Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.02.04. 10:33:02

LG írta:...
Érdekes, és igaz felvetés. Az Én tapasztalataim szerint ebben az esetben, még ha szét is esik a család, azért ember lesz a gyerekből. Akinek ilyen fajta munkát végez az apja, abból rendszerint sikeres felnőtt válik. (Ez az amit a saját környezetemben láttam.) Elvált szülők is nevelhetnek jól egy gyereket. Én ilyen háttérrel rendelkező embereket, inkább biztatnék gyerekvállalásra.

Az "átlagot" azonban szerintem nem ez példa reprezentálja. Sokkal bagatelebb dolgokon csúsznak el a kapcsolatok.

Volt nemrég valahol egy cikk erről, hogy a jobban kereső, tanult emberek sokkal több feltételhez kötik a gyerekvállalást, mint az iskolázatlanabb, nehezebb körülmények között élők. Furán hangzik, de az Én olvasatomban ez valahol azt jelenti, hogy ha már ennyi aggálya van az embernek, akkor készen áll rá. Elvégre, az fél ennyi dologtól, aki képes végig gondolni a buktatókat, tehát egy felelősségteljesebb ember.

És ha már felelősségteljesség: szerintem pont ennek hiánya okoz ennyi rossz kapcsolatot. Mert 1-2 év után már zsebben az ékköves gyűrű, miközben mondjuk az amúgy is rövid kapcsolatból, mondjuk csak 1 éve élnek együtt. Nem is igazán ismered még azt az embert, akivel leélni készülsz az életedet. :roll:

Baromi nehéz téma, számtalan aspektussal! Talán estig tudnék írni arról, hogy milyen gondolatok vannak a fejemben, milyen dolgok árnyalják az általam helyesnek vélt hozzáállást, és a végén úgy is csak nagypapa koromra derül ki, hogy tudtam e bármit a jó kapcsolatokról. :|
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.04. 10:31:03

LG írta:Gondoljunk a fiatal hölgyre. Aki nagyon sokan van egyedül otthon a gyerekkel, talán nincs is segítsége. Tudja, hogy a párja miattuk dolgozik, de a nehéz helyzetekbe mégis érezheti azt, mintha cserben hagyta volna. Ráadásul ott van a testi szükségletek is... mondjuk amikor 2 héten keresztül nincs otthon a párja, talán feltűnik neki, hogy a szomszéd srác mennyire helyes és kedves, a gyerekkel is milyen szépen tud bánni. Amúgy is, mint csinálhat a párja több száz (vagy akár több ezer) km-el arrébb? Ő vajon hűséges maradt-e mindeddig?
A férfi pedig ugyanígy gondolkodhat, amikor egy sikeres üzletkötést megünnepelnek egy bárban, és gyönyörű nő el akarja éppen csábítani.
Ilyenek régen is voltak, de manapság azért nem olyan bonyolult a kapcsolattartás az interneten, mint 20+ évvel ezelőtt, ilyen szempontból szerintem könnyebb megélni ezt a forgatókönyvet manapság, mint eddig bármikor, bár tapasztalatom nincs ilyen sztorival.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.04. 10:11:34

Részben egyetértek, ahogy írtam is, a mentalitással, gondolkodással is baj van.
De mondok egy példát: van egy fiatal pár, tegyük fel, hogy már van gyerekük. A férfi lehetőséget kap egy nagyon jól fizető állásra, ráadásul olyan munkával, amit szívesen csinál, de az az ára, hogy rendszeresen kell részt vennie külföldi üzleti utakon. A régi munkájával az újnak csak a töredékét keresi, utálja csinálni, és más lehetősége nincs is most egy jobb állásra, csak amit előbb említettem. Szinte biztos, hogy elválalja, és nem feltétlenül önzőségből, lehet, hogy pont az lesz a legfőbb érv, hogy ezzel a szerelmének és gyermekének alapozhat meg egy jobb életet. Valószínűleg a nő is támogatni fogja, hogy vállalja el az állást.

Tehát kialakult egy nem éppen ideális helyzet a családi élet szempontjából, és úgy gondolom, a példám nem elrugaszkodott a valóságtól, hanem sokan járnak hasonló cipőben. Kezelhető a dolog, működhet így is kapcsolat, láttam már erre is példákat. De az ellenkezőjére is, mikor sok a távollét megmérgezi az egészet. Gondoljunk a fiatal hölgyre. Aki nagyon sokan van egyedül otthon a gyerekkel, talán nincs is segítsége. Tudja, hogy a párja miattuk dolgozik, de a nehéz helyzetekbe mégis érezheti azt, mintha cserben hagyta volna. Ráadásul ott van a testi szükségletek is... mondjuk amikor 2 héten keresztül nincs otthon a párja, talán feltűnik neki, hogy a szomszéd srác mennyire helyes és kedves, a gyerekkel is milyen szépen tud bánni. Amúgy is, mint csinálhat a párja több száz (vagy akár több ezer) km-el arrébb? Ő vajon hűséges maradt-e mindeddig?
A férfi pedig ugyanígy gondolkodhat, amikor egy sikeres üzletkötést megünnepelnek egy bárban, és gyönyörű nő el akarja éppen csábítani.
Innen pedig többféle befejezést is kigondolhatunk, lehet happy end is a vége. Csak arra akartam rámutatni, hogy egy ilyen kapcsolatban sok a csapda, amelybe könnyű beleesni. Még akár tök rendes fiúknak, lányoknak is.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.02.04. 08:28:16

LG írta:
Amit még megjegyeznék, hogy a modern életmód... Nincs időnk egymásra, nem vagyunk elég türelmesek egymással, és ennek ez a nagyon szomorú következménye.
Személyes vélemény, és lehet, csak Én nem élek ugyanabban a modern, "rohanó" világban, de ezt szófordulatot elítélem, és nem is értek egyet vele. Olcsó kifogásnak tartom, persze mindig van kivétel. Elnézést, aki napi 12-16 órát dolgozik, de azért nagy átlagban nem dolgozunk többet, mint a szüleink, vagy a nagyszüleink. Kínos, de talán kevesebbet is. :roll:

Ami felgyorsult, szerintem az információ, nem a világ úgy an block. Illetve a fejlődés is gyorsult, de attól, hogy új laptopot adnak ki minden nap, nem jut kevesebb időm a családomra. És nyilván kifogás lehet, hogy "de lépést kell tartani", ezért sok információt kell gyűjtenem, el kell olvasnom, hogy mi merre fejlődött az elmúlt hetekben/ napokban, de az én észrevételem inkább az, hogy haszontalan információkat gyűjtünk. Jobban pörög az insta, meg az fb, mint a tech cikkek, meg a politika.

Rengeteg időt töltünk olyan dolgokkal, amik amúgy is csak szorongáshoz vezetnek, és így persze, hogy türelmetlenebbek vagyunk a családunkkal.

Nem túlszaporítva, úgy gondolom, hogy az "Én időt" növeltük meg a felmenőinkhez képest, és nem figyelünk oda megfelelően a kötelességeinkre, és a kapcsolataink minőségére.

A kapcsolatban szintén dolgozni kell, a másikért, és néha le kell mondanod arról amire Te vágsz az adott pillanatban. Viszont úgy gondolom, hogy ha jó a kapcsolatod, akkor úgy fogod érezni, hogy megéri áldozatokat hozni.

A "világ" keze benne van, de mi harc nélkül adtuk meg magunkat! :roll:
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.02.03. 23:36:27

Én még a gyerekes témához szólnék hozzá. Nekem még nincs, szeretnék, de nem mindenáron. Ahogy már írtátok előttem, először is kell egy anya, de a párválasztás szintén olyan dolog, amit nem szabad erőltetni. Főleg, ha már komoly, akár életre szóló kapcsolatban gondolkodunk.

Az ember társas lény, a legtöbben, így én sem szeretem a magányt. De úgy gondolom, jobb magányosnak lenni, mint egy rossz kapcsolatban élni. Én úgy veszem érte, hogy a legtöbb ember úgy keres párt, hogy megpróbálja felszedni a környezetében a számára legideálisabbnak tűnő nőt/férfit, szerencsés esetben ugye az ellenkező neműt. :D Ezzel az a baj, hogy ha valaki egy adott közösségen belül a legjobb, lehet, hogy még így sem jó pár az illetőnek, és érdemesebb lenne még várni, vagy szélesebb körben körülnézni. De sokan annyira kapcsolatfüggők, hogy erre képtelenek, inkább rendre belefutnak rossz kapcsolatokba, minthogy alaposabban választanának maguknak megfelelő párt, mert ezzel vállalni kéne esetlegesen a hosszabbtávú egyedüllétet. Pedig a rossz kapcsolatokban az érzékenyebbek sérülnek, vagy akár tönkre is mennek mentálisan. Néha pedig az ilyen kapcsolatokból is születnek gyerekek...

Szóval én abszolút családcentrikus ember vagyok, de családot tervezni tényleg csak felelősségteljesen lehet. Vagy így, vagy sehogy. Túl sok tönkrement családot, életet láttam már ahhoz, hogy ezt a következtetést levonjam.

Amit még megjegyeznék, hogy a modern életmód, mentalitás sem segíti a családalapítást, illetve a harmonikus családi életet. A 21. században brutálisan megnőtt a válások és a csonka családban élők száma. Nincs időnk egymásra, nem vagyunk elég türelmesek egymással, és ennek ez a nagyon szomorú következménye. Szerencsére ellenpéldák is vannak azért szép számmal, amelyek mutatják, hogy még mindig lehet boldog családi életet élni. Tehát én buzdítok mindenkit, hogy szaporodjon és sokasodjon! :) De csak akkor, ha megvannak hozzá az ideális körülmények, elsősorban a szerető, gyermeknevelésre alkalmas szülők. Ahogy írták már előttem, sajnos nem mindenki alkalmas szülőnek, és még mindig jobb, amikor az ilyen személy erre rájön, és inkább nem vállal gyereket. Kellenek az anyagiak is, erről szintén írtatok előttem, nem kell luxusban élni a gyereknek, sőt, ez akár negatívan is hathat a személyiségfejlődésére, de az alapvető szükségleteit ki kell tudni elégíteni.
Aztán amin elcsúszhat még a dolog, amit Recrea írt: közbeszól az élet, sor, Isten, karma, ki miben hisz. Pl. mégsem találjuk meg az igazit. Erre az esetre mondom én azt, hogy még mindig jobb, mintha egy rossz kapcsolatból született volna gyerekünk.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.02.03. 22:25:53

miro. írta:
Nero. írta:Nem tudom, hasonlítsd össze. Általában az ilyen utazások 2 hét/4-5 csillag/all inclusive 300-450 ezer/fő körül szoktak menni.
Köszönöm,király vagy. :)


Tényleg a legkorrektebb a neckermann lesz.
Esetleg ha valakinek van tapasztalata hogy Tenerife vagy Gran Canaria azt szívesen olvasnám. :)
Facebookon nézz bele az utazó majom csoportba, ott sok tapasztalt utazó van. Egyébként szerintem Kuba nagyjából ugyanez az ár, én a helyetekbe inkább oda mennék. Egyszer volt szerencsém ott lenni, számomra kérdés nélkül a világ legszebb helye.

Utazási irodával csak akkor foglalj ha csak a pihenés/koktélozgatás a cél. Ha inkább mászkàlnátok ide-oda akkor jobb ha magatoknak szervezitek, egyáltalán nem bonyolult.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.02.03. 17:06:20

Nero. írta:Nem tudom, hasonlítsd össze. Általában az ilyen utazások 2 hét/4-5 csillag/all inclusive 300-450 ezer/fő körül szoktak menni.
Köszönöm,király vagy. :)


Tényleg a legkorrektebb a neckermann lesz.
Esetleg ha valakinek van tapasztalata hogy Tenerife vagy Gran Canaria azt szívesen olvasnám. :)
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.02.03. 17:01:29

Nem tudom, hasonlítsd össze. Általában az ilyen utazások 2 hét/4-5 csillag/all inclusive 300-450 ezer/fő körül szoktak menni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.02.03. 16:48:59

Nero. írta: Repjegy skyscanner.com
Szállás Booking.com

Én mindig így csinálom, mondjuk én Thaiföldre szoktam járni.
Lehet neked egy all inclusive csomag jobban megérné mondjuk a Neckermannal
Sokkal drágább ha utazási irodával csináljuk?
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.03. 16:47:44

Skyscanneren, meg úgy általában ilyen oldalakon ajánlott a privát böngészés használata.
5-10ezer különbségek lehetnek.

Csak egy tipp.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.02.03. 16:43:14

miro. írta:Kicsit más:

Nyaralást ki hol néz,esetleg foglal előre?
Melyik oldal szerintetek a legjobb ?
Kanári szigeteken gondolkozunk a legjobban.
Repjegy skyscanner.com
Szállás Booking.com

Én mindig így csinálom, mondjuk én Thaiföldre szoktam járni.
Lehet neked egy all inclusive csomag jobban megérné mondjuk a Neckermannal

Gyerek kérdésben meg recreánál lehet az igazság, elosszor kellene találnom egy normális bigét, bár jelenleg kapcsolatot se akarok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2020.02.03. 16:51:34-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.02.03. 16:30:55

Kicsit más:

Nyaralást ki hol néz,esetleg foglal előre?
Melyik oldal szerintetek a legjobb ?
Kanári szigeteken gondolkozunk a legjobban.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.02.03. 15:57:10

En 38 vagyok, parom 42, neki van egy 16 eves fia. Nyaron jutottunk el oda h sajat lakas, jelenleg ezerrel dolgozunk a babaprojekten.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6714
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2020.02.03. 13:09:11

Szerintem addig egy férfiben nemigen merül fel a gyermek gondolata, amíg meg nem látja egy nőben az anyát/feleséget/társat/gondoskodót, nevezzük akárhogy is.

Én imádom a gyerekeket és szeretnék is, más kérdés, h az eddigi 35 év nem eszerint alakult, az élet elég sok tervet felülír :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2020.02.03. 17:22:52-kor.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.03. 12:37:27

Most szüleimnél lakunk párommal, nem egészséges a helyzet hosszútávon, nem szeretnék oda gyereket csinálni.

Én így értettem az anyagi oldalát, hogy ha lakhatásilag függetlenedek (ami az anyagiakon múlik), akkor lesz gyerek.
Nem arról beszéltem hogy 40ezer egy havi pelenka adag, vagy tápszer stb. és ezek a plusz költsègek nem férnek bele.

Kicsit félre lett értelmezve az anyagi dolog itt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.03. 11:48:47

Mindenképp Cseri álláspontján vagyok én is. A gyerek nem abba "reccsen meg", ha nem Hawaii-n vagy esetleg Horvátországban nyaral minden évben, hanem abba, ha nem kap törődést, figyelmet, szeretetet. Egyébként a párommal elég sokat beszélünk is erről, mert néhol mások az elképzeléseink az eltérő gyerekkor miatt.

Én 30 éves leszek áprilisban, ha addig ki nem csinál a két kisgyerek :twisted:
Teljesen egyértelmű, hogy hatalmas felelősség és azért, mert "kötelező"-nek érzed, ne vállalj soha. Egyértelmű, hogy olyannak kell vállalni, aki nem érzi tehernek és olyannal kell vállalni, akivel egy hajóban eveztek. Nem kell egyformának lennie a két embernek, de egy felé tartsatok, a célok legyenek közel azonosak.
Egyébként ez a két nemnél teljesen más. Te férfiként még 40 évesen sem leszel elkésve, kérdés, hogy találsz-e majd olyan kiscsajt, aki meg neked szeretne szülni :D Mert egy nőnél meg ketyeg az óra, egészségügyi szempontból is jó, ha húszon évesen túl vannak a szülésen.

Visszatérve a gyerekekre, én a jelenlegi kettőt úgy nevelem, hogy nem sajátok és még így is rengeteg örömöt adnak a nyilvánvaló kötelező idegeskedéseken kívül. Összességében bőven plusszosra jön ki a mérleg (kivéve anyagilag). Emellett pedig szeretnék saját gyereket is, reméljük hamarosan összejön, mivel nekem fontos, hogy a génjeim és az értékrendem, nem utolsó sorban a nevem tovább örökítsem.
Lehet szemtimentális vagy hülyeség, ezt mindenki eldöntheti magának szerintem. Nekem van olyan nő ismerősöm, aki 40 elmúlt és nem is szeretne gyereket. Kérdeztem, beszéltünk őszintén is róla, nem vágyik rá, tényleg nem.
Szerintem nem is mindenkinek való, így erőltetni teljesen felesleges. Azt sem értem, aki szerint az ilyen emberek nem lehetnek jó emberek. Régen én is úgy gondoltam, hogy tiszta hülye, aki nem akar. De, ha mindenkinek lenne elég töke bevallani magának, hogy nem képes felnevelni tisztességgel egy gyereket, akkor jóval kevesebb sérült ember rohangálna az utcán. És ez nem CSAK pénz kérdése.

A témáról könyvet lehetne írni, összegezve annyi, ha csak az anyagiak miatt nem vállaltok, akkor gondoljátok át újra meg újra. Ha viszont az anyagiak csak egy kifogás, mert nem meritek, nem vagytok képesek rá stb, akkor meg lehet hagyni kell az egészet.

Ui.: Támpontként: Nálunk egy 5-es és egy jövőre elsős gyerek van jelenleg, minden hónap mínusz 50e-vel kezdődik. Ez csak az ovodai és iskolai fix költségek. Úgyhogy nyílván 150ezerből ezt nehezebb kihozni, ott komolyan matekozni kell, de szerintem egy KSH átlag vagy kicsivel fölötte már bőven megoldható, ha csak az anyagiakat nézzük.
Kép
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1784
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2020.02.03. 08:41:03

Két csodaszép Kislányom van és remélem lesz majd harmadik is :) 35 voltam amikor a nagyobbik született, novemberben volt 4. Tudom ez a világ a pénzről szól, de a gyerek egy dolgod kér a szüleitől, hogy szeressék, a többi az rólad szól. A jó családi hátterű (jelentsen ez bármit is) gyerekek is k. rvára lehetnek elhanyagoltak. Legyetek (elég) jó apák, többet fog érni mint a világ összes pénze.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2785
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Eger

2020.02.03. 08:29:34

27 vagyok, én is külföldön élek. Nekem sem téma még amúgy, bár én már most szeretnék is meg nem is. Tudom, óriási felelősség, még nem érzem magam késznek erre, ráadásul viszonylag későn kerültem bele a munka vérkeringésbe (2016-ban diplomaztam), így még anyagilag sem érzem úgy, hogy itt az ideje. Meg persze nem ártana hozzá egy második, lehetőleg nőnemű személy :D

Egyébként manapság el van tolódva rendesen, ilyen idős korában apum épp a másodikat várta. De az ismerőseim körében is nagyon ritka az, hogy valakinek már gyereke van ilyen idősen, főleg aki egyetemen vagy főiskolán továbbtanult, ugye a 3-5 év csúszás miatt.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Mascherano14
Capitá del Barça
Hozzászólások: 618
Csatlakozott: 2018.01.04. 00:19:27

2020.02.03. 07:10:39

37 éves koromban született a kisfiúnk, 10 éve. Osztálytársamnak meg most. Egyáltalán nem vagy lekésve, sőt.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.03. 02:57:25

Nero. írta:Gyerek vállalással ki hogy áll? Tudom hogy ez ilyen magánügy, de kiváncsi vagyok a véleményekre. Én 26 éves vagyok, de egyáltalán nem érzem azt hogy akarok gyereket. Ez kicsit aggaszt, mert tudom hogy gyakorlatilag “kötelesség.”

Ami miatt nem vállalnék az az, hogy nem érzem azt hogy anyagilag mindent megtudnék adni a gyerekemnek. Jelenleg külföldön élek és itt jól keresek de otthon valószínűleg még a magam eltartása is kihívás lenne.

Plusz egy gyerek rengeteg időt elvesz az életedből, én jelenleg szeretem élni a saját életemet.
ha így gondolod, akkor jó is hogy nem érzed, vagy akarod most.

én 30 vagyok, és szeretnék gyereket, de anyagilag nem fér bele, egyelőre azon munkálkodom, hogy önálló helyen élhessek, ne szülőknél, vagy albérletre szórjam a pénzem.
ha megvan az önálló lakás/ház (1-másfél év) akkor jöhet a gyerek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.02.03. 02:10:17

Gyerek vállalással ki hogy áll? Tudom hogy ez ilyen magánügy, de kiváncsi vagyok a véleményekre. Én 26 éves vagyok, de egyáltalán nem érzem azt hogy akarok gyereket. Ez kicsit aggaszt, mert tudom hogy gyakorlatilag “kötelesség.”

Ami miatt nem vállalnék az az, hogy nem érzem azt hogy anyagilag mindent megtudnék adni a gyerekemnek. Jelenleg külföldön élek és itt jól keresek de otthon valószínűleg még a magam eltartása is kihívás lenne.

Plusz egy gyerek rengeteg időt elvesz az életedből, én jelenleg szeretem élni a saját életemet.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
Fecooo
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7851
Csatlakozott: 2008.07.15. 18:30:53

2020.01.26. 21:41:42

Nem jutok szóhoz... Meghalt Kobe Bryant helikopter balesetben! RIP :(
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.01.26. 20:02:52

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps ... 7b48e9ecf6" target="_blank
Esetleg ha valakit érdekel.
Elég durvának hangzik,és úgy tűnik szépen terjed.


Corona

Szerk.
Kobe Bryant meghalt,lezuhant a helikoptere.
Te jo eg..
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.01.22. 19:34:44

https://m.youtube.com/watch?v=qeAh2o3RinA" target="_blank

Nekem ez a kedvencem
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2020.01.22. 19:24:56

Válasz küldése