Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül

Szerinted a selejtezősorozatban Magyarország:

Megnyeri a csoportját
13
72%
Második helyen Szerbia mögött végez
4
22%
Csak a harmadik hely jön össze
1
6%
Teljes csalódás lesz.
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma: 18
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2018.03.25. 12:14:17

Nero. írta:De egyébként mi vesz rá valakit hogy egy ilyen ultra csoporthoz tartozzon és a szabadidejét rendszeres anyázással, rongálással és balhéval töltse?
Az ultra nem egyenlő a huligánnal.

A huligánokat én is inkább kilőném valahova (bár ha csak egymás között bohóckodnak akkor egészségükre).
Az ultráknak meg ez egy ugyanolyan hobbi, mint másnak pl. a festészet vagy a foci.
Ezek nem ártanak senkinek, sőt, én még nem hallottam játékost, aki arra panaszkodott, hogy túl hangosan bíztatják őket, túl ronda volt a napi koreo vagy a töke kivan a görögtűzzel.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2018.03.25. 11:58:05

Nero. írta:De egyébként mi vesz rá valakit hogy egy ilyen ultra csoporthoz tartozzon és a szabadidejét rendszeres anyázással, rongálással és balhéval töltse?
Nekem ebből a hvg cikkből is az jön le hogy ezeknek igazából mindegy, az élő fába is belekötnek ha kell.
Van aki a feszültséget ott ereszti ki, és nem azért veszi meg a belépőt, hogy ülljön, mint a tv előtt.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.03.25. 11:45:23

De egyébként mi vesz rá valakit hogy egy ilyen ultra csoporthoz tartozzon és a szabadidejét rendszeres anyázással, rongálással és balhéval töltse?
Nekem ebből a hvg cikkből is az jön le hogy ezeknek igazából mindegy, az élő fába is belekötnek ha kell.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2018.03.25. 10:49:42

Te biztos az 1990-es, 2000-es évekről beszélsz, ami az ultramozgalom fénykora volt hazánkban? :D Akkor nem 20, hanem 100 csapatnak volt szervezett szurkolói tábora, akár több ezer emberrel is adott esetben, heti szinten voltak komoly balhék, és a huligánok sem az erdőbe jártak boxolni, mint most. Hogy mást ne mondjak, 2001-ben például egy nyíregyházi vendégjáték alkalmával a miskolciak szétverték a taktaharkányi vasútállomást és a tarcali cigánysort, természetesen erősen rasszista jelszavak kíséretében. És a rendőrség végül senkit sem tartóztatott le. Ne érts félre, nem az erőszakot propagálom, csak érzékeltetni szeretném, hogy az merőben más világ volt. Demokratikusabb lelátó? Aki ekkoriban nem tartotta tiszteletben a vezetők szavát, az nem szóbeli megrovást kapott, hanem minimum néhány pofont. Ha fradista vagy, akkor gondolom nem kell bemutatni Hypós Ferit sem, a leghírhedtebb magyar futballhuligánt. De ha fel kell idéznem magamban néhány Fradi-Újpest balhét, akkor is az említett két évtized jut eszembe elsőként... Itt van egy jó cikk a Fradiról, lehet csemegézni: http://hvg.hu/sport/2009_11_02_fradi_39 ... et_evtized" target="_blank
És akkor mérlegre lehet tenni, hogy az elmúlt néhány évben hány ilyen ügy volt.

"még nem a szervezett csoportok határozták meg, hogy mit szabad és mit nem"
Hát persze. :D Ugyanaz ment, mint most. Ha közéjük ültél, vállaltad a kötelezettségeidet. Ha nem közéjük ültél, a kutya sem foglalkozott azzal, hogy mit csinálsz.
Kép
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1012
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2018.03.25. 10:20:46

Veidt_madridista írta:
brazilfan írta: Szerintem az emberek többsége a meccset akarja nézni, és nem a kötelező koreográfiára mozogni.
Aki csak nézni akarja a meccset, esetleg a saját módján szeretne szurkolni, az ne vásároljon jegyet az ultrák szektorába. Mivel évi néhány válogatott mérkőzést leszámítva a magyar stadionok csak álmodoznak a telt házról, igazán nem lehet probléma az, hogy "máshová már nem volt szabad jegy". És megfordítva, aki az ultrák szektorába megy, az legyen hajlandó vállalni az ezzel járó kötelezettségeket, mint hogy megadja a tiszteletet a szurkolást irányító csoportnak. Őszintén nem értem, hogy mi olyan bonyolult ebben. Lehet itt Balkánozni, meg puffogtatni a "Nyugaton már megoldották" típusú frázisokat, de ez a világon mindenhol így működik.
Igazad van, ebben nincs semmi bonyolult. Olyan egyszerű, mint a faék vagy a kőbalta.
Nem vagyunk egyformák, én például nem izgulok fel a görögtüzek látványától, a szurkolói egyenruhától vagy a rigmusoktól. Tudomásul veszem, hogy az idő eljárt felettem, és ígérem, hogy be nem teszem a lábam az ultrák szektorába.
Régebben ez nem így volt, simán beülhettem a 2. szektorba, ha a Fradi a Springer-szobor felé támadott, és szünetben átsétálhattam a Nagyvárad tér felőli részre, senki nem vont kérdőre, hogy van-e rá külön engedélyem. Sokkal színesebb, demokratikusabb, derűsebb volt a lelátó, még nem a szervezett csoportok határozták meg, hogy mit szabad és mit nem.
És voltak jópofa sztorik, egy tévéstáb meginterjúvolta a B-közép szurkolóit, és voltak köztük, akik nemcsak az összeállítást nem tudták elmondani, de az orruk előtt zajló meccsből sem tudtak felidézni egyetlen mozzanatot sem.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.03.24. 23:05:39

hajnesz írta:Igazából még az az érdekes a számomra, hogy ilyen ekkora országok válogatottjai miért akarnak mindenáron támadófocit játszani? Ahogy csababarca emlitette, Dárdai időben kiszállt, viszont ő volt amióta én focit nézek az első olyan edző, aki beismerte, hogy szrból nem lehet várat épiteni, és egy defenziv csapattal ért el eredményt (nekem pl ez igenis eredménynek számit).
szerény képességű csapattól nálam is, de a barcánál dühít ha így játszunk, mert nálunk megvannak az emberek arra hogy jó és egyben eredményes focit játszunk (támadót).

ehhez viszont, amit Dárdai játszatott, akarat és küzdeni tudás kell, koszosnak kell lenni a meznek meccs végére.
a mai csapatban senki nem akar küzdeni, akarattal komoly bajok vannak.
egyébként én is azt mondom, nem kell itt jogázni, álljunk vissza, 4 védő, 5 kp, középső 3 sokat futó, erős, ütközni képes emberke, két szélen lehet olyan aki gyors is, és van benne támadókedv, elől meg egy ék és csókolom.

így is necces lenne még a kicsik elleni meccs, de több siker lenne.
az a baj, hogy a 3 kulcsposzt a 3 belső kp nagyon nincs meg. max Kleinheisler aki akar küzdeni, Elek hiába akar, ő járás szintű játékos.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2018.03.24. 22:44:31

Igazából még az az érdekes a számomra, hogy ilyen ekkora országok válogatottjai miért akarnak mindenáron támadófocit játszani? Ahogy csababarca emlitette, Dárdai időben kiszállt, viszont ő volt amióta én focit nézek az első olyan edző, aki beismerte, hogy szrból nem lehet várat épiteni, és egy defenziv csapattal ért el eredményt (nekem pl ez igenis eredménynek számit).
Jó taktikával, max 1-2 labdaügyesebb játékossal (akinek megy az átadás meg a hasonló extrák, meg 8 brusztolósabb, harcos emberrel simán lehetne 1-0ra játszani, ahogy Dárdai tette. Az ilyen Pátkai,Ugrai, meg hasonló (egyelőre) megyei zsonglőröket el kell felejteni, mert nemzetközi szinten baromi kevesek. Dzsudzsákot nem a teljesitménye miatt nem emlitem, hanem mert az sajnos nem reális, hogy ő ne játsszon. Nikoval meg nem teljesitménybeli problémák vannak szerintem, hanem neki egy ilyen válogatottban nincs helye(játszós csapatokban tudná kamatoztatni az erényeit).
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.03.24. 22:08:09

brazilfan írta:
A kelet-közép-európai futball már nem képes kimagasló képességű játékosokat kinevelni, ma tényleg csak az említett horvátok és Lewandowski mondható sztárnak.
Ma nemcsak nálunk nem születnek ilyenek, hanem a román futball sem képes felmutatni a kilencvenes évekbeliekhez hasonló spílereket, és a cseh és a szerb fociból is eltűntek a Nedved-, Poborski-, Mijatovic-, Savicevic-szintű klasszisok.
ha végig olvastad volna amit írtam, akkor értenéd miről beszéltem, mert az köszönőviszonyban sincs ezzel.
ha nem akarod átfutni újra, akkor leírom röviden:
nem sztárokról beszéltem, akiket írtam nem kimagasló játékosok (szerbeket-horvátokat bele se vettem direkt), hanem olyan játékosok, akik hétről hétre a top 5 bajnokságban szerepelnek.
Mi kit adunk ezekbe a bajnokságokba?
senkit.

Nem azt várom, hogy kimagasló képességű játékosokat adjunk, de egy német, francia, spanyol középcsapatba illene odakeveredni valakiknek, ha a válogatottól is akarunk látni eredményt.
Hogy ez miért nincs, annak leírtam szintén az okait.

amíg kényelmesebb itthon egy fradiban havi 5-6 milliót keresni a nulla teljesítményre, mellé Q7-es meg rakparton lakás, addig itt nem lesz semmi előrelépés.

a játékosok felelőssége mellett pedig az utánpótlás képzésben tapasztalható eszetlenség a másik kulcs. nézzétek meg kik az edzők, levitézlett, párszoros válogatott, vagy még annyisem játékosok. mert "focista" karrierjük végén kell a meló, ez a legegyszerűbb. odaadják ezeknek a kóklereknek az U7-U17es csapatokat, el is cseszik a gyerekek tehetségét.

alapokról kellene felépíteni az egészet.

jól mondta Vranjes, válogatott összetartásra úgy kap játékosokat a kluboktól, hogy erőnlétbeli és képességbeli hiányosságaik vannak. valószínűleg fociban is ez van. így meg jöhetne ide Klopp, vagy Pep, vagy Ancelotti, ugyanezeket látná ő is, és nem tudna mit tenni.
Hozták ezt a belgát, nulla eredményekkel, nyilván semmi koncepciója nincs az utánpótlásra nézve, felmarkolja az évi 100plusz millióját aztán ennyi a dolga.

Dárdai látta a problémát, nem véletlen nem adta tovább a nevét ehhez az egészhez, és nem véletlen gondolkodnak a gyerekei, hogy német válogatott a cél.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2018.03.24. 20:49:42

brazilfan írta:


A kelet-közép-európai futball már nem képes kimagasló képességű játékosokat kinevelni, ma tényleg csak az említett horvátok és Lewandowski mondható sztárnak.
Ma nemcsak nálunk nem születnek ilyenek, hanem a román futball sem képes felmutatni a kilencvenes évekbeliekhez hasonló spílereket, és a cseh és a szerb fociból is eltűntek a Nedved-, Poborski-, Mijatovic-, Savicevic-szintű klasszisok.
Ezzel maximálisan nem èrtek egyet. Matić,Ivanović,Žigić,Kolarov,Vidić, ha nem is klasszisok, de bőven ott vannak/voltak a tüzközelben, topligás csapatokban meghatározó emberek voltak vagy mèg mindig azok.Egy Szerb válogatottat mèg mindig ki lehetne állítani csak topligás játèkosokból, akik rendre játszanak a klubjaikban. Szerb ès horvát 18-19fiatalok nevetve mennek el pár millióért külföldre, kb ez miatt van még életben a balkáni foci (meg a maffia miatt,akik ezekkel a játékosokkal kereskednek,de ebbe most nem akarok belemenni). S talán ez is az egyik fontos különbség az utánpótlás nevelések között. Valahol kapnak pénzt lóvèra,hogy aztán noname nèger futóbolondok játszanak az első ligában, valahol meg ez a fennmaradás legfontosabb tényezője . +Mèg ehhez jön szerintem a balkáni mentalitás,győzni akarás. Más kèrdès, hogy kb pont ez a balkáni mentalitás miatt nem fog szerbia-horvátordzág nagy eredmènyt elèrni belátható időn belül.
Viszont a tehetsègeket hányják ki magukból úgy,hogy akadèmiai rendszer sincs :D Itt az akadèmiák a felnőtt csapatok :D
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2018.03.24. 20:47:25

zola8787 írta:Viszont ha nincs a szabálymódosítás, nem mentünk volna az eb-re és ennyi.
Ha így hasít a csapatunk, a kövi EB-re valószínűleg már ez is kevés lesz. :D
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2018.03.24. 20:43:42

Kovbal88 írta:A szurkolók megérdemelnének egy erős válogatottat. Amely képes kemény meccsen megszorongatni Európa elitjét, és győzni a szomszédos országok ellen.
Ezrek mentek ki az EB-re, aztán azóta mélyrepülés. Mindenki fiatalokról beszél, hogy nekik kell lehetőséget adni, csak lehet, hogy nincsenek is fiatal tehetségek ma már a labdarúgásban.

Az öreg belgával se tettünk beljebb, már most látszik, hogy alkalmatlan a feladatra, el fog telni pár év mire lapátra kerül, közben meg semmi fejlődés.
Pedig talán összesen, ha három kiemelkedő válogatott van a világon, a francia, német és az argentin. A többit egy jó csapat képes megszorongatni.
Ha az argentint kiemelted, ami szerintem egy erős átlagot képvisel, akkor a spanyolokat is tegyük a német, francia részleghez (meg szerintem a brazilok is kemények lettek).

Megérdemelnének egy jó válogatottat, meg nem is. Kijutottunk az eb-re és ott sokan mentek ki ez igaz. Viszont ha nincs a szabálymódosítás, nem mentünk volna az eb-re és ennyi.
Nincs tényleges edzés a magyaroknak, amitől jobban tudnának teljesíteni. Látni rajtuk, hogy buták a focihoz, hogy az erőnlétük is gyengusz. Az eb-n is egy 38 éves Geránál sem tudtak többet tenni erőnlétben a fiatalok (nem lenézve Gerát, korunk legjobb magyarja, de a kor az kor).
Másrészről pedig nem érdemlik meg a jó válogatottat. Kimennek az "ultrák", hogy szidják a magyart, azért mert rosszak? Könyörgöm egy Andorra meg egy Luxemburg meccs után mit vártak, hogy megtanultak focizni? És belegondolva a szurkolók hibája is, hogy itt tart a foci, VISZONT gyorsan leírom, hogy ezt mire is alapozom: véleményem szerint ha nem mennének ki szurkolni meccsre az emberek, egy idő után változtatniuk kellenek a nagyoknak ebben, mert tényleg gáz lenne ha a muszájból kiküldött szurkolók lennének ott (igen van ilyen, haverom volt kint a Puskás - Dvtk kupa meccsen vagy 40 munkatársával, a cégük kapott jegyet INGYEN és kötelezően menniük kellett annyinak, ahány jegy van...). Szóval ha egy válogatott meccsre hazai pályán kimenne 500-1000 ember, + hasonló számok lennének az ÖSSZES nb 1-es meccsen, TALÁN lenne változás.
Jártam ki Diósgyőr meccsekre és őszintén bevallom, hogy egy pici erőnlét különbségen kívül semmivel sem láttam jobbnak őket, mint az itteni megye 1-es meccseken lévő, kocsmából a meccsre beszédült játékosokat.
Tudom, hogy sok embernek szívügye a foci, élnek-halnak érte, ezt teljesen megértem, de, hogy ezek után is kifizetnek egy csomó pénzt, csak azért, hogy okoskodhassanak, az számomra ultra gáz (előtte meg ugye az eb-n a hátsójukat nyalták egy nagyképű osztrák, egy akkori átlagos izlandi, meg egy eb-n győzni nem képes portugál válogatott ellen).

Saját vélemény, mindenki azt csinál amit akar, én a szobámból nevetem ki a válogatottat, mert megérdemli, hétvégén meg járom a megyét haverjaimmal és nézek megye 1-2es meccseket 200 ft-ért.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2018.03.24. 20:22:16

A szurkolók megérdemelnének egy erős válogatottat. Amely képes kemény meccsen megszorongatni Európa elitjét, és győzni a szomszédos országok ellen.
Ezrek mentek ki az EB-re, aztán azóta mélyrepülés. Mindenki fiatalokról beszél, hogy nekik kell lehetőséget adni, csak lehet, hogy nincsenek is fiatal tehetségek ma már a labdarúgásban.

Az öreg belgával se tettünk beljebb, már most látszik, hogy alkalmatlan a feladatra, el fog telni pár év mire lapátra kerül, közben meg semmi fejlődés.
Pedig talán összesen, ha három kiemelkedő válogatott van a világon, a francia, német és az argentin. A többit egy jó csapat képes megszorongatni.
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2018.03.24. 20:19:45

brazilfan írta: Szerintem az emberek többsége a meccset akarja nézni, és nem a kötelező koreográfiára mozogni.
Aki csak nézni akarja a meccset, esetleg a saját módján szeretne szurkolni, az ne vásároljon jegyet az ultrák szektorába. Mivel évi néhány válogatott mérkőzést leszámítva a magyar stadionok csak álmodoznak a telt házról, igazán nem lehet probléma az, hogy "máshová már nem volt szabad jegy". És megfordítva, aki az ultrák szektorába megy, az legyen hajlandó vállalni az ezzel járó kötelezettségeket, mint hogy megadja a tiszteletet a szurkolást irányító csoportnak. Őszintén nem értem, hogy mi olyan bonyolult ebben. Lehet itt Balkánozni, meg puffogtatni a "Nyugaton már megoldották" típusú frázisokat, de ez a világon mindenhol így működik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Veidt_madridista 2018.03.24. 20:23:03-kor.
Kép
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.03.24. 20:07:25

defender3 írta:
honsapeter írta:Magyar szurkolók 10
Ezt gondold át
https://zoom.hu/hir/2018/03/24/igy-feny ... -meccsrol/
Van ennél lejjebb? Balkán.
“Carpathian brigade” :lol: :lol: Nem tudom elmondani hogy ezek mennyire szégyentelen,ostoba, primitív “emberek”
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1012
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2018.03.24. 20:02:47

Veidt_madridista írta: Aki a szervezett szurkolók szektorába vásárol jegyet, annak tiszteletben kell tartania az ottani vezető csoport(ok) által meghozott szabályokat, döntéseket. Szépen is nézne ki a világ…
Hát, a fene tudja. Szerintem az emberek többsége a meccset akarja nézni, és nem a kötelező koreográfiára mozogni. Legalábbis amikor Fradi-meccsre jártam, a játékosokra voltam kíváncsi, nem a szurkolók magánszámaira. Igaz, én már vagy 20 éve befejeztem a meccsre járást, nem ismerem a mostani szokásokat.
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2018.03.24. 19:35:56

defender3 írta: Az ilyeneket nem lenne szabad beengedni a stadionokba. Mégis mit képzel magáról, hogy meg akarja mondani, hogy valaki, hogy is szurkoljon? FB-n megnéztem a kommenteket és ott volt olyan, hogy a tekintély miatt kellett ezt csinálni. Ilyen esetben meg vegyék meg az összes jegyet a szektorba és akkor úgy szurkolnak, ahogy akarnak.
Aki a szervezett szurkolók szektorába vásárol jegyet, annak tiszteletben kell tartania az ottani vezető csoport(ok) által meghozott szabályokat, döntéseket. Szépen is nézne ki a világ, ha mindenki azt a rigmust kezdené el énekelni, ami éppen eszébe jut. Az, hogy egyesek az ilyen triviális dolgokat sem képesek elfogadni, nagyszerűen bizonyítja, hogy miért nem jegyzik sehol a magyar szurkolói kultúrát, meg hogy két-három csapat kivételével miért van sok évtizedes mélyponton a hazai klubszintű mozgalom. A mellékelt "cikkből" pedig nemcsak a tudatlanság árad, de a rosszindulatúság is. Gondolom nem véletlen, hogy a szerző nem vállalja a nevét.
Kép
Avatar
defender3
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1186
Csatlakozott: 2007.02.04. 14:58:23

2018.03.24. 19:04:49

csababarca írta:Ennek egyrészt a tehetség hiánya az oka.
Másrészt, amit sokszor fejtegettem, hogy ilyen Lovrencsics féléknek, akik hazafutnak a fradiba, büdös a munka, és inkább elbohóckodnak itthon, mintsem beleálljanak keményen az edzésbe, munkába. (most nem Gergőre van ez kihegyezve, félreértés ne essék)
Inkább elvannak itthon, mert itt is hülyére keresik magukat magyar szinten, kocsi, lakás, modellek, luxusélet, a semmiért. Hülyék lennének kimenni külföldre, és küzdeni, megizzadni.
A tehetség hiányát azért fenntartásokkal kezelném. Kicsit többen vagyunk, mint a szlovének vagy szlovákok mégse jönnek a fiatalok. Inkább az utánpótlásképzés az, amire visszavezethető. Illetve amit te is írsz, hogy nem akarnak komolyan dolgozni. Amikor az NB-1-ben vannak közel olyan fizetések, mint Bundesliga kisebb csapatokban töredéknyi teljesítményért akkor nem kell csodálkozni, hogy nem akarnak elmenni a játékosok és igényük sincs arra, hogy komolyabban hozzáálljanak.
honsapeter írta:Ok és okozat kérdése, de értem amit mondasz!

Mindig lesznek olyan emberek akik az általad belinkelt képnek megfelelnek, ezt nem lehet védeni, ez ma a közösség része.
Valahol határt kellene szabni mi az ami még elmegy és mi az ami még megéri nekünk..
Mi az amit még elviselünk, mi az ami még belefér(magyar foci, támogatások stb)
Az ilyeneket nem lenne szabad beengedni a stadionokba. Mégis mit képzel magáról, hogy meg akarja mondani, hogy valaki, hogy is szurkoljon? FB-n megnéztem a kommenteket és ott volt olyan, hogy a tekintély miatt kellett ezt csinálni. Ilyen esetben meg vegyék meg az összes jegyet a szektorba és akkor úgy szurkolnak, ahogy akarnak.
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1012
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2018.03.24. 19:03:56

csababarca írta:
Szomorú hogy amíg Horvátország feltud mutatni egy Modricot, Kovacicot, Mandzukicot, Lengyelország legalább egy Lewandowskit, mi meg csak az arab helyen játszó Dzsudzsit.
Elég megnézni mondjuk a románokat, szlovénokat, szlovákokat...nem nagy sztárjaik vannak, vagy hatalmas játékosaik…
A kelet-közép-európai futball már nem képes kimagasló képességű játékosokat kinevelni, ma tényleg csak az említett horvátok és Lewandowski mondható sztárnak.
Ma nemcsak nálunk nem születnek ilyenek, hanem a román futball sem képes felmutatni a kilencvenes évekbeliekhez hasonló spílereket, és a cseh és a szerb fociból is eltűntek a Nedved-, Poborski-, Mijatovic-, Savicevic-szintű klasszisok.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.03.24. 18:33:21

Szomorú hogy amíg Horvátország feltud mutatni egy Modricot, Kovacicot, Mandzukicot, Lengyelország legalább egy Lewandowskit, mi meg csak az arab helyen játszó Dzsudzsit.
nem is feltétlen kell ilyen nemzeteket említeni, mert Európia szinten mindkét válogatott elég jó.

Elég megnézni mondjuk a románokat, szlovénokat, szlovákokat...nem nagy sztárjaik vannak, vagy hatalmas játékosaik, de csak tudtak adni az 5 nagy bajnokságba embereket az elmúlt években.
Tatarusanu, Radu, Kampl, Handanovic, Birsa, Hamsik, Skrtel, Kucka, Lobotka.

Most hirtelen akik beugranak.
De tényleg, minden bajnokságban megvannak ezen országokból a játékosok, és játszanak, teljesítenek.

magyar egy sem, Huszti volt talán az utolsó, aki említhető.

Ennek egyrészt a tehetség hiánya az oka.
Másrészt, amit sokszor fejtegettem, hogy ilyen Lovrencsics féléknek, akik hazafutnak a fradiba, büdös a munka, és inkább elbohóckodnak itthon, mintsem beleálljanak keményen az edzésbe, munkába. (most nem Gergőre van ez kihegyezve, félreértés ne essék)
Inkább elvannak itthon, mert itt is hülyére keresik magukat magyar szinten, kocsi, lakás, modellek, luxusélet, a semmiért. Hülyék lennének kimenni külföldre, és küzdeni, megizzadni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
honsapeter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2018.03.24. 14:27:45

2018.03.24. 17:46:08

defender3 írta:
honsapeter írta:Magyar szurkolók 10
Ezt gondold át
https://zoom.hu/hir/2018/03/24/igy-feny ... -meccsrol/
Talán inkább erre?
https://www.youtube.com/watch?v=jaDKhg_1XYA" target="_blank

Ok és okozat kérdése, de értem amit mondasz!

Mindig lesznek olyan emberek akik az általad belinkelt képnek megfelelnek, ezt nem lehet védeni, ez ma a közösség része.
Valahol határt kellene szabni mi az ami még elmegy és mi az ami még megéri nekünk..
Mi az amit még elviselünk, mi az ami még belefér(magyar foci, támogatások stb)
Avatar
bali 15
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2541
Csatlakozott: 2008.06.05. 20:18:25

2018.03.24. 16:27:51

Szomorú hogy amíg Horvátország feltud mutatni egy Modricot, Kovacicot, Mandzukicot, Lengyelország legalább egy Lewandowskit, mi meg csak az arab helyen játszó Dzsudzsit.
Igen, ez az egyik legirritálóbb.
Ha minden flottul menne, akkor se tudnának a klubjaink versenyezni a spanyol, német, olasz, angol klubcsapatokkal, de nem is kell. Ha minden flottul menne, akkor is csak a portugál bajnokság színvonalát karcolnánk, azt is csak alulról.

Azt viszont én is hiányolom, hogy gyakorlatilag Détáriig kell visszamenni, hogy tudjak mondani nemzetközi szinten jegyzet magyar játékost, akivel lehet előjönni, amikor külföldi társaságban előjön a foci. Olyan játékos, aki úgy mond viszi a hírünket a világba, és tudatja az emberekkel, hogy azért mi is rajta vagyunk a labdarúgás térképén.

A szomszédaink, akikn messze nincs akkora futballtradíció mint itt nálunk, azért valahogy mégiscsak tudtak adni a világnak pár jó nevet.
Uruguay, aki már soha nem lesz olyan mint régen, tudott azért adni az évek alatt a világnak egy Francescolit, egy Forlánt, Suarezt, Cavanit.

Mi meg már évek óta senkit se delegálunk az elitbe...ez azért nagyon zavaró. Ez fáj a legjobban.

Amúgy nem tudom, hogy nézitek-e a Semleges Térfél című Youtube csatornát, de ott volt nemrég egy adás, ami arról szólt, hogy előkerült egy tervezet, amit még a Dárdai meg még néhány kollégája írtak 2014-ben. A tervezet nagyon egyszerűen foglalja össze 40 oldalban, hogy hogyan lehetne 10 év alatt rendbehozni a hazai futballt, de Csányiék sz*rnak rá...

Itt bizonyos köröknek az az érdekük, hogy a magyar labdarúgás szándékosan legyen ilyen, amilyen most..
Avatar
defender3
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1186
Csatlakozott: 2007.02.04. 14:58:23

2018.03.24. 16:24:40

honsapeter írta:Magyar szurkolók 10
Ezt gondold át
https://zoom.hu/hir/2018/03/24/igy-feny ... -meccsrol/
Barracuda831
Barça B
Hozzászólások: 53
Csatlakozott: 2017.07.16. 09:02:36

2018.03.24. 15:17:03

Volt a trollfocin egy kép ami a Groupama árakat mutatta:

Ice Tea: 700huf
Ásványvíz : 550huf
Meleg tea: 450huf (magyarul forró víz)

Elnézést de ki a k.anyja árazta ezt be?
minek alapján?
Futballszínvonal?
Átlagkereset?

Hogy van pofájuk ennyit elkérni?

0,5l-es ice tea a boltban 200huf körül van, mivel nem a boltban vagyunk ok add drágábban , 350-400huf de 700?

(a camp nou-ban van ilyen árfekvés meg europa nagyobb stadionjaiban ahol....)

vicc.
Avatar
honsapeter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2018.03.24. 14:27:45

2018.03.24. 14:42:03

Vakmacska írta:Németh Krisztián 1 (szép gólt lőtt)
Szalai Ádám 0 (de csak mert gólt lőtt)
Gulácsi Péter -7
Otigba Kenneth -10
Nikolics Nemanja -10 (pályán volt???)
Lovrencsics Gergő -7
Böde Dániel 0
Kleinheisler László 0 (csak adott egy gólpasszt)
Dzsudzsák Balázs -15 (nem sírt a meccs után)
Hangya Szilveszter -3
Elek Ákos -6
Pintér Ádám -5
Ugrai Roland -7
Pátkai Máté -7
Botka Endre -4
Fiola Attila -12 (gólpassz)
Bese Barnabás -8

Böde: a mester mondott pár szót, de nem nagyon figyeltem, nem nagyon értettem, nem jó az angolom. Közben vigyorog.
Sziasztok

1.Magyar labdarúgás 0
2.Magyar válogatott 0
3.Magyar klubcsapatok 0
4.Magyar edzők 0

Magyar szurkolók 10
Magyar labdarúgás támogatottsága anyagilag 10


Az 5. illetve 6. pont értelmetlen az első négy pont érdemtelensége miatt!
Avatar
Balazsis
Barça B
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2018.03.04. 11:51:48
Tartózkodási hely: Hódmezőlázárhely

2018.03.24. 13:25:51

Egyszerűen felüdülés volt megnézni a Spanyol-Németet ez a meccs után...

Nem szoktam magyar klubfocit nézni, de csak engem lepett meg, hogy a 3 éve több mint 13-4 milliárdból épült stadinunknak (amit jelenleg a nemzeti 11 is használ) ilyen katasztrofális minőségű a gyepe? vagy ezen meg sem kéne lepődni? :?
It's nice to be important but it's more important to be nice! -Scooter
Válasz küldése