Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6640
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.26. 09:01:25

Arthur8 írta:Most is Busquets adta a tökéletes ütempasszt. Nem értem miért van ennyivel többször elővéve , mint pl. Rakitic vagy Arthur.
Mondjuk azért, mert tegnap is hiába adott egy amúgy gyönyörű és fontos passzt a gólunk előtt (amit egyébként sajnos egyre ritkábban láttunk), pár perc múlva adott egy ugyanilyen kulcspasszt, csak az ellenfélnek, és ha nincs TS, akkor valószínűleg 2-1-egyel mehetnénk a visszavágóra.

Én is nagyon bírtam a csávó játékát, de eléggé leépült, bár igaz, hogy QS alatt mintha egy fokkal jobb lenne.

Teljesen jó amúgy ez az 1-1, otthon én azt se bánom, ha 0-0-al megyünk tovább, aztán majd a következő körben talán kapunk egy olyan csapatot, akik nem 11 emberrel védekeznek végig.
De egy olasz csapat ellen nem vártam mást, sőt kicsit nagyobb hentelésre számítottam, erre Busi rúgott le csúnyán valakit és Vidal kapott pirosat. :D

Más: Pique-ről tudunk valamit?
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 831
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2020.02.26. 09:01:11

csababarca írta:Tényleg iszonyat gyenge, ezt nem is értem, állítólag a betisben felszánotta a balost, itt meg nulla.
Védekezni nem tud, cserébe támadni sem.

nem hiszem, hogy egy B-s ezt ne tudná lehozni.
Az hagyján, de annó az u21-eb-n ő volt az MVP-je a Spanyol válogatottnak...
Hova lett az a fiú? Amúgy ezzel a bajusszal mindig Életfogytig c Eddie Murphy film jut ezsembe róla :D
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15422
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.02.26. 08:37:11

Tényleg iszonyat gyenge, ezt nem is értem, állítólag a betisben felszánotta a balost, itt meg nulla.
Védekezni nem tud, cserébe támadni sem.

nem hiszem, hogy egy B-s ezt ne tudná lehozni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.02.26. 08:24:45

a tegnapi meccs egy budos nagy nulla volt. egy olasz kozepcsapat ellen a nagy barcelonanak van 90 perc alatt egy kapuralovese, hagyjuk már. otthon valszeg behuzzuk, de ha a kovi korben nem egy atalantat kapunk siman, ket vereseggel kiesunk. jeleneleg ez a realitas. messi miatt még mindig top 10es csapat vagyunk, de ebben a top 10ben inkabb a hatso traktusban vergodunk. gyenge csapat, gyenge edzovel. tegnap a leggyengebbunk mint minden meccsen amimor a palyan van, az firpo volt, elkepesztoen nulla az a pali, se tamadni, se vedekezni nem tud.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 848
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.02.26. 07:37:15

Arthur8 írta:Úgy látom ez a Busquets és Griezmann fikázás itt elképesztően becsípődött.
Szerintem Setien óta a (Messin kívül) Busquets az aki ad a vedők mögé veszélyes passzokat. Se Arthur , se De jong , se Rakitic, senki. Most is Busquets adta a tökéletes ütempasszt. Nem értem miért van ennyivel többször elővéve , mint pl. Rakitic vagy Arthur.
Igazad van, hogy a kritikák stílusa nem mindig korrekt, de egyébként osk baj van Busival. Az tény, hogy zseniális játékos volt, Xavi és Iniesta sem lett volna olyan jó nélküle. De ez a múlt. Kicsit azt érzem, hogy olyan kerékkötője sokszor a csapatnak, mint Messi - csak Messit nem illik szidni és a góljai miatt "védve van".
De valóban nem felejtett el focizni Busi, csak kiöregedett. És tényleg vannak jó indításai, de amit a réven nyerünk vele, elvesztjük a vámon. És még többet is. Mert az egy-egy jó megmozdulására sok rossz jut. Elég könnyű átvinni rajta a labdát (utána meg szidjuk a védőket..), nem fut, nem jól helyezkedik (az előbbi miatt) és rengeteg az alibipassza. Rakéta sem jó már, bár ő már nem is olyan kirobbanthatatlan.
Messi ugyanez. Félistennek tartják, én is, a nyilatkozatait is szeretem, de nem igaz, hogy ő tartja életben a csapatot. Nem bír egész meccset végig játszani már, amit nem úgy oldanak meg, hogy kap egy félidőt, hanem inkább egy egész meccset, amit végig sétálhat. A legnagyobb gond, hogy szervezőt, középpályást játszik sokszor, persze, hogy ő adja a gólpasszokat és lövi a gólokat, hiszen bárki ziccerben van, akkor is ő kapja a labdát. Ma már nem cselezi végig magát a félpályától, pláne nem sokszor, cserébe sok a nagyon kiszámítható passza, amik egyáltalán nem építik a játékunkat. Aztán, ha ront középen - és ez már egyáltalán nem ritka, akkor Ő nem zár vissza hatékonyan, ahogy Busi sem veti be magát. És itt a fő gond, középen rontunk, ahol két középpályás már e pillanatban kiesett a védekzésből. És ekkor viszik rá a labdát egy az egyben a védőkre. Tartom, hogy Messinek egy félidőt kéne játszania (a másodikat) és csak elől, de azt nagy lendülettel. Arthur és De Jongról meg így kiderülne, hogy tudnak-e irányítani - Messivel egy vonalban nem tudnak.
Busi meg padra kéne, ha tartani kell az eredményt már, akkor be lehet tenni utolsó 20 percre.

Amúgy tény, hogy 11 védő ellen nehéz, de szerintem nem is a szenvedés a rossz, hanem, hogy szinte mindenki ellen ezt csináljuk már. Régen is sokat paszolt a Barcelona, de akkor nem volt ennyi alibi vagy éppen kiszámítható.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.02.26. 07:33:18

Kétségtelen tény, ha csak az eredményt nézzük, akkor ez egy tökéletes eredmény idegenben.
Otthon valszeg behúzzuk ezt a párhrcot, de szerintem ez kevés lesz a továbbiakban.
Ettől még Messinek van igaza, aki tökéletesen jól megfogalmazta, hogy a csapat nincs TOP BL formában, annak a megnyerésére kevés esély volna.
Valljuk meg, ez a Napoli azért nem Juve,Bayern, City vagy Pool.
A középpálya elégtelenül védekezik és a védelem maga a rettenet.
A világ legjobb kapusa a miénk, mégis minden meccsen gólt, gólokat kapunk bárkitől.
Idén nehéz lesz a BL-ben...
Avatar
Rivaldo11
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8005
Csatlakozott: 2006.08.22. 11:44:15
Tartózkodási hely: Budapest

2020.02.26. 07:05:18

Tegnap konkrétan Busquets a mezőny egyik legjobbja volt, ez nem is vitás. Sokakkal ellentétben én a csapatot sem húznám most le, elképesztően beálltak az olaszok, semmi terület nem volt. Mondjuk büszke azért Gattuso helyében nem lennék, a futball legsötétebb korszakát idézően bekkeltek, mint valami falusi kiscsapat. Otthon remélem 3-4 góllal kivegezzük ezt az antifutballt.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2020.02.26. 00:45:14

Úgy látom ez a Busquets és Griezmann fikázás itt elképesztően becsípődött.
Szerintem Setien óta a (Messin kívül) Busquets az aki ad a vedők mögé veszélyes passzokat. Se Arthur , se De jong , se Rakitic, senki. Most is Busquets adta a tökéletes ütempasszt. Nem értem miért van ennyivel többször elővéve , mint pl. Rakitic vagy Arthur.
Griezmann is ugyan mostanában sok helyzetet elront , de bőven nem annyira rossz, mint ahogy itt be van állítva. Én, akit borzalmasan gyengének érzek és meccsek mehetnek el rajta az Firpo. Két szintel gyengébb az összes játékosnál. Minden 2. passza rossz minden 2. labdaátvétele rossz. Védekezni nem igazán tud és támadásban sem veszélyes.
Eleve nem értettem ezt a hatalmas fikázást. 30m-en védekezett a Napoli. A spanyol bajnokságban még az utolsó helyezett is többet akar ennél focizni. Én előzetesen arra számítottam , hogy nekünk akarnak majd jönni és jönni fognak nekik a helyzetek. Háromszor lépték át a térfelet. Mi végre 1 helyzetből 1et lőttünk. És , ami méginkább meglepett, hogy az 1-1 már nem volt jó nekik és akkor sem tudtak egy támadást végigvinni, sőt kis túlzással a félpályát sem lépték át akkor sem. Tetszett , hogy a csapat 1-1nél nem visszaállt, hanem volt hogy 5 emberrel támadta le a védelmüket. Amit nem értettem az Vidal jobb szélen való játszatása. Nekem ez nem tetszett.
Halkan jegyzem meg, ez a Napoli 2-0ra verte otthon a Poolt és idegenben x-elt velük. Tehát egy nem könnyű ellenféllel játszottunk. Én egyáltalán nem érzem jogosnak az ekkora szintű fikázást. Nem mondom, hogy jó játék volt , de ilyen csapat ellen elképesztő nehéz játszani , akiknek annyi a céljuk, hogy az ellenfél játékát elrontsák és 1-1szer felérjenek.
Avatar
barcelonaforever
Jugador del Barça
Hozzászólások: 239
Csatlakozott: 2006.10.30. 19:59:59

2020.02.26. 00:11:24

Kicsit már hideg fejjel.
Egyàltalàn nem rossz eredmèny az 1-1 idegenben egy olyan Napoli ellen , aki az elmúlt 8 meccsèn 1 szer kapott ki. Többek közt elverte a Juvèt, Laziót és az Intert is. Tudt(j)a mindenki , hogy ez màr nem a Pep fèle Barca , ràadàsul Messi is lenyilatkozta (lehet ,hogy csak a nyomàst akarta levenni) , hogy ez a csapat nem esèlyes a BL re. Nincs középcsatàr , Suarez sèrült, Dembelé sérult. Ők azok akik Messin kìvül a különbséget tudnàk jelenteni. Edzővàltás is tortént.Sajnos most ez van , a jàtèk most ilyen. Szvsz a Pool egy gyengebb Ticotol kapott ki mint amilyen most a Napoli mègsem kongatjàk a vèszharangot. Értem , hogy a jàtèkkal van baj , de ez most ennyi, kész. Jutunk ameddig jutunk , nem idèn vàrom a BL cìmet. Az tavaly volt. Minden apró sikernek örülni kell idèn ès talàn szerencsènk is lesz.
Egy èszrevétel, ami nekem nagyon nem tetszett az Firpo a baloldalon. Nagyon kevès a sràc. Védekezèsben ès tàmadásban is iszonyat gyenge. Remèlem Alba a következő karikàra màr felèpül. Minösegbeli különbség.
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.25. 23:46:03

ktm írta:Sajnos a napolyi jol csinalta, tudta, hogy Vidalnak erdemes nekimenni..., raadasul az ilyen spilerekre eloszeretettel utaznak a birok is. Fair az lett volna azert, ha VAR-ral visszanezik(ha mar van), hogy ki is kezdemenyezte a "fejparbajt", mert meglepodnek, ha az Vidal lett volna.
Busquetsé jogosabb lett volna, szerencsétlen helyzet volt, van azért minimális üzenete is az esetnek.
Avatar
Capon
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5390
Csatlakozott: 2005.08.26. 20:17:06
Tartózkodási hely: Budapest VIII-XV-ker Rezervátum

2020.02.25. 23:35:54

Ettől a csapattól ez az eredmény idegenben szerintem nagyon jónak számít (és most csak az eredményről beszélek).
Meccs előtt kb. 60%-ot adtam volna a döntetlenre, kb. 30-at a vereségre és csak 10 körül a győzelmünkre.
Ez a realitás, itt tartunk.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
ktm
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012.05.18. 22:59:24

2020.02.25. 23:31:25

Sajnos a napolyi jol csinalta, tudta, hogy Vidalnak erdemes nekimenni..., raadasul az ilyen spilerekre eloszeretettel utaznak a birok is. Fair az lett volna azert, ha VAR-ral visszanezik(ha mar van), hogy ki is kezdemenyezte a "fejparbajt", mert meglepodnek, ha az Vidal lett volna.
Tomix354
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1054
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.02.25. 23:26:46

Griezmann today became the first Barça player other than Messi to score an away goal in UCL knockout stages since Neymar against Bayern in 2015.

Ez azért elég komoly, ha igaz
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 265
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Barcelona

2020.02.25. 23:21:02

Mi ez, valami Reál fórum? Ennyi ellendrukker, nevetséges. Fikáztok mindenkit, nulla teljesítmény, lassúak, Busquets [auto_cenzúra], Setién is, Messinek elég lenne fél félidő... Én örülök, jó ez a döntetlen is Nápolyban, majd a Camp Nouban kapnak egy szép nagy verést.
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.25. 23:16:30

Mascherano14 írta:Szerintem nagyon küzdöttek a fiúk. Az van, hogy ennyit tudunk. Sajnos. Viszont nincsen a valverde féle semmi, ami már mégiscsak valami!
Sovány vigasz, de igaz és ott volt a francia azért ami pozitívum. A visszavágó otthon bizakodásra adhat okot, az más kérdés, hogy utána mi lesz.
Avatar
jarvis
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 370
Csatlakozott: 2019.02.16. 12:24:53
Tartózkodási hely: Budapest/Csíkszereda

2020.02.25. 23:14:20

Vidal valóban butaságot csinált, de én megvédeném, mivel amióta itt van ez a stílus egyáltalán nem jellemző rá. Szerintem az egyik legjobbunk az utóbbi időben, nem is értem azokat, akik elengednék. Én úgy látom hogy mostmár eléggé eszénél van az esetek 95 százalékában, és ilyen munkabírással még simán hasznunkra válhat évekig. És elnézve a csapat jelenlegi játékát, fog is kelleni bőven...
Mascherano14
Capitá del Barça
Hozzászólások: 648
Csatlakozott: 2018.01.04. 00:19:27

2020.02.25. 23:11:50

Szerintem nagyon küzdöttek a fiúk. Az van, hogy ennyit tudunk. Sajnos. Viszont nincsen a valverde féle semmi, ami már mégiscsak valami!
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.02.25. 23:11:34

bárhogy szeretnék mást mondani sajnos nem megy. ez egy gyenge csapat gyenge edzővel.
a másodikban is u. az ismétlődött kissé fáradtabb ellenféllel. az, hogy nem képesek egyetlen kontratámadásra 95 perc alatt, el is mond mindent.
Messit igenis ki lehet venni a játékból erre most konkrét példát is láthattunk. hogy így is tovább lehet menni? igen valószínű de ettől még nem leszünk nagyobbak egy Napoli ellenében ugyanis ez szolid eredmény (lesz, ha lesz.)
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.25. 23:01:42

Le kell feküdni , ilyen egyszerű, az meg becsülendő, követendő példa.
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.25. 23:00:32

Tobias88 írta:Borzalmasan játszottunk, nincs mese. Első félidőben nulla volt a teljesitmény.

A piros lap nálam viszont nonszensz. Erre ami történt taktikát lehet épiteni:
1. Valaki kapjon sárgát az ellenféltől
2. Küldj oda egy olyan játékost bármikor (akár egyből, az még jobb), akinek nincs sárgája és "kakaskodjon" vele
3. Kész is az emberelőny

Ilyenkor ha nem is csinál szinte semmit a játékos, akkor is biztosan megkapja a második sárgát. Nem egyszer láthattuk már. Megcsinálja ezt egy csapat 3szor, ugyan lesz 6 sárgája de 3szoros emberelőnyben is lesz...
Nevetséges, abszolút nonszensz.
RipTikitaka
Barça B
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2019.05.19. 20:33:11

2020.02.25. 22:59:14

Felrúgnak egy játékost, aztán ő fut neki a másiknak és kiosztja a második sárgát, hát...., akkor ezt kell csinálni mindenkinek, mert az ellenfélnek jön a második ha nem tojja össze magát és dől össze mint egy ..... .
Avatar
Tobias88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1617
Csatlakozott: 2005.12.21. 20:08:13

2020.02.25. 22:58:31

Borzalmasan játszottunk, nincs mese. Első félidőben nulla volt a teljesitmény.

A piros lap nálam viszont nonszensz. Erre ami történt taktikát lehet épiteni:
1. Valaki kapjon sárgát az ellenféltől
2. Küldj oda egy olyan játékost bármikor (akár egyből, az még jobb), akinek nincs sárgája és "kakaskodjon" vele
3. Kész is az emberelőny

Ilyenkor ha nem is csinál szinte semmit a játékos, akkor is biztosan megkapja a második sárgát. Nem egyszer láthattuk már. Megcsinálja ezt egy csapat 3szor, ugyan lesz 6 sárgája de 3szoros emberelőnyben is lesz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tobias88 2020.02.25. 22:59:24-kor.
94:39 6 - 1
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6345
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2020.02.25. 22:58:18

Hát nem tudom.
A visszavágón talán több hely lesz. Bár szerintem akkor nekünk fognak esni, és bedarálnak.
Így, hogy Vidal nincs, és valszeg Piqué sincs, érdekes lesz. A Real ellen is.
Ők biztos nekünk fognak esni, nekik mindig az volt az erősségük.
Avatar
Driftwood
Jugador del Barça
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2017.12.24. 13:19:29

2020.02.25. 22:57:39

Gaillard írta:Az a baj, hogy ez már számtalanszor fordult elő vele a pályafutása során.
Tomix354 írta:Nem tudom hibáztatni Vidalt. Rendre a legtöbb munkát rakja le. Persze lehetett volna több esze is, de nem tudok rá haragudni.
Sajnos a bírók sem szeretik az ilyen mentalitású játékosokat .
lásd pl.: Cs.Kassai Viktor vs. Vidal
Gaillard
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 303
Csatlakozott: 2019.04.03. 06:01:56

2020.02.25. 22:57:20

A szűkített keret.
Roberto, Busi, Vidal már nem játszik a középpályán a visszavágón.
Válasz küldése