Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 845
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.08.12. 10:51:40

NovaProspekt írta:
2020.08.12. 08:58:41
Annyira a taktikán nem érdemes pörögni sztem, az összeset meg lehet magyarázni, h sz.ar. A mentális erő lesz a döntő, meg hogy idén kupa nélkül maradhatunk, ha ez nem jön össze. Ilyen helyzet ritkán volt mostanában. Remélem, ez kihoz vmi extrát a fiúkból, mert ha olyan összeszedettséggel mennénk neki a bajoroknak, mint mondjuk a Realnak szoktunk idegenben, akkor ezeket is ki lehetne ejteni.
Én is bízom abban az extrában, bár szerintem fejben pont gyenge a Barca. Nápoly ellen is azért volt mázlink is, hiába fogadkoztak, hogy lazák lesznek, nem vesztik el az előnyt...

Amúgy nem tudom van-e a Barcán kívül olyan csapat, ahol ennyi irányból fújja a szél a játékosokat a kezdő csapatba. Meg kell felelni Messinek és a haverjainak, náluk a bizalom a fontos, forma, erőnlét kevésbé. Meg kell felelni vezetőségnek, akiknek talán még az idei BL-nél is fontosabb, legalábbis ugyanolyan fontos, hogy eltudjanak adni játékosokat. Erre akkor van esélyük pont, ha játszatják azokat, akiket el akarnak adni, hátha jó formát mutatnak.
Szóval vagy ezért, vagy azért, de a kezdő az nem lesz pozitív meglepetés. A formáció pedig.. Kiindulva Sarabia kezdeti lelkes, tüzes beszédeiből, ami ma már jóformán abból áll, hogy csendben van és nézi, ahogy Messi beszél..sok jót nem jósolok.

Mindentől függetlenül, ha nem kapunk sok gólt, akkor könnyen lehet ebből győzelem, szóval Ter Stegennek mindent védenie kell, Messinek k.rvára előre kéne mennie és nem középről indulva "majd mindenkit kicselezek" stílust nyomatni, Businak pedig hátrébb, hogy legalább bábu védőként segítsen a védőknek, ha már nem fut.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.12. 10:14:24

Tudja valaki, hogy van e már bíró? vagy mikor derül az ki?
Remélem, hogy nem angol lesz, az aligha díjazza Lajos-t és többet megenged Messi ellen is.
Azt fejben nem lehet lejátszani egy Bayern ellen hogy kimegyünk tök nyugodtan ,és tök lazán játszunk. Ez nem reális szerintem. Az viszont igen, hogy nem szarunk be, adjuk a legtöbbet, meghalunk a pályán és követjük amit kitaláltunk, ha kell váltunk. Ennyi, többet nem is várok. De ezt minimum.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10089
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.12. 09:49:25

Ha már defenzívebb taktika, akkor én húznék egy váratlant, és Lajos helyett Dembelét vagy Fatit küldeném be, mivel általában védekezésre fókuszálva és utána kontrázva Lajos nettó emberhátrány, cselezni nem tud, lassú, így köröket verhetne ebben Dembele vagy Fati rá, ha védekezni akarunk akkor kell egy gyors játékos előre(Messin kívül) aki lefutja a Bayernt különben úgy lövünk gólt mint Rómában, Liverpoolban.
Természetesen erről álmodozni is értelmetlen, megy majd a sablon Busi-Rakéta tengely aztán Messi vagy eldönti vagy nem, ha 3-1-nél nem mert meglépni szükségszerű cserét a 60-adik percben akkor nem most fogja megtalálni a nyugtatót a szekrényben.

Ha a Bayernnak van egy kis esze, akkor már az elején odasóz egyet Messinek és felszabja az agyát valamelyik tahóval, mint tavaly Liverpoolban, lehetőleg megint büntetlenül.


Ki kell menni különösebb nyomás nélkül, mindent beleadva játszani, mert ahányszor nekünk volt veszítenivalónk akkor görcsösen mentünk ki és megszívtuk, így most nem főesélyesként ki kell ezt használni hogy a Bayernt nyomják, és a Bayern is kezdi elbízni magát.
Atletico, Lipcse, Atalanta, Lyon is úgy jutott tovább hogy előzetesen nem ők voltak a favoritok, nekünk is sikerülhet ha igazán odateszik magukat a srácok.
Napoli ellen már legalább a csapat fele magához méltóan teljesített, ha a maradék játékosok nagyobb hányada is fel tud nőni a feladathoz, akkor bármi megtörténhet.
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.08.12. 09:08:48

az a baj, hogy a Bayern egy gyors csapat -gyors játékkal, mi pedig lassúak vagyunk lassú játékosokkal.
Albával példálódzunk?! kifejezetten rossz idényt fut saját magához viszonyítva is a posztján pedig bizony jobbak vannak akár Alabát akár Daviest veszem. Lewa mellett aki nem csak gólvágó de nagyon gyors és aktív mezőnyben is, ott van Gnabry, Coman, Tolisso....mind elég gyors léptű .sajnos.
a Bayern nem három kontrára van berendezkedve egy meccsen, hanem az a játéka, hogy villámgyorsan tör a kapura - folyamatosan.
Messi? hátigen ö egy zseni, sok meccset el döntött már de jó néhány fontosat meg nem!
az esélyeket illetően valójában csak az hoz zavarba, mintha a fogadó irodák minket nyomnának!? vagy nem jól látom?
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.12. 09:02:36

A stabilitás megvalósítása, ezzel nálunk vannak gondok a védekezésben, ez tény! Mégis ki kell találni, hogyan tudunk középpályán védekezni és támadni is! Az nem lesz járható út, hogy mindenki fent és mögöttünk a szabad félpálya és futunk vissza! Akkor 5-0 alatt nem ússzuk meg.
Sajnos futnia kell mindenkinek. Sajnos! Ezért kell Puig.Vidal, és hát sajnos Robi és Busi ha 4-4-2 t játszunk. Ekkor kétséges lesz elöl Messi és Lajos mit tud csinálni ez tény. Ez a deffenzív taktika akkor jó, ha tudunk nyerni 2-1 re mondjuk, vagy 1 -0 ra, bár lehozni gól nélkül egy Bayern ellen szinte lehetetlen. Erre nem is szabad alapozni. kapunk gólt, ez biztos!
4-3-3 tökös volna Fati Messi és Lajos, illetve Vidal Puig Busi csak akkor meg kérdés, hogy hogyan védekezünk, mert sok az ember elöl. Viszont ha a meccsben hátrányba kerülünk, akkor előbb utóbb de inkább előbb 4-4-2 ről váltani kell,mert kiesünk.
Szerintem bátran, de ésszel kell játszani, amúgy ahogy egyre több helyenolvasom ( ha ez dezinformáció, akkor tévedek),hogy eléggé biztosak a németek magukban. Hát csak legyenek, az ilyesmi nem mindíg jön be.Nem tudom ki lesz a bíró, hogyan tolerálja a Messi elleni fellépéseket a 16-os környékén, mert az sem mindegy hányszor tud szabadrúgást elvégezni, hogy tesztelje a Neuer-t :)
Mindegy, Messi majd feltüzel mindenkit, és beleadunk mindent,hogy mire lesz elég...De úgy ki lehet esni, ha volt esélyünk és a jobb nyert.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1929
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.12. 08:58:41

Annyira a taktikán nem érdemes pörögni sztem, az összeset meg lehet magyarázni, h sz.ar. A mentális erő lesz a döntő, meg hogy idén kupa nélkül maradhatunk, ha ez nem jön össze. Ilyen helyzet ritkán volt mostanában. Remélem, ez kihoz vmi extrát a fiúkból, mert ha olyan összeszedettséggel mennénk neki a bajoroknak, mint mondjuk a Realnak szoktunk idegenben, akkor ezeket is ki lehetne ejteni.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15415
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.12. 08:48:27

Vannak kétségeim ezzel a stabilitás vonallal kapcsolatban.
Mert az úgy nem működik nálunk hogy védekezünk, és úgy állunk fel, mert akkor Messi mellett senki nem fog gólt lőni, de ő is necces, ha defenzív a felállás.
Másik dolog, hogy játszhatjuk hogy stabilitás, de így is benne van hogy két passzal leveszik Busit a kulcspozícióban, aztán meg imádkozhatunk, hogy TS kivédi.

Nem tudom, lehet ez az üdvözlendő taktika jelen helyzetben, és sikerre is vezethet, de nem látom hogyan.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.12. 06:37:31

Pörög a fórum rendesen, de ez tök jó! :) Ahogy látom mindenki nagyon várja a meccset, meg ha bekakálva is ( ahogy én is ), de azért bizakodva! :)
Az biztos,hogy nem rohanhatunk fejjel a falnak, és stabilabb védekezés, enélkül nincs esélyünk, mégis olyan támadó focit is kell játszani, amiben benne van a gól. Ehhez középpályás támogatás kell és olyan emberek elől, akik képesek valamit összehozni. Messire nagyon fognak figyelni, de rá mások is,és ha olyan napja lesz,és olyan napja lesz,mint a Napoli ellen harci kedvben, akkor akárhány embert is rányomhatnak. Fatival ,Vidallal,Lajossal tudnának zavart kelteni. Messi, Lajos és középpályáról Vidal Puig is lehet nyerő ember. Businak és Rakiticnak szerintem most nem osztanék lapot a kezdőben 4-3-3 estén, ha csak nem 4-4-2 Vidal-Puig-Busi-De Jong lesz a felállás, amit szükség szerint lehet egy támadóval emelni, de NEM a 75. percben!!!
Minden azon múlik,hogy a középpálya mennyire lesz stabil hátra,és kreatív előre.
A védelem az nem fog csodát tenni,ott lesznek gondok, de lehet szűkíteni a területet és nekünk is lehet szerencsénk.
A németeknek nem szokott nagy arcuk lenni, lehet hogy esélyesnek érzik magukat,és miért ne tennék, de hogy nem veszik félvállról a meccset, az tuti!
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2579
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2020.08.11. 23:44:01

Setien azért nem bolond, nem fog fejjel a falnak menni.Ahogy a főoldal cikke is spekulál egy defenzívebb felállás ami ésszerű . A fiatalokat felejtsétek el, jó ha a kispad szélére leülhetnek.
Tuti nem kockáztat velük,max majd ha 0-5ös szpásra állunk akkor lesz mersze beküldeni őket.
Talán jobb is mert lehet bajorok beletaposnák őket a gyepbe....
Az esély az lehet ha nekünk esnek és kibekkeljük meg ha túl nagy arccal jönnek és Messi legyalázza őket mint anno 15-ben.
Mivel örökké Barca ezért abban a tévhitben élek hogy behúzzuk és megyünk tovább. 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
szbsz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 320
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2020.08.11. 23:07:59

Tyuuu ez a 4-4-2 állat erősnek tűnik. Ev is tuti valami ilyesmiben gondolkododott volna. Xddd Ennek a taktikanak a “reméljük rúgunk kettőt és nem kapunk 3-at” a hivatalos neve. Na mindegy ,nem bántom A Mestert
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Avatar
Bestbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2008.05.10. 11:29:48

2020.08.11. 22:26:49

LG írta:
2020.08.11. 21:44:44
Mert Busi,Alba,Suarez,Pique vagy Messi sem 20éves de a tehetséget, képességeket nézve mind 1, inkább 2 szinttel jobb mint bármelyik Bayern játékos.
És még nekik nagy arcuk szerinted? :lol:

Akiket felsoroltál, azok közül Messit és Suarezt tartom valóban klasszis játékosnak, bennük még tényleg benne van most is, hogy bárki ellen döntő faktor legyenek. A másik hármat viszont szerintem itt sokan túlértékelik, okés, mikor volt egy jól működő csapatunk, abban elvégezték a dolgukat, de mikor csapatszinten már kezdtek romlani a dolgok, és nagyobb nyomás helyeződött rájuk, nagyon gyorsan kijött, hogy komoly hiányosságaik is vannak. Jó játékosok (pontosabban inkább már csak azok voltak), de inkább olyanok, akikhez hasonló szintűek játszanak/játszottak a többi nagy csapatban is, szóval azért nem kiemelkedőek.
Ez nem arc vagy nem arc. A felsoroltak közül többen a valaha volt legjobb csapat (vitatható, kinek mi) alap pillérei voltak. Azért nem véletlen. Suarez meg évekig toronymagasan a legjobb center. De nálam Alba is felülmúlja a Bayern játékosokat ha a tehetséget egyéni képességeket nézzük.

Én nem tartom sokra a Bayernt ha egyénenként lebontom. Mint csapatot igen, jó csapat. Ugyan ez a Pool is számomra.
Van egykét jó játékosuk, de egyiket se mondanám top3as nak. (Idén Lewa posztján okés befér, de a többi nem.)
És pont ezért, 1 meccsen kijöhet az egyéni kvalitás különbség, és akkor nyerünk. 2 meccsen a jobb csapat megy tovább. Tipikus példa pool.

Továbbá szerintem a német bajnokságot nem akkora szám, nem tartom sokra. A Dortmund néha közelér a Bayernhez, aztán a Bayern megveszi a legjobbakat és kész. Ez a 2 csapat rendben van,de azért rendre megégnek a német csapatok Európában. (Eleve a német focit nem tartom nagyra, sosem szerettem, de ez már szubjektív.)

A mondani valóm lényege, a Barca más kávéház, mint ahol ők szoktak mozogni, majd itt kiderül mennyire is jók. Illetve ha ők mennek tovább akkor ott. Eddig nem volt igazi erőpróbájuk.

Nem azt mondom, simán kaphatunk egy 5öst is, viszont számomra jelenleg nem akkora szám a Bayern mert félerős csapatok ellen tudtak dominálni, jól játszani.

Támadjanak csak ki úgy mint szoktak, Messi 6öt rúg. Nyílván nem fognak, nem mind1 ki áll ott, Messi vagy Havertz...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21099
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.08.11. 21:44:44

Mert Busi,Alba,Suarez,Pique vagy Messi sem 20éves de a tehetséget, képességeket nézve mind 1, inkább 2 szinttel jobb mint bármelyik Bayern játékos.
És még nekik nagy arcuk szerinted? :lol:

Akiket felsoroltál, azok közül Messit és Suarezt tartom valóban klasszis játékosnak, bennük még tényleg benne van most is, hogy bárki ellen döntő faktor legyenek. A másik hármat viszont szerintem itt sokan túlértékelik, okés, mikor volt egy jól működő csapatunk, abban elvégezték a dolgukat, de mikor csapatszinten már kezdtek romlani a dolgok, és nagyobb nyomás helyeződött rájuk, nagyon gyorsan kijött, hogy komoly hiányosságaik is vannak. Jó játékosok (pontosabban inkább már csak azok voltak), de inkább olyanok, akikhez hasonló szintűek játszanak/játszottak a többi nagy csapatban is, szóval azért nem kiemelkedőek.
Baltazar
Barça B
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2018.04.18. 13:24:13

2020.08.11. 20:57:41

Személy szerint jó meccset várok lepjenek meg minket a játékosok és az edző is.
Avatar
Bestbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2008.05.10. 11:29:48

2020.08.11. 20:45:46

Olvasgatom a Bayern nyilatkozatokat. Akkora az arcuk,remélem Messi ver egy 5-öst nekik egymaga,azt utána ugrálhatnak.

Igen esélyesebbek, de leginkább a formájuk miatt. Ha az egyéni kvaltiások kijönnek,márpedig egy meccsen kijöhetnek, akkor éghetnek.

Mert Busi,Alba,Suarez,Pique vagy Messi sem 20éves de a tehetséget, képességeket nézve mind 1, inkább 2 szinttel jobb mint bármelyik Bayern játékos. Messi 3al, ő nem csak egy lapon..., másik könyv. Igen lassultak, és a többi deha megdöglenek a pályán 1 meccsen és odateszik magukat akkor nagy verés lesz. Aztán kiesünk a City ellen, mert csodák nincsenek, de egy meccsen,ahol pláne leírják a srácokat nagy meglepetés lehet. Lásd Pool első meccs...Majd második :D

Mellesleg jó a Bayern csak 1 rendes ellenfelük nem volt még idén. Cuki a német bajnokság, meg a félhalott Totenham, vagy a félig kész Chelsea, de másik kávéház a Barca. Persze rendes ellenfelek ellen mi sem virítottunk :D csak megjegyzem, hogy azért igazán most és ha tovább mennek akkor utánunk fog eldőlni mennyire jó valójában a Bayern.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7092
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.11. 15:48:47

Ennek a meccsnek, illetve a meccs sikerének szerintem semmi köze nem volt Setienhez. 2-3 zseniális formában lévő játékos mentette meg neki, akik maguk miatt, maguknak akartak bizonyítani. Messin látszott a kezdőrúgás előtt, hogy mennyire felvállalta a vezérszerepet, lelkesített, tüzelt, az első félidőben ment, cselezett, esett, kelt, gólt lőtt (a gólja előtt pl. ezt mind 2-3 mp alatt), eltörette volna a saját lábát egy tizenegyesért. Szerintem a Messi-Ronaldó rivalizációban kb ebben az egyben szokott jobb lenni Ronaldo Messinél, de most végre fellépett az ő szintjére ebben is. Én legalábbis nagyon ritkán, és nem mostanában láttam tőle ilyet.
Setien összes döntése - vagy a döntésének hiánya szerintem befuccsolt
- Félidő után egyértelműen az ő keze volt a túlzott passzivitásban, pont úgy néztünk ki, mint az elmúlt két év két visszavágóján. Nem egy Mourinho féle visszaállunk és kontrázunk téma volt, hanem egy Római-Liverpooli visszaállunk és reszketünk mint a kocsonya típusú. Rettegett minden játékos, és csak egy gyenge Napolin múlt, hogy nem kaptunk két gólt, amivel kiestünk volna. Nem is értettem, miért mondogatta a kommentátor/mondogatták végig a stúdióban, hogy eldőlt a meccs, két gólt szerintem bármelyik csapat bármikor szerezhet még két kézenlövéssel is a 16-oson belül. Vagy azt hitték, 3 kell nekik? Nem is értem. Ez a meccs végig veszélyes volt a második félidőben, még egy gyenge Napoli ellen is. Pár centin múlott a góljuk is, stb.
- Csere hiánya, nem csak a meccs képe miatt, hanem az öregek kímélése miatt is. Ez szerintem mindenki számára felháborító volt, csak neki nem.

Azok táborában vagyok, akik nem értik, miért nem kapott a két fiatal nagyágyú lehetőséget - Monchu berakása mellett pláne, ami önmagában nagyon örömteli lenne, alig vártam, hogy felhozzák, de nem itt, nem most, nem így. Ha nem lenne két másik fiatal, akik már letettek valamit az asztalra. Ez szerintem Fatival és Puig-al szemben nagyon igazságtalan húzás volt, mintha figyelembe se vette volna őket Setien.

Egyetértek minden hozzászólóval, aki szerinte mindkettőt kezdőbe kéne tenni, de legrosszabb esetben is minimum a félidőben becserélni, mert az jelenleg egyértelmű, hogy a Bayern a jobb csapat (még ha nem is fényévekkel). Ha meg egyszerre három játékos lenne a pályán, aki képes egyedül megverni 2-3-4 Bayern védőt, függetlenül a kvalitásuktól, az hozzáadna a meccshez egy nagyon erős kiszámíthatatlansági faktort. Piug bármikor képest egy Messi-szerű meglátással elképesztő kreatív passzal átjátszani 2-3 embert, Fati meg Messi pedig elől mindkét oldaltól tudja akár ugyanezt, akár egyénileg, csellel megoldani. Ezzel legalább fenn lehetne tartani a több gól megszerzésének az esélyét is, és ami a legfontosabb, még arra az esetre is, ha neagyj' Isten a Bayern lefocizna minket.

Arról nem is beszélve, hogy ők a labdát is gyorsan tudják járatni, úgyhogy ha belemegyünk a klasszikus passzolgatós témába elől, akkor is jóval több potenciál lenne benne, mint a többiekben. Ha meg hátrébbról indulunk megint, akkor is jobbak, mert gyorsabbak, mint Rakitic, Griezmann.

Ha elől mindenképp akar Setien egy centert, akkor egyértelműen Suárezt tenném be Griezman helyett. Öreg és lassú, viszont minden testhelyzetből mindenhonnan, bármelyik testrészével képes gólt rúgni, de ami fontosabb, fejben iszonyat erős, fontos meccseken képes fontos gólokat szerezni akkor is, ha amúgy egész meccsen köze sem volt a labdához. És azért Messivel is sokkal jobban megértik egymást, mint ahogy azt Messi Girezmannal teszi. Ha egyet villan, már megérte berakni.

A középpálya Puig mellett bevallom, nem tudom, hogy nézne ki a legjobban. Szerintem hiába kopott meg Busquests, még mindig Barca szintű szűrő, és kicsit több meglepetésszerű felpassza van vonalak közé, mint Rakiticnek, illetve kicsit tán több támadást is akaszt meg. De Jong vagy Vidal közül sem tudom, kinek szavaznék bizalmat, De Jong egy totális 0 előrejátékban, de stabil, Vidal meg pont fordítva. Talán De Jong, ha ténylegesen lenne egy Puig és Fati a csapatban, mert akkor már lenne elég kreatív támadóerő a csapatban.

A védelemben meg merném kockáztatni, hogy Araujo szint és forma alapján bekerülhetne, de szerintem egy védőnél nagyon fontos a tapasztalat és az összeszokottság egy ilyen éles meccsen, úgyhogy azt nem bontanám meg. Én személy szerint Semedot engedném el szabadabbra a két oldal közül, szerintem az elmúlt évben nagyon sokat fejlődött előre, sok jó megindulása van, aminek a végén ugyan sokszor vissza is fordul, de még akkor is sokszor átment előtte egy fél pályányi területen. Én nem érzem már, hogy Alba jobban érezné Messit mint ő, vagy fordítva, hiába mondják ezt el a kommentátorok minden egyes meccsen kb 10-szer.

Szerintem klasszikus, öregfiúk felállásban az egy meccs kiszámíthatatlansága miatt olyan 30-70%-unk lenne, fiatalokkal már inkább 40-60. Ha Messi úgy játszik, mint a minap az első félidőben, akkor viszont 50-50-ig is el merem engedni az esélyeket, mert hiába nyom le minket esetleg a Bayern és lőnek 3 gólt mondjuk, ha Messi bombaformában játszik, és meg is támogatják hátulról-oldaltól, akkor kvázi egyedül is képes hármat vágni vagy három gólban részt venni, még a Bayern ellen is.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3244
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.08.11. 15:37:09

Chino írta:
2020.08.11. 14:30:33


Szerintem egy Vidal-Rakitic-Puig-De Jong kp sem lenne földtől elrugaszkodott dolog. Elől Messivel és Griezmannal, aki ezzel komfortosabban is érezhetné magát. Talán így nem szaladnának olyan könnyen át a középpályán, támadásban pedig Puig és Vidal könnyebben és szabadabban be tudna kapcsolódni, nem arra kellene figyelni, hogy ha mögéjük kerülnek akkor szabad az út.
Ha jól rémlik a 4-4-2-t eddig csak úgy játszottuk,hogy Messi és Suarez volt elől. Nem tudom,engem a francia se győzött meg nagyon,hogy neki feltétlenül kezdenie kelljen. A napoli ellen is max az menti meg a teljesítményét,hogy sokat fut és Messinél vagy Suareznél többet védekezik. De hát még is csak ő az egyik akitől a gólokat várnánk. Nekem elég fura,hogy Semedo veszélyesebb elől,mint Griezmann.

Nem tudom,én most is vártam volna a 2 fiatalt a kezdőbe,Griezmann/Suarez és Rakitic/Roberto kárára. A Bayern ellen még inkább nem várok bármilyen meglepő húzást,tekintve hogy Vidal és Busquets is visszatér.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7402
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.08.11. 14:30:33

Sinya22 írta:
2020.08.11. 12:27:37
Setien nem fog semmit növeszteni. Busquets, De Jong,Rakitic kp, de arra is lehet számítani hogy még felrakja Robertot a 3. támadó kárára. Olyan embertől vártok váratlan húzást egy bl negyeddöntőben,aki 86 percig várt a cserével az Atletico ellen,amikor csak a bajnokság volt a tét. :D

Messiben lehet bízni,valamint hogy nem tojunk be annyira,ha már se nézők,se Allianz aréna.
Szerintem egy Vidal-Rakitic-Puig-De Jong kp sem lenne földtől elrugaszkodott dolog. Elől Messivel és Griezmannal, aki ezzel komfortosabban is érezhetné magát. Talán így nem szaladnának olyan könnyen át a középpályán, támadásban pedig Puig és Vidal könnyebben és szabadabban be tudna kapcsolódni, nem arra kellene figyelni, hogy ha mögéjük kerülnek akkor szabad az út.
De ebben az esetben a két szent tehenet ki kéne hagyni, amire még a lottó ötösnél is kevesebb az esély. Busquetset ráadásul két egymást követő meccsen, bár Rakitic helyén még elférhetne.
Valamit mindenesetre ki kell találni Setiennek, mert ha a sablonnal állunk ki a meccsre szinte könyvelhető a bukó. Ha lenne egy váratlan húzás azzal meg lehetne lepni a bajorokat, a szokásos 4-3-3 -al a kezdősípszónál elköszönhetünk a Bl-től.
Forca Barca!!!!
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.11. 13:57:43

,,Busquets, De Jong,Rakitic kp,,

Ezzel nem megyünk semmire, helyesebben mennénk, mert remélem annyira már tényleg nem lehet szemellenzős Setien, hogy ezt tolja fel! Egyszerűen képtelen vagyok ezt elhinni!
Vidal, De Jong. Puig ezt kell nyomni. Nincs mit veszteni! Nem vagyunk fő esélyesek, még egy meccsen sem, persze így azért nagyobb a sansz! Ezt a hármast középen motivációban sem kell plusz tüzelni, van bennük kraft. Csak épp a védekező részét a feladatuknak kell jól kiszabni! És persze hátul rohadtul figyelni,és nem mögénk passzolva üres területre a labdát futni vissza a félpályáról velük egy az egyben. Akkor kitömnek bennünket az tuti!
Pique is mit csinált a Napoli ellen az első percekben! Mint egy NB III-mas játékos ért a labdához, majdnem gólt kaptunk belőle,ilyeneket nem lehet csinálni.A védelmen és a középpályás védekezésen fog múlni.
Meg az erőnléten. Ki-ki meccs. Nem reménytelen!
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3244
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.08.11. 12:27:37

Setien nem fog semmit növeszteni. Busquets, De Jong,Rakitic kp, de arra is lehet számítani hogy még felrakja Robertot a 3. támadó kárára. Olyan embertől vártok váratlan húzást egy bl negyeddöntőben,aki 86 percig várt a cserével az Atletico ellen,amikor csak a bajnokság volt a tét. :D

Messiben lehet bízni,valamint hogy nem tojunk be annyira,ha már se nézők,se Allianz aréna.
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2020.08.11. 12:21:42

barca0417 írta:
2020.08.11. 12:17:04
A Bayern ellen ez öngyilkosság lenne. Nekem elég volt az elmúlt években a megalázásból. Mert ki lehet esni az benne van, most is erősebb az ellenfél, ha küzdünk, de kicsivel jobbak és tovább mennek, azt el tudom fogadni. De ha szétcsapnak mint a Liverpool meg a Róma, az már égő lesz sorozatban.
Braithwaite pedig nem játszhat a bl ben.
Ha a csapat nem csatol fel egy méteres acélfszt, szétszednek minket. Inkább menjünk, mint a veszett bivaly, mint tilitolizzunk. 80-20% az esélye, hogy elvernek minket, de ha úgy kapunk ki 1:4-re, hogy mint a disznó megpróbáltuk, az nem fog érdekelni. Mert az más lesz, mint Torinó, Róma vagy Liverpool.
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
barca0417
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2034
Csatlakozott: 2006.10.27. 18:06:27
Tartózkodási hely: erre-arra

2020.08.11. 12:17:04

Barca_10 írta:
2020.08.11. 11:42:50
nincs mit veszíteni, Lucho ezt jól felismerte anno a Psg és a Juve ellen, emlékszem felküldött 3 védőt, busquetset, a többi játékos mind támadó szellemű volt. Most is így kellene majd. Semedo,Piqué,Lenglet-Rakitic-De Jong,Puig-Fati,Messi,Griezmann/Braithwaite ha még itt játszik. a németek meglepődnének, lenne sebesség, kreativitás, és a 2 fiatalunk nem Messit keresi állandóan, megmernek indulni egyedül is. Suarez már nem szint, szezon elején vert pár szép gólt de emberhátrány ahogy Alba is.
A Bayern ellen ez öngyilkosság lenne. Nekem elég volt az elmúlt években a megalázásból. Mert ki lehet esni az benne van, most is erősebb az ellenfél, ha küzdünk, de kicsivel jobbak és tovább mennek, azt el tudom fogadni. De ha szétcsapnak mint a Liverpool meg a Róma, az már égő lesz sorozatban.
Braithwaite pedig nem játszhat a bl ben.
Kép
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.08.11. 11:42:50

nincs mit veszíteni, Lucho ezt jól felismerte anno a Psg és a Juve ellen, emlékszem felküldött 3 védőt, busquetset, a többi játékos mind támadó szellemű volt. Most is így kellene majd. Semedo,Piqué,Lenglet-Rakitic-De Jong,Puig-Fati,Messi,Griezmann/Braithwaite ha még itt játszik. a németek meglepődnének, lenne sebesség, kreativitás, és a 2 fiatalunk nem Messit keresi állandóan, megmernek indulni egyedül is. Suarez már nem szint, szezon elején vert pár szép gólt de emberhátrány ahogy Alba is.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.08.11. 11:30:26

én már letettem a voksom, hogy esélytelenek vagyunk éppen ezért nézem kissé meglepődve a sok ha....ha...- val fűszerezett ábrándot.
az olyanokra viszont el áll a szavam , hogy ....egyénileg sokkal jobb az állomány....erősebb a keretünk.....stb.
"Barca10" -viszont jól látja, Messi és esetleg TS. én még ez utóbbit is simán Neuer mögé rakom. az említett értékelések v.színűleg egy jó 10 éves múltal megspékelve vethetik össze az embereket nem a pillanatnyi állapot szerint.
hogy miért nem dőlök a kardomba, ha mégis csoda történik? egyrészt mert inkább örülnék ha tévedek, másrészt a fő oldali cikkben ott áll a közhely: fociban egy meccsen bármi megtörténhet. legyen igaza.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21099
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.08.11. 10:43:15

Én sokkal elnézőbb lennék Setiénnel, ha tényleg tökösen állna hozzá meccshez, és próbálná meglepni az ellenfelet, még akkor is, ha végül kiesnénk, mintha a sablon kezdő 11 menne fel sablon taktikával. Azt szerintem már becsukott szemmel tudja mindenki, ahhoz felesleges edzőt tartanunk. :roll: :roll:
Válasz küldése