Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.30. 00:01:14

Nyiri81 írta:
2020.08.29. 23:54:12
csababarca írta:
2020.08.29. 23:29:48
A nagy hősötök, klubotok megmentője se mondott semmit mióta ez kiderült, de legalább egy hete meg se mukkant hivatalos formában. De ő a nagyon jó gyerek a sztoriban, mert itt ketten hárman ezt kitaláltátok, spekuláltatok, és akkor ez a dogma.
Ki? Kinek a hőse? Mivan!?!
Bartomeu.

Ne haragudj, de ilyenek mennek róla már, hogy remek, meg tökösen csinálja, stb.
Ami lehet így van, de ne mentsük már fel az elmúlt 5 évért, mert most éppen megszívatni készül Messit, aki elmenne.

Én azt mondom, várjuk meg a végét, és utána tudunk ítéletet mondani Messi felett.
Semmi hivatalos infó nincs, csak blikk féle találgatások mennek, persze tényként eladva az infót.

Azon vitatkozhatunk, hogy a burofaxos megoldás mennyire tetszett nekünk szurkolóknak, de egyrészt az nem nekünk szólt, hanem ez a HIVATALOS formája a spanyol ügyeknek, amire később egy perben hivatkozni lehet mint bizonyíték.
egy telefonhívás, email, sms, viber üzenet, vagy egy sima levél semmit nem ér.

És még egyszer, én sem szeretném, hogy ingyen menjen, egy 100plusz 1-2 játékos viszont már elég lenne nekem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2020.08.30. 00:08:03-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1458
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2020.08.29. 23:54:12

csababarca írta:
2020.08.29. 23:29:48
A nagy hősötök, klubotok megmentője se mondott semmit mióta ez kiderült, de legalább egy hete meg se mukkant hivatalos formában. De ő a [auto_cenzúra] gyerek a sztoriban, mert itt ketten hárman ezt kitaláltátok, spekuláltatok, és akkor ez a dogma.
Ki? Kinek a hőse? Mivan!?!
Csak is Puyol
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.29. 23:53:48

Srácok, a faxot nem nekünk küldte, hanem Bartomeuéknak egyenesen, akik természetesen gondoskodtak arról hogy kiszivárogjon a dolog, feltehetőleg nem véletlen, különben most csendben zajlanának a dolgok és a szurkolók nem tudnának semmit amíg nincs biztos.

Valahogy továbbra is nehezen tudom elképzelni hogy ennyi év után, csak úgy hobbiból azt akarja hogy ingyen engedjék el?!
Kétlem hogy csak annyi lenne hogy magától bedurcizott ezért ő most mindenkit utál és mindenkivel ki akar szúrni.
Amúgy Iniestáért is kaphattunk volna 20-30-at, vagy mégtöbbet, és még 1-2 évig jól jött volna a szolgálata, ő is szemét?


Sokkal inkább el tudom azt képzelni hogy jelezte Bartomeuéknak hogy távozni szeretne, adják el értelmes pénzért, míg ők meg kiröhögték, hogy van még egy éve, ők meg nem kockáztatják a maradék esélyeiket azzal hogy az ő regnálásuk alatt igazol el.
Hozzáteszem, a 2-8 utáni első 1 hétben ez az infó járta a sajtót, és utána természetesen Bartomeuék mindent tagadtak, nem véletlen jöhetett ezután a fax Messitől, ami a szavakkal ellenben bizonyító erejű.

Az is egy közös megállapodás/gesztus hogy Messi mint a többi legenda, ha úgy dönt önként ingyen elmehet, és ennek határideje nem véletlenül június, és nem március vége, mivel a szezonnak ekkor már 1 hónapja vége.
Különleges helyzet miatt mint minden más, a szezon is tolódott, ezzel együtt az átigazolási szezon, és a kölcsönszerződések is meghosszabbodtak.

Mivel lett volna jobb ha Messi júniusban jelenti be hogy lépni akar ingyen, amihez joga van? Hozzá teszem, akkor szerintem a szezon közepén lécelnie is kellett volna amíg le nem jár a határidő, félúton csokiban hagyva a csapatot.
A klubnak meg mibe tellett volna a csúszásra tekintettel lenni, és elfogadni Messi kérését? Közös nevezőre jutva, a 2 álláspont közötti ideális utat választva, 100-200 millió euró körüli összegben megegyezve kellett volna ezt elintézni és mindenki megy a dolgára, ehhez képest továbbra is arról jönnek a hírek hogy Bartomeuék szóba sem állnak a kivásárlási ár alatt.
Mint látható, a vezetőség sem partner a dologban, hanem Messi ellen akar uszítani, odaszúrogat a sajtóban és politikai húzást, presztízskérdést csinál abból hogy itt tartsa.
Legjobb az lenne ha Bartomeu lemondana, Messi menne 100-150 millió körüli összegért.
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2020.08.30. 00:01:07-kor.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.29. 23:45:03

gránit írta:
2020.08.29. 23:40:18


Egyetlen dologgal nem értettem csak egyet, amit írtál, mindentől függetlenül, amit fent megállapítottunk, az árát meg kell fizetni, még ha nem is 700 milliót.
Nyilván valamennyit kell érte kapni, és én se azt mondom, hogy engedjék el feltételek nélkül ingyen.
de 700at a kutya nem fizet ki, nem szabad erről álmodozni. mert itt most ez a felállás, meg a kommentek érzete, hogy 700 vs Messi egy szemét.

A másik amit kihagytam, hogy mélységesen felháborodnék, ha Messi elmenne, a léhűtő piócák meg maradnának. Na annak nem lenne semmi értelme, ehhez képest Busquets is már elvileg marad sőt, kezdő lesz, Piqué szintén, Alba szintén, még Roberto is.
Ez a gáz, nem az hogy Messi mennyiért megy el, ébredjetek már fel.


Jordant szándékosan nem írtam, mert ott akkor a Bulls totálisan kicserélődött, bár az tény, hogy a gm arra apellált, hogy majd Kukoc elviszi a hátán a Bullst.
Kukoc az nba-ben 10szer nagyobb tehetségnek számított mint Griezman a fociban bármikor, de így sem sikerült neki.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.29. 23:40:18

csababarca írta:
2020.08.29. 23:10:12

a féreg nélkül sehol nem lettünk volna az elmúlt 12 évben. persze lehet mondani, hogy akkor mások kiteljesedtek volna, hát hogyne. erre konkrétan nulla példa volt eddig a történelemben.

Cé nélküli mu-> leves.
James nélküli cavs-> kétszer leves.

Hogy csak a legnagyobbak közül említsek kettőt. Érdekes, egyik csapatban sem nyílt ki egy játékos sem, csak még szarabbak lettek. De meglepő.
Ez így van. Még durvábbat mondok: 1999, Chicago Bulls... Jordan nélkül a rekorder és triplázó csapatból tökutolsó lett. És érdekes módon senkinek eszébe nem jutott Jordant bántani amiatt, mert lelépett egy olyan klubból, amely kirakta a kedvenc edzőjét. Hanem a menedzsert és a tulajdonost szidták, mert nem vigyáztak Jordanre eléggé. Egy cím mindenképpen bent maradt a Bulls történelmében, és azóta is visszasírják a Jordan-érát. Sem azelőtt, sem azután nem voltak képesek még csak megközelítőleg sem olyan magasságokat elérni. Érdekes, valóban senki nem teljesedett ki, nem kerültek elő a fiókból állítólagosan elnyomott elemek.

A helyzet az, hogy ha nem pótoljuk a hiányát, brutálisan visszaeshetünk, akár a középmezőnybe is. A játék képe már most katasztrofális, és a Messi által jelentett plusz hozta gyakran a három pontot. Olyan összeomlás nyilván nem lesz, mint a Chicago vagy a Cleveland esetében, de komoly visszaesés mindenképpen bekövetkezhet, ha nem sikerül kellően pótolni.

Egyetlen dologgal nem értettem csak egyet, amit írtál, mindentől függetlenül, amit fent megállapítottunk, az árát meg kell fizetni, még ha nem is 700 milliót. Enélkül nem is tudnánk új csapatot építeni. Szükség van az új emberekre, főleg most, hogy a csapat jelentős részét le kell cserélni. És nem is jogos, amit követel, a szerződése világosan fogalmaz. Ettől függetlenül az őt ért fikaáradat valóban röhejes, soha a Messi-korszak előtt nem tudott a klub ilyen huzamos ideig a csúcson maradni. A nagy Messi-fikázás valószínűleg pont azért zúdul, mert sokan el akarják hinni és el akarják hitetni magukkal, hogy Messi nélkül is érünk majd el ugyanilyen sikereket. Csak nehogy úgy járjunk, mint a fent említett csapatok, mert példa bőven van arra, és sajnos esélyt is bőven látok arra, hogy durván vissza fogunk csúszni, ha nem sikerül kellően pótolni. Az meg vicc, amikor azzal jönnek, hogy Messi előtt is volt élet. Ja, volt, hogy 24 év alatt egyetlen bajnoki címet nyertünk... -.-
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.29. 23:29:48

Nyiri81 írta:
2020.08.29. 23:20:54


Pont az elmúlt húsz év miatt kellene tököt növesztenie és ki állni a szurkolok elé és megmondani mi ez az egész. Nem ügyvédekkel üzengetni. Ez nem csk viselkedés.

Szerintem akkor sem ez a helyes módja.
Hidd el, ki fog állni.
De franc se tudja mi megy a háttérben, milyen egyezkedések, alkuk, bizonytalanságok.

Kiáll és azt mondja "ennyi volt, elmegyek", de végül maradna mert meggyőzik, akkor azért szemét.
Kiáll és azt mondja "maradok", de végül elmegy, akkor azért szemét.
Kiáll és azt mondja "nem tudom mi lesz, most úgy néz ki nem folytatom itt", akkor meg azért szemét mert miért nem tudja.

Higyjétek el, neki sem olyan egyszerű most ez a történet, marhára nem egyszerű egy ilyen döntést meghozni, és végigvinni, úgy hogy itt nőt fel és ide köti minden.

Másrészt meg elmondtam már százszor, hogy ne vegyetek készpénznek mindent, amit lehoznak a lapok. [auto_cenzúra] nem tudják mi történik, találgatnak, spekulálnak. Ti meg ez alapján mondtok ítéletet.

A nagy hősötök, klubotok megmentője se mondott semmit mióta ez kiderült, de legalább egy hete meg se mukkant hivatalos formában. De ő a [auto_cenzúra] gyerek a sztoriban, mert itt ketten hárman ezt kitaláltátok, spekuláltatok, és akkor ez a dogma.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2020.08.29. 23:21:58

Hagyjuk már ezt a semmit sem nyertünk volna nélküle! Világklasszisok hada volt a csapatban mellette és még úgy is sikerült egy római meg púlos égést összehozni...
Lehet nélküle nem nyertünk volna annyit de ezt már nem tudjuk meg.
De az akkor sem korrekt, hogy a fél világ isteníti ő meg egy ..ros faxal kiszúrja a sok millió rajongó szemét! :evil:
Állt volna ki hogy ez van gyerekek, elég volt nem az x csatornán keresztül üzenget!
Igenis csalódott vagyok hogy a bálványom ..rik rám meg sok mindenki másra, ezért remélem bárhova is megy azt kívánom hogy bukjon meg és ne nyerjen semmit! :twisted:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1458
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2020.08.29. 23:20:54

csababarca írta:
2020.08.29. 23:10:12
Nyiri81 írta:
2020.08.29. 22:01:55

Eleg féreg húzás. Gratulálok. Remélem majd odasz@rik a Camp Nou füvére is miután ennek vége.
jah féreg, pont az ilyenek miatt mint Te is kívánom hogy fossa össze a stadiont mielőtt elmegy, majd elmentek letakarítani.
a féreg nélkül sehol nem lettünk volna az elmúlt 12 évben. persze lehet mondani, hogy akkor mások kiteljesedtek volna, hát hogyne. erre konkrétan nulla példa volt eddig a történelemben.
Pont az elmúlt húsz év miatt kellene tököt növesztenie és ki állni a szurkolok elé és megmondani mi ez az egész. Nem ügyvédekkel üzengetni. Ez nem csk viselkedés.

Szerintem akkor sem ez a helyes módja.
Csak is Puyol
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.08.29. 23:10:12

Nyiri81 írta:
2020.08.29. 22:01:55

Eleg féreg húzás. Gratulálok. Remélem majd odasz@rik a Camp Nou füvére is miután ennek vége.
jah féreg, pont az ilyenek miatt mint Te is kívánom hogy fossa össze a stadiont mielőtt elmegy, majd elmentek letakarítani.
a féreg nélkül sehol nem lettünk volna az elmúlt 12 évben. persze lehet mondani, hogy akkor mások kiteljesedtek volna, hát hogyne. erre konkrétan nulla példa volt eddig a történelemben.

Cé nélküli mu-> leves.
James nélküli cavs-> kétszer leves.

Hogy csak a legnagyobbak közül említsek kettőt. Érdekes, egyik csapatban sem nyílt ki egy játékos sem, csak még szarabbak lettek. De meglepő.
Nero. írta:
2020.08.29. 21:03:46

Nem ezen múlik a siker hogy itt lesz-e vagy nem. Se a Bayern, se a Liverpool nem 2-3 klasszisra épít, hanem 11 játékos mezőnymunkájára.
vedd ki a poolbol az Allison, van Dijk, Salah hármast, láttad hogy nyalatták fel a realosok velük a padlót 18ban.
vedd ki a bayernből Neuert, Kimmichet, Lewát.
minden csapat épít a klasszisokra, olyan csapat ahol van 11 iparos soha nem ért el semmit.
Nero. írta:
2020.08.29. 18:21:29

Ha akkor a lefújást követően őszintén elmondja a kamerába hogy ezt már nem bírja tovább, és a hátralevő 3-4 évét egy másik csapatban szeretné folytatni, akkor teljesen más a leányzó fekvése.

Egy héttel rá, faxon, “elmegyek ingyen”, besértődve azon hogy Suarezt meg 1-2 havert elakarnak küldeni, hát...
ha akkor a lefújás után feldühödve belemondja az arcotokba, hogy ennyi és nincs tovább, akkor már aznap este máglyán elégetitek, hogy hogy tehet ilyen elhamarkodott kijelentést.
nem azt mondom, hogy ez volt a legelegánsabb, de ne beszéljünk már hülyeségeket.


Továbbra is vakon tapogatózunk, semmi konkrét nincs. Bocs ha én nem [auto_cenzúra] be az összes twitteres marhaságot, amik "100%os forrásra" hivatkozva mondják meg a tutit. Akkor most itt játszana egy DeLigt, Pogba, MBappé pakk minimum, ugye ők is 100%ra már aláírtak anno.

Elképesztő amúgy, hogy ennyire érzékenyen személyes támadásnak veszitek, hogy el akar menni, miközben megannyi boldog pillanattal ajándékozott meg titeket is. Most meg a halálát kívánjátok lassan, meg féregeztek.
Mint Barcelona szurkoló, örülök neki, hogy egy ilyen játékos itt volt ennyi évet, és sok sikert kívánok neki az új csapatában, ha elmegy.
Ezt kellene tenni nektek is, nem tetves kivásárlási árakon rugózni...szánalmas.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2020.08.29. 23:06:54

Remélem ha ingyé akar menni akkor a klub szanaszét fogja perelni a .. csáját meg azoknak is akik el akarják úgy vinni!
Hiába akkora isten ha ez tényleg így akarja akkor engem nem érdekel mit tett a csapatért mert ezek után nálam nem legenda hanem pont olyan a klubot ... ba sem néző kis ... mint amilyen Barto papa... :evil:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Tomix354
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1054
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.08.29. 22:47:36

Nem nagyon kommentálnám, mert nem lennék túl népszerű és egyébként is csak pletykák vannak egyelőre. Majd ha meglesznek a hivatalos nyilatkozatok akkor majd írok egy hosszabbat, de annyit azért megjegyeznék, hogy a csapatkapitányuk elvileg.
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.08.29. 22:38:16

A csapatkapitányról van szó.
Az egész Messi sztori tele van ellentmondásokkal, a kívülállók, szurkolók nem ismernek körülményeket, tényeket.
A tények ismerete nélkül pedig minden csak találgatás. (elnök urral nem esznek egy tányérból, ennyit tudunk)
Annyi biztos még, Messi a Valverde éra alatt és után többször hangoztatta, hogy "magunkba kell nézni, meg kell erősödnünk, ha trófeákat akarunk nyerni..." Valverde menesztése ugyanakkor nem tetszett az öltözőnek, tehát vélhetően Messinek sem. Kizárásos alapon akkor csak a keretre gondolhatott.
A keret vagy inkább a gála kezdő döntő többségét viszont a haverok alkották. Piqué, Alba, Busi, Vidal, Raki, Suarez. Messinek is tudnia kell, hogy a haverok felett eljárt az idő és az sem mentség, hogy Busin kívül egyiknek sincs full közöny az arcára írva és a maguk módján kihozzák azt ami bennük van (például Piquét is ezzel véditek itt többen), de ez már kevés bármilyen trófeához.
Ez arra elég, ami Rómában, Liverpoolban és a Bayern ellen történt illetve arra, amit a Ligában hoztak a szezonban és az ujrakezdés óta.
Ha Messi ennyire menni akar (elnök úr miatt vagy a haverok elvesztése miatt vagy Koeman miatt vagy bármi miatt is), egyszerűen ki kellett volna állnia a nyilvánosság elé és csak annyit mondani, tökösen hogy
" jó volt itt lenni, köszönök mindent, ahogy a csapatnak meg kell újulnia úgy nekem is megújulásra van szükségem, épüljön a jövő Barcája nélkülem, szeretnék más, új kihívást bla bla bla...."

Nyilván ebből is lett volna némi vihar, de sokkal csendesebb és nyugodtabb, mint ami most van illetve, ha esetleg mégis maradna, teljesen más a gyerek fekvése.....végülis a csapatkapitányról van szó :mrgreen:
Avatar
Nyiri81
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1458
Csatlakozott: 2017.01.05. 23:06:25
Tartózkodási hely: BP

2020.08.29. 22:01:55

visca el barca írta:
2020.08.29. 20:58:16
Közölte a vezetőséggel, hogy sem a holnapi koronateszten, sem a hétfői edzésen nem fog megjelenni. Ügyvédjeire hivatkozva továbbra is ingyen akar elmenni.
Eleg féreg húzás. Gratulálok. Remélem majd odasz@rik a Camp Nou füvére is miután ennek vége.

Szomorú ez
Csak is Puyol
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.29. 21:52:41

A szerződésében feketén-fehéren meg van jelölve a dátum. Nincs miről vitázni. Vis maiorra sem tudnak hivatkozni, mert semmi olyasmi nem történt, amit Messi ne tudott volna előre. A határidő egyértelmű, ennek pedig a tudatában volt. Pont. Akkor lenne igaza, ha "szezon vége" lenne a szerződésébe írva. De nem az van beleírva, hanem az, hogy június 10, függetlenül attól, hogy befejeződött-e addigra a szezon vagy sem. Innentől kezdve nincs miről beszélni.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.08.29. 21:43:27

Nem hiszem, hogy lenne komoly csapat, amely kockáztatná, hogy ingyen vigye. Az ügyvédeinek megéri a kockázat: ha van kis esélyük, hogy nyernek, akkor dől a pénz, ha meg nem, akkor ingyen dolgoztak - de forog a nevük.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21051
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.08.29. 21:40:19

szbsz írta:
2020.08.29. 21:15:30
Gonosz egy törpe ez ,mindig is tudtam én
Ha elolvassuk Unzué nyilatkozatát, abból nem ez jön le. Pedig ő ismeri. Érdekes módon azok közül, akik közelebbről ismerik, senki nem támadja őt.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.08.29. 21:27:17

visca el barca írta:
2020.08.29. 20:58:16
Közölte a vezetőséggel, hogy sem a holnapi koronateszten, sem a hétfői edzésen nem fog megjelenni. Ügyvédjeire hivatkozva továbbra is ingyen akar elmenni.
Úgy vagyok vele, hogy akkor menjen már.
A 700 millióval beszopnánk, a Neymar-biznisz után is jól lehúzott minket mindenki, a Garcia+Jézus+pénz opciót nagyon adnám. Utolsó esély, hogy kapjunk érte valamit, vagy ha jövőre már nem hisztizik és megint hosszabbítana, gondolom megint emelnének a fizuján..

NovaProspekt-tel egyetértek abban, hogy vele se ment, kétlem, hogy ha maradna akkor hirtelen tripláznánk. Az mondjuk szerintem se mindegy, hogy dobogósok leszünk-e, vagy megyünk az EL-be.

Nem kell már erőltetni, nem bírjuk örökké, hogy teljesîtménytől függetlenül lecserélhetetlen és talán tudat alatt, de mindenki őt keresi mindig.
CSK-nak meg enyhén szólva sem ideális.

Ha maradna nem tudom mennyire duzzogna vagy sz.rna az egészbe, de emellett valószínűleg az elég ígéretesnek kinéző Trincao kb. semmit nem játszana.

Nyomjuk az új szezont a leírt játékosokkal (Coutinho, Griezmann, Braithwaite, Dembele ha összedrótozzák, meg egyesek szerint DeJong is egyelőre flop) meg a fiatalokkal.
A BL kb. esélytelen, 1 bajnoki-kupa kombót be lehet áldozni arra, hogy megnézzük, kire lehet építeni és az öregeket meg szépen lassan elengedjük.

Így is kiváncsi leszek Koeman-ra, de valószínűleg mégjobban várnám majd az új szezont Messi és Lajos nélkül.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
szbsz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 320
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2020.08.29. 21:15:30

Gonosz egy törpe ez ,mindig is tudtam én
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.29. 21:08:46

NovaProspekt írta:
2020.08.29. 20:43:15

Az meg aztán a kutyát sem érdekli egy Barcánál, hogy ha nincs arany, akkor ezüst, bronz vagy EL-hely van.
Lenne itt nagy sírás-rívás, ha a negyedik-ötödik helyekért kellene küzdenünk. Talán nem következik be; az elmúlt néhány évtizedben a Barca olyan brand lett, ami ha minden rosszul is alakul, még akkor is nagyon sokáig húzóerő lesz az átlagnál kicsit is jobb játékosok számára. Ez valóban elég lehet a BL-es helyekre, BL-ben meg minimum a legjobb 16 közé. Az armageddon valószínűleg nem fog beütni, ha nem a Pep-korszak mércéjével nézzük a dolgokat. Viszont már most is nagy az elégedetlenkedés, miközben a játék képe alapján sokszor nem tudtunk a középcsapatok fölé nőni, mert még nem tudják elképzelni, hogy lehet ez még sokkal rosszabb is. Pedig lehet. Van, aki szerint Messi nélkül is lehetünk top csapat, én meg azt mondom, hogy Messi nélkül sosem tudott a klub ilyen huzamosan top csapat lenni. Legalább a második hely a ligában sokak számára még mindig alapértelmezett, pedig nem az, következhetnek ennél sokkal rosszabb szezonok, ha nem sikerül Messit és Suárezt pótolni. Na, akkor lesz majd nagy siránkozás, ha majd jönnek a negyedik meg hatodik helyek a Ligában... Most még könnyű azt mondani, hogy ha nem mi vagyunk az elsők, mindegy, hogy másodikok vagy ötödikek leszünk, mert most még megvan a második hely. De képzeld csak el, ha valóban az ötödik helyekért foguk majd küzdeni... Akkor milyen rimánkodás fog következni.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.08.29. 21:03:46

visca el barca írta:
2020.08.29. 20:58:16
Közölte a vezetőséggel, hogy sem a holnapi koronateszten, sem a hétfői edzésen nem fog megjelenni. Ügyvédjeire hivatkozva továbbra is ingyen akar elmenni.
Az lenne a legjobb ha elvinnék ingyen, aztán később a bíróságon kiderülne hogy a 700 milliós kivásárlási ár jogos volt, megnyerni a pert majd behajtani a Cityn.

Ma az ESPNn pont erről volt szó, hogy bárki aki leigazolja és ingyen viszi, azoknak nagyon oda kell figyelni hogy az összes papírmunka rendben legyen tokkal vonóval, mert ha nem akkor annak a klubnak később annyi a bíróságon.

99-2005 valóban nem nyertünk semmit de itt volt Rivaldo (nálam top 5 all time játékos), Figo stb.
Nem ezen múlik a siker hogy itt lesz-e vagy nem. Se a Bayern, se a Liverpool nem 2-3 klasszisra épít, hanem 11 játékos mezőnymunkájára.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.08.29. 20:58:16

Közölte a vezetőséggel, hogy sem a holnapi koronateszten, sem a hétfői edzésen nem fog megjelenni. Ügyvédjeire hivatkozva továbbra is ingyen akar elmenni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1912
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.08.29. 20:43:15

gránit írta:
2020.08.29. 20:34:53
Ne legyen ebben igazam, de simán el tudom képzelni, hogy a csapat Messi nélkül brutálisan visszaesik. Az általa nyújtott plusz nélkül kb a középmezőnyben ténferegtünk volna idén. Ha eladjuk, kaphatunk érte egész jó játékosokat, de az én állításom az, hogy bizony a Messi-éra nem lett eléggé megbecsülve. Sokkal de sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, ha a klubvezetés jól épít csapatot. Laporta óta ilyenről sajnos nem beszélhetünk, szórványosan voltak jó igazolásaink, mint Neymar, Suárez, kezdetben Rakitic is erőssége volt a csapatnak, Bravo és ter Stegen leigazolása kifejezetten remek volt, de ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk ebből a korszakból. Bizony kevés Messi BL-címe, sok lehetőséget szalasztott el a klub, és lehet, hogy sokáig kell várni, amíg újra ilyen magasságokban leszünk. Ne legyen így, de senki ne csodálkozzon, ha így lesz.
Objektíven nézve azért a keretünk jobb lesz így is a Sevilla, Bilbao, Sociedad és társaiktól. A top három szinte garantált Messi nélkül is a La Ligában, ha meg nem lesz meg, az is mindegy, mert az aranyérem meg már Messivel sem volt meg idén. Az meg aztán a kutyát sem érdekli egy Barcánál, hogy ha nincs arany, akkor ezüst, bronz vagy EL-hely van. Ha egy PL-ben játszanánk akkor igen, elképzelhető lenne, hogy bedarálnak minket jövőre, de a La Ligában csak azzal kell számolni, hogy a két Madrid beelőz minket.

A BL-ben szintén Messistől vagyunk rommá verve már zsinórban a negyedik éve. Úgyhogy a mostani állapotokban már nincs nagyon hova visszaesni. Ha a Pep Barcát meg a Lucho tripla-csapatot vesszük alapul, akkor persze van, de azokról a szintekről már mostanra sikerült leesnünk.

Itt a fő kockázat nem a jövő szezon keretének minőségében van sztem, hanem abban, hogy ha Bartoék kezdik meg az építkezést Messi után, az katasztrofálisan félremehet.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.08.29. 20:34:53

Nero. írta:
2020.08.29. 18:21:29

Amúgy az a baj hogy itt nagyon sokan csak olyan Barcát láttak, ahol Messi volt a vezér. A klub előtte is létezett, és sikerült trófeákat nyerni.
1999 és 2005 között konkrétan nem nyertünk semmit, és azelőtt sem volt a klub soha ilyen hosszú ideig olyan magasságokban, mint Messi aranykorában. Én azt sajnálom, hogy a Messi-korszakból nem sikerült kihozni a legtöbbet. 2009-2012 között négy BL-t kellett volna nyernünk, és igen, abban a Chelsea elleni szürreális kiesésben 2012-ben ő is benne volt...

A Rijkaard-éra volt még egy érdekes menet, akkor a csapat újra visszakerült az élre. De akkor olyan játékosaink is voltak, amilyenekről ma nem is álmodhatunk. Ronaldinho, Eto'o, Deco, Puyol, Larsson, Giuly stb. Cruyff-nak volt még néhány erős éve, de előtte a Barcelona sosem tartozott olyan szinten az élmezőnyhöz, mint a Cruyff-érától kezdődően (bár a KEK-et a Barca nyerte meg legtöbbször). Volt, hogy a csapat 14 évig nem nyert bajnokságot, aztán újabb 11 évig nem lett bajnok a Barca. 1960 és 1984 között egyetlen bajnokságot nyert a csapat. Majd 1985 után újabb hat évig kellett várni az újabb bajnoki címhez. Lenne ma nagy sírás-rívás, ha olyan időket élnénk, vagy fogunk majd élni Messi nélkül.

Ne legyen ebben igazam, de simán el tudom képzelni, hogy a csapat Messi nélkül brutálisan visszaesik. Az általa nyújtott plusz nélkül kb a középmezőnyben ténferegtünk volna idén. Ha eladjuk, kaphatunk érte egész jó játékosokat, de az én állításom az, hogy bizony a Messi-éra nem lett eléggé megbecsülve. Sokkal de sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, ha a klubvezetés jól épít csapatot. Laporta óta ilyenről sajnos nem beszélhetünk, szórványosan voltak jó igazolásaink, mint Neymar, Suárez, kezdetben Rakitic is erőssége volt a csapatnak, Bravo és ter Stegen leigazolása kifejezetten remek volt, de ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk ebből a korszakból. Bizony kevés Messi BL-címe, sok lehetőséget szalasztott el a klub, és lehet, hogy sokáig kell várni, amíg újra ilyen magasságokban leszünk. Ne legyen így, de senki ne csodálkozzon, ha így lesz.
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4285
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2020.08.29. 19:30:18

Balinho írta:
2020.08.29. 10:34:46
,
Amúgy most miért haragudtak meg ennyien Messire? Azért mert azt az évek óta tartó pusztítást nem tűri tovább, év közben is többször felszólalt ellene, és mivel egyértelmű, hogy Bartoval nincs meg a változásnak a reménye sem, így most borítja az asztalt? Szerintem rengeteg csalódott Barca szurkoló frusztrációját közvetíti ezzel, sőt ennyire soha nem voltak még szem előtt a vezetői, szervezeti szintű problémák, mint most...

,

,
még ha nem is pontos, hogy megharagudtam, az azért engem is gondolkodóba ejtett, hogy miért hangolódok el érzelmileg egyre inkább Messitől?
talán azért, mert:
-nem tartom jogosnak azt a szinte kívül álló kinyilatkoztatást, hogy mindenki hibás csak én nem. hogy ő nem mondott ilyet?! igen ő keveset beszél de a viselkedése úgy összességében nekem ezt sugallja! nem építettetek körém csapatot? akkor mit akartok.!!
csakhogy ez nagyon sántít, mert Messi ugyanúgy égett a 8:2 nél mint a társai! érdekes módon mindenki a hat aranylabdás világsztár egykori!! színvonalán tekint rá és sajna ő is saját magára.
egy olyan Messi elfektette volna Boatenget, berámolt volna kettőt és más lett volna a meccs!
én ezt láttam, ezt gondolom és ez az oka, hogy kissé megzavarodtam a mostani viselkedése kapcsán.
- ezért van az is, hogy nem látom értelmét, hogy itt tartsák.....egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez hogy működne.
szóval nagyon nem egyszerű ez nekem(sem) aki imádtam a játékát amióta megláttam a pályán.
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.08.29. 18:21:29

bingyo24 írta:
2020.08.29. 18:15:58
Szégyen ahogy ezt az egészet intézik Messi ki kellett volna álljon ország világ elé ha tényleg távozni akar és őszintén beszéljen a problémájáról face tó face az elnök szemébe és mindenki felé nem így,hogy spekulálnak a háttérben mocskos gazemberek egytől egyik.Egyik sem őszinte és becsületes.
A Bayern elleni fiaskó után Messi volt interjúra hívva, de maga helyett elküldte Piquét. A válogatottat is lemondta amikor nem úgy mentek a dolog.

Ha akkor a lefújást követően őszintén elmondja a kamerába hogy ezt már nem bírja tovább, és a hátralevő 3-4 évét egy másik csapatban szeretné folytatni, akkor teljesen más a leányzó fekvése.

Egy héttel rá, faxon, “elmegyek ingyen”, besértődve azon hogy Suarezt meg 1-2 havert elakarnak küldeni, hát...

Amúgy az a baj hogy itt nagyon sokan csak olyan Barcát láttak, ahol Messi volt a vezér. A klub előtte is létezett, és sikerült trófeákat nyerni.
A távozása nem fog erősíteni minket, de a világ vége se jön el.
Bayern, Liverpool kifejezetten jó példa arra hogy első sorban csapat kell, nem világklasszisok egyéni megoldásaiban bízni.
Messi és Suarez mindketten világklasszisok, de a kettejük sétálgatását védekezésben már nem bírta el a csapat.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése