Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.08.26. 11:36:51

Minguella után szabadon: meglepett. nem siratom és nem méltatom most a múltját, arról majd könyvet lehet írni.
Messi lehet, hogy megsértődött (Lajos miatt), lehetett ez utolsó csepp de egy biztos : nagyon alapos, átgondolt és kétségtelenül kényszer szülte lépésre szánta el magát (gondolom egy seregnyi tanácsadó javaslatára).
a 8:2 vel nem csak a Barcelona presztízse hullott a porba hanem az övé is. ezt menteni kényszerültek és valószínű a legjobb döntést hozták. nem részletezném alább már írtatok erről.
veszteség e a Barcának ha elmegy? is. meg nem is. valószínű van még benne 2-3 év amit igazából majd egy új közegben lesz képes megmutatni, erre a legkevesebb esélye egy akármilyen (irányítású, összetételű...stb.) Barcában lenne - szerintem.
akkor pedig egy Messi utáni elkerülhetetlen időszak kezdetéhez nem veszteség.
búcsú(meccs) ? mást érdemelne? mennyit adott a klubnak? ez utóbbira kissé cinikusan: nagyjából annyit amennyit kapott.... bele olvastam az eddigiekbe ezekben a dolgokban soha nem lesz konszenzus a szurkolók között én nem is hergelem magam ilyesmin.
még talán egy őszinte!? gondolat: amikor Ney elment dühös voltam és fájt. most nem érzek semmi ilyet. Messi az utolsó idényével, a nagy buktákban való tevékeny szerep(lésé)vel valahogy már felkészített erre.
a világ szerencsére most már olyan, hogy nézhettem tovább a Brazilt ha kedvem volt hozzá - máshol -, most majd megteszem ezt Messivel is ha érdekel.
szurkolóként inkább már arccal Koeman felé fordulok és várom hogy hogyan íródik tovább a csapatom sorsa.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.26. 11:32:41

Arthur8 írta:
2020.08.25. 23:57:47
Undorító a Barca vezetősége úgy, ahogy van. Én 19 éve drukkolok a Barcának, de, ha nem mond le az elnökség azonnal és Messit is "elüldözik" , nekem ezennel vége és nem, mert divatdrukker vagyok, hanem, mert , ami most folyik ott annak semmi köze a Barcához, valószínűleg ezt fejezi ki most Messi azzal, hogy távozik. Semennyire nem érdekel a következő projekt, ha ez bekövetkezik. Az elnökség játékosokat edzőt távolít el és von felelősségre, de ők továbbra sem állnak fel és mondják, hogy elrontottuk, jöjjön az új vezetőség. Nem értek egyet azzal, hogy a cserben hagyja a csapatot Messi. 4-5 éve folyamatosan bombázzák szét ezt a Barcát és Messi mindig ott volt és minden évben magasan a világ fölé emelkedett,de ez sem volt elég. Gyakorlatilag Messi zsenialitása mentette meg ezt az undorító, inkompetens, szánalmas vezetőséget, mert hozott a Barca így is eredményeket, ami mellett ott voltak folyamatos botrányok, ostoba 100+ millás igazolások, folyamatos megalázások , középszerű edzők, La Masia játékosok tömeges lelépése.... Szerintem botrányos az is, ahogy a Barca történetének 3. legeredményesebb játékosát kutyába nem vették, felhívták és egy perc alatt elmondták (tudom, hogy ezt Koeman csinálta), hogy ennyi volt, menjél. Ez már rég nem az a Barca, amire büszkének lehetett lenni, hogy több mint egy klub. Ez a Barca Bartomeu vezetésével az egyik legocsmányabban működtetett klubbá vált. Messi ennek már nem akar a részese lenni.
Teljesen kivagyok, hogy a Barca történetének és valószínűleg a foci történetének legjobb játékosa, aki kb. ötvenszer mondta el, hogy imádja Barcelonát, itt akarja befejezni a pályafutását, el tudott jutni oda, hogy egy faxon elküldi, hogy nem jelenik meg többet és távozni akar. A Barca történelmének fekete napja az, hogy Messi nem itt fejezi be és az utolsó meccse a Barca történetének egyik legnagyobb égése és soha nem kapja meg azt a vastapsot százezer nézőtől a Camp Nouban és többszázezer szurkolótól Barcelona utcáin, amit senki soha nem érdemelt volna meg jobban, mint ő. Annyira mérhetetlenül méltatlan, igazságtalan és elfogadhatatlan.
Teljes mértékben egyetértek.
Itt maradt Pep lelépése után, a 0-7-es Bayern után, a kilátástalan és kupa nélküli(jóó,spanyol szuperkupa..), 2014-es szezon után mikor semmi reménykeltő nem volt a csapat megújulásába és a Pep-árnyékból kilépésből.
Ha ez nem elég, a Juventus, Róma, és Liverpool után is maradt, pedig az utóbbi 2 nem akármilyen megaláztatás volt és TÖRTÉNELMI BUKTA! PSG-n kívül senki sem tudott leadni 3 gólos előnyt...Majd 2019-ben szintén, mindezt egy elődöntőben!!
Mindezt úgy hogy 0 koncepció, összevisszaság mind edzői, mind játékosigazolás fronton.
Ezeket szépen lenyelte, aztán egy 8-2-es újbóli rekord megalázás után biztos hogy ő a szemét amiért nem akar jövőre is résztvenni az újabb rekordzakóban, hanem szeretne még valamit nyerni?
Soha egy csapat sem kapott 8-at egy negyeddöntőben, mi nekünk sikerült.

Az hogy mit ír a média? Bartomeuék a saját anyukájukról elterjesztenék hogy prostituált ha azzal saját magukat menthetik.
Mi van ha nem véletlen kockáztatja a szurkolók haragját, mert Bartoék már beintettek neki mint anno Neymarnak?


Persze nagy a fizetése, de nagyon sokat is hozott a klubnak, ne lepődjünk meg ha az évi 80 milliós fizu megúszása mellé ennél több bevételkiesés lesz.

Csak nézzünk magunkba, hogy hányan ültünk volna le az elmúlt 3 év moslék meccseire abban a tudatban hogy nincs Messi akitől valami földönkívüli megoldás várható!
Ráadásul hányan fogunk/Fognak az új csapata meccseit nézni, mert kíváncsiak akár semlegesként is hogy hogyan teljesít?
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.08.26. 11:28:52

DaVeR írta:
2020.08.26. 10:51:25
Én nagyon sajnálnám, ha így menne el. Írjatok többen, hogy szerződése van 2021 ig meg miért nem jelezte ezt június vagy július 10. ig amig megtehette volna szóval csak pénzért menjen. Az a pont, hogy Messi kérheti ingyenes elengedését, azért került bele, mert a klub elismeri azt, amit Messi eddig a klubért tett.. Azt gondolom, hogy azzal, h járvány van/volt, a bajnokság és a BL is nyitott volt abban a dátumban, nyilván ő akkor még nem gondolta ezt.. Alapesetben ez a dátum pont arra volt jó, hogy a szezon után átgondolhassa és dönthessen.. Vagy egy ilyet bekellett volna jelentenie a bajnokság hajrájában? Szerintem pont olyan körülmények vannak, hogy a klub a dátum felett szemet hunyhatna..

A véleményem szerint egyértelműen a vezetőség hibája lesz, ha Messinek így kell mennie bármiféle rendes utolsó meccs nélkül.. A csapat ( és nem csak Messi ) kiállt Valverde mellett mégis akkor váltották le őt mikor kb értelme se volt.. Az átigazolások során elkövetett bakik, bénázások.. A kulcs játékosokkal való kapcsolat.. És végül, hogy egy ilyen történelmi mély pont után se képesek a vezetők normális felelősséget vállalni.. Ezek mind olyan dolgok, amik alapján Messi igen is mondhatja, hogy tudjátok mit? Nekem ebből elég volt!

Nem örülnek, ha ilyen csúnya vége lenne ennek.. :(
Azért ez nagyon a másik a véglet. Messi is tett ezért a kialakult helyzetért.
Az meg hogy jófejségből mondjon le a klub 200+ millióért, főleg amikor ennyi veszteség volt a büdzsében egyszerűen nevetséges. Az pedig már alapjában hatalmas engedmény, hogy a klub megengedte, hogy évente hosszabbíthasson és dönthessen, hogy ingyen távozzon. Szerintem az ilyen alapjából példa nélküli, bár lehet majd valaki kijavít. Maga a klub azért nem keveset tett Messiért (és itt nem a Bartomeu éréra gondolok feltétlenül) és nem hiszem hogy van még egy ilyen játékos akivel ilyen szinten kivételeztek volna, ekkora befolyása lenne és ennyire engedékenyek lennének. Ebből a szempontból szerintem a klub nem hibázott, magával Messivel szemben Bartomeu folytatta a "hagyományokat".
A többi húzásuk és a kialakult helyzet más lapra tartozik.
Cseri írta:
2020.08.26. 10:46:30
Nagyon jól összeszedted, köszi! Én is hasonlóan látom. Szerintem nagynevű játékos nem fog ide jönni, a többség Messi miatt jött volna, hogy vele játszhasson együtt. De Bruyne se fog ide jönni, ha oda igazol az argentin,mellesleg szóba se került. Ha így távoznak a legendák, ilyen hangulatban és módon, ki akar majd ide jönni? Évekig küzdünk majd a 4-6 hely valamelyikéért, de legalább, fiatal, küzdő csapatunk lesz, oh yeah!
Én pont az ellenkezőjét érzem. Sok nagynevű játékosnak szerintem Messi jelenléte inkább negatívumot jelentett, mind pozitívumot. A csapatukban meghatározó, "sztárjátékosok" voltak, az argentin mellett viszont a szerepük nem keveset redukálódott volna, tudva hogy Messi milyen szerepet tölt be itt. Nyilván azt nyilatkozzák, hogy mennyire várják, hogy mellette játszhassanak, mást nem nagyon tehetnek.
Ez hasonló mint a leigazoláskor mondandó szlogen, hogy "gyerekkori vágyam volt XY klubban játszani". De Bruyne csak egy példa volt, de ha őt vesszük a Cityben ő a no. Messi (illetve emiatt Suarez) mellett visszaesne az ázsiója. De ott van Coutinho, aki a Poolban kisisten, nemzetközi sztár volt, ahogy idekerült egyből másodvonalba került, de igaz ez Griemannra pl., csak a közelmúltat figyelembe véve. Az ilyen játékosoknak nem biztos, hogy olyan szimpatikus a másodhegedűs szerep.
Forca Barca!!!!
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4461
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2020.08.26. 11:23:37

Azért ez a fax üzenet csak számomra rettentően bicskanyitogató? Élő legenda, és dob egy faxot, hogy engedjetek el ingyen.. Minden tiszteletem Messié, imádtam a játékát, azt az önfeledt focit, de ez azért elkeserítő.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Maxi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1933
Csatlakozott: 2005.03.20. 15:49:59
Tartózkodási hely: Szolnok

2020.08.26. 11:16:24

Függetlenül attól, hogy Barto évek óta a saját seggét védi, és teljesen inkompetens az egészhez a pali, azért jegyezzük meg, ha Messi tényleg INGYEN (?) szeretne elmenni akkor nálam örökre leírta magát, bár már nem igazán van ennél lentebb mint ahova Ő is süllyedt hosszú-hosszú évek alatt azzal ahogy bánt a klubbal. Én eljutottam oda, hogy örülök, hogy elmegy, de remélem nagy pénzt kaszálunk érte!
Forca Barca
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.08.26. 10:54:55

Lássuk be, ez benne volt a pakliban. A fék nélküli "diktatórikus" rendszerek sajátossága, hogy falig mennek fékezés nélkül. Igaz ez Bartora is és igaz ez egyébként Messire is. Nyilván mindketten a maguk szintjén csökönyösen ragaszkodtak a hülyeségeikhez.
Nem mondom, hogy Barto gerincesnek tűnik, sőt. De azért Messit sem kell félteni. Az utóbbi években csak az volt a fontos neki, hogy Ő és Lajos megrúgja a góljait, a csapatérdek másodlagos volt. Kiváló példa erre a Bayern elleni meccs. Rossz szavunk nem lehet rájuk, hiszen Lajos gólt lőtt, ugye...? Rengeteget adott a klubnak, de nem kell félteni, a klub és a szurkolók is rengeteget adtak neki. A szurkolókkal szemben kifejezetten inkorrekt, a tisztes búcsú nem csak róla, hanem a szurkolókról is szól.
De inkább a durcás kisgyerek szerepét vette fel és felborítja az asztalt.
Olyan, mint az argentin válogatottban, azért mert pocsékul játszott az újságírók kikezdték. Oké, igaza van, hiénák, de ezért lemondani a válogatottságot, ahelyett, hogy változtatna valamin?

Nyilván Bartoéknak megvan a szerepe a válságban, de ez a 8 gól a csapatnak volt köszönhető. Roma és Liverpool is. Lehet azt mondani, hogy az edzők középszerek voltak, bár Valverde lapos, kényelmességét szerették Messiék - de azért papíron minőségi játékosok voltak, olyanok akik már csak Messi miatt is érinthetetlenek voltak. Messiék elég visszataszítóan nyomták le Sarabiát is, láthattuk, hogy onnantól Messi magyarázott a pályán és szünetekben is. És baromira nem jött be. Az utolsó meccs után kiküldi a kamerák elé Piquét, ő meg elszalad a hátsó kijáraton és nem méltóztatik semmit se mondani, még azt se mondja, hogy sajnálja. Aztán küld egy faxot a klubnak, mikor Lajost elküldik.

Iniesta és Xavi sokkal jobb formában voltak, mikor kiszálltak. Senkinek egy rossz szava nem lett volna, ha tavaly már ezt teszi Messi is, vagy elkezdett volna háttérbe vonulni. Őszintén remélem, hogy a klubnál és Messinél is van valami értelmes suttogó, aki segít kihozni a helyzetből a legtöbbet. Ingyen elmenjen? Röhej. Ha a világ legjobbjának hiszi magát most is, akkor 200 M körül fizetnek érte. Másik oldalról tényleg engedni kell, tiszteletben kell tartani a döntését, akkor is, ha csak az a baja, hogy kivágták a haverját, azt akit amúgy a legtöbb szurkoló már rég kivágott volna. És úgyis van idő, BL-be ne nevezzék, de bajnokságban azért játszhat és a szurkolóktól is elbúcsúzhatna a pályán. Ezzel járna mindenki a legjobban.
Ha nem angol csapatba megy én szurkolni fogok neki. Itt a Barcában nem tudott változni, annyira a klub fejére nőtt, hogy ha a környezete pozitív irányba változik is, ő csak nyűglődött volna. Mint amikor van egy szoftvertesztelő, aki sok év alatt vezető lesz, aztán évekkel később azt mondják neki, hogy kellesz, de csak, ha visszamész tesztelni.
Lehet egy másik cégnél hajlandó erre az ember, de ott ahol végigjárta a szamárlétrát, hát nem jellemző.
Mondjuk a PSG-ben el tudnám képzelni, hogy még hajtana és nem edzőként és mindenes vezérként menne oda, csupán egy játékosként, abból még jó is kisülhet.

Én nem gondolom, hogy nem leszek Barca szurkoló, bár a következő idény azért próbára fog tenni. Itt van Barto, aki no comment, itt van egy csapat, csupa szerethető emberrel, akik nagyon nem látták magukat reálisan és a saját szobraikat döntögették. Itt van az a nagypofájú ellenzéki, akitől továbbra is fázok..Nem lesz egyszerű ez. És megértem azt, aki eddig szurkolt a Barcának. Hagyjuk a divatozást. A szurkolás eleve egy divat, mindenki divatszurkoló, nem lesz valaki nagyobb szurkoló, vagy méltóbb rá csak azért, mert valaki régebbóta szeretett bele egy csapatba. Ugyanúgy szurkoló, aki Koeman miatt lett Barca fan, vagy a saját apja miatt, vagy Messi miatt, vagy később Pedri miatt. Tök mindegy, ahogy szerelembe is nehéz belekötni, ebbe a szurkolásba is, mindenki érez, amit érez és kész.

Persze lehetne minden korrekt és rendezett is. Messi utolsó egy-két évét valahol máshol eltölti, levezet, a szurkolóktól elbúcsúzva, Busiék úgyszintén. Bartóék ősztől leváltva..sok fiatal előtérbe kerül (Pedri, Trincao, Puig, Fati). Ahhoz, hogy ez simán, utálkozás nélkül menjen csak egy hajszálnyit kellett volna mindkét félnek hátrébb lépnie és visszavennie a sértettségből.
DaVeR
Jugador del Barça
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2012.01.09. 00:30:11

2020.08.26. 10:51:25

Én nagyon sajnálnám, ha így menne el. Írjatok többen, hogy szerződése van 2021 ig meg miért nem jelezte ezt június vagy július 10. ig amig megtehette volna szóval csak pénzért menjen. Az a pont, hogy Messi kérheti ingyenes elengedését, azért került bele, mert a klub elismeri azt, amit Messi eddig a klubért tett.. Azt gondolom, hogy azzal, h járvány van/volt, a bajnokság és a BL is nyitott volt abban a dátumban, nyilván ő akkor még nem gondolta ezt.. Alapesetben ez a dátum pont arra volt jó, hogy a szezon után átgondolhassa és dönthessen.. Vagy egy ilyet bekellett volna jelentenie a bajnokság hajrájában? Szerintem pont olyan körülmények vannak, hogy a klub a dátum felett szemet hunyhatna..

írták sokan, hogy hiszti ez mert Lajost elküldik.. Én arról az oldalról közelítem meg, hogy miért van az, hogy előbb hall a játékos ezekről a sajtóból mint az edzőtől vagy a vezetőségtől? Miért van az, hogy egy Messi Koeman közti beszélgetés eredménye egyből kikerül a sajtóba? Miért van az, hogy egy fax egyből ott virít a neten? Ezek olyan infók, adatok, amiket csak úgy nem lehet megszerezni.. Na ezek a dolgok korrektek a játékosokkal szemben? Hogy Lajost annyira se veszik ember számba, hogy egy személyes beszélgetés keretében, mondják, hogy mi a szitu ( vagy akár felvázolják, hogy csökkentsék a bért, de nem egyből kb finito.. ) És bárki bármit mond Lajosunk is normálisabb bánásmódot érdemelt volna..

A véleményem szerint egyértelműen a vezetőség hibája lesz, ha Messinek így kell mennie bármiféle rendes utolsó meccs nélkül.. A csapat ( és nem csak Messi ) kiállt Valverde mellett mégis akkor váltották le őt mikor kb értelme se volt.. Az átigazolások során elkövetett bakik, bénázások.. A kulcs játékosokkal való kapcsolat.. És végül, hogy egy ilyen történelmi mély pont után se képesek a vezetők normális felelősséget vállalni.. Ezek mind olyan dolgok, amik alapján Messi igen is mondhatja, hogy tudjátok mit? Nekem ebből elég volt!

Nem örülnek, ha ilyen csúnya vége lenne ennek.. :(
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1784
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2020.08.26. 10:46:30

Balinho írta:
2020.08.26. 10:00:53
Érdekes kérdés ez amúgy. Meddig terjed az ember tűrési kötelessége? Messi a legjobb éveiből áldozott fel jó párat a Bartomeu korszakban, évekig kellett nézze, ahogy elszúrt igazolásokkal egyre kevesebb esélye volt a klasszisához méltó sikereket elérni (gondolok itt a BL-re).

Amennyire is sikeres a pályafutása és karrierje, összességében mindig ott lesz mögötte, hogy a megfelelő társakkal, és a megfelelő edzőkkel mennyivel többet érhetett volna el. Elég arra gondolni, hogy az argentin válogatottban olyan középszerű edzők irányították, mint a szakvezetői kvalitásait a játékosok csókolgatására korlátozó Maradona, a VB-döntőn Agüero helyett Higuaint kezdető Sabella vagy akár Sampaoli (de ide sorolhatnám Bauzát vagy Martinot is). A legfontosabb válogatott meccsein, ha Higuain nem teli gatyával játszik, akkor simán VB és Copa America győztes lehetne, de felhozhatnám azt is, amikor az ominózus VB-döntőn Higuainon felül is olyan félistenekkel kellett együtt játszania, mint Enzo Perez, Biglia, Gago, Rojo, Sergio Romero vagy épp Demichelis.

A Barcában ugyanez. A Pep éra után volt egyetlen egy Luis Enrique, aki konkrét elképzeléssel érkezett a klubhoz (történelmi távlatból nézve amúgy tragikomikus, hogy az a triplázás mennyivel vetette utóbb vissza a klubot, hiszen annak köszönhetően választották újra Bartot...), egyébként jött Tata Martino, Valverde, Setien és most Koeman, akiknek annyi a skilljük, hogy jól fújják a leckét Cruyffról, a tiki-takáról, meg a többi kulcskifejezésről, amiről úgy hiszik, hogy nedves lesz tőlük a Barca-szurkolók és vezetők bugyija. Mindegyik edző a középszerűség szobra, nem irányított előtte egyik se komoly csapatot, utána se nagyon (oké, Tata és Koeman hazája válogatottját, de az nem ugyanaz, mint a napi szintű munka), komoly eredményt egyik se ért el, és azért a Barca padjára már ne legyen elég annyi, hogy "harcos kis csapatot csinált a Southamptonból", "volt egy jó másfél szezonja a Betisszel", vagy "bajnok lett az Olympiakosszal, és küzdős kis felső középcsapatot csinált a Bilbaoból.". Hogy a francba fordulhatott az elő, hogy egyik edzőváltásnál nem gondolta azt a vezetőség, hogy egy elit pedigréjű és elit eredményekkel rendelkező edzőt hozzon el? Persze értem én, néha az ember kockáztat, de max olyankor, ha valaki ugyan tapasztalatlan, de tudható, hogy mennyire ért a futballhoz (Pep, Zidane, egyszer talán Xavi). De a karrierjük jelentős részét érdemi eredmény nélkül lehozó középszerű fószerektől mit vártunk, várunk?

Közben Bartoék százmilliókat, éveket és szezonokat herdáltak el úgy, hogy a csapat évről-évre leginkább csak gyengült. A rengeteg botrányról, a szakmai és intézményi válságról ne is ejtsünk szót, mert sose lenne vége.

Nyilván Messi is belefásult ebbe, főleg úgy, hogy a BL-ben micsoda arcpirító kudarcokat éltünk át. Az egyetlen hiba, amit elkövetett, hogy nem évekkel korábban borította rá az asztalt Bartomeuékra, akkor talán még nem lett volna késő, csakhát ugye a lejárató PR-kampány (Messi a diktátor) miatt nyilván ezt nem engedhette meg magának.

Ellenben eljutottunk oda, hogy az ittmaradása nemcsak hogy elképzelhetetlen, hanem értelmetlen is. Ha Barto akár már ma le is mond, akkor is ezt a csapatot újjá kell építeni, a klubot újra kell szervezni, az pedig aligha fél év lesz, Messi köré a jelen csapatát lehetne építeni, azt Barcelonában már nem érdemes, a jövő csapatát viszont már aligha.
Nagyon jól összeszedted, köszi! Én is hasonlóan látom. Szerintem nagynevű játékos nem fog ide jönni, a többség Messi miatt jött volna, hogy vele játszhasson együtt. De Bruyne se fog ide jönni, ha oda igazol az argentin,mellesleg szóba se került. Ha így távoznak a legendák, ilyen hangulatban és módon, ki akar majd ide jönni? Évekig küzdünk majd a 4-6 hely valamelyikéért, de legalább, fiatal, küzdő csapatunk lesz, oh yeah!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 831
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2020.08.26. 10:28:41

Chino írta:
2020.08.26. 10:14:12

Csak nehogy egy Neymar-féle pereskedés legyen mert az mind Messihez, mind a klubhoz méltatlan lenne.
Ennek ellenére én nem fogok kevésbé Barca-szurkoló lenni, volt Messi előtt és után is lesz Barca, tudtuk hogy bekövetkezik ez a nap, az már más kérdés hogy most, egy vagy két múlva, a hogyanja viszont iszonyatosan szomorú.
Ha jól tudom a szerződésben az van,hogy június, nem pedig az hogy szezonvége.... Ezen nincs mit fírtatni Covid ide vagy oda... :(
Remélem a józan ész fog dönteni
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.08.26. 10:14:12

visca el barca írta:
2020.08.26. 08:51:47
Valahol szomoru leszek ha elmegy, de nem omlik ossze a vilag. En itt 40 evesen lattam a messi nelkuli barcat is, azt is imadtam, a messi utanit is imadni fogom. Nekem ami a legfontosabb, hogy egy jatekos sem nohet a klub fejere es messi mar boven megtette, ami szamomra nagyon unszimpatikus. Most is ez a hiszti, hogy lajost kitettek es morci lett, meg ugyan engedjuk mar el ingyen, ez vicc. 2-3 ev még van benne, marketing erteke az egekben, valami konszenzust kell vele kotni es legalabb 200 millat kisajtolni belole. Vagy akár csere, de bruyne, jesus, mbappe, akarki. Csak a lautaro gyereket ne.

Egy szo mint szaz, koszonok neki mindent, rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott, ezeket soha nem fogom feledni, de nagyon ranott a klubra es ez mar egeszsegtelen. Azt en se akarom h barto lemondasa aran maradjon, mert az mar tenyleg vicc, hogy egy alkalmazott dirigaljon a vilag legnagyobb klubjanal.

Ha megy, csak annyit kerek h normalis modon tavozzon.
Jobban meg sem fogalmazhattam volna.
Amikor ezek a hírek megjelentek első reakció a megdöbbenés és a szomorúság volt, ugyanakkor van az éremnek másik oldala is. Tény, hogy rengeteget adott Messi a Barcanak és több címet is köszönhetünk neki, egy csoda volt nézni a játékát és mind eredményességben, mind érzelmileg nagyon meg fogjuk sínyleni a hiányát.
Ugyanakkor lehet, hogy már unalmas közhelynek hangzik, de ránőtt mind a csapat, mind a klub fejére, ezt pedig Messi ide, Messi oda nagyon egészségtelen és csak negatív vonzatai lehetnek. És ez nem ebben a szezonban kezdődött. Emlékezzünk a Tata-féle pletykákra, de már Lucho kinevezésekor is voltak jelek, csak akkor volt egy Xavi, aki elsimítsa a dolgokat és a klubbal szemben még nem voltak ilyen ellentétek. De egy játékosnak ilyen ráhatása magára a csapatra sem lehet, hogy már gyakorlatilag az összetételre is ekkora befolyása legyen.

Akármennyire is rühellem a vezetőséget itt nem csak ők a ludasak sajnos Messi sem járt el a legkorrektebbül. Pontosan nem tudjuk mi okozhatta az ilyen gyors távozási szándékát, mert a koronavírus előtti időszakban nem így nézett ki a dolog, sőt akkoriban a nyilatkozataiban a kifejezett Barca iránti elkötelezettsége rajzolódott ki és konkrétan utalt is erre.
Az pedig megint egy érdekes dolog, hogy a szezon befejezése előtt, amikor ingyen távozhatott volna és ezzel garantálja, hogy minden további nélkül oda szerződik ahová csak akar, még semmilyen szándékot nem mutatott, aztán amikor az edző szabad kezet kap és elsőnek a legjobb barátja szűrét rakják ki szinte azonnal a távozását kéri. Lehet, hogy érlelődött már benne jó ideje, nem tudni, de ha konkrétan a vezetőség miatt lécelt, egy év múlva legkésőbb úgyis takarodtak volna, így egy szezon még beleférhetett volna, bár lehet, hogy a pályafutásába. Szóval a konkrét indokokat nem tudni, de elég sok "gyanús" jel is van.

Ezzel nem a vezetőséget akarom mentegetni, mert rühellem őket egytől-egyig, főleg hogy morálisan, erkölcsileg milyen mélypontra süllyesztették a klubot, de ebben a konkrét esetben nem őket kiáltanám ki egyedüli bűnbaknak, számos összevetője van ennek a dolognak.

Remélem nem lesz belőle hosszútávú pereskedés, az már tényleg fájdalmas lenne, amelyik klub képes a bérét kipengetni úgyis képes megvenni. Mehet Pep után a Citybe, Neymar mellé a PSG-be, de szerintem az Inter lehet a legvalószínűbb állomás. (ez már szinte minden szempontból a Ronald-féle ügy kopírozása lenne)
Ha tényleg sikerülne 200+ millióért eladni, és felszabadulna ez a bértömeg valamennyire kompenzálhatná ezt az egész dolgot. Egy egész jó projektet el lehetne indítani, Akár hozni egy Mbappét (aki szerintem kicsit túl van azért hypolva, de tény, hogy hosszútávon az az ember lehetne akit a támadósorba keresünk), De Bruyne-t stb. , de nem akarok FM-ezni. Mindenesetre olyan játékosokat, akik tényleg segíthetnének, hogy a Barca újra komoly tényező legyen a nemzetközi porondon, és ezzel, hogy nem "alárendelt" szerepet kell kapniuk a csapatban még vonzó is lehetne. De a vezetőséget ismerve nincs sok esély rá. Jön majd 100+ millióért Lautaro meg hasonlók.

De konkrétan Messire visszatérve a legfájóbb, hogy egy ilyen legenda, a történelem egyik legjobb játékosa, akinek a neve összeforrt a klubbal és olyan okozott örömet a szurkolóknak, akik közül sokan pont miatta kezdtek rajongani a Barcáért ilyen körülmények között távozik. Ez nagyon szomorú és számomra az utóbbi 23 évben, amióta a csapat elkötelezett híve vagyok, a legfájóbb dolog. Iniestához, Xavihoz hasonlóan kellett volna távoznia mindenképp egy búcsúmeccs keretében. Csak nehogy egy Neymar-féle pereskedés legyen mert az mind Messihez, mind a klubhoz méltatlan lenne.
Ennek ellenére én nem fogok kevésbé Barca-szurkoló lenni, volt Messi előtt és után is lesz Barca, tudtuk hogy bekövetkezik ez a nap, az már más kérdés hogy most, egy vagy két múlva, a hogyanja viszont iszonyatosan szomorú.
Forca Barca!!!!
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1122
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2020.08.26. 10:00:53

Érdekes kérdés ez amúgy. Meddig terjed az ember tűrési kötelessége? Messi a legjobb éveiből áldozott fel jó párat a Bartomeu korszakban, évekig kellett nézze, ahogy elszúrt igazolásokkal egyre kevesebb esélye volt a klasszisához méltó sikereket elérni (gondolok itt a BL-re).

Amennyire is sikeres a pályafutása és karrierje, összességében mindig ott lesz mögötte, hogy a megfelelő társakkal, és a megfelelő edzőkkel mennyivel többet érhetett volna el. Elég arra gondolni, hogy az argentin válogatottban olyan középszerű edzők irányították, mint a szakvezetői kvalitásait a játékosok csókolgatására korlátozó Maradona, a VB-döntőn Agüero helyett Higuaint kezdető Sabella vagy akár Sampaoli (de ide sorolhatnám Bauzát vagy Martinot is). A legfontosabb válogatott meccsein, ha Higuain nem teli gatyával játszik, akkor simán VB és Copa America győztes lehetne, de felhozhatnám azt is, amikor az ominózus VB-döntőn Higuainon felül is olyan félistenekkel kellett együtt játszania, mint Enzo Perez, Biglia, Gago, Rojo, Sergio Romero vagy épp Demichelis.

A Barcában ugyanez. A Pep éra után volt egyetlen egy Luis Enrique, aki konkrét elképzeléssel érkezett a klubhoz (történelmi távlatból nézve amúgy tragikomikus, hogy az a triplázás mennyivel vetette utóbb vissza a klubot, hiszen annak köszönhetően választották újra Bartot...), egyébként jött Tata Martino, Valverde, Setien és most Koeman, akiknek annyi a skilljük, hogy jól fújják a leckét Cruyffról, a tiki-takáról, meg a többi kulcskifejezésről, amiről úgy hiszik, hogy nedves lesz tőlük a Barca-szurkolók és vezetők bugyija. Mindegyik edző a középszerűség szobra, nem irányított előtte egyik se komoly csapatot, utána se nagyon (oké, Tata és Koeman hazája válogatottját, de az nem ugyanaz, mint a napi szintű munka), komoly eredményt egyik se ért el, és azért a Barca padjára már ne legyen elég annyi, hogy "harcos kis csapatot csinált a Southamptonból", "volt egy jó másfél szezonja a Betisszel", vagy "bajnok lett az Olympiakosszal, és küzdős kis felső középcsapatot csinált a Bilbaoból.". Hogy a francba fordulhatott az elő, hogy egyik edzőváltásnál nem gondolta azt a vezetőség, hogy egy elit pedigréjű és elit eredményekkel rendelkező edzőt hozzon el? Persze értem én, néha az ember kockáztat, de max olyankor, ha valaki ugyan tapasztalatlan, de tudható, hogy mennyire ért a futballhoz (Pep, Zidane, egyszer talán Xavi). De a karrierjük jelentős részét érdemi eredmény nélkül lehozó középszerű fószerektől mit vártunk, várunk?

Közben Bartoék százmilliókat, éveket és szezonokat herdáltak el úgy, hogy a csapat évről-évre leginkább csak gyengült. A rengeteg botrányról, a szakmai és intézményi válságról ne is ejtsünk szót, mert sose lenne vége.

Nyilván Messi is belefásult ebbe, főleg úgy, hogy a BL-ben micsoda arcpirító kudarcokat éltünk át. Az egyetlen hiba, amit elkövetett, hogy nem évekkel korábban borította rá az asztalt Bartomeuékra, akkor talán még nem lett volna késő, csakhát ugye a lejárató PR-kampány (Messi a diktátor) miatt nyilván ezt nem engedhette meg magának.

Ellenben eljutottunk oda, hogy az ittmaradása nemcsak hogy elképzelhetetlen, hanem értelmetlen is. Ha Barto akár már ma le is mond, akkor is ezt a csapatot újjá kell építeni, a klubot újra kell szervezni, az pedig aligha fél év lesz, Messi köré a jelen csapatát lehetne építeni, azt Barcelonában már nem érdemes, a jövő csapatát viszont már aligha.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.08.26. 09:42:33

vinszentvega írta:
2020.08.26. 09:20:59
...
Nagy igazságokat írsz! Nagyon két oldalú ez a dolog, és jelen pillanatban úgy érzem, hogy egy megállíthatatlan erő (Messi) találkozott, egy mozdíthatatlan tárgyal (Barto). Ennek a következményeit látjuk most.

Messi alkalmatlan személyiség, mint csapatkapitány. Szerintem a válogatott pályafutása ezt ékesen bizonyítja. Éretlen, és nem felnőtt a viselkedése, mindent dacból, és sértettségből tesz, egy pillanatig nincs benne hogy rendbe tegyen dolgokat, ha megy nagyon, megy, ha nem megy, nagyon nem megy. Ezeknek a hangulat ingadozásoknak vagyunk kitéve évek óta.

Bartomeuról írtunk már mindent, ezen nincs mit ragozni.

Fáj kimondani, de a salamoni döntés az lenne, ha egyikük sem folytatná tovább.
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 831
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2020.08.26. 09:20:59

csababarca írta:
2020.08.26. 03:28:02


Barto elérte a célját, elüldözi Messit is, szétverte a klubot. Mondjuk nem tudom, hogy hogy akar nyugodt életet Barcelonában az elnöksége után, mondjuk lehet úgy van vele, hogy úgyis a 4 fal között fog hűsölni egy cellában, ott csak nem bántják. Patkány.
Maximum kiköltözik El Pratba és átveszi az Espanyol-t....

Sokat gondolkodtam az éjszaka ezen, álmatlanul forgolódva. Most biztos sokan megharagudnak rám, de én most inkább átmentem a harag irányába és nem pedig a sajnálatba...
Igen, pofátlan mocskokkal van tele a vezetőség, de ami a pályán történik, azért nem lehet őket felelőségre vonni. Játékosok felpofozására egy egy bekapott gól után részben az edzőre hárul a félidőben, pályaszélén. De nagyrészt szerintem a CSK-nak kell helyénkezelni. Nézzétek meg a régi csapatkapatiányainkat. Puyol(10 évig) Enrique, Guardiola, Bakero, Sanchez, Cruyff(csak kiragadtam egy párat) egytől egyig olyan karakterek voltak, akiknek egy pofonnal felért egyik-másik lecseszése.
Előttem vannak azok a meccsek, amikor megkaptuk a nagy pofonokat az utóbbi 5 évből: Psg-Barca (4-0), Juve-Barca (3-0), Roma-Barca(3-0) , Pool-Barca(4-0) és az idei blama(2-8). akinek van hozzá idegrendszere és nézze meg ezeket a meccseket. Rossz nézni, ahogy szétvan esve a csapat és csak lézengtünk. Mindenki kedvetlen volt, nem szoltak egymáshoz, leszegett fejjel sétálgattunk. Ahelyett, hogy a Leo igenis összetapsolt volna mindenkit, mit csinált? A félpályán sétálgatott, szintén leszegett fejjel... Persze egy Messi jelenléte a pályán, mind a társak mind az eredmény tekintetében legalább +30% esély, de ebből egy idő után nem lehet már megélni( ahogy azt az elmúlt 2 évben is láttuk) Nincs egy Neymarunk sajnos, aki áttudta venni a figyelmet a védőkről, olykor bolondot csinálva belőlük. Sajnos ha az ellenfelek ráállítottak 2-3 embert az egész meccsen, hogy törjék, zúzzák, akkor sajnos ez a taktikai húzás, az esetek 70%-ban be is vált(csapatja válogatja, nyílván egy Betis hiába csinálta ezt, ott fölényben volt eleve). Ezek után, mi jött mindig? Leszegett fej, séta, félpálya....
Ezzel nem is lenne baj, emberek felett ő maga a focistenség, a gépállat, de így 30 felett, ugyan legyen már annyi kurázsi, ha már folyamatosan az edzők fölöttiséget emlegjük, hogy azt mondja ilyenkor, figyelj... nem megy b@szod, nem tudok mit csinálni ma, szedj le és probáljunk ki valami mást.. Nem mert az elmondása szerint ő nem tud nem lenni a pályán, neki "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)" ott lenni.. Ami rendben van, mert tegye fel a kezét az a focista, ember, aki nem így érzi, de pont a Barca az a csapat, ahol és aki mindig a csapategység volt(és remélem hogy az lesz megint) a fontos.
Messi a 21. század fociját jelentette és jelenti, mert soha nem volt és nem is lesz még egy ilyen mint Ő. De sajnos (aka: Seres Dezső) a homokorát megállítani nem lehet. El kell fogadnia azt, hogy a mai gépsoron érkező 190cm magas, 100 kg-os tömény izom védők, már nem azok akik ezelőtt 6-10 éve voltak. El kellett volna azt fogadni amit Koeman mondott neki, hogy figyelj HVR, egy kicsit hátrébb hozlak CAM poziba és adj a gazelláknak forintos labdákat, mert kiismertek. Persze bármikor tud még hozni olyan váratlan dolgot, hogy a közvetítők nem győzik ismételni, de egy-egy mérkőzést ezek már nem döntenek el.
Sírni fogok -e amikor elmegy? Persze, napokig. De megsírattam Romariot, Ronaldot,Rivaldot, Kluviert-et, Ronaldinhot és Eto-t is....
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.08.26. 08:51:47

Valahol szomoru leszek ha elmegy, de nem omlik ossze a vilag. En itt 40 evesen lattam a messi nelkuli barcat is, azt is imadtam, a messi utanit is imadni fogom. Nekem ami a legfontosabb, hogy egy jatekos sem nohet a klub fejere es messi mar boven megtette, ami szamomra nagyon unszimpatikus. Most is ez a hiszti, hogy lajost kitettek es morci lett, meg ugyan engedjuk mar el ingyen, ez vicc. 2-3 ev még van benne, marketing erteke az egekben, valami konszenzust kell vele kotni es legalabb 200 millat kisajtolni belole. Vagy akár csere, de bruyne, jesus, mbappe, akarki. Csak a lautaro gyereket ne.

Egy szo mint szaz, koszonok neki mindent, rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott, ezeket soha nem fogom feledni, de nagyon ranott a klubra es ez mar egeszsegtelen. Azt en se akarom h barto lemondasa aran maradjon, mert az mar tenyleg vicc, hogy egy alkalmazott dirigaljon a vilag legnagyobb klubjanal.

Ha megy, csak annyit kerek h normalis modon tavozzon.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.26. 08:25:50

Elképesztően szomorú, hogy ilyen körülmények között kell távoznia. Nagyon furcsa időzítés, és sajnos a klubbot is megértem hogy nem bólintott rá azonnal, hiszen mégiscsak a világ egyik legértékesebb játékosa, akinek van élő szerződése. Ettől függetlenül ez az eset a megkoronázása a jelenlegi elnökség munkásságának. Remélni tudom csak, hogy nem Neymar féle évekig elnyúló pereskedés, szappanopera lesz belőle. Nem ezt érdemelné.

Nagyon meglepődnék, ha ezek után maradna, nem is hiszem hogy helyes lenne. Elképesztően sokat köszönhet Messinek a Barcelona, és minden fociszerető ember. Szerencsések vagyunk hogy végigkövethettük az itteni karrierjét. Csak a legjobbakat tudom Neki kívánni a továbbiakra, bárhova is megy.

Azt csak nagyon csendben jegyzem meg, hogy szerintem az is rettentően szomorú, hogy egy játékos távozási szándéka, még ha a világ legjobbjáról beszélünk aki történelmet írt nem egyszer és szinte eggyé vált a klubbal a neve, nagyobb felbolydulást szült Barcelonában, mint a sokadik csúnya BL égés vagy csúnya maffiaszerű botrány. Nagyon felborultak az értékrendek....
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2020.08.26. 08:23:54

qkta1986 írta:
2020.08.26. 06:17:51
BarcaManiac87 írta:
2020.08.26. 02:39:17
Arthur8 írta:
2020.08.25. 23:57:47
Undorító a Barca vezetősége úgy, ahogy van. Én 19 éve drukkolok a Barcának, de, ha nem mond le az elnökség azonnal és Messit is "elüldözik" , nekem ezennel vége és nem, mert divatdrukker vagyok, hanem, mert , ami most folyik ott annak semmi köze a Barcához, valószínűleg ezt fejezi ki most Messi azzal, hogy távozik. Semennyire nem érdekel a következő projekt, ha ez bekövetkezik. Az elnökség játékosokat edzőt távolít el és von felelősségre, de ők továbbra sem állnak fel és mondják, hogy elrontottuk, jöjjön az új vezetőség. Nem értek egyet azzal, hogy a cserben hagyja a csapatot Messi. 4-5 éve folyamatosan bombázzák szét ezt a Barcát és Messi mindig ott volt és minden évben magasan a világ fölé emelkedett,de ez sem volt elég. Gyakorlatilag Messi zsenialitása mentette meg ezt az undorító, inkompetens, szánalmas vezetőséget, mert hozott a Barca így is eredményeket, ami mellett ott voltak folyamatos botrányok, ostoba 100+ millás igazolások, folyamatos megalázások , középszerű edzők, La Masia játékosok tömeges lelépése.... Szerintem botrányos az is, ahogy a Barca történetének 3. legeredményesebb játékosát kutyába nem vették, felhívták és egy perc alatt elmondták (tudom, hogy ezt Koeman csinálta), hogy ennyi volt, menjél. Ez már rég nem az a Barca, amire büszkének lehetett lenni, hogy több mint egy klub. Ez a Barca Bartomeu vezetésével az egyik legocsmányabban működtetett klubbá vált. Messi ennek már nem akar a részese lenni.
Teljesen kivagyok, hogy a Barca történetének és valószínűleg a foci történetének legjobb játékosa, aki kb. ötvenszer mondta el, hogy imádja Barcelonát, itt akarja befejezni a pályafutását, el tudott jutni oda, hogy egy faxon elküldi, hogy nem jelenik meg többet és távozni akar. A Barca történelmének fekete napja az, hogy Messi nem itt fejezi be és az utolsó meccse a Barca történetének egyik legnagyobb égése és soha nem kapja meg azt a vastapsot százezer nézőtől a Camp Nouban és többszázezer szurkolótól Barcelona utcáin, amit senki soha nem érdemelt volna meg jobban, mint ő. Annyira mérhetetlenül méltatlan, igazságtalan és elfogadhatatlan.
Magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni, amit írtál és minden szavával egyet értek sajnos. Ha Messi megy, akkor nálam is lekerülnek a Barca zászlók a falról 22 év után...
Számomra felfoghatatlan ami most történik, és amit ez a nyomorult bartomeu művel...
Pontosan ezért érdemlitek meg a divatdrukker megnevezést. Nem az ilyen időkben kellene a csapat mögé állni?
Valamit nagyon keversz. Itt nem a csapat kontra Messi, hanem az elnökség kontra Messi. Ebben a helyzetben aki az elnöség mellé áll, az szerintem nem sportszerető ember.
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3186
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2020.08.26. 08:08:40

Kapunk érte pénzt és felszabadul az óriási fizetése. Én annyira nem örülnék. Rávernek 100+ millát Lautaróra,akit hajtanak egy ideje,csak nem volt rá pénz+ kap egy olyan fizetést egyből,hogy majd lestek. :D

Szomorú,hogy ide jutottunk. Van benne még legalább 2 év ezen a szinten,bárki bármit mondd,értelmes játékosokkal körülvéve még mindig top. Megértem,ha nem látja itt a jövőjét, Koeman és Barto nagy építkezése egyelőre annyi hogy elküldik az egyetlen kilencest a keretből,a többi jómadár meg marad. A city-ben talán még összejön neki egy bl,Barto meg még utoljára elverhet pár száz milliót,mindenki boldog.
Avatar
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2814
Csatlakozott: 2010.01.22. 10:47:15
Tartózkodási hely: Irgumburg

2020.08.26. 08:05:41

Bob_Marley írta:
2020.08.26. 07:28:54
Az egész kaotikus, de remélem vis maior helyzetben, nem fogjuk ingyen elengedni. Totál nevetségesnek tartom, hogy ő ezt kijelenti ingyen engedjék el. Sokat köszönhet neki a klub, de lejjebb is írták, nem ő a Barcelona, szerződése köti.

Osszessegeben szerintem a kezdeti megdobbenes után, jót tehet ez. Utolsó esélyek egyike, hogy pénzt lássunk belőle, hatalmas fizetése felszabadul, morálisan is változás történhet. Új edző, új irányvonal, nem egy elegetlenkedo Messire van szükség. Köszönünk mindent, le a kalappal előtte, de a vonat megy tovább.
Hasonlóan látom. Még annyival kiegészíteném, hogy bár évek óta abban reménykedem én is, hogy ez a vezetőség idő előtt eltűnik, a legrosszabb forgatókönyv jelenleg az lenne, ha Barto lemondanna és Messi visszatáncolna. Remélem ez nem történik meg. Nagyon rossz üzente lenne. Ha már így döntött, akkor menjen, de persze nem ingyen.

Nagyon sok szép pillanatot okozott, rengeteg trófeát köszönhetünk a jelenlétének, szinte minden rekordott megdöntött és a világ valaha volt egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. Hatalmas köszönet érte!

Sajnos a búcsú mikéntje semmiképp se lesz szép.
Zsono
Jugador del Barça
Hozzászólások: 212
Csatlakozott: 2017.12.10. 21:12:36

2020.08.26. 07:58:18

Xavier Hernandez írta:
2020.08.26. 01:26:10
Még tegnap, 13 óra körül írtam:

"Annak üzenetértéke van, ahogy Koeman Suárezzel közölte, hogy nem számít rá - miközben gyaníthatóan az ő fülébe is eljutott, hogy Messi legjobb barátja. Ha Messi megtartása a cél, nem a legjobb úton jár, amikor ilyen módon és elsőként Suárezzel közli, hogy mennie kell. A klub gyakorlatilag a csőd szélén táncol, ebben Messi bérköltsége (világviszonylatban is) messze a legmagasabb, az óriási bérterhek lehetetlenné teszik, hogy új csapat épüljön. Az üzleti szemléletű Bartomeutól nem állna távol, ha a kommunikációjával ellentétben valójában azon dolgozna, hogy a klub megváljon az öregedő, de még mindig értékes Messitől, hisz idén még kinyerhetnek belőle 150-200 millió €-t, de jövőre már nem."

Most már egyértelmű, hogy tudatosan alakítottak ki olyan helyzetet, hogy Messi elmenjen. Most sem a sportszakmai szempontok, hanem az üzleti érdek döntött, a Barcának nincs pénze, mert Bartomeu az elmúlt öt évben több, mint 1.000.000.000 €-t szórt el olyan igazolásokra, melyekből gyakorlatilag semmit nem profitált a csapat, miközben a játékoseladásokból 470-480 millió euró jött csak be. A koronavírusjárvány miatt 250 milliós bevételkiesés is keletkezett, meg kell hát szabadulniuk Messitől, mert üres a kassza. Ha most eladják Messit 220+ millióért, és a további játékoseladásokból is befolyik némi pénz, ráadásul megszabadulnak Messi óriási fizetésétől is, a klub megúszhatja a csődöt, és Bartomeu is a börtönt, amit a hűtlen kezelés és sikkasztás miatt gyaníthatóan rávernének. Puyol és Xavi nem véletlenül nem akartak szerepet vállalni Bartomeu oldalán, nyilván nekik van rálátásuk arra, mit művel ez a gengszter brigád.
Bárhogy is nézzük, Messi mindenképp túlnőtt már ezen a klubon, ha netán mégis maradna, akkor sem működne már a dolog, ezt nyilván ő is felmérte. Valahol az is nonszensz, hogy egy játékos megbuktathatja a klubvezetést, bármennyire is alkalmatlanok, vagy gazemberek. Ezt a terhet nem viheti a vállán még egy akkora isten sem, mint Leó. A játékosnak az a dolga, hogy focizzon és meccseket nyerjen, és nem az, hogy megbuktassa ezt a tetves bagázst, még akkor sem, ha csak ő képes erre.
Minden szavaddal egyetértek. B pontosan tudta, hogy ezt kell tennie és így. A pénz mindennél fontosabb számára. Nyilvánvalóan Messinél is, bárkinél. Persze, ehhez a 10-es is kellett, nem vitás.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19486
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2020.08.26. 07:28:54

Az egész kaotikus, de remélem vis maior helyzetben, nem fogjuk ingyen elengedni. Totál nevetségesnek tartom, hogy ő ezt kijelenti ingyen engedjék el. Sokat köszönhet neki a klub, de lejjebb is írták, nem ő a Barcelona, szerződése köti.

Osszessegeben szerintem a kezdeti megdobbenes után, jót tehet ez. Utolsó esélyek egyike, hogy pénzt lássunk belőle, hatalmas fizetése felszabadul, morálisan is változás történhet. Új edző, új irányvonal, nem egy elegetlenkedo Messire van szükség. Köszönünk mindent, le a kalappal előtte, de a vonat megy tovább.
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.08.26. 06:55:09

Ha a Citybe megy, lesz megállapodás a két Club között játékosok + pénz alapon. Nem állnak oda szégyen szermre pereskedni.
qkta1986
Barça C
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2020.08.26. 06:16:21

2020.08.26. 06:17:51

BarcaManiac87 írta:
2020.08.26. 02:39:17
Arthur8 írta:
2020.08.25. 23:57:47
Undorító a Barca vezetősége úgy, ahogy van. Én 19 éve drukkolok a Barcának, de, ha nem mond le az elnökség azonnal és Messit is "elüldözik" , nekem ezennel vége és nem, mert divatdrukker vagyok, hanem, mert , ami most folyik ott annak semmi köze a Barcához, valószínűleg ezt fejezi ki most Messi azzal, hogy távozik. Semennyire nem érdekel a következő projekt, ha ez bekövetkezik. Az elnökség játékosokat edzőt távolít el és von felelősségre, de ők továbbra sem állnak fel és mondják, hogy elrontottuk, jöjjön az új vezetőség. Nem értek egyet azzal, hogy a cserben hagyja a csapatot Messi. 4-5 éve folyamatosan bombázzák szét ezt a Barcát és Messi mindig ott volt és minden évben magasan a világ fölé emelkedett,de ez sem volt elég. Gyakorlatilag Messi zsenialitása mentette meg ezt az undorító, inkompetens, szánalmas vezetőséget, mert hozott a Barca így is eredményeket, ami mellett ott voltak folyamatos botrányok, ostoba 100+ millás igazolások, folyamatos megalázások , középszerű edzők, La Masia játékosok tömeges lelépése.... Szerintem botrányos az is, ahogy a Barca történetének 3. legeredményesebb játékosát kutyába nem vették, felhívták és egy perc alatt elmondták (tudom, hogy ezt Koeman csinálta), hogy ennyi volt, menjél. Ez már rég nem az a Barca, amire büszkének lehetett lenni, hogy több mint egy klub. Ez a Barca Bartomeu vezetésével az egyik legocsmányabban működtetett klubbá vált. Messi ennek már nem akar a részese lenni.
Teljesen kivagyok, hogy a Barca történetének és valószínűleg a foci történetének legjobb játékosa, aki kb. ötvenszer mondta el, hogy imádja Barcelonát, itt akarja befejezni a pályafutását, el tudott jutni oda, hogy egy faxon elküldi, hogy nem jelenik meg többet és távozni akar. A Barca történelmének fekete napja az, hogy Messi nem itt fejezi be és az utolsó meccse a Barca történetének egyik legnagyobb égése és soha nem kapja meg azt a vastapsot százezer nézőtől a Camp Nouban és többszázezer szurkolótól Barcelona utcáin, amit senki soha nem érdemelt volna meg jobban, mint ő. Annyira mérhetetlenül méltatlan, igazságtalan és elfogadhatatlan.
Magam sem tudtam volna szebben megfogalmazni, amit írtál és minden szavával egyet értek sajnos. Ha Messi megy, akkor nálam is lekerülnek a Barca zászlók a falról 22 év után...
Számomra felfoghatatlan ami most történik, és amit ez a nyomorult bartomeu művel...
Pontosan ezért érdemlitek meg a divatdrukker megnevezést. Nem az ilyen időkben kellene a csapat mögé állni?
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.26. 03:41:48

Ha mélyebben nézzük, kicsit arra is rámutat ez az eset, hogy a fociklubok hierarchikus berendezkedése elavult. Sokkal jobb lenne, ha csapat szinten nem egy edző, klub szinten pedig nem egy elnök döntene mindenről majdhogynem egy személyben, hanem sokkal demokratikusabb lenne és pl. egy-egy döntésnél az egész csapat és az egész szakmai stáb véleményét kikérnék szavazással és nem csak úgy, hogy "jó, talán figyelembe vesszük". Biztos ezzel is lennének olyan problémák, hogy bebetonozná magát egy-egy klik, de arra is lehetne ellensúlyokat alkotni. Ez a jövő szerintem. Ha Xavi érkezik egyszer, nála ezt a működést erőteljesebben el tudom képzelni a személyiségéből fakadóan, persze ahhoz nem ártana egy szerényebb elnök sem. Nem jók a kilátások ilyen szempontból, mert Barto legnagyobb ellenfele is eléggé nárcisztikus jellegűnek tűnik.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.26. 03:28:02

Nem gondoltam volna róla, hogy elmegy, de 100%ban megértem.
Szurkolók is elgondolkozhatnának, hogy talán nem most kéne tüncikézni, hanem erre volt millió meg egy alkalmuk a moslék elnökünk ellenében, nem nagyon kaptak az alkalmakon.

Engem nem érdekel ha ingyen megy, vagy ha kapunk érte 100 milliót. Teljesen lényegtelen számomra, ha nem kapunk rendben van, ha kapunk, akkor majd a csicska elnök elsikkasztja. Tehát jobb ha nem.
Voltak itt vételek/eladások amik csúnya bukták voltak, merész és aljas dolog azt mondani, hogy ha ingyen megy a klub ellen van Messi. Miért is? Akkor a mélyen tisztelt elnökünk mi ellen van, mikor olyan üzleteket kötött meg amilyeneket? (nem sorolom inkább)

Barto elérte a célját, elüldözi Messit is, szétverte a klubot. Mondjuk nem tudom, hogy hogy akar nyugodt életet Barcelonában az elnöksége után, mondjuk lehet úgy van vele, hogy úgyis a 4 fal között fog hűsölni egy cellában, ott csak nem bántják. Patkány.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2020.08.26. 03:06:33

Nekem vegyesek az érzelmeim. Nem vagyok egy rajongó személyiség, mint itt sokan, de azt én is belátom, hogy Messi nélkül a Barcelona sosem lett volna az, ami. Voltak olyan időszakok, amikor az ismerősi körömben azzal cukkoltak a nem barcások, hogy a Barcelona Messi FC, amiben volt is egy elég nagy igazság. Az utóbbi időben a megváltás, az viszont már neki sem megy.
Bartomeut mindenki sátánnak próbálja leírni, Messit pedig istennek, mint egy romantikus stílusjegyű regényben, pedig a dolgok általában sokkal árnyaltabbak, Valószínűleg Barto-nak is megvannak a pozitív vonásai, a pozitív tettei, esetleg küzdelmei a csapaton belül, amikről mi nem tudunk részleteket, mint ahogy Messi esetében pedig jelen lehet a klikkesedés, az elnökség pattogtatása és a csapat ügyeibe, valamint a taktikába történő megállíthatatlan beleszólás. Ezeket csak feltételezni tudjuk. Egy jó elnöknek a világ legjobb játékosa esetén ezeket a dolgokat tudnia kellene kezelni

Messi részéről pedig, mint ahogy korábban is említettem, megértem, hogy nincs túl nagy motiváció a folytatáshoz, amikor idejön egy random 65. valaki pattogni, kirúgni a barátait és már megint megmondani a legújabb frankót. Valverde-t szerette ő is meg a többiek is és a Setien csere nagyon nem jött be Bartoéknak, erre a magukba nézés helyett jön ez a takarítás jelenség, ami lehet, hogy ténlyeg elhibázott gondolat volt annak fényében, hogy a vezetőség maradt és a játékosokat hibáztatják mindenért.

Megmondom nektek őszintén, hogy szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha a csapatot szépen, lassan, okosan cserélnék le. A közismert, szeretett arcoknak még egy kis lehetőséget biztosítanának az esetleges bizonyításra, ha az nem megy, akkor a csereként történő levezetésre és a méltóságteljes búcsúra. A nézők is sokkal jobban be tudnák fogadni a változást.

Nem tudom egyébként, hogy mi akar majd lenni ez a Koeman stratégia, de jól igazolni utoljára 10 éve tudtunk, vagy talán már akkor sem.
Válasz küldése