Nagybetűs LEGENDA!
Iniesta, your football will live on forever. pic.twitter.com/bjrCf6GBIJ
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 8, 2024
Érdekes dolgok vannak kilátásban.bence0330 írta: ↑2024.10.04. 23:22:10Persze, a spanyolok feljönnek majd a meccsek alatt, nem egyik évről a másikra zuhannak le a semmibe, ehhez egy év is kevés, vagy egyáltalán egy tendencia megállapításához, nemhogy pár BL forduló. De ettől még csökken az erejük, ez elkerülhetetlen. A két gigász persze mindig állni fog, remélhetőleg a Madrid mellett mi is elkezdjük majd a következő években felhúzni a lefelé tartó átlagot.
Szakdolgozati téma lehetne,ami ott folyik. Kíváncsi vagyok,a 2-3 sikertelenebb év után a Barcát temető asszonykórus ("rajtunk röhög a világ" bruhaha),mit szólna ilyen teljesítmény után.Chino írta: ↑2024.10.04. 13:28:58
A Unitedet én sem értem. Nevekre szerintem simán top5 a keretük, de egy-egy rövid fellángoláson kívül mindig égnek. Nem tudom, hogy Alex hiánya rendítette meg ennyire a klubot, mert azóta hiába költenek évente százmilliókat és váltogatják az edzőket se hazai hazai és nemzetközi színpadon is égnek. 12 éve nyertek utoljára bajnokságot, azóta 2-3 alkalommal becsúszott egy dobogó de többnyire a top 4 sem sikerült.
Nem tudom, hogy ez mennyire múlna az edzőn.Ten Hag sem egy kezdő kisiskolás, de volt Moyes, van Gaal, Mourinho, mindenki megfőtt. Mintha Ferguson távozásával, nemcsak a csapat, hanem az egész klub megsemmisült volna.
Papíron egy hullagyenge sorsolásuk van, de nem fogadnék nagy összegben, hogy szereznek 15 pontot.
Nem tudom mikor vagy milyen rendszerességgel frissül, de lényegi értékelést az alapszakasz után lehet vonni. Most a spanyolok a Bl-ben nagyon rossszul állnak (16,17,23; olaszok 7,9,11), lehet, hogy ez volt a mérleg nyelve, de ez még nem releváns. A Milan kezdte elég rosszul az évet (bár a BL-ben erős csapatok ellen játszottak), de őket se fééltem. Van egy Real idegenben még nekik, a többit kisujjból hozni fogják. Bár egy meglepetés bukó és nagy bajban lesznek a gk viszont jó lesz nekik.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.04. 09:31:10Most olvasom, a Spanyolok vészesen közel vannak az 5. helyhez az UEFA rangsorában. Az olaszok előztek, a németek alig lemaradva, a franciák szerintem eléggé lemaradva, de lehet én nézek el valamit.
A franciák viszont nagyon jól szerepelnek idén.
Ha Tebas így folytatja, még a top 5-ből is kicsúsznak
A Unitedet én sem értem. Nevekre szerintem simán top5 a keretük, de egy-egy rövid fellángoláson kívül mindig égnek. Nem tudom, hogy Alex hiánya rendítette meg ennyire a klubot, mert azóta hiába költenek évente százmilliókat és váltogatják az edzőket se hazai hazai és nemzetközi színpadon is égnek. 12 éve nyertek utoljára bajnokságot, azóta 2-3 alkalommal becsúszott egy dobogó de többnyire a top 4 sem sikerült.
Én örülök, hogy Flicket hoztuk, és nem Mottát. Végre támadó focit játszunk, lehet élvezni a meccseinket.Bob_Marley írta: ↑2024.10.03. 12:22:59Mottaval nem szépen jön fel a Juventus,hanem brutálisan hasít fel. Csak a BL-ben kaptak gól, bajnokságban zéró. Nagyon impresszív. Nem hiába őt szerettem volna mindig is,ha már Xavival nézeteltérés alakult ki,mindegy most már,de remélem lesz lehetősége nálunk is megmutatni,ehhez a családhoz tartozik,itt lehetne a beteljesulese.
Mottával szépen jön fel a Juventus, úgy néz ki, nem csak kifutott eredmény volt, amit a Bologna-val csinált. A tegnapi forduló mix gyilkos volt, az biztos. Tavaly ugye a csoportkörben ment a szöveg, hogy na, most a spanyolok aztán megmutatják, hát akkor most ennek az ellenkezője igaz, Mondjuk én aztán rajtunk kívül a többit egy cseppet sem sajnálom, főleg a két Madridot nem. Az Atleticot amúgy is az európai foci férgeinek tartom, nem baj, ha néha eltapossák őket.Chino írta: ↑2024.10.02. 23:01:58A Real szép nagy pofont kapott. Iszonyatosan hiányzik a középpályáról az ész, ami tavaly Kroos személyében megvolt nekik, ráadásul Modric már nagyon keveset bír és többnyire azt sem olyan magas szinten mint akár egy-két évvel ezelőtt.
A Juve viszont hatalmasat ment a második félidőben, nagyon megérdemlik a győzelmet.
Jó, ez nyilván szélsőséges eset volt. De a PSG és a Monaco ténylegesen top csapatok jelenleg. A Lille-ről nem tudom, hogy csak jó napot fogtak-e ki. Lehet védeni a Ligát, de minden ilyen lefelé zuhanás csúszással indul meg a kiváltó okot követően, nem azonnal. Itt a szigorú FFP miatt nem lehetett azonnali zuhanást várni, főleg mert értékeket egy darabig még meg tudtak tartani csapatok, csak pótolni nem lehetett már, meg új játékosokat hozni. De előbb-utóbb elkerülhetetlenül utoléri ez a ligát, bármilyen erős a spanyol merítés, és ez bármennyire is garantál legalább egy bizonyos szintet, ami alá nem tudnak esni. De nyilván ettől még nem fog a Reál meg a Barca folyamat kikapni franciáktól.
Mondjuk nem tudom hogy ez melyik adókat érinti, sport 1 és sport 2-t elvileg nem, azok az AMC-hez tartoznak (mondjuk csak a B csomag, azaz a nap legjobb meccse nem ott lesz (plusz a kieséses szakasz legvége egyáltalán nem)).Az élő mérkőzések már októbertől csak az RTL streamingplatformján, az RTL+ szolgáltatás segítségével lesznek láthatók, de azoknak, akik nem akarnak előfizetni a streamingplatformra, vigaszt jelenthet, hogy a játéknapok összefoglalóit továbbra is láthatják a drukkerek az RTL lineáris főcsatornán. Az RTL Három csatornán lesz látható a Focipéntek című magazinműsor és az Európa-liga összefoglalók.
Azt kéne a játékosoknak elfogadtatniuk a csapatokkal, szövetségekkel (+ FIFA és UEFA), hogy éves szinten maximalizálva legyen a meccsszám egy-egy játékosnál - pl évi 60. Ebből mondjuk 80% klub szintű, maradék válogatott...gránit írta: ↑2024.09.22. 17:24:10Az olajos tulajdonosoknak jó. A kisebb csapatoknak és játékosaiknak jó. A FIFA-nak, UEFA-nak jó.
Az igazi megoldást a leválásban látom. Az UEFA és Ceferinék ebben a kérdésben nem a nagyok mellett állnak.
A játékosoknak sztrájkolniuk kellene, elsősorban a saját csapataik ellen, kikényszerítve a saját szabályaik, bajnokságuk, naptáruk kialakítását.
Elképzelem, ahogy a nagyok elkezdenek sztrájkolni, majd a kicsik elkezdenek hisztizni, mint a szuperliga meghirdetésekor. Úgy lehet igazságot tenni, ha mindenki megy a maga dolgára, és mindkét fél járja a maga útját.
Az olajos tulajdonosoknak jó. A kisebb csapatoknak és játékosaiknak jó. A FIFA-nak, UEFA-nak jó.
Így van. Nem tudunk kiállítani egy felnőtt kezdőt. Alapból nincs vkp-unk, bal szélsőnk. Lesz még Dortmund, Benfica idegenben, Bayern, Atalanta otthon. A sorsolásunk sem a legjobb.