Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
D.i.N.h.O
Jugador del Barça
Hozzászólások: 192
Csatlakozott: 2012.07.01. 17:33:06
Tartózkodási hely: otthon

2018.06.24. 10:49:02

Boldog Szülinapot G.O.A.T.! :)
Lazulj pár vodkanaranccsal aztán Nigériát fektesd meg ahogy illik.

Ja amúgy az van, hogy hallgatott a bölcs haterek szavaira és idén a kieséses szakaszra tartogatja a God mode-ot. Csoportkör nem számít, azt csak le kell tudni. :mrgreen:
"Rengeteg pénz költöttem piára, nőkre és gyors autókra-a többit elpazaroltam."
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12231
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2018.06.24. 10:32:20

Messi 31' :) De megöregedett :wink:

Kép
"And my heart will leave you never."
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2018.06.24. 08:48:41

Ez a Messi vs Maradona dologhoz:
Maradona nyert egy Vb-t 86-ban, majd után a 90-ben döntőbe jutottak, de kb ez olyan volt mint a 4 évvel ezelőtti argentin döntő, meglepő, esélytelen volt a győzelem. 94-ben dopping ügy, csoportból kiesés. Ez Maradona VB mérlege. Klub szinten meg kb semmi nemzetközit nem nyert!
Jó játékosokkal volt körülvéve a válogatottban, ez való igaz, de ne mondja senki, hogy most nincsenek nagy sztárok a csapatban, akik a klubjaikban húzó nevek!
Nem tudom mi az oka, Sampaoli, a taktika, a szövetség, pénz, de láthatóan mindenki gyenge. Ettől függetlenül Messi nem teheti meg, hogy ennyire semmit nem csinál. Nem az van, hogy próbálkozik, hajd, de nem jön össze, hanem unottan ácsorog, ezt NEM teheti meg senki, még Messi sem! Utolsó meccsen simán lekapnám a pályáról, mert ez így sima emberhátrány. Látható, hogy nem akar semmit csinálni. Így az egész taktika csődöt mond. Legalább láthatnánk mire megy ez a csapat Messi nélkül.
Avatar
Fecooo
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7851
Csatlakozott: 2008.07.15. 18:30:53

2018.06.23. 21:08:53

Samper írta:Az senkinek nem jut eszébe, hogy ha ennyien vigyáznak Messire, akkor a többiek élhetnének, mint hal a vízben? Talán ők nem akkora klasszisok, mint a nevük alapján gondolják.
Erre senki sem gondolt, köszönjük hogy vagy nekünk...
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2018.06.23. 21:01:45

Szokásos gáz NSO szakértés néven :lol: :lol: 1-1 rosszabb teljesítmény és teret nyer a kreténség egyeseknél. [-X

Próbálná meg a mai fociban Maradona azt amit tudott, rögtön nyomnának egy taktikai faultot ellene, vagy eleve 5-en körbevennék hogy labdát se kapjon :lol:

Az meg elvárható lett volna hogy egy sportújság szakértője tudjon annyit hogy Maradona mögött nem akármilyen csapat volt, legendás nevekkel, szóval bravo :lol:
Annyi hogy a vb döntőben Maradona csapata 3 gólt is rúgott 86-ban, míg Messi csapata kihagyta az évezred ziccerét Higuainnak hála, ha Higuain beveri azt akkor attól Messi minden idők legjobbja lesz mint Maradona?

Az meg kifejezetten szánalmas hogy most 2 meccsen pocsék hozzáállása volt aztán ez a szakértő is úgy tesz mintha az összes eddigi válogatott meccsen nem mutatott volna semmit sem. [-X

Nagyon túl van tolva ez az egész hogy egy olyan "bivalyerős" válogatottal nem nyer, amik nélküle VB-n sem lettek volna kint.
Maradona meg BL-t(BEK-et) nem nyert, pedig állítólag ő nem "rendszerjátékos", akkor miért is nem nyert? Pedig Maradona szerinte 10 zsák kidobott szeméttel is VB-t nyerne mert a hátukra veszi azokat is ha kell. :roll:
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2018.06.23. 20:34:58

Az senkinek nem jut eszébe, hogy ha ennyien vigyáznak Messire, akkor a többiek élhetnének, mint hal a vízben? Talán ők nem akkora klasszisok, mint a nevük alapján gondolják.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.06.23. 20:13:46

Itt az idő elfogadni: képességbeli hiányosságai vannak.

Elfogadjuk Zalánka.
Majd szólj, és elfektetem a bordásfalat hogy fel tudj rá mászni.

azért durva, hogy ilyen világi nyomorékoknak teret ad az ország legnagyobb sportportálja.
korlátolt idióta, aki meg amúgy a gatyájába élvez ha Messi éppen varázsol, mondjuk minden héten 3-4szer a szezonban.

mondjuk engem nem érdekel, számomra az a lényeg, amit a Barcában letesz, abba meg nehéz belekötni azért. én láttam az első pályáralépésétől kezdve, és nekem nincs kérdés, hogy ott van a legnagyobbak között. aki így focizik mint ő (nem kell a gólokat sem nézni hozzá), és mellé ennyi mindent nyer, annak ott a helye.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2018.06.23. 19:36:26

http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018 ... te-2643023" target="_blank

Én nem szeretnék Messi védőügyvédje lenni, de kicsit túl van tolva már ez a dolog. Az, hogy ki a legjobb, illetve a történelem legjobbja ez mindig is szubjektív lesz. Nekem továbbra is Ronaldinho a kedvencem, pedig nem nyert 5 aranylasztit. Ugyanígy a legnagyobbak között emlegetem Zizut és Ronaldot (az igazit), pedig nincs összesen annyi aranylabdájuk, mint Messinek. És ez nem azt jelenti, hogy Messi jobb ,mint ők ketten együtt, mert egyedül több aranylabdája van. De pl nálam sosincs a legnagyobbak között Nedved, Owen...és még ott vannak azok, akik sosem nyertek aranylabdát, de a legjobbak között vannak, mint pl Puskás, Cruyff...Ez kb pont olyan, mint ha Ronaldot kapnánk elő, hogy ő sosem nyert bl-t, holott én nála jobb csatárt soha nem láttam. Vagy Maradonát, hogy csapat szinten nem nyert semmit a többiekhez képest, vagy Pelét, hogy ő európai csapatban sosem játszott.
Egyfelől, ha megnyerné Messi a vb-t, sőt, ha nyert volna 3 vb-t, akkor is az emberek jelentős része ugyanúgy fanyalogna, hogy volt nála jobb a történelemben. Teljesen jogosan, mert ez szubjektív dolog.
Másrészt, ha nem nyeri meg, akkor nincs benne az elitben, mert nem nyert semmit a válogatottal??? De már fentebb leírtam... a sokak által legjobbnak véltek között is vannak olyan hiányosságok a pályafutásukban, ami miatt ugyanígy cáfolható, hogy ők-e a legjobbak. Apropó...4 döntőt játszott egy hulla gyenge válogatottal. Ez már maga a csoda.

Na mindegy. Nekem sem tetszik, amit látok az argentinoktól, és Messit sem tudom védeni, de kicsit túltolják ezt a dologot szerintem a megmondóemberek....
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13507
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2018.06.23. 13:03:45

Szerintem nem olyan nagy gáz amit csinál, maximum első ránézésre (én is annak éreztem).

Egyszerűen csak el kell fogadnunk, hogy Messi mégsem jobb fényévekkel mindenkinél, maximum egy kicsivel összességében, mert bizonyos helyzetekben egyszerűen nem tud focizni. Ez mentális probléma, de nem kevésbé meghatározó, mint amikor valakinek képességbeli hiányossága van.

Nincs abban semmi, ha valaki hangulatembernek születik. Messi nem tudja felszívni magát, ha úgy érzi hogy magára van hagyva a pályán, ennyi. Nem tud becsületből hajtani, ha teljesen hiábavalónak érzi. Ne feledkezzünk meg róla, hogy nem csak a többiek tehetségtelen mivoltáról van szó, hanem óriási nyomásról, és főleg arról hogy eddig két meccsből kétszer 4-5 ember vette körbe folyamatosan, minden irányból. Nem úgy mint általában, amikor ő keresi a szituációt, és átmegy x emberen, hanem még álltában vagy sétálás közben is körbevették. Nem az volt, hogy nem tudott mit kezdeni a labdával vagy a helyzetekkel, hanem hogy a labda el sem juthatott hozzá. Akkor sem, amikor épp úgy döntött, hogy nekiáll futni.

Nem szabad őt bántani, más játékosoknak másmilyen hiányosságai vannak, neki nincs meg a képesség rá, hogy az esélytelenek nyugalmával becsületből menjen. Ha kicsit kitisztul a feje a szurkolónak, akkor rájön, hogy végeredményben ígyis úgyis oda jutnánk: nincs eredmény, és őt veszik elő, mert ő a csapat sztárja, és akármit is csinált végül, nem volt elég.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.06.22. 16:43:37

Nem nagyon tudom követni most a vébét, csak eredményeket csekkolom, meg cikkek.
De azért ilyeneket vicces olvasni, egy még aktív játékosról, hogy nem maxolta ki a karrierjét.

Még van 3-4 éve, amikor nyerhet (mintha nem nyert volna már meg mindent a BARCÁNAK), úgy hogy talán nem kéne temetni.
Nem hiszem hogy van mire szégyenkeznie.

Elhiszem, hogy gyengén és lelketlenül játszik, és ezért valóban lehet szidni, lehet temetni, lehet róla írkálni a maszlagokat, miközben Cét fölé helyezzük. De attól egyik sem lesz kevesebb, rosszabb, mert a másik mondjuk 1el több aranylabdát nyert.
Főleg hogy az aranylabdát az kapja mostanában aki a bl-t nyeri és ott az adott csapatban a legtöbb gólt rúgja.

Félreértés ne essék, nincs ezzel baj.
De nálam arra nem járna aranylabda (év játékosa, év!!! nem hetek) hogy április-májusban eszembe jut hogy jah szezon van akkor focizok. (gólt rúgok) most ez a trend,erre adják.
Megérdemli a labdáit ettől függetlenül, mert amikor kell ott van, és beveri amiket a csapat alátesz.

De ettől Messi nem lesz rosszabb játékos, 5 aranylabda, bl-győzelmek, temérdek gól (bl-ben van elmaradva Cétől), spanyol szinten példátlan dominancia a csapattal. Mit akarunk?
Egyénekre is le lehet bontani a dolgokat, de amíg nem lesz Messi alatt csapat, normális társakkal, addig a BL-ben el fogunk hasalni.
Én remélem ebből a VB fiaskóból jól jövünk ki, és Messi harapni fog, ahogy 14-ben. Potenciál meg lesz a csapatunkban a szezonban, Coutinho és Dembelé beépítésével máris beljebb leszünk mint az elmúlt két évben. De amíg ilyen Gomes, Denis félékkel akarunk alkotni nemzetközi szinten, addig dobó a dolog.

Még van egy csoportmeccs, akár tovább is juthatnak az argentínok, várjuk meg mi lesz a vége ennek.
Karriert értékelni meg majd 5 év múlva, mikor visszavonul.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2018.06.22. 16:19:02

nem az itt a baj hogy az a Real-majom mit csinál...hanem az hogy Messi miért nem csinált valamit?! lehet egy toprongy edzővel egy még top-rongyabb csapattal kikapni... de nem lehet így focizni egy VB:-n erre semmi mentség nincs, Messi - Messiként is - elbukott, nem tette oda magát, nem hajtott, és nem is játszott jól.
a többi csak duma. (bocsi)
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2018.06.22. 11:36:08

Szerintem a 16-17-es szezonban volt Messi egyik, ha nem jobb szezonja egyéni teljesítmény szinten. MIre volt ez elég? Arra hogy nyerjünk egy Spanyol Kupát, és hogy ne februárban szálljunk ki a bajnoki versenyfutásból, és hogy Juventus ellen legalább helyzetünk legyen.
Az argentin válogatottat nem tudom, de a Barcát volt, hogy rendesen a hátán vitte. Lehet elfáradt, belefáradt. Egy biztos egy ilyen csapatjátékban ahol 20 ember alkot egy csapatot nem lenne szabad, hogy ennyire tőle függjön a játék.
Barcelonának is illene nélküle is hozni a meccseket. Ahogy egy argentin válogatottnak is. Bár a kihagyott büntetője sokba fog kerülni neki.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2018.06.22. 10:12:43

LG írta:
DE NEM MAXOLTA KI a karrierjé
Pedig szerintem igaza van a madridista kollégának. CR hamarosan megelőzi Aranylabdákban, azért ez sokat mondó. Aztán lehet ezt is magyarázni, a foci csapatjáték, ezért sok múlik a társakon is, de az vitathatatlan, hogy az elmúlt 3 szezonban CR időzített jobban a formáját, osztotta be jobban a lehetőségeit.


Fantasztikus, amit Messi eddig elért, de ha profibb és okosabb, még többet is elérhetett volna. Abban azért bízom, hogy a karrierja hátralévő részében ismét a maga javára fordítja a CR-vel való vesrenyfutást.
Szerintem a 16-17-es szezonban volt Messi egyik, ha nem jobb szezonja egyéni teljesítmény szinten. MIre volt ez elég? Arra hogy nyerjünk egy Spanyol Kupát, és hogy ne februárban szálljunk ki a bajnoki versenyfutásból, és hogy Juventus ellen legalább helyzetünk legyen.
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2018.06.22. 07:58:49

Én nem vagyok és sosem voltam argentin fan, de most a vb-n kicsit szorítottam nekik Messi miatt. A játékosanyagot nézve nem sok esély volt még a 4-be kerülésre sem, de gondoltam Sampaoli összerak egy ütős csapatot, és bármi lehet...erre mit csinál? Idióta felállásokban, soha nem látott és be nem gyakorolt játékrendszerekben erőlteti a csapatot...nekem ő személy szerint óriási csalódás. Alapból a válogatási elveivel mát szerintem sok embernél kiverte a biztosítékot. A kezdőkkel még inkább. A világ top támadói vannak az argentin keretben, és nem dolgoznak ki egy értelmes helyzetet sem. Én már leírtam, hogy nekik egy egyszerű 442 kellene játszani, ami támadásban egy 4231 lenne. Messi mellé meg kellene találni azt a játékost, aki a legalkalmasabb mellé. A középpálya 2 szélére meg be kellett volna tenni 2 futóbolondot. De ezek a felállások és takitikák...életemben nem láttam ennyire szervezetlen válogatottat, pedig minden magyar válogatott meccset megnézek. Nekik ma egy nigériai győzelem vagy x lenne a jó, de őszintén én azt sem látom, hogy nigériát meg tudnák verni. Samapoli a taktikájával megfojtotta a csapatot. Én még őt a Barca kispadjára is reméltem anno. Hát örülök, hogy nem jött ide, de amit művel az nem túl jó ajánlólevél máshova sem.
Otamendi mellett múltkor Rojo játszott, nem is volt vészes. Most betette Mercadot, aki hulla gyenge volt. Caballero meg egy vicc.
Ami pedig Messit illeti...ha nem nyer vb-t, nem nyer válogatottal semmit, akkor is ő a legjobb játékos, akit én valaha láttam. Kedvelem őt, de nem a kedvencem, ennek ellenére mondom ezt. Viszont totál alkalmatlan csapatkapitánynak, nem tud senkit tüzelni. Jó lenne, ha csak egyszer kinyitná a száját, de ezzel a mentalitással nem lehet vezérnek lenni. Látványosan sétálgat és kedvtelen. Nekem már a himnusz alatt feltűnt, hogy milyen furcsán vakargatta a fejét. Rátettek egy óriási terhet, és nézik, hogy összenyomja...melyik válogatott beszél ily nyíltan a vb címről? Mindenki szeretné, de sehol nem lehet ez elvárás...de hozzá kell tenni azt is, hogy egy nagy nulla mind hozzáállása, mind a játéka a vb-n. Védelmében annyit el kell mondani, hogy a leghullább játékosanyagból is ki lehet hozni egy x-et az argentinok ellen, mert csak Messit kell lekapni, a többi úgysem csinál semmit.
optimus
Jugador del Barça
Hozzászólások: 186
Csatlakozott: 2017.01.09. 16:04:31

2018.06.22. 00:25:29

mark watney írta:Amiket irsz CR ellen nagyjabol igazak, de megsem volt nala jobb.
Csak azért is. Nem volt nála jobb, csak az elmúlt három évben minden létező olyan oldal amely megpróbálta az egyéni teljesítményt a számok nyelvén értelmezni azt hozta ki hogy a top 5- 10ben nincs benne. De egyértelműen NEM volt nála jobb. Tehát voltak és vannak is játékosok akik egész évben konstans jobb teljesítményt hoznak mint ő, de nem jobbak. Ez így teljesen érthető, nyilván a szövegértelmezéssel van gond. Egyszerűen nem tudom megérteni a kedvenc indokomat,a JOBBAN AKARJA-t. Tehát ha mondjuk én JOBBAN akarnám mint Cr akkor én jobb lennék. Igaz hogy képességeim, tudásom alapján max a balmaz b-be férnék be,de egyszerűen ha valaki JOBBAN AKARJA az jobb. Tehát nettó játéktudásban és teljesítményben alsó hangon 2-3-4-5 ember folyamat üti, de hát ha ránézel látod hogy ő JOBBAN AKARJA, akkor egyértelműen nincs nála jobb. F.szom h fél1kor ilyeneken kell vitatkozni.

A nagy meccseken betalál meg tavaly volt érvényes amikor a bl egyenesben negyed-elő és döntőben betalált (igaz hogy január-februárban könyörgött a madridi közönségnek hogy ne fütyüljék ki), idén a Bayern, Pool ellen pl totál hulladék volt. Nyilván azok nem számítottak mert előtte bebizonyította hogy a NAGY meccseken ott van. Salah is ott volt, de azt leszarjuk nem nyert, "nemisvoltottxd".
ALEXDP
Capitá del Barça
Hozzászólások: 582
Csatlakozott: 2008.08.18. 11:37:11

2018.06.22. 00:06:28

Watney

Az, hogy valaki nem ért egyet veled, az nem azonos azzal, hogy nem megy a szövegértés!
Az, hogy félig korrekten, félig meg harapdálósan ismétled saját magad VÉLEMÉNYÉT, az meg látható, de ettől nem lesz , vagy nem ettől lesz igazad!
Egy dolog biztosan van , amiben CR előrébb tart, az pedig az, hogy arányaiban jobban használta ki a lehetőségeit, főleg a képességeihez mérten.
De az például igen vicces, hogy érdemi szinten emlegeted Ronaldonál az EB címet... az főként Elek érdeme...
Amúgy meg, innentől személyes, talán off is, de nem megnyerő a stílusod, viszont egyenlőre valamiért a rendszer engedi .

Még annyit, hogy 2 Copa döntő, egy VB döntő, az azért sokminden, de nem "semmi".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ALEXDP 2018.06.22. 00:30:04-kor.
D.i.N.h.O
Jugador del Barça
Hozzászólások: 192
Csatlakozott: 2012.07.01. 17:33:06
Tartózkodási hely: otthon

2018.06.21. 23:59:41

mark watney írta:Amiket irsz CR ellen nagyjabol igazak, de megsem volt nala jobb. Nagycsapatokat szort meg nagy meccseken, Messi meg mindig kiesett a 8 kozott gol nelkul. Hiaba nem tetszik a bajnoksagokban nincs annyi rangado.
Te néztél 2014. előtt focit? Ja várjunk, nincs több kérdésem..
"Rengeteg pénz költöttem piára, nőkre és gyors autókra-a többit elpazaroltam."
mark watney
Barça B
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.06.13. 10:31:22

2018.06.21. 23:53:37

Amiket irsz CR ellen nagyjabol igazak, de megsem volt nala jobb. Nagycsapatokat szort meg nagy meccseken, Messi meg mindig kiesett a 8 kozott gol nelkul. Hiaba nem tetszik a bajnoksagokban nincs annyi rangado. A Clasicok is sokszor trofea szempomtjabol mar tetnelkuliek, mint iden. A BL az, amit a legtobb es legnagyobb csapatok akarjak.

A 14es torna jatekosa dij meg ugyanannyira erdemtelen, mint amennyire CR aranylabdairol irod.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.06.21. 23:52:25

Az meg hogy nem dönt el meccseket, elég vicces kijelentés
Ezzel a szemponttal Maradona de még Pelé sem maxolta ki a karrierjét, mert klubszinten nem nyert BL-t(BEK)-et.
Érdekes Maradona sem volt elég ahhoz hogy a Napolival BEK-et nyerjen, hogy lehet ez? Nem lehet hogy azért mert a válogatottban sokkal jobb játékosokkal játszhatott együtt és ezért sikerült VB-t nyernie?
Azért Barcában elég jó csapattársai voltak. Nyert 4 BL-t, ami fantasztikus, de nyerhetett volna többet is, mert benne is, a csapatban is több volt. Az elmúlt 10 évben nem egyszer estünk ki a BL-ből gyengébb csapat ellen, ami persze benne van, mert nem mindig jobb nyer, de azért látjuk, hogy mit csinált a Real az elmúlt 5 évben. Kicsit több kellett volna tőle is, a társaktól is, és akkor most 2-3, de akár 4-el is több BL címünk lehetne, és akkor most nem kéne ilyenekről beszélni.


A válogatott más tészta, nyilván egyedül nem tudja megváltani a világot, de sajnos nem lehet azt mondani, hogy ő mindent megtett, csak a többiek voltak kevesek, mert nem, ő is ugyanúgy alulteljesített, mint a társak.
optimus
Jugador del Barça
Hozzászólások: 186
Csatlakozott: 2017.01.09. 16:04:31

2018.06.21. 23:45:09

LG írta:
DE NEM MAXOLTA KI a karrierjé
Pedig szerintem igaza van a madridista kollégának. CR hamarosan megelőzi Aranylabdákban, azért ez sokat mondó. Aztán lehet ezt is magyarázni, a foci csapatjáték, ezért sok múlik a társakon is, de az vitathatatlan, hogy az elmúlt 3 szezonban CR időzített jobban a formáját, osztotta be jobban a lehetőségeit.


Fantasztikus, amit Messi eddig elért, de ha profibb és okosabb, még többet is elérhetett volna. Abban azért bízom, hogy a karrierja hátralévő részében ismét a maga javára fordítja a CR-vel való vesrenyfutást.
CR-el való összehasonlítgatásról komolyan nincs értelme beszélni, egy lapon említeni is poén őket, aranylabda meg nem mond semmit, olyan díjról beszélünk ami egy évről szól, de már májusban 99%ig tudni lehet hogy egy olyan játékos nyeri, aki a bajnokságban 2-3 hetente lép pályára és 15 pont hátrányban lett harmadik a csapatával. Az egyetlen megnyert kupájában pedig az elődöntő döntőkben -1 ember volt. Ja meg az ősz is számít pl 2 éve az ősz felén sérült volt, a maradékban meg olyan szintet hozott, hogy a saját csapata szurkolói fütyülték. Releváns díj, én még azt is hozzá venném hogy a Pintér - Horváth Feri duó kit tart jobbnak, és az alapján hírdetnék győztest.

Arra kíváncsi lennék hogy hogy érhetett volna el többet. Olimpia nem számít, nylíván a Copa sem, mert na. 2006os vb-n még kisfiu volt. 2010-ben megkapta azt a barom Maradonát a kispadra, '14-ben vb legjobb játékosa ezüstérmes. Idei vbn pedig a szövetségi kapitánynak sikerült össze raknia egy olyan taktikát ahol a világ legjobb játékosa 45 perc alatt 20szor ér labdába, a támadások 99%-a pedig a spanyol másodosztály kaliberá Acuna-Meza pároson keresztül fut. És a legdurvább hogy az a vadbarom sampaoli ezekkel az enzoperez meza acuna kaliberű játékosokkal domináns támadó focit akart játszatni, ahelyett hogy Portugál/Uru módra beparkolta volna a kisbusz még az izland kaliberű csapatok ellen is és reménykedett volna hogy valahogy csak összejön a gól. Mert Messi amúgy azt tudja, hogy a semmiből valahogy összehozzon egy-egy gólt, erről szólt konkrétan az egész idei idényünk.

És akkor ezek után ebből még valahogy ki lehet hozni egy MessiVSCr vitát, és a madridista még CR-t ki is hozza jobbnak.

Vadbarom argentínoknak meg az se lett volna elég ha 1-0, 0-0 tizikkel megnyerték volna portugál módra ezt a vb-t, meg markwitninek sem, mert itt Messitől alsó hangon az kellett várni mint annó Maradonától, igaz hogy az 30 éve volt, és a csávó körül volt egy piszkosul masszív válogatott, meg abban az évben a vb előtt 60 helyett csak 25öt játszott, de az elvárás az volt hogy ÚGY nyerjék meg a vbt.
mark watney
Barça B
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.06.13. 10:31:22

2018.06.21. 23:42:55

Leirom otodszor es utoljara, nem azt mondtam, hogy ehyedul nem tud meccseket eldonteni, hanem azt, hogy OLYAN MECCSEKET NEM NAGYOB TUD ELDONTENI EGYEDUL, AHOL NEM MEGY A CSAPATANAK. Erre ellenpelda pl a tavaszi Sevilla elleni meccs, de az egy sima bajnoki volt, nyomas nelkul, tehat nem voltnagy tettel biro.

lg; amugy legalabb eggyel tobb Aranylabda jarna neg szerintem is Messinek alapbol,de en orulni fogok, ha megelozi CR, mert annak a hihetetlen munkanak, es akarasnak lenne az elsimerese, amit a portugal letett az asztalra. Kevesebbet kapott az egiektol, de megis tobbre vitte belole. Kar, hogy a palyan egy irritalo pojaca, de ezt el kene valasztani a teljesitmenyetol. Amugy Messi kecskezese sem volt tul elegans.
D.i.N.h.O
Jugador del Barça
Hozzászólások: 192
Csatlakozott: 2012.07.01. 17:33:06
Tartózkodási hely: otthon

2018.06.21. 23:41:36

mark watney írta: Ne kelljen mar mindent a szatokba ragni, biztos ertitek mit mondok, csak keseru kicsit.
Ez mI? Komolyan csak engem irritál ez a maki a pökhendi, lekezelő stÍlusával..? Agyam eldobom, hogy ezt itt egy frissen regisztrált megmondóember madridista megteheti. :evil:
"Rengeteg pénz költöttem piára, nőkre és gyors autókra-a többit elpazaroltam."
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2018.06.21. 23:32:14

Rém gyenge volt? A góljai nélkül csoportkörböl sem jutottak volna tovább. Svájc ellen meg az utolsó percben szívatta szét az egész csapatot hogy ziccert alakítson ki amivel továbbjutottak.
Ezt nem nevezném pocséknak.

Lehet kritizálni Messit(a mostani hozzáállásával bőőőven rászolgált), de előtte érdemes lenne elemezned egy kicsit a válogatott beli fontosságát hogy mennyire mennek nélküle. Valahol 8-9-edikként végezték volna cirka 14 ponttal Messi nélkül. 7 meccsen hoztak vagy 7 pontot Messi nélkül az alsóbb csapatok ellen, ez igen :lol:
Ha ezt nézzük, már az is csoda hogy kijutottak, amit nem is tettek volna meg ha Messi nem durran el a pótselejtezőben 0-1-nél.

Az meg hogy nem dönt el meccseket, elég vicces kijelentés :D
Ezzel a szemponttal Maradona de még Pelé sem maxolta ki a karrierjét, mert klubszinten nem nyert BL-t(BEK)-et.
Érdekes Maradona sem volt elég ahhoz hogy a Napolival BEK-et nyerjen, hogy lehet ez? Nem lehet hogy azért mert a válogatottban sokkal jobb játékosokkal játszhatott együtt és ezért sikerült VB-t nyernie?

Azt legalább megtudtuk hogy a Barcelona egy szeretetcsapat, és nem kell hatalmas tehetségnek lenned és folyamatosan teljesítened a legfelsőbb szinten ahhoz hogy ott játszhass 10+ évig :lol:
És még hogy nem a Barca a világ legjobbfejebb klubja..

Ja tényleg a Johnny Sins dublőrnek a 22 érintésébe a Panenkázós gólkialakítás is benne volt?
Fenébe, Messinek is kellett volna 3 olyat nyomnia és akkor nem lenne téma hogy kevesebbet passzolt. :D
Szerintem kicsi a TV-m, de nem láttam Messi homlokára írva hogy" Ne passzoljatok!", biztos hogy kizárólag Messi hibája az ha a csapat annyit nem tud megcsinálni hogy eljuttatja Messihez a labdát?
Ronaldo mennyit érne ha a labdát max a saját kapuja előtt kapna a társaktól?
Ez csapatsport, vannak egyéni villanások de hosszútávon nem lehet csak abból megélni.



Messi meg remélem haza megy, pihen egyet, elgondolkozik azon hogy mit akar még elérni, és utána letol egy olyan feltámadást mint 2014-15-ben.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2018.06.21. 23:27:05

DE NEM MAXOLTA KI a karrierjé
Pedig szerintem igaza van a madridista kollégának. CR hamarosan megelőzi Aranylabdákban, azért ez sokat mondó. Aztán lehet ezt is magyarázni, a foci csapatjáték, ezért sok múlik a társakon is, de az vitathatatlan, hogy az elmúlt 3 szezonban CR időzített jobban a formáját, osztotta be jobban a lehetőségeit.


Fantasztikus, amit Messi eddig elért, de ha profibb és okosabb, még többet is elérhetett volna. Abban azért bízom, hogy a karrierja hátralévő részében ismét a maga javára fordítja a CR-vel való vesrenyfutást.
mark watney
Barça B
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.06.13. 10:31:22

2018.06.21. 23:08:51

Sinya22 írta:Imádom mikor túltolják a madridos kollégák :D

"egyedül nem dönt el meccseket,max kisebbeket"

Innentől komolytalan is olvasni amit írsz ember.
Amikor nem megy a csapatanak a jatek. De latom sokaknak nem megy a szovegertes.

@optimus; ha nem lesz vilagbajnok, esetleg semmi mast sem nyer a valogatottal (olimpia azert ne szamitson mar a goat temaban), akkor nem, nem maxolta ki a karrierjet. A teljes karrierjet nem. Klub szinten igen, de az nem a teljes. Ne kelljen mar mindent a szatokba ragni, biztos ertitek mit mondok, csak keseru kicsit.
(nyugi ettol meg ugyesebb jatekos, mint CR, bar ehyertelmuen nem jobb, nem mindem szempontbol, de az egy masik tortenet)
Válasz küldése