Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2018.09.28. 11:36:40

Nem értek egyet azzal,hogy nincs baj,ugyanannyi pontunk van,mint a Reálnak.Csak látni kellene,hogy sem a Girona, sem a Leganes 95%-nyi valószínűséggel nem fog pontot rabolni tőlük,és akkor már más a leányzó fekvése.
Keressük a hibát a játékosokban.Most őszintén Pique mikor volt atom megbízható? Most többet reklamál és több hibát vét,amiből baj lett, de alapvetően nem vele van a baj.Nincs jobbhátvéd.Miért nincs? És miért nincs oda beépítve már Semedo? Miért van ott Roberto,mondja meg valaki nekem? Please!!! Semmi értelme ott játszatni.
Dembelé be van kényszerítve bal oldalon egy szendvicsbe.Hol tudja ő kamatoztatni a gyorsaságát? Legfeljebb egy vagy két csapat ellen,aki nem akar majd bunkerbe állni.Reál,Atletico max. Egyébként a srác jobb oldalon sokkal jobb lenne. Suarez már aggasztóbb.Ő teljesen formán kívül van,Messi azonban még mindig vele tud legjobban összejátszani, no meg Albával, aki az utolsó két meccsen nem is volt kezdő...Mit várunk,ha nincs meg az emberek helye a csapatban,minden meccsen más az elképzelés.Itt nincs meg a terv,hogy mit is kéne játszani és ez az edző feladata volna...
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2018.09.28. 10:28:53

A kisebb csapatokat kitömni általában 2 módon tudtuk: vagy már az első negyed órában betaláltunk, így borult a buszozós taktikájuk, és ki kellett támadniuk, amit mi megbüntettünk, vagy a 60-70 perc körül elfáradtak, és akkor törtük meg őket. Utóbbi esetén azért ritkán volt 5 gól, inkább csak 2-3 gól fért bele a végén.
A passzolgatós játék önmagában nem rossz, de ahhoz hogy az ellenfér fáradjon tempó is kell bele. Azzal, hogy körbepasszolgatjuk a felállt védelmüket, nekik néhány métert kell tolódni csak (hogy Pinyő szavaival éljek). Ha nincs a passzokban tempó, csak a körbepassz megy, mint a kéziben, hogy aztán odaadjuk Messinek, aki megpróbál 5-6 védőn áttörni, az nem megoldás, még úgy sem, hogy ő képes erre.
Viszont a védekezésünket nem lehet felmenteni. 6 meccsen 7 kapott gól a bajnokságban. Nyilván ez nem csak a hátsó 4es hibája, de amellett hogy simán több alkalommal is többen vezették rá a védőinkre a labdát, azért feltűnően sok volt az egyéni hiba is. Piqué padot érdemelne pár meccsre, mert botrány, viszont attól még ugyanúgy lerohannának minket. Ezt EVnek kellene rendben tennie. Kérdés, hogy képes-e rá.
Amúgy a rotációval nekem nem volt bajom, és nem is lehet erre fogni a vereséget, vagy döntetlent. Alba helyén Verma kevés volt, én is megnéztem volna Mirandát inkább, de el kellett volna bírni ezt is a csapatnak. Munir meg nem volt rosszabb, mint az idei Suarez (leszámítva az utolsó meccsét). Előtte az X-es meccsnél Semedo, Arthur és Vidal sem lógott ki, nem voltak rosszak, csak ugye jött az a fránya kiállítás, amire nem lehetett előzetesen felkészülni.
Én két kiutat látok ebből, ami közül EV választani fog. Lenne több is, pl Busi kihagyása...de ilyen nem lesz. Szóval vagy az lesz, hogy visszaállunk 4231-re, a Busi, Rakitic középpálya előtt Demb, Messi, Coutinho lenne. Mivel Coutinho és Demb is jól tolja minkét oldalon, ezért kivitelezhető a dolog, bár én Dembelét vinném jobbra, mert Alba a bal oldalt be tudja futni. Ehhez a játékhoz amúgy a padon is meg vannak az embereink. De vélhetően nem ez lesz, hanem marad a 433, de középre e kihagyhatatlan Busi mellé lesz még Rakitic és szerintem Vidal fog bekerülni. Így lesz egy erőszakosabb középpályánk, ahol Busi mellett 2 melós játékos lesz. Ennek viszont a levét Dembele fogja meginni, mert az ő helyére fog bekerülni Coutinho. Ezzel sem lenne semmi gond, ha Messi és Suarez is lecserélhető lenne, mert akkor mindig kaphatna 30 perceket valamelyik elől játszó kárára Dembele.
A gond az ezzel a 433-mal szerintem, hogy mikor visszazárunk, akkor a bal oldalunkon Coutinho beljebb húzódik, és Dembele megy a helyére szélre védekezni, Rakitic meg kiszorul jobbra a vonal mellé. Ilyenkor kb így néz ki a középpályás sorunk: Dembelé, Cou, Busi, Rakitic...azzért az a bal oldal mögöttük egy Albával nem az igazi védekezés szempontjából. Ezért talán jobb lehetne a 4231, ahol legalább a pálya közepén nem lenne változás, és láttuk, hogy Rakiticnek fekszik ez a dolog, míg kitolva jobbra annyira nem érzi jól magát. De mint írtam szerintem Dembelé fogja meginni a levét a középpálya stabilizálásának.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3274
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2018.09.28. 10:10:26

Vakmacska írta:
Az a furi, hogy 20-25 percig nagyon jól toltuk megint, aztán megálltak.
Kezdhetnénk azzal is,hogy ezt elfelejtjük. A bl kiesési szakaszban lehet 1 gólos győzelemre játszani,vagy tartani,de szeptemberben egy bajnokin nem értem minek ez a flegmaság,hogy majd úgy is rúgunk még valahogy.
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2018.09.28. 09:54:40

A taktika is egy érdekes kérdés, nem csak a felállás.
Milyen taktikát játsszon a csapat, ha az ellenfél tudatosan visszaáll a tizijére, és nem hajlandó kijönni onnan?
Ha a tizenhatosunkon passzolgatunk, akkor is csak 2-3 játékosuk jön oda, ímmel-ámmal.
Mit lehet ilyenkor csinálni?

Amúgy régen volt megoldás ez ellen a buszozás ellen is. Lásd a cselszkij elleni kiesést (ott sajnos még a tizit sem sikerült berúgni), vagy a Real elleni 5-0. Ott is csak CR jött letámadni, és örjöngött, mikor a többiek nem mentek vele.

Egyébként nekem Munir tetszett. UGyanúgy meg tudta tartani a labdákat, mint Lajos, és nem csak átlépte, hanem képes volt cselezni is.

Az a furi, hogy 20-25 percig nagyon jól toltuk megint, aztán megálltak. Addig képesek voltak helyzeteket kialakítani. És szerintem az, hogy most nem az ötösre gyötörték be folyton a labdát, hanem távolról lövöldöztek, tetszett.

Én úgy látom, hogy Lajosunk szerepköre sokkal inkább arra korlátozódik, hogy csináljon helyet a többieknek.
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2018.09.28. 08:34:28

hajnesz írta:
MatyiG írta: Jobbhátvédből nincs jobb elérhető a piacon. Griezmann és Thiago pedig nem oldaná meg a problémáinkat, nem egyéni hibák a legnagyobb gondok, hanem csapatszinten fellelhető.
,.S felzavarni a csapatot az ellenfél térfelére, és megfolytani őket már a saját tizenhatosuknál. Az a szomorú, hogy ez valamelyik meccsünkön nem is müködött olyan rosszul, csak a védőink úgy gondolták, hogy izgalmassabbá teszik a meccset.
mondom én hogy nincs érdekesebb játék a focinál!! én ugyanis úgy látom, hogy éppen az a vesztünk ami után te vágyakozol :shock:
az egész brancs az ellenfél térfelén passzolgat keresztbe-kasul aztán egy előre vágott laszti a kapunk előtt összekuszálja a kétségbeesetten ( vesztett pozícióból) visszarohanókat...ennek az ellenfél térfelén tanyázásnak van még egy másodlagos kára is: nincs a játékunknak mélysége, nincs lendület nincs kellő sebesség, az álló, lassú cselek rendre besülnek, az "összenyomott" térben a passzsávok átlátszóak, a tömegben minden elakad...stb.
desszertnek még annyi, hogy a kapura-törés valami ördögtől valónak minősül, mert az ötösön Suarez nem lő, hanem átlép, Munír a tizenhatoson belül nem a kapu felé fordul hanem visszapasszol (kvázi felszabadít!), a csodafegyverünket a Messi-Alba futtatást minden védelem alapból hatástalanítja....stb.
mielőtt olvasnám, hogy ezzel a focival állunk a tabella élén.....csak annyit, hogy én az általam vélt hibákat soroltam ami (lássuk fentebb) mások szerint erény lenne!?
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2018.09.28. 00:04:45

MatyiG írta: Jobbhátvédből nincs jobb elérhető a piacon. Griezmann és Thiago pedig nem oldaná meg a problémáinkat, nem egyéni hibák a legnagyobb gondok, hanem csapatszinten fellelhető.
Maximálisan egyetértek. Jobbhátvédből van 2 különböző játékosunk, akik másban jók, majd elválik, hogy mire van szükségünk azon a poszton, bár kb 99%-ot adok arra, hogy Roberto marad a kezdő szezon végéig.
Thiago meg ebben az espanya lightban se tud kezdő szerepkört kiharcolni, mit várunk tőle? Szerintem legalább akkora besülés lenne, mint anno Cescel.
Továbbá, támadóharmadban igy is eléggé orrnehéznek érzem a csapatot(nem tudjuk, hogy ki iszik, és ki fizet :mrgreen: ), Grizessel ez mégnagyobb probléma lenne sajnos.
Ahogy irtam, nem a játékosainkkal van a gond, hanem csapatszinten szerintem.
A következő meccsek egyikén megpróbálnék egy Arthur-Vidal-Rakitic/Busquets,vagy egy Vidal-Rakitic-Busquets középpályával felállni, előttük pedig Coutinho-Suarez-Messi hármassal.S felzavarni a csapatot az ellenfél térfelére, és megfolytani őket már a saját tizenhatosuknál. Az a szomorú, hogy ez valamelyik meccsünkön nem is müködött olyan rosszul, csak a védőink úgy gondolták, hogy izgalmassabbá teszik a meccset.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2018.09.27. 23:37:55

Nero. írta:Griezman, Thiago plusz szerintem a jobbhátvéd kérdés még mindig nem oldódott meg.
Jobbhátvédből nincs jobb elérhető a piacon. Griezmann és Thiago pedig nem oldaná meg a problémáinkat, nem egyéni hibák a legnagyobb gondok, hanem csapatszinten fellelhető.
Tivadar6
Capitá del Barça
Hozzászólások: 550
Csatlakozott: 2017.06.07. 17:29:11

2018.09.27. 23:32:01

Piquénél is akkora arc van már, hogy ráférne egy alapos fejmosás.

A folyamatos reklamálás, már kifejezetten irritáló, bár sajnos ebben Busi, és Lajos is benne van.
Inkább a focival lennének elfoglalva....
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.09.27. 23:19:38

Griezman, Thiago plusz szerintem a jobbhátvéd kérdés még mindig nem oldódott meg.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6725
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2018.09.27. 23:13:36

Áruljátok már el, h kiket kellet volna igazolni, vagy kinek kéne itt játszania? :D

Kupát összeset húztuk, bajnokságot egyet kivéve szintén, BL-ben meg háromszor a full baromság miatt estünk ki. De tényleg.

Rohadtul nem a játékosokkal van a probléma, de mindegy, max annyiban, h sokan már jól laktak, de jött bőven új, aki eredményei alapján éhezik.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2018.09.27. 22:07:53

Bár mint mondtam, nálam most nincs akkora tűz a csapat/foci iránt, szerintem nem olyan rossz ez a gárda.

Tavaly csak leesett egy bajnokság (majdnem veretlenül) meg zsinorba negyedjére a kupa. A Roma elleni kieséssel még mindig elárulva érzem magam, de ott azért estünk ki mert semmit nem tettünk a visszavágón. Szerintem jó esélyünk volt a triplázásra, a BL győztes Realt idegenbe 0-3ra vertük, otthon meg ikszeltünk emberhátrányba.

Idén sincs még tragédia. A szuperkupát megnyertük, a BLbe izmosan kezdtünk, bajnokságba 6 fordulo után 13 pont nem a legjobb, de rosszabb kezdéssel is lettünk már bajnokok, ráadásul nem vagyunk hatranyba mivel az Atletico meg a Real is csehül kezdett.

Még korai a pánikhangulat szerintem, de mondom most annyira nem vagyok rákattanva.

Az viszont igaz hogy a keret gyengült az utóbbi évekhez képest, de nem olyan játékosokat kellett volna igazolni, akiknek a bejelentése után 10/8 culé egyből a googlet nyitotta meg.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2018.09.27. 21:56:16

Szerintem nem az egyénekkel van a baj, hanem magával a csapatszerkezettel. Ugye itt megkövetelik, hogy szép, eredményes,látványos 4-3-3-at játszunk, de ahhoz, hogy minden meccsen domináljunk agressziv középpálya, és agressziv támadósor kell(ene). A csapatunk magja nem öreg (30-31évesek, az bőven nem öreg), de szerintem nem alkalmas arra, amit megkövetelne ez a 4-3-3, +a fiataljaink Coutinho és Dembelé személyében nem veszik ki eléggé a részüket az agresszivitásban, ami kellene ahhoz, hogy félpályán labdát szerezzünk. Roberto is beleillik ebbe a tili-toliba, de labdát ő is keveset tud szerezni. Alba szintén. Mikor az ellenfélnél van a labda, vissza kell zárnunk a kapunk elé, nem vagyunk képesek labdát szerezni a középpályán, vagy a támadó harmadban, letámadásra se nagyon emlékszem, max mikor Suarez 40méterről sprintel a kapusra, hogy rúgja már ki a labdát a búsba. Szerintem ezek a dolgok összessége vonja magával azt, hogy lassú, tötyögő a játékunk, kevésszer kerülünk helyzetbe, mert egyszerüen mindig felállt védelemmel szemben kell támadnunk, az ellenfélnek rengeteg ideje van visszazárni. Busquets sokáig abban volt a legjobb, hogy remekül zárja a passzsávokat, de egyszerüen nincs mit zárnia neki, mikor nincs letámadás.
Abban a korszakban, amelyikről mindenki könnyes szemmel beszél, volt egy Pedronk, és volt egy Sanchezünk, aki felszántotta a 2szélt, volt egy Xavink és egy fiatal Iniestánk, akik mindenhova odaértek, és képesek voltunk labdákat szerezni.Ilyen csapat mellett Busquetsnek arany élete volt. Dembelé-Coutinho páros szerintem(nem néztem utánna) idén összesen 10 labdát, ha szerzett. Ami még borzasztóbb, hogy bejött az a senki gyereke Munir, azt hittem,na most majd ő bizonyit, de kb annyit tett hozzá a meccshez, mint én a fotelből.

A mostani keretünk szerintem egyáltalán nem alkalmas arra a focira, amit Peppel játszottunk. Ki kell találni egy új dolgot, amivel ismét a csúcsra érhetünk. Ha ehhez 4-4-2 kell, akkor legyen az. Bár azzal meg megintcsak azt érjük el, hogy nem fogunk dominálni minden meccsen, mert elől a 2 császár vakargatni fogja a vele egykorút, de legalább igy minden meccset behúzhatunk 1-0-ra(feltéve, ha Piqué visszanöveszti a védekezni tudó szakállat).
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2018.09.27. 21:03:27

álomvilágban éltek ha úgy gondoljátok, hogy ha Messit kivesszük akkor EV varázsütésre kitalálja az új stratégiát, a kétballábasok meg megtanulnak focizni. Ez nyilván így megy.
Senki nem mondott ilyet, de láthattuk Messi sérüléseinél, hogy nem halt meg a csapat nélküle. :)
Piqué ebben a formában biztosan nem, Alba támadásban sokat ad, de védekezésben iszonyat, kb mint Marcelo.
Busi meg no komment nálam. Citybe el lenne. és ennyi.
Ezek alapján melyik az a csapat, ahol a kezdő 11-ben 'BL-re törő' megfelelő játékosok vannak? :)
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15430
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.09.27. 20:44:14

MatyiG írta: Hát pedig ezt nehéz komolyan venni, meg hogy EL-helyeken sem lennénk Messi nélkül. :D Nyilván ugyanaz lenne a focink Messi nélkül, mint vele...

Nehogy azt mondd már, hogy Piqué, Alba és Busi nem férne be egy BL-re törő csapatba, azért ez bőven túlzás. Oké, én is leültetném a padra Piquét 1-2 meccsre, meg Busi is több labdát adott el a szokásosnál tegnap, de attól még nem adnám el őket.
nem ugyanaz hanem rosszabb még ennél is.
álomvilágban éltek ha úgy gondoljátok, hogy ha Messit kivesszük akkor EV varázsütésre kitalálja az új stratégiát, a kétballábasok meg megtanulnak focizni. Ez nyilván így megy.

Piqué ebben a formában biztosan nem, Alba támadásban sokat ad, de védekezésben iszonyat, kb mint Marcelo.
Busi meg no komment nálam. Citybe el lenne. és ennyi.

többieket meg felesleges részletezni.

amúgy én sem azt írtam hogy eladnám, csak azt hogy nem venném zokon ha elhúznának innen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
lics
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 433
Csatlakozott: 2017.08.21. 22:12:42

2018.09.27. 16:33:43

MatyiG írta:
van Messi, Rakitic, Umtiti, Roberto, ter Stegen akiket focistának merek nevezni, a többi nálam gatya. (Coutinho-Dembelé kettős a kettő között mozog valahol)
Kb ha most azt mondaná valaki, hogy ezen 7 játékos kivételével mindenki el, azonnal rábólintanék, zokszó nélkül, senkit sem siratva.
Szerintem ezeken a játékosokon kívül, azok akiket nem említettem egy magát komolyan vevő, bl-re tőrő csapatba be sem férne.
És akkor jöhett a hurrogás meg a kinevetés.
Hát pedig ezt nehéz komolyan venni, meg hogy EL-helyeken sem lennénk Messi nélkül. :D Nyilván ugyanaz lenne a focink Messi nélkül, mint vele...

Nehogy azt mondd már, hogy Piqué, Alba és Busi nem férne be egy BL-re törő csapatba, azért ez bőven túlzás. Oké, én is leültetném a padra Piquét 1-2 meccsre, meg Busi is több labdát adott el a szokásosnál tegnap, de attól még nem adnám el őket.
Szerintem Busqets megkérdőjelezhetetlen, a hibái leginkább azért lehetnek, mert nem bírja már ezt a tempót meccsről meccsre 90 percekig. Ha kapna bőven pihenőt meg a relatíve könyebb meccseken 60 percet játszana, akkor azért biztos sokkal jobb lehetne. Dembelet kicsit túlerölteti Valverde szerintem, láttuk, hogy tud nagyon jó lenni, de azt is, hogy az elmúlt 2 meccsen meg nem tett hozzá túl sokat. Nálam Coutinho, Suarez, Messi lenne a kezdő támadósor komolyabb meccseken, feltéve ha Suarez is kapna több pihenőt ilés újra régi formáját öntené, vagy legalábbis hasonló lenne. Busi, Rakitic, Malcom középpálya, persze Malcomot még nyilván nem tudjuk, hogy milyen, Malcom támadóközép, mögötte Rakitic, Busi. Védelembe Semedot eröltetném, nem rossz játékos, bírná a tempot egész meccsen. Robertot felküldeném inkább középpályára az említett 3as egyike helyett, de leginkább Busit, Rakiticet kéne rotálgatni, hogy ne pukkadjanak ki márciusra, ott van lehetőségnek még Vidal is. Valverde hibája szerintem, hogy van vagy 5 támadónk, de mégse játszuk a támadó focit mint tavaly a Girona ellen, az nekem tetszett. Plusz nem igazán tud rotálni pedig játékosok bőven lennének,de ha nem kapják meg az esélyt csak 10-20 perceket akkor nem is várjunk csodát tőlük. Szerintem tegnap tudott volna segíteni Vidal, az ő mentalítása, robotolása jól jött volna. Gondolok a Ter Stegen elleni nekifutásra, biztos Vidal szépen törlesztett volna, hogy mindenki tudja hol a helye, mármint Nesyri ne csináljon ilyen felesleges hülyeséget. De ez csak az én véleményem.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2018.09.27. 15:50:24

van Messi, Rakitic, Umtiti, Roberto, ter Stegen akiket focistának merek nevezni, a többi nálam gatya. (Coutinho-Dembelé kettős a kettő között mozog valahol)
Kb ha most azt mondaná valaki, hogy ezen 7 játékos kivételével mindenki el, azonnal rábólintanék, zokszó nélkül, senkit sem siratva.
Szerintem ezeken a játékosokon kívül, azok akiket nem említettem egy magát komolyan vevő, bl-re tőrő csapatba be sem férne.
És akkor jöhett a hurrogás meg a kinevetés.
Hát pedig ezt nehéz komolyan venni, meg hogy EL-helyeken sem lennénk Messi nélkül. :D Nyilván ugyanaz lenne a focink Messi nélkül, mint vele...

Nehogy azt mondd már, hogy Piqué, Alba és Busi nem férne be egy BL-re törő csapatba, azért ez bőven túlzás. Oké, én is leültetném a padra Piquét 1-2 meccsre, meg Busi is több labdát adott el a szokásosnál tegnap, de attól még nem adnám el őket.
lesliejr12
Jugador del Barça
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2009.03.01. 21:53:00

2018.09.27. 15:26:05

Nagyon kíváncsi vagyok hogyan reagál erre Valverde, ha egyáltalán mer lépni valamit. Ezt így hagyni nincs értelme. Valamin változtatnia kell vagy másképp csinálni, mert eltelt egy év de ugyanazok a hibák jönnek elő, csak most már cidrizni kell bárki ellen.
Közben Busquets-sel hosszabbítottunk, csak focizni is legyen kedve mert az egyik legbefásultabb játékosunk. De őt kevésbé bántanám, csak jó középpályát kell mellé összerakni.
Piqué és Rakitic nálam padosok lennének, de a twitter bohócunknak cseréje sincs vagy áttolunk oda egy ballábast.
A horvátot meg imádom, igazi sportember de én nem érzem vele kapcsolatban, hogy feltétlenül szükségünk van rá.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15430
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2018.09.27. 15:02:30

MatyiG írta: Ezt ilyenkor komolyan gondoljátok?
én igen, bocs.

van Messi, Rakitic, Umtiti, Roberto, ter Stegen akiket focistának merek nevezni, a többi nálam gatya. (Coutinho-Dembelé kettős a kettő között mozog valahol)
Kb ha most azt mondaná valaki, hogy ezen 7 játékos kivételével mindenki el, azonnal rábólintanék, zokszó nélkül, senkit sem siratva.
Szerintem ezeken a játékosokon kívül, azok akiket nem említettem egy magát komolyan vevő, bl-re tőrő csapatba be sem férne.
És akkor jöhett a hurrogás meg a kinevetés.
recrea írta: Elég érdekes, h ezt most írod, amikor mindenki szid mindenkit :D

Sztem elsősorban nem a két bekapott gólban van a hiba, hanem abban, h 1 milliárd euró nem tud még csak helyzetbe kerülni sem egy félidő (meccs?) alatt elöl.
hát nem tudom, én ha írok valamit, mindig jön a mosdatás. főleg játékosok esetében, de a vezetőséget is mindig bevédi valaki(k) hogy milyen jó munkát végeznek igazolások terén. ( :lol: )

amúgy igen, pont ezt írtam meccs közben, hogy hőzöngünk itt, de a 70. percig 3 lövést vállaltunk, utána még talán 2-t.
ez szánalmas.
persze a védelem is gáz, óvodás hibák.
mondjuk az első gól, az olyan volt amit 15 éve folyamatosan kapunk, valaki átíveli a hosszúra, ott meg az aktuális balbekk elalszik és gól. legtipikusabb kapott gólunk ez. de volt aki ezt is megmagyarázta, amikor Alba meg Alves folyamatosan beszaladgált Piquét vagy a másik khv-det őrízni ( :lol: ), hogy ez szándékos, mert így tanítják. Persze.



Mindegy, meglátjuk mi lesz, az a baj, hogy amit Xavi megfogalmazott kritikaként, az tényleg egy észrevehető folyamat. Nincs identitása, játéka a csapatnak, ad hoc jellegű az egész.
Régen ha bekapcsoltad volna a tévét,és úgy adták volna a meccset, hogy fekete fehér, mindkét csapat feketében látod csak, de figyelve a mozgást 10 másodperc alatt rájöttél volna, hogy melyik a barca.
Így volt ez Rijkaard, Pep, LE idejében is.
Most teljesen random működünk, majd lesz valami alapon.
Legalábbis én EV munkásságában nem sok tudatosságot látok, mármint a pályán megmutatkazó tudatosságra gondolok. Nincs játékunk, tavaly sem volt, de nyertünk 2 kupát, minden el van felejtve.
Én nem felejtem el, mert tényleg hülyére nyertük magunkat spanyol fronton, nekem igenis számít ha leülök a tévé elé érezzem azt az örömöt, "szabadságot" amit régen adott egy meccs.
És akkor is nyertünk bőven.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2018.09.27. 14:46:34

drobika írta:Az a baj,hogy nem köré építettük a csapatot,hanem rá. egyedül. Ha ő nem volna 8-10 helyen tanyáznának.
Ezt ilyenkor komolyan gondoljátok?
Avatar
randomguy
Capitá del Barça
Hozzászólások: 580
Csatlakozott: 2016.08.11. 12:22:07
Tartózkodási hely: τᴏᴘ ᴏғ τʜє ωᴏʀʟᴅ

2018.09.27. 14:30:31

Nem mintha bármin is változtatna, de az első góljuk les volt. :D 16 cm-vel belógott a játékos válla. link
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2018.09.27. 14:05:17

Szívemből szóltál!
Teljesen igazad van.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10103
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2018.09.27. 13:39:08

drobika írta:Az a baj,hogy nem köré építettük a csapatot,hanem rá. egyedül. Ha ő nem volna 8-10 helyen tanyáznának.
Pontosan. Pár éve volt Messi, és a többi klasszis. Messi befolyásolta a mérkőzéseket, támadásépítést, de mellette ott voltak Xaviék is, akiket nem kell kifejteni mit tudtak, Messi egy volt a sok hatalmas zseni közül, ráadásul kapu előtt kapta a rengeteg jobbnál jobb gólpassz értékű labdát, most meg van Messi, akin a támadások 90%-a fut, és van a csapat többi része, akik már lassan Messi nélkül nem tudnak egy rendes támadást felépíteni, így ha Messinek rossz napja van, vagy kiveszi az ellenfél, akkor teljesen kiveszik a csapatból a kreativitás, gólhelyzetbe is alig kerülnek, cserébe bármikor bekaphatnak 1-2 gólt kontrából.

Valahogy úgy kéne felépíteni a csapatot, hogy a támadórészleg üzemeljen Messi nélkül is, és ő is "csak" egy láncszeme legyen, de mellette mások is villogjanak, ha neki nem megy épp.
Ezért volt jó pl Neymar, ha Messinek épp nem ment, akkor helyzeteket teremtett, folyton megjátszható pozícióban volt, veszélyes volt a kapura(kivéve az utolsó évét), és a hátára tudta a csapatot venni.
Volt a híres MSN, de mögötte egy nagyon jól megszervezett, jól működő középpálya is.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2018.09.27. 13:15:44

Az a baj,hogy nem köré építettük a csapatot,hanem rá. egyedül. Ha ő nem volna 8-10 helyen tanyáznának.
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2018.09.27. 12:56:58

kanty írta: Messi sem lesz már fiatalabb.
Ha 2015-ben azt mondja valaki, hogy az akkor 27 éves Messi pályafutása úgy fog véget érni, hogy nem vagyunk képesek köré építeni egy csapatot, ami legalább a legjobb 4 közé bejut a BL-ben, pofánröhögöm. Most már nem tartom elképzelhetetlennek ezt sem...
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
lesliejr12
Jugador del Barça
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2009.03.01. 21:53:00

2018.09.27. 11:11:43

Igen, az egyetlen pozitív érv az lenne, hogy komoly terhelést kapnak, ami majd később jól jön. De az arcokból és a nyilatkozatokból nekem egyelőre nem ez jön le.
Világi birkák lettünk, az a római bukás nem kisiklás volt, eddig úgy néz ki, hanem a csapat gyengeségét mutatta ami elő fog még fordulni többször is.
Válasz küldése