Fantasy sport játékok

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.13. 20:16:18

Xanthor írta:Elég last minute, nekem is csak most jutott eszembe: BL fantasy!

A ligakód: 40952129

A felület olyan, mint az EB fantasy volt, nem a legsztárabb, de jobb, mint a tavalyi gané. Remélem azért páran leszünk és nem egyedül játszok. :D
Tényleg későn ébredtünk, így ketten leszünk. :lol:

Azért hajrá, hátha még csatlakozik valaki.

Stegen-Leno
Alaba-Hummels-Bartra-Alves-Telles
Andre Silva-Roberto-Mor-MAtuidi-Rui Moreira
Grizi-Suarez-Ronaldo

Na hadd szóljon.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Xanthor
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2008.08.14. 20:35:10
Tartózkodási hely: Budakeszi/Bp.

2016.09.13. 18:46:02

Elég last minute, nekem is csak most jutott eszembe: BL fantasy!

A ligakód: 40952129

A felület olyan, mint az EB fantasy volt, nem a legsztárabb, de jobb, mint a tavalyi gané. Remélem azért páran leszünk és nem egyedül játszok. :D
Avatar
neobarca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2009.09.05. 15:16:59
Tartózkodási hely: Zuglowe

2016.09.12. 13:13:08

Sziasztok! Én is leszek és Brentwood is ;)
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Avatar
kanty
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7783
Csatlakozott: 2009.02.27. 17:29:30

2016.09.11. 21:38:57

Bob_Marley írta: Remélhetőleg mindenki játszani fog, kanty elég inaktív fórumot tekintve és Brentwood Boars csapata meg nem tudom idén is tolja-e.
Persze, játszok én is. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Avatar
varnagykrisztian
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1115
Csatlakozott: 2007.07.11. 10:26:29
Tartózkodási hely: Kaposvár

2016.09.08. 21:25:06

PCsabi írta:
Bob_Marley írta:Remélhetőleg mindenki játszani fog, kanty elég inaktív fórumot tekintve és Brentwood Boars csapata meg nem tudom idén is tolja-e.
Krisztián?
Ha rám gondolsz én vagyok!!! :mrgreen:
VÁRNAGY HANNA BOGLÁRKA: 2014. MÁRCIUS 20. 07:22
PEP GUARDIOLA: 2008. JÚNIUS - 2012. MÁJUS
HÁZASSÁGKÖTÉS: 2011. SZEPTEMBER 26.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.08. 08:20:08

Ezekkel még egyet is értek, amire én céloztam, hogy ne legyenek "bebetonozva" keeperek, de lépjünk ezen túl, nem akarjátok ezt megváltoztatni.
Viszont a fix draft ezt nem érintené, de mégis a gyengébben teljesítőknek egy esély lenne, hogy következő évben kompenzáljanak és eljutunk oda, amit írtok, hogy szerezzen valaki keepert.

Jelezném én is kiszoktam nézni embereket, aztán Game elviszi. :D

Mindegy, ez a keeper dolog és "ragaszkodás" úgy látszik soha nem fog változni, FA most amúgy is érdekesebb. Nekem legalábbis feltétlen. :D
Kép
Kép
Kép
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2016.09.08. 03:02:05

Bob_Marley írta:Szerintem én is készülök és voltak nálam is játékosok, akiket felsoroltál van köztük nem egy, aki harmadik számú. Nyilván kell szerencse is pl draft esetében is.

Azért fura hogy ezt írod, mert pl te magad írtad, hogy kevesebbet tudsz vele foglalkozni stb, aztán pont tavaly voltál döntős. :D Alig vettél fel embert FA-n, még draftra is írtad hogy nem ksézültél. Ki az a Stanley Johnson stb. Azt akarom ezzel kihozni, hogy nem azért vannak az ötletek, hogy bárki előnyt kapjon hanem pont hogy kiegyenlítettebb legyen a mezőny. Továbbra is az hogy hasonló az alapszakasz vége évről-évre, s ezt nem lehet csak azzal magyarázni ki mennyit foglalkozik vele, legalábbis szerintem. Sajnos akármi van a keeperek csak sokat jelentenek, s akinek erősek a hármasai nagyon el kell rontsa a draftot hogy ne érjen oda. Akinek gyengébb vagy nagyon gyenge meg a draftról kell építkezzen, de ott meg nem kapsz szinte előnyt ha azonos draftkörökről beszélünk. Ezért gondoltam a fix draftsorrendet.

De hangsúlyozom akkor írj te ötletet, adj tanácsokat azoknak, akik hátrébb vannak. Rendben tehetségeket draftoljanak, oké. Szabályokban valami? Vagy milyen oldalakat nézzenek, milyen stratégiát érdemes követni? Nem a gyengék előny szerzése a cél, hanem a felzárkóztatás és hogy kiegyenlítettebbek legyenek a dolgok. Vakon draft nélkül megmondom az első három-négy sorrendjét a köv. alapszakaszra. :D
Soha nem mondtam, hogy a keeperek nem számítanak semmit. Arra akartam célozni a kommentemmel, amit Game 1 mondatban megfogalmazott kb. 4 szezon alatt mindenkinek volt töménytelen lehetősége jó keepereket gyűjteni. Az, hogy nálam, (és gondolom másnál is) minden évben van 4-5 keeper szintű játékos, néhány csapatnál pedig szerinted nincs, véleményem szerint azt jelenti, hogy van aki draft során rossz játékosokat választ. Ez lehet felkészületlenség, de lehet simán csak stílus béli különbség. Én mindig is a win, or go home elvet képviseltem, agresszívan játszom. Sokszor elmondtam, hogy nem érdekel az alapszakasz, csak upsidera megyek. Van akinek ez a stílus nem fekszik van aki a biztonsági játékot szereti. Vegyük a te példádat. Te pl mindig a PO elérését célzod meg és tök boldog vagy vele, hogy hasznos kis puzzle darabokból rakod össze a csapatod. De pl te az igazi sportban is az ilyen csapatokat szereted, neked ez jön be. Ezt azért hoztam fel példának, mert jól mutatja, hogy mindenki más elv alapján építi a csapatát. Jó is ez így, mert nincs tökéletes stílus.

Érdekesség a keeper dologhoz, amit te is felhoztál, hogy tavaly értem el a legjobb eredményemet eddig, ami 2. helyezet volt. Ehhez képest, a sima ligánkat, ahol mindenki nulláról indult, a 3 vagy 4 évből 2* biztosan megnyertem. Ennyivel többet számít szerintem a szerencse, mint az a pár ember, akivel alapból indulsz. (Ide még visszakanyarodok később, ezt a bekezdést átolvasás után szúrtam be, igyekszem a további részt úgy átírni, hogy továbbra is legyen értelme, de nem garantálhatok semmit.:D)

Az előző bekezdést figyelmen kívül hagyva a játékstílusokra visszatérve, ezért is nehéz tanácsot adni. Az elsődleges szempont még mindig az, hogy az ember élvezze a játékot, szeresse a csapatát, ezért az a jó, ha mindenki a saját habitusához hűen játszik.
Ettől függetlenül nyilván azt mondom, hogy játssz agresszívan, keresd meg a tehetségeket, akiktől sokat vársz és szerezd meg. Nyilván ezt könnyű mondani, nehezebb kivitelezni, mert mindenkinek ez a célja. Nekem szerencsém van, mert lehet nagyképűen hangzik,de szerintem van szemem hozzá.
Szerettem anno Curry-t, Davist az elejétől különlegesnek gondoltam, ahogy már darft előtt tetszett Lillard játéka, illetve McCollum is, akiről draft előtt azt gondtam volna, hogy Lillard ++. Nagy csalódás is volt, hogy megint a Portlandhez csúszott, ahogy Lillard is. Féltem, hogy el lesz temetve, mert nem voltam benne biztos, hogy ugyan az a játékos kell nekik kétszer a pályára egy időben. Viszont van olyan is, akit sokra tartottam draft előtt, de fantasy szempontból nem jött be. Ilyen pl Mason Plumlee, akit neked többször is említettem az évek során. Vele kapcsolatban a legnagyobb büszkeségem, hogy draft előtt BroLo és Drummond keverékeként írtam le, aztán tavaly, vagy 2 éve olvastam egy cikket, lehet még ráadásul Lowe is írta, ahol ugyan így jellemezték.
Na mind1 is, megint elkalandoztam. A lényege ennek a kitérőnek, hogy anno videóztam az újoncokat akik bejöttek az NBA-be, így döntöttem el, hogy kit tartok tehetségesnek, sosem dolgoztam szakértői draftboardból. Rotoworld hírek, Summer league, előszezon, youtube. Esetleg draftelőtti scouting videók, meg a felmérésekről videók. (NBA-nél, NFL-ben más a szisztéma.)

És igen, írtad, hogy tavaly alig foglalkoztam vele és döntős lettem. (Egyrészt alapból minden évben nyernem kéne, és pech, amikor nem jön össze.:D) Másrészt tényleg nem készültem, ami meg is látszott. Annyit tettem, hogy Porzingist megnéztem, mert kíváncsi voltam, hogy kit fújoltak ki draft napján és tetszett amit láttam. Az általad említett Stanley Johnsonról viszont tényleg nem tudtam semmit, ti mondtátok az ESPN drafton, hogy nagy tehetség, nem volt ötletem kit húzzak,ezért kirántottam őt upside-ra. Rendesen az arcomra is estem vele,(:D) és itt jön képbe a felkészültség és az én taktikám kapcsolata. Akkor van értelme agresszívnak lenni, ha vannak olyan célpontjaid, akikért úgy érzed, hogy megéri kockáztatni. Annak, hogy húztam egy random rookiet a 6. körben, csak azért mert fiatal, semmi értelme nem volt. Pont ezért is, vagyok tisztában vele, hogy jelenleg már leginkább abból élek, amit 2-3 éve összeszedtem. Más kérdés, hogy 3 éve fel tudtam volna sorolni az összes csapat keretét 10-12 ember mélyen és még pár mondatos jellemzést is tudtam volna mindenkiről adni, szóval ha úgy vesszük, van minek fakulnia.

Egyébként (Még egy utolsó bekezdés és végzek.:D) szerintem messze nincs annyira szétszakadva a mezőny, mint amennyire beállítod. Ha nem keeper liga lenne, nem lehetne picket gyűjteni, akkor minden év jóval szorosabb lenne. Itt az a gond, hogy pl idén van aki már 1 hónap után bedobta a törölközőt és totál kiárusította a csapatot. Én személy szerint inkább ebben látom a problémát, nem a keeperekben. Ha nem lehetne egyértelműen feladni a szezont, akkor sokkal izgalmasabb lenne az egész év. Tavaly összejött az az újítás, hogy a saját pickek tán felét mindenkinek meg kell tartania, de én úgy látom, hogy ez is túl engedékeny, mert senkit nem ösztönzött rá, hogy inkább megtartsa a csapatát és küzdjön a teljes kiárusítás helyett.
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2016.09.07. 23:36:26

Szerintem Cumbee is arra gondol, amire én, hogy akinek teszem azt nem sikerült az első 2 szezonban a draftja (például csak 1 normális keepert sikerült szereznie), az a 3-4. szezonban simán tudott volna még egyet-egyet szerezni a drafton. Csak akik ilyen helyzetben vannak, azoknak nem DeRozan-eket kell az első körben választani, hanem mondjuk KAT-ot vagy Giannis-t...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.07. 23:19:52

Szerintem én is készülök és voltak nálam is játékosok, akiket felsoroltál van köztük nem egy, aki harmadik számú. Nyilván kell szerencse is pl draft esetében is.

Azért fura hogy ezt írod, mert pl te magad írtad, hogy kevesebbet tudsz vele foglalkozni stb, aztán pont tavaly voltál döntős. :D Alig vettél fel embert FA-n, még draftra is írtad hogy nem ksézültél. Ki az a Stanley Johnson stb. Azt akarom ezzel kihozni, hogy nem azért vannak az ötletek, hogy bárki előnyt kapjon hanem pont hogy kiegyenlítettebb legyen a mezőny. Továbbra is az hogy hasonló az alapszakasz vége évről-évre, s ezt nem lehet csak azzal magyarázni ki mennyit foglalkozik vele, legalábbis szerintem. Sajnos akármi van a keeperek csak sokat jelentenek, s akinek erősek a hármasai nagyon el kell rontsa a draftot hogy ne érjen oda. Akinek gyengébb vagy nagyon gyenge meg a draftról kell építkezzen, de ott meg nem kapsz szinte előnyt ha azonos draftkörökről beszélünk. Ezért gondoltam a fix draftsorrendet.

De hangsúlyozom akkor írj te ötletet, adj tanácsokat azoknak, akik hátrébb vannak. Rendben tehetségeket draftoljanak, oké. Szabályokban valami? Vagy milyen oldalakat nézzenek, milyen stratégiát érdemes követni? Nem a gyengék előny szerzése a cél, hanem a felzárkóztatás és hogy kiegyenlítettebbek legyenek a dolgok. Vakon draft nélkül megmondom az első három-négy sorrendjét a köv. alapszakaszra. :D
Kép
Kép
Kép
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2016.09.07. 22:53:51

Bob_Marley írta:Nincs ezzel gond, jól kell tudni draftolni, elfogadom. De akkor aki gyenge minden körben húzzon hamarabb. Saját magamból is ki tudok indulni, rohadt könnyű azt mondani draftolj jól ha nálad van egy top 10 ember. :D Valakinek kettő vagy három is van (top 15).
Mindegy túltárgyaltuk máshol működik a draft-1 kör megtartás, pont hogy serkenti a cserekedvet és, ami a legfontosabb nem lehet ülni a keepereken. Én két éve 6 embert adtam volna Durantért itt és nem cserélte el kamaj. Beal-Parsons-Covington-Kemba többek közt. Mit kellene adni, hogy cserében szerezz keepert? :D
Itt ezek szerint nem működik a draft -1 kör dolog. Ok.

FA szerintem fontosabb, keepert annyiból macerásabb megbolygatni, hogy négy éve toljuk és építkezés van.
Az elmúlt 4 évben a jelenlegi keepereim mellett nálam voltak (csak az év végi csapatot visszanézve, ami sokszor gyengébb volt mint amivel az alapszakaszban végeztem):
Drummond, Irving, Isaiah, Bledsoe, Dragic, Kawhi, Oladipo, Millsap, Dray, Jordan, McCollum(bár őt úgy emlékszem, hogy szezon után vettem csak fel bizalmam jeléül) Gobbert, Middleton és Porzingis.
Ebből 3-at gond nélkül ki lehetne választani, akik ha nem is teljesen, de közel olyan erősek lennének, mint a mostani keeper hármasom. És ezt nem azért írom, hogy húúú de jó nekem, hanem mert állítom, hogy ha az ember keres, akkor igen is lehet találni.Nyilván ehhez az kell, hogy az ember ne 1000 éves már befutott és ismert játékosokra menjen rá minden évben, hanem próbáljon még ismeretlen tehetségeket keresni. Azt viszont nem lehet máshogy, csak ha foglalkozik vele az ember.
A fantasy jó nagy százaléka szerencse, de még nagyobb százaléka a felkészülés.(Főleg hosszú távon) Minden évben megpróbálod megreformálni a ligát úgy, hogy azok legyenek előnyben, akiket nem érdekel annyira a játék, esetleg nincs idejük, vagy csak kedvük foglalkozni vele. Én továbbra is úgy gondolom, hogy úgy az igazságos,ha mindenki egyenlő esélyekkel indul.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.07. 22:12:14

Nincs ezzel gond, jól kell tudni draftolni, elfogadom. De akkor aki gyenge minden körben húzzon hamarabb. Saját magamból is ki tudok indulni, rohadt könnyű azt mondani draftolj jól ha nálad van egy top 10 ember. :D Valakinek kettő vagy három is van (top 15).
Mindegy túltárgyaltuk máshol működik a draft-1 kör megtartás, pont hogy serkenti a cserekedvet és, ami a legfontosabb nem lehet ülni a keepereken. Én két éve 6 embert adtam volna Durantért itt és nem cserélte el kamaj. Beal-Parsons-Covington-Kemba többek közt. Mit kellene adni, hogy cserében szerezz keepert? :D
Itt ezek szerint nem működik a draft -1 kör dolog. Ok.

FA szerintem fontosabb, keepert annyiból macerásabb megbolygatni, hogy négy éve toljuk és építkezés van.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2016.09.07. 21:58:26

Bob_Marley írta:Remélhetőleg mindenki játszani fog, kanty elég inaktív fórumot tekintve és Brentwood Boars csapata meg nem tudom idén is tolja-e.
Krisztián?
Cumbee írta:A keepernél évek óta ugyan azt mondom. Jól kell draftolni és lesz keepered.
Ennyi.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.06. 00:21:53

Az aukcióssal az a baj szerintem, hogy akkor a tényleges építkezés még hátrébb szorul, mert gyakorlatilag lényegtelen hol végzel év végén.

Draft oké, de pont ezt írom, hogy így a gyengébbek igazán nem jutnak előnyhöz és kevésbé tudnak szerintem felzárkózni, mert nem kapnak érzésem szerinte azzal előnyt, hogy előző évben gyengébbek voltak ha kígyó draft van. Nem feltétlen csak keeperekről van szó, nyilván lehet okoskodni és ha nem is egyből jövőre hanem rá vagy harmadévre beérhet egy választás, de viszont sok játékosod van, s a drafton a kígyó választás tulajdonképpen nem kompenzálja az előző évi sorrendet.

Emelést én támogatnám de csak akkor ha behozunk olyan szabályt, ami elég sok ligában elterjedt, hogy adott embert a következő évben a draftol - 1 körrel lehet tartani. Mert ha csak simán emelünk, akinek erős keeperjei vannak és továbbra is "ülhet" rajtuk az csak még erősebb lesz ha több játékost tarthat meg.

FA-val részben egyetértek, de ott is inkább úgy gondolom, amit írtam is, hogy oké valaki nem foglalkozik vele annyit, de az értékes FA-kra mindenki megy, tavaly is volt olyan hosszú nem felvétel után elkelt egy nagyon jó bedobó. Mindenki tudta, hogy aki kitette valami fura oknál fogva tette ki. :D Nem nevezem nevén a játékost sem, meg akik felvették, de más esetben is az volt, egy erős erősödött. NFL-ben ezzel nekem sincs annyira gondom, ott úgyis 1-2 nap egy játékhét és nem forgatod a csapatod, mert nem lehet. itt viszont lehet, s sokan használják is mert a PO határ elég szűk szokott lenni. Ezzel akkor valamilyen szinten ellent is mondok magamnak, hogy akkor mi a gond, hiszen szoros a PO-ért a harc, de viszont akik lemaradnak ők nagyon lemaradnak és nem feltétlen szánt szándékkal. Ugyanazok az arcok végeznek elől az alapszakaszban évről évre és ugyanazok az arcok jutnak be. Ennek csak van valami oka. :D
Kép
Kép
Kép
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2016.09.05. 23:20:37

Bob_Marley írta:
Nekem az FA piac változtatása tök nyolc. Szerintem eddig sem volt gond a rendszerrel és nem is lesz változás így sem-úgy sem. Én úgy látom, hogy akinek van kedve figyelni és vadászni a FA-kat, annak eddig is kb ugyan annyi lehetősége volt, mint más rendszerrel lenne. Aki meg nem szeret vele foglalkozni, annak meg tök mind1.

A keepernél évek óta ugyan azt mondom. Jól kell draftolni és lesz keepered. De tőlem lehet aukciós a draft és akkor akiknek kell keeper, kicsit túl tudják fizetni azt a játékost, akit mindenképpen meg szeretnének szerezni. Semmi más keeperekkel kapcsolatos változtatást én nem támogatok. A 3 az így is kb a minimum keeper szám ami a ligákban szokott lenni, ezen még inkább emelnék.

Amire viszont felhívnám a figyelmet, az az ESPN liga, az abban érdekelteknek. Holnap nyitok ott egy fórumot, mert nekem nagyon nem tetszik,hogy NFL draft időszokban, amikor azzal még senki nem foglalkozik, gyorsan átnyomtak egy kamu cserét.Whiteside nagyon sima keeper, a másik oldal pedig csak olyan játékosokat kapott, akik mennek vissza a draftolandó játékosok közé majd. TOP15 játékos vs nagy semmi.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.05. 21:26:34

Lassan kezdődik az NBA fantasy szezon (na jó elég lassan), mock draft már aktív. :D

Remélhetőleg mindenki játszani fog, kanty elég inaktív fórumot tekintve és Brentwood Boars csapata meg nem tudom idén is tolja-e.

Részemről, amiket szerintem érdemes lenne átbeszélni az FA piac. :D Én nagyon támogatnám ha licitálós lenne a felvétel, volt már ilyen a fizetési sapkás ligánkban, nem emlékszem hogy gond lett volna vele. A mostani nekem a lehető legrosszabb :D De úgy összegezve is a gyengébb csapatoknak szerintem inkább hátrány, mert embert fel kell vegyél, hogy adott héten tudjál nyerni kategóriákat, viszont így akinek jó csapata van lehet csak párszor vesz fel embert és mindig elől van a listán. Lehet nullát is licitálni, szóval nem lenne ebből gond, de nagyobb piaci verseny lehetne az igazán jó FA-kért. Én minden évben a PO határon mozgok, eddig szerencsére mindig meg is volt a PO, de napi FA felvételek nélkül nem lett volna esélyem se. Na mindegy, érdemes lenne erről szavazni, szerintem ez kiegyenlítettebb hogy licitálni lehet. De tőlem visszaállíthatjuk a sima szabad vásárt is. :D Csak vicceltem, az se volt korrekt, az meg túlságosan nekem kedvezett meg még pár bagolynak.

Keeperekkel nekem továbbra is lennének ötleteim, mert így túlságosan rajta ül mindenki ezeken az embereken és talán kevesebb a cserepörgés is, van akinek a kezdetektől megvan keepere (nekem is Griffin egyébként) és cserélni sem lehet érte. Draftról meg ha kígyó a draft akkor kevésbé lehet ezeket kompenzálni, legalábbis az eddigi tapasztalatok ezt mutatják, hiszen évről-évre szinte ugyanazok a PO résztvevők, sőt még a sorrendek se nagyon változnak. Nyilván ez nem teljesen igaz, mert itt van neo, aki menny és pokol évről évre. :D De alapvetően a PO csapatok ugyanazok, kicsi a fluktuáció játékosok és sorrend tekintetében. Game-met "meggyőztem" hogy a fix draft sokkal nagyobb esélyt adhatna a gyengébben szereplőknek, tudom ezt tavaly leszavaztuk, érdemes lenne átgondolni, vagy alternatívát keresni. Szerintem ez is közre játszhat az ellaposodásban, mert tavaly már úgy éreztem nem volt az igazi, hogy kicsi a versenyhelyzet. Személyes vélemény, nem tudom ki hogy látja, szerintem vagy a keeperekkel kell kezdeni valamit vagy a draftot előnyösebbre alakítani a hátul végzőknek. A valóságban is a második körben is elől húznak a gyengék. :D Tudom ez fantasy stb, de főleg keeperben ahol kimegy a "nagyja", nincs akkor különbség hogy aki papíron hátrébb dratol egy körben az akkor hátrányt szenvedjen majd utána ráadásul a következőben elől draftol. Extrém esetben még jobb is, mert húzol egy ugyanolyat mint a másik 3/1-ben aztán 3/12 és 4/1-ben meg meg már "előnyben" vagy. Na mindegy, nem ragozom, tavaly végül is le lett szavazva, ötletelk hogyan lehetne jobb és kiegyenlítettebb a liga, remélem másnak is van véleménye és ötlete.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Xanthor
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2008.08.14. 20:35:10
Tartózkodási hely: Budakeszi/Bp.

2016.09.04. 20:43:21

A saját draftomról röviden:

1.kör: Antonio Brown
Számomra nem volt kérdés, hogy őt viszem, ha Big Ben nem lesz idén sérült simán a legjobb WR lesz.

2. Brandon Marshall
Nem nagyon céloztam meg idén a draftjaimban, de az öreg Fitzmagic-el idén is WR1 lehet, rosszabb nem lett a Jets offense.

3. Doug Martin
Mivel a kövi pickem nagyon későn volt, akartam egy RB-t vinni már azért. Winston csak jobb lesz idén, a Muscle Hamster kapott egy jó adag pénzt, most már talán el tud kezdeni szezonról szezonra teljesíteni.

4. Brandin Cooks
WR1 a Saints offense-ben, ami biztos jobb lesz, mint tavaly amit nem mellesleg az utolsó 9 meccsen 8 TD-vel fejezett be.

5. Latavius Murray
Tavaly a 4. legtöbbet volt a pályán a futók közül, idénre javult a Raiders O-line, illetve az egész offense tovább fejlődhet. Lehet a 3rd down munkát elveszti Washington miatt, de így is egy jó RB2.

6. Arian Foster
Mindenki tudja mire képes, ha egészséges (szóval szokásosan lesz 4 jó meccsem tőle idén aztán kaputt). Ez a ha a fő oka, hogy megbántam, ráadásul abban a szörnyű offenseben nem tudom mire lesz képes, még nem láttunk belőle szinte semmit.

7. Julian Edelman
Patriots drukkerként valamiért már nagyon éreztem a késztetést, hogy elvigyem, pedig nem szeretem fantasyban. Meglepődnék, ha mind a 16 meccsen játszani tudna. Van egy biztos alapja minden meccsen , de nála valahogy sose érzem azt a potenciált, hogy bármikor lehet egy 100+ yard 2 TD meccse, amit még az utolsó körös pickemnél is érzek.

8. Jeremy Langford
Első számú RB Forte távozásával és a rookie Howard eddig nem mutatott semmi olyat ami alapján Langfordnak veszélyben lenne a játékideje. Tavaly voltak nagyon jó meccsei és nagyon rosszak, bízok abban, hogy a Bears nem lesz olyan trágya, mint az előszezonban, akkor lehet RB2 is akár.

9. Tom Brady
Nem szokásom a homerkedés, de megint el kapott egy kicsit a láz. Egyszer volt nálam fantasyban, 2 éve, akkor 4 meccs után dobtam (igaz, Odell Beckham miatt, aki megnyerte nekem később a ligát) és akkor indult be. Ha így adódott, hogy ott van a 9. körben gondoltam most lehúzok vele egy évet. Azt a 4 meccset valahogy átvészelem, utána egy kipihent Brady szétszedi a ligát. :P

10. Marvin Jones
Első számú WR lesz a Lionsban, lehet rosszabb embertől is labdákat kapni azért, mint Stafford. Megatront kell pótolnia (na jó, ez azért így nem igaz, őt nyilván nem lehet), az előszezonban már mutatott szép dolgokat, 10. körben bőven jó value, az egyik legjobb pickem szerintem.

11. Gary Barnidge
Szerintem se fogja megismételni a tavalyi teljesítményét, de továbbra is a Browns egyik legjobb red zone célpontja és RG3 egész életképesen nézett ki eddig a Browns offenseben.

12. Tyrod Taylor
Kellett valami értelmes Brady pótlására az első 4 meccsre. Mivel nem terveztem alapból Brady-t draftolni nem néztem, hogy az első 4 meccsen kinek lenne a legjobb sorsolása, de Taylornak a futásai miatt van egy biztos alapja (tavaly az utolsó 5 meccsen 1-szer futott csak 45 yard alatt), így a nagyon [auto_cenzúra] meccsekből is tűrhető jön ki nála.

13. Rams DEF
Aaron Donald, Robert Quinn.. Nevekre az egyik legjobb D, csak az a szerencsétlen Fisher tegye már össze rendesen azt a csapatot és akkor a csillagos ég a határ (legalább fantasyban).

14. Brandon McManus
Ki is vágtam azóta, mert igazából hasonló vagy jobb kickert úgyis tudok szerválni majd szezonkezdet előtt és addig se foglalja a helyet, lehet raktározni.

15. Kevin White
Nagyon bízok a Bears offense-ben úgy néz ki, de ez a gyerek egy vadállat volt az egyetemen, tavaly semmit nem játszott sérülés miatt, de idén elszabadulhat Jeffery mellett. Chicago-ban azért már a Marshall-Jeffery páros is tudott nagyon is életképes lenni Cutler irányításával.

+1 Tajae Sharpe
Egyszerűen annyira jó dolgokat hallok róla a camp-ből, hogy nem bírtam nem behúzni. Mariota már tavaly is egész jó volt és a hírek szerint tömni fogja Sharpe-ot. Nem véletlenül cserélte el a Titans DGB-t.

Összességben elég jól sikerült szerintem a draft, minden poszton erősnek és mélynek érzem a csapatot, ott az a Foster, Edelman forduló volt, ami lehetett volna kicsit erősebb.
Azt sajnálom, hogy Lockett-ről és Moncrief-ről is pont lecsúsztam, minden draftomon célba vettem őket. Derrick Henry is pont 1 pick-el előttem ment ki, őt is szívesen eltáraztam volna, szerintem meccsek kérdése és ő lesz a kezdő RB a Titans-ben.


Holnap megpróbálok írni gyorsan a tiédről is Csabi. :wink:
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2016.09.03. 20:43:21

Valaki írna a draftomról? :) :D
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
mademan
Capitá del Barça
Hozzászólások: 552
Csatlakozott: 2004.10.14. 06:48:38
Tartózkodási hely: Dunaújváros, és Szeged

2016.09.01. 12:55:31

A tegnapi draftomról:

Elöljáróban annyit, hogy az 5. Pozicióból választottam,amit annyira nem szeretek. Úgy kalkuláltam hogy a top Wr-ekről lecsúszok, ezért a fő célom az volt, hogy a többi egységet top3-as játékosokkal töltsem fel. Ez természetesen nem jött össze...

1. Kör:
Prioritás: Rb1 (AP, gurley, elliot)
Aki lett: elliot
Van benne riziko, de nagyon tetszett amit a hawks ellen mutatott. Julio még nent volt, de a galcons miatt túl rizikosnak tartottam.

2. Kör:
Prioritás: rb2 (bell, charles, miller)
Aki lett: lacy
Bell volt a fő célpont de kiment, csakúgy mint a többi. Tavaly martin volt prove it évben az bejött, remélem lacy sem okoz csalódást idén.

3. Kör
Prioritás: qb (rodgers)
Aki lett: rodgers
nem szeretem az ilyen korai qb picket, de ragaszkodtam a taktikámhoz igy rámentem arod-ra. A packers könnyű sorsolása plusz a célpontok miatt remélem jó döntést hoztam.

4. Kör
Prioritás Wr (landry)
Aki lett: reed TE
Olsent akartam vinni a kövi körben te-nek de már most kiment csakúgy mint landry. Nem szeretem reed-et, de a posztján abszolút top3.

5. Kör
Prioritás: te (olsen)
Aki lett: benjamin WR
Mint ahogy az előbb irtam newton kedvenc célpontja már nem volt elérhető, igy rámentem a 2. Kedvencre. Tartottam tőle hogy a kövi körben, amikor tényleg húztam volna már nem lesz bent. Sérülèsből tér vissza, kicsit még rozsdásan mozgott, de van benne potenciál.

6. Kör
prioritás: wr (benjamin)
Aki lett: moncrief wr
benjamin már megvolt, igy rámentem luck reményeim szerint legtöbbet foglalkoztatott célpontjára. Hilton nyavajákkal küzd + meggyőző előszezon.

7. Kör
prioritás: rb3 (woodhead, d. Johnson)
Aki lett: d. Johnson
akartam elkapásokban jeleskedő rb-t is. Fafej már nem volt elérhető igy maradt ő. Akár milyen bizarul hangzik de bizom a browns fejlődésében.

8. Kör
prioritás: wr (t. Locket)
Aki lett: t. Locket
az első érzelmi alapon hozott döntésem. Tavaly is draftoltam, de mellőztem. Viszont amit év végén csinált amiatt az egyik legnagyobb sleeper a ligában. Lehet korai volt, de a következő körben már nem biztos hogy elérhető lett volna.

9. Kör
prioritás: def
Aki lett: big ben
rengeteg elérhető védelem volt mèg ezért felülirtam a tervem (lehet pechemre). Mindenestre az nem baj ha a 3B-ből egy nálam van + jó lesz cserealapnak.

10. Kör
prioritás: kicker
aki lett: snead wr
Ahogy nem volt defense rush ugy nem volt kicker rush sem, tehát vártam. Az elérhető wr-ek közül ő tünt a legjobbnak. Elözetesen nem terveztem kihúzni.

Innentől kezdve gyakorlatilag poszt szerinti bpa alapon húztam

11. Kör
M. Christe Rb (seahawks)
Jó lett volna henry-t megcsipni, de ő sem tűnt rossznak.

12. Kör
santos kicker

13. Kör
Bengals defense

14. Kör
cook te
igazi elkapó te rengeteg droppal, de az előszezonban jól dolgozott rodgers-szel.

15. Kör
weathon Wr
potenciális wr2 lehet a steelers-ben. Tavaly egy-egy meccsen már villantot.

Összefoglalva:
Top qb egység
workhorse kezdő rb-k + ki tudja
wr: több nagy potenciállal rendelkező igazi sleeperekből álló brigád! Klasszikusan a mennyiséggel pótolt minőség
Top te (ha nincs sérülés)
Jó rugó
megbizható védelem

igy láttam én. De természetensen a TI véleményeteket/értékeléseteket is szivesen fogadom. Bocsi az igénytelenségért mobilról irtam.
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.09.01. 00:38:01

PPR-ről valaki elemzés? Itt csak nyolcan vagyunk, egy kis összefoglalót várnék. :D Cumbeetól is akár, de mikor ő ír minden tizedik szót nem értek. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Avatar
Xanthor
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2008.08.14. 20:35:10
Tartózkodási hely: Budakeszi/Bp.

2016.08.31. 22:57:57

Sajna most nincs időm megírni a szokásos önelemzést, majd szombaton írok talán. Spoiler alert: Fostert nagyon megbántam már most. :D
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2016.08.31. 21:03:14

Draft van srácok és 3 emberre várunk még. Tessék felpörögni!
Avatar
Xanthor
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2008.08.14. 20:35:10
Tartózkodási hely: Budakeszi/Bp.

2016.08.31. 20:48:55

Emlékeztető, hogy 10 perc múlva NFL draft a sima ligában!
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2016.08.29. 20:08:23

Cumbee írta:Na lányok, fél óra múlva PPR Draft! Ne felejtsétek el.:D
Köszi itt is, hogy kitoltátok, pedig már felkészültem hoggy valami nyolcadig hétig sérültet bedraftol a gép az első körben. :D
Kép
Kép
Kép
Avatar
Cumbee
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2009.08.16. 17:11:11

2016.08.29. 20:01:58

Na lányok, fél óra múlva PPR Draft! Ne felejtsétek el.:D
mademan
Capitá del Barça
Hozzászólások: 552
Csatlakozott: 2004.10.14. 06:48:38
Tartózkodási hely: Dunaújváros, és Szeged

2016.08.29. 19:01:22

itt vagyok!
akkor szerda este 9:00
már alig várom...
:D
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Válasz küldése