FC Barcelona - Csapat, taktika, felállások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2162
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2020.02.04. 09:36:34

Az AS szerint a tegnapi edzésen néhány játékos egymásnak ugrott, és erővel kellett őket szétválasztani. Egyesesek haragszanak a többiekre, mert gyengébben játszottak Valverde alatt, mint amire képesek lennének. Szép.
més que un club
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.01.29. 19:46:03

A Messis résszel én is egyetértek, sőt részemről mehetne neki a jelenlegi fizetés és hatalom is, de ezzel a baj az hogy a haverok is megkapják, nem fizetésben hanem bánásmódban. Ha csak Messi lenne a kivételezett lényegesen kevesebb gond lenne. Piqué, Busquets önmagukban nem szolgáltak rá, ők csak a rendszer legnagyobb nyertesei. Piqué mellett évekig ott volt egy vezér-előbb Puyol, aztán Mascherano-amióta pedig neki kellene a vezérnek lennie meccsenként -1 gól az ember. Busquets pedig hiába-szerintem-a keret második legtechnikásabb játékosa lusta, keveset fut. Xaviék mellett belefért, gyakorlatilag ugyanazokra a sémákra lett megteremtve a taktika amit kiskoruk óta klasszis szinte űztek; ismerték egymás gondolatait. De a mostani, illetve a jövő csapatába kell egy Vidal/Kanté/Casemiro ember a kp-ra aki csúszik-mászik, biztosít a két, klasszikus értelemben vett irányítónak.
Suarez, bàrmennyire is suta mostanában elég sokszor 5 év alatt vert 200 gólt és adott kb 80 gólpasszt. Messi után a legfontosabb játékosunk TS-el karöltve, de neki is lejárt az ideje.
Tavalyi szezonban már írtam, a keret akkor tökéletes volt, egyedül Alba és Suarez cseréje hiányzott. De megvolt benne a múlt, a jelen és a jövő is, pont jól elosztva. Malcomban volt fantázia, Dembelének főleg egy jó pszichológus kellett volna-hozzáteszem ősszel nagyot ment-Coutinho sem volt rossz, a védelem pedig bitang is lehetne mostanra ha a tehetséges fiataljaink megkapták volna a bizonyítási lehetőséget-itt Waguéra és Todibóra gondolok. Persze nem lehet készpénznek venni hogy beváltak volna, de a sanszot mindenképp megérdemelték volna.
Még egy dolog, nagyon remélem hogy ezeket a stoke city tehetségű játékosokat ‘21 után a Barca közelében sem látom- igen itt főleg oldalpassz robira és alenára gondolok.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2020.01.29. 16:51:53

LG írta:...
Igen, ezt írtam lentebb. Mert a klubnál senki nem nagyobb. Legalábbis ez nem Nápoly, ahol egy szakadt középcsapatba betoppant egy Maradona. Neki is feltenném tiszteletteljesen a kérdést, hogy si o no, miután a jelenlegi 50 milliós fizetését kb 15-nél húznám meg. Ha van esze, célt ér, amit gondolni akarok. Ha nem, az egy másik helyzet, de meg kell húzni a határt, mert amellett, hogy kedvelem, a pénisznek is van vége.

Xavi be fog válni, ha ő nem, akkor senki. Na ő rendet rakna... Utolsó mentsvárunk, nincs még egy akkora játékzseni a klub történelmében, mint ő. Szóval vagy Impala, vagy semmi.
Football, bloody hell. /SAF/
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21099
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.29. 16:11:23

Messi rengeteg forrást felemészt, de nem mennék neki úgy egy nagytakarításnak, hogy őt is elküldeném. Leo egyszerűen az az ember, aki ha 37-38 éves is, kell, hogy a legjobb kiegészítő emberünk legyen egy évre, de szerintem max egy elég. Kell az átmenet. Ezért kell még majd anno Piqué és Rakitic is, ezért tartanám meg mindkettőt. Jó, ha vannak rutinosak a háznál, akik segítenek a pályán, az edzőközpontban, a fejekben. Fokozatosan kell leépíteni ezt a teamet, amivel most gazdálkodunk.
A játéktudása alapján még évekig erősségünk lehetne Messi, de bármekkora zseni, bármennyit is tett le az asztalra, nem szabad hagyni, hogy a klub fölé nőjön! Én megértem, hogy nem lehet rá egy sima játékosként tekinteni, elfogadom, hogy különleges bánásmódban részesül, de egy bizonyos határvonalat meg kell húzni, még nála is.

A lentebb felhozott Real jó példa, a klubikonok nem mindig búcsúznak szépen. Ha néhány játékos pedig túl nagy befolyásra tesz szert, az is nagyon negatívan tud hatni egy csapat teljesítményére. Egyébként a Realnál is komoly probléma volt ez, de Zidane személyében olyan edzőt találtak, akivel ez megoldódott. Nálunk is ilyen ember kellene, mert a középszerű edzőket ezek a játékosok megeszik.
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2020.01.29. 15:03:00

NovaProspekt írta:...
Messi rengeteg forrást felemészt, de nem mennék neki úgy egy nagytakarításnak, hogy őt is elküldeném. Leo egyszerűen az az ember, aki ha 37-38 éves is, kell, hogy a legjobb kiegészítő emberünk legyen egy évre, de szerintem max egy elég. Kell az átmenet. Ezért kell még majd anno Piqué és Rakitic is, ezért tartanám meg mindkettőt. Jó, ha vannak rutinosak a háznál, akik segítenek a pályán, az edzőközpontban, a fejekben. Fokozatosan kell leépíteni ezt a teamet, amivel most gazdálkodunk.

A sportszakmai projekt mellett vagyok én is. Szaladgálnak szerte Európában mindenfelé már vagy két éve, mint a hülyegyerek és tátja a vezetőség a száját, ha kirabolják vagy kiröhögik őket. Vagy bevonjuk legalább 50%-ban a Masíát a következő 5-8 évben, vagy hagyjuk a francba a Barcának nevezett filozófiát. És ahogy majd 2021-hez képest ezt a mostani, régi teamet elkezdjük lebontani, úgy tesszük bele az új játékosokat, igazolásokkal együtt. 1/3 régi ember, 1/3 új, piacról jól megrostált, 1/3 ifista + Xavi és Iniesta/Puyol/akit jónak lát, elég kell hogy legyen kezdő löketnek. Máshogy nem fog menni.

Bartoékat meg kell buktatni. Tudtommal őt magát nem lehet újraválasztani, valaki írta itt korábban. Remélem nem egy haver kerül a helyére. Mert ha igen, akkor a húszas éveim elején az egyik legbölcsebb döntés volt nem varratni semmit magamra, aminek a Barcához vagy a focihoz köze van. Mert ehhez a rohadáshoz nincs kedvem asszisztálni hétről-hétre.
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1929
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.01.29. 13:55:23

Rinku írta:...
Jó írás. Szerintem az amigok mennek majd 2021-ben, ha új elnökség lesz (amit nagyon remélek), és nem tartom kizártnak, hogy ha a haverok mentek, Messi is megy. Neki is 2021-ig tart jelenleg a szerződése (bár asszem opcionálisan egy évvel meghosszabbítható), és nem biztos, hogy egy új csapat kiépítésénél ott akar még lenni, illetve az sem, hogy érdemes köré építeni az új csapatot úgy, hogy már úgy sincs neki sok itt hátra. Na meg tudjuk azt is jól, hogy nem ingyen játszik itt, szerintem egy újabb hosszabbítás már nem fog beleférni a klubnak, az utolsó bónusza és a mostani fizetése is óriási tétel, ami a klub pénzügyi kimutatásaiban egy kilométerről kiszúrható.

2021-ben kell egy komolyabb sportszakmai projekt, jó szakember edzővel, aki - szabadkezet kapva - megtalálja azokat a játékosokat, akik együtt kiszolgálnak egy működőképes, a modern focihoz is illeszkedő játékrendszert. Olyan ember kell a kispadra, aki a leigazolt játékosokat képes jobbá tenni, mert az nem fog beleférni, hogy minden kezdőbe igazolt embert 120 millióért vegyünk. Szerintem a jövő csapatát ilyen Arthur, Lenglet, Semedo-kaliberű igazolásokból kell elsősorban felépíteni.

De mindez elég idealista elképzelés, még az sem biztos, hogy egyáltalán leváltják Bartoékat.
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2020.01.29. 12:50:35

RipTikitaka írta:Kb Suárez meg Ter Stegen mondható a komoly pénzbe kerülők közül akik tényleg be is váltak az utóbbi 6 évben addig meg kiröppent több száz millió, azért akikért kiadták nem nyeretlen kétévesek akik nem tudtak beilleszkedni a Barca stílusba már ha az utóbbi évek Barcája azt képviselte volna, rendben van az, hogy nagy klub , nagy nyomás van rajtuk és nem mindenki bírja, teljesít azon a szinten amit elvártunk volna de akkor is rossz, nagyon rossz ez az arány szerintem, SZINTE senkinek nem megy itt Wtf????
Áthoztam ide.

Nincs Xavi, nincs Puyol - nekik kettőjüknek volt tekintélyük, és gatyába rázták a bandát, ha kellett. Andrésnak kevesebb tekintélye volt, de amíg itt volt, azért valamennyire ő is zálog volt a rendre. Most hármójukból egyik sincs, még alkalmazottként sem a klubnál. Mind emberileg, mind teljesítményileg betölthetetlen az űr, amit hagytak, de ez (sajnos) normális ilyen kalibereknél.

Busquest tipikus latin, egy lusta szr, Suarez teljesen hullámzó, és bármennyire is kedvelem, inkább lassú, körülményes és sokat szájal, mint focizik, és neki is mennie kell már. Piqué még úgy-ahogy rendben van a pályán a többiekhez képest, de nem törekszik arra, hogy tekintélye legyen, mert ő inkább egy playboy. Alkalmatlan arra, hogy kapitány legyen, és de kíváncsi leszek a levegő minőségére a klub körül, amikor majd ő lesz az elnök... Bár a jelenlegi vezetésnél rosszabb nem nagyon lehet, de ne szóljam el magam. Albától meg már fáj az ember feje, ha rágondol, igazi rinyapna és tök elkopott a figura.

El kell fogadni, hogy a csapat leszállóágban van, és amíg nem távozik Luis, Gerard, Alba és Busquets, ez ennyi lesz. Megfojtják a többieket, mert mások nem kerülhetnek tartósan helyzetbe, amíg ez a négyes itt van. Messi tartja még magát a legjobban, de mindenkinek vannak gyenge napjai. A győzelmünk és a csapat teljesítménye most már 100%-ban Messi mivolta körül forog. Nem mellesleg Leoban is 2-3 év van még összesen, aztán hagyni fogja az egészet a fenébe.

De Jong szenzációs játékos, de hova van magának egyedül, gyenge taktikák mellé. Papíron jó a keret, csak nem papíron játszunk. Ki kell rakni a régi ponyvát, ahogy Pep is tette Decóval és Ronival. Régen szégyenletesnek tartottam a Madridot, hogy csak úgy megválik a legendás játékosaitól, de most már 28 éves fejjel teljesen megértem, és igazuk van. Persze azt nem, hogy na cső, mehetsz, de azt, hogy meg van mondva, hogy te és te már nem a jelen vagytok, végképp nem a jövő, hanem a múlt; maradhattok, de csak kiegészítőnek, sí o no - na ezt így kell csinálni. Ha nem akarjuk a profizmust elveszteni, akkor így.

Setién eddig bukásnak tűnik, Valverde alapból az volt. Lehetett választani, hogy Valverdével még másfél év, talányban ülni, hogy ezt a fst kelljen nézni továbbra is, vagy hozunk valakit, és lehet, hogy rendben lesz. Hát a lottót eddig buktuk, de még mindig jobb így. Allegri nem jött volna másfél évre, nem az a kaliber, aki elvállal egy ilyen posztot, ennyi időre, tudvalevőleg, hogy egy kezdő edző miatt ki fogják rúgni. Méltatlan és érthető is. Illetve nem tudom, hogy ha kirakjuk a négy fent említett embert, a MU sorsa fog-e kerülgetni minket, vagy megindul-e valami tényleg valami fölfelé. Igazából szerintem a lehető legjárhatóbb út, ha nem kergetünk ábrándokat, míg Xavi nem jön, addig ki kell bírni. De Jong, Stegen, Roberto, Lenglet, Arthur, Fati, Firpo, Riqui (+- Griezmann, Alena, Neto, [kizárólag cserének, kiegnek: Rakitic, Piqué]) jó lesz/lehet még Xavi keze alatt, Messinek is lesz még ott egy éve. De a többieknek kezi csókolom van másfél éven belül, részemről.

Szr is az, amikor az aranytojást nem a mi udvarunkban tojják, de egy lassú, unott kotlótól ezt elvárni nem realitás. Hogy villogjon bárki új egy ilyen légkörben. Főleg, hogy fsnak Messitől, ha valamit elrontanak, inkább választják emberi alapon a biztosabbat - rájátszunk Messire. Nagy gond nem is lenne ezzel, ha nem lenne totál pocsék a taktika és a morál. Húzzuk be valahogy idén a bajnokit, vagy ha nem megy (nem érzem úgy, hogy fog, de azért van még 4 hónap), akkor jövőre. BL-ből meg ne verjenek ki szégyenletesen. Igen, a Barca vagyunk, midnig megyünk és mennünk kell a kupákért. De komolyan, az idalizmusnak már Párizsban vége kellett, hogy legyen. Fel kell gyújtani a házat és újraépíteni. [/hümmögés egy kávé mellett]
Football, bloody hell. /SAF/
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21099
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.25. 18:34:50

https://www.eurobarca.hu/hirek/elemzes/ ... -bertomeg/" target="_blank
Ennek a cikknek tükrében különösen felháborító ez a produkció. Setiént édes kevésnek tartom ide, de elő kell venni szerintem a játékosokat és a vezetőséget is. Itt a fórumon is vannak néhányan, akik azzal védik a helyzetet, hogy túl nagyok elvárások, ez a keret már nem olyan erős stb. Csakhogy a keretre költött pénz és a fizetések alapján igenis jogosak az elvárások!

Anno Laportáék Gasparték ámokfutása után alacsony alapfizetéseket adtak, a többit teljesítményhez kötötték. Most is valami ilyesmi kéne, akinek nem tetszik, attól meg köszönjünk el, mert ez nem állapot, hogy ekkora pénzért lötyögés meg alibi megy. :evil:
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21099
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.01. 16:20:51

MatyiG írta:
Res írta:A BL-hez több szerencse kell. Ergo: nehezebb megnyerni...
A bajnoksághoz meg több meccset kell megnyerni, és sokkal hosszabb időre kell a topon lenni, kiegyensúlyozott teljesítmény kell hozzá. Ergo: nehezebb megnyerni...

Mindkettőt nehéz megnyerni, csak más-más okból kifolyólag.
Igen, viszont ami miatt szerintem jogosan nagyobb a BL presztízse, hogy egész Európa legjobbjaival kell versenyezni a címért. A bajnokság lebonyolítását amúgy igazságosabbnak és korrektebbnek tartom, de BL-nél ez kivitelezhetetlen, hiszen az rengeteg meccset jelentene. Ezért lenne érdekes egy Szuperliga az európai top csapatokkal, de ez meg ugye azt jelentené, hogy még tovább nőne a szakadék a legjobbak és a többiek között.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.12.31. 12:44:24

Res írta:A BL-hez több szerencse kell. Ergo: nehezebb megnyerni...
A bajnoksághoz meg több meccset kell megnyerni, és sokkal hosszabb időre kell a topon lenni, kiegyensúlyozott teljesítmény kell hozzá. Ergo: nehezebb megnyerni...

Mindkettőt nehéz megnyerni, csak más-más okból kifolyólag.
Res
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2014.08.06. 15:39:22

2019.12.31. 10:27:14

A BL-hez több szerencse kell. Ergo: nehezebb megnyerni...
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6721
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2019.12.30. 08:51:17

visca el barca írta:oszt' egy bl, amit egy-két biroi csalassal konnyeden meg lehet nyerni, mivel ertekesebb mint egy liga elsoseg?
Annyival, h egyikből 5 van, a másikból meg talán 26.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10090
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.12.30. 00:04:36

visca el barca írta:oszt' egy bl, amit egy-két biroi csalassal konnyeden meg lehet nyerni, mivel ertekesebb mint egy liga elsoseg?
A Bl presztízsét az adja, hogy míg a ligát megnyerheti egyszerre egy szezonban a Juventus, Barca, Bayern, City és a PSG is, addig a BL serleget csak egy szerencsés csapat emelheti fel.

A bajnokság sokkal reálisabb képet mutat, egész szezon során jobban kell teljesíteni mint a riválisok, míg BL-ben elég tavaszra 4-5 meccsre felpörögni, viszont a BL siker sokkal nagyobb katarzis(kivéve ha pl bajnokságban az utolsó forduló 90edik percében leszel bajnok), és pont az izgalom, olykor igazságtalansága miatt is ekkora a presztízse.
1-2 bírói csalással(vagy világtalansággal?) bajnokságot is lehet nyerni, mint pl 2017-ben ahol nem volt elég a gólhoz hogy 1 méterrel áthaladt a vonalon a labda, stb, már is -3-6 pont.

Amúgy üdv itt újra VEB, jó újra látni! :D =D>
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2019.12.29. 23:39:34

oszt' egy bl, amit egy-két biroi csalassal konnyeden meg lehet nyerni, mivel ertekesebb mint egy liga elsoseg?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1929
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2019.12.29. 22:01:22

Subinho írta:A spanyol kupa is 1 trófea és a BL is. Ezt is úgy kéne számolni, hogy pontozzák, mint az aranycipőnél. Pl. Kupa=1x, liga=2x, Bl=3x szorzóval. Így is ez jönne ki?
sztem ja
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2019.12.29. 09:41:03

Nero. írta:https://m.facebook.com/VivaFCBarcelona1 ... &source=48

Mi voltunk az évtized legsikeresebb csapata 24 trófeával

De szerintem 2000-2009 végéig is top 3

És mégis örök sírás a culéktól....
A spanyol kupa is 1 trófea és a BL is. Ezt is úgy kéne számolni, hogy pontozzák, mint az aranycipőnél. Pl. Kupa=1x, liga=2x, Bl=3x szorzóval. Így is ez jönne ki?
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21099
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2019.12.29. 00:15:15

Nero. írta:https://m.facebook.com/VivaFCBarcelona1 ... &source=48

Mi voltunk az évtized legsikeresebb csapata 24 trófeával

De szerintem 2000-2009 végéig is top 3

És mégis örök sírás a culéktól....
A trófeák számára nem lehet a panasz, de azon szerintem lehet sírni, hogy ebben a csapatban még ennél is több volt. A hazai porondot kimaxoltuk, azért le a kalappal, de a BL-ben közel sem tudtunk olyan történelmet írni, amilyenre ezek a fiúk hivatottak voltak, az pedig csak a hab a tortán, hogy a legnagyobb rivális lopta el a show-t. Valljuk be, a BL-teljesítményükkel elvitték ezt az évtizedet, még akkor is, ha Spanyolországban mi domináltunk. Ha a 16-os vagy a 18-as BL-t mi húzzuk be (mindkettőre megvolt az esélyünk), akkor egészen más lenne a helyzet, persze a fociban nincs ha... de gondoljunk rá vissza, mi volt 2015 végén, vagy akár 2016 elején. Valljuk be, nem ezt vártunk, mert hengerelt a csapat, szinte megállíthatatlannak tűnt. De még a 15/16-os szezon végén is, én még hittem benne, hogy az az április csak megingás volt, és ebben a csapatban még mindig nagyon sok van. Ahhoz képest tudjuk milyen keserves volt Lucho utolsó szezonja. De pl. a PSG elleni visszavágón látszott, hogy igenis van potenciál a csapatban, csak nem, illetve csak nagyon ritkán sikerül kihozni belőle. Most is ezt gondolom: szerintem a csapat az utolsó 3,5 szezonjában csupán elenyésző esetben maxolta ki a tudását. Persze öregszenek a kulcsembereink, de ezt szerintem kompenzálják a tehetséges fiatalok, illetve itt van ugye Messi, aki még mindig top.

Az parádés volt, hogy Xavit 2015-ben sikerült BL-el búcsúztatni. Ehhez képest viszont Init a Roma elleni gyalázattal búcsúztattuk, rohadtul nem ezt érdemelte! És itt van ugye Messi... ő is megérdemelne még 1-2 BL győzelmet, nem pedig olyan zakókat, mint amilyeneket az elmúlt években sikerült összeszedni.
MesQueUnClub
Capitá del Barça
Hozzászólások: 538
Csatlakozott: 2017.03.21. 21:13:21

2019.12.28. 17:09:28

Mondjuk az benne van, hogy a Pool ennyire nem erősödik meg, azért benne lehet hogy a Coutinho pénz nélkül van Dijk meg Alisson helyett más olcsóbb alternatívák után kellett volna nézniuk.
Igaz azt hozzá kell tenni hogy eleve Salah meg Firmino nélkül ilyen középszer Wijnaldumokkal is elkalapáltak minket szóval...
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.12.28. 14:14:55

Pont ezt akartam írni, hogy vele együtt ugyanúgy agyonvert a PSG és a Juve idegenben, ahogy utána a Roma és a Pool.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2019.12.28. 13:25:06

Persze, hogy hiányzik a pályán valamennyire - már akinek mondjuk -, mert semmi rendszere nincs a csapatnak, egyéni villanásokon múlik az egész támadójáték, és ahhoz meg kellenek az olyanok mint ő. Viszont a rendszerünk tőle függetlenül ugyanúgy törékeny lenne mint most, és ezzel egy BL nem esik le. Juve ugyanúgy szétcsapott minket vele együtt, és a 16/17-es szezon ugyanúgy gyenge volt vele együtt a pályán, tapasz lenne csak a megoldás helyett a brazil. Ha meg lenne normális rendszerünk, akkor máris kevésbé kellene, mert amúgy elég jó a keret..

Kíváncsi leszek amúgy most végig tudja-e tolni a tavaszt sérülés nélkül, így sokadik szezonjában örülne a PSG szerintem, ha tavasszal is bevethető lenne a BL-ben rendesen.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2019.12.28. 11:42:33

Azt felejted el Te is, hogy a bulibáró közel sem futotta be azt a karriert amit előre vízionáltak neki. Volt nálunk 1.5 jó szezonja, plusz a 6-1 és kifújt a gyerek. A folyamatos feljelentgetésekről oda-vissza nem is beszélve. A cipőjét nem kötheti be sem Messinek, sem CR-nek de még Suareznek sem. Maradjon ott ahol van, egye meg amit főzött.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10090
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2019.12.28. 10:45:26

Tény hogy bulibáró, és sok hisztijével nem értettem egyet, viszont a tény továbbra is, hogy az a bulibáró azóta is mocskosul hiányzik a játékunkból, mindezt úgy, hogy Neymar árának a kétszeresét elköltöttük lassan.
Dembele+Coutinho+Grízes ára már 400m euro körül van, szemben a Neymarért kapott 222m-val szemben.

Ez persze nem kizárólagosan Neymar nagyságát jelenti, hanem azt hogy brutálisan rosszul sikerült választania a vezetőségnek az utódok kapcsán.

Kövezzetek meg, de Neymarral a római és liverpooli estéből legalább 1 nem úgy alakult volna ahogy, mert legalább az egyiken elment volna kontrából, ami azokon a meccseken a legnagyobb hiány volt, mennyire jól is jött volna egy klasszikus Messi kiugratás Neymarnak, aki elszalad vele.
Plusz amióta a kis hisztis brazil elment, azóta Suarez és Messinek is sokkal nehezebb dolga van, mert elég a védőknek nagyrészt őket fognia, nincs ott a harmadik csúcskaliber.
Hiába adta el a brazil a labdák egy részét, gondoskodott arról hogy mindig megjátszható legyen, azóta igazából Messi az egyedüli aki képes folyamatosan megbontani az ellenfelet.

Az meg hogy mennyi van neki hátra, az kérdéses. Őszintén szólva én is leírtam a nyár után, úgy voltam vele hogy ha nem hozzuk akkor végleg kaput, mert ott a PSG-nél megromlott a viszony, a szurkolók is rühellték, ő is el akart menni már nyíltan, és nem sikerült.
Erre mi történt nyár után?
Össze szedte magát, és most meg az egyik húzóemberük.

Attól még hogy brazil(és néha idióta), nem biztos hogy 28 évesen neki is lőttek.
Alves sem volt visszafogottabb, aztán ott tartunk hogy 36 éves koráig topszinten focizott, egy olyan poszton ahol fel-le kell folyton rohangálni, és a 2019-es Copa legjobb játékosa lett.
Nem garantált hogy Neymar nem megy jövőre részegen az edzésre, de szerintem esélyesebb hogy ha ide jönne, akkor bizonyos szabályokat betartatva vele sokáig olyan fontos emberünk lehet mint előtte volt.
Avatar
barca0417
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2034
Csatlakozott: 2006.10.27. 18:06:27
Tartózkodási hely: erre-arra

2019.12.28. 09:38:55

Èn még mindig nem tudom eldonteni hogy örülnék ne Neymarnak, de tény hogy kell egy klasszis balszelső. És nem nagyon van oda igazán jó játékos nem hogy olyan aki jobb mint Ney. Dembelére nem lehet számítani a szezon nagy részében sajnos.
Kép
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2019.12.28. 07:01:25

Elég volt a nosztalgia-mániából!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2019.12.27. 22:06:09

andreas írta:
Barca_10 írta: Dehogy jó, a végén visszasírják ide a bulibárót. De legalább akkor Mbappét sem engednék el Madridba.
A BILUBÁRÓ sosem kellett ide annyira mint most! :)
Szuarez, Messi,Rakéta stb az utolsó éveket töltik.
Hogyan tovább?
Nehogy azt hidd, hogy Neymarban több év van még hátra top szinten. Főleg ha hozzávesszük, mennyit sérült.
Válasz küldése