Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.09. 19:27:31

MQuCsabi írta:PeEgyszerűen csak azzal szerintem kellene kezdeni valamit, ha én nem gyújthatok rá az aluljáróban, akkor 10 csöves miért csinálhat Kelenföldön kaszinót a pályaudvarból? Magyarok és külföldiek százai, ha nem ezrei fordulnak meg ott naponta. És üvöltöznek, nem az, hogy lecsúszva kéregetnének.
Legalább az, hogy a metroba nem jutnak majd le az új állomások kialakításával, az javít valamit talán a helyzeten. Ott legtöbbször van biztonsági ember.
Nyilvánvaló, hogy megoldást kellene rá találni, engem is mélységesen felháborít, amikor akár ők, akár mások terrorizálják az embereket. Csak szerintem többek között ez az egyik nagy gyengesége a mai modern demokratikus rendszereinek, hogy az ilyen típusú problémákat nem tudja kezelni.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.01.09. 17:12:18

Varatrix írta:Van egy drogos szőke csaj
ma a nyugatiból akart szegény Nyíregyházára menni :D
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.09. 11:10:48

Persze, teljesen egyértelmű, hogy nem kell egy alvó csövest lelökni a buszról, meg az sem feltétlen zavar, hogy most nem állnak fölé 20-an, hogy takarodjon, meg dobálják meg száraz zsemlével. Egyszerűen csak azzal szerintem kellene kezdeni valamit, ha én nem gyújthatok rá az aluljáróban, akkor 10 csöves miért csinálhat Kelenföldön kaszinót a pályaudvarból? Magyarok és külföldiek százai, ha nem ezrei fordulnak meg ott naponta. És üvöltöznek, nem az, hogy lecsúszva kéregetnének.
Legalább az, hogy a metroba nem jutnak majd le az új állomások kialakításával, az javít valamit talán a helyzeten. Ott legtöbbször van biztonsági ember.

Varatrix, az a csaj a Moszkván is folyton ott van. Lassan már ismerősök leszünk vele. Bár ő sosem ismer fel.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.09. 10:21:32

MQuCsabi írta: A buszsofőrnek viszont van eszköze, megállítja a buszt, tovább megyek, hogy ne szúrjon ki a többi, fizető utassal, nem enged fel egy koszos, büdös, szaros embert a buszra.
Értem, hogy mindenkit meg akartok védeni, de akkor fogadjatok be egy ilyen lecsúszott, akaratgyenge embert.
Attól, mert hajléktalan, rá már ne mvonatkoznak a szabályok? Vagy neki nincsenek kötelezettségei? Ő már nem a társadalom része? Mert akkor ebből következnek még kérdések...
Mindenkit nem akarok megvédeni, de a buszsofőrt azért védeném ebben a helyzetben egy kicsit. Szerintem tipikusan az a helyzet, amiből ő nem jöhet ki jól, ha felengedi a buszra az baj, ha nem engedi fel az baj. Ha esetleg még kisebbségi is, akit nem enged fel, abból meg tudjuk mekkora cirkusz lenne... Amúgy is elég a bajuk a buszsofőröknek, nem kellene még nagyobb felelőséget a nyakukba rakni.

Egy nagyon részeg emberrel amúgy is nehéz mit kezdeni. Ha valaki lerugdossa a buszról, lehet, hogy ott fagy meg reggelre. Én a kulturált alkoholfogyasztás híve vagyok, de bevallom, korábban volt 1-2 alkalom mégis, amikor kicsit a kelleténél jobban felöntöttem a garatra.Szóval jöttem haza már busszal nagyon részégen, és azért örülök neki, hogy nem rugdosott le senki, így épségben hazaérhettem. Többek között ezért én sem rugdosnék le egy részeget, még akkor sem, ha hajléktalan, akkor sem ha koszos és büdös. Amíg nem viselkedik agresszíven nem avatkoznék közbe.

Rátérve a kérdéshez, amiből az egész kiindult: én is úgy gondolom, ez egy olyan probléma amit csak felülről lehetne hatékonyan megoldani, én egyszerű polgárként lényegében tehetetlen vagyok ebben ez ügyben. Egyébként meg úgy gondolom, hogy azért toleránsnak kell lenni velük, amelyik agresszív, azzal lehetünk mi is azok, de amelyik nem, azon ne akarjunk feleslegesen erőt fitoktatni, mint ahogy sokan teszik.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.01.09. 10:13:54

MQuCsabi írta:Multkor a 8E-n egy csövi letolt nadraggal, kilogo picsaval ult a buszon. Senki nem szolt semmit. Gondolom a sofor is eszlelte, biztos nem az elso kort mente. En meg ezert fizetem a berletet...Egyaltalan nem csodalom, hogy az emberek inkabb egyesevel kocsiba ulnek es ucsorognek a dugoban.
Egyfelé éljük az életünket... ott lakom Bikásnál, és 8E-vel járok dolgozni.

Botrány, hogy leépült Kelenföld a pályaudvarnál. Van egy drogos szőke csaj, aki lassan 4 éve nem szedte össze a jegyre valót Dunaújvárosba. :roll:

Viszont a buszos dolog nagyon habitus függő. Én egyetértek, hogy a sofőrnek kell intézkednie, az utas annyit tegyen meg hogy szól a sofőrnek. Ugyanakkor volt rá példa, hogy lezavarták, ugyanezen a járaton. Csak hát nem mindenki egyforma.

Én arra jutottam, hogy azért ilyen népszerű a 8E a hajléktalanok körében, mert nagyon hosszú vonalon közlekedik, és ez nagyon megnehezíti a dolgot. Az utasok nagy százaléka a budai oldalon pedig középiskolás.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.01.09. 09:34:16

Miért van ennyi hajléktalan?
Itt Linzbe például ha az ember bemegy a belvárosba,nem mondom néha lát az ember,de egyáltalán nem annyit meg úgy mint Pesten hogy minden sarkon 10-20-at akik kartonokban alszanak.
Egy-egy elvétve..
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.09. 08:48:29

Ez egy valós alternatíva, amit felvázoltál, ilyenre gondoltam, nem a "bekóstolásra".:)

Hívtam már mentőt full részeg palira a villamoson, mert azt hittem ott hal meg a lábam előtt. Úgy is láttam, mintha nem lélegezne. Időközben magához tért, aztán főnök urazva kérte, hogy csak a mentőket mondjam le. Megtettem. Annyira be volt állva, hogy magatehetetlenül leborult az ülésről, aztán saját lábán simán elsétált. Bár még az is lehet, hogy ő is cukros volt, de abból nem szoktak ilyen csodás feleszmélések lenni, ha már bekómáltál.

Az a baj, hogy ebben az országban mindne következmény nélkül marad. Pl a szállókba ugyan úgy lehetne fizetni egy biztonsági őrt, aki, ha lefülel egy bűn esetet, azt az embert ugyan úgy el kell zárni. Csak itt mindenre tojnak magasról. De, mondjuk, amíg egy 10 méterre levő szemetesig nem tudom elvinni a cigi csikkemet, addig nem is szabad várnunk semmit. Egyénenként jelentkezik az összes társadalmi probléma gyökere és úgy látom, a magyar ember sosem fejlődik.
Kép
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2020.01.09. 08:38:46

MQuCsabi írta:Igen, de nekem sem kelt fel. :D Mondjuk hozzányúlni nem nyúltam. Az nem baj? ;)
Nekem aztán nem baj. Csak tapasztalataim szerint döntő többségben azok panaszkodnak ilyen dolgokkal kapcsolatban a leghangosabban, akik élőben fülüket-farkukat behúzzák (ezek szerint ez rád nem igaz). Volt múltkor az a videó, mikor lerúgdostak egy büdös, részeg csövest a villamosról. Jót röhögtem, hogy a kommentek között mindenki előadta a társadalmi érzékenység bajnokát, de a felvételen egyetlen ember sem ment oda megvédeni a csövest. :D Érdekes dolgok ezek. Ha azt hiszed, hogy védem a csövit, akkor nagyon tévedsz. :D Én szó nélkül odamegyek mivanozni bármelyik ótvar, viselkedni nem tudó, agresszív csöveshez, trógerhez, cigóhoz a villamoson.

A problémakör megoldása egyébként egyszerű, legalábbis elméletben. Nyugaton rengeteg kisvárosban megcsinálták már. Azt kell elérni, hogy az önkörmányzatnak kevesebbe kerüljön lakhatást biztosítani valakinek, mintha az a valaki az utcán csövezne. Ez természetesen csak egy igazán átfogó program keretén belül valósulhat meg, ami egyéb társadalmi problémákkal is foglalkozik összehangoltan, pl. munkanélküliség, családon belüli erőszak, hirtelen megözvegyült anyák/apák, drogokkal való visszaélés, alkoholizmus, mentálhigénia. Ez tehát egy afféle "adjunk mindenkinek ingyen lakást" program, ami csak idővel térül meg. Viszont - szintén idővel - rengeteg potenciális új-régi munkavállalót, kevesebb bűnesetet és nem utolsó sorban tisztább környezetet eredményez. Persze nagyobb városokban (pl. Budapest) már kicsivel bonyolultabb lenne a dolog, meg hát nálunk mindez kivitelezhetetlen erőforráshiány és a kormányzati hajlandóság hiánya miatt.

Alternatív út az autoriter fellépés, amit a kormány csinál jelenleg. Ez sem feltétlenül rossz, de ehhez rendbe kellene tenni a hajléktalanszállókat (beleértve a nappali melegedőket, az átmeneti szállásokat és az éjjeli menedékhelyeket). A magyar valóságban biztosan ez lenne az első lépés, amit meg kellene tenni. Tüneti kezelés, de valahol el kell kezdeni.
Kép
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.09. 07:43:47

Igen, de nekem sem kelt fel.(aludt, ki volt ütve) :D Mondjuk hozzányúlni nem nyúltam. Az nem baj? ;) Egyébként tipikus volt ez a visszakérdezés is =D>
A buszsofőrnek viszont van eszköze, megállítja a buszt, tovább megyek, hogy ne szúrjon ki a többi, fizető utassal, nem enged fel egy koszos, büdös, szaros embert a buszra.
Értem, hogy mindenkit meg akartok védeni, de akkor fogadjatok be egy ilyen lecsúszott, akaratgyenge embert.
Attól, mert hajléktalan, rá már ne mvonatkoznak a szabályok? Vagy neki nincsenek kötelezettségei? Ő már nem a társadalom része? Mert akkor ebből következnek még kérdések...
Kép
Avatar
Tivornya
Capitá del Barça
Hozzászólások: 736
Csatlakozott: 2008.10.14. 17:39:21
Tartózkodási hely: Dunabogdány

2020.01.09. 07:12:47

Veidt_madridista írta:
MQuCsabi írta: Multkor a 8E-n egy csövi letolt nadraggal, kilogo picsaval ult a buszon. Senki nem szolt semmit.
Te szóltál?
Tökéletes a kérdés!
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2020.01.09. 07:02:14

MQuCsabi írta: Multkor a 8E-n egy csövi letolt nadraggal, kilogo picsaval ult a buszon. Senki nem szolt semmit.
Te szóltál?
Kép
andreas
Jugador del Barça
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2019.05.11. 21:25:03

2020.01.08. 21:38:37

davi10 írta:Valóban nem mindenki tehet róla, de aki nem is akar változtatni ezen, azt én nem tudom sajnálni.
Tudom, rohadt zsémbes meg antiszociális vagyok, de menjen már mindenki az anyjába :D
:))))))) Ez is egy igazság:)
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.08. 21:24:23

Valóban nem mindenki tehet róla, de aki nem is akar változtatni ezen, azt én nem tudom sajnálni.
És mondom, nálunk "szerencsére" ők a fő probléma.

Ami még rohadtul idegesít: Melóból hazafele átsétálok szerintem Buda legforgalmasabb terén. Egyszerűen nem tudok úgy végigmenni rajta, hogy legalább 1, de inkább 2 különböző ember ne próbálna meg megállítani.
Vagy koldulnak, vagy valami politikai cucc kellene nekik, de a legidegesítőbbek a krisnások, akiket kb. lehetetlen lerázni, akármilyen udvariasan is adod a tudtukra, hogy most rohadtul nincs erre időd.

Tudom, rohadt zsémbes meg antiszociális vagyok, de menjen már mindenki az anyjába :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
andreas
Jugador del Barça
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2019.05.11. 21:25:03

2020.01.08. 21:14:20

davi10 írta: Amúgy annyira nem ismerem a feltételeket, de ha már boldog-boldogtalant felvesznek a közmunkaprogramba, akkor pont a hajléktalanokat nem? Persze gondolom, hogy 10-ből 9-nek meg se fordul a fejében, de annak az 1-nek nincs meg ez a mentőmellénye?
Nézd, én ezt nem tudom, de látok minden reggel amit látok, és nem vagyok biztos abban, Ők a probléma!
Az meg elszomorít hogy ember-emberek remegnek egy téli reggelen.

Nem egy könnyű téma ez, ám Őket is illik picit megvédeni mert nem mindenki tehet a sorsáról!
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.08. 21:08:12

Egy szóval nem mondtam, hogy mindegyik azért jutott el idáig, mert piált. Rémlik is valami indexes riport egy csávóról, aki egyetemi tanár volt, 1 év múlva pedig már az utcán volt.
De a mi környékünkönk csak ilyenek vannak, és 99%-ban ők barmolják össze a parkot.

Igen, bonyolult kérdés, de pont tavaly volt valami szigorítás, akkor rendesen ki is pucolták az aluljárókat, meg rendesen vitték el az utcán alvókat. Most meg ugyanúgy tele vannak az aluljárók, mintha semmi nem történt volna.

Amúgy annyira nem ismerem a feltételeket, de ha már boldog-boldogtalant felvesznek a közmunkaprogramba, akkor pont a hajléktalanokat nem? Persze gondolom, hogy 10-ből 9-nek meg se fordul a fejében, de annak az 1-nek nincs meg ez a mentőmellénye?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
andreas
Jugador del Barça
Hozzászólások: 184
Csatlakozott: 2019.05.11. 21:25:03

2020.01.08. 20:42:39

davi10 írta:Szerintem egy demokráciában nem lehet "megoldani" a hajléktalankérdést.

Én az ingatlanárakat elnézve elég jó környéken lakom, tényleg nincsenek balhék se nagyon. Viszont elég közel van egy park meg egy templom, ott elég sok csöves van, de az a piálós fajta.
Bezárni nem lehet őket sehova, szállókra nem mennek be, nem nagyon lehet velük mit csinálni. Tesómmal ha meglátjuk őket, hogy oda végzik a dolgukat, ahova nem kéne, vagy szemetelnek, akkor elővesszük a keményebb énünket, olyankor egyből megy a "persze, ne haragudjon főnök úr", de ennyi.
Én a Belvárosban lakom és hidd el nem a hajléktalanok piszkítanak oda ahova!
Persze sok a piás stb köztük, de egyszer is belegondoltál: nem mindenki azért lett hajláktalan mert ivott?
A minap látam egy nagyon lepusztult emberkét az egyik aluljáróban, próbálta meggyújtani a cigit de nem bírta annyira remegett a keze meg a teste mert bizony nem +30 fok volt reggel korán és nem az jutott először eszembe, rossz helyen gyújt rá..

Szóval a hajléktalan kérdés, tényleg egy komoly történet!
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.08. 20:29:26

Azert merult fel bennem megint ez a kerdes, mert decemberben tobbszor is jartam a Kelenfoldi aluljaroban es borzalom, ami ott folyik. Fennhangon trecselnek a csovik a padokon, isznak cigiznek. Ez szanalom. Az ember nem tud kimenni egy parkba vagy csak egy utcai padra leulni, egy aluljaron atsetalni, ami mellesleg egy palyaudvar is.

Multkor a 8E-n egy csövi letolt nadraggal, kilogo picsaval ult a buszon. Senki nem szolt semmit. Gondolom a sofor is eszlelte, biztos nem az elso kort mente. En meg ezert fizetem a berletet...Egyaltalan nem csodalom, hogy az emberek inkabb egyesevel kocsiba ulnek es ucsorognek a dugoban.
Kép
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.08. 20:09:12

Szerintem egy demokráciában nem lehet "megoldani" a hajléktalankérdést.

Én az ingatlanárakat elnézve elég jó környéken lakom, tényleg nincsenek balhék se nagyon. Viszont elég közel van egy park meg egy templom, ott elég sok csöves van, de az a piálós fajta.
Bezárni nem lehet őket sehova, szállókra nem mennek be, nem nagyon lehet velük mit csinálni. Tesómmal ha meglátjuk őket, hogy oda végzik a dolgukat, ahova nem kéne, vagy szemetelnek, akkor elővesszük a keményebb énünket, olyankor egyből megy a "persze, ne haragudjon főnök úr", de ennyi.

Kicsit idevág, én sokkal jobban szigorítanám a "közterületen való viselkedést".
Tehát ha nem lehet közterületen inni, akkor tényleg ne lehessen, ahol nem lehet cigizni, ott tényleg ne lehessen. Ha valami proli az utca közepére dobja a szemetét/cigicsikkét, ott helyben megbüntetni.
Sajnos nálunk nem divat betartani ezeket a szabályokat, és nagyon nincs is aki betartassa.

A Joker után megnéztem újra a Taxisofőrt, ahogy öregszem, egyre inkább kezdem megérteni Travis-t :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.08. 07:59:53

Sziasztok,

Mi a véleményetek a hajléktalan helyzetről? Mit kezdenétek vele, hogy oldanátok meg?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.05. 10:31:43

Fecooo írta:Meghalt Gesztesi Károly... rosszul lett... RIP :(
Egyik kedvenc magyarhangom volt, még gyermekoromban szerettem meg a Szupercsapat Rossz fiújának hangjaként. :?
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2020.01.04. 21:55:37

Nero. írta:https://index.hu/kulfold/2020/01/04/ira ... p_hamenei/

Kicsit unalmas már hogy mindig ugyanazokkal van a probléma. Addig jártatják a szájukat ameddig az Amerikaiak megunják és jól kisöprik őket.
Mondjuk az egész talán elkerülhető lett volna, ha Trump nem mondja fel gyerekes sértődöttséggel az atomalkut.
Kép
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.01.04. 19:37:33

https://index.hu/kulfold/2020/01/04/ira ... p_hamenei/" target="_blank

Kicsit unalmas már hogy mindig ugyanazokkal van a probléma. Addig jártatják a szájukat ameddig az Amerikaiak megunják és jól kisöprik őket.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
Fecooo
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7851
Csatlakozott: 2008.07.15. 18:30:53

2020.01.04. 18:17:10

Meghalt Gesztesi Károly... rosszul lett... RIP :(
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.01.03. 21:56:09

Én mélyen hívő keresztyénnek mondanám magam, mégis máshogy látom ezt a dolgot. Én inkább pozitív dolognak tartom, hogy Jézus születésének ünnepe még a hitetlenek életére is kihat, még ha sokan tényleg nem is tudják igazán, mi a valódi lényege. De mégis, ők is megérzik, hogy nagy valamiről van szó, legalább három napra próbál a többség egy kicsit jobb emberré válni, türelmesebbek, kedvesebbek egymással, kicsit összejönnek a családok, rokonok barátok. Az adakozási kedv is megnő. Sokan csak egy évben egyszer, ilyenkor mennek el templomba, és lehet 100 emberből 99-ben nem marad meg semmi az Istentiszteletből, de ha csak egyben is megmarad a hitnek egy kicsi csírája, máris valami jó történt. Szeretet ünnepe? Nem egészen, de nincs is távol a lényegtől, hiszen ahogy János evangélista írta, úgy szerette az Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta... Ajándékozás? Istentől nagy ajándékot kaptunk, akkor miért is ne cselekedjünk hasonlóan egymással? Nyilván a mi ajándékunk nem mérhető az előbbihez, de ha kreatívok vagyunk, meg tudjuk örvendeztetni azt, akinek adunk. Szóval szerintem a karácsony jó dolog, és az is, hogy nem mélyen vallásos, sőt még a teljesen hitetlen emberek többsége is megünnepli. És ha nagyon ostorozni akarnám az embereket, nem ezért a három napért tenném, hanem éppenséggel a többiért, a szürke hétköznapokért. Mert ha egész évben az az indulat lenne bennük, ami "ilyenkor decemberben", akkor egy lényegesen jobb világban élnénk.
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7208
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2020.01.03. 15:34:59

meg vagyok keresztelve,de nem vagyok vallásos. én azt ünneplem,hogy nem megyünk dolgozni és a barátnőmmel lehetek. gyerekként az ajándék miatt vártam,felnőtt fejjel a pihenés miatt.
nem Jézus születése miatt állítok egy elpusztított növényt a lakásban(főleg h ugye nem is ilyenkor született,de az más téma),nem amiatt nem dolgozok. egyszerűen azért,mert az országban,ahol élek így mennek a dolgok. de nem ajándékoztunk barátnőmmel,nem ettünk bejglit,nem ettünk semmit extrát. nekem a karácsonyom olyan,amilyenné magamnak alakítottam és tetszik így :)
arra a kérdésre,hogy mit ünneplek azt tudom válaszolni hogy semmit.
Válasz küldése
cron