Quique Setién

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.02. 12:11:04

gránit írta:
2020.07.02. 10:49:26

Coutinho húzóember volt a csapatában. Örültem, hogy végre jön egy olyan játékos, aki a meddő passzolgatás céltalanságát megtörve tud lőni, képes átlövésekre, és ha nem tudjuk bepasszolgatni magunkat a gólvonalon túlra, legalább lesz egy átlövőnk. 2018 tavaszán 22 meccsen 10 gólt lőtt. Jól indult. És ott erőltette Valverde a szélen, mert nem tudott elszakadni a régi sablonoktól (bár ő legalább tett rá apróbb kísérletet, Sétien még azt sem).
Na ebben nem adok igazat. 2018 tavaszán 22 meccsen 10 gól. Igen ám, de összjátékban totál haszontalan volt, a passzjáték nem ment, az igazi átütő erő sem volt meg, a rövid passzos játék nem ment neki. 22 meccs alatt is nem egyszer játszott szélsőt, jobb és bal oldalon is. Igazából az volt a játéka, hogy megkapta a labdát, futás szélen a szögletzászlóig, aztán visszapasz az érkező Messinek és Suareznek. Vagy megkapta a labdát, ki szélre és keresztbe lő. Ezt egy fél idény alatt ki is ismerték. Innentől jött az, hogy kipróbáltuk az összes létező poszton ahol Klopp játszatta. Kloppnál egyébként csatár mögött és szélen játszott sosem volt klasszikus kp. egyébként EV ott is kipróbálta.

Másrészt Bayern. Más stillus, gyorsabb futtatósabb jobban kellett volna, hogy feküdjön de, ott se ment. Kicsit nekem ő klasszikus Klopp bébi. Olyan mint Götze. Klopp alatt jó volt az Ő rendszerében meg volt a helye ott nagyon élt, amúgy meg ennyit tud. Na most Setién, aki még jobban rá van függve erre az értelmetlen lassú tilitoli semmire, szerintem még annyira se fogja tudni kezelni, mint EV, Niko Kovač, vagy Flick.

Artur, meg de Jong jelenleg tényleg úgy néz ki hogy megrekedtek. Ez sem feltétlen edzői hiba. Eleve nem ilyen profilú játékost kellett volna venni. Bár Artur az új Xavi alapon az Ő helyén játszott és nem volt rossz, de nem volt igazán soha jó. de Jong pedig ehhez a lagymatag semmihez amit játszunk nem való. Ne legyen igazan de Setién alatt szerintem lefő ő is.

Amúgy meg tartom, nem edző baj van (illetve nem csak) értelmetlenül összevásárolt, keretünk van. Van aki max a Sevilla szintű és van, aki 100+ millióért a mi rendszerünkbe egyszerűen nem is fér be. Setiénnek nyilván sem felállásváltás sem, variálás nincs megengedve. Ergo itt ragadtunk.
Kép
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.07.02. 12:04:01

Azt gondolom, hogy az erkölcsösség semmiképpen nem elhanyagolható. Még akkor sem, amikor az olasz fociból lehet ilyen példákat összeszedni.
Más mint egy klub
Azért ezt ne felejtsük el Nem kell álszentnek lenni, de az biztos, hogy az átigazolási ügyeink, a gazdasági mutyik, a játékosokkal való bánásmód kihat a megítésésünkre, a játékosok és az edzők körülményeire és viszonyára. Milyenek a viszonyok ott, ahol az edzői stábra látványosan nem is figyelnek oda?
Ehhez társul a szakmai dilettantizmus. A balhék területén átvesszük a ,,korszerű,, dolgokat, de a játékrendszerben maradunk olyan szinten, amit már nem tudunk játszani.
Ezért az a véleményem,hogy itt már nem edzőkérdés van régóta.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 18359
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.07.02. 12:03:37

Túlzás, hogy nem próbálkozna, most a Tico ellen is sokszor Pique-Lenglet-Rakitic hármas volt hátul tamadasepitesnel. Puig pedig Messi és Suarez mögött. Szóval nem mondhatni, hogy minden meccsen ugyanaz a sablon menne.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.02. 11:56:26

gránit írta:
2020.07.02. 10:49:26
És ott erőltette Valverde a szélen, mert nem tudott elszakadni a régi sablonoktól (bár ő legalább tett rá apróbb kísérletet, Sétien még azt sem).
Setien (ha jól emlékszem) rögtön az első meccsén felnyomta a 3-5-2t, azóta semmi, de tényleg semmi változatosság. Valverde óta agresszívabbak a letámadások, meg mintha az össze középpályást feljebb nyomta volna. Szóval a "hagyományos" focit egy fokkal mintha jobban játszatná, de ez még kevés.

Valverde alatt (az jó kérdés, hogy tudatosan-e), de többször visszaálltunk és átadtuk a területet az ellenfélnek lásd Liverpool első meccs. Nem voltak Lucho-féle kontrák, de mintha Valverde nem ragaszkodott volna az állandó 4-3-3hoz, az első szezonban ugye főleg a kényszer miatt inkább 4-4-2be toltuk.
Gyanús nekem, hogy ezt a folyamatos 4-3-3at sem ők találták ki.

Nekem így Setien még annyira se tűnik rugalmasnak, mint Valverde, pláne nem a 90.perces cseréivel.

A vezetőséghez meg annyit, hogy lehet jó csapatot építeni mocskos pénzből is, de normális, tekintélyes és tökös edző nélkül nem igazán.
Aztán ki tudja, lehet, hogy megkörnyékeztek olyanokat is, akik mondták, hogy okés, jövök, de akkor Busi, Suarez ki, xy be, aztán mondták Barto-ék, hogy köszönjük, majd értesítünk.
Azért végsősoron az anyagi háttér biztosítása mellett, az edzőkérdés is a vezetőség feladata lenne.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 11:43:50

Feast4 írta:
2020.07.02. 10:21:38

Olaszország. Az utolsó aranykor:

Juventus: Agnelli család (mögöttük a Fiat Koncern) sportvezető Luciano Moggi (Calciopoli egyik agya).
Milán: Silvio Berlusconi (olasz miniszterelnök és orgiacsászár)
Inter: Moratti (olajipar vállalatok)
Róma: Sensi család (olajipar vállalatok)
Napoli: Maradona idejében Luigi Giuliano a Camorra akkori feje igen csak bejáratos volt oda és ahogy, haladunk előre az időben a nápolyi Camorrák egy-egy vezető embere mindig feltűnt ott, a belső berkekben még ha nem is tulajdonosként.

Ha ezeket a vezetőségeket és a tulajdonosi kört jobban megnézzük, mindenki ellen folyt ügyészségi nyomozás, szervezett bűnözés, maffiavádak, stb. stb. Lehet hogy egy-két esetben örökösök már papíron tiszták, de apu, vagy nagyapa igen csak Don Corleone volt annó. Igazából a milliárdos olasz családok alapvetően ha ma már törvényes vállakozást is vezetnek, korábban 90%-ban volt közük a maffiához. És ez csak az 5 nagy klub.
Bizony. Ott volt a Parma története is, akik csődbe mentek, miután a helyi maffia nem tudta többet finanszírozni a csapatot. Senki nem számított a csődre, a klub könnyelműen költekezett, és 63 millió eurónyi fizetést nem tudtak a szezon végén kifizetni. A végén a klub trófeáit is elárvereztették, hogy valahogy ki tudják fizetni az adósságaikat, legalábbis annak egy részét. Számos klub kötődött különböző maffiaszervezetekhez, és amikor egyik-másik bűnbandát lekapcsolták, bukott velük pénzügyileg a csapat is. Mint a Lazio is a kétezres évek elején, aminek persze sokan örültek, mert ott nem egyszerűen maffiáról volt szó, hanem annál is szennyesebb dolgokról.

Ez persze nem menti fel Bartomeu-ékat, de szerintem a kutya nem törődne a bénaságukkal, ha az elmúlt években nem esünk ki nevetséges módon a BL-ből.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 10:49:26

Annál nagyobb fertőt nehezen lehet elképzelni, mint ami az olasz focit átszőtte, oligarchák, maffiózók által tulajdonolt klubokkal. A lényeg valóban az, hogy volt szakmai stáb, és a pályára ez nyomja rá közvetlenül a bélyegét. Mert akármekkora fertő volt az olasz labdarúgás, ha csak a közelmúlt edzőlegendáit nézzük a bundabotrányok árnyékában, egy Marcelo Lippi vagy Carlo Ancelotti tudása megkérdőjelezhetetlen. Nálunk a Barcelona szintjét meg nem ütő edzők fordultak meg az elmúlt években. Kaptak olyan játékosokat, igazolásokat, akikből igenis sokkal többet ki lehetett volna hozni. Coutinho húzóember volt a csapatában. Örültem, hogy végre jön egy olyan játékos, aki a meddő passzolgatás céltalanságát megtörve tud lőni, képes átlövésekre, és ha nem tudjuk bepasszolgatni magunkat a gólvonalon túlra, legalább lesz egy átlövőnk. 2018 tavaszán 22 meccsen 10 gólt lőtt. Jól indult. És ott erőltette Valverde a szélen, mert nem tudott elszakadni a régi sablonoktól (bár ő legalább tett rá apróbb kísérletet, Sétien még azt sem).

Jött Arthur, jött de Jong. Mélységi irányítók voltak az előző klubjaikban. Csakhogy ilyen a 4-3-3-as rendszerben nincs. Ha 4-3-3-ban berak valaki egy mélységi irányítót, nem lesz védekező középpályás, anélkül meg nem lehet nyerni komoly csapat ellen. Remek játékosokat pakoltak számukra idegen pozíciókba, semmilyen új koncepciót nem tudtak felmutatni az edzőink, csak átvettek egy százezer éves sablont, és abba akarták beleszuszakolni az új játékosokat. Eljutottunk oda, hogy játékostemető lett a csapat.

A vezetőség csapnivaló, ezzel egyetértek. Neymar kergetése is egy agyrém. De igenis bocsátottak minőségi játékosokat az edzők rendelkezésére, csak azok képtelenek voltak a keretből egy koherens képet összerakni. Ki mást szerződtettek volna, mint a tavalyi BL legjobb játékosát? Az edzőink nem találták a szerepét, mert nem volt semmi koncepciójuk, amibe belerakhatták volna.

Szerzett a klubnak jó játékosokat a vezetőség az elmúlt években. Megfelelő edzőt nem szerzett, ez volt itt a gond.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.02. 10:21:38

Abban egyet értek gránittal, hogy itt nem az erkölcsösség a baj.

Olaszország. Az utolsó aranykor:

Juventus: Agnelli család (mögöttük a Fiat Koncern) sportvezető Luciano Moggi (Calciopoli egyik agya).
Milán: Silvio Berlusconi (olasz miniszterelnök és orgiacsászár)
Inter: Moratti (olajipar vállalatok)
Róma: Sensi család (olajipar vállalatok)
Napoli: Maradona idejében Luigi Giuliano a Camorra akkori feje igen csak bejáratos volt oda és ahogy, haladunk előre az időben a nápolyi Camorrák egy-egy vezető embere mindig feltűnt ott, a belső berkekben még ha nem is tulajdonosként.

Ha ezeket a vezetőségeket és a tulajdonosi kört jobban megnézzük, mindenki ellen folyt ügyészségi nyomozás, szervezett bűnözés, maffiavádak, stb. stb. Lehet hogy egy-két esetben örökösök már papíron tiszták, de apu, vagy nagyapa igen csak Don Corleone volt annó. Igazából a milliárdos olasz családok alapvetően ha ma már törvényes vállakozást is vezetnek, korábban 90%-ban volt közük a maffiához. És ez csak az 5 nagy klub.

De! Érdekes mód, minden esetben odavittek egy komoly edzőt, megszerezték azt a játékost, akit az kért és szórakoztatták mind magukat, mind a szurkolóikat. Jönnek is az eredmények az olasz fociba és a kutyát nem érdekelte mekkora maffiózó ül a klub élén, mert nem a kicsinyes pénzéhes üzelmekkel tönkre vágták, hanem felemelték azt. Tettek az erkölcsre, volt eredmény volt jó foci, volt hullámtaps.

Nálunk mi van? Kicsinyesség! A klubon élősködnek, szinte biztos, hogy a klub pénzével matekolnak, szerintem amikor ilyen totál értelmetlen igazolást csinálnak tuti pénzt lopnak ki. A legjobb példa a visszaélésekre Neymar. Mai napig nem tudjuk, mennyi volt, lecsuktak egy elnököt, egy másik vezetőséget meghurcoltak.

Erre jönnek a szakmaiatlan ostoba döntések, a folyamatos feszültség ami a klubból árad a pályára , az új stadion project is kicsit fura. Aztán valahogy az eredményes sikeres edzőink sosem maradnak, egyszer csak besokallnak és felállnak. Majd jönnek a Tata Martinok,EV-k, Quique Setiének és csodálkozunk, hogy az eredményesség egyre csökken. A játékosaink szépen megöregednek és eljátszunk legalább 3-4 évet ilyen niemanddokkal, amikor a világot lehetett volna uralni. És hopp ott tartunk ahol ma. Valószínű kupamentes év lesz, semmilyen koncepció nem látszik, legalább 3-4 játékos kéne azonnal a kezdőbe és az edző Quique Setién, aki jelenleg úgy tűnik, hogy a 2010 körül ragadt taktikailag. =D>

Ez itt a baj.
Kép
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 08:27:14

Ez tény, és ezzel egyet is értek. Ráadásul megváltak olyan játékosoktól, akik hasznos tagjai voltak a csapatnak, például Paulinho, aki gólokat is tudott szerezni, ütközni is tudott, jó kis kétirányú játékos volt. Csak a jelenlegi keretet sem használja jól az edzői stáb, amiben még így szűkösen is simán benne lett volna a bajnoki cím. A régi illúziókban élnek, amikor a kapusunkat leszámítva az egész mezőny az ellenfél térfelén játszott, és egykapuztunk egész meccsen. Ehhez pedig már rég nincs meg a játékerőnk, mégis ezt a stílust erőltetik. Sétien meg most először van életében nagy csapatnál, örül, mint majom a farkának, olléfocit akar, csak ezzel a kerettel olyan nem lesz. Ami azért sajnálatos, mert lehetne ezzel a kerettel is címeket nyerni, csak nem a régi sablonokkal.

Az erkölcstelen vezetésről annyit, hogy az olasz foci akkor élte aranykorát, amikor Olaszország a legnagyobb erkölcsi-intézményes fertőben és bűnben élt, de a pálya más dolog, még ha rá is nehezednek felülről a káros hatások. Sőt, még később is a "családok" uralták a csapatokat, elképesztő pénzügyi átláthatatlanság és maffiaszálak közepette. Ez mondjuk Helenio Herrera edzői stábját meg Mazzoláékat a pályán nem annyira érdekelte. De ott van a Chicago Bulls példája is, amelyben Michael Jordan és Phil Jackson évekig iszapbirkózott Jerry Krause-szal és a vezetőséggel, de ettől még hozták a bajnoki címeket, mert volt egy edzői stáb, és volt a pályán koncepció (triangle-taktika), az új embereket pedig sorra be tudták építeni a csapatba (ami most de Jonggal például nem nagyon sikerül ezidáig).
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.07.02. 08:23:29

Teljesen egyetértek NovaProspekt-tel.
Teljesen egyértelmű intézményi probléma van itt. Alkalmatlan, erkölcstelen, sokszor a bűncselekményeket súroló elnökség, amely ráadásul egy már olyan játékrendszert nyomat, amelyekhez nincsenek meg az emberek,és bizony azon is el lehetne vitatkozi,hogy nem -e járt már el felette az idő.
Setien-t, EV-t is emellett a játékosok, érinthetetlenek is túlzott mértékben befolyásolhatják. Így nem lehet szerintem egy edzőnek magas szinten teljesítenie, ha mindenben gyakorlatilag megkötik a kezét.
Próbálnák ezt eljátszani pl.:Kloppal :)
Azért megemlíteném, hogy nálam is kiverte a biztosítékot Griez 90.-percben való cseréje. Teljesen indokolatlan szakmaiatlan volt.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.02. 08:09:05

gránit írta:
2020.07.02. 07:54:00
Szerintem egy picit túl intézményes szinten látjátok a problémát. Lehet, hogy a jelenlegi vezetőség egy maffiabanda, de ennek közvetlenül nem sok köze van ahhoz, hogy a két szélső hátvédünk megállás nélkül fent kolbászol, mélyen az ellenfél térfelén belül, a középhátvédek is a felezővonalon téblábolnak, aztán csodálkozunk, hogy széjjel kontráznak minket. Nincs irányító a középpályán, aki fazont szabna a játéknak, nincs rendes védekező középpályásunk, aki szűrni tudná az ellenfél kontráit, amire most a pontatlan játék és a sok labdavesztés, sok kontra miatt égető szükség lenne. Guardiola óta egyetlen edző sem mert/tudott hozzányúlni a régi iskolához, ami Luis Enrique-nek még be is jött, a többieknek nem. Most már egy olyan kerettel erőltetik a régi sablonokat, ami ezt már nem tudja játszani. A 4-3-3-at már rég el kellett volna felejteni. Jöhet ide bármilyen játékos, ha mindenkitől a tiki-takát várják el, sosem fog a csapat megújulni, és a régi megszokások börtönébe zárja saját magát, olyan játékosokkal, akik ezt nem tudják játszani. Mindenkitől azt várják, hogy Xavi meg Iniesta legyen, de belőlük csak egy-egy volt, és amíg nem jönnek hasonló stílusú és kaliberű játékosok, ezeket a sablonokat addig el kellene felejteni, és az adott keretre szabni a játékot. Ha egy halat az alapján ítélünk meg, hogy hogy tud fára mászni, azt fogjuk hinni róla, hogy hülye. Pedig nem hülye, csak nem a megfelelő rendszerben mozog. Ez vonatkozik de Jongra, Vidalra is.
De ezeknek a gondoknak jó része éppen intézményi szintű baklövésekre vezethető vissza. Nincs irányító és védekező középpályás, mert a vezetőség inkább sztárokat hajkurászott. Pl. simán meg lehetne venni egy Thomas Parteyt most 50 milliós kivásárlási áron, aki jól le tudná törni a kontrákat. Vajon felmerült a neve? Dehogy. Helyette Neymaros hírek vannak még mindig, 3 év után is, mintha valami időhurokba kerültünk volna. Griezmannra már a fórum nagy része is azt mondta, hogy felesleges, meg nem lesz helye. A rá elköltött 120 pont kijött volna egy irányító meg egy vkp nagyjából. A stílusváltáshoz meg olyan edző kellene, aki padra vágja azokat, akik az új stílusban nem állják meg a helyüket. Ezeknek tekintélyes része az amigok közül kerülne ki (pl. a lassú Busquets, a beívelni képtelen Alba, a hamis középpályás Roberto). Megintcsak elmondható, ha intézményi döntés eredményeként megalkuvó edzőket hoznak ide az öregfiúknak, akkor ez nem fog megvalósulni.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 07:54:00

Szerintem egy picit túl intézményes szinten látjátok a problémát. Lehet, hogy a jelenlegi vezetőség egy maffiabanda, de ennek közvetlenül nem sok köze van ahhoz, hogy a két szélső hátvédünk megállás nélkül fent kolbászol, mélyen az ellenfél térfelén belül, a középhátvédek is a felezővonalon téblábolnak, aztán csodálkozunk, hogy széjjel kontráznak minket. Nincs irányító a középpályán, aki fazont szabna a játéknak, nincs rendes védekező középpályásunk, aki szűrni tudná az ellenfél kontráit, amire most a pontatlan játék és a sok labdavesztés, sok kontra miatt égető szükség lenne. Guardiola óta egyetlen edző sem mert/tudott hozzányúlni a régi iskolához, ami Luis Enrique-nek még be is jött, a többieknek nem. Most már egy olyan kerettel erőltetik a régi sablonokat, ami ezt már nem tudja játszani. A 4-3-3-at már rég el kellett volna felejteni. Jöhet ide bármilyen játékos, ha mindenkitől a tiki-takát várják el, sosem fog a csapat megújulni, és a régi megszokások börtönébe zárja saját magát, olyan játékosokkal, akik ezt nem tudják játszani. Mindenkitől azt várják, hogy Xavi meg Iniesta legyen, de belőlük csak egy-egy volt, és amíg nem jönnek hasonló stílusú és kaliberű játékosok, ezeket a sablonokat addig el kellene felejteni, és az adott keretre szabni a játékot. Ha egy halat az alapján ítélünk meg, hogy hogy tud fára mászni, azt fogjuk hinni róla, hogy hülye. Pedig nem hülye, csak nem a megfelelő rendszerben mozog. Ez vonatkozik de Jongra, Vidalra is.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.07.02. 07:35:46

Nekem az a véleményem, hogy teljesen mindegy,hogy jelen érában ki a vezető edző. Valverde, Setien vagy bárki. Barto fajta maffia-vezetés érvényesül, és nagyon remélem ezért hogy egy komplett vezetőváltás után jön csak Xavi.
Az Arthur Pjanic üzlet jobb körökben bűncselekmény lenne. Nem csak azért mert egy 23 éves,fiatal és alakítható játékost cserélünk egy 30 évesre aki adott esetben épp még perpill lehet hasznára a csapatnak, csak éppen az amúgy sem fiatal keret mellett semmiképp nem hosszútűvú megoldás, hanem azért is, mert az egész egy túlárazott, fökönyvi mahináció. Nem lepődöm meg rajta a hosszú ideje tartó alacsony színvonalú vezetés után ezen persze.
Setien sem tud itt megváltó lenni. Vegyük észre hogy nem járható út már a 800 passzos meddő labdabirtokló játék. Olyan simán lekontráznak bennünket, hogy csak nézünk amikor a 30-40 méteren tartozkodó védőink mögé játszák a labdát hogy csak. Carrasco-Pique a hétvégén :) Csak egy eset. Vidal legalább utolérte és lerúgta, de Pique még erre sem volt képes. Persze, Vidal nem klasszis játékos, de a középpályán kell nekünk a véleményem szerint. Mentalitása miatt is.
Setien Griez ügy: Mit kezdjen vele? Nyilvánvaló, hogy ebbe a csapatba nem illik. Ez azok baromsága volt, akit Cou-t is idehozták, aztán kiették jobb hílyán a balszélső helyére.
Griez, Cou, vagy akár Dembi gyenge játékosok volnának? Dehogy a szakmai menedzsment a nagyon gyenge, akik nem képesek velül semmit kezdeni.
Setien nyilván nem lesz sokáig itt, de ő itt nem is válthatja meg a világot, ahogy Barto alatt senki sem.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.02. 06:47:01

Itt egy évig még Barto fejével kell gondolkodni. Minthogy egész tétjét végig Messiékre tette, ezen már nem tud változtatni. Ezért kikerülhetetlen az edzőváltás. Csak olyan edzőt hozhat, akit Messiék is akceptálnak. Vagy ha ilyen nincs, akkor kell törnie a fejét, hogy mit csináljon. Hajszolja-e tovább a nagy neveket, vagy fiatal tehetségeket hozzon és utálja ki a nem Barca nevelésű pénznyelő Griz - Cou - Dembi triót akármekkora veszteséggel, valamint a Rakitic - Vidal kettőst.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.07.02. 05:30:55

Nem a kerettel van az igazi probléma. Nagyjából ez a keret megnyerte az elmúlt két év bajnokságát, ez a csapat néhány mérkőzésnyire volt az örökkévalóságtól (Roma, Liverpool), még úgy is, hogy a mutatott játék meg sem közelítette az aranykort. De jó eredményekre, történelmi eredményekre még ez a keret is elég lenne. A probléma az, hogy a jelenleg játszott taktika nem passzol a kerethez. Ez itt a gond. Olyan játékot próbálunk erőltetni, amit ez a keret nem tud. Valverde még azért nyert bajnokságokat, mert ha teljesen új koncepciót nem is tudott, Sétiennel ellentétben azt legalább felfogta, hogy ez a csapat már nem fog űrfocit játszani, mert nem képes rá. Ez a csapat már nem fogja az ellenfelet annak tizenhatosához odaragasztani, és akkora nyomást gyakorolni a beszorított ellenfélre, mintha vízilabda- vagy kézilabdameccset játszanának. Ez ennek a csapatnak már nem megy. Így nem félt picit megbontani a korábban érinthetetlen 4-3-3-as felállást, nem félt Rakitic-et egy mélyebb szerepkörben alkalmazni, olykor két védekező középpályással, és egy képlékenyebb formációban játszottunk, ami ha kellett, 4-3-3 volt, ha kellett, 4-2-3-1-et vagy 4-4-2-t csináltunk belőle, szituációtól függött. Jelenleg a 4-3-3-nak semmi értelme. Nemhogy három, de egyetlen, konstans jó teljesítményt nyújtó csatárunk sincs. Három csatárral kiállni jelenleg emberhátrányt jelent a csapat számára. Ehelyett jól jönne plusz egy ember a középpályára, mert a jelenlegi középpálya olyan súlytalan és pontatlan, hogy ha lerohanja négy-öt favágó, elvesztik a labdát. Plusz egy emberrel a középpályán, két védekező középpályással, egy kiegyensúlyozottabb, stabilabb hadrenddel nem lehetne ilyen szinten szanaszét kontrázni a csapatot, ahogy jelenleg.

Kiviláglott emellett az is, hogy Busquets-nek jelenleg nem sok hasznát vesszük. Amikor mellette volt Xavi és Iniesta, elég volt a teljesítménye. Most, amikor a középpályánk képtelen dominálni a meccseket, nem csak az vált világossá, hogy ehhez a nihilhez képtelen bármit hozzátenni, de a labdavesztések után ránk zúduló kontrákkal sem tud mit kezdeni, szűrni egyáltalán nem tud. Pjanic helyett szívesebben láttam volna egy igazolást a klasszikus védekező középpályás posztra, aki kitöri az ellenfél nyakát, ha átlépi a félpályát.

Mindezek ellenére, minimális szembenézéssel ez a bajnokság is simán hozható lett volna, ennek megfelelő hadrenddel és taktikával. De inkább erőltetik a wannabe tiki-takát, ahelyett, hogy belátnák, hogy ez nem megy, és elkezdenének a keretnek megfelelő játékra váltani.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.07.01. 23:31:53

Sinya22 írta:
2020.07.01. 14:12:10
"Azért nem cseréltem korábban, mert akik pályán voltak, nagyon jól tették a dolgukat, Riqui, Messi, Suárez is"

Na jó :D Ezt hogy bírta ki röhögés nélkül?
Ezzel igazából nincs is baj. Riqui nemm szorul magyarázatra, Messiben bármikor benne van hogy gólt lő/gólpasszt ad. Suarez is simán maradhatott volna fent, de nem úgy, hogy totál egyedül van. Nem képes megteremteni a helyzetet, a játékban is csak hátrányt jelent, de hiába játszik rosszul, akkor is megvan az a faktor, hogy odakerül és kegyetlenül bevarrja vagy valahogy beszerencsetlénkedi.
Nem ezekkel a játékoskkla volt baj, nem őket kellett volna lekapni.
Amiikor ennyire kell a gól egyszerre fent hagyni Busit, Vidalt, Rakiticet érthetetlen. Azt kellett volna megkérdezni ők miért maradtak fent egyszerre.
Forca Barca!!!!
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.01. 19:15:41

Feast4 írta:
2020.07.01. 18:41:23
Nem hiszem, hogy klubbot akarna váltani, gyanítom innen akar visszavonulni. Ugyanakkor 36 éves kora után nem hiszem, hogy már játszani fog.
régen azt mondogatta, h a Newell's Old Boysban akar a karrierje végén játszani. de igazából ehhez már nem is kell elmennie innen :mrgreen:
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.01. 18:41:23

NovaProspekt írta:
2020.07.01. 18:06:37
...
Nagy kérdés, hogy mennyire motivált még. Klubszinten win all van. A válogatott, már elúszott.

Nem hiszem, hogy klubbot akarna váltani, gyanítom innen akar visszavonulni. Ugyanakkor 36 éves kora után nem hiszem, hogy már játszani fog.

Most a kérdés az, hogy elfogadja-e azt, hogy generáció váltás kell és ahogy mondtad az amigók mennek, neki pedig az lesz a feladata, hogy egy új csapat felépítésekor még egy ideig vezér legyen aztán átadja a stafétát 2 kettő max 3 év múlva és akkor még akármi leeshet neki klubszinten.

Vagy pedig a régi közeg a fontos, mert akkor maradnak az amigót jönnek a Setiének és nézhetjük ezt a minősíteni nem akarom mert kitiltanak játékot.

Vagy ahogy mondtad engedjük, hogy elmenjen és meglátjuk mi lesz.
Kép
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.01. 18:06:37

Feast4 írta:
2020.07.01. 16:51:38
Ez 3 okból gáz.

Nem kellene Messi szerződéseivel elérni oda, hogy lejárjon. Nem az utolsó évbe kell elkezdeni meditálni azon, hogy hűha nem marad. Oké nyilván ha addig nem akar tárgyalóasztalhoz ülni az más szitu, de akkor is vannak módjai ennek a kezelésének.

Másrészt, ha aláírt szerződése van akkor ugyan mit tud tenni ha mennek a haverok? Durcizik?Nem játszik?Nem lő gólt? Ugyan már, ezen a szinten ilyen hiszti elég vicces lenne.

Harmadrészt, szomorú, hogy egy játékos még ha Messi is az nagyobb szó lesz mint a klubja. Ez marha nagy baj és ha egyszer elmegy évekig inni fogjuk a levét.

És hogy ne legyen off, ha megnézitek általában azok a klubok uralják a focit ahol nincs felesleges szüttyögés az edzővel, ahol szó nélkül elfogadják a szavát és feltétel nélkül bíznak benne.Nem pedig a játékosok saját anarchiája uralkodik. Na Setién esetében, nem kell attól félni, hogy elfogadják a szavát és feltétel nélkül bíznak benne, mert a stábjával együtt tojik rájuk a felismerhetetlenségig mindenki.
Persze, hogy gáz. De nála az aduász Bartoval szemben, amíg három fronton épít rá a klub, meg marketing tekintetében is hozza a dellát. Mondom, szemben mindazzal, amit a rossznyelvek mondanak, sztem neki nem is kell felemelnie a szavát, Bartomeuék automatikusan lábhoz mennek neki, elkerülendő, hogy akár csak csúnyán is nézzen rájuk (és még így is kitudódtak kisebb súrlódások közte és a vezetőség között). Mert ha nyilvánosan szembeszegül velük, nekik reszeltek. Ez szomorú. Nálam két út van:

1. marad Messi és az amigok, meg egy Valverde szerű "együttműködő" (megalkuvó) edző, akivel kisajtolunk még trófeákat a régi gárdából,
2. elmegy Messi és elmennek az amigok, jön egy elit edző, aki felépít egy új projektet, amiből kb. 3-4 év alatt lesznek trófeák, a 3-4 átmeneti év alatt pedig nagy eséllyel semmi.

Az 1. lehetőséggel az a baj, hogy már ezt csináljuk szezonok óta, és sztem - mivel az idő telik, az amigok teljesítménye pedig a korral csökken - mostmár alábuktunk annak a teljesítményküszöbnek idén, ami szükséges akármilyen trófeához. Sztem innen már nincs tovább. Fiatalokkal frissíteni nehéz, mert olyan közegbe kerülnek, ahol nemcsak hogy fejlődniük, de beilleszkedniük is 3,14csa nehéz.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.01. 18:01:01

davi10 írta:
2020.07.01. 17:38:09

Nem hülye Ő se, csak olyan szerződést ír alá, hogy bármelyik szezon végén ingyen leléphet, ha olyan kedve van.
Mondjuk mivel már nem tudja ezt aktiválni és mindenképp marad jövőre is, így már nyugodtan padoztathatták volna a haverokat...
Ezt mondom. Ha olyan körmönfont lenne a pali réges rég úgy rak sarokba minket mint Dani Alves.

Na mindegy. Ez sajnos a kereten nem változtat.
Kép
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.01. 17:38:09

Feast4 írta:
2020.07.01. 16:51:38

Másrészt, ha aláírt szerződése van akkor ugyan mit tud tenni ha mennek a haverok? Durcizik?Nem játszik?Nem lő gólt? Ugyan már, ezen a szinten ilyen hiszti elég vicces lenne.
Nem hülye Ő se, csak olyan szerződést ír alá, hogy bármelyik szezon végén ingyen leléphet, ha olyan kedve van.
Mondjuk mivel már nem tudja ezt aktiválni és mindenképp marad jövőre is, így már nyugodtan padoztathatták volna a haverokat...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.01. 17:12:47

Koeman? Ha nem is extra edző, olyan múltja van, hogy vele aztán egyelőre nem szórakozhat még "az öltöző" se. A BL-hez van áttekintése, a La Ligahoz meg kell mellé egy feltörekvő spanyol segédedző.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.01. 16:51:38

NovaProspekt írta:
2020.07.01. 16:19:07
Aha, aztán nézhetted volna, mit szólt volna Messi ahhoz, ha Alba vagy Suárez haverja nem kapta volna meg az új zsíros szerződést. Illetve ideáig el sem kell menni, sztem az elnök fontolóra sem meri ezt a dolgot venni, annyira függ most Messitől a csapat eredményessége, meg a saját széke is.
Ez 3 okból gáz.

Nem kellene Messi szerződéseivel elérni oda, hogy lejárjon. Nem az utolsó évbe kell elkezdeni meditálni azon, hogy hűha nem marad. Oké nyilván ha addig nem akar tárgyalóasztalhoz ülni az más szitu, de akkor is vannak módjai ennek a kezelésének.

Másrészt, ha aláírt szerződése van akkor ugyan mit tud tenni ha mennek a haverok? Durcizik?Nem játszik?Nem lő gólt? Ugyan már, ezen a szinten ilyen hiszti elég vicces lenne.

Harmadrészt, szomorú, hogy egy játékos még ha Messi is az nagyobb szó lesz mint a klubja. Ez marha nagy baj és ha egyszer elmegy évekig inni fogjuk a levét.

És hogy ne legyen off, ha megnézitek általában azok a klubok uralják a focit ahol nincs felesleges szüttyögés az edzővel, ahol szó nélkül elfogadják a szavát és feltétel nélkül bíznak benne.Nem pedig a játékosok saját anarchiája uralkodik. Na Setién esetében, nem kell attól félni, hogy elfogadják a szavát és feltétel nélkül bíznak benne, mert a stábjával együtt tojik rájuk a felismerhetetlenségig mindenki.
Kép
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.01. 16:19:07

Feast4 írta:
2020.07.01. 14:02:11
Igazság az, hogy Messin és TS-en kívűl senkivel sem hosszabbítottam volna szerződést. Lejárt. Ennyit mutattatok? Mehettek. Könyörgöm van aki annyit keres, hogy focicsapatot vett. Brutál adósságállományt görgetünk évről évre és most már a csapatot is lelaktuk.
Aha, aztán nézhetted volna, mit szólt volna Messi ahhoz, ha Alba vagy Suárez haverja nem kapta volna meg az új zsíros szerződést. Illetve ideáig el sem kell menni, sztem az elnök fontolóra sem meri ezt a dolgot venni, annyira függ most Messitől a csapat eredményessége, meg a saját széke is.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3531
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.07.01. 14:25:15

Sinya22 írta:
2020.07.01. 14:12:10
Na jó :D Ezt hogy bírta ki röhögés nélkül?
Szegény ember szerintem tényleg ezt gondolja. Úgy! :lol:
csababarca írta:
2020.07.01. 14:11:57
Én abban reménykedek, hogy TS nem unja meg, és igazol el ebből a nihillből idő előtt, ilyen kapust nehezen akasztanánk le újra.
Ez az egyik félelmem.

A másik az, hogy mire oda kerülünk az ilyen Quique Setién szerű edzők átalakítják a csapatot a Betissé, aztán pedig küszködhetünk, évekig, hogy egy épkézláb embert idehozzunk edzőnek, és még annyi küszködés lesz valahogy meggyőzni egy klasszist, hogy gyere már ide légyszilégyszi.
Kép
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3186
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.07.01. 14:12:10

"Azért nem cseréltem korábban, mert akik pályán voltak, nagyon jól tették a dolgukat, Riqui, Messi, Suárez is"

Na jó :D Ezt hogy bírta ki röhögés nélkül?
Válasz küldése