chrisnagy13 írta: ↑2020.11.12. 23:26:55
Őszintén meglep, hogy még vannak olyanok akik nézik ezt a sz.r magyar focit és még tapsolnak is hozzá, hogy 100 milliárdok mennek el rá közpénzből. Közben kedves szomszédaink pedig robognak el mellettünk az élet minden más területén.
Meg kérdezhetem mire alapozod ezt a komoly kijelentésed?
Mert komolyan érdekel... Amit tudok elég biztosra, mivel viszonyítási alapom is van, az az hogy Románia semmivel nem halad el titeket, csak egy pár példa: az imént említett egészségügy itt lassan romokban, és ez már évek óta lejt menet, a gazdaság főleg a covid miatt romokban, hosszú évtizedes negatív rekordok az elbocsajtasokban például... Itt már március óta kész káosz van, a vendéglato egységek sorra zárnak be, mert a kormány egy dilettáns semmirekellő idióta banda. Ahhoz képest a ti lesajnalt Orbánotok egész jól csinálja, nyilván akad hiba ott is, de nem ennyire barmok.
De a vírus előtt is a gazdaságot csak kB Erdély menti meg számokban, de a fiataloknak semmi családtamogatas, ösztönzés meg valami ami reményt adhatna nekik. Lassan el öregedik az ország és ez nem vicc. Legalább a rosszban a jó, hogy a székely megyékben a magyarok kivándorlása mellett sokkal több román húz el innen. Szerencsére.
De mondhatnam akár Szerbiat is vagy Ukrajna akár, miben jobb ott a helyzet? Mert tudtommal annyira ott sem hawaii az élet. A minap olvastam egy felvidéki srác kommentjet, ő sem volt el ragadtatva az ottani helyzettől. Szóval biztos van egy két erősebb ország a szomszédban(nyilván az osztarokat most nem akarom hasonlotgatni, mert nem lenne fair) de osszessegeben szerintem ti nagyon borulatoak vagytok és pesszimisták. Ha körbe tudnátok nézni a szomszédban biztos változna a velenyed, szerintem... Mind amellett hogy mindenütt van gond és szarság, meg lehetne jobban is tenni dolgokat, de én halat adnék a jó Istennek ha jelenleg egy olyan irány lenne itt, mint nálatok.
Bocs, hogy off részben és nem ide illik de ezt muszáj volt.