Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2019.06.18. 13:42:21

Messit divat szidni, főleg a Madridisták és a CR fanok körében.

Ezt a beszélgetést megéltem:
"-Az argentín válogatott a legerősebb a világon!
-Hol?
-Minden poszton elit. Csak tele van Messi haverjaival ezért nincs összhang."

Na az argentin keret:

Kapusok: Esteban Andrada (Boca Juniors), Franco Armani (River Plate), Agustín Marchesín (Club América – Mexikó)
Védők: Renzo Saravia (Racing Club), Nicolás Otamendi (Manchester City – Anglia), Milton Casco (River Plate), Ramiro Funes Mori (Villarreal – Spanyolország), Germán Pezzella (Fiorentina – Olaszország), Nicolás Tagliafico (Ajax – Hollandia), Juan Foyth (Tottenham Hotspur – Anglia)
Középpályások: Leandro Paredes (PSG – Franciaország), Giovani Lo Celso (Real Betis – Spanyolország), Exequiel Palacios (River Plate), Guido Rodríguez (Club América – Mexikó), Roberto Pereyra (Watford – Anglia), Rodrigo De Paul (Udinese – Olaszország), Ángel Di María (PSG – Franciaország), Marcos Acuna (Sporting CP – Portugália)
Támadók: Paulo Dybala (Juventus – Olaszország), Lionel Messi (Barcelona – Spanyolország), Sergio Agüero (Manchester City – Anglia), Lautaro Martínez (Internazionale – Olaszország), Matías Suárez (River Plate)

Kiemeltem azokat akik top ligában vannak, de köztük sok ott is csak a padon ül, vagy nem tagja az első keretnek.

A nagy részük nem Messi korosztálya és nem hiszem, hogy pl. az Udinese vagy a Club America játékosokkal akkora spanolás lenne.

Az ominózus VB döntő kezdő 11-e:

ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Mascherano, Biglia – E. Pérez (Gago, 86.), Messi, Lavezzi (Agüero, a szünetben) – Higuaín (Palacio, 78.).

Egy pici minőségbeli különbség szerintem akad és pl. szerintem a középpálya már itt is gyengus volt.

A támadósoruk jó jelenleg csak, ezen túl az Argentin keret marha gyenge.Messit és Agüerot leszámítva, nincs szerintem top meghatározó argentin játékos most az európai elit keretében. Dybala kiszorult a 33 éves CR. miatt, Tagliafico az egyetlen aki valamit mutatott az éven még. A többiek vagy fiatalok vagy nem is Európában játszanak. Ez mindent elmond szerintem.

Sajnos most van egy gyenge generációjuk ahol a régiekből még van két utolsó mohikán akik talán tudnak még hozzátenni, de kb. mindenkinek van annyi esze, hogy zárd el a labdától Messit és Agüerot aztán ezt a középszerű csapatot előbb utóbb bedaráljuk.
Kép
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2019.06.18. 12:18:59

MatyiG írta:
Ez az argentin csapat semmivel nem jobb, mint a kolumbiai, chilei vagy uruguayi.
Sőt, csapatként ezeknél a válogatottaknál gyengébbek szerintem. Egy Messivel többek, de láthatjuk, ez sokszor nem elég.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.06.18. 12:03:50

Amúgy a brazilok sem értek el akkor semmit válogatott szinten az elmúlt évtizedben, még döntősök sem voltak sem a Copán, sem a VB-n, pedig jobb csapatuk van.

Ez az argentin csapat semmivel nem jobb, mint a kolumbiai, chilei vagy uruguayi.
Avatar
Ronal.10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2005.12.18. 09:10:35
Tartózkodási hely: Dunakeszi

2019.06.18. 10:19:17

Csak azt nem tudom miért annyire fúú de gáz Messi helyzete Argentinoknál, belegondolva azért ez nem semmi.
13 év válogatott statisztikája:
Olimpia arany, 3 Copa döntő, 1 VB döntő, Előző VB-n legjobb 16 (kiestek a torony esélyes vb győztes ellen 4-3ra több érthetetlen sztár padozásával)

Nem kellett volna sok Messinek akár 3-4 válogatott kupához és lehet spanyolokkal se nyert volna ennyit.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.06.18. 09:14:31

Messinek nem megnyomni, hanem megnyerni kellene a Copát ahhoz, hogy jelentősége legyen az aranylabdának a sorsán.
Eddig ahányszor volt döntős, nem kapta meg, mert inkább arra emlékezett mindenki hogy elbukta, nem arra, hogy fontos szerepe volt a döntőbe jutáshoz, és gólokat lőtt, helyzeteket alakított.

Tény, hogy 2016-ban nem lőtte be a tizit és ez hiba, de ha belövi se garancia semmire.
1. 2015-ben odalépett elsőként és bevágta, cserébe MINDENKI MÁS kihagyta a fenébe, mint valami ovis csoport aki először találkozik a labdával.
Kinek volt a hibája? "Messié, mert nem vezette győzelemre a csapatot", közben Higuain miket kihagyott.
2.2016-ban hiába hagyta ki, azzal "csak" egál volt az állás, mert Vidal is kihagyta, ott veszítették el hogy Biglia kihagyta.
Akkor is kizárólag Messi volt a hibás, pedig Higuain olyan helyzetbe került, hogy még Bödét is megvernénk ha kihagyja, nemhogy egy állítólagos topcsatár.

Arra meg hogy Messinek miért nem megy, itt ez az ikonikus kép:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... epgUggL9rQ
Avatar
Ronal.10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2005.12.18. 09:10:35
Tartózkodási hely: Dunakeszi

2019.06.18. 08:56:48

tengit írta:Mindezektől függetlenül az év során nyújtott teljesítményének bőven elégnek kellene lennie az Aranylabdára - már amennyiben ősszel nem esik vissza -, de tudjuk róla, hogy ha van a világon valaki, akit nem érdekel Messi Aranylabdája, az maga Lionel Messi.
Hát ha Copan beég a válogatottal (kiesnek a csoportból) akkor simán feledésbe megy az a brutális BL menetelése és a bajnokságban nyújtott teljesítménye. 100% re gondoltam amikor MU ellen kötény után bevágta hogy idén aranylabdás lesz, erre rátett a Pool elleni szabigóljával.. de eltelt azóta 1 hónap és ismét kb esélytelennek érzem, pedig nem nyomják kb semennyire ezt a Van Dijk srácot. Tavaly ilyenkor már nagyon elkezdték tolni Modrichot újságok, riportok....
Lehet elég egy újságírói kérdés Messihez hogy ki érdemli meg az aranylabdát és ott lenne mindenki fejébe, ilyenkor CR tudjuk mit válaszolna , aztán lő egy szabadrugást (50 ből bemegy neki 1 de az akkor amikor kell) és ott is van nála. Látjátok hogy M4 is úgy harangozta be a Nemzetek ligája döntőt hogy eldőlhet az aranylabda... és CR meg is nyerte a kupát lőt is 3 at elödöntőbe, és már is kérdezték tőle hogy megérdemli e. Hogy a fenébe jöhetett egyáltalán elő ez a kérdés... Ha meg Hollandia nyerte volna akkor a Van Dijk még tutibb.
Copát megtolná Messi egy picit és bajnokságba meg a szeptemberi BL-be csinálna valami nagy dolgot akkor ott lenne ismét a aranylabda kedves voksolói között.
enzonavas
Barça B
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2019.03.14. 08:59:53

2019.06.18. 08:51:40

Én csak azt nem értem -ha már itt a Copát elemezzük- hogy Agüero és Di Mária miért játszott ilyen elképesztően gyengén. Ilyen bénító Messivel egy csapatban lenni? Azért nem támadtak le, mert Messi ott van, azért nem sikerültek a cselek a passzok mert Messi ott van? Ugyan már. Olyan flegmák voltak mintha nem akarnának semmit. Azért mert Messi ott van?
corol
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1203
Csatlakozott: 2011.04.06. 20:08:57

2019.06.17. 18:27:04

tengit -teljesen egyetértek Veled, köszönöm, hogy kiegészítetted a "bűnbak" témát - valóban így van.
tengit
Barça B
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2014.04.19. 12:34:39

2019.06.17. 17:44:52

Rendkívül sajnálom Messit, hogy fantasztikus egyéni pályafutását - most már végérvényesnek tekinthetően - beárnyékolja az argentin válogatott - talán úgy fogalmazhatnék valósághűen - rendszeres várakozás alatti teljesítménye. Tudom, tudjuk, ő is emberből van, és mint ilyen, neki is lehetnek időnként gyengébb periódusai. Ugyanakkor én nem érzem azt, hogy bármelyik, hazája részéről kudarcként kezelt nagy tornáról úgy kellett hazatérnie, hogy bűnbaknak kiálthatták volna ki. Persze, ennek ellenére megtették, és ebben neki is szerepe van abból a szempontból, hogy olyan varázslatokat mutatott be folyamatosan az évek során, ami alapján Megváltónak hitték. Természetesen nem az, és - még ha sokszor úgy tűnik - nem is űrlény. Ráadásul csapatjátékos, aki hiába ad - feltételezés - öt zseniális, tökéletes gólhelyzetet eredményező labdát egy meccsen, ha társai elhibázzák azokat, pont olyan vesztes, mint ők. Mert ha az ellenfélnek nincs is zsenije, de megbízható, jó játékosokból áll, az egy fecske hiába csicsereg a túloldalon, a végeredmény nem kérdéses. Egy példa egy másik sportágból, ami a hagyományoknak megfelelően talán kissé sántít, de szerintem elég világosan összefoglalja a lényeget. Teniszklubunkban megszokott, hogy évente egyszer ún. választós páros versenyt rendezünk. Ez röviden azt jelenti, hogy a házi rangsor utolsó helyezettje választ először magának párt (természetesen a legerősebbet), azután az utolsó előtti, majd így tovább. Bármily furcsa - nekem nem az -, de soha nem nyert, sőt, még a döntő közelében sem járt olyan pár. ahol a legjobb teniszezők szerepeltek. Pedig itt 1+1 főről van szó (a csapat fele extra), ezzel szemben a fociban 1+10-ről beszélünk. Ilyen gyenge hátsó és középső alakzattal felálló gárdában, mint a jelenlegi argentin válogatott, szerintem három Messi is kevés lenne. Na jó, 2014-ben talán elég lett volna, de ez a mostani társaság valójában még a Copa mezőnyében sem említhető az esélyesek között - legfeljebb megszokásból. Valljuk meg, elég lehangoló lehet ilyen körülmények mellett reménytelenül hajszolni az elérhetetlent. Nagyon valószínű, hogy Messi is belefáradt a sorozatos sikertelenségbe, és joggal érezheti, hogy hiába feszülne meg, a helyzet érdemben nem változna. Mindezektől függetlenül az év során nyújtott teljesítményének bőven elégnek kellene lennie az Aranylabdára - már amennyiben ősszel nem esik vissza -, de tudjuk róla, hogy ha van a világon valaki, akit nem érdekel Messi Aranylabdája, az maga Lionel Messi.
corol
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1203
Csatlakozott: 2011.04.06. 20:08:57

2019.06.17. 10:12:07

Így utólag visszagondolva, szerintem Messi két alkalommal bizonyosan rosszul döntött a pályafutása során.
Először akkor, amikor nem a spanyol válogatottságot választotta, persze nyilván az argentin gyökerek és a hazája fontos volt a fiatalember számára akkor is, ha spanyol földön lett világszínvonalú játékos.
Aztán amikor a válogatottság korábbi lemondása után most mégis visszajött és vállalta a szereplést, holott tudhatta, hogy messze nincs olyan jó argentin keret, mint anno.
Kellett ismernie a társait, hogy milyen kvalitásúak és mit várhat tőlük. Előre borítékolható volt az újabb kudarc, amit sokan Argentínában ismét az Ő nyakába fognak varrni.
A helyzetet tovább árnyalja, hogy a 32 éves Messi már nem ugyanaz, mint a 18-25 éves, tőle már nem várható el jó ideje az állandó mozgás, letámadás, beindulás, cselsorozatok. Megfelelő társak nélkül Ö sem tudja már megváltani a világot. Sajnálom, hogy így fog véget érni a válogatottbeli pályafutása.
A spanyol válogatottal hülyére nyerte volna magát minden megmérettetésen.
El Pistolero
Jugador del Barça
Hozzászólások: 206
Csatlakozott: 2015.08.14. 22:36:58

2019.06.16. 20:23:29

Mindig feltűnik a Copán, hogy mennyire borzasztóan eltérő a dél-amerikai futball az európaitól. Semennyire nincs folyamatos játék, minden szabálytalanság után dráma van, mert percekre kidől a rúgást elszenvedő játékos. Ezen kívül megfigyelhető taktika, hogyha a védekező játékos valakivel szabálytalankodik ő is ledől a földre, ezzel elkerülve, hogy sárgát kapjon. Nyilván ez megfigyelhető a spanyol, olasz underdog csapatoknál de nem ekkora mértékben.

Egyébként azzal vitatkoznék, hogy erősebb ez az argentin keret az uruguayinál vagy kolumbiainál. Előbbi rendelkezik 6-7 remek támadóval, ezért erősnek vannak elkönyvelve pedig nem lehet kiállni 2-1-7-ben. Borzasztóan nem mindegy, hogy 7 vagy 3 posztra van 7 kiemelkedő játékosod. Gondoljunk bele, hogy a kolumbiai kezdőbe nem fért be az Atleticoban játszó Arias, miközben Argentínában Saravia oktatott ezen a poszton. De a középső hátvédek között is zongorázható a különbség az ezüstért pályázó országok között: Davinson Sánchez-Yerry Mina, Godin-Giménez, Otamendi-Pezzela. Egyszerűen hangosan felröhögtem, amikor 1-0-nál Argentína elkezdte beadogatni a labdát Messi és Agüero fejére a 195 és 187 centi magas Premier League-védők ellen.

Borzasztóan sajnálom Messit, nyilván ő is hibás a dolgokban de nem ezt érdemli. Öten voltak 30 felett a kezdőből, közülük három támadó volt. Letámadásnak egyszer láttam nyomát, amikor rástartolt és meg is sikerült szereznie de egyébként semmi. Igazából az ő szerepe ebben a csapatban lényegében egy boxzsákéval egyenlő, mert tökéletesen levesz minden felelősséget Agüeróról, Di Mariáról és régen Higuainról. Akit valamennyire ki tudok emelni az Paredes volt és Lo Celsonak volt egy-egy normális megmozdulása, egyébként semmi.

Nyilván nem kell temetni őket, Paraguayt és Katart kötelező lesz megverni csak nem érdemes ezen kívül semmi nagyot elvárni tőlük. Ahogy szembejön velük Uruguay, Brazília vagy Chile mehetnek is haza, sajnos. Egyébként mi az istenért nem az argentin szövetség nevezte ki Queirozt? Szerintem Iránból is 200 százalékot hozott ki, pontosan az a csapategység, összetartás és motiváció volt meg bennük, ami hiányzik a gauchókból 4-5 éve.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2019.06.16. 20:09:28

Chile hol volt a vbn? Vagy a brazilok?

Egyszerűen hülyeséget beszéltek.
Ami a nyakába varrható az az egyik copan a tizipárbajban elvesztett döntő.

Gera mi alapján a legjobb magyarnak tartott az elmúlt 29 évben? Semmit nem nyert a magyar válogatottal.
Aki nem érti a párhuzamot azt sajnálom.

De most Cénél erre veritek, hogy ebt nyert. Annyi köze volt a döntőhöz mint bármelyikünknek. Személyileg.
Csapatilag meg hülyére voltak ütve, találtak egy potyagólt, és akkor nyertek. Óriási.
Messi meg bukott egy vb döntőt, amit akár be is húzhattak volna.
Ennyin múlik.

Mégegyszer leírom az egyszerűbbek kedvéért, eszem ágában sincs védeni Messi válogatott teljesítményèt mert egyénileg is elmarad magától. De ez nem így működik, hogy egyik csapatban király valaki akkor máshol is.

Lásd Cé-Juve. Ki veti a szeméte hogy nem nyert blt a juvéval egyből? Senki. Mert sose egy emberen múlik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MesQueUnClub
Capitá del Barça
Hozzászólások: 538
Csatlakozott: 2017.03.21. 21:13:21

2019.06.16. 19:21:14

Ez a keret semmivel sem gyengébb mint a kolumbiai, a gond a mentalitással meg a "taktikával" volt mintha mindenki szélső lett volna elől, Aguero középen Messi az oldalvonal mellett Lo Celso a nyakán, hátul meg Paradesék állnak valami érthetetlen volt mit csinálnak. Az meg hogy fejben mi történik az olyanokkal mint pl Otamendi vagy Di Maria mikor válogatott mezt húznak az megint jó kérdés. Mariska minden labdát úgy vesz át hogy 10 méterre megtolja aztán beérnie sose sikerül, Otamendi meg mint egy idegbeteg. A másik kedvenc az volt ahogyan próbálták kihozni az argentinok a labdát egy olyan kapussal aki nem tud passzolni :lol:
Fejben ha egyben lennének meg lenne egy értelmes taktika akkor ki lehetne hozni ebből a keretből többet is mert papíron nálam ez a keret bőven jobb mint a tavalyi vb-n szereplő csapat.
Avatar
El Sie7e
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 288
Csatlakozott: 2017.05.27. 18:54:38

2019.06.16. 19:00:44

Nem nagyon akarok belefolyni ebbe a témába de amikor előjön Messi és a válogatott mindig az az első hogy milyen [auto_cenzúra] a keret. Kolumbiának jobb? Vagy Chilének, vagy Uruguaynak. Sok tényezős dolog minden de ez mindig szemet szúr. Ez semmit nem vesz el Messi érdemeiből a Barcában de mindig mindent erre fogni már kicsit szemellenzős.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2019.06.16. 18:09:54

Maradona, Pelé, Puskás.
Mindegyik alltime top 5be rak mindenki.
Mindegyiknél 50%ra ferdíthetjük ezt a levezetését a kollégának.

Irreleváns elvárás a válogatott sikereket elvárni Messitől.
Ezzel a csapattal?
Mákolhatott volna egy vbt össze, nem sokon múlt, snnyin mit ahogy Cé portugáliája nélküle behúzta az EBt.

Sokkal bosszantóbb a barcában elmaradt, elszalasztott bl címeket felhozni, mint akármilyen válogatott sikert.
Ostoba az aki ez alapján ítéli meg. Sose egy emberen múlik, senki nem nyert még a válogatottal azért mert egyedül hozta az összes meccset.
Persze nem azt mondom hogy a válogatottban mutatott teljesítménye makulátlan, messze nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2019.06.16. 17:29:24

az a helyzet, hogy ha Messiről bármit ír valaki és nem teszi hozzá az egész pályafutását akkor valaki rögtön megsértődik...
láttam az első meccsüket az éjjel és teljesen nyilvánvalóan az első félidőben a három nagyágyú együtt is és külön külön is 0 volt. aztán a másodikban fociztak 15 percet és sértve érezték magukat, hogy nem jöttek a gólok.. aztán jöttek csak nem úgy ahogy ők gondolták... :mrgreen:
Kolumbia mellesleg elég tetszetős focit nyomott jó egyéni teljesítményekkel és jó csapat játékkal.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.06.16. 12:37:32

2/1, az 50%. Minden idok legjobbja [[[Barcelonaban]]]. Tobbrol szo sem lehet.
Az 200%.

Ja, tehát ha teszem azt a VB-döntőben Higu a ziccerét belövi, Éder pedig az EB-döntőben nem villan, akkor Messi egyértelműen kora legjobbja, így pedig nem?

Szerintem elég nagy baj, ha valakit az eredményei alapján teszünk minden idők legjobbjává.

Amúgy meg az is túlzás, hogy semmit nem csinált a válogatottnál. Tavaly ő juttatta ki őket a VB-re - tripla 0-1 után Ecuadorban. Ha jól emlékszem, nagyjából fele annyi pontot szereztek nélküle a társak, mint vele a csoportban. Nélküle ki sem jutottak volna.
Avatar
szbsz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 320
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2019.06.16. 12:21:52

Skacok még van hátra két meccs, ne temessük már szegényt egyből :D Amúgy nem biztos, hogy olyan nagy baj ha tegyük fel másodikak lesznek a csoportban, akkor úgy az elődöntőben találkoznának a brazilokkal és nem a döntőben. Azért zsinórban 3 bebukott döntőt nehezebb lenne megemészteni szerintem :!:
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
mark watney
Barça B
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.06.13. 10:31:22

2019.06.16. 12:08:52

Alapvetoen egyetertek veled abban, amit irsz, kiveve 2 dolgot; az, hogy meglett volna a BL es a veretlenseg nem lehet kideriteni, azt csak bemakolni lehet. A masik, hogy amiket irtal Messirol, az csak a Barcaban igaz, es ott sem mindig, lasd Roma, Liverpool. Ha akkor rugna golt, amikor akarna a varatlan szitukbol, akkor tobb sikere lenne mind a valogatottban, mind a Barcaban a Xavi era utan.
Mascherano14
Capitá del Barça
Hozzászólások: 618
Csatlakozott: 2018.01.04. 00:19:27

2019.06.16. 10:36:37

Messiből csak a vezérség hiányzik, emiatt sikertelen az argentin válogatottban is. Amúgy mindent csinál, és többet és jobban, mint mások, akik a világ legjobbjainak tartják magukat. Na jó, a látványos, trükkös cselek is kimaradtak... De ahogy Simeone is mondta: Messi komplettebb játékos, mint pl. Maradona.
Messi szervezi a játékot, tartja a labdát
Messi kulcspasszt és gólpasszt ad, váratlan megoldásokra képes
Messi gólokat lő, akár egyéni akcióból is (ideértve a szabadrúgást is)

Az hiányzik belőle, hogy fel tudja tüzelni a játékosokat, hogy hitet adjon nekik, hogy ŐK fogják megoldani a kritikus helyzeteket, és nem kell Messire várni mindig. Sajnos, most mellette mindenki kicsinek érzi magát inkább, és emiatt keveset ad ki magából.
Ezért is Klopp kellene ide. Már tavaly, de idén biztos meglett volna a veretlen szezon és a BL.
mark watney
Barça B
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2018.06.13. 10:31:22

2019.06.16. 08:08:39

Messi megitelesevel kapcsolatban az a legnagyobb gond, hogy a valogatottban sosem jatszott ugy, ahogyan tole varjak, ebbol kovetkezoen egyetlen helyen tudta azt a teljesitmenyt letenni az asztalra, ami miatt a vilag egy resze GOATnak tartja. Azt mar sosem tudjuk meg, hogy ez a szerencses csillagzat nelkul, amibe barcelonaban beleszuletett lett e volna MindenIdokLegjobbja-eselyes. A valogatott szereples ezt mutatja. Amikor a valogatott a csucson volt, Leo akkor sem tudott vezer lenni, akkor sem sikerult felraknia az i-re a pontot. Meg a rem gyenge Copakon sem. (jelen allas szerint)

Messi minden idok legjobb Barca jatekosa, ez nem kerdes. Jo esellyel koranak legjobb jatekosa is, bar ezt CR eleg rendesen bearnyekolja, boven-boven vannak beton ervek a portugal mellett, mas nem az ugyananyi Aranylabda mellett az eggyel tobb BL gyozelem, plusz az angol es az olasz bajnoki cim (bar utobbi erteke a Juveval napjainkban nem nagy szam), a BL egyenes kieseses szakaszaban nyujtott teljesitemenye eveken at, es leginkabb az EB gyozelem.

De minden idok legjobbja egyertelmuen nem lehet a semlegeseknel ilyen karrierrel argentin mezben. Es akarmennyire is jol esne, ezt nem lehet a csapattarsakra fogni, pont azert, mert a gyenge Copakon sem tudta hozni magat, de meg egy VB donton sem (meg az odavezeto uton is inkabb csak egy lancszem volt a csapatban, mint kiemelkedo vezer). Az oke, hogy miatta ekkorak az elvarasok, de pint ezert kene neki lennie a vezernek, es hoznia magat, mert ezt teszik a legnagyobbak.

Amit a Barcaban muvelt, az zsenialis, egyedi, es megismethetetlen. De ezt csak itt tudta hozni, mashol nem. 2/1, az 50%. Minden idok legjobbja [[[Barcelonaban]]]. Tobbrol szo sem lehet.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.06.16. 02:34:48

Tomix354 írta:Sajnos ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor nagy valószínűséggel már nem fog nyerni semmit a válogatottal. Az a védelem és középpálya semmire sem lesz elég a jövőben. Neki a legnagyobb lehetőség a 14-es vb döntő volt, azóta nagyon leépültek.

Nemzetközi kupa nélkül mindig megfogják találni. Biztos vagyok benne, hogy ő is rágódik azon, hogy mi lett volna ha azt a 11-est beveri vagy ha a németek ellen elrak valhogy egy gólt.

Az biztos, hogy lehetőség megvolt a copára és vb-re is, sajnos egyik sem jött össze. Persze még (ha jól tudom) jövőre megint szerveznek egy copát, de nem realitás egy esetleges győzelem akkor sem
Ha a tizit beveri...Kihagyják mint az összes többit....
Ez az Argentin válogatott nem ott lenne elvárásokban, ahol most..Ha nem lenne egy Messiük...

Ha megnézzük pl a brazilokat, Messi posztján kívül szinte mindenhol nagyobb kvalitású ellenfél van.
Tomix354
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1054
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2019.06.16. 02:16:40

Sajnos ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor nagy valószínűséggel már nem fog nyerni semmit a válogatottal. Az a védelem és középpálya semmire sem lesz elég a jövőben. Neki a legnagyobb lehetőség a 14-es vb döntő volt, azóta nagyon leépültek.

Nemzetközi kupa nélkül mindig megfogják találni. Biztos vagyok benne, hogy ő is rágódik azon, hogy mi lett volna ha azt a 11-est beveri vagy ha a németek ellen elrak valhogy egy gólt.

Az biztos, hogy lehetőség megvolt a copára és vb-re is, sajnos egyik sem jött össze. Persze még (ha jól tudom) jövőre megint szerveznek egy copát, de nem realitás egy esetleges győzelem akkor sem
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.06.16. 01:53:07

Ez a Copa remény sem lesz túl hosszú életű...Esélytelenek, főleg egy Brazília ellen, sajnos.

Kár, mi tudjuk hogy ki Ő, de az ellenzőknek az sem lenne elég, ha VB-t nyerne.

Szegény Messi..A Világ legjobb játékosaként belekerült a világ legkutyaütőbb(a top szinten) válogatottjába, aztán nem csoda ha nem megy a buli...
Avatar
Ronal.10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2005.12.18. 09:10:35
Tartózkodási hely: Dunakeszi

2019.06.07. 09:47:26

Hát ha jól szerepel, tuti Europában is címlapokon lesz. Lényeg mindig legyen szem előtt, és ha focizik tuti jobban tartja ezt mintha végig pihenné a nyarat, bár Ronaldoról még akkor is cikkeznek ha pihen a hajóján vagy ha ollózik edzésen. Ez a Bl legszebb gólja is ilyen kis apró lépés az aranylabda felé. Ronaldo is 0 volt az Eb-n... végén mit leművelt döntő körül. Ilyenek dönthetnek. Hála égnek Bl döntő óta nem látok semmi hírt erről a holland csávóról, előtte se nagyon...de kíváncsi vagyok mikor indul be körülötte a hepaj
Válasz küldése