig akár egy győzelem is benne volt. De folyamatosan nyelik a potyákat/öngólokat, tizenegyest hibáznak. Pedig alapvetően jól állják a sarat.
Ha nyáron azt mondják hogy egy Feyenoord és PSG ellen 0 pont, legkevésbé sem csodálkozom (sőt, két nagy zakó sem borította volna a papírformát), mert rengeteget gyengültek. Gyakorlatilag az összes kulcsjátékosuk elment. Egy Dovbyk, Aleix Garcia, EG, Savinho kvartett mindenhonnan hiányozna, nemhogy egy ilyen kiscsapatból. Viszont ennek ellenére nem szégyenkezhetnek, csak oltári pechesek. Ráadásul bivalyerős sorsolást kaptak. PSG, Fexenoord, PSV, Milan, Pool, Arsenal. Ez még egy topcsapatnak sem lenne könnyű.
Azért szurkolok, hogy 6 pontot össze tudjanak szedni.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.10.03. 14:12:11

Bob_Marley írta:
2024.10.03. 12:22:59
Mottaval nem szépen jön fel a Juventus,hanem brutálisan hasít fel. Csak a BL-ben kaptak gól, bajnokságban zéró. Nagyon impresszív. Nem hiába őt szerettem volna mindig is,ha már Xavival nézeteltérés alakult ki,mindegy most már,de remélem lesz lehetősége nálunk is megmutatni,ehhez a családhoz tartozik,itt lehetne a beteljesulese.
Én örülök, hogy Flicket hoztuk, és nem Mottát. Végre támadó focit játszunk, lehet élvezni a meccseinket.
Jó a Juve, de elköltöttek 160 milliót, 6 meccsen rúgtak 9-et a bajnokságban. Douglas Luizt, Thuramot megnéztem volna nálunk is, ott nem férnek be a kezdőbe egyelőre.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.03. 12:22:59

Mottaval nem szépen jön fel a Juventus,hanem brutálisan hasít fel. Csak a BL-ben kaptak gól, bajnokságban zéró. Nagyon impresszív. Nem hiába őt szerettem volna mindig is,ha már Xavival nézeteltérés alakult ki,mindegy most már,de remélem lesz lehetősége nálunk is megmutatni,ehhez a családhoz tartozik,itt lehetne a beteljesulese.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.03. 06:30:11

Chino írta:
2024.10.02. 23:01:58
A Real szép nagy pofont kapott. Iszonyatosan hiányzik a középpályáról az ész, ami tavaly Kroos személyében megvolt nekik, ráadásul Modric már nagyon keveset bír és többnyire azt sem olyan magas szinten mint akár egy-két évvel ezelőtt.

A Juve viszont hatalmasat ment a második félidőben, nagyon megérdemlik a győzelmet.
Mottával szépen jön fel a Juventus, úgy néz ki, nem csak kifutott eredmény volt, amit a Bologna-val csinált. A tegnapi forduló mix gyilkos volt, az biztos. Tavaly ugye a csoportkörben ment a szöveg, hogy na, most a spanyolok aztán megmutatják, hát akkor most ennek az ellenkezője igaz, Mondjuk én aztán rajtunk kívül a többit egy cseppet sem sajnálom, főleg a két Madridot nem. Az Atleticot amúgy is az európai foci férgeinek tartom, nem baj, ha néha eltapossák őket.

Nekünk meg fel kell kötni a gatyát, mert néhány elllenfelünk eddig lényegesen jabban teljesít a vártnál.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.03. 00:10:14

Nagyon korai még, talán felesleges is, de azért mindenképpen érdekes rápillantani a tabellára.
Akár egy felbolydult méhkas, egyáltalán nem papírforma eredményekkel.
Mindenesetre jól indul az új kiírás.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.02. 23:33:08

Troym írta:
2024.10.02. 23:25:06
Azért egy kis összesítés Ligue1-Laliga Lille-Real 1-0, Monaco-Barca 2-1, PSG-Girona 1-0
Ez 0-3 összesen.

Ma meg kikapott a Tico 4-0ra, a Girona 2-3ra.

Laliga erőssége olyan portugál liga szintjén van.
Jó, ez nyilván szélsőséges eset volt. De a PSG és a Monaco ténylegesen top csapatok jelenleg. A Lille-ről nem tudom, hogy csak jó napot fogtak-e ki. Lehet védeni a Ligát, de minden ilyen lefelé zuhanás csúszással indul meg a kiváltó okot követően, nem azonnal. Itt a szigorú FFP miatt nem lehetett azonnali zuhanást várni, főleg mert értékeket egy darabig még meg tudtak tartani csapatok, csak pótolni nem lehetett már, meg új játékosokat hozni. De előbb-utóbb elkerülhetetlenül utoléri ez a ligát, bármilyen erős a spanyol merítés, és ez bármennyire is garantál legalább egy bizonyos szintet, ami alá nem tudnak esni. De nyilván ettől még nem fog a Reál meg a Barca folyamat kikapni franciáktól.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.10.02. 23:25:06

Azért egy kis összesítés Ligue1-Laliga Lille-Real 1-0, Monaco-Barca 2-1, PSG-Girona 1-0
Ez 0-3 összesen.

Ma meg kikapott a Tico 4-0ra, a Girona 2-3ra.

Laliga erőssége olyan portugál liga szintjén van.
Mascherano14
Capitá del Barça

2024.10.02. 23:02:24

Ritka az olyan meccs, mint ez volt, ahol a realt erőből nyomták le. Hihetetlenül sok futás, testi erő volt a Lille játékosokban még a végén is.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.02. 23:01:58

A Real szép nagy pofont kapott. Iszonyatosan hiányzik a középpályáról az ész, ami tavaly Kroos személyében megvolt nekik, ráadásul Modric már nagyon keveset bír és többnyire azt sem olyan magas szinten mint akár egy-két évvel ezelőtt.

A Juve viszont hatalmasat ment a második félidőben, nagyon megérdemlik a győzelmet.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.02. 23:00:00

Hát születtek itt ma érdekes eredmények. A Benfica 4-0-ra lesimázta az Atletit, a rettegett Bayern pedig idegenben kikapott 1-0-ra az Aston Villa-tól.

A Real is kikapott a Lille-től, ennek csak a második félidejébe néztem bele, a végét megtolta a Real, de ilyen az, amikor az ellenfél nem tele gatyával megy az utolsó 10 percre. A Madridnál meg mindjárt nem olyan szimpatikusak, ha nem ők vezetnek, a fele csapat besárgult és lehetett volna több is.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Tobias88
Entrenador del Barça

2024.09.28. 20:24:46

Ne a hírhozót bántsátok:
Az élő mérkőzések már októbertől csak az RTL streamingplatformján, az RTL+ szolgáltatás segítségével lesznek láthatók, de azoknak, akik nem akarnak előfizetni a streamingplatformra, vigaszt jelenthet, hogy a játéknapok összefoglalóit továbbra is láthatják a drukkerek az RTL lineáris főcsatornán. Az RTL Három csatornán lesz látható a Focipéntek című magazinműsor és az Európa-liga összefoglalók.
Mondjuk nem tudom hogy ez melyik adókat érinti, sport 1 és sport 2-t elvileg nem, azok az AMC-hez tartoznak (mondjuk csak a B csomag, azaz a nap legjobb meccse nem ott lesz (plusz a kieséses szakasz legvége egyáltalán nem)).
94:39 6 - 1
FCBsteve
Capitá del Barça

2024.09.22. 18:09:02

gránit írta:
2024.09.22. 17:24:10
bence0330 írta:
2024.09.22. 17:19:51
Nyilván ezt egyéni szinten letudod azzal, hogy aki nem akarja, ne nézze, csak akkor meg minek vannak ilyen szinten túlterhelve, ha senkinek nem jó?
Az olajos tulajdonosoknak jó. A kisebb csapatoknak és játékosaiknak jó. A FIFA-nak, UEFA-nak jó.

Az igazi megoldást a leválásban látom. Az UEFA és Ceferinék ebben a kérdésben nem a nagyok mellett állnak.

A játékosoknak sztrájkolniuk kellene, elsősorban a saját csapataik ellen, kikényszerítve a saját szabályaik, bajnokságuk, naptáruk kialakítását.

Elképzelem, ahogy a nagyok elkezdenek sztrájkolni, majd a kicsik elkezdenek hisztizni, mint a szuperliga meghirdetésekor. Úgy lehet igazságot tenni, ha mindenki megy a maga dolgára, és mindkét fél járja a maga útját.
Azt kéne a játékosoknak elfogadtatniuk a csapatokkal, szövetségekkel (+ FIFA és UEFA), hogy éves szinten maximalizálva legyen a meccsszám egy-egy játékosnál - pl évi 60. Ebből mondjuk 80% klub szintű, maradék válogatott...

Pár év alatt átállnának a klubok, válogatottak - nagy sztárok valakivel kevesebbet kapnának a kevesebb meccsre tekintettel, cserébe több rotációs játékos lenne, válogatottak nagyobb merítéssel dolgoznának...

Szerintem fehér-fekete átlátható rendszer lenne!

Rendezők meg költhetnék a pénzt (pl Liga szuperkupa), hogy a nagy sztárokat ott játszassák...
gránit
Director del Fútbol

2024.09.22. 17:24:10

bence0330 írta:
Nyilván ezt egyéni szinten letudod azzal, hogy aki nem akarja, ne nézze, csak akkor meg minek vannak ilyen szinten túlterhelve, ha senkinek nem jó?
Az olajos tulajdonosoknak jó. A kisebb csapatoknak és játékosaiknak jó. A FIFA-nak, UEFA-nak jó.

Az igazi megoldást a leválásban látom. Az UEFA és Ceferinék ebben a kérdésben nem a nagyok mellett állnak.

A játékosoknak sztrájkolniuk kellene, elsősorban a saját csapataik ellen, kikényszerítve a saját szabályaik, bajnokságuk, naptáruk kialakítását.

Elképzelem, ahogy a nagyok elkezdenek sztrájkolni, majd a kicsik elkezdenek hisztizni, mint a szuperliga meghirdetésekor. Úgy lehet igazságot tenni, ha mindenki megy a maga dolgára, és mindkét fél járja a maga útját.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

Nyilván ezt egyéni szinten letudod azzal, hogy aki nem akarja, ne nézze, csak akkor meg minek vannak ilyen szinten túlterhelve, ha senkinek nem jó? Ha már nagyon keveseket köt le heti két meccs, akkor semmilyen érdek nem diktálja ezt.

Remélem tényleg lesz valami komoly sztrájk és komoly lépés, mert ezt már egy City kerete is alig bírja, mi meg bő kezdőnyi kerettel + pár 16 évessel nyilván nem, minket sajna ez most jobban sújt, mint kb bármelyik csapatot, de mindenképp mint bármelyik top csapatot.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.22. 16:36:05

Én csak a szurkolói befogadóképességes dolgot nem értem. Aki nem akar focit nézni, ne nézze. Ilyen egyszerű.

Ez egybevág azzal, amit Florentino Perez mondott. Csökken a labdarúgás iránti érdeklődés, hetente egy-két meccs már egyre többeknek nyűg. Becsületből még nézik a kedvenc csapataik mérkőzéseit, de egyre kevésbé akaródzanak ennyiszer letudni a kötelezőt.

Ha a játékosok úgy érzik, nem akarnak ennyi mérkőzést játszani, akkor sztrájkolni kell. A nehézséget abban látom, hogy ezt valószínűleg csak a top játékosok gondolják így. A Young Boys meg a Sloval Bratislava játékosai nem akarnak kevesebb meccset játszani. Nekik minden plusz meccs egy plusz lehetőség, hogy megmutassák magukat a világnak. Egyes csapatok játékosainak nyűg az új klubvilágkupa, de az Auckland City és az Al-Hilal ezt nem így látja, nekik ez egy nagyon jó lehetőség. A kisebb szövetségek meg vannak veszve a NL-ért, a magyar sajtó is egy emberként ünnepelte a plusz kvalifikációs lehetőségekkel kecsegtető sorozatot.

Ebben a témában is tetten érhető, hogy a top játékosok és a top csapatok érdekei nem egyeznek a kisebbekkel, és egy szakadás lenne logikus ebben a sportágban is.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.21. 19:36:55

Kounde is emlegette, hogy sztrájkba léphetnek.

Ha minden sorozatban végigmennénk, akkor 9 hónap alatt 63 meccsünk lenne, a Realnak 72!! Szerintem ez a klub-vb lesz az utolsó szög...
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.09.21. 17:58:12

Egyre több játékos szólal meg a megnövekedett meccsszám miatti igénybevételük miatt, legutóbb talán Willi Orbán mondta, hogy elérkeztek a teljesítőképességük határához.
Ezt már régóta mondogatjuk (amit én megtoldok azzal, hogy a szurkolók befogadóképessége is véges, képtelenség hosszabb időn át fenntartani a meccséhséget és a figyelmet).
Rodriék az átszervezett klubtornák miatt a sztrájkot pedzegetik.
Teljesen egyetértek velük.
De szerintem ennek akkor lenne értelme, ha az összes játékos részt venne benne, a kisebb csapatokéi is, akik sem a BL-ben, sem a klubvilágbajnokságon nem játszanak, ezért agyonjátszatva sincsenek, de szolidaritásból, illetve nehogy sztrájktörők legyenek, nekik is részt kellene venniük a nyomásgyakorlásban.
Jó volna, ha Ancelottihoz hasonlóan a többi edző is a játékosok mellé állna, és a klubtulajdonosoknak is el kell fogadniuk, hogy az esetleges sztrájk miatti bevételkiesés még mindig kisebb veszteség, mint egy-egy focista hosszú időre való kiesése.
Nem hinném, hogy az UEFA vagy a FIFA könnyen beadná a derekát, de ha a játékosok komolyan gondolják a sztrájkot, az elég egyértelmű és határozott lépés lehet.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.09.20. 06:49:33

bence0330 írta:
2024.09.19. 23:18:30

Szerintem az első 8-hoz eleve óriási csoda kellett volna ezzel a kerettel, védő, kp nélkül. Legyen meg a 9.-24. (ha annak az első fele, 9.-16, az jó lenne, kicsit könnyebbet kapnánk rájátszásban), és akkor majd Araujo-Chrissel még valami lehet is.
Így van. Nem tudunk kiállítani egy felnőtt kezdőt. Alapból nincs vkp-unk, bal szélsőnk. Lesz még Dortmund, Benfica idegenben, Bayern, Atalanta otthon. A sorsolásunk sem a legjobb.
Ez majd a rájátszásban fog eldőlni a 2 meccsen, hogy játszunk e tavasszal.
És már most megy a kritizálás, hogy 10 emberrel kikaptunk idegenben a francia másodiktól, 6 hiányzóval.
Majd ha De Jong, Gavi, Fermin, Olmo, Araujo és Christensen felépül, meglátjuk mi lesz.
Januárban jó lenne valaki még a kp-ra, vagy bal szélre, addig kiderül majd De Jong vagy Fati mire képes.
Idén továbbra sem várok semmi extrát, épüljön a csapat, legyen szórakoztató a játékunk.
Már írtam párszor, érdemes lejjebb adni az igényeket, és akkor nem lesz akkora csalódás a vége.
Sajnos ez van, idén még gyengébb a keret, mint tavaly, főleg ha a sérülteket is figyelembe vesszük
Válasz küldése