Luis Suárez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.01.11. 18:39:58

MQuCsabi írta:Griz mehet centerbe, Perez meg megkapja a perceket Fatival felvaltva. De jo is lenne. De az is lehet, hogy Semedod athozza bal tamadoba. Meg ugy sem jatszott ott...
:lol: Vagy SR megy át támadónak. :D

De nyilván az lesz, hogy 4-4-2-t nyomunk. :roll:
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.11. 18:04:09

Griz mehet centerbe, Perez meg megkapja a perceket Fatival felvaltva. De jo is lenne. De az is lehet, hogy Semedod athozza bal tamadoba. Meg ugy sem jatszott ott...
Kép
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.01.11. 16:36:27

csak jó lenne egy Auba a télen.
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2020.01.11. 16:21:26

Atlantis írta: Amúgy hogy lehet az, hogy ez az ember az itteni meccseinek most már jelentős százalékát sérüléssel játssza le? Közben meg még rotálva se nagyon van...
és már két évvel ezelőtt az újságokban panaszkodott, hogy nincs cseréje.
Na, drága EV, fel van adva a lecke mi?
Kénytelen leszel játszatni Fatit. Vagy inkább lesz 4-4-2? Az fekszik neki úgyis

Nem kellett volna már kivinni az arabokhoz bohóckodni, és akkor már túl lenne a műtéten
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.01.11. 16:17:24

http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... ik-2741567" target="_blank

Amúgy hogy lehet az, hogy ez az ember az itteni meccseinek most már jelentős százalékát sérüléssel játssza le? Közben meg még rotálva se nagyon van...
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2019.12.23. 16:38:10

A fő probléma az volt, hogy a Madridnak ki sem kellett igazán hoznia a labdát, nem voltak beszorítva. Nem igazán voltunk abban a helyzetben, főleg a hőtérképeket elnézve, hogy a Madridot a saját kapuja előterében támadjuk le. Ahol a játék leginkább folyt, az már nem Suarez és Messi pozíciója (ha ennyire visszahúzódnának, kontrázni se lehetne, senki nem lenne elől).

A csatársor ha talál egy gólt és megnyerjük a meccset, egy rossz szót sem szólok, mert hozta az elsődleges feladatát. A Madrid hiába uralta a meccset, mint tegnap is, ha nincs gól, hiábavaló a mezőnyfölény. Legutóbbi 3 meccsükön 1 gólt szereztek... Suarezék meg hatot. A csatár rúgja be a helyzetét, a részükről ez a legfontosabb. Akárhogy változik a játék képe az évtizedek során, ez mindig örökérvényű marad. A többi is plusz, de már csak másodlagos. Éppen ezért kissé túlzónak találom, amikor a tisztelt szerkesztőség értékelésről értékelésre durván lepontozza Suarezt a védekezésbeli hiányossága miatt, miközben a Liga top 3 gólszerzője között ott van. Egyes középpályások meg úgy vannak indokolatlanul túlértékelve, hogy nem hogy a top 3 között nincsenek ott a saját posztjukon, de még egy Real Sociedad is képes stabil labdatartásra ellenük.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2019.12.22. 23:11:23

gránit írta:Nem azt írtam, hogy nem kell egy csatárnak védekeznie. Azt írtam, hogy nem elsősorban a védekezés a feladata. Az, hogy 9 emberrel védekeztünk - amit egy másik fórumozó írt, erre reagáltam -, nem abból következett, hogy Suarez nem védekezett. Hanem abból, hogy a Madrid birtokolta a labdát. Suarezéknek elsősorban a saját helyzeteiket kell belőniük, és az a mókás, hogy ilyen gyatra középpálya és mezőnymunka ellenére ha a csatársornak nincs off-napja - például eltalálják a labdát a 16-oson belül, nem úgy, mint a Madrid ellen -, még úgy is le tudják hozni a meccseket. Suarez tegnap is kiosztott 3 gólpasszt, többet, mint de Jong fél szezon alatt. A góljaink zöme abból ered, hogy a csatársor egymás között hatékonyan alakít ki helyzeteket, jól játszanak össze. Suarez és Messi összjátéka zseniális, és ebbe olykor bekapcsolódik Griezmann is (ahogy tegnap is). Már csak ezért sem állja meg a helyét, amit írtál, hogy Suarezék azt várnák, hogy bombázzák előre nekik a labdát (általában véve igaz, amit írtál, a Barcelona csatársorára viszont pont nem). Pont, hogy nem erről szól a jelenlegi támadójátékunk. A csatársor egymás között alakítja ki a helyzeteket, egymás között összejátszva hozzák össze a gólokat, a középpályától vajmi kevés segítséget kapnak.
Én a Real elleni meccset mondom csak,nem nézem a többi meccseteket igazán.
De ott ez volt, Messi-Suarez fent állt,és várta a labdát,amikor megkapták akkor meg le kellett lassítaniuk a középpálya felzárkózása miatt.
Amikor labdát szereztetek,az túl mélyen volt,viszont a két támadótok fent maradt a védővonalban.
Ők amikor megkapták sehol nem tudtak létszámfölényt kialakítani.

Ergo ha feljebb szerzel labdát,mindjárt több segítséget kap a támadósor is.
De ehhez ugyanúgy élesen és direkten kell letámadni a Suarez-Messi-Griezmann triónak is,mint a mögöttük lévő 3 középpályásnak. ( mondjuk a francia még tepert,mert érezte hogy támadásban dupla nulla.) Azt szokták mondani hogy letámadásnál nincs csatár meg védő,hanem vannak területek,emberek amit ugyanúgy fognod kell,bárhol is játszol,VÉDEKEZEL.
Mivel ez nem valósult meg így gond nélkül kihoztuk a labdát,feljátszottuk a középpályára,ahova már feltolta a Carvajal is rendszerint magát,és ott volt még az Isco,Benzema,Kroos,Valverde,Bale 5-ös is,közben meg nálatok kiesett az első hármas a csapatvédekezésből +1 középpályás aki a Casemirot fogta.

Ezt így rendszerint megcsinálta a csapatod..
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2019.12.22. 14:39:49

gránit írta:A csatársor egymás között alakítja ki a helyzeteket, egymás között összejátszva hozzák össze a gólokat, a középpályától vajmi kevés segítséget kapnak.
a középpálya fikázásakor azért ne feledjük el, hogy sok szempontból nehéz nekik "jól kinézni". egyrészt bár Valverde tutista besz.ari edzőként van számontartva, de valójában nála mindkét szélsőbekk egyszerre fel van tolva az egekig, és a kp. feladata ilyenkor hátul biztosítani (ilyen Pepnél sem volt, hogy egyszerre mindkét szélsővédő szabadon volt engedve). másrészt a középpályások feladata lenne az is, hogy Messi helyére felmenjenek a szélre, amikor ő úgy dönt, hogy hátrakóborol. harmadrészt pedig mögöttük egy bakira abszolút hajlamos védelem van, annak tengelyében egy Piquével, aki már szezonok óta úgy van vele, hogy újévig nem hajlandó koncentráltan játszani, és egy Lenglet-vel, aki maximum másodhegedűsnek jó. a Madrid elleni meccsen mindehhez még jött az is, hogy a Real négy kp.-sal töltötte túl a pálya közepét, így folyamatosan egy jórészt meddő mezőnyfölényt tudtak ott kialakítani.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2019.12.22. 13:51:19

Nem azt írtam, hogy nem kell egy csatárnak védekeznie. Azt írtam, hogy nem elsősorban a védekezés a feladata. Az, hogy 9 emberrel védekeztünk - amit egy másik fórumozó írt, erre reagáltam -, nem abból következett, hogy Suarez nem védekezett. Hanem abból, hogy a Madrid birtokolta a labdát. Suarezéknek elsősorban a saját helyzeteiket kell belőniük, és az a mókás, hogy ilyen gyatra középpálya és mezőnymunka ellenére ha a csatársornak nincs off-napja - például eltalálják a labdát a 16-oson belül, nem úgy, mint a Madrid ellen -, még úgy is le tudják hozni a meccseket. Suarez tegnap is kiosztott 3 gólpasszt, többet, mint de Jong fél szezon alatt. A góljaink zöme abból ered, hogy a csatársor egymás között hatékonyan alakít ki helyzeteket, jól játszanak össze. Suarez és Messi összjátéka zseniális, és ebbe olykor bekapcsolódik Griezmann is (ahogy tegnap is). Már csak ezért sem állja meg a helyét, amit írtál, hogy Suarezék azt várnák, hogy bombázzák előre nekik a labdát (általában véve igaz, amit írtál, a Barcelona csatársorára viszont pont nem). Pont, hogy nem erről szól a jelenlegi támadójátékunk. A csatársor egymás között alakítja ki a helyzeteket, egymás között összejátszva hozzák össze a gólokat, a középpályától vajmi kevés segítséget kapnak.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2019.12.22. 10:25:55

gránit írta:"Ott ácsorog lesen és nézi Messi-vel, ahogy a többi 9 megszakad a védekezésben, kivagdossuk 40 méterre de ott Kroosék voltak" - azt remélem, vágod, hogy elsősorban nem a csatárok feladata a védekezés. Ha lenne erős középpályánk, amely képes dominálni a mérkőzéseket, nem kellene megszakadni a védekezésben, hanem mi kényszerítenénk folyamatos védekezésre az ellenfelet. Az, hogy a jelenlegi mezőnyjátékunk abból áll, hogy kivagdossuk 40 méterre, az nem a támadósor felelőssége. A középpályánkat szétfocizták tegnap, és sajnos nem csak tegnap. Egy Real Sociedad-szintű csapat is képes uralni a meccset a jelenlegi középpályánkkal szemben. Enyhén téveszmés felfogás, hogy Messi és Suarez miatt nem megy a játék, mert a csatárok nem védekeznek... A jelenlegi középpálya sajnos kuka, képtelenek a mezőnyfölény kialakítására.
Ez megütötte a szemem.
Neked van enyhe téveszméd a felfogásodban.
Ez nem a 2000-es foci ahol állhatsz elöl és várhatod hogy bombázzák rád a labdákat,majd te fickándozol vele,és ez elég a 90 percre.
A mai fociban,ahol a két szélső védő labdakihozatalnál fent van majdnem az ellenfél védővonalánál,majd labdatartásnál velük lehet mögéjük kerülni,vagy abban a fociban ahol a 10-es poszt pontosan azért tűnt el mert kell védekezni,mára már kell a csatároknak is.
Ha a két csatár néz ki a fejéből,és elől áll,akkor labdaszerzésnél nehezebb őket megjátszani,illetve ha megjátszod őket akkor is a csapatrészek között nagyon nagy a távolság,és nem tudják tovább folytatni az akciót gyorsan,lendületből,kihasználva azt az emberelőnyt amit azért tudnának kialakítani mert elöl állnak,ergo felesleges.
A mai fociban együtt kell mozogni,a Real abban nagyon magasan feletettek volt hogy ott Benzema,Bale és a másik oldalon Isco is rengeteget visszament segíteni,gyakorlatilag védekezésben ez egy 4-1-4-1 volt, de letámadásnál sem ment fel a Bale Benzema mellé,hanem az egyik középpályás ment fel a védőtökre,hogy sehol ne legyetek tisztán,üresen.
Meglehet nézni hogy hányszor tudtatok kényszerítővel,vagy emberfölénnyel a Real mögé kerülni,egyszer sem. Csak Messi tudta bebökni a labdát CArvajal mögé talán 3x,de más a világ ezt nem csinálta volna így meg.
Van baj a középpályátokkal is,mondjuk én még tartom hogy Rakitic, Busquets helyén játtszatása volt az egyik óriási hiba.
Ha a horvát tud feljebb játszani,akkor levesz egy óriási melót a holland játékosotok hátáról,így gyakorlatilag neki kellett volna segíteni Messinek,és védekezésben ugyanúgy segíteni Rakiticnek.
A horvát érzésem szerint lógott a levegőben.
Viszont a letámadásotokat meglehet nézni hogy mennyire funkcionált a Realéval szemben.
Nálatok volt két játékos aki lötyögve ment oda,vagy ha sprintben,lehetett látni a másodiknál hogy csak alibi az egész,nem akarnak ők ott zavarni,és ezt észre is vették Ramosék,ezért nagyon sokszor kihozták a labdát,ezzel 3 játékost teljesen kiszedve a védekezésből.
Szóval de,Messi bármekkora Isten,kell neki is sokat beletenni a védekezésbe,még ha ez a támadás kárára is megy.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
ktm
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 449
Csatlakozott: 2012.05.18. 22:59:24

2019.12.22. 08:59:32

Nero. írta:Én csak azt nem értem hogy miért kunyerálta el a tizit megint. Messinek menni kellene az aranycipőért.
Lewandovski csak 6al van előtte, azt simán betudná hozni.
En nem lattam, hogy nagyon kunyeralni kellett volna, Messi egy lepest nem tett a 11-es pont fele miutan megiteltek. Meg tudjuk, hogy Messi joval elorebb helyezi a csapat erdekeit, mint az egyeni dijakat, emiatt en akkor lepodtem volna meg, ha o rugja a Suarez altal kiharcolt 11-est, aki eddig gol nelkul volt.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2019.12.22. 02:00:08

Én csak azt nem értem hogy miért kunyerálta el a tizit megint. Messinek menni kellene az aranycipőért.
Lewandovski csak 6al van előtte, azt simán betudná hozni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2019.12.21. 18:28:09

Ma is benne volt az összes gólban. A csatársor kitett magáért, elvégre a liga három legjobb góllövőjéből kettő a miénk. Sokat dob a támadójátékunkon, ha legalább minimális segítséget kapnak a vérszegény középpályánktól. Vidal ma is lelkesen játszott, tőle ma kaptak elég impulzust, ez sokat segített. Az esetek többségében sajnos a csatársor magára van utalva, egymás között sok gólt hoznak össze, de minden meccsen nem lehet erre és Messi improvizációjára hagyatkozni, mert nekik is vannak off meccseik. A gólzsákok azért viszik a hátukon a csapatot. Suarez előkészítésben, végrehajtásban is remekelt.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2019.12.19. 23:10:12

"Ott ácsorog lesen és nézi Messi-vel, ahogy a többi 9 megszakad a védekezésben, kivagdossuk 40 méterre de ott Kroosék voltak" - azt remélem, vágod, hogy elsősorban nem a csatárok feladata a védekezés. Ha lenne erős középpályánk, amely képes dominálni a mérkőzéseket, nem kellene megszakadni a védekezésben, hanem mi kényszerítenénk folyamatos védekezésre az ellenfelet. Az, hogy a jelenlegi mezőnyjátékunk abból áll, hogy kivagdossuk 40 méterre, az nem a támadósor felelőssége. A középpályánkat szétfocizták tegnap, és sajnos nem csak tegnap. Egy Real Sociedad-szintű csapat is képes uralni a meccset a jelenlegi középpályánkkal szemben. Enyhén téveszmés felfogás, hogy Messi és Suarez miatt nem megy a játék, mert a csatárok nem védekeznek... A jelenlegi középpálya sajnos kuka, képtelenek a mezőnyfölény kialakítására.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2019.12.19. 14:28:37

Varatrix írta:
NovaProspekt írta:#mindenkiout
Te itt ne ironizájjá... :mrgreen:
igaz, sok lesz már. már a másik topikban sem értettem :mrgreen:
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2019.12.19. 14:27:55

NovaProspekt írta:#mindenkiout
Te itt ne ironizájjá... :mrgreen:
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2019.12.19. 14:21:32

#mindenkiout
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2019.12.19. 14:12:54

lesliejr12 írta:Annyit ér nekünk mint amit tegnap mutatott. Nem érdekel, hogy 3 havonta van 2 jó meccse és belebotlik a labdába szerencsésen, mint legutóbb mikor egyik lábával rúgta a másikra de begurult.
Elvégre csak a történelmünk harmadik legjobb gólvágója, aki ittléte alatt csak 267(csak írtam valamit) alkalommal botlott bele a labdába.

Olyan gyönyörű, ahogyan néhányan klublegendákról tudnak nyilatkozni, mint mondjuk Busi esetében. Aztán amikor elmennek 2-3 év múlva ódákba körítve a nevüket, szapulják azt, akinek éppen rossz meccse volt.

Én értem azt is, hogy a általában a jelen teljesítményüknek szól a kritika, de a megfogalmazás gyalázatos!
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
lesliejr12
Jugador del Barça
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2009.03.01. 21:53:00

2019.12.19. 13:47:25

Annyit ér nekünk mint amit tegnap mutatott. Nem érdekel, hogy 3 havonta van 2 jó meccse és belebotlik a labdába szerencsésen, mint legutóbb mikor egyik lábával rúgta a másikra de begurult.
15 eladott labdája volt tegnap, mikor fél óráig a kapunk elé voltunk szorulva.
Ott ácsorog lesen és nézi Messi-vel, ahogy a többi 9 megszakad a védekezésben, kivagdossuk 40 méterre de ott Kroosék voltak, Suarez messziről figyelte az eseményeket.
Aztán végre hozzákerül, azonnal elszórja. Egy pillanat időt nem hagy a hátsó alakzatnak, pedig egy csatártól ez is fontos lenne. Csak beseggel a védőjébe aztán fetreng és fröcsög. Én már rég eladtam volna, nem érdekel Messi véleménye sem, ez nem egy haveri találkozó.
Rém idegesítő alak, aki esik-kel a saját lábaiban is.
Közben a társaknak szépen tudja vezényelni ki hova szaladjon mikor kergetjük a labdát ő meg alibiből sem ugrik fel erre cagy harcol érte.
Cselezni nem tud és már öreg is.
Nem csak miatta, de tavasszal újra be leszünk árazva szépen, arra azért készüljön fel minden drukker.
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4183
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2019.12.19. 09:35:35

Sokkal többet kellene használni a Carlos Perez gyereket. Lajos is azt mondta, jó neki a konkurencia. Jól kezdte a szezont, jelenleg nincs konkurenciája, megint értékelhetetlen.
Az a baj, hogy kb. 3-4 meccsenként megvillan egy ollózással, vagy sarkazós góllal és el vagyunk tőle ájulva, de utána 2-3 meccs teljesen kuka. Ő már sajnos nem kezdő szint. Lassan el kellene fogadnia egy Larson féle szerepkört. Szezon végéig ki kell derülnie, hogy Carlos Perez megérett-e már egy kezdőnek. Anno Pep be merte vállalni felhozni Perdo-t és alapemberként játszatni, mert ügyes volt. Most is ezt kéne.
Avatar
hady
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2852
Csatlakozott: 2005.12.06. 12:18:01

2019.12.18. 22:15:08

Lajos volt a leggyengébb.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6588
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2019.12.18. 22:12:18

Volt ma jó megmozdulása?

Komolyan kérdezem, mert én egyre sem emlékszem. Nem értem miért nem mehetett volna Ő le Griezmann helyett.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
anya
Barça C
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2019.10.23. 21:06:02

2019.11.17. 11:45:39

Mikor egyszerre három Lajos van a pályán :D :D

https://media.giphy.com/media/xtpnoZJ3uqwW4/giphy.gif" target="_blank
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2019.11.15. 11:47:54

Es egyebkent most lett versenyhelyzete, el is kezdte lodosni a golokat csak megserult.
Kép
DaVeR
Jugador del Barça
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2012.01.09. 00:30:11

2019.11.15. 11:41:31

Én bírom a palit.. Ő már többször kifejtette, hogy versenyhelyzet kell számára, hogy örülne ha kb lenne alternatívája.. Ehhez képest az elmúlt két évben senkit nem tudtunk hozni a pozíciójára..

https://promotions.hu/orszagos/sport/20 ... atar-foci/" target="_blank
Válasz küldése