Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2019.01.24. 14:24:44

drobika írta: Na de ideje volna a hátsó sorunkra, és a csatársorunkra gondolni, és sokkal jobban alkalmazni a jövőben a saját neveléseinket.

Kiket? Azért kellett idehozni mert nincs ember a B-ben. Alena engem még most sem győzött meg. Puig nagggyon zöld még, lehet félisten lesz, de lehet full bukta. Busquets posztjára nincs igazi csere (mondjuk az ő profilja se feltétlen az szerintem), a másik meg az, hogy ezt el kéne felejteni gyerekek, hogy lesz még egyszer egy Xavi, Iniesta Busqets saját nevelésű tengelyünk.

Világ szinten fociba top 3 brand vagyunk Európa top 5 csapatába be kell férnünk mindig. Vagy az van, hogy 18-19 évesen olyan szinten vagy hogy kezdő lehetsz, vagy a kezdő közvetlen cseréjinek egyike vagy mész innen. Eredménykényszer van rajtunk ezt dobta a fiataloknak a gép. Csak pár név a kikiáltott csodagyerekekből: Fontàs, Cuenca, Keirrison, a dos Santos testvérek, Olazábal, Muniesa, Tello, Deulofeu, Bojan, Bartra, Jeffrén Suárez, Bagnack,Edgar Ié stb. stb.

Igen is kellenek az ilyen igazolások, mert ha nincsenek nézhetnénk ezt a csodasort. Lehet, hogy nem vállik be de inkább próbálkozzunk egy olyan játékossal aki oda vissza végigjátszott egy Bayern elleni meccset nem is rosszul, mint egy olyannal aki a kupa első fordulójában az Olimpic Xavita ellen sem fér fel a padra. Sajnos egy ilyen gyerek ma drága és sok pénz is kér. Ez van.

És hogy ne legyek off, nekem vannak vele fenntartásaim, de örülök, hogy itt van és bízom benne, hogy a régi holland hagyomány folytatója lesz és nem szegény Afellay karrierje jut neki nálunk.
Kép
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2019.01.24. 14:18:43

Varatrix írta:
Leon írta:Ez tök jó, évek óta halomra vásároljuk magunkat középpályásokból, a védelmünk meg a támadósorunk kihalófélben van, gratula a vezetőségnek! =D>
Azok közé tartozom, akik a legkevésbé sem szeretnék védeni Bartot, de a védelem kihalásával egyáltalán nem értek egyet. Umtiti 25 éves, Lenglent 23 éves, Semedo 25 éves, Sergi Roberto 26 éves,Tobido 19 éves... ez azért simán a jövő védelme. Ha most együtt játszanak, 28-30 évesen bivaly erős lesz.

Támadó meg jön majd, nem aggódok. Lehet akár már nyáron jön egy fiatal. Benne van a pakliban.

De Jong pokoli tehetséges, a jövő csapatgerince Melóval együtt.
A védelem szerintem sem vészes annyira. Umtiti most van/lesz a legjobb korban, ami a posztját illeti, Piquében is van még pár év, plusz kell egy rutinos, idősebb játékos is arra a posztra. 3. számúként Lenglet egyelőre sztem megfelel, Todibo pedig ki tudja, lehet nagyot robbantunk vele is. Azt meg hogy hozzuk el De Ligtet könnyű mondani. Szintén drága és nagy a fizu, rá is vadászik fél Európa. Semedo pedig szerintem iodén egyre jobb lesz, főleg, ha Dembélé is a jobboson van. Alba helyzete a necces, viszont az a poszt úgy en bloc nagyon korlátozott. Nagyon kevés top játékos van oda aki átvenné a helyét, még kevesebb, aki megszerezhető. Csere szintet szintén nem egyszerű találni. Talán a center és balbekk pozíció, ami minden top csapat számára nehéz kérdés. Szóval nem olyan könnyű Alba helyére/mellé hozni valakit. Aki nem jelent nagy visszaesést játékban, az kevesli a játékperceket, aki elfogadja huzamosabban a padot az nem üti meg a lécet.

De hogy ne legyen off. De Jong ára nem mondhatni horribilisnek. Egy ilyen játékos manapság ennyibe fáj, főleg, hogy nem egy lejáró szerződésű játékosról van szó. Lehet, hogy fiatal, de nagyon jó játékos és ami fontos, a stílusa abszolút beleillik abba a profilba amire szükség van. És nem egy nyeretlen két éves tehetségről van szó. A válogatottban is alapember. Nem véletlenül vadásztak rá Euróba legnagyobb klubjai. Mellesleg nem csak Busi helyén tud játszani, ugyanolyan otthonosan mozog kkp-ként. Ha elgondolkodunk a kp-n Busquets-Arthur-Alena-Rakitic-Vidal. Iszonyatosan kedvelem Riquit és nagyon reménykedem, hogy tagja legyen majd a nagy csapatnak, de vele még nagyon korai számolni. Maradt még egy Samper-Rafinha-Denis csomag, akiktől minden bitzonnyal megválunk.
Rakiticre jó az esély, hogy elhagy minket, Vidal pedig lassan 32 éves a jövő szezon után ő is nagy kérdés.
Így már nem is olyan vastag ez a középpálya szezononkénti 55-60 meccsre. És lehet, hogy Busi még szent tehén és ott van/lesz még a kezdőben, de kénytelen lesz ő is többet pihenni. Szóval simán lehet itt helye De Jongnak. Talán kicsit gyorsan kezd el fiatalítani a vezetőség, de ez a Todibo-Semedo-De Jong-Dembélé-Arthur irány igazolásokban, ami az utóbbi években folyik nem olyan elvetemült.Persze kellenek rutinosabb játékosok, de az előbbiekből Dembouz, Semedo, Arthur (és igazábólDe Jong is) vannak olyan szinten, hogy ne csupán tehetségként tekintsünk rájuk. A saját nevelésekről sem szabad természetesen lemondani, de azért Alena is egyre több lehetőséget, aki még sorban állhat az Puig esetleg Wagué/Morey. Habár én Mirandaról sem mondanék le. (vagy megnézni Cucu mit fejlődött, bh-ként mennyire állja meg a helyét mostmár egyre több rutinja van) Igazából nagynak tűnik ez a fiatalítás, de ha posztokra lebontjuk egyáltalán nem vészes.

Az engem is zavar, hogy milyen kezdő fizetést kap. Persze nem az én pénztárcám stb., de nem feltétlenül jó a közösségnek. Bár nem vagyok benne biztos, hogy ez volt az elsődleges szándék, de ha a PSG-vel és a Cityvel kellett felvenni a versenyt töredék fizetésel Baertoék két szép szeméért nem jött volna ide.
Mindenesetre remélem hogy a Bl-ben most duplán odateszi magát és berámol két-három gólt az úriembereknek.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2019.01.24. 12:38:50

recrea írta:Nem pöcsölünk, télen a negyedik igazolás :D

Nem szeretném többet olvasni, h az olajos meg arab csapatok agyonvásárolják magukat, meg feltolják az árakat, mert akkor a 15 éves regisztrációm alatt először leszek kitiltva a fórumról.

Hány kiló ez a gyerek, 55? :D
Itt a pont! Teljesen igaz. Természetesen nem mondom azt, hogy ez a srác ne lenne jó. Na de ideje volna a hátsó sorunkra, és a csatársorunkra gondolni, és sokkal jobban alkalmazni a jövőben a saját neveléseinket.
Megint egy eszméletlen fizetésű játékos, megint arra a középpályára, ami hemzseg az emberektől.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2019.01.24. 12:28:50

Leon írta:Ez tök jó, évek óta halomra vásároljuk magunkat középpályásokból, a védelmünk meg a támadósorunk kihalófélben van, gratula a vezetőségnek! =D>
Azok közé tartozom, akik a legkevésbé sem szeretnék védeni Bartot, de a védelem kihalásával egyáltalán nem értek egyet. Umtiti 25 éves, Lenglent 23 éves, Semedo 25 éves, Sergi Roberto 26 éves,Tobido 19 éves... ez azért simán a jövő védelme. Ha most együtt játszanak, 28-30 évesen bivaly erős lesz.

Támadó meg jön majd, nem aggódok. Lehet akár már nyáron jön egy fiatal. Benne van a pakliban.

De Jong pokoli tehetséges, a jövő csapatgerince Melóval együtt.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2019.01.24. 11:40:18

Ez tök jó, évek óta halomra vásároljuk magunkat középpályásokból, a védelmünk meg a támadósorunk kihalófélben van, gratula a vezetőségnek! =D>

Egy ilyen tejfölös szájúért meg kiadunk 70-80 milliót... #-o
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2019.01.23. 22:56:46

Komoly tehetséget csak túlárazva tudunk venni. Hogy aztán ki mennyire igazolja vissza az árát, az bonyolult kérdés. Dembeléről két hónapja mennyre más volt a közvélekedés, mint ma... Couról nemkülönben. De Jongnál az ár csak akkor több 75-nél, ha beválik. Bár úgy lenne. Az azonban tény, hogy a Barca nem Barca húzónevek nélkül - ez pedig pénz és kockázatvállalás nélkül nem megy.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6714
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.01.23. 21:39:53

Nem pöcsölünk, télen a negyedik igazolás :D

Nem szeretném többet olvasni, h az olajos meg arab csapatok agyonvásárolják magukat, meg feltolják az árakat, mert akkor a 15 éves regisztrációm alatt először leszek kitiltva a fórumról.

Hány kiló ez a gyerek, 55? :D
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2019.01.23. 21:39:15

Grimaldo írta:5en vannak 3 posztra ,Vidal,Busi ,Rakitic,Alena meg Arthur.
Ebből 3an harminc felettiek és Alena is még egy nagy kérdőjel.Most minden rendben ,de 2 év múlva is ilyen jól nézne ez ki?
Busquets és Rakitics 3 évig fixen számíthatók jó teljesítménnyel. De Jong nem hiszem, hogy nagyobb nyugalmat adhatna az ő 21 évével és az ilyen Disney holland ligájával, mint a szorgos és megbízható, feltörekvő tehetségünk Alana, akit most kótyavetyélünk el, vagy mint Arthur, aki a hasonló erősségű brazil ligából hozza, amit kell, fele ennyiért, kb. fele ekkora fizetéssel. 21 éves gyerekekért 86 milliót odadobni, fizetésével még tovább tolni az egyre inkább repedő lufit eszméletlen baromság. Vidal is 2-3 évig tudja szolgálni a csapatot. Nincs okunk rá, hogy siessünk. Megfontolt körülnézés helyett fel kellett ülni a hyperollerre, tiszta dedó.

+ ezt a 21 évesen idejön és itt tölt nálunk 10-12 évet hülyeséget még mindig elhiszik emberek? Hogy ugyanúgy működik minden, mint a fifában? A vezetőség látom ezen van..

Boateng még jól is elsülhet amúgy, rajta meglepődtem, bár bevallom, kicsit pozitívan. Mondjuk Munirra nem cseréltem volna be.
Football, bloody hell. /SAF/
Grimaldo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 550
Csatlakozott: 2013.01.20. 19:26:59

2019.01.23. 21:27:16

Rinku írta:Nagyon drágán jött, és bérfeszültséget fog kelteni. Egyáltalán nem érte meg, megint ez a Farokméregetés Európában, S04E10. Minden rendben a középpályánkkal, jött Arthur, itt van Alana, van Coutinho, óriási böszme gyökérség, gratulálok ismét, szép munka volt.

Még úgyis sokan vagyunk, ha Rafinha és Denis is meglép a nyáron. "Pazarlás. Oktalan pazarlás." /Commander Lock - Matrix 3/
5en vannak 3 posztra ,Vidal,Busi ,Rakitic,Alena meg Arthur.
Ebből 3an harminc felettiek és Alena is még egy nagy kérdőjel.Most minden rendben ,de 2 év múlva is ilyen jól nézne ez ki?
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2019.01.23. 21:19:08

Nagyon drágán jött, és bérfeszültséget fog kelteni. Egyáltalán nem érte meg, megint ez a Farokméregetés Európában, S04E10. Minden rendben a középpályánkkal, jött Arthur, itt van Alana, van Coutinho, óriási böszme gyökérség, gratulálok ismét, szép munka volt.

Még úgyis sokan vagyunk, ha Rafinha és Denis is meglép a nyáron. "Pazarlás. Oktalan pazarlás." /Commander Lock - Matrix 3/
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2019.01.23. 20:45:45

Meglepö, hogy ilyen gyorsan sikerült lerendezni az igazolást. Nem ismerem a játékát, de az biztos, hogy ennyi pénzért a kezdőbe jön. De kinek a helyére? Busquets? Rakitic? Artúr? Vidal??? Érdekes... Sanszos, hogy Rakiticnek így kiadják az útját, amit nagyon sajnálnék... Ráadásul ami így 1000%, Coutinho soha nem lesz középpályás.
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2019.01.23. 20:33:40

Tényleg ez a para ezekben az igazolásokban, hogy egy Jordi Alba, ha jól tudom, nagyjából 6 millió körül keres. Miközben a világ legjobb balhátvédje úgy két éve lassan. De sajnos jelenleg ilyen a piac. Alba viszonylag noname igazolásként jött apróért a Sevillától, egy sokkal másabb piacon, mint a mostani, ehhez mérten ő elég mélyről indult a fizetési ranglétrán. Manapság minimum a 10 millás fizu, ha el akarsz vinni valakit a PSG vagy az angol klubok elől (City/United).

Az ára meg szintén a piac szüleménye, ment érte a PSG és elvileg a City is, ennyi, ez fel is verte az árat. 50 milla körül lett volna normális elhozni szvsz, de most ez van.

Tényleg, amikor a Real 40-ért vesz Viniciust, meg 50 valahány millióért Rodrygo-t, akkor én nem sokallom de Jongért a 85-öt.

Rabiot meg ettől függetlenül még jöhet, és egyértelmű, hogy mindketten tervben voltak eleve a vezetőség részéről, lehet tényleg lesz egy nagyobb keretfrissítés a nyáron.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.01.23. 20:04:55

Ledöbbentem én is, amikor először olvastam róla, hogy mennyibe fog kerülni meg mennyit fog keresni. De úgy látszik, a mai piacon már egy tehetség ára is ennyi*, azt meg csak Bartoék tudják, mennyi pénz van, meg ki lesz eladva, hogy ezt fedezzék. Kicsit én is úgy éreztem, hogy Bartoéknak presztízskérdés lett leigazolni, mert a PSG és a City elől kellett elhappolni, meg Ajax-Barca kapcsolat, meg Cruyff, Koeman, stb. Viszont jó a gyerek (én kb. három holland válogatott meccsen meg két Ajax BL-meccsen láttam, meg persze jutubvideók), szerintem Arthurral ketten nagy ászok lesznek a pálya közepén. Szóval sok sikert neki!

Bartoékat meg sokszor kritika éri, hogy olcsó jánosok, de most odamentek és kicsapták a farkukat az asztalra, ami önmagában most elismerendő, bármennyibe is került.

*Pulisic 65 millióért megy a Chelseabe, a Real összesen 100 millióért vett két teljesen noname brazil tinédzsert, most meg valami 50 milliós fiatal brazil középhátvédet vesznek. A Bayern meg 80 millióért akarja megvenni az Atlético Lucas Hernándezét. Csak a miheztartás végett.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2019.01.23. 19:49:33

Nagyon drága igazolás, nagy fizetéssel, nem tartom jónak. Sok sikert mindenesetre, de ahogy lejjebb írták, Rabiot kézenfekvő megoldás lett volna, töredékéért.
Kép
Kép
Kép
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3881
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2019.01.23. 19:46:51

Nem mondom, hogy nem örülök neki, de a hurrá hangulatot nem értem. Én nem követem az Eredivisie meccseit (szerintem itt senki) lehet nagy játékos lesz, de már 4. lesz a fizetési listán úgy, hogy semmit nem tett le az asztalra. Ezt a részét kicsit röhejesnek érzem, főleg úgy, hogy nálunk játszik a világ legjobb balhátvédje jóval kevesebbért, aki 0-24-ben tolja csere hiányában.
Kicsit olyan érzésem van, mintha inkább az lett volna a cél, hogy ne a PSG vigye.
Sok sikert kívánok neki, remélem hasznára lesz a csapatnak, nem lesz Coutinho féle igazolás (sok pénz, nagy fizu, nulla játék).
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szeged

2019.01.23. 19:33:57

Èn örülök, hogy megvettük, de mièrt nem Messi fizetèsèt nyomtuk oda neki?!? Ilyenkor senki nem gondolkozik, hogy mi van ha nem vàlik be.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.01.23. 19:22:54

Ahogy az örök klasszikust idézzem:
"ÓÓÓ milyen csúcs vaaagy Frenkieee" :mrgreen:
(https://youtu.be/pyJTnSUT_G8?t=76" target="_blank 1:16)

Hát ez aztán hihetetlen, pár napja már lemondtam róla, amikor arról szóltak a hírek hogy Abidalék elutaztak és rájöttek hogy már késő.

De szerencsére nem így lett, újabb Remontada, ezúttal az átigazolási piacon, üdv köztünk =D>
PCsabi
aka Game90
Hozzászólások: 17048
Csatlakozott: 2006.06.20. 19:45:02
Tartózkodási hely: Vecsés/Budapest

2019.01.23. 18:50:10

Üdv a klubban meg minden, mondjuk én Rabiot-nak jobban örülnék/örültem volna.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2019.01.23. 18:40:57

gyors volt, abidal nem tököl annyit mint az elődei. sok sikert kölyök. sanszos h így nyáron rakéta vagy vidal lépni fog.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
messideco
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12231
Csatlakozott: 2008.07.08. 16:49:07

2019.01.23. 18:37:42

Akartam is írni, hogy topicot :D

Sok sikert a fiúcskának :)

Videó
"And my heart will leave you never."
Avatar
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2814
Csatlakozott: 2010.01.22. 10:47:15
Tartózkodási hely: Irgumburg

2019.01.23. 18:36:12

Én azok közé tartozom, aki csak annyit tud róla, mint amit itt olvasott. Remélem tényleg nagy jövő áll előtte és olyan penge, mint ahogy itt leírtátok.

Idén biztos belenézek pár Ajax meccsbe ezután.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2019.01.23. 18:28:07

Ez a topic is meglehet már, üdv a klubban nyártól! :D Remélem megfér majd a sok fiatal tehetség együtt a keretben, kíváncsian várom, hogy mit nyújt nálunk, nam eg azt is, hogy hol fog játszani.
Válasz küldése