Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2019.05.23. 18:17:57

lesliejr12 írta:A Real-nál szerintem nagyobb a probléma jelenleg mint nálunk, de mivel ők letudták a Ronaldo utáni első évet, ami a legnehezebb
Szerintem, nem Ronaldoval ott vagy nem ott léte a gond a Realnál, hanem pl Modric, aki aranylabdás létére nulla volt egész évben. Vagy mondjuk Bale se, nyújtott kimagasló eredményt. Illetve kár volt Solarit elküldeni, na de ez van. Bőven van, olyan játékosuk, akikben nagyon sok potenciál van a jövőre nézve, és pénz is igazolni. Itt már csak az lehet a kérdés, hogy Zidane képes-e összerakni egy ütőképes csapatot. (szerintem amúgy nem) legalábbis, ahogy idén eddig dolgozott nem ez jött le belőle.

Nálunk nem lenne szabad ennyire Messi-függőnek lennie a csapatnak. Coutinho-nak megvan hozzá a képessége, hogy a csapat vezére legyen, csak ahhoz össze kell szednie magát, még De Jongban bízhatunk, plusz még igazolni is lesz idő, illetve az ifiből is beeshet valaki. De már most el kell kezdeni, tehermentesíteni az Messi-t.
lesliejr12
Jugador del Barça
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2009.03.01. 21:53:00

2019.05.23. 17:41:33

A Real-nál szerintem nagyobb a probléma jelenleg mint nálunk, de mivel ők letudták a Ronaldo utáni első évet, ami a legnehezebb, így előttünk járnak ha úgy nézzük. Nekünk most csak finom hangolni kellene, más kérdés meglépi e a vezetőség. Eddig úgy tűnik, hogy nem, mert Valverde-vel kellene kezdeni, illetve nem folytatni.
Messi utáni idők még 2-3 év legalább, mi utána lehetünk ilyen szétesettek, ha nem készülünk rá.
A 3 BL zsinórban ilyenkor hátrány, mert ki az aki megbont egy olyan csapatot?
Közben látták azt a Real szurkolók is, hogy közel sem tökéletes az a csapat és hamarosan lesznek akiket pótolni kell. Most lassan a fél csapatot ki kellene cserélniük, de a következő 2-3 idényben lecserélődik szinte a teljes BL gála csapatuk.
Ezt lehet jól levezényelni meg nagyon rosszul is. Rosszul kezdték, de ha csak ez az egy idenyük megy rá akkor nincs gond. Nem tudom Zidane e a megfelelő ember erre a feladatra de Perez-nek idény közben muszáj volt visszahívni mert nagyon rosszul néztek ki. Így legalabb az idény hátralevő részére kicsit minden kritikus és szurkoló megenyhült. Majd szeptembertől kezdenek ítéletet mondani róluk.
Egy szem Hazard nem megoldás semmire, de még egy Pogba sem. Ráadásul mindenkiért 2x annyit fognak kérni mert tudják h venniük kell. Jovic ára már 100 milliónál jár, hírek szerint Perez ki is hátrált az üzletből.

Nekünk is van gondunk bőven, de míg ugyanezen az úton megyünk tovább túl nagy változást ne várjunk. Jövőre is a 33 éves Suareznek meg a 32 éves Messi-nek kell majd minden meccsen pályára lépniük, a mostanában erőltetett, lassan nyugdíjas átlagéletkorú középpályánkról már ne is beszéljünk. És nem úgy tűnik, hogy az elnökség és Valverde kézben tartják a dolgokat.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2019.05.21. 14:17:15

Benzena lett nalunk az ev jatekosa.
Amikor semmi tet nem volt elkezdett villogni.. :D :D
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.20. 11:40:03

Chino írta:Lehet takarózni az utóbbi évekkel és mi sem lehetünk boldogok de ott baromi nagy baj van. Még egyszer kiemelem vagy 10-12 meccset néztem, azokat se teljesen, de ilyen motiválatlan, sz...ok bele csapatot régen láttam. Ráadásul sok poszton van baj. EgyHazard, Pogba, Jovic pakk sem biztos, hogy 180 fokos fordulatot hozna.
Szerintem a motiválatlanságot könnyű összekeverni a tanácstalansággal. Mivel tudják, hogy senki nem tud gólt rúgni, fogalmuk sincs, mit csináljanak a pályán. Pláne, hogy Zidane szereti a beíveléseket nyomatni, és most ezekre nincs, aki érkezzen.

Ha Jovic beválik, az már megoldhatja ott a dolgokat, bár az elmúlt évek hatékonyságát, eredményességét nem fogják elérni, mert ahhoz a kirakósnak már több darabja hiányozni fog. Illetve Jovicnak is még be kell válnia (ha egyáltalán leigazolják), mert a Bernabeu 90000 nézője előtt, Ronaldo hatalmas cipőjében alkotni teljesen más nyomást helyez az emberre, mint a Benficában/Frankfurtban való vitézkedés.

Lényeg a lényeg, véget ért egy korszak ott is, és hamarosan itt is. Most már nézhetjük, ahogy a PL-csapatok menetelnek Európában. :mrgreen:
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2019.05.20. 11:07:31

Veidt_madridista írta:Én összesen egy meccset láttam a visszatérése óta, de elmondom röviden, mit gondolok.
Én kíváncsiságból megnéztem néhány meccset Zidane visszatérése után, mert mindenki a megváltót látta benne és hogy majd vele úgy fog hajtani a csapat mint még soha, de valahogy az ellenkezőjét láttam.
Még az a Lucas Vazquez aki folyamatosan felszántotta a pályát is csak lötyögött a fél csapattal egyetemben. És erre azért nem lehet ráfogni hogy Lopetegui cseszte el. Sőt, meglátásom szerint a játékl képe a spanyol vezetése alatt tetszetősebb volt.
Azt mondjuk nem értem, hogy voltak igen ígéretes fiatal játékosok, akik szinte lehetőséget sem kaptak. Ceballos szerintem egy kifejezetten tehetséges és jó játékos, elegendő játékperccel sokat fejlődhetett volna, ha jól emlékszem a nyári torna MOM-javolt és Lopi számolt is vele.
Asensioban mondjuk nem tudom mit látnak, lehet én néztem kevés meccset, de kb kimerül anyiban a játéka, hogy néha elsül a lába és nem csak ebben az idényben. Egy James gyengébb kiadásban.
Igazából meg sem lepődtem, hogy az Ajax kilőtte őket, olyan koncepciótlan a játékuk, hogy rossz (ellenfélként nekem jó) nézni. És ez a szezon nem csak Cr-en múlt. Úgy ráverni a Madridra 20 pontot, hogy mi is az utóbbi évek egyik leggyengébb szezonját futottuk az nem annyin múlik, hogy elment egy ember.

Lehet takarózni az utóbbi évekkel és mi sem lehetünk boldogok de ott baromi nagy baj van. Még egyszer kiemelem vagy 10-12 meccset néztem, azokat se teljesen, de ilyen motiválatlan, sz...ok bele csapatot régen láttam. Ráadásul sok poszton van baj. EgyHazard, Pogba, Jovic pakk sem biztos, hogy 180 fokos fordulatot hozna.

Persze lehet, hogy tévedek és jövőre behúzzák a bajnokságot (a nagy számok törtvénye alapján illene) és/vagy a Bl-t, kupát, de a kulcsemberek ott is elég idősek és az ilyen Rodrygo, reguilon, Vinicius, Valverde, Llorente stb. játékosok nem biztos, hogy segíteni fognak az előrelépésben.
Forca Barca!!!!
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2019.05.19. 20:59:34

Én összesen egy meccset láttam a visszatérése óta, de elmondom röviden, mit gondolok.

Meritokráciára nyomokban sem emlékeztető urambátyám-rendszer van, sajnos. Ott van például Reguilón, aki a szezon első felében kb. bejátszotta magát a kezdőbe, nehéz ellenfelek ellen sem volt vele semmi probléma. Mellette Marcelo túlsúlyosan jött vissza a nyári szünetről, a magánakcióján elment az UEFA-szuperkupa és gyenge volt az összes meccsén. Ezek után? ZZ visszatér, Regut jegeli, Marcelót meg orrba-szájba adagolja. Sőt, a mostani hírek alapján Reguilónt el is fogja küldeni a csapattól a "fejlődése érdekében". Ugyanez Ødegaard, aki brutál jó, és jövőre egyértelműen meg kellene kapnia az Isco-Asensio táncduó játékperceit. Marcelo nálam páros lábbal repülne, mert szánalmas, ahogy évek óta szembeköpi a szurkolókat minden egyes nyilatkozatával a vesztes meccsek után.

Marcos Llorente távozása szintén valószínűsíthető. Solari alatt meccseken át a csapat legjobbja volt, kb. háromszor hasznosabb játékos, mint a csak rombolni tudó Casemiro. De hát a brazil is haver ugye.

A többibe (Ceballos, Isco, Asensio) már bele sem megyek. A nyári igazolások nem néznek ki rossznak, csak olyan ostoba majmok ne jöjjenek, mint Neymar vagy Pogba. De jöhet ide bárki, végső soron ez a Real Madrid egy műanyag, értéktelen [auto_cenzúra] marad számomra, köszönhetően a vezetőségnek.
Kép
Avatar
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2814
Csatlakozott: 2010.01.22. 10:47:15
Tartózkodási hely: Irgumburg

2019.05.19. 20:47:13

Kovbal88 írta:Látszik már Zidane munkája a Realon?
Nem.
Szerintem csak azért hozták vissza még a szezon vége előtt, hogy talán vonzóbb legyen odaigazolni pár kiszemelt játékost. Van is ebben ráció.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2019.05.19. 20:39:00

MatyiG írta:68 ponttal és 12 vereséggel zárt a RM. :shock:
Nem igazán követem a Real meccseit, azt látom, hogy a győzelmek nem igazán jönnek, de van új csapat? Látszik már Zidane munkája a Realon? Már ott van egy ideje, volt lehetősége összekapni a társaságot és kipróbálni valami újat.
Érdekelne, pár meglátás!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.05.19. 15:34:55

68 ponttal és 12 vereséggel zárt a RM. :shock:
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2019.05.04. 14:14:29

Jovic szempontjából mondjuk szerintem érthető a döntés. Stílusra a Madrid Zidane beadás orientált taktikájával egy biztosabb választás, a legnagyobb erősségei a jó helyezkedése a 16-oson belül, és hogy első érintésből képes kaput veszélyeztetni bármilyen idióta szögből kb. Ha 442-t fog tolni a Real esetleg, és Benzema mellett lesz ő a szimpla gólvágó 9-es, jó kis duót alkothatnak a franciával szerintem. Sajnálom a dolgot, mai piacon megérte volna bepróbálni szerintem, de ez van.

Így remélhetőleg egy olyan embert hozunk majd helyette, aki gyorsabb és jobban cselez. Neveket mondani nem tudnék mondjuk.. :D
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2019.05.04. 12:43:52

Mindkét oldalon megvan a szurkolóknak az a rétege, akik minden győzelembe, vereségbe, hibás vagy jó bírói döntésbe a legnagyobb riválist emlegetik rögtön.
Én kifejezetten nem szívlelem a Madridot, de sokkal inkább kedvelem a Barcát.
Szerintem inkább a saját győzelmeinknek örüljünk, pláne most mikor úgy néz ki tényleg van minek örülni...

Jovicnak örültem volna, bár inkább csak a fórum véleményére, meg egy-két videora tudtam hagyatkozni. Valahogy ott könnyebben és gyorsabban tudnak lezavarni igazolásokat. Arra viszont kifejezetten kíváncsi vagyok mi miért hagytuk Jovicot. Gondolom csak néztek valakit, de remélem nem Griezman miatt dobtuk.
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6714
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.05.04. 12:32:32

Cestus írta:Rakiticről ugyanúgy levezették mondjuk, hogy lejudozta Keitát.
Mondjuk el is intézte a szezonját :D szerencsétlen mozdulat volt, ahogy befogta a lábát és sárgát kellett volna kapnia érte. Páran írnak piros lapot, az mérhetetlen baromság, de stabil sárgás megmozdulás volt.
Avatar
Cestus
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3423
Csatlakozott: 2017.03.10. 19:23:04

2019.05.04. 11:51:12

Rakiticről ugyanúgy levezették mondjuk, hogy lejudozta Keitát.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2019.05.04. 11:43:26

Kovbal88 írta:Visszanéztem a Liverpool elleni Bl meccsünket, nos mennyivel másabbul játszunk, mint a Madrid. Nem rúgta senki fejbe a kapust, nem törtünk ki Salah karját. Mégis nyertünk, hiába más a stílusunk. =D> =D>
Hogy a jó Istenbe tudod ebből is kihozni a Realt? De komolyan.. Miért nem tudsz örülni a saját csapatodnak?
Kb az a szint,hogy sok helyen írják Messi labda előrehozását,vagy mekkora patkány Suarez hogy örült a góljának,nem is beszélve arról hogy " nektek bement minden,nekik semmi" dumát.
Nem értem az emberi egyszerűséget,semelyik oldalról.
soadroli írta:Jovic -> Real, 60M (AS)
nekünk kellett volna...
Lesz egy Mariano 2.0-ánk a szerepét nézve.
Megint olyan csatárt igazoltunk akit nem kell Benzema helyett játszatni,jó lesz ha ül a padon egész szezonban,majd ha néha bedobják gyenge lesz,és azt lehet mondani hogy Ő sem vált be.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2019.05.04. 11:39:57

Visszanéztem a Liverpool elleni Bl meccsünket, nos mennyivel másabbul játszunk, mint a Madrid. Nem rúgta senki fejbe a kapust, nem törtünk ki Salah karját. Mégis nyertünk, hiába más a stílusunk. =D> =D>
Grimaldo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 550
Csatlakozott: 2013.01.20. 19:26:59

2019.05.04. 09:03:10

soadroli írta:Jovic -> Real, 60M (AS)
nekünk kellett volna...
Zsákbamacska ,de ennyiért szerintem megérte és sajnos van egy olyan érzésem ,hogy jó is lesz.
Azért remélem max annyira válik be mint Benzema :twisted:
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.04. 07:08:26

Hogy ezeket az üzleteket hogy kötik meg? :o
Avatar
soadroli
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5143
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2019.05.03. 23:06:50

Jovic -> Real, 60M (AS)
nekünk kellett volna...
Kép
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.03. 21:34:24

Gondolom, mivel semmiért nem tudnak küzdeni, így próbálgatnak dolgokat és vagy cél, hogy ne sérüljön le senki. Gondolom ők sem kártyáznak edzéseken meg a taktikai értekezleteken.
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2019.05.03. 21:25:25

Fura, hogy Zidane nem rakta össze a Real-t. Pedig nagyon nagy motiválónak tartják a habfehér oldalon. És én személy szerint, az egyetlen dolog, amit tisztelek bennük az a küzdeni akarás. Ahhoz képest nagyon langyos meccseket játszanak mostanában. Persze nem féltem őket, nyáron bevásárolnak, plusz náluk a világ legjobb játékosa, és még jónéhány klasszis jönni fognak az eredmények. Mindenesetre a mostani helyzet fura.
Mondjuk nálunk Valverdét se igazán, marasztalnám egy évnél tovább, ha nem lenne Messink nagyon unalmas meccseink lennének. Pedig nincs rossz csapatunk.
Valós, hogy 150-180 milliókat kínáltak Asensioért
mondjuk a világon kb 6 olyan csapat van aki ki tud fizetné érte ennyit, csak éppen kérdés, hogy ezek közül hánynak van rá szüksége. Viniciust, ha nem játszatja Zidane érdemes lenne, egy olasz csapatnak Roma, Napoli elvinni belőle még lesz valaki.
Avatar
Nervo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 536
Csatlakozott: 2014.03.07. 14:50:11
Tartózkodási hely: Home, Workplace.

2019.05.03. 15:27:31

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2 ... kutba-dol/" target="_blank
Óriási igazolás lehet a madrinak, az ajax egyik vezére a srác. =D>
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.05.01. 19:33:30

Az a durva... Fiatalember, orvosilag ellenőrzött, mégis megtörténik a baj :(

Mihamarabbi jobbulást neki!
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1122
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2019.05.01. 19:31:46

perga írta:Remélem nem Offos!

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... tt-2697865

Jobbulást neki és még 100 szép évet!
A legjobbakat neki, remélem ezek után nem kockáztat. Fantasztikus sportember, találja meg a számítását a futball utáni életben is.

Mielőbbi gyógyulást Iker!!!
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2019.05.01. 18:37:40

MessiNeymarSuarez írta:https://www.origo.hu/sport/futball/2019 ... adrid.html

Ezen hangosan felnyerítettem :mrgreen:

Valós, hogy 150-180 milliókat kínáltak Asensioért, szerencse hogy az ügynöke nem Pinokkió, különben az orra már a stadionba se férne be :D
Pedig van benne valami. Volt 1 év amikor ment a hype körülötte hogy futballista is lehet belőle.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
perga
Jugador del Barça
Hozzászólások: 181
Csatlakozott: 2018.03.04. 20:02:24

2019.05.01. 16:52:04

Remélem nem Offos!

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... tt-2697865

Jobbulást neki és még 100 szép évet!
"Mondanám hogy igyunk rá, de nem. Döglött lóba nem rúgunk Bale!"
Válasz küldése