Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10103
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.01.07. 08:46:30

optimus írta:
Vágom hogy gondolkodni nehéz, sokkal egyszerűbb a mindenki által tolt idióta közhelyeket nyomni 0-24, de akár megtehetnénk azt is hogy megnézzük mi az amit csak Rakéta/ Busi tud megadni jelenleg a csapatnak. Miért kell valamelyiknek mindig játszania. Szerinted a vkp posztot úgy ahogy ők játszák ki tudná jelenleg eljátszani ezen a szinten? : ) Na ki? : ) Ki az aki simán eljátszaná ugyanezen a szinten egy nehéz idegenbeli meccsen? : ) Úgy hogy ez a csapat játékában az egyik legfontosabb poszt, a mozgások csomó gyakorlást igényelnek, összhangban kell lennie a két kh-val is, kinek kellett volna ma ezt eljátszania? : ) Kérlek ha ezt végig gondoltad válaszolj rá. : )
Pont ezért kellene pihentetni őket, mert fontos láncszemei a csapatnak, és nagyon fontos lenne hogy tavasszal élesek legyenek.Nem azt mondom hogy mostantól vitrinben kellene tartani őket, de azért illene nem 0-24-ben tolni őket, és legalább 1-1 könnyebb otthoni bajnokin/kupameccsen kihagyni őket, vagy lekapni őket ha már az 50-edik percben 4-0-ra vezetünk.
Busquets is kérdés nélkül a legjobb a posztján a mi stílusunkban, de erősen maga alatt teljesít. Jobb már mint a szezon első részében, de tegnap is majdnem gólt kaptunk róla, múltkor meg pont miatta szívtunk. És egy olyan játékosról beszélünk, aki ha jó formában van, akkor álmában sem veszik el a labdát.
Az meg hogy a stáb mit gondol, láthatjuk Umtiti esetében, hogy nem sokat nyom a latba. Mindenféle voodoo baromságokkal próbálnak egy profi labdarúgó térdét megjavítani, amivel már 1 éve szívás van..Ennél már csak az lenne a szebb, ha teleshopos térdsimogatóval próbálnák meg helyre hozni :lol:

drobika írta:

Dembelé, szintén kezd kinőni Valverde filozófiája alól. Egyszerűen benne van a vérében, hogy támadjon. Vidal is detto, neki sem ízlik az alibizés.
A nagy kérdés az lesz, hogy ha megint a BL fontos szakaszához érünk, és Valverde újból betoji taktikát tol, ami a játékosoknak nem ízlik, akkor mit fognak lépni?
Tényleg elég megnézni a Roma elleni égés félidejét...Amikor egy Iniesta beszél neked hogy" mester, ezt itt nem így kellene", ott bizony alapvető koncepcionális és felfogásbeli problémák vannak..Meg is lett az eredménye, soha nem látott szégyen formájában.
Bőven Valverde, aki vissza fogja ezt a keretet néha a betojiságával, többre is képesek lehetnének, de nehéz olyan edzőt találni.
Nagyon remélem hogy tanult a tavalyiból, és nem Bilbaoban érzi magát, ahol jó ha 5 kapott gól alatt megáll.

És igen, amíg Messi itt lesz addig a BL lesz az elvárás, főleg ilyen erős kerettel, de minimum a tisztes helytállás, mert ez a keret a TOP 5-ben benne van, de inkább a TOP 3-ban, Messit beleszámítva meg főleg.
Ehhez képest az egyik sem volt meg már 4 éve, csak a folyamatos égések.
Nyilván fontos a bajnokság, hogyne lenne az? Ehhez képest a nemzetközi megítélésbe 0...Igen 0 jelentősége van, mintha valami NB1-es csapatokat előztél volna meg a tabellán, nem pedig egy Real-Atleti-Barca hármasból lennél a győztes, így ha azt akarja az ember hogy a Barca a "csúcsra kerüljön", akkor a BL a cél.



Aztán ha majd Messi szögre akasztja a cipőt, és visszaesik a csapat(annyira talán nem fog), akkor majd szurkolunk együtt a 4-edik helyért, de akkor az lesz az elvárás, akkor majd azért fogunk káromkodni ha nem érjük el, és 8-adikok leszünk.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2019.01.07. 07:31:31

Nagyon érdekesek a hozzászólások.:)
Vannak akik eredménycentrikusak és azt látják, amit a tabella mutat,igazuk van.
Vannak akik a játék szépségét,és a hajtást hiányolják, igazuk van.
Vannak akik Valverde alkalmatlanságát emlegeteik, szerintem nekik is igazuk van. :)
Hogy mi az, ami miatt vezetjük a bajnokságot? Inkább ki az... Messi.Ha ő nem volna, sehol sem lennénk. Dembelé, szintén kezd kinőni Valverde filozófiája alól. Egyszerűen benne van a vérében, hogy támadjon. Vidal is detto, neki sem ízlik az alibizés.
Mert lássuk be, amit tegnap megint főleg a 2.félidőben csináltunk, az minden volt csak nem élvezhető Barca foci. Elképesztő megoldásokkal hátul. Ha nincs már ezredszer szerencsénk, az eredmény nagyon más.
Busi behozatala megint mire volt jó,kishílyán gólt kaptunk miatta. Cou időhúzó csere, Vidal szintén. Komolyan erre vágyunk? Cou-nak a pályán volna a helye,Dembinek is,és azt a rendszert megtalálni, ahol mindketten jól játszhatnak. Így állandóan 150 milla ül a padon és a csapat sem lép előre.Jól láthatóan nincs fejlődés a játékunkban. A többiek sem remekelnek a ligában, de ez nem mentség. Az az igazság, hogy Messi nagyon nagyon kilóg felfelé. Örüljünk neki,de fel kellene mellé jönni most már Suareznek és a többieknek.
Nagyon jó lenne most már nem minden meccsen cidrizni, hogy mi lesz a vége...
divadka
Jugador del Barça
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2006.02.24. 10:45:39

2019.01.07. 07:04:25

Xavi szavai jutnak eszembe: MAdridban ha nyersz, te vagy a király. Mindegy, hogy milyen játékkal, de nyerjél. Barcelónában vezetheted a tabellát, rúghatod a legtöbb gólt, aszurkolók akkor is fanyalognak, ha a játék nem megfelelő.
El lettünk kényesztetve.
Valóban agilasan játszott a Getafe, na de azért nem focizott le minket.
Ez barokkos túlzás. Szép számmal voltak helyzeteink.
Léfe
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1451
Csatlakozott: 2005.04.11. 11:41:27
Tartózkodási hely: Siófok

2019.01.07. 06:58:37

Lehet, de az alant felsorolt csapatokat mi elkalapáljuk. Nem az nagy csucsidőszakhoz kellene hasonlitani a mostani csapatot. Az az érzésem, ha Messi abbahagyja-no akkor....
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6725
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.01.07. 01:26:30

Az a baj, h te sem érted (meg sokan mások), amiről pl én ugatok vagy Csaba. Megpróbálom érthetően leírni: amióta Barcelona szurkoló vagyok, azóta most a legnagyobb az aránya az élvezhetetlen meccseknek és ezt legfőképp EV-re fogjuk, főleg annak tükrében, h kétcsapatnyi klasszisa van. Sokszor ugyan mi nyerünk, de az ellenfél játszik jobban, ahogy ma pl a Getafe is nyerhetett volna, ahogy mi nyertünk. És amikor egész héten a meccset várom, h kikapcsolódjak, akkor rosszul esik a kis lelkemnek, h ezt kell lássam. És ezért én biztosan nem fizetnék 80-120 eurót minden héten, h élőben lássam, és el is veszi a kedvem attól, h kimenjek meccsre. Pl. jobban kimennék most egy Pool vagy Dortmund meccsre.

És nem azért nem élvezem, mert felnőttem, nem azért, mert kevésbbé érdekel a foci, nem azért, mert változott a foci, nem azért, mert mással vagyok elfoglalva, hanem azért, mert rosszul játszunk.

És igen, vannak jó meccsek ma is, Pool, Tottenham, Arsenal, Dortmund, Nápoly, PSG elég sokszor játszik látványos meccseket, van hajtás, vannak látványos megoldások. Nem, nem érdekel, h ezek a csapatok mit nyertek vagy mit nem nyertek az elmúlt években.

És, ha most ismerkednék a focival, nem kezdenék el a Barcának szurkolni, hanem átkapcsolnék az esti filmre. Nem, nem kezdek el másik csapatnak szurkolni, mert ezt a csapatot szeretem. Ez nem letargia, a letargia az más.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15433
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2019.01.07. 01:07:19

KZsola írta:
Na akkor most döntsük el, hogy a gyönyörű játék kell akkor is, ha semmit nem nyerünk, vagy "mákkal, vért izzadva" egy bl (és gondolom a bl döntőt se néznéd, mert egyébként sz*r a csapat :D).
ezt leírtam már két éve is, tavaly is, idén szezon előtt is.
engem a BL-ben (!!!) nem érdekel hogyan, de nyerjünk végre.
tényleg nem érdekel, csak emelje fel Messi a serleget a végén.

de a bajnokságban, főleg hazai páláyn, meg kiesőjelöltek ellen ne a szenvedést kelljen már nézni.

egyébként nem írtam, hogy nem nézném, most is nézem, mert Messi játszik. de kb ő meg Dembelé az egyetlen motivációm, hogy "meccsben" maradjak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
KZsola
Jugador del Barça
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2017.12.10. 21:57:16

2019.01.07. 00:40:36

csababarca írta:
recrea írta:
1999-2006-ig nekünk is megvolt a pocsék időszakunk, sikerült is végigszenvednem.
vagyük 2004ig, úgy a helyes.
de amúgy igen, egyetértek mindennel.
nekem pl ez az általad is említett pocsék időszak többet adott, mint a mostani 2-3 év.
pdig nem voltak eredmények, bl-se, de jobban élveztem, mint ezt a nihillt.

ha nem lenne Messi én nem nézném a meccseinket. így is van hogy elkapcsolgatok, vagy más helyezek előtérbe.
igen, biztos benne van az is, hogy el lettünk kényeztetve, és örülnünk kéne.
de én ilyen vagyok, nem tudok örülni másfél évnyi eredményes, de sokszor siralmas és vallatni való meccseket tartalmazó időszaknak.

emellett nekem a bl bukták nagyon betették a kaput, ennek a generációnak 1-2vel több bl-t kellett volna nyernie. remélem, idén valahogy összejön. mákkal, vért izzadva, verejtékezve, bánom is én.

Na akkor most döntsük el, hogy a gyönyörű játék kell akkor is, ha semmit nem nyerünk, vagy "mákkal, vért izzadva" egy bl (és gondolom a bl döntőt se néznéd, mert egyébként sz*r a csapat :D).

Nyilván vannak problémák, nekem se tetszik sok minden, de azért vicces, hogy itt legalább olyan letargia van, mint odaát, pedig nem mi vagyunk 5. helyen, 10 ponttal lemaradva,sőt...
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6725
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.01.06. 23:46:09

Cestus írta:
recrea írta:Full mindegy, hogyan jutunk tovább a csoportból, ezzel az életben nem nyerünk BL-t, nemhogy idén. Az elmúlt évben is csont nélkül jutottunk tovább a csoportból, aztán a világ szégyene következett.
Sosem értem, miért pár szrul sikerült bajnoki alapján következtettek arra, hogy majd a BL-ben mi fog történni ahelyett, hogy az eddigi lejátszott BL-meccseket vennétek alapul.
Azért, mert ez a csapat szrul játszva még sosem nyert BL-t. Ennyi a válasz.
Bajnokságot is csak nagy ritkán. 21 szezonon vagyok túl, hidd el nekem. De esküszöm, h idejövök mea culpázni, ha idén BL-t nyerünk, és azt is elmondom, h ennek szurkolok :)

Jut eszembe, anno az UEFA kupában is indultunk, de arra már nem emlékszem, h ki csapott ki onnan minket. Jó ég milyen kilátástalan volt a helyzet. Aztán 2 év múlva BL győzelem :)
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15433
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2019.01.06. 23:42:43

recrea írta:
1999-2006-ig nekünk is megvolt a pocsék időszakunk, sikerült is végigszenvednem.
vagyük 2004ig, úgy a helyes.
de amúgy igen, egyetértek mindennel.
nekem pl ez az általad is említett pocsék időszak többet adott, mint a mostani 2-3 év.
pdig nem voltak eredmények, bl-se, de jobban élveztem, mint ezt a nihillt.

ha nem lenne Messi én nem nézném a meccseinket. így is van hogy elkapcsolgatok, vagy más helyezek előtérbe.
igen, biztos benne van az is, hogy el lettünk kényeztetve, és örülnünk kéne.
de én ilyen vagyok, nem tudok örülni másfél évnyi eredményes, de sokszor siralmas és vallatni való meccseket tartalmazó időszaknak.

emellett nekem a bl bukták nagyon betették a kaput, ennek a generációnak 1-2vel több bl-t kellett volna nyernie. remélem, idén valahogy összejön. mákkal, vért izzadva, verejtékezve, bánom is én.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.01.06. 23:39:58

recrea írta:Full mindegy, hogyan jutunk tovább a csoportból, ezzel az életben nem nyerünk BL-t, nemhogy idén. Az elmúlt évben is csont nélkül jutottunk tovább a csoportból, aztán a világ szégyene következett.
Sosem értem, miért pár szrul sikerült bajnoki alapján következtettek arra, hogy majd a BL-ben mi fog történni ahelyett, hogy az eddigi lejátszott BL-meccseket vennétek alapul. A Spurs ellen jók voltunk, amikor kellett, másodjára az összeszokatlan csapat már nem annyira. Az Inter ellen raktuk le a legjobb teljesítményt, dominálva és jól játszva. Miért nem ezekből indulunk ki? A világ szégyene ugyanúgy bekövetkezett Enrique alatt is, aki mióta elment, itt a fórumon a Támadófoci Isteneként reinkarnálódott. Vele nem döngöltek minket földbe 4-0-ra meg 3-0-ra a BL-ben? De legalább biztosan jól játszottunk azokon a meccseken, csak nem volt szerencsénk. :D
Pep alatt szintén négyből kettőször alantasabb ellenfél ellen estünk ki. Megjegyzem, Pep csapataival azóta is ugyanaz a csapat mossa fel a padlót minden évben, és ha összekerülnek idén egy Juventus-szal, Atlétivel, megint ez fog történni.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6725
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.01.06. 23:32:40

Nero. írta:
recrea írta:Nekem meg ezek a kérdéseim...

Miért nem láttam ma azokat a látványos kontrákat, amikor röhögve kellett volna vezetnünk kb 5 percenként?
Miért kell más csapatokhoz hasonlítani vagy mérni magunkat?
Mitől jobb nekem, vagy mi alól mentesíti az a csapatot, ha más csapat is rosszul játszik?
Miért nem várható el EV Barcájától (amiben 1 milliárd euró van 5 év alatt kb), h látványosan játszon. Azért nem, mert más csapat nem eredményes és látványos?
Miért nem az elmúlt 10 év Barcájához hasonlítod a mait?
Miért nem az elköltött pénz mennyiségéhez képest vagy a játékos fizetésekhez képest mérjük a teljesítményt?
Miért köt le egy angol v német bajnoki, és Barca meccs alatt meg a miért keresek kényszertevékenységet?
Azért hasonlítom magam magunkat más élcsapatokhoz, mert mi is “csak” egy élcsapat vagyunk a többi közül. Aki azt hiszi hogy a 2011es vagy a 2015ös Barca a standart, a minimum, annak Jó reggelt.
Rosszul játszunk? És akkor hogyan fogalmaznál ha nem vezetnénk a bajnokságot, ha nem a miénk lenne a legtöbb rúgott gól, ha döcögős lett volna a továbbjutás a halálcsoportból, ha a Real rúgott volna nekünk 5ot, stb?


Van egy milliárd euró a csapatba, pont úgy ahogy a többi top csapatba is.

Melyik az a nemet vagy angol csapat akinek a meccsei állandóan le kötnek és eredményesek?
Melyik játékos teljesítményét nem érzed arányosnak a fizetéséhez képest?
Igen, rosszul. Az, h rosszul játszunk nálam független attól, h vezetjük-e a bajnokságot vagy sem. Most erre meg írhatnám én azt, h csak azért vezetjük a bajnokságot, mert a többi csapat rosszul játszik.

Full mindegy, hogyan jutunk tovább a csoportból, ezzel az életben nem nyerünk BL-t, nemhogy idén. Az elmúlt évben is csont nélkül jutottunk tovább a csoportból, aztán a világ szégyene következett.

Tico, Pool, Juve, Real, Bayern, Dortmund - csak pár példa, ahol nem lett elköltve 1 milliárd, de ha sok pénz is lett elköltve, sok jött az eladásokból is.

Nem azt mondtam, h eredményesek, hanem azt, h lekötnek, gyakorlatilag bármely nemet vagy angol csapat meccsei, kb itt tartunk.

Messi, Ts, Semedo, Alba, Rakitic kivételével egyik játékos teljesítményét sem érzem arányosnak a fizujával.

1999-2006-ig nekünk is megvolt a pocsék időszakunk, sikerült is végigszenvednem. Kérdés nélkül zúgtúnk kb BL csoportból, voltunk 13.-ak, küzdöttünk a BL helyért spanyolban, kaptunk összesen 7 gólt egy Dinamo Kijevtől, stb. De a legszebb, h egyik sem volt annyira ciki, mint a tavalyi római.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2019.01.06. 23:24:56

Ha visszatekintek az elmúlt 14 (tizennégy) évre, akkor szerintem a világon egyedül mi vagyunk az a csapat akik minden évbe nyertünk valamit, vagy ha nem is, akkor a 2 fontos (bajnokság, BL) sorozat közül az egyikben végig versenyben voltunk (pl. 2007, 2014 korai kiesés a BLben de a bajnokság az utolsó fordulóban dőlt el, 2008ban már decemberben ki szálltunk s bajnokságból de a United ellen szorosan estünk ki az elődöntőbe), ez azt mutatja hogy mennyire professzionális a klub és minden évbe nagy az elvárás.

Mi lesz veletek ha beleszaladtunk egy olyan időszakba mint a United, Milan, vagy régebben a Real, Juve stb.
Csak mert egykoron ezek nagyon komoly csapatok voltak, és velük is megtörtént ami velünk is megfog, bejön 3-4 rosszabb év, amikor gyakorlatilag minden BL meccs egy ajándék és a bajnokságban a top 3 a cél.

Köszi Optimus
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
optimus
Jugador del Barça
Hozzászólások: 186
Csatlakozott: 2017.01.09. 16:04:31

2019.01.06. 23:17:43

Nero. írta: Amúgy rohadtul nem érdemeltünk ma (sem) 3 pontot.
Ki játszik jobb focit mint mi és eredményesek?

Liverpool most lehet, de az elmúlt 10 évbe semmit nem nyertek és szerintem a City megelőzi őket

Real, Bayern, PSG, Juve, Atletico vagy hol zöldebb a fű most?

A nagy meccseken gyorsan, agresszívan játszottuk, az idegenbeli bajnokikra ez marad, de amúgy messze a miénk a legtöbb rúgott gól.
Te is tudod ki játszik jobb és eredményesebb focit. Senki.
Bl-t akar mindneki, különben Messinek egy újabb évét pazaroljuk el. ( igen, egy spanyol dupla + aranycipő + minden létező statisztikában az élen végezni az maga a pazarlás. ) Az elmúlt 3 bl-t az a real nyerte akinek a játékához képest gálázunk minden meccsen, gyakorlatilag lenyomtak meccsenként 70 beadást, a 2005öt Stoke szintjén nyomták, tényleg csak annyi hiányzott hogy hozzanak egy gyereket aki bedobja a labdát 30 méterre, hogy ne csak fejberugni hanem fejbedobni is lehessen a 2-3 bent az 5ösön integető játékost.
De ez mindegy hisz ez itt a Barca ami egyszerűen annyival mindenki felett kell álljon hogy bár mindent meg kell nyerni (ez ugye az alap) ezt olyan játékkal kell tenni amit ember még nem látott, és természetesen a csapat több mint felének saját nevelésnek kell lenni, évente legalább 1-2 új saját nevelésű játékost beépítve.
Na ez az igazi elitista undormány, ez az ami miatt itt sokan cinkelték a madridistákat, és centire ugyanezt tolja a forum 90%-a.

Teljesen felesleges észérveket hoznod, itt mindenki látja h Rakitic egyszerűen fáradt. Busi is, helyettük nyugodtan játszhatna akárki, hisz a tv előtt ülve mindenki jobban tudja hogy Rakitic épp milyen fizikai állapotban van, mint a stáb akinek ez a dolga.
MessiNeymarSuarez írta: Rakitic meg...Fogalmam sincs hogy mit érez Valverde, rekordmennyiségű perc van a lábában, szerintem már lassan Guniess-rekord gyanús, de képtelen pihentetni.
Remélem Busquetssel kézenfogva nyomatja végig őket 0-24-ben, hogy a mostaninál is lassabbak legyenek.
Vágom hogy gondolkodni nehéz, sokkal egyszerűbb a mindenki által tolt idióta közhelyeket nyomni 0-24, de akár megtehetnénk azt is hogy megnézzük mi az amit csak Rakéta/ Busi tud megadni jelenleg a csapatnak. Miért kell valamelyiknek mindig játszania. Szerinted a vkp posztot úgy ahogy ők játszák ki tudná jelenleg eljátszani ezen a szinten? : ) Na ki? : ) Ki az aki simán eljátszaná ugyanezen a szinten egy nehéz idegenbeli meccsen? : ) Úgy hogy ez a csapat játékában az egyik legfontosabb poszt, a mozgások csomó gyakorlást igényelnek, összhangban kell lennie a két kh-val is, kinek kellett volna ma ezt eljátszania? : ) Kérlek ha ezt végig gondoltad válaszolj rá. : )
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2019.01.06. 23:00:11

recrea írta:Nekem meg ezek a kérdéseim...

Miért nem láttam ma azokat a látványos kontrákat, amikor röhögve kellett volna vezetnünk kb 5 percenként?
Miért kell más csapatokhoz hasonlítani vagy mérni magunkat?
Mitől jobb nekem, vagy mi alól mentesíti az a csapatot, ha más csapat is rosszul játszik?
Miért nem várható el EV Barcájától (amiben 1 milliárd euró van 5 év alatt kb), h látványosan játszon. Azért nem, mert más csapat nem eredményes és látványos?
Miért nem az elmúlt 10 év Barcájához hasonlítod a mait?
Miért nem az elköltött pénz mennyiségéhez képest vagy a játékos fizetésekhez képest mérjük a teljesítményt?
Miért köt le egy angol v német bajnoki, és Barca meccs alatt meg a miért keresek kényszertevékenységet?
Azért hasonlítom magam magunkat más élcsapatokhoz, mert mi is “csak” egy élcsapat vagyunk a többi közül. Aki azt hiszi hogy a 2011es vagy a 2015ös Barca a standart, a minimum, annak Jó reggelt.
Rosszul játszunk? És akkor hogyan fogalmaznál ha nem vezetnénk a bajnokságot, ha nem a miénk lenne a legtöbb rúgott gól, ha döcögős lett volna a továbbjutás a halálcsoportból, ha a Real rúgott volna nekünk 5ot, stb?


Van egy milliárd euró a csapatba, pont úgy ahogy a többi top csapatba is.

Melyik az a nemet vagy angol csapat akinek a meccsei állandóan le kötnek és eredményesek?
Melyik játékos teljesítményét nem érzed arányosnak a fizetéséhez képest?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6725
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.01.06. 22:53:05

Nekem meg ezek a kérdéseim...

Miért nem láttam ma azokat a látványos kontrákat, amikor röhögve kellett volna vezetnünk kb 5 percenként?
Miért kell más csapatokhoz hasonlítani vagy mérni magunkat?
Mitől jobb nekem, vagy mi alól mentesíti az a csapatot, ha más csapat is rosszul játszik?
Miért nem várható el EV Barcájától (amiben 1 milliárd euró van 5 év alatt kb), h látványosan játszon. Azért nem, mert más csapat nem eredményes és látványos?
Miért nem az elmúlt 10 év Barcájához hasonlítod a mait?
Miért nem az elköltött pénz mennyiségéhez vagy a játékos fizetésekhez mérjük a teljesítményt?
Miért köt le egy angol v német bajnoki, és Barca meccs alatt meg miért keresek kényszertevékenységet?
KZsola
Jugador del Barça
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2017.12.10. 21:57:16

2019.01.06. 22:47:56

Nero. írta:Legutóbbi 4 hazai meccsebol 3at megnyert a Getafe, csak én nem értem a vinnyogást? Főleg hogy mindkét riválissal szemben növeltük az előnyünket.
A Real így ki is szállt a Ligából szerintem, és az Atletico ellen 5 pont január elején szerintem jó.

Dembele jó volt de kellett egy labda biztos ember, az utolsó 2 cserét arra használta hogy húzzuk az időt de ezt ti is tudjátok, de most mindenki úgy van Valverdevel hogyha nincs sapka az a baj, ha meg van akkor az.
Teljesen egyetértek!!

Dembelé kezdhetett, szerintem élt is vele, de egy friss, labdabiztos Coutinhot vétek lett volna végig padoztatni. Nem tudom, hogy ki más helyére kellett volna behozni 2-1-es vezetésnél...

Egyébként a meccs előtt még a Getafe volt a legkevesebb gólt kapó csapat a ligában (Atleticoval holtversenyben), szóval nem értem, hogy miért vártak itt sokan sima gólzáporos győzelmet Madridban...
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3277
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2019.01.06. 22:46:51

Kár hogy betaláltak a félidő végén,simább lett volna a 2. A 3 pont a lényeg,végre kicsit leráztuk a Tico-t.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.01.06. 22:44:41

Hagyjátok már ezt a beszri EV-zést, a taktika működött, és beverhettünk volna több kontrát is nekik, sajnos nem jöttek össze. Ha összejönnek és 1-5 a végeredmény, mindenki tapsikolt volna, és tudjátok, hogy így van. A Citytek ugyanúgy bekkelt vagy 10 percet a Pool ellen a derbyn.

A fos meccsért meg a bíró a felelős, hogy engedi a túlzott izmozást mindkét oldalon. Ha kiosztana már az első rugdosódásokért pár sárgát, egyből focizni akarna mindenki a keménykedés helyett inkább.
MessiNeymarSuarez írta:Robi ma megmutatta hogy miért lett rögtön kezdő Semedo helyett? Nem, cserébe feltételezhető hogy a sorrend így is marad továbbra, úgy is ha 15 veszélyes beívelés jön majd Robi oldaláról.
Mondjuk ez tényleg érthetetlen, és "csakatutit-elv". Előre lehetett sejteni, hogy keménykedős meccs lesz, erre a villámgyors és erős védőnk helyére visszarakja Robit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cestus 2019.01.06. 23:08:58-kor.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10103
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.01.06. 22:42:35

A lényeg megvan, egy nagyon nehéz terepen.

De egyszerűen dühítő Valverde ténykedése...Robi ma megmutatta hogy miért lett rögtön kezdő Semedo helyett? Nem, cserébe feltételezhető hogy a sorrend így is marad továbbra, úgy is ha 15 veszélyes beívelés jön majd Robi oldaláról.

Rakitic meg...Fogalmam sincs hogy mit érez Valverde, rekordmennyiségű perc van a lábában, szerintem már lassan Guniess-rekord gyanús, de képtelen pihentetni.
Remélem Busquetssel kézenfogva nyomatja végig őket 0-24-ben, hogy a mostaninál is lassabbak legyenek.

Ezzel már előre elássa szépen a BL esélyeinket, mihez kezdünk majd, ha Rakitic mozdulni sem fog tudni, és szétfutja az ellenfél?Eszem megáll komolyan, így akar ez BL-t nyerni?! #-o
Tavaszra nagyon ütős gárda lehetne ebből, de ha fizikailag ki vannak csavarva a legtöbb melót lerakó emberek, akkor szabhatjuk...
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2019.01.06. 22:41:16

LG írta:
Nero. írta:Legutóbbi 4 hazai meccsebol 3at megnyert a Getafe, csak én nem értem a vinnyogást? Főleg hogy mindkét riválissal szemben növeltük az előnyünket.
A Real így ki is szállt a Ligából szerintem, és az Atletico ellen 5 pont január elején szerintem jó.
Ha neked megfelel Valverde gyáva, fos játéka, akkor egészségedre. Én nem ezért szerettem meg ezt a csapatot, sőt, kifejezetten megvetettem azokat a csapatokat, akik így játszottak.

Amúgy rohadtul nem érdemeltünk ma (sem) 3 pontot.
Ki játszik jobb focit mint mi és eredményesek?

Liverpool most lehet, de az elmúlt 10 évbe semmit nem nyertek és szerintem a City megelőzi őket

Real, Bayern, PSG, Juve, Atletico vagy hol zöldebb a fű most?

A nagy meccseken gyorsan, agresszívan játszottuk, az idegenbeli bajnokikra ez marad, de amúgy messze a miénk a legtöbb rúgott gól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2019.01.06. 22:42:52-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2019.01.06. 22:38:27

Getafe-Barcelona

Összetevők: 11 Barca játékos, 11 Getafe játékos, Bírók, edzők, cserejátékosok, focipálya
FIGYELEM! NYOMOKBAN FOCIT IS TARTALMAZHAT!
Kubla9
Capitá del Barça
Hozzászólások: 553
Csatlakozott: 2014.07.12. 12:26:19

2019.01.06. 22:38:19

Ha nehezen is de hoztuk a kötelezőt.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21124
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2019.01.06. 22:37:52

Nero. írta:Legutóbbi 4 hazai meccsebol 3at megnyert a Getafe, csak én nem értem a vinnyogást? Főleg hogy mindkét riválissal szemben növeltük az előnyünket.
A Real így ki is szállt a Ligából szerintem, és az Atletico ellen 5 pont január elején szerintem jó.
Ha neked megfelel Valverde gyáva, fos játéka, akkor egészségedre. Én nem ezért szerettem meg ezt a csapatot, sőt, kifejezetten megvetettem azokat a csapatokat, akik így játszottak.

Amúgy rohadtul nem érdemeltünk ma (sem) 3 pontot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2019.01.06. 22:39:08-kor.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2019.01.06. 22:33:46

Legutóbbi 4 hazai meccsebol 3at megnyert a Getafe, csak én nem értem a vinnyogást? Főleg hogy mindkét riválissal szemben növeltük az előnyünket.
A Real így ki is szállt a Ligából szerintem, és az Atletico ellen 5 pont január elején szerintem jó.

Dembele jó volt de kellett egy labda biztos ember, az utolsó 2 cserét arra használta hogy húzzuk az időt de ezt ti is tudjátok, de most mindenki úgy van Valverdevel hogyha nincs sapka az a baj, ha meg van akkor az.

Hízlalni kellene ezt az előnyt még, a Lyont kérdés nélkül megoldani és akkor tavasztól már lehet a BLre koncentrálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2019.01.06. 22:39:05-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Atalanta
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2012.04.03. 23:00:27

2019.01.06. 22:30:25

Arthurt viszont ma semmilyen kritika nem érheti részemről, remekül tartotta a labdát és jól játszott végig. Ez azért egy nagyon nehéz terep....
Válasz küldése