La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.10.19. 23:19:05

Kár volt ezért a meccsért, xG-ben is verte a Celta a Madridot úgy, hogy volt 3 olyan életveszélyes beadása a hazaiaknak, amikről centikkel maradtak le és ott már Coutrois is verve volt. Ezeket ugye nem veszi bele a rendszer, mert nem számítanak kapura lövésnek. Lényegesen veszélyesebbek voltak, két ormótlan egyéni hibából (a második gólnál vagy 2 méterrel hátrébb állt a védő, aki játékban tartotta vinit) tudott büntetni a madrid, amúgy alig volt momentumuk.

Géza meg csinált nagyon szép dolgokat, de mellette el is szórta a labdái felét. Első félidőben alig értettem a nagy visszasírását (simán jöttek az oldaláról támadások, ahol meg lett verve), másodikban elég nagyot ment, sok fontos labdát adott előre is, villant is, hátul is stabilabb lett. Szerintem is elférne ide, noha Koundé szerintem most a világ egyik legjobb jobb bekkje, ő tudott régebben középen is játszani, amire jelenleg szintén szükségünk lenne. A kezdőt tekintve viszont nem vagyok meggyőzve, hogy valóban előrelépés lenne-e bármilyen szempontból.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.19. 22:53:20

Sajnos jön a papírforma, pedig volt helyzet bőven a döntetlenhez. :? De az ilyen meccsek behúzásában nagyon jó a Real, ez a fő erősségük.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.19. 22:38:17

Hát én nem tudom, fejlődött-e, az új posztján biztos, de alapvetően minőségben ugyanezt csinálta nálunk is, védekezésben mindenképp, khként simán, már a bemutatkozása környékén is. JH-ként kicsit nyilván bele kellett nőnie, de nálunk már kb balhátvédként is volt tolva, aztán meglepődtünk, hogy ott nem kimagasló, de egy közepest bárhol megütött. Az elmúlt 5 évünk legnagyobb hibája volt elküldeni, mert 1-2 másik volt, de ott legalább anyagi okai is voltak. Itt szimplán csak sportszakmai. Úgy döntöttünk, hogy olyan remek anyagi helyzetben vagyunk, hogy egy labdával erős, magas, erős, a liga leggyorsabb játékosa nekünk nem kell kis fizetésért. Belekerült pát BL helyünkbe és meccsünkbe.

Az oldaláról gyakorlatilag nem érkezett Madrid támadás, mindezt úgy, hogy a világ két legjobb balszélsője volt vele szemben a pályán, akiket kb miatta a végére beljebb is vezényelt Ancelotti, mikor Mbappé már harmadszor ütközött falba vele.

Modricnak meg kezdenie már nem nagyon szabad, 90 percen át már sok a rossz megoldása, de amit művel 39 évesen jól használva, az elképesztő.

Nem hiszem el, a Celta 2 góllal nyerhetett volna ma. :( Olyan támadósorral, mint a Madridi, ez ma valami 6-1 lett volna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.19. 22:34:21

Én megmondom őszintén, anno nem bíztam Minguezaban, de azóta nagyot fejlődött, ma valóban hatalmasat megy.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.19. 22:31:55

LG írta:
2024.10.19. 22:24:46
Bellingham konkrétan eddig az egész naptári évben iszonyatosan gyenge, néhány emlékezetes villanása tartja a víz felett, de fényévekre van attól, ahogy tavaly ősszel játszott.

Szerk: az öreg Modric bejött, és szerintem ezzel a kiugratással el is döntötte. :? Kár érte.
Szerintem ugyanolyan jó idén, mint volt tavaly a jobb formájában, csak a szerepköre miatt villogni nem tud, nem ér oda a kapu elé onnan. Rendre a meccseik legjobbja, csak nem látványos ebben a visszavont, szinte vkp szerepkörben.

Mingueza eleve középhátvédként, 2-3 éve szélre kitett játékosként lecselez két embert és rosszabbik lábbal kapufát is tán súroló bivaly lövés... elképesztő, hogy adhattuk őt el, oktatja kb a mezőnyt, előre is villangat, és leszedi Mbappét a pályáról.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.19. 22:24:46

Bellingham konkrétan eddig az egész naptári évben iszonyatosan gyenge, néhány emlékezetes villanása tartja a víz felett, de fényévekre van attól, ahogy tavaly ősszel játszott.

Szerk: az öreg Modric bejött, és szerintem ezzel a kiugratással el is döntötte. :? Kár érte.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.19. 22:20:08

Nyilván a végén behúzzák valahogy, de teljesen nyílt a meccs, ha nem jobb a Celta kicsit... Pedig a Madrid azért mutat jeleket abból, hogy kezdenek összeállni, főleg a középpályán. De Bellinghamről abszolút azt gondolom, hogy el van temetve ott hol a jobb, hol a bal oldalon, jellemzően teljesen visszavonva. Így is nagyon jó persze, még ha nem is látványos, de az ő meccsdöntő faktora kiesik az egyenletből. Meglepődnék, ha a szezon folyamán nem kerülne előre, még ha formációt is kéne hozzá váltani.

Ha minden forma így marad, pusztán játék alapján magas esélyesek lennénk a klasszikón, de persze rengeteg madridi vereség után tudja a fene, mi lesz a fejekben.

Két nagy helyzetet hagyott ki közben a Celta, mialatt ezt megírtam. :D Tuti megbosszulja magát. Ez utóbbi megint egy brutál Mingueza labdából. Hú, de nagyon kéne ő nekünk.

Örülök, hogy visszatértek a hozzájuk tradícionálisan tartozó szép támadófocihoz, az elmúlt időszakban Benítez alatt még ők is nézhetetlenek voltak.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.19. 22:13:28

Azért szerencsére a Celta sem hagy ki mindent. Mingueza gólpassz. :) Szép támadás volt, tényleg jól játszanak a hazaiak.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.19. 21:22:14

Mascherano14 írta:
2024.10.19. 21:10:27
Celta nagyon jól nyomja a real ellen, mutatja nekünk is hogyan lehet könnyedén átjátszani őket. Eddig elbénázták a legnagyobb 1-1-et is, majdnem büntetett is a real. Jó meccsnek tűnik!
Hazai, potenciálisan téltől még hazaibb vonatkozásban meg Mingueza nem először húzza be a sorompót teljes magabiztossággal Mbappé előtt.

A meccs amúgy tényleg jó... lett volna, de sajna villant a teknőc Beltrán hatalmas hibájából.

Közben Mingueza megint utoléri és tisztán szereli Mbappét. Óriásit játszik megint, akármikor láttam a Celtában, ellenünk vagy a Reál ellen, mindig felsőpolcos szint volt.

De gondolom innen a Madrid szétkontrázza majd a meccset.
Mascherano14
Capitá del Barça

2024.10.19. 21:10:27

Celta nagyon jól nyomja a real ellen, mutatja nekünk is hogyan lehet könnyedén átjátszani őket. Eddig elbénázták a legnagyobb 1-1-et is, majdnem büntetett is a real. Jó meccsnek tűnik!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.09. 01:13:47

Chino írta:
2024.10.08. 17:49:30
A bajnoksággal pedig nem tudsz mit csinálni, Lehet, hogy 3-4 csapatnak jobb lenne egy kisebb létszámú (és ia BL-ben van rengeteg spanyol közép-alsóközépszintű csapat), de 16-17-nek nem.
Talán egy 18-as jó arany középút lehetne (lásd Ligue 1).
Akkor a BL-lel sem tudsz mit csinálni. A csapatok többsége ott sem akar kevesebb meccset. A csapatok többsége örül, hogy ott lehet, pénzhez jut, megmutathatja magát. Emellett azt se feledjük, hogy a BL-ben annak idején 2 csoportkör volt, így 16 csapat kapásból minimum 12 meccset játszott. Ahhoz a szinthez képest nincs meccsszámnövelés a BL-ben, sőt.

A franciák is a saját bajnokságukon nyestek, bár nem sokat. Jelentős mérkőzéscsökkentést csak a bajnokságban lehet kieszközölni, emellett a válogatottszezon különválsztásával is úgy 8 meccset meg lehetne szezononként spórolni. Ha a sűrűséggel van baj, akkor nyilván a meccsszámmal is baj van, mert több napot nem tudunk berakni a naptárba. Ha a meccsszámmal van baj, akkor valahol nyesni kell, jelentősen meg csak a bajnokságban lehet.

A válogatottságot meg le lehet mondani, de mégsem mondják le. Ezért azt gondolom, hogy ennek a nyafogásnak nagyobb a füstje, mint a lángja. Az lehetne egy megoldás, amit pár hete írt valaki, hogy a játékosokat nem lehetne kötelezni szezononként egy meghatározott meccsszámnál többre, de a valóság valószínűleg az lenne, hogy csak nem mondanák le a meccseket, mert félnének, hogy kiszorulnak és elveszítik a bizalmat.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.08. 17:49:30

gránit írta:
2024.10.08. 14:22:40
Troym írta:
2024.10.08. 13:09:15
Mindenki minden fórumon túlterhelésre panaszkodik
Én biztosan nem :D Kedvencem még, amikor a plusz 2 BL-meccs miatt megy a panszkodás, miközben a bajnokságban tucatszámra játszuk a töltelékmeccseket.

A klubszezont és a válogatottszezont el kellene különíteni. Most kb minden második meccsen megsérül valaki, egy válogatott szünet alatt meg játszanak két meccset, így szinte garantált, hogy minden válogatott szünetben le fog sérülni valaki.

A bajnokság szerintem lehetne akár 10-12 csapatos is, egy mostaninál komolyabb nemzetközi bajnokság érdekében. Csak hát a Liga miért is hozna ilyen döntést? A ki nem selejtezett csapatok hálásak, és szavazatokat jelentenek. Újra is választották tavaly Tebas-t.
Itt elsősorban a sűrűséggel van baj. Nem azzal, hogy szezon végen plusz néhány meccsre jön ki. Most 20 nap alatt lejátszottunk 7(!) meccset, abból ötöt idegenben.

Az a plusz két Bl meccs pedig a korábbiakhoz képest könnyen lehet, hogy plusz 4 és ezek már nem olyan töltelékmeccsek. Eddig az egyenes kiesésig lejátszottál közepes sorsolással 2 hakni, 2 lazább meg 1-2 közepes/erősebb meccset. (tavaly 2 Antwerp, 2 Shaktar, 2 Porto, de ez se nagy szerencse, egy Real, Bayern, Arsenal, City stb. hasonó erősségűt)

A bajnoksággal pedig nem tudsz mit csinálni, Lehet, hogy 3-4 csapatnak jobb lenne egy kisebb létszámú (és ia BL-ben van rengeteg spanyol közép-alsóközépszintű csapat), de 16-17-nek nem.
Talán egy 18-as jó arany középút lehetne (lásd Ligue 1).
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.08. 17:36:20

Troym írta:
Mindenki minden fórumon túlterhelésre panaszkodik, másik oldalon meg egyre több favágó csapattal kell játszanunk, nem az lenne a megoldás, hogy a nemzeti bajnokságokban egységesen 16 csapat lenne 20 helyett?
Rögtön 38 forduló helyett 30 és nem hiszem, hogy az így "kieső" csapatok sokaknak hiányoznának. Idén ha mindent kimaxolnánk, akkor 63 meccsünk lenne, úgy meg maximum 55, ráadásul ezek a hétközi fordulók lennének megszüntethetőek.
Óriási javulás lenne. Gránit azon javaslatával egyetértek, hogy amúgy a válogatott szezont teljesen külön kéne választani, ez is jó lenne, mert ezek a folyamatos megszakítások is borzasztóak, kizökkennek a ritmusból, más edzésmódszerek, sokszor nem eléggé figyelnek a játékosokra, ésatöbbi. És ha szezon végén lenne, ami után lenne legalább pár hét pihenő, még az ottani (nem túl nagy) sérülések sem lennének olyan tragikusak, mert a gyógyulási idő jó része nem esne a szezonra. De 16 csapat teljesen jó lenne. Én mondjuk továbbra is úgy gondolom, hogy ez a kétszer 50 perc körüli játékidő is teljesen felesleges az átlagember mai ingerküszöbe mellett, de ezen kétlem, hogy változtatnának.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.08. 15:40:32

LG írta:
2024.10.08. 15:17:38
És a BL-ben is vannak töltelékmeccsek
Most őszintén, komolyan. Értem, hogy mindenki a saját álláspontját próbálja védeni, de most komolyan, tényleg, őszintén. Melyik sorozatban van több töltelékmeccs, méghozzá lényegesen több? A bajnokságban, vagy a BL-ben? Mert ha azt mondjuk, hogy a BL-ben, akkor tényleg ne csodálkozzunk, hogy az UEFA nem veszi komolyan a panaszkodásokat.
LG írta:
16 csapat esetében +4 lesz az +2.
16 csapatnak, az alapszakaszban 9-24. helyen végzőknek valóban +4, ebben teljesen igazad van. 20 csapatnak +2.
LG
Az Év fórumozója 2016

gránit írta:
Troym írta:
Én biztosan nem :D Kedvencem még, amikor a plusz 2 BL-meccs miatt megy a panszkodás, miközben a bajnokságban tucatszámra játszuk a töltelékmeccseket.

A klubszezont és a válogatottszezont el kellene különíteni. Most kb minden második meccsen megsérül valaki, egy válogatott szünet alatt meg játszanak két meccset, így szinte garantált, hogy minden válogatott szünetben le fog sérülni valaki.

A bajnokság szerintem lehetne akár 10-12 csapatos is, egy mostaninál komolyabb nemzetközi bajnokság érdekében. Csak hát a Liga miért is hozna ilyen döntést? A ki nem selejtezett csapatok hálásak, és szavazatokat jelentenek. Újra is választották tavaly Tebas-t.
16 csapat esetében +4 lesz az +2. És a BL-ben is vannak töltelékmeccsek, a leggyengébb csapatok a Liga alsóházától is messze vannak, nyelik is gólokat, mint kacsa a nokedlit. A leggyengébb csapatoknak lesz vagy -30-as gk-ja, ennek semmit értelme, max. rekordokat javítani.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:

Troym
Director del Fútbol

Mindenki minden fórumon túlterhelésre panaszkodik, másik oldalon meg egyre több favágó csapattal kell játszanunk, nem az lenne a megoldás, hogy a nemzeti bajnokságokban egységesen 16 csapat lenne 20 helyett?
Rögtön 38 forduló helyett 30 és nem hiszem, hogy az így "kieső" csapatok sokaknak hiányoznának. Idén ha mindent kimaxolnánk, akkor 63 meccsünk lenne, úgy meg maximum 55, ráadásul ezek a hétközi fordulók lennének megszüntethetőek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.06. 20:44:15

LG írta:
2024.10.06. 18:29:03
A Girona-Athetic meccsről lemaradtam, pedgi komoly lehetett. Két kihagyott vendég büntetőt végül a 99. percben büntették a hazaiak.
Jó kis latinos meccs volt pedig. Gazzaniga szép lassan a liga legjobb kapusa,de top 3 biztosan.
De a Celta meccs is érdekes volt,Aspast kirakták mert reklamalta csk-kent,Moriba kiállítását :) Lement lassan a bajnokság negyede,de egyébként a mezőny elég sűrű. Las Palmas ugyan csak 3 pontos,de egyáltalán nem tudnám rájuk mondani hogy a liga leggyengébbje. Iszonyat korbeveresek vannak.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.06. 18:29:03

A Girona-Athetic meccsről lemaradtam, pedgi komoly lehetett. Két kihagyott vendég büntetőt végül a 99. percben büntették a hazaiak.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.01. 18:04:00

Jó, hát ezt hivatalos, nyugodt keretek közt bárki elmondja bármiről, tudni kell elviselni, ésatöbbi. A valóság más... Attól még nem kell "halálát" kívánó tömegeket eltűrni egy focimeccsen. Mintha valami világháborús bűnös lenne. Én akármennyire mentálisan erős lennék, ott mennék le a pályáról, puszta elvi okokból is, a bíró jó eséllyel bele is menne a szünetbe-halasztásba, még így is belement. Sok helyen van ez, ha túl durva a helyzet, lemennek, vagy egy játékos lemegy, ha van alapja, akkor ennyi, nem kötnek bele. Ez szerintem egy remek lehetőség a verbális abzus elleni tiltakozásra.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.01. 17:50:36

bence0330 írta:
2024.10.01. 17:25:47
Akik már előre fel voltak "fegyverkezve", ergo ürügyet kerestek már csak, amit ráadásul alig kaptak meg egy kicsit túlzó ünnepléssel? Igen, 0% lenne benne szerintem TC hibája, mi köze van hozzá, hogy néhányan idióták? Szerintem még akkor sem lenne benne sok felelőssége, ha ő lenne az agresszor, és a semmire csinálta volna ezt. De így, hogy ennyien skandálták ezt régóta, na erre egy kicsit túlzó ünneplés aztán kb a semmi definíciója.
1. Ez nem egy túlzó ünneplés volt, hanem a közönség felé szóló provokáció.

2. Most a meccs előtt volt egy interjú Courtois-val, amiben direktbe rálérdeztek (egy SZk döntőn pont a Real szurkolók dobták fejbe öngyújtóval), hogy számít-e arra, hogy a szurkolók ilyenekett kiabálnak neki, esetleg megdobják, erre válaszként annyit mondott, hogy ez a futball része, tudni kell kezelni, már sokszor volt része benne Anderlecht meccseken stb. Ha a Real játékosokat vesszük egy-egy Clasícón miket kapott Pepe, Ramos, Cr a Nou Camp-ban?! Bőven durvábbakat, de nem foglalkoztak vele.
Ha ez egy kirívó vagy példa nélküli eset lenne, hogy ilíen szavakat kap egy játékos a nézőtérről, akkor azt mondom OK, de folyamatosan ez meccs, főleg ilyen találkozókon. Már előre is voltak hírek, hogy az Atma "szurkolók" külön készülnek erre a meccsre. Courtois mit ért el azzal, hogy olajat öntött a tűzre?! Csak rontott a helyzeten.

Ahogy a pályán a többi játékostól is el kell viserlni ilyen dolgokat. Vinicius például amikor feldobta magát és Koke rászólt hogy kelljen már fel, a brazil felugrott, belemászott Koke képébe és azt mondta, hogy "nekem vannak Bl-jeim, neked mi van? Semmi!" Engem ez legalább annyira felhúzna, mintha néhány nulla IQ-s idióta mondaná a magáét, de vissza kell fogni magukat.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.01. 17:25:47

Akik már előre fel voltak "fegyverkezve", ergo ürügyet kerestek már csak, amit ráadásul alig kaptak meg egy kicsit túlzó ünnepléssel? Igen, 0% lenne benne szerintem TC hibája, mi köze van hozzá, hogy néhányan idióták? Szerintem még akkor sem lenne benne sok felelőssége, ha ő lenne az agresszor, és a semmire csinálta volna ezt. De így, hogy ennyien skandálták ezt régóta, na erre egy kicsit túlzó ünneplés aztán kb a semmi definíciója.
Troym
Director del Fútbol

2024.10.01. 17:18:53

Gusztustalan tud lenni az ilyen meccsre kilátogató egyének és csoportok (direkt nem szurkolót írok) viselkedése, de azért egy érv a visszamutogató, mondogató focisták ellen:
Könnyű úgy nagyszájúnak lenned, ha utána rendőröknek a saját testi épségüket kockára téve kell "rendet rakniuk", te meg besétálsz az öltözőbe.
Nekem visszataszító ugyanúgy, mert mások egészsége kerül veszélybe, mert valaki az "igazság bajnoka". Két oldalról megy a hergelés (ultrák és a visszamondogató játékosok) mégis a végén rendőrök, ártatlan szurkolók testi épsége kerül veszélybe. A huligánokat hajítsák ki, büntessék meg, de a játékosoknak meg azért kell csendben maradniuk, mert ezek 60 ezres tömegesemények.

Ha 900 Atletico ultra magára gyújtja a szektort, vagy beront a pályára, akkor teljesen ártalmatlan lenne TC?
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.01. 16:50:07

Chino írta:
2024.10.01. 14:23:54
És Courtois is tisztában volt vele, hogy ha ezt csinálja azzal csak olajat önt a tűzre. Ilyen esetben ki lehet menni a bíróhoz, hogy vegye jegyzőkönyvbe, ami ha gyakorlatban túl sokat nem is ér, de nem alakul ki belőle ilyen eset.
Ha a belga nem kezdi el a műsort biztosan nem fajul el eddig. Ráadásul ezzel csak azt éri el, hogy a "szurkolók" még jobban rákezdik. Vagy szerinted az lett az eredménye, hogy visszajöttek a játékosok a pályára és mindenki abbahagyta? Nem azt mondom, hogy egyszemélyben Courtois a felelős, de ő is vastagon benne van, hogy ez történhetett.
Hát én nem hiszem, hogy az Atletico-szurkolók annyira felháborodtak Courtois-n, hogy gyorsan hazaszaladtak ürülékkel teli zacskóért, meg maszkot húztak a fejükre. Sokkal valószínűbb, hogy már jó előre készültek a derbire.
Biztos vagyok benne, hogy ha Courtois kiment volna a bíróhoz, akkor még azt is megkapta volna a drukkerektől, hogy minek megy oda árulkodni.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.10.01. 16:40:36

Chino írta:
2024.10.01. 14:23:54
Nem azt mondom, hogy egyszemélyben Courtois a felelős, de ő is vastagon benne van, hogy ez történhetett.
Erre a megfelelő pszichológia fogalom az áldozathibáztatás. Szinte tankönyvi példája. Ha bullying megy valahol, és a szivatott fél neadjisten visszaszól egyszer (vagy elmegy és elmondja valakinek, mi történik, de itt nem ez volt), akkor sokszor ő lesz kipécézve, de még a jobbik esetben is ő IS. Emberek vagyunk, és ugyan nyilván lehet ezt tökéletesen kezelni, de szerintem egyszerűen nem elvárható, hogy ha ezrek skandálják mindenféle ok nélkül, hogy "dögölj meg", akkor azt birkatürelemmel hallgassa végig valaki. Még így is kvázi egy kenyérrel dobott vissza.

Akit ok nélkül megvernek az utcán, az is benne volt, hiszen furán nézett. Az meg, hogy utána megkéselték, az is részben az ő hibája, mert közben egyszer védekezésből visszaütött.
Válasz küldése