Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
9
10%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
28%
Más
33
38%
Nem hoznék senkit
16
18%
 
Szavazatok száma: 88
Avatar
Enrique
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10124
Csatlakozott: 2004.10.08. 07:05:05
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

2020.08.18. 13:04:59

visca el barca írta:
2020.08.18. 12:21:42
Alaba ugyse jonne ide. En albat nem adnam el, meg igy gyengelkedve is sokkal jobb mint a balhatved piac 99%a.

Akiknek szerintem feltetlen menni kell az busi, sr, rakitic. Ok már nem idevalok. Suarez, pique, vidal meg max cserenek.

Fati, puig, trincao, pedri, araujo, oket pedig nyomatni ezerrel, had lassuk melyik uti meg a szintet.
Alba esetleg maradhatna, de Firpóból pl. sehogy nem nézem ki, hogy klasszis szintre fog tudni érni. De Alba is olyan "maradék", akit ettől függetlenül dobnék, ahogy Busquetset, Suárezt is, Rakétát is... Piquét nem, mert leader típus, és nem gondolom, hogy annyira nagyon kilógna lefelé, de biztos, hogy nem fix kezdőnek kellene lennie. Nálam SR is maradhatna, mert bárhol képes játszani és annyira ő sem [auto_cenzúra], csak jól kell rendszerbe illeszteni. És nála is és Piqénél is számít, hogy katalánok, azt sem lehet játszani, hogy az összes hazait kidobjuk -> legalábbis nem mindent és mindenkit most nyáron.

Meg azt is látni kell, hogy mindenkit nem lehet majd eladni-elpasszolni-szerződéstbontani, mert akkor nem marad ember.
Avatar
baas11
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1240
Csatlakozott: 2007.08.02. 11:19:13
Tartózkodási hely: Közép-pálya

2020.08.18. 12:45:54

Edzo:
En Setiennek is bedoltem, sakk,tehenek,Betises presszing tili toli stb....ebbol kifolyolag Koamannak is be fogok :-)
Egyebkent az igen szukos lehetosegeket nezve jo valasztasnak tűnik a holland, nekem még Blanc lenne egy komoly opcio !
Celok:
Azt gondolom h 5 ev el lett pazarolva , de en nem hiszem el h az mukodni fog h valaki ( ki vallalja ezt egy Messivel a fedelzeten?) ki all 90 000 ember ele es kozli h most akkor 3-4 evig ugy elfocigatunk aztan majd meglatjuk h melyik kupara tudunk realisan ramenni 2025 ben!
Ezzel csak azt akarom mondani h bár az atemenetnek folyamatosnak kellett volna lennie evente 1-1 alapjatekos tavozasaval ez elmaradt, de nem hinnem h most akkor az a megoldas kirugunk 7-8 jatekost es akkor tessek ezt akartatok megtettuk, lehet orulni oke es mi ki van utana ?
Magyaran nem latom eletkepesnek a jo akkor most 3-4 evig epitkezunk aztan majd lesz valami de azert ti csak vegyetek a nem olcso berleteket es gyertek ki koncepciot !
Keret:
Itt eloszor ia eszre kene venni es megszuntetni azokat az anomaliakat amik evek ota vannak a keretben es nem tettunk semmkt.pl.:
- a mai modern foci alapja a kivalo szelso vedekezes, tamadas lasd. T.Arnold-Robertson, Carvajal - Marcello, Davies - Kimmich stb...
BAL:alunk Albanak 10 eve nincs alternativaja csoda h magatol kiegett ( lasd Anfiels, idei ev) vicc
JOBB: nem tudjuk eldonteni h Semedo vagy Roberto ossze vissza helyezkednek, jatszanak meg is latszik ( lasd Bayern nem tudom hanyadik golja )
Kozepe: szerintem itt messze nincs akkora gond mind sokaktol hallom mert jo jatekosok Pique, Lenglet ( ő tok sokat fejlodott ea meg fog is szerintem) Umtiti is erte kár, de ide kell meg ember az biztos. Upecaono ?!( Bayern vagy Real sem jobb itt)
Viszont ne feljtsuk el h a belso vedelem van a leginkabb kiszolgalttatva mind a szelso vedoknek beivelesek ( nem mindegy hanyaz blokkolnak a a szelsok)tolodasoknal mind a kozepen erkezo tamadosaknal a kozeppalyas szuresnek plusz a kapussal valo osszhang. Nem egyszeru a feladatuk ha tobbi sorban is gondok vannak.
KOZEPPALYA:
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.08.18. 12:41:42

számomra túl szép ez a busquetset meg a selejtet kirakjuk a csapatból, elhozzunk vdb-t és ezek mellé Dembele is felépül. már annak is örülnék ha a busi-sr dinamikus duótól egy életre megszabadulnánk. persze tény hogy azzal a citys Garcia gyerekkel, vdb-vel, egy egészséges, hosszútávon bevethető Dembelével kicsit helyrejönne a rend.
Szép álom.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.08.18. 12:21:42

Alaba ugyse jonne ide. En albat nem adnam el, meg igy gyengelkedve is sokkal jobb mint a balhatved piac 99%a.

Akiknek szerintem feltetlen menni kell az busi, sr, rakitic. Ok már nem idevalok. Suarez, pique, vidal meg max cserenek.

Fati, puig, trincao, pedri, araujo, oket pedig nyomatni ezerrel, had lassuk melyik uti meg a szintet.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
nagyatyesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2009.06.02. 16:51:33

2020.08.18. 12:12:33

Ha a Busi, Suarez, Alba trió menne, valamint Piqué maradna csere szerepben én már elégedett lennék. Százszor inkább tartanám itt a Rakitic-Vidal páros egyikét, mint Busit. Elől meg szerintem az lenne a legjobb, feltéve ha maradna a 433 hadrend, hogy Messit amolyan hamis kilencesként játszatni úgy, hogy a pálya közepén visszajár osztogatni, lendületből vezetheti a védelemre, de nem szélen! LE első évében volt utoljára klasszikus szélső...én betolnám középre, két gyors emberrel a két oldalán, akiket meg tud indítani. Alba helyére meg jöhetne Alaba akár!
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2450
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.18. 11:54:48

Cseri írta:
2020.08.18. 10:13:52
Most komolyan a holland Setien lesz az edző? Megint tátott szájjal megyünk a f. szerdőbe! Játékosként egy legenda, de edzőként, hogy az itt oly gyakori jelzővel éljek:középszer. Mi predesztinálja a feladatra? Válogatottat edzeni rohadtul nem olyan, mint klubcsapatot, és ahol edző volt, ott nagyjából bukott.
Ez azért nem igaz. Az Ajax-ot annak idején visszarajzolta a futballtérképre, nagyon rendben volt az a van der Vaart, Ibrahimovic, van der Meyde neveivel fémjelzett csapat. Spanyol kupát is nyert. Igazi top csapatnál nem volt még, ennyi.

Setién hangzatos korai kijelentéseihez képest az is nagy különbség, hogy Setién bár be akart vágódni a szurkolóknál, olyan dolgokat írt a bemutatkozó levelében, amikre pont nem volt szüksége a klubnak. Leírta, hogy ő mekkora Cruyff-rajongó, és micsoda tiki-taka-reneszánsz jön majd el vele. Miközben már a Valverde-érában is egyértelművé vált, hogy ez a csapat már nem alkalmas a tiki-takára, sokkal pragmatikusabb célfocival tudjuk csak felvenni a nálunk erősebb ellenfelekkel szemben a kesztyűt. Összeszedett védekezéssel, ha kell, bunkerfocival - amire sem a Liverpool, sem a Bayern ellen nem voltunk képesek -, kontrákkal stb. Erre ő előjött egy olyan szöveggel, amire pont nem volt szükség.

Emellett Koeman időről időre jelentkezett cikkekkel a Barcelonával kapcsolatban, az eurobarca is lehozta olykor őket. Ezekben időről időre taglalta a meglátásait, konkrét lépéseket felvázolva. Setién magáról a csapatról semmit nem írt, vagy hogy konkrét játékosokkal mik a tervei. Konkrétumot nem írt, csak a saját vállát veregette meg, hogy micsoda Cruyff-rajongó ő.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.08.18. 11:26:01

Nervo írta:
2020.08.18. 11:14:16
- Donny Van de Beek lehet az első igazolása, de állítólag a Real is érdeklődik erősen iránta. Koeman lehet a kulcs a megszerzésénél.
Amikor realizálódott bennem, hogy holland kapitány, az első dolgom volt megnézni a Holland keretet, hogy ki lehet potenciális célpont neki. Gyakorlatilag csak Ő tűnt olyannak, aki valódi erősítés lehet, és elérhető is. Nem mertem leírni, de nagyon tetszene. Az egyetlen félelmem, hogy Pjanicot nem padra vettük, így viszont Puig elől vehetné a helyet, de bizakodhatunk abban, hogy nem gálakezdőben gondolkodik, így marad mindenkinek idő.

Nem vagyok túl optimista, de bárcsak elhozná, mert nem hangzik rosszul, hogy De Jong, Van de Beek, Puig trió, és ha kell a rutin, akkor a mostaniak helyett már Pjanic lenne, de remélhetőleg frissebb, motiváltabb kiadásban!
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
Nervo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 536
Csatlakozott: 2014.03.07. 14:50:11
Tartózkodási hely: Home, Workplace.

2020.08.18. 11:14:16

fcjoc írta:
2020.08.18. 10:25:29
Pár infó:

- Oscar Grau Amsterdamban volt, ma vagy holnap aláírhat Koeman.
- Donny Van de Beek lehet az első igazolása, de állítólag a Real is érdeklődik erősen iránta. Koeman lehet a kulcs a megszerzésénél.
- Többek között a Manchester is szívesen "kukázna" tőlünk.. érdeklődnek Dembélé, Arturo Vidal, Rakitic és Umtiti iránt is.
- Abidal is úgy néz ki marad a posztján
- Koeman korábbi nyilatkozatából kiindulva, szívesen beépítené a csapatba Riqui Puigot, Ansu Fatit, Pedrit, Trincaot és Araujo-t is.

[-o<
Meg kell mondjam Ronald leigazolásának én nagyon örülök, hiszen rengeteg tehetséges játékost tud majd elhozni. Remélem amit nyilatkozott azt komolyan is gondolja, Van de Beek szenzációs játékos tiszta Iniesta pali csak kicsiben. Kár hogy a gyönyörű vezetőséget ismerve nem reális a kitűzött cél, vagyis a régi társaság leépítésének folyamata.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3542
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2020.08.18. 10:48:22

Tomix354 írta:
2020.08.18. 10:34:35
Ezeket a jól hangzó nyilatkozatokat engedjétek el, Setiennél is ugyan ezek voltak.
Pontosan. Ezeket a nagy mondatokat el kell felejteni.
Kép
Tomix354
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1054
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.08.18. 10:34:35

Ezeket a jól hangzó nyilatkozatokat engedjétek el, Setiennél is ugyan ezek voltak.
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2162
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2020.08.18. 10:33:57

Cseri írta:
2020.08.18. 10:13:52
Most komolyan a holland Setien lesz az edző? Ahol edző volt, ott nagyjából bukott.
Majdnem olyat válaszoltam ezekre, amiért kitiltanak a fórumról. Állítólag Ten Haag volt segítőjét fogja magával hozni: nem hangzik rosszul.
més que un club
Avatar
fcjoc
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2174
Csatlakozott: 2005.08.20. 22:41:37

2020.08.18. 10:25:29

Pár infó:

- Oscar Grau Amsterdamban volt, ma vagy holnap aláírhat Koeman.
- Donny Van de Beek lehet az első igazolása, de állítólag a Real is érdeklődik erősen iránta. Koeman lehet a kulcs a megszerzésénél.
- Többek között a Manchester is szívesen "kukázna" tőlünk.. érdeklődnek Dembélé, Arturo Vidal, Rakitic és Umtiti iránt is.
- Abidal is úgy néz ki marad a posztján
- Koeman korábbi nyilatkozatából kiindulva, szívesen beépítené a csapatba Riqui Puigot, Ansu Fatit, Pedrit, Trincaot és Araujo-t is.

[-o<
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1795
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.18. 10:13:52

Most komolyan a holland Setien lesz az edző? Megint tátott szájjal megyünk a f. szerdőbe! Játékosként egy legenda, de edzőként, hogy az itt oly gyakori jelzővel éljek:középszer. Mi predesztinálja a feladatra? Válogatottat edzeni rohadtul nem olyan, mint klubcsapatot, és ahol edző volt, ott nagyjából bukott.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2162
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Szatmárnémeti

2020.08.18. 09:27:31

LG írta:
2020.08.18. 09:22:55
soadroli írta:
2020.08.18. 08:46:20
nekem egyből szimpatikus lett a főoldali nyilatkozata miatt. ha csak kiteszi Busquets-et (+ pár embert) akkor én már örülni fogok :mrgreen:
Más dolog lenyilatkozni, és megcsinálni a gyakorlatban. Persze, ha már tényleg jön, akkor tegye meg, kezdje el a takarítást és az új védelem felépítését.

De aggasztó, hogy lepaktált Bartoval, azok után, hogy látta évek óta mi folyt a klubnál. Remélem annyi tartás van benne, hogy nem vállalja az újabb báb szerepét, hanem kikötötte, hogy szabad kezet akar.
Azért ne feledjük el, hogy mind Font, mind Laporta más edzőt ültetne a padra, kvázi Koemannak ez egy soha vissza nem térő lehetőség arra, hogy valamit letegyen az asztalra a Barca edzőjeként. Átigazolási időszakban is érkezik (legutóbb ez lehetett a gond), s talán sokkal bátrabban nyúlhat bele a csapatba, mint néhány hónappal ezelőtt. Ezek nem mellékes dolgok, én a lehetőségeket ismerve örülök neki.

Amúgy tényleg nem értem azokat, akik Pochettinot szeretnék.Az ipse kimondottan utálja a Barcát s szóvá is tette. Oké, most mégis jönne, de máskor ilyen esetekben szidjuk a vezetőséget, amiért ennyire erkölcsileg mocskos döntést hoz. Hagyjuk már.
més que un club
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21114
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.08.18. 09:22:55

soadroli írta:
2020.08.18. 08:46:20
nekem egyből szimpatikus lett a főoldali nyilatkozata miatt. ha csak kiteszi Busquets-et (+ pár embert) akkor én már örülni fogok :mrgreen:
Más dolog lenyilatkozni, és megcsinálni a gyakorlatban. Persze, ha már tényleg jön, akkor tegye meg, kezdje el a takarítást és az új védelem felépítését.

De aggasztó, hogy lepaktált Bartoval, azok után, hogy látta évek óta mi folyt a klubnál. Remélem annyi tartás van benne, hogy nem vállalja az újabb báb szerepét, hanem kikötötte, hogy szabad kezet akar.
Avatar
Messithebest
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3309
Csatlakozott: 2010.05.15. 20:34:35

2020.08.18. 09:22:14

zsoltfree írta:
2020.08.18. 08:51:01

Btw: most megnéztem wikipedian Xavi oldalát. És a "teams managed" részt nézzétek csak meg! 😳😳😳😳😳
A Wikipédiát bárki szerkesztheti, akár te is vagy én is beirhattuk volna ugyanezt... :'D
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 972
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.18. 08:51:01

Furcsa ez a volt játékosból edző dolog. Rijkard például kihúzta a csapatot a gödörből és nagyot alkotott itt. Lucho szintén nagyot ment itt. Viszont az ő menedzseri munkáit megnézve előtte, utána a Barcelona nélkül elég semmilyen. Pep kivétel, de ő is olyan volt, hogy előtte nem jegyezték edzőként semmilyen szinten.

Xavit várja sokmindenki, de azért belegondolva, ő is egy Al-sadd csapatot edz...

Előjelek alapján mondjuk egy atalanta edzőt kéne hívni. Zsinórban 2 harmadik hely Olaszországban. És azt kell mondjam bl-ben is meggyőzőbbek voltak nálunk. És ezt nem messi féle arcokból, hanem no name emberekből.

Ilyen sport igazgató vagy nemistudomkinek pedig a Dortmund emberét keresném. Akiket vesznek azokért egy év múlva a legnagyobbak állnak sorban. Miért csak ők tudnak így igazolni?


Btw: most megnéztem wikipedian Xavi oldalát. És a "teams managed" részt nézzétek csak meg! 😳😳😳😳😳
Avatar
soadroli
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5163
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2020.08.18. 08:46:20

nekem egyből szimpatikus lett a főoldali nyilatkozata miatt. ha csak kiteszi Busquets-et (+ pár embert) akkor én már örülni fogok :mrgreen:
Kép
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.08.18. 08:27:24

Peter írta:
2020.08.18. 00:30:05
Hát kövezzetek meg, de Koeman-ban én semmit sem látok....a holland válogatott ügyes kis csapat, de a neve is válogatott....nem a keze alatt fejlődtek, volt kikből összerakja....előtte sem alkotott maradandót, pedig megfordult néhány helyen és országban.....a Juve elnök tökös volt....Pirlót a mélybe dobta.....persze nincs rá garancia, de vélhetően nem is kell félteni.....nem a mi feladatunk tájékozottnak lenni a merítésből, de nem akarom elhinni, hogy ne lehetne egy tökös fiatal edzőt találni a közelmúlt Barca játékosai közül....Pirlo vagy akár Lampard példa láttán.....
Azért abban, hogy kialakult ez a trend, nem kis szerepet játszottunk Guardiolával. Nem jelenteném ki tematikusan, hogy nálunk ezt a "tökösséget" fontolóra sem veszik, de nem hiszem hogy bármi áron kéne ezt csinálni. A Juve szurkolók maguk is kiemelik, hogy Pirlo kinevezése, csak egy remény, hogy Pep, és Zidane "örökébe" lép, nem mondjuk Inzaghi féle olasz trend lesz. Továbbá a legtöbb ilyen kinevezés esetében, azért valamennyi edzői múlt volt előtte, ilyen szempontból tényleg Xavira várunk. A másik ember aki szóba jöhetne az Henry, viszont nem túl meggyőző az eddigi múltja, nem ugranék bele.

Valóban úgy tűnik, hogy van valami változás, ami alakul az élfutballban, egyre fiatalabbnak tűnnek az edzők. Valószínűleg a kommunikáció terén sokkal erősebbek, megtalálják a közös hangot a játékosokkal, de szerintem ennek a számlájára is írható, hogy az edzők tekintélye egyre harsányabb.

Mindent összevetve, ha Koeman nem csinál ... a szájából, akkor Ő lehet a megfelelő ember! Én személy szerint nem kupákat várok tőle, hanem azt hogy Van Gaal féle munkát végezzen. A holland iskola alapján, játszatja a fiatalokat. Ha nagy szerencsénk van, még ide is tud csábítani egyet-kettőt, hollandot, bármit, és segít nekünk megalapozni a jövő siker csapatát, akivel már más fogja learatni a babérokat.

Legalábbis, én Van Gaalt pl így láttam, hogy letette az alapokat, ehhez, csak hát hosszú évek után lett meg a gyümölcse!

De hát csak bízom benne....
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Argyelus
Barça B
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2004.10.12. 07:26:07

2020.08.18. 06:16:42

RA7 írta:
2020.08.18. 00:57:42
Xavival se lesz változás hiába fiatal. Ezerszer elmondta hogy ezt a stílust képviseli. Ezért örültem volna nagyon Pochettinonak. Ő elhozta volna a változást.
Ezt a Pochettinot nem értem, lenyilatkozta sokszor, hogy utálja a Barcat, gyűlöli a Barca kultúrát. Ha a szomszédos állandóan szid, rosszat mond rólad, akkor szerinted megkeresed, hogy legyen a gyereked keresztapja? Nem csak a játékosokat utálják, hanem a culék is utálnák. Aki elérhető és könnyen mozdítható, az még Allegri volt.
RA7
Jugador del Barça
Hozzászólások: 128
Csatlakozott: 2020.05.12. 04:22:04

2020.08.18. 03:08:07

gránit írta:
2020.08.18. 02:26:03
Emlékszem rá, amikor a Valenciával megborított minket a kupában. Egy rémálom volt az ellen a Valencia ellen játszani. Kiválóan védekeztek, és még vissza is támadtak. Utána nem követtem a további munkásságát. Egy egykori védőtől elvárható pozitívum, hogy végre rendes védekező középpályásokat fog alkalmazni. Mert eddig kb emberhátrányban játszott a csapat, ezen a poszton gyakorlatilag egy lyuk tátongott nálunk. Márpedig szűrő nélkül nem lehetünk eredményesek. A csapat addig bírta el Busquets-et, amíg a labdát szinte egész meccsen az ellenfél térfelén, a támadóharmadban tudta tartani. Most, hogy elolvadt a dominancia, és szűrni kéne, teljesen hasznavehetetlen.

Kéne most a védelembe jó néhány vadállat. Lenglet-t eredetileg a kispadra igazolták, csak Umtiti szétesése miatt vált alap kezdővé. Piqué és Lenglet is mehet véleményem szerint a kispadra. Két igazi vadállat kéne középre, aki bevonható a passzjátékba, tud építkezni, penge labdakihozatalokra képesek, de ha kell, tudnak rombolni, és rendes védekező középpályásokra is szükségünk van.
Első körben védelmet kell erősíteni szerintem is, legyen egy alap amire lehet építkezni. Középre és előre jön pár fiatal, őket egyből a mélyvízbe dobni. A távozókból összegyült összeget elkölteni a de Ligt, Garcia, Upamecano trióból kettőre.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2450
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.18. 02:26:03

Emlékszem rá, amikor a Valenciával megborított minket a kupában. Egy rémálom volt az ellen a Valencia ellen játszani. Kiválóan védekeztek, és még vissza is támadtak. Utána nem követtem a további munkásságát. Egy egykori védőtől elvárható pozitívum, hogy végre rendes védekező középpályásokat fog alkalmazni. Mert eddig kb emberhátrányban játszott a csapat, ezen a poszton gyakorlatilag egy lyuk tátongott nálunk. Márpedig szűrő nélkül nem lehetünk eredményesek. A csapat addig bírta el Busquets-et, amíg a labdát szinte egész meccsen az ellenfél térfelén, a támadóharmadban tudta tartani. Most, hogy elolvadt a dominancia, és szűrni kéne, teljesen hasznavehetetlen.

Kéne most a védelembe jó néhány vadállat. Lenglet-t eredetileg a kispadra igazolták, csak Umtiti szétesése miatt vált alap kezdővé. Piqué és Lenglet is mehet véleményem szerint a kispadra. Két igazi vadállat kéne középre, aki bevonható a passzjátékba, tud építkezni, penge labdakihozatalokra képesek, de ha kell, tudnak rombolni, és rendes védekező középpályásokra is szükségünk van.
RA7
Jugador del Barça
Hozzászólások: 128
Csatlakozott: 2020.05.12. 04:22:04

2020.08.18. 00:57:42

Xavival se lesz változás hiába fiatal. Ezerszer elmondta hogy ezt a stílust képviseli. Ezért örültem volna nagyon Pochettinonak. Ő elhozta volna a változást.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3271
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.08.18. 00:30:05

Hát kövezzetek meg, de Koeman-ban én semmit sem látok....a holland válogatott ügyes kis csapat, de a neve is válogatott....nem a keze alatt fejlődtek, volt kikből összerakja....előtte sem alkotott maradandót, pedig megfordult néhány helyen és országban.....a Juve elnök tökös volt....Pirlót a mélybe dobta.....persze nincs rá garancia, de vélhetően nem is kell félteni.....nem a mi feladatunk tájékozottnak lenni a merítésből, de nem akarom elhinni, hogy ne lehetne egy tökös fiatal edzőt találni a közelmúlt Barca játékosai közül....Pirlo vagy akár Lampard példa láttán.....
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21114
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.08.17. 23:29:55

Idén nem lesz korlátlan lehetőség keretet alakítani, először próbáljuk meg a meglévő értékekhez igazítani a játékfelfogást és taktikát, legyen újra eredményes, hatékony és kompetitív a csapat. Szép fokozatosan utána lehet alakítani erre vagy amarra, de jelenleg az az érzésem, hogy alsó hangon 5-6 világklasszis játékosra vagyunk az eredményes tiki-takától, és ahelyett, hogy a kocka formájú lyukba próbálnánk meg beleerőltetni a háromszöget...
Évek óta ezzel próbálkozunk, az eredményt látjuk. A lehetőségek valóban korlátoltak, de én azt sem bánnám, ha B csapatból jövő játékosokkal kellene feltölteni a keretet, és majdnem a 0-ról kezdenénk építkezni. Az a legjobb, hiszen nincs kihez, mihez igazodni, bármilyen irányba el lehet menni. Persze ez azzal járna, hogy néhány évet be kellene áldozni, mire újra összeállhatna egy ütőképes csapat, de én ebben is benne lennék.

Persze már most látszik, hogy nem így lesz, lényegi változások még egy évig biztos nem lesznek. Max. annyi, hogy Barto idehoz hitelből horrorfizetésért még egy éppen felkapott sztárt, aki aztán besül és ránk rohad.
Válasz küldése