Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.04.05. 20:58:23

Mi ez a sok love story sracok? Van forum control a parotok reszerol? :mrgreen:
Engem elkapott a gepszij es ao tennis 2-vel jatszom egesznap,online egesz jo lett.
Ha esetleg valaki kedvet kap,johetne :twisted:
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6629
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.04.05. 20:23:37

Én is IT területen mozgok. Tavaly év végén jöttem a mostani céghez, elvileg 4-5 hónap után van lehetőség távmunkára, szóval nem idegen a cégtől.
Nekem jobb ez, mint az irodában. Amúgy se pörgünk általában olyan nagy fordulatszámon, így legalább úgy használom ki az üresjáratokat, ahogy akarom.
Kaptam betanulási feladatokat is, mert egyszerre 2 területen tolom majd a cégen belül, azokkal a múlthéten végeztem, nem tudom mennyi meló lesz.

De nekem a hétköznapjaim olyan szempontból jobbak, hogy több időm marad a nap végére. Az utazás kiesik, az edzést meg megoldom itthon, vannak egykezes súlyzóim, úgyhogy egész változatosan és hasznosan tudom itthon tolni. Eddig nem nagyon tudtam xboxozni hétköznap, így azért belefér :D

Péntek-szombaton azért kicsit beüt a karantén, barátnőm ugyan nincs, de nagyon bennem van, hogy elugranék 1-2 italt bedobni. Most pénteken kipróbáltuk a skype-os ivászatot, nyilván nem olyan jó, mint élőben, de elmegy.

Amugy keresem az itthoni szabadidôs tevékenységeket. Meló közbe, amikor fut a cucc vagy valakinek a válaszára várok, akkor dartsozgatok, meg mostanában kaptam rá a puzzle-ökre :D
Olvasni azt hittem, hogy sokkal többet fogok, de így, hogy az utazás kiesik, így "magamtól" jóval kevesebbszer ülök neki.
Ha van ötlet itthoni hobbira szóljatok, meghallgatok bármit :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2020.04.05. 17:34:37

Nekem napi 10 óra a minimum home office lidl-ben, már azt tekintem otthonomnak. Hogy ez mennyi nettó munka? Olyan 16-nak érzem :lol:

Olyat találtak ki nálunk a nagyfejesek, hogy ketté osztották a csapatot és annyi a lényeg, hogy nem találkozhatunk a másik csapat tagjaival. Délelőttös végez 13:50 körül, délutános meg 2-re megy. Ez holnaptól kezdődik és már az első nap megbukott a dolog, mert holnapra 15:00-ig vagyok beírva reggel 5:30-tól, úgyhogy a délutános csapattal leszek 1 órát. Tuti megy majd a poénkodás, hogy menjek innen :lol: Nagyon leszerepelt a lidl ebben a helyzetben. Mindent amit láttok, plexi, kesztű, maszk, minden csakis a lidl-t szidó vásárlók miatt van nyomás hatására, ugyanis nálunk március közepéig TILOS volt a maszk és gumikesztyű viselet, most meg írják oldalaikra, hogy mennyire védenek minket, a nagy lókakit... Ultra nagy csalódás ez a cég felé sajnos.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1929
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.04.05. 17:23:36

Stalkyard írta:
2020.04.05. 14:24:58
Én egyelőre az iskolapadot koptatom még sajna, második félév a mesteren, gépészmérnök szakon. Így az első két félévben még esélyem sem volt dolgozni, gyakornokként sem, pont nyártól terveztem munkát keresni, az utolsó két félév már lazább lesz, bele fog férni, viszont így a jelenlegi helyzetben egyelőre fogalmam sincs, mi lesz nyáron... :D A távoktatás viszont botrány, abból a szempontból, hogy a már egyébként is jelentősen megfogyatkozott motivációm (kilencedik félévre így a BME-en összességében már kivagyok a tanulástól, konkrétan égek a vágytól, hogy dolgozhassak végre)
13 félévet húztam le a Műegyetemen. Mióta kirágtam magam a ketrecükből, úgy érzem, újjászülettem. :mrgreen:
Avatar
MisterDJ
Barça B
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2016.11.28. 10:42:54
Tartózkodási hely: Győr

2020.04.05. 16:02:18

Stalkyard írta:
2020.04.05. 14:24:58


De nem jó ez az egész, ami a leginkább megvisel, hogy barátnőm 250 km-re van tőlem, már közel egy hónapja nem találkoztunk, és még kitudja mikor fogunk legközelebb... Ez azért nehéz.
Engem is a barátnőm hiánya visel meg igazán. Igaz, hogy fél órára lakik tőlem, de megbeszéltük hogy nem találkozunk, mert az egyik lakótársa honvédkorházban ápoló (ahol egyébként nincsenek egyáltalán felszerelve ), bartánőm pedig családsegítőnél dolgozik Kőbányán és neki heti 2-3x kell mennie,mert a problémás családok most még inkább bajban vannak az otthonlét miatt. :D Beszéljük már magunk között, hogy valahogy meg kéne oldani 1-2 métere távollétben teljesen felfegyverkezve, de nem igazán érzem annak sem értelmét,de több mint a semmi. Kicsit tanácstalan az egész ebből a szempontból. :D
"Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat."
- Leo Messi

“A történelem legnagyobb Barcájának volt a motorja, agya és stílusa egyben. Remélem hamarosan visszatér”.
-Carles Puyol mondata Xaviról
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.04.05. 14:24:58

Én egyelőre az iskolapadot koptatom még sajna, második félév a mesteren, gépészmérnök szakon. Így az első két félévben még esélyem sem volt dolgozni, gyakornokként sem, pont nyártól terveztem munkát keresni, az utolsó két félév már lazább lesz, bele fog férni, viszont így a jelenlegi helyzetben egyelőre fogalmam sincs, mi lesz nyáron... :D A távoktatás viszont botrány, abból a szempontból, hogy a már egyébként is jelentősen megfogyatkozott motivációm (kilencedik félévre így a BME-en összességében már kivagyok a tanulástól, konkrétan égek a vágytól, hogy dolgozhassak végre) így a folyamatos itthonlétben közel nullára redukálódik. :D

Szóval mivel még fix "munkaidőm" sincs, amihez tudnám tartani magam, összefolynak a napok teljesen. De próbálok valami rendszert kialakítani, reggel 8 legkésőbb 9kor kelek, itthoni edzés, bármi ami egy kicsit keretet tud adni a napnak.

De nem jó ez az egész, ami a leginkább megvisel, hogy barátnőm 250 km-re van tőlem, már közel egy hónapja nem találkoztunk, és még kitudja mikor fogunk legközelebb... Ez azért nehéz.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.04.05. 13:57:42

Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy ki hogy viseli a mindennapos home office-t? Azért kérdezem mert ahol téma volt ott nagyon vegyesen vélekedtek róla, ugye ez munkatípustól függ.
Én decemberben kezdtem dolgozni könyvelőként, szerencsére mostanra beletanultam annyira, hogy itthonról is tudjak normálisan dolgozni, szóval szerencsére az én helyzetem viszonylag jó. Mondjuk itthonról lassabban halad a meló, de ezt tudtam előre, hogy így lesz. Viszont olyan borzasztóan sok munka nincs - még -, úgyhogy bőven kevesebb, mint 8 óra alatt végzek a melóval. Ha meg olyan van, akkor bemegyek az irodába, mert sajnos itthon nincs nyomtatóm, ami azért nem árt.

Szerintem átlagban nagyjából nettó 4 órát dolgozhatok itthon, míg azért bent az irodában 6 volt minimum.
Petr
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2144
Csatlakozott: 2013.10.31. 15:46:41
Tartózkodási hely: Az ország legszebb városának a legszebb utcája

2020.04.05. 13:51:29

MisterDJ írta:
2020.04.05. 13:40:05
Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy ki hogy viseli a mindennapos home office-t? Azért kérdezem mert ahol téma volt ott nagyon vegyesen vélekedtek róla, ugye ez munkatípustól függ.
En is IT teruleten mozgom, de en mint szoftvermernok.

Nalunk eleg vegyes a home office hatasa. A csapat, amiben vagyok baromi jol szallit, naponta orakat beszelunk egymassal es gondolkozunk a jobbnal jobb megoldasokon. Ellenben vannak csapatok, akiknel akadozik a termeles, lassultak. A szemelyes interakcio hianya fajdalmas tud lenni, most nem lehet odamenni barkihez szemelyesen es 5 perc alatt egyeztetni valamit, sokszor varni kell es felesleges koroket futni.

A cegnek, ahol dolgozom vannak termekei rendesen, amikhez szallitani kell a funkciokat, szoval munkank is van dogivel. A munkahelyen biztosan produktivabb tudna lenni minden csapat es egyszerubb lenne a melo, de szerintem kihozzuk a majdnem maximumot. Fejlodni mindig lehet, de nem allunk rosszul.

Ami talan fajdalmas, hogy konnyebben a gep elott ragadok. A kaveszunetek hianyoznak, ahogy a szemelyes megbeszelesek is. Sokkal tobbet ulok igy a monitor elott, valamelyik nap mar meg is adta magat a szemem, utana par napot kalozkent, szemfedovel ultam a gepnel. Veszelyes munka ez. :D
Avatar
MisterDJ
Barça B
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2016.11.28. 10:42:54
Tartózkodási hely: Győr

2020.04.05. 13:40:05

Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy ki hogy viseli a mindennapos home office-t? Azért kérdezem mert ahol téma volt ott nagyon vegyesen vélekedtek róla, ugye ez munkatípustól függ.

A vészhelyzet kirobbanása előtt kezdtem el a gyakornoki munkámat IT területen, üzemeltetésben . Gondolhatná az ember, hogy IT-t lehet otthonról is csinálni. Nem áll messze a valóságtól, de az esetemben nem így van. effektív dolgoztam 4-5 napot rendesen a home office kezdete előtt és nem igazán tudtam úgy betanulni, hogy itthonról is dolgozzak. Így a céges gép előtt vagyok készenlétben de kevés olyan feladat van (napi kb 30 perc) amit meg tudok csinálni egy nap. Így nem igazán lesz fizetésem sem mert órabérben dolgozok, a másik meg hogy a szakdolgozatomat is a cég támogatja (szerverrel) és az is megállt így, próbálok a kollégákkal kitalálni valamit, de nem halad a dolog.Az egyetem márpedig május 15-re kéri az első felét. Kezdek attól tartani, hogy egy szemesztert fog csúszni a dolog, mert az egyetemi konzulens sem válaszol egy levelemre sem 2 hete.

Kellemetlen helyzet nem tagadás, de próbálom hasznosan kitölteni a napokat és különböző online tanfolyamokat csinálok mellete, csak arra nem igazán tudnak fizetést adni.
"Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat."
- Leo Messi

“A történelem legnagyobb Barcájának volt a motorja, agya és stílusa egyben. Remélem hamarosan visszatér”.
-Carles Puyol mondata Xaviról
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.04.05. 10:32:21

Látom a karanténban nincs jobb dolgotok mint etetni egy trollt. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.04.04. 12:24:56

A számokban az a jó, hogy objektívek. "Kamunavírus", "csak egy influenza".

https://www.youtube.com/watch?v=sz1bGzYdRdk

Bár a Leon-félék nem fognak érteni ebből a videóból semmit :mrgreen:
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.04.03. 21:05:00

Leon írta:
2020.04.03. 18:25:47
dévid villa írta:
2020.04.03. 01:54:02
Leon írta:
2020.04.02. 22:53:22


Talán még sem vagyok olyan szívtelen. :mrgreen:

Nem kívánom senki halálát, de aki idős és vagy beteg azt vagy ez vagy a másik kb 100 fajta betegség ugyanúgy elviheti. Most kicsit nagyobb a mortalitás de közel sincs egy spanyol nátha vagy pestis szintjén.
Ez az egész csak fel lett fújva és az emberiség inkább csődbe viszi a társadalom kb 80-90%át csak azért, hogy megpróbáljon megmenteni olyanokat akik nagy része amúgy is halálra van ítélve...
De nyilván ez így van rendjén.
Egyszer egy ismerősöm faterja mondta (orvos az ürge nem egy tanulatlan paraszt) hogy az ember a leggyengébb állat mert csak ez a faj akar minden "selejtet" minden áron megőrizni.
Nem is lesz csoda ha ezzel a túl empatikus hozzáállással majd rövid időn belül kihal az emberiség...
1. Nem fog csődbe menni a a társadalom 80-90%-a. A 2008-as válság idején se ment csődbe
2. Attól még, hogy valakinek krónikus betegsége van, nem lesz halálraítélt. Simán tudna élni még 70 évesen 10-20 évet is. Csak húszmilliószor mondtuk már el, de valahogy nem jut el a kis agyadba.
3. Ha van 100 másik betegség, ami veszélyes bizonyos emberekre, akkor nem az a megoldás, hogy egy 101.-et is hagyunk korlátlanul terjedni, hadd legyen még szarabb nekik.
4. Ha szerinted ez az egész csak fel van fújva, akkor kirándulj egyet Bergamo-ban, meg nézd meg mi közeleg Spanyolországban.
Csak is a te kedvedért kigyűjtöttem a Miro által belinkelt cikkből pár hasznos infót, mielőtt ideböfögsz megint valami pánikkeltő okosságot! :mrgreen:

Ne haragudj, de nem tartok hitelesnek és nem tudok komolyan venni egy olyan cikket, amiben van jópár helyesírási hiba, vannak benne hibás linkek, ráadásul még az általa hozott statisztikák értelmezésére is képtelen :lol: például azt állítja, hogy a halálozások száma a "normálishoz" képest egyedül Olaszországban magasabb, miközben a linkelt oldalon a térkép szerint Spanyolország, Svájc, Belgium és Anglia is ilyen. "Egészen véletlenül" a felsorolt országokban 3 olyan is található (Olasz, Spanyol, Anglia), ahol kivételesen sz*rul kezelték az egész helyzetet.

Egyébként van orvos a családomban (bátyám), szóval első kézből tudok szerezni hiteles infókat, nem csak random "tényként" beállított dolgokkal dobálózok.

Egyébként korábban is írtuk itt már, hogy nem az a baj, hogy sokan meghalnak (illetve, de, nyilván ez is baj, mert emberéletekről van szó), hanem hogy a fertőzöttek igen nagy részének szüksége van orvosi ellátásra, ami miatt az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődhet, ami olyan folyamatokat indíthat el, hogy az állam alapvető működése veszélybe kerülhet. Ez a fő probléma, ezért kell a járványgörbét elnyújtani. Az elnyújtástól nem feltétlen fog kevesebb ember megfertőződni és meghalni, de az egészségügy válláról nagy terhet vesz le. Amelyik ország nem akarja kicsinálni az egészségügyét, annak ezt kell tenni.

Egyébként a magyar lakosság 40%-ának van valamilyen krónikus betegsége, és az EU-ban mienk az egyik legrosszabb átlagos egészség, szóval ha mi is úgy hagynánk terjedni ezt a sz*rt, mi is ugyanúgy, vagy még rosszabbul (nálunk az egészségügy is ramaty, az Olaszoké azért egész jó) járnánk.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.04.03. 20:10:06

New Yorkba 100.000 halottal szamolnak.
Ujrazom, New York—> 100.000 halott.

Svedekrol semmit nem fogsz hallani szerintem nagyon.
Nem tesztelnek,ezert nem lesznek adatok naluk,plusz nem az a nep aki a vilag orrara koti majd hogy mi tortenik az orszag hatarokon belul.
Itt esetleg akkor derul ki majd valami,ha ott a mostani kormany belebukik ebbe.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7208
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2020.04.03. 18:56:03

Leon írta:
2020.04.03. 18:25:47
...
neked meg a híreket a köv 2 hétben az usa-ból és svédországból.
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2579
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2020.04.03. 18:25:47

dévid villa írta:
2020.04.03. 01:54:02
Leon írta:
2020.04.02. 22:53:22
miro. írta:
2020.04.01. 08:12:56



Leon fele velemeny,esszeru alatamasztasokkal.
Vannak benne nagyon elgondolkodtato dolgok.
Lehet igyis ellen velemenyt formalni.
Talán még sem vagyok olyan szívtelen. :mrgreen:

Nem kívánom senki halálát, de aki idős és vagy beteg azt vagy ez vagy a másik kb 100 fajta betegség ugyanúgy elviheti. Most kicsit nagyobb a mortalitás de közel sincs egy spanyol nátha vagy pestis szintjén.
Ez az egész csak fel lett fújva és az emberiség inkább csődbe viszi a társadalom kb 80-90%át csak azért, hogy megpróbáljon megmenteni olyanokat akik nagy része amúgy is halálra van ítélve...
De nyilván ez így van rendjén.
Egyszer egy ismerősöm faterja mondta (orvos az ürge nem egy tanulatlan paraszt) hogy az ember a leggyengébb állat mert csak ez a faj akar minden "selejtet" minden áron megőrizni.
Nem is lesz csoda ha ezzel a túl empatikus hozzáállással majd rövid időn belül kihal az emberiség...
1. Nem fog csődbe menni a a társadalom 80-90%-a. A 2008-as válság idején se ment csődbe
2. Attól még, hogy valakinek krónikus betegsége van, nem lesz halálraítélt. Simán tudna élni még 70 évesen 10-20 évet is. Csak húszmilliószor mondtuk már el, de valahogy nem jut el a kis agyadba.
3. Ha van 100 másik betegség, ami veszélyes bizonyos emberekre, akkor nem az a megoldás, hogy egy 101.-et is hagyunk korlátlanul terjedni, hadd legyen még szarabb nekik.
4. Ha szerinted ez az egész csak fel van fújva, akkor kirándulj egyet Bergamo-ban, meg nézd meg mi közeleg Spanyolországban.
Csak is a te kedvedért kigyűjtöttem a Miro által belinkelt cikkből pár hasznos infót, mielőtt ideböfögsz megint valami pánikkeltő okosságot! :mrgreen:

Csak a legyengült szervezetű beteg emberek halnak meg, Olaszországban a halottak átlagéletkora 80,5 év volt, 10% 90 év feletti, 90%-uk 70 év feletti volt. Az elhunytak 0,8%-a nem szenvedett semmilyen idült betegségben (de nem tudni, hogy dohányos, drogos, vagy elhízott volt-e). 75%-uk kettő vagy több, 50%-uk három vagy több krónikus betegségben szenvedett. Az átlagos olaszországi halálozás a korona vírus járvánnyal együtt sem éri el a szokásos egységnyi időre jutó olaszországi halálozási rátát. Ezért teljesen félrevezető, csupán pánikkeltést szolgáló mindennap hírt adni arról, hogy megint 800-900 olasz halt meg a koronavírus miatt.


Néhány indok, hogy miért lehet sok halott Olaszországban:



összekeverik a corona vírus miatti halált, a más ok miatt meghaltak nyálkahártyáin fellelhető korona vírus jelenlétének esetével. Egyszerűen az influenza járvány miatti és a szokvány elhalálozás eseteit is most mind a coronavírus járvány számlájára írják. Walter Ricciardi professzor vizsgálata 12%-ban találta megalapozottnak a korona vírus miatti halált.
ez a terület Olaszországon belül is igen nagy nehézségekkel küzd az intenzív osztályos ágyak tekintetében. Már 2017-18-as influenza járvány idején is az összeomlással küzdött a rendszer.
a lakosság rendkívüli sűrűségben él azon a területen, ez Olaszország legsűrűbben lakott területe
egészen valószínű, hogy amikor naponta 800-900 halott volt, akkor már több millióan futkároztak az utcákon vírushordozóként. Senki nem vizsgálta, hogy mennyi a valós fertőzöttség az országban.
ez Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe
Légszennyezettség (NO2) Észak-Olaszországban, 2020. február (ESA)
– itt az is látszik, hogy hogyan csökken a légszennyezettség az intézkedések hatására

A többi érdekes tény a cikkben, ajánlom minden túlparázott hipochondernek. :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
zola8787
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3717
Csatlakozott: 2009.03.01. 20:08:51

2020.04.03. 11:44:11

Ezek amúgy logikus èrvelèsek, hogy idővel úgyis meghalnának akikre nagyon veszélyes ez a vírus, és ezért inkább a nép, mint pár ezer ember. Meg is értem ezt a gondolkodásmódot (főleg a "rasszista" ènem), bár azért olyankor elgondolkodnèk azon ha az én nagyszüleim mennènek el idő előtt egy politikai döntés miatt.
Nagyon nehéz kérdés. Na megyek vissza melózni, mert 15 percig még jöhetnek a mamák, déltől pedig jön az újabb roham. Liszt van, wc papír elfogyott, élesztő nem is volt!
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.04.03. 01:54:02

Leon írta:
2020.04.02. 22:53:22
miro. írta:
2020.04.01. 08:12:56

Leon fele velemeny,esszeru alatamasztasokkal.
Vannak benne nagyon elgondolkodtato dolgok.
Lehet igyis ellen velemenyt formalni.
Talán még sem vagyok olyan szívtelen. :mrgreen:

Nem kívánom senki halálát, de aki idős és vagy beteg azt vagy ez vagy a másik kb 100 fajta betegség ugyanúgy elviheti. Most kicsit nagyobb a mortalitás de közel sincs egy spanyol nátha vagy pestis szintjén.
Ez az egész csak fel lett fújva és az emberiség inkább csődbe viszi a társadalom kb 80-90%át csak azért, hogy megpróbáljon megmenteni olyanokat akik nagy része amúgy is halálra van ítélve...
De nyilván ez így van rendjén.
Egyszer egy ismerősöm faterja mondta (orvos az ürge nem egy tanulatlan paraszt) hogy az ember a leggyengébb állat mert csak ez a faj akar minden "selejtet" minden áron megőrizni.
Nem is lesz csoda ha ezzel a túl empatikus hozzáállással majd rövid időn belül kihal az emberiség...
1. Nem fog csődbe menni a a társadalom 80-90%-a. A 2008-as válság idején se ment csődbe
2. Attól még, hogy valakinek krónikus betegsége van, nem lesz halálraítélt. Simán tudna élni még 70 évesen 10-20 évet is. Csak húszmilliószor mondtuk már el, de valahogy nem jut el a kis agyadba.
3. Ha van 100 másik betegség, ami veszélyes bizonyos emberekre, akkor nem az a megoldás, hogy egy 101.-et is hagyunk korlátlanul terjedni, hadd legyen még szarabb nekik.
4. Ha szerinted ez az egész csak fel van fújva, akkor kirándulj egyet Bergamo-ban, meg nézd meg mi közeleg Spanyolországban.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.04.02. 23:07:21

leggyengébb állat mert csak ez a faj akar minden "selejtet" minden áron megőrizni.
Nem,ellenkezoleg. Az ember ezert nem allat.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2579
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2020.04.02. 22:53:22

miro. írta:
2020.04.01. 08:12:56
Leon fele velemeny,esszeru alatamasztasokkal.
Vannak benne nagyon elgondolkodtato dolgok.
Lehet igyis ellen velemenyt formalni.
Talán még sem vagyok olyan szívtelen. :mrgreen:

Nem kívánom senki halálát, de aki idős és vagy beteg azt vagy ez vagy a másik kb 100 fajta betegség ugyanúgy elviheti. Most kicsit nagyobb a mortalitás de közel sincs egy spanyol nátha vagy pestis szintjén.
Ez az egész csak fel lett fújva és az emberiség inkább csődbe viszi a társadalom kb 80-90%át csak azért, hogy megpróbáljon megmenteni olyanokat akik nagy része amúgy is halálra van ítélve...
De nyilván ez így van rendjén.
Egyszer egy ismerősöm faterja mondta (orvos az ürge nem egy tanulatlan paraszt) hogy az ember a leggyengébb állat mert csak ez a faj akar minden "selejtet" minden áron megőrizni.
Nem is lesz csoda ha ezzel a túl empatikus hozzáállással majd rövid időn belül kihal az emberiség...
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18362
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.04.02. 21:20:17

Az én véleményem az, hogy ez most kellett az emberiségnek. Talán sok olyan megoldás születik ez alatt az idő alatt, ami hosszú távon hasznos lesz. Kényszer az nagy Úr! Szokták mondani.
Vissza a tetejére
Egyetértek. Föld Anya is kicsit fellélegezhet. A környezetnek jót tesz, kevesebb a szennyezés.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.04.02. 20:07:53

Az okos svedek orszagaban allitolag felszolaltak az orvosok a kormany ellen,hogy azonnal fejezzek ezt be mert Olaszorszaghoz kozeli allapotok lesznek,foleg annak tukreben hogy az intenzivek szama a beka segge alatt van.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 841
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2020.04.01. 19:17:29

Szépen le van vezetve, de szerintem itt a legfőbb probléma, hogy egy adott területen (lásd most NY) nagyon rövid idő alatt az átlagtól jóval több ember hal meg. Matek alapján 1 emberre és egységnyi időre nézve drasztikus a különbség, mintha sima influenza lenne. Ott sokkal hosszabb a kifutási idő és sokkal több emberre jut 1 elhunyt. Ez most lehet nagyon kocka gondolkodásnak tűnik,de igazából ez okozza a riadalmat. És persze az, hogy ismeretlen a vírus, tehát senki nem tudja biztosan mik a várható következmények, ha szabadjára engedik a vírust. Az milyen már, hogy NY-ban úgy próbálják tehermentesíteni az egészségügyben dolgozókat, hogy hűtő kamionokban tárolják ideiglenesen a holtesteket. Az én véleményem az, hogy ez most kellett az emberiségnek. Talán sok olyan megoldás születik ez alatt az idő alatt, ami hosszú távon hasznos lesz. Kényszer az nagy Úr! Szokták mondani.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15416
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.04.01. 16:17:21

Nero. írta:
2020.04.01. 15:00:51
R.I.P. forint

Még csak most kezdődik a buli. Ezért mondtam hogy majd szeptemberben beszéljünk arról hogy jó ötlet volt-e leállítani a világgazdaságot.
itt nem az a vita téma, hogy jó ötlet volt e vagy sem, hanem hogy le kellett állítani vagy nem.

senki nem azért döntött így, mert jó mókának tartotta.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.04.01. 15:00:51

R.I.P. forint

Még csak most kezdődik a buli. Ezért mondtam hogy majd szeptemberben beszéljünk arról hogy jó ötlet volt-e leállítani a világgazdaságot.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.04.01. 08:12:56

Leon fele velemeny,esszeru alatamasztasokkal.
Vannak benne nagyon elgondolkodtato dolgok.
Lehet igyis ellen velemenyt formalni.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Válasz küldése