Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.24. 11:30:19

FcBarcelona1 írta:
2024.11.24. 08:22:15
bence0330 írta:
2024.11.24. 00:15:38
Néztem az Arsenal meccset.
Taktika, tegyük ki Sakanak.
Ennyire egysíkú játékot rég láttam.
Pedig Odegaard jó irányító. Bal szélük tegnap nem volt Martinelli nélkül.
Csak ott be tudták hozni egy Zincsenko, Sterling, Partey sort, utóbbi gólt is lőtt. Alapból Jesus, Jorginho, Trossard, Timber is csere. Van bő keret, ami alap a PL-ben.
A City nagyon mélyen.
Az Arsenalnak idén reális esélye lenne végre PL-t nyerni, de nekik sem megy.
Úgy néz ki, ott is aranyat érne egy jó csatár, ami a MU, Chelsea, Liverpool, Tottenham-ből is hiányzik.
Valószínűleg idén behúzza a Liverpool, amivel nincs semmi bajom.
Van vagy 5 bal szélsőjük, 1-2 a Barcaba is jó lenne onnan, ott egymás sarkára lépnek.
Messi utolsó barcás évei rég voltak? Akkor nekünk is elég egysíkú volt a támadójátékunk. :D Néha elég az egyszerűség is, ha eredményes. Amúgy alapból ennél összetetebb az Arsenal támadójátéka, de a rossz sorozat után valószínűleg úgy voltak, mindegy hogyan, csak nyerjünk. Ödegaard valóban nagyon fontos játékosuk, és durván 2 hónapra elvesztették, azért az komolyan betett nekik. Visszatérése után 2 meccsen 2 gólpasszt ki is osztott, az eredmények is javultak. Kell ő nekik, mint egy falat kenyér, mint Rodri a Citynek.
Egy jó 9-es valóban nagyon hiányzik nekik a gépezetből. 22/23-ban úgy tűnt, Jesus megoldhatja, azóta viszont romokban van az ember, alig volt értékelhető meccse. Lassan 1,5 szezon óta. :roll:

A Chelsea erős idén, top 4-re simán jók lehetnek, ha még javulni is tudnak tavaszra, akár többre is.

A Liverpool jelenleg a legjobbnak tűnik, bár ők is képesek nagy leolvadásokra, lásd, tavaly is sokáig nekik áll a zászló. (Megjegyzem, itt hibának tartom, hogy Klopp szezon közben bejelentette a távozást, talán ez is benne lehet a szezon végi összeomlásban.)

A Citynél meg az első 2 gólban Gvardiol nagy mértékben benne volt, nem rég a Sporting ellen még gyengébb meccset hozott. Itt a fórumon már keresztre lett volna feszítve az ember. :D

Guardiola-nak ez messze a legrosszabb periódusa edzőként, ha nincsenek az előző évek sikerei a csapattal, akkor most állítanák fel, legyen bármekkora név a szakmában. 5 vereség zsinórban nem nagyon fér bele senkinek egy top csapatnál.

Most nagy szerencséjük van, hogy egy Feyenord-dal játszanak, tőlük azért nagyon nem kell tartaniuk, szerezhetnek egy tűzoltó győzelmet. Viszont utána Liverpool idegenben...
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.24. 08:22:15

bence0330 írta:
Néztem az Arsenal meccset.
Taktika, tegyük ki Sakanak.
Ennyire egysíkú játékot rég láttam. Pedig Odegaard jó irányító. Bal szélük tegnap nem volt Martinelli nélkül.
Csak ott be tudták hozni egy Zincsenko, Sterling, Partey sort, utóbbi gólt is lőtt. Alapból Jesus, Jorginho, Trossard, Timber is csere. Van bő keret, ami alap a PL-ben.
A City nagyon mélyen.
Az Arsenalnak idén reális esélye lenne végre PL-t nyerni, de nekik sem megy.
Úgy néz ki, ott is aranyat érne egy jó csatár, ami a MU, Chelsea, Liverpool, Tottenham-ből is hiányzik.
Valószínűleg idén behúzza a Liverpool, amivel nincs semmi bajom.
Van vagy 5 bal szélsőjük, 1-2 a Barcaba is jó lenne onnan, ott egymás sarkára lépnek.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

Tényleg durva, hogy az aranylaszti szavazás óta nem szereztek pontot. :D Talán csak ilyen erős a morál, Rodri mögé álltak, bebizonyítani hogy megérdemelten kapta meg. :D

Maddison kb világklasszis meccset hozott az extended highlights alapján, azért két olyan gólt is vágni pár percen belül, ami tőle is indult, nem gyenge. De az egész Tham hengerelt. Amúgy támadójáték még volt is, de mindenki kihagyott mindent, Haaland, Gündi, Foden, 2-3 gólt simán kellett volna lőni. 2,51-2,15 volt az xG. :D
Arra azt mondanám, hogy oké, van ilyen, de Rodri nélkül teljes átjáróház a csapat, nem a támadójáték az igazán ijesztő, abból ki fognak jönni tutira.

Egyvalamire jó volt megnézni, mi itt sírunk két pontvesztés után, ott meg ott mészárolják a világ legerősebb keretét, ahol akarják, zsinórban. Vannak sérültjeik, de a második soruk olyan kb, mint a mi elsőnk. Mindig van rosszabb. :D

Ennek fényében különösen fura, hogy a hírek szerint épp hosszabbítósdiban vannak Peppel.

A CFC viszont sajnos egyre jobb és jobb. Idén 4-ben lesznek. Az Arsenalnak örülök, hogy visszataláltak most, nagyon sötét sorozatnak vetettek véget.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.23. 18:56:09

Eddig folytatódik a City vesszőfutás, de mondhatnám azt is, hogy Spurs nagyon jól kezdett. 2. gólt mondjuk Gvardiol hatalmas hibája előzte meg, róla is egyébként azt gondolom, nagyobb a füstje, mint a lángja.

Ott a 3. A City védelme ma csúnyán bukik. Pep edzői karrierje legnagyobb mélységén van most kb.

És a 4. =D> Mondjuk szerencséje sem volt a hazaiaknak, 3-0 után azért voltak komoly lehetőségeik, de ma nem ment semmi. A kontrákkal pedig nem tudtak mit kezdeni, ez azért Pep sara is nem kis mértékben. :roll:
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.22. 09:16:09

Hát, ezek szerint akkor még élvezi, nekem nem így nézett ki egy ideje. A City részéről mondjuk egyértelmű, azért elnézve a Chelsea-t és a MU-t, bármikor bármilyen kerettel ki lehet zuhanni az elitből, Pep garancia arra, hogy ez nem történik meg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2024.11.22. 08:13:16

Bence,úgy néz ki,benéztük:Pep hosszabít -a hírek szerint-az MC-vel.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.10. 19:13:01

Hát, remélem Sakának nincs komoly baja. Igazából az a meglepő, hogy bírta az elmúlt 12 évet, kvázi csere nélkül, a PL tempójában...

Szerintem a CFC megérkezett ha nem is bajnoki cím esélyesként, de a top4, akár top3 a jelenlegi forma alapján eléggé reális. Azért bőszen szurkolok ellenük, de szerintem most jók, amúgy nézni sem rossz őket.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.10. 17:08:21

Kovbal88 írta:
2024.11.10. 10:36:02
bence0330 írta:
2024.11.09. 20:32:41
Az sem kizárt, de tavaly is pont így játszottak az összes Rodrimentes meccsen. Szerintem ennyi, akkora a függőségük, mint nekünk volt Messinél, ha kiesik, dunsztjuk nincs, mit csináljanak. Kitalál majd valamit Pep, nem kételkedem, de időbe telik neki, az már látszik.

Vége is, 4 vereség 11 nap alatt. Tottenham, Bournemouth, Sporting, Brighton. Azért ez így kemény nagyon.

A Pool remélem kihasználja ma, bár most pont náluk is benne lehet a pontvesztés.
Egy ilyen keretnél, azért Rodrit illene tudni pótolni. Messi teljesen más. Viszont nekünk csak jó, ha Pep távozik minél hamarabb, jöhet egy visszaesés és lehet játékosokat elhozni. Van egy két ügyes játékos a Citybe aki beférne hozzánk.
Messi nélkül is volt nagyon jó futásunk, 15 őszén nélküle is remekeltünk. Igaz, akkor Neymar akkor élte fénykorát. Csak arra akarok kilyukadni, hogy a legszebb időkben nélküle is brutál volt a csapat. A végén már nem, akkor valóban ő tartotta lélegeztetőgépen az akkori haldokló csapatot.

Rodri esete más. Én azért akkora játékosnak nem tartom, mint Bence, de tény, hogy a DMC poszt kulcsfontosságú napjainkban. Ha nincs oda megfelelő ember, akkor minden borul. Ezt mi is tapasztaltuk tavaly, mikor Christensen-t kezdte el ott játszatni Xavi, akkor javultunk fel. Idén Casado remekel. Nélküle biztos vagyok, nem lennénk ilyen jók.

Lehet, hogy nincs olyan játékos esetleg, aki maradéktalanul tudná Rodri-t pótolni. De olyan, aki legalább megközelítőleg, azért van szerintem. Ez Guardiola hibája, hogy nem igazolt oda cserét. Kovacic teljesen mellényúlás.

Más: a MU simán nyert, és ezen egy kicsit sem lepődök meg. Még a vak is látta, hogy a hollanddal már lefőtt a kávé, sokkal korábban kellett volna váltani. Így most 2 hónapot a kukába dobtak, és kapaszkodhatnak hátrányból.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.11.10. 10:36:02

bence0330 írta:
Az sem kizárt, de tavaly is pont így játszottak az összes Rodrimentes meccsen. Szerintem ennyi, akkora a függőségük, mint nekünk volt Messinél, ha kiesik, dunsztjuk nincs, mit csináljanak. Kitalál majd valamit Pep, nem kételkedem, de időbe telik neki, az már látszik.

Vége is, 4 vereség 11 nap alatt. Tottenham, Bournemouth, Sporting, Brighton. Azért ez így kemény nagyon.

A Pool remélem kihasználja ma, bár most pont náluk is benne lehet a pontvesztés.
Egy ilyen keretnél, azért Rodrit illene tudni pótolni. Messi teljesen más. Viszont nekünk csak jó, ha Pep távozik minél hamarabb, jöhet egy visszaesés és lehet játékosokat elhozni. Van egy két ügyes játékos a Citybe aki beférne hozzánk.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.09. 21:25:24

Érdékes szituációból született a Liverpool gól. Ha Nunez nem éri el a labdát, akkor nincs előnyszabály és gól, van viszont kiállítás. Nem tudom, ez nem lett-e volna jobb a hazaiaknak.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.09. 20:19:15

Én is csak a 70. perc krönyékén kapcsolódtam be, de mióta nézem, a Citynek köze nincs a meccshez. Próbálták kibekkelni, nem jött össze, most hátrányban sem úgy mennek, ahogy várná tőlük az ember. Nagyon erőlödősnek tűnik az egész.
bence0330 írta:
2024.11.09. 20:02:02

Sőt, azóta már vezet is. Kb ennyit érdemel a City hetek óta. Ez azért kicsit beárazza most ezt a jelenlegi megfáradtnak tűnő Pepet, Rodri szerintem is a világ legjobbja, de 4-szer kikapni csak mert kiesik, azért brutál ez a keret nélküle is.
Nem akarok konteokat gyártani, de olyan, mintha már tudnák, hogy valami komoly büntetést fognak kapni. Jöttek hírek Txiki, Pep, sőt Haaland esetleges távozásáról is, de a többiek is demotiváltnak tűnnek, nincs bennük igazi tűz. Aztán lehet hülyeség, de mintha ezt látnám rajtuk.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.09. 20:02:02

Ahogy későn bekapcsolódva/statok alapján látom, szenved a City megint.

Közben megérdemelten egyenlített a Brighton.

Sőt, azóta már vezet is. Kb ennyit érdemel a City hetek óta. Ez azért kicsit beárazza most ezt a jelenlegi megfáradtnak tűnő Pepet, Rodri szerintem is a világ legjobbja, de 4-szer kikapni csak mert kiesik, azért brutál ez a keret nélküle is.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.09. 12:37:40

Chino írta:
2024.11.08. 21:40:11

Annyira szerintem a Chelsea nem állt össze. Gurítottak egy nyolcast valami noname örmény csapatnak, akik még az angol másodosztályból is kiesnének, a bajnokságban az utolsó négy meccsükön: 1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, ráadásul most jön még az Arsenal meg a Villa.
Igazából arról sincs fogalmam hogy ezt a konferencia ligát miért találták ki. Vagy kihagyhatták volna belőle a top bajnokságok csapatait.
Áthozom ide:

Az előző szezonhoz képest, amikor egy nagy katyvasz volt náluk, már bőven javulás, ahogy mostanában futnak. A PL-ben meg azért nagyon kiemelkedő forma kell, hogy valaki stabilan tudja hozni a győzelmeket, látjuk egy Citynél, Arsenalnál is, hogy elég egy kis hullámvölgy, és jönnek botlások. A középmezőny nagyon erős, a 4-11. helyen 3 pontra vannak egymástól. :shock: Bármi lehet, igazából még a MU is odaérhet a top 4-be, ha jól sikerül az edzőváltás. (Egyszerűbb lenne a helyzetük, ha eleve nem ETH-val kezdték volna a szezont, és nem adnak ekkora előnyt a riválisoknak.)

Érdekes forduló lehet a mostani. A Pool és City viszonylag erős ellenfelekkel játszik, a Chelsea-Arsenal meg alap, hogy rangadó, és a presztízsen kívül most a bajnokság szemptonjából is komoly a tét.
18Barca99
Capitá del Barça

2024.11.06. 12:26:11

Sinya22 írta:
2024.11.05. 22:49:43
Pedig hát Rodri posztját bárki lehozza, túl van az az ember értékelve :mrgreen:
1 hete még a "semmire kapta meg" az aranylasztit, a héten már azért beférne a madrid kp-ra stabilitást adni. :D
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
Sinya22
Director del Fútbol

2024.11.05. 22:49:43

A Pool eléggé egyben van, nem gondoltam, hogy így kezdik a szezont. A City-t meg most épp a Bl-ben oktatják. Pedig hát Rodri posztját bárki lehozza, túl van az az ember értékelve :mrgreen:
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.02. 20:31:42

LG írta:
2024.11.02. 18:36:38
bence0330 írta:
2024.11.02. 17:56:29
A Pool nagyon egyben van, a City játéka viszont Rodri kiesése óta pont olyan szánalmas, mint az elmúlt években kb az összes nélküle lejátszott meccsen. Na ez érte az aranylasztit, a világ egyik legjobb edzője nem tudja pótolni a világ egyik, ha nem a legjob keretéből (még ha most akadnak is hiányzóik). A játék tragikus, néha behúzzák így is, de most nem. Az utolsó 8-10 perc kivételével teljesen egálban játszottak a Bournemouth-al.
Rodri mellett azért hiányoznak mások is, pl. KdB, kicsit túl van misztifikálva az ember. + nem lenne pótolhatatlan, ha lenne hasonló profil a csapatban, Kovacic nagyon nem az, nem is tudom, őt szerintem kifejezetten benézte Pep. De pl. a válogatottban Zubimendi elég jó alternatíva.

A Pool sikerének örülök, ha az Arsenel nem lesz meccsben, akkor inkább ők húzzák be, mint a City. Viszont! Múltkor rákérdeztem Szoboszlaira, azóta el is kezdtem figyelni. A válogatottban remek volt, de azóta kifejezetten gyenge a klubjában, ma is lecserélték, és utána fordított a Pool. Nem lesz ez így jó...
Persze, hiányzik más is, de az elmúlt években KDB mindig hiányzott, rendre picit visszaestek, de nem ilyen ég és Föld szinten. Rodrinál már-már ilyen irreális egyenes arányosság volt 1-2 éve, ha az ember kiesik, kikapnak/borzasztó gyengék, nem is annyira tendenciózusan egy picivel, hanem a meccsek többségén, élesen. Ott van amúgy Nunes, neki kéne pótolnia, drágán vették, minőségi játékos azért, ha nem is Rodri. De nála azt érzem, hogy egyrészt nagyon mellőzve volt korábban, nem nagyon volt lehetősége bekapcsolódni a vérkeringésbe (jelenleg is kicsit olyan önbizalomhiányosnak érzem, Trincaót láttam nálunk hasonló arckifejezéssel focizni) másrészt meg hiába jó, Rodrihoz képest mindenki hatalmas visszaesés. Az a tippem, hogy ahogy vele játszanak, úgy nem fognak tudni nélküle szimpla személyi cserével, ő kb egymaga lerendezte a pálya közepét, ilyen nincs még egy, Rice áll hozzá a legközelebb talán, de még ő sem az a szint. Szerkezetben kell majd kitalálni a megoldást. Szerintem.

Szobi sajna kb hétről hétre gyengül, pedig ezt az idényt is erősen kezdte. Jelenleg árnyéka az elmúlt 2-3 évi önmagának. Nem éles, bizonytalan. Nem olyan rossz azért, csak úgy egy közepes.

A Poolnál tökéletes volt a váltás. Kloppal már a korábbi szezonra megfáradt a kapcsolat, de azért így is erősek voltak, és nyilván olyan alapokat vehetett át Slot, ami azért nem gyenge. Azért tavaly még kb simán lehetett volna az év csapata, ha a kihagyott ziccereiknek csak a harmadát beverik, játékban top3 voltak szerintem. Így főleg finomhangolni kellett, eddig bejött, Diaz teljesen bedurvult pl.

Mi történik a Notthinghammel? :O 3. helyen vannak...
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.02. 18:36:38

bence0330 írta:
A Pool nagyon egyben van, a City játéka viszont Rodri kiesése óta pont olyan szánalmas, mint az elmúlt években kb az összes nélküle lejátszott meccsen. Na ez érte az aranylasztit, a világ egyik legjobb edzője nem tudja pótolni a világ egyik, ha nem a legjob keretéből (még ha most akadnak is hiányzóik). A játék tragikus, néha behúzzák így is, de most nem. Az utolsó 8-10 perc kivételével teljesen egálban játszottak a Bournemouth-al.
Rodri mellett azért hiányoznak mások is, pl. KdB, kicsit túl van misztifikálva az ember. + nem lenne pótolhatatlan, ha lenne hasonló profil a csapatban, Kovacic nagyon nem az, nem is tudom, őt szerintem kifejezetten benézte Pep. De pl. a válogatottban Zubimendi elég jó alternatíva.

A Pool sikerének örülök, ha az Arsenel nem lesz meccsben, akkor inkább ők húzzák be, mint a City. Viszont! Múltkor rákérdeztem Szoboszlaira, azóta el is kezdtem figyelni. A válogatottban remek volt, de azóta kifejezetten gyenge a klubjában, ma is lecserélték, és utána fordított a Pool. Nem lesz ez így jó...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.02. 15:42:05

Sajnos az Arsenal kevésnek tűnik, -8 pontra nőhet a hátrányok, novemberben az rengeteg. És még hátra is figyelniük kell.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.02. 13:57:57

Hú, az jó lenne, 30-40-ért ha magával vinné.

Az Arsenal meccs nagyon jó, de eddig csoda, hogy csak 1 gól esett eddig.

Korán van még, de a Poolt, és főleg nyilván a Pepes stabil Cityt nézve az Arsenal reményei elég karcsúnak kezdenek tűnni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.11.02. 15:43:31-kor.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.02. 12:23:09

Remélem Trincao lesz Amorim Antonyja a MU-ban.
A következő eladás fele a Barcáé.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.02. 11:51:58

brazilfan írta:
2024.11.02. 11:03:16
Cseri írta:
2024.11.02. 09:51:43
Elugrani se lehetett előle szinte mindenütt szembejött,hogy megvan a MU új edzője. Megvallom lövésem sincs a portugál ligáról, játékos korából sem emlékszem a srácra,de hype az van. A számok tényleg lenyügözőek amit hozott eddig a padon,de Ten Hag sem volt rossz Hollandiába. Rontani biztos nem fog a vörösök szereplésén,mondjuk ezen már Csertői se nagyon tudna,de hogy érdemben javítani tud-e rajtuk?
Közben az ideiglenesen megbízott van Nistelrooy azt mondja, hogy szívesen maradna, és ezt az első meccsén egy 5-2-es győzelemmel nyomatékosította.
Hát, most már mindegy, majd talán ha Amorim nem jön be. :) Tegnap bejelentették. RVN szerepe szerintem ilyen esetben lényegtelen, amikor ilyen súly emelkedik fel egy csapatról, szerintem edző nélkül is menne 1-2 meccsig a szekér.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.02. 11:03:16

Cseri írta:
Elugrani se lehetett előle szinte mindenütt szembejött,hogy megvan a MU új edzője. Megvallom lövésem sincs a portugál ligáról, játékos korából sem emlékszem a srácra,de hype az van. A számok tényleg lenyügözőek amit hozott eddig a padon,de Ten Hag sem volt rossz Hollandiába. Rontani biztos nem fog a vörösök szereplésén,mondjuk ezen már Csertői se nagyon tudna,de hogy érdemben javítani tud-e rajtuk?
Közben az ideiglenesen megbízott van Nistelrooy azt mondja, hogy szívesen maradna, és ezt az első meccsén egy 5-2-es győzelemmel nyomatékosította.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.02. 10:09:55

Cseri írta:
Csak-csak, jelenleg tényleg a fórumról bárki odaülhetne és legalább ideig-óráig javulna a helyzet. :D Érdekes, mert jól döntöttek (utólag nyilván nem) ten Hagnál is, legalábbis tökéletesen logikus volt, a mostani is az volt, kíváncsi vagyok, ha ő sem jön be, akkor tényleg a közeggel van valami nagy baj. Vicces lenne, ha kb egy soha semmit el nem ért Solskjaer lenne az elmúlt 10 év legjobb edzője náluk azzal, hogy legalább stabilan kb élmezőnyben tartotta a Unitedet egy Mourinhos játékkal.
Válasz küldése