Ernesto Valverde

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2017.11.23. 12:10:30

csakhogy van egy kis bibi ebben az okoskodásban....ez a meccs tegnap döntetlenre sikerült, de simán ki is kaphattunk volna!
Ennyi erővel simán nyerhettünk is volna, volt egy kapufánk és egy ziccerünk is. Nekik ezek közül egyik sem volt, ha jól emlékszem. Lehetőségeik voltak, de egyik sem volt kimondott gólhelyzet. Dybalának volt két veszélyes lövése, aztán nagyjából ennyi.

A csapat játékát illetően pedig addig nem picsogok, amíg jönnek az eredmények, viszont ha már a győzelmek sem fognak úgy jönni, mint eddig, akkor már tényleg jogos lesz a kritika.
Mondjuk szerintem Dembélével javulni fog a támadójáték, ő azért belemegy majd az 1v1-ekbe. Hátha ezáltal Suárez is hatékonyabb lesz...
Plusz szerintem ha Rakiticet kitennénk a kezdőből, azzal sem járnánk rosszul, simán jobb lenne a helyén SR vagy Paulinho. :roll: :)
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1390
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2017.11.23. 12:01:09

Én tökéletesen elégedett vagyok Valverde-vel eddig, még akkor is az leszek, ha esetleg a hétvégén nem tudunk 3 pontot elhozni Valencia-ból.
Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ugyan kitől vártok itt sokan szép futballt. :D Olyan játékosokkal, mint Rakitic, Paulinho, Gomes, Denis Suárez, Deulofeu, Paco, stb nem lehet szép futballt játszani. És én Suárezzel kapcsolatban is így vagyok. Ő képes volt mindig, váratlan, szép mozdulatokra a kapu előtt, amiből gól/gólpassz lett - viszont ha a rövid passzos, kombinatív fociról van szó, ő nem képes ebben csúcsformában sem úgy részt venni, mint régebben Villa, Pedro vagy Henry. Ő nem ilyen típusú csatár.
3 olyan játékosunk van a keretben, akikre ilyen szempontból számítani lehet: Busquets, Iniesta és persze Messi. Nem azt mondom, hogy a többiek haszontalan vagy rossz játékosok, mert pl. Paulinho vagy Rakitic szerepe nagyon is fontos a középpálya stabilitása szempontjából. Viszont ha a kombinatív játékról van szó, akkor az idei csapattól senki se várjon semmi "jót".
Valverde szerepe pedig óriási abból a szempontból, hogy nagyon helyesen felismerte, hogy ez a KERET relatíve gyenge és alkalmatlan a magas szintű kombinatív focira. Amire viszont alkalmas, azt a mester bőven ki is hozza a játékosokból. BL csoportelsőség már 1 meccsel a csoportkör vége előtt a Juventus előtt :!: bebiztosítva, a bajnokságban pedig 1. hely a szezon 1/3-nak letelte után (valenciai meccstől függetlenül) és legalább 7 pontos előny a legnagyobb rivális előtt.
A szezon elején lejátszott Bohóc-kupa kivételével pedig veretlen a csapat a bajnokságban és a BL-ben is, holott játszottunk Torinóban, az Atletico otthonában, Bilbao-ban, Lisszabonban. Ennél többet szerintem elvárni nem lehet a jelen körülmények között. =D>
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2017.11.23. 11:37:28

Mihu írta: Ezt én arra írtam, hogy Variatrix azt írta, hogy ő azért ül le a tv elé, hogy szép játékot lásson, ilyen szempontból az eredmény másodlagos.

Egyértelmű, hogy a kettő nem zárja ki egymást.
Viszont én azt is írtam hogy, én ilyen vagyok. Lehet furcsa, de részemről tényleg fontosabb a szép játék, az élvezhetőség, mint az eredményesség. Még akkor is ha nehéz elképzelni.

Más szemmel néznek emberek focit, más értékrenddel... Nyilván esetenként nehéz megérteni a másik álláspontját.

Valahol azért ez szórakoztató ipar is nem csak, sport.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2017.11.23. 11:21:12

visca el barca írta:
Mihu írta:Azt meg nem tudom elhinni, hogy valaki ha kiesünk a BL negyeddöntőben és harmadikok leszünk a bajnokságban, akkor elégedettebben fogja zárni a szezont, mert legalább szépen játszottunk, mint ha esetleg ilyen játékkal triplázunk...
ezt most kajak úgy írod mintha a szép játék egyenes következménye lenne az eredménytelenség... :D
Ezt én arra írtam, hogy Variatrix azt írta, hogy ő azért ül le a tv elé, hogy szép játékot lásson, ilyen szempontból az eredmény másodlagos.

Egyértelmű, hogy a kettő nem zárja ki egymást.
Kép
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2017.11.23. 10:45:14

Célfoci...Én már úgy vagyok vele, hogy egye fene, ha sikeres lesz így a csapat, és ez kell hogy idén elhozzunk egy BL-t és bajnokságot, akkor felőlem játszhatunk így idén.
Bennem is hiányérzet van, nem olyan meccseket játszunk amiket szívesen letöltök és megnézek még 2-szer, de ez van.

2010 és 2012 után szerintem bőven ki is járna egy olyan szezon, hogy nem túl szép játékkal, de sikerül feljutnunk a csúcsra.

A védekezést Valverde rendesen helyre rakta, ezért hatalmas pacsi. Ne felejtsük el, olyan stadionból jövünk, ahol tavaly simán megégtünk 3-0-ra és le lettünk focizva.
Ráadásul a Juventusnak volt egész meccsen kb 2 rendes lövése, ami szerintem egy ekkora ellenfél ellen dicséretes.

A támadás viszont láthatóan vissza esett, nem is csoda, elment Neymar, Dani Alves, a KP kreativitása évről évre csökken. Nem véletlen hogy Messinek vissza kell jönni, és Lajosnak bal szélre húzódni, persze ilyen téren falábú a Lajos, de ő eddig sem erről volt híres, hanem arról hogy kapu előtt megkapja, majd beverte mint ló a lónak(talán VEB szokta ezt mondani? :D ).
Tegnap nem emlékszem olyanokra, hogy kapu környékén megkapta, csak a bal szélen rohangálva.

Azért azt se felejtsük el, hogy egy nagyon potenciális veszélyforrás eltűnésével Suarezre sokkal jobban figyelhetnek a védők.

Elég megnézni az elmúlt évek pár támadását, tipikus példák:
1. Neymar megkapja, elviszi a kapu közelébe, majd lő/lepasszol :arrow: Neymar elment, ez felejtős
2. Alves és Messi/kp-s összejátszik a jobboson, és ebből alakul ki gólhelyzet, vagy beadja Suareznek/Neymarnak aki lő :arrow: Alves elment, Neymar szintén, Messi egyedül maradt, ez is felejtős
3. Messi viszi fel, és alakítja ki a helyzetet, amit vagy rálő, vagy lepasszol Neymarnak/Suareznek. :arrow: Egyedül ez a lehetőség maradt, de csak Suarezre vagy Albára kihegyezve, Messi meg nem csinálhat meg folyton mindent.

Ha ezeket megnézzük, nem túl fényes a helyzet.
Remélem Dembelé Neymar helyén fog játszani, akkor nagy hasznunkra lehet, és sokat adhat a csapatnak, ennek ellenére nagyon kéne még egy tényleg minőségi középpályás télen.


Azért meg külön pacsi Valverdének, hogy képes volt meglépni Messi pihentetését. =D>
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2017.11.23. 10:38:41

Mihu írta:Csak úgy tudnánk most is játszani, ha szépen, lassan, évente kicseréltük volna az alkotóelemeket fiatalabbakra.
Ez mondjuk szerintem nem igaz, Xavi elment 3 éve, és még csak hasonló karakter se jött, pedig igazoltunk azóta ha jól emlékszem 3 középpályást is. Szimplán nem olyan típusú játékosokba fektettünk be, akikkel jól lehet ezt a játékot játszani.

De a gyenge játékhoz az is hozzátartozik, hogy az elméletileg kezdő szélsőnk, aki 1v1-ekkel meghúzhatná a széleket, sérült, a középcsatárunk nincs formában, és sajna Messi se azt hozza hetek óta, mint szezon elején. Ennek ellenére azért az edző keze is benne van a dologban bőven szerintem, szezon elején tök ugyanezzel a kerettel lényegesen élvezhetőbb meccseket játszottunk. Valverde nagyon ráfeküdt a stabilitásra, ami az eredményeket hozza, a játékot egyelőre nem nagyon. Azért nem véletlen, hogy Busi is pl megemlítette nemrég, hogy játékban javulnunk kell még.. És attól még, hogy javulnánk játékban, nem feltétlen kéne az eredményességben visszaesnünk szerintem, láttunk már rá példát néhányszor.
Tromort77 írta:Már csak abba gondojatok bele, hogy mennyivel más lehetne a csapat játéka egy csúcson lévő Iniestaval.
Hát még ha a másik oldalon levő középpályás is jól játszana.. :^o
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2017.11.23. 10:36:43

Mihu írta:Azt meg nem tudom elhinni, hogy valaki ha kiesünk a BL negyeddöntőben és harmadikok leszünk a bajnokságban, akkor elégedettebben fogja zárni a szezont, mert legalább szépen játszottunk, mint ha esetleg ilyen játékkal triplázunk...
ezt most kajak úgy írod mintha a szép játék egyenes következménye lenne az eredménytelenség... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2017.11.23. 10:18:58

mess2009 írta: csakhogy van egy kis bibi ebben az okoskodásban....ez a meccs tegnap döntetlenre sikerült, de simán ki is kaphattunk volna!
én nem öncélú szép játékot várok, hanem egy színvonalas erőt sugárzó játékot, amiben benne van, hogy jók - alkalmasint jobbak vagyunk egy-egy találkozón.
egyszerűen nem tudok szabadulni attól a látomástól, hogy ez a "lufi" egyszer csak kipukkan...
persze lehet ez csak egy egyszerű kishitűség.....
Nem szoktam okoskodni...véleményt szoktam leírni, szerintem az nem ugyan az...

Nem érzem teljesen fair-nek azt a kijelentést, hogy simán ki is kaphattunk volna, mert meg kellene említeni azt is, hogy simán nyerhettünk volna...Volt ugyanis egy kapufánk és egy Digne ajtó-ablak ziccerünk. A Juvénak sem volt sokkal több nagy helyzete, sőt...

Szerintem meg az az öncélú, hogy ha egy szurkoló minden áron azt várja el a csapattól, hogy úgy játsszon, hogy ő jól érezze magát. Reálisan kellene nézni a dolgokat és látni azt, hogy ettől a kerettől már nem lehet elvárni azt, hogy mindenkit a földbe döngöljön:

:arrow: Nincs már Xavi, akiből 20 évente születik egy.
:arrow: Iniesta akár tetszik, akár nem, megöregedett
:arrow: Nincs Dani Alves, akinek szintén egyedülálló volt a kémiája Messivel :arrow: pótolhatatlan
:arrow: Nincs Neymar, aki akármennyire antipatikus, Ronaldinho óta az első és egyetlen olyan világklasszis, aki szambával érte el ezt a szintet :arrow: pótolhatatlan

Amint látható, nem az történt, hogy visszavonultak vagy elmentek középszer játékosok, hanem olyanok, akik olyat tettek a Barcával, ami pótolhatatlan.

Ennek tükrében a jelenlegi kerettől elvárni azt, hogy szépen játsszon, az .... mindegy...

Csak úgy tudnánk most is játszani, ha szépen, lassan, évente kicseréltük volna az alkotóelemeket fiatalabbakra. De gondoljunk bele, hogy mi lett volna, ha egy csúcson lévő Dani Alvest vagy Xavit lecseréltünk volna egy fiatalabb Jóska Pistára, mert Pistát most lehet megszerezni, Xavi meg úgyis kiöregedik 2-3 év múlva, de akkor meg Pistát már nem biztos, hogy meg tudjuk venni. Hát szerintem a szurkolók felgyújtották volna a Camp Nou-t.

Azt akarom ezzel mondani, hogy a szép játék és annak felelősei ki lettek maxolva, ameddig lehetett. Ezt tudtuk előre, hogy itt egyszer be fog következni az, hogy 2-3-4 éven belül majdnem teljes kezdő csere és gyökeres játék változás lesz, mert A Nagy csapat kb. egyszerre fog kiöregedni/kiégni.

Ja és a játékunkat, akár a tegnapit is egy Chelsea-Inter duóhoz hasonlítani szerintem továbbra is elég erős túlzás...

VEB:

Denilson meg Joaquin is gyönyörűen játszott. Denilson még szebben, mint Neymar...mégis kb. akkora különbség volt a pályafutásukban, mint a Barca-Betis viszonylat...

Továbbá Bilbao-ban nem ég a város, ha a csapat lemarad az EL helyekről...el tudod képzelni mi lenne, ha a Barca lemaradna a BL-ről? Én nem nagyon...

Azt meg nem tudom elhinni, hogy valaki ha kiesünk a BL negyeddöntőben és harmadikok leszünk a bajnokságban, akkor elégedettebben fogja zárni a szezont, mert legalább szépen játszottunk, mint ha esetleg ilyen játékkal triplázunk...
Kép
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2017.11.23. 10:02:06

akik a "gyenge" keretre fogják ezt a játékot, azok magyarázzák mér nekem el, hogy lehet az, hogy a bilbao ennél jóval gyengébb kerettel konkrétan szebb focit játszott.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2017.11.23. 08:44:20

Kezeljétek már a helyén a valóságot. Messin kívül senki nem tud gólt lőni. Azért ehhez képest nem gyengén jól állunk. Suérez továbbra is megye szintű szezont produkál, más csatárunk meg nincs is. Pacot nem említem, Dulifuli meg hozza a szokásos semmit, bár mostmár legalább nem arc a srác, hanem emós (nem láttam még idén örülni).
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2017.11.23. 08:35:10

Mihu írta:Nem igazán értem ezt a hetek óta tartó siránkozást sem a katalán sajtó, sem az EuroBarca részéről.

Valóban nem olyan a játékunk, mint volt Pep alatt vagy 15-ben, de a keretet se lehet összehasonlítani azokkal. Nekem nagyon tetszik az, hogy idén szinte minden meccsen okosan játszunk, ha úgy tetszik, célfocit játszunk. Tegnap például nem kellett megszakadni azért, hogy nyerjünk, tökéletes volt az X is és a csapat ennek szellemében lépett pályára. Lehetett pihentetni 3 fix kezdő játékosunkat és a csapatnak se kellett meghalni a pályán. Ez még a szezon hátralevő részében kifizetődő lehet.

azt sosem fogadnám el a csapattól, hogy úgy menjen ki a pályára, mint az Inter és a Chelsea l lennénk pariban...Melyik a jobb?
csakhogy van egy kis bibi ebben az okoskodásban....ez a meccs tegnap döntetlenre sikerült, de simán ki is kaphattunk volna!
én nem öncélú szép játékot várok, hanem egy színvonalas erőt sugárzó játékot, amiben benne van, hogy jók - alkalmasint jobbak vagyunk egy-egy találkozón.
egyszerűen nem tudok szabadulni attól a látomástól, hogy ez a "lufi" egyszer csak kipukkan...
persze lehet ez csak egy egyszerű kishitűség.....
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2017.11.23. 08:34:45

Kicsit túltoljátok ezt a célfoci témát. Stabilan védekeztünk, de szerintem kevésbé ültünk rá a 0-0-ra, mint a Juve, pedig nekik kellett volna mérgezett egérként menniük. A cseréket is annak tudom be, hogy a 2. félidőben gyors szélsőkkel (Alba, Messi) akarta szétfuttatni a fáradt védelmet, és megnyerni a meccset. Ha Digne berúgja a ziccert, vagy Paulinho fejese beakad a keresztléc alá és 0-2-re nyerünk, Valverdéről ma már lenne 20 cikk a neten, hogy kivételes képességű edzőzseniként elverte a BL-döntős Juventust Torinóban.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2017.11.23. 08:12:10

Mihu írta:Nem igazán értem ezt a hetek óta tartó siránkozást sem a katalán sajtó, sem az EuroBarca részéről.
Pedig igen egyszerű!
Én azért ülök le mecset nézni hogy szórakozzak, ilyen esetben az eredmény másodlagos, mert én nem kapok prémiumot azért hogy ezt a meccset végig szenvedtem.

Soha nem fogom megérteni az eredménycentrikusságot egy szurkolónál, és hogy a kupa elégít ki valakit, nem az hogy élvezhető focit játszik a csapata.

Persze többfélék vagyunk szóval egyszer biztos el fogom tudni ezt fogadni. Én lassan ott tartok hogy jobban élveztem az LE alatti szenvedést, mert ha nyertünk legalább szépen nyertünk.

A tegnapi meccs nekem már egy taktikus: Chelsea, Inter meccshez hasonlított.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Res
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2014.08.06. 15:39:22

2017.11.23. 08:04:03

Zozzy 5 írta:bennem kettős érzések vannak...
Dettó. Ugyanezeket gondolom én.
Plusz az új "érkezőkön" kívül talán még abban is bízhatunk, hogy van még a mostani csapaton belül is aki javulhat önmagához képest (ld. Suarez csak javulni tud..., Semedoban is látok potenciált).
Ez a meccs megint nem a támadóinkról szólt, de igazságtalanok vagyunk ha fikázzuk a csapatot, mert:
- Umtiti például tegnap is zseniális volt. Talán egy hibájára emlékszem az egész meccset figyelembe véve...
- A Rakitic, Iniesta és Busquets is kifejezetten jól nyomták. Összességében mondhatjuk, hogy kontrolláltuk a meccset idegenben egy Juve ellen.
- Tegnap egyes Juve próbálkozásoknál öröm volt nézni, ahogy védekeztünk.

Én is abban bízom, hogy ez a ronda játék tudatos Valverde részéről.
Elmúltak már azok az idők, amikor egy ilyen szintű csapatot is gond nélkül elkalapáltunk hazai pályán.
Ez a keret nem alkalmas a megszokott 4-3-3-ra, ha azt próbáltuk volna játszani valószínűleg kapunk egy sima hármast megint...
Avatar
Mihu
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4091
Csatlakozott: 2005.02.12. 21:35:42
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

2017.11.23. 07:59:12

Nem igazán értem ezt a hetek óta tartó siránkozást sem a katalán sajtó, sem az EuroBarca részéről.

Valóban nem olyan a játékunk, mint volt Pep alatt vagy 15-ben, de a keretet se lehet összehasonlítani azokkal. Nekem nagyon tetszik az, hogy idén szinte minden meccsen okosan játszunk, ha úgy tetszik, célfocit játszunk. Tegnap például nem kellett megszakadni azért, hogy nyerjünk, tökéletes volt az X is és a csapat ennek szellemében lépett pályára. Lehetett pihentetni 3 fix kezdő játékosunkat és a csapatnak se kellett meghalni a pályán. Ez még a szezon hátralevő részében kifizetődő lehet.

Engem korábban is zavart, hogy minden meccsen megpróbáltak 3-4-5 gólt rúgni, meg meghalni a szépségben, miközben lehetett volna pihentetni a sztárokat, kezdőket és elég lett volna egy szűkös győzelem, vagy döntetlen.

Továbbá ez a játék amit idén tolunk, csak a 2008-12 és 2015-ös játék tükrében szúrhatja az ember szemét, amúgy véleményem szerint tökre emészthető kategória. Félreértés ne essék, azt sosem fogadnám el a csapattól, hogy úgy menjen ki a pályára, mint az Inter és a Chelsea anno ellenünk...de ez a mostani játék szerintem köszönő viszonyban nincs ezekkel...

A keret már nem a régi, nincsenek benne olyanok, akik szemkápráztatóan tolnák a bugit, így meg tudom érteni Ernőbá'-t, hogy inkább a stabilitásra helyezi a hangsúlyt, mert ha ezekkel az emberekkel szép focit akarna tolni minden áron, akkor a bajnokságban valahol a Reallal lennénk pariban...Melyik a jobb?
Kép
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2017.11.23. 07:48:37

Aki Neymar távozása és Dembele sérülése után ettől a kerettől látványos támadó focit vár, az nem tudja, mit beszél. Rásadásul az elhúzódó Messi-ügy se használ a támadó játéknak. Valverde kihozta a maximális eredményt ebből a "nyersanyagból". Ha ennék többre kap "rendelést", akkor vele konzultálva a feltételeket is meg kell teremteni hozzá!
Avatar
JimmyJump
Jugador del Barça
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2016.12.08. 11:59:14

2017.11.23. 07:45:51

Engem mindig is bosszantott, hogy ez a csapat csak jó játékkal tud nyerni, kis túlzással az utóbbi 10-12 évben vagy lefociztunk mindenkit és nyertünk, vagy látványosan szenvedtünk és kaptuk a kiütéseket. Most először lehet azt érezni, hogy nem feltétlenül kell tízszer annyit passzolni és kétszer gyorsabban játszani mint az ellenfél, nem kell a csatároknak öt védőn átmenni és a gólvonalig cselezni ahhoz, hogy megnyerjünk egy meccset. Nekem ez nagyon megnyugtató érzés, annyiszor szaladtunk már bele önként a késbe, annyiszor nyertek kupát olyan csapatok, akik semmivel nem voltak jobbak nálunk, emiatt én most el tudom fogadni ezt a helyzetet. A szórakoztató faktor persze hiányzik, de azt gondolom, hogy egy jó formában lévő Messi-Iniesta-Dembelé trió ilyen szempontból is ki tud majd szolgálni minket.
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2017.11.23. 07:44:26

Szerintem is a kerethez igazítja a focit. Átlátta, hogy mi az amivel versenyben tudja tartani a csapatot és ezen nem, vagy ritkán változtat. Tegnap Messi játszatása sem volt indokolt, mert pont abban az időszakban cserélte be, amikor a Juve alig, vagy egyáltalán nem tudott átjönni a félpályán és elég erősen presszionáltunk. Tegnap az a 10-15 perc volt az, amikor látszott, hogy van más opciója is a csapat számára, csak a végjáték az, amin javulni kellene. Lehet ezért hozta be Leót és Albát. Türelemre van szükség, mert majd jönni fog a játék is.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Zozzy 5
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8563
Csatlakozott: 2006.11.04. 10:20:50
Tartózkodási hely: Debrecen

2017.11.23. 07:19:16

bennem kettős érzések vannak. egyrészt nekem nagyon adja h ennyire stabilak vagyunk és tudunk célfocit játszani. tegnap például tök jó volt látni, amikor úgy tömörültünk be a 16osunk előtt, ahogy régebben ellenünk mindenki, és a juve semmit nem tudott csinálni. üdítő látni, hogy mindenki védekezik a csapatból. másrészt viszont azt fájdalmas volt nézni, hogy senki nincs Messin kívül, aki 1-1 ellenit tudna nyerni, például az h Deulofeu szélső támadóként oldalra meg hátra tudta csak passzolni a labdát, elég kemény volt.

nem tudom h ez a mostani nagyon hangsúlyozottan célfutball a keret gyenge állapotának tudható-e be, amihez igazítja Valverde a játékot, vagy ő egyébként is nagyon ilyen. én azért bízok benne, hogy ha lesz majd egy normális igazolás a középpályára meg Dembelé is visszatér, akkor mást fognak bemutatni a srácok.
Avatar
TripleH
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2268
Csatlakozott: 2014.09.01. 10:55:15

2017.11.23. 07:05:08

Nagyon sok szurkoló szemét szúrhatja, hogy nem játszunk űrfocit, ezt teljesen meg is értem, de azért azt ne felejtsük el, hogy akiben benne van a remény, hogy segíthet ezen (mellette még ki sincs igazából forrva) az jelenleg sérült. Mellette van egy olyan középpályánk, akiknek ha tetszik ha nem, ez a jelenlegi taktika az amivel a lehető legtöbbet el lehet érni. Én is nagyon szeretném, ha újra szórakoztatóan játszanánk, de ahhoz kell vérfessítés, addig pedig muszáj eredmény orientáltan játszani.
knor
Jugador del Barça
Hozzászólások: 193
Csatlakozott: 2007.02.04. 23:33:29

2017.11.23. 06:24:03

Fordítva ül mindenki a lovon. Azért egy Barca Messivel, Suarezzel, Inivel, hat meccs óta nem vezet egy normàlis támadást és nézhetettlen 'mit is' ? játszik, na ez elfogadhatatlan. A Valenciában jobb játékosok vannak? Ők mégis szép focit tólnak. Meccset azért kell nézni hogy jól szórakozz nem szenvedni akarsz. Nem lehet mindig jól játszani, de hogy soha, az durva.
Tromort77

2017.11.23. 02:53:27

Ha nincs szép foci azt pont nem az ő számlájára írnám. Abból főz amihez van alapanyaga. Vannak hiányosságok a játékban, de megkérdőjelezhetetlenül eredményes eddig a csapat és erőnlétileg is bírják a játékosok ami sokszor okozott gondot. Egy-két játékos pedig abszolút csúcson van nála. Gondolok itt Ter Stegenre, Umtitire vagy éppen Albara aki szépen lassan vissza nyerte az önbizalmát. Semedo-t és Paulinho-t pedig kifejezetten jól építi be.

Iniestát pótolni kell. Már csak abba gondojatok bele, hogy mennyivel más lehetne a csapat játéka egy csúcson lévő Iniestaval. De sajnos már közel sincs a csúcshoz. Képes villantani de hosszútávon már kevés. Vagy akkor ott van Suarez minősíthetetlen játéka. Ez nem Valverde alatt kezdődött. Egy tavaly előtti Suarezzel egészen más lenne a leányzó fekvése. De ehhez a játékosállományhoz képest és Neymar kiválásához képest még egységesebb a csapat. Amennyiben a jövőben építgetheti a saját keretét szerintem sokkal "szebb" focira is képes lesz a csapat. Elég menézni az előszezont és a letámadást, sokszor kisérletezett vele és jól is működött az egész pályás letámadás, viszont fizikailag nem lehet bírni. Ugyanakkor szerintem tavasszal sok olyan elem vissza fog jönni a játékba ami most nem jellemző. Tovább megyek, régen amikor a csúcsra járatott gépezetek befuccsoltak egy-egy bunker csapat ellen és kontrákból nyeltük a gólokat akkor mindig azon ment itt a sírás, hogy legyen már egy olyan edzőnk aki tud alkalmazkodni illetve reagálni az ellenfelek taktikáira. Jelenleg egy ilyen edzőnk van. Nem minden elképzelése válik be, de rendre jól méri fel az ellenfeleket és jó használja ki a keret adta lehetőségeket. Ha kell, tudunk dominálni, ha pedig nem, akkor nem futunk a meccs után, hanem van több opciónk.

De a játékos állományra kitérve, például ott van Paulinho, én nagyon bíztam benne mert sokat láttam a válogatottban és tudtam, hogy mire képes és, hogy beválhat. Ugyanakkor egy Juve ellen azért kiütköztek sokszor az ő hiányosságai is. Hiányzik a kreativitás a középpályából, előről pedig a lendület. Ezért kellene egy olyan középpályás aki képes mozgatni az egész csapatot. Az, hogy nincsenek ilyen emberei az nem az ő hibája, ugyanis nem ő a felelős az igazolásokért. Ha idén "csak" egy kupát nyernénk akkor is biztos lennék benne, hogy jövőre sokkal fajsúlyosabb lenne a véleménye az igazolások terén. Szóval szerintem csak hagyni kell dolgozni. Nekem pedig tetszik, hogy ilyen nyugodtság van körülötte és a csapat körül.

Ami nekem megint kicsit érthetetlen itt a fórumon az-az, hogy olyan emberek akik foglalkoznak a focival, szeretik és értenek is hozzá szenvedélyből azok Guardiola féle berobbanást várnak az első perctől kezdve. Pont nekünk szurkolóknak kellene jobban átlátnunk, hogy mennyire nehéz helyzetben van Valverde például mert Iniesta-k nem teremnek csak úgy például. Illetve én is szerettem azt a mentalitást, hogy a Barcelona mindenhová nyerni megy. Ugyanakkor ez már nem realitás. Nem vagyunk a világ tetején. A világ elitjében vagyunk mint 4-5 másik csapat. Baromi szoros a mezőny és nem Novemberben kell megváltani a világot. Amennyiben semmit nem fejlődne a játék a szezon végéig úgy jogosnak érezném a kritikát. De Novemberben rendes keret építési lehetőség nélkül ez nonszensz számomra. De hozzáteszem ez csak az én mércém szerint.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2017.11.23. 00:32:31

Egy Real BL dupla kellett ahhoz, hogy nálunk bevállaljanak egy olyan projektet ahol az eredményesség az első bármi áron. A meccseink nagy része botrányosan unalmas (nyilván Neymar távozása is betett), de ha év végén kupákat hozunk akkor megérte "szenvedni."
Ha nem, azonnal mennie kell, bár reálisan nézve ezt a bajnokságot már valószínűleg nem fogjuk elbukni, ami már elég egy következő éves maradáshoz.

2004ig visszamenve bármelyik szezonban látványosabb, offenzívabb focit toltunk mint idén. Ezt még sokáig kell rágni, hogy emészthető legyen bár bízom abban hogy veszünk 2-3 ügyes játékost és akkor lehet szórakozni is. De azokat nem télen fogjuk megszerezni, úgyhogy "hosszú" szezon elé nézünk.

Nem sírok, a múltkor is megvédtem ezt a dolgot. A szuperkupa meccsek után elég hülye rémképek voltak előttem, bármikor aláírtam volna a mostani helyzetünket, de ettől a tény még tény marad hogy ez nem közönségcsalogató foci, és azért ha valahol nem csak az eredmény de a szórakozás is természetes elvárás, az Barcelona-.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2017.11.19. 11:06:06

Normandia írta: Ez egy kicsit zavaros. Amennyiben ő kéri, akkor csak tudja, hogy hová? Nem?
Nem az ő kérése a döntő, hanem hogy Roberték mit főznek ki és mit szabotálnak el. Ezért kell Valverdenek mindig abból főznie, ami éppen rendelkezésére áll. El is hárítja az ennél távolabbra vonatkozó kérdéseket.
Avatar
Normandia
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2502
Csatlakozott: 2013.01.02. 10:56:24
Tartózkodási hely: Sátoraljaújhely

2017.11.11. 13:16:29

Samper írta:A jelenlegi helyzetben Valverdenek teljesen igaza van: a védekezésre helyezi a hangsúlyt és arra, hogy a konkrét összeállítástól függetlenül mindig legyen csapata. Úgy építkezni se lehet, ha nem tudja, kikre számíthat hosszabb távon és milyen posztra hozzák azt a játékost, akit ő kér.
Ez egy kicsit zavaros. Amennyiben ő kéri, akkor csak tudja, hogy hová? Nem?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Válasz küldése