Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7360
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.10.22. 21:35:38

bence0330 írta:
2020.10.22. 20:34:10
A BL-meccshez és Messihez két dolgot tennék hozzá:


A 4-2-3-1-et is el kéne felejteni eleve. Ez egy csúcscenterre kiépített rendszer, ami nálunk nincs is. Erre betesszük oda szenvedni Leot, csak azért, hogy maradhasson a felállás. Sokszor persze visszajár, de irányító középpályásunk pont van több is, és pont nem ott kéne elvesztegetni azt a rengeteg gólját, amit a posztján vágna.

Most nem arról van szó, hogy hol játszik, hol jobb stb. Helyzetei így is voltak bőven, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választ, kapusba/mellé lövi, a forintos labdái sem jönnek úgy, ez pedig nagy probléma. 5 meccsen 0 akciógólt nem magyaráz, hogy most nem szélen hanem középen van vagy idősebb stb.
Biztos, hogy fejben nincs valami rendben nála.
Forca Barca!!!!
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2020.10.22. 20:34:10

A BL-meccshez és Messihez két dolgot tennék hozzá:

- Bár a hangulata valóban pocsék még most is - remélem nem konkrét depresszióról van azért szó - de sokkal jobban játszott Griez hiányában, kicsit több helye volt.

- Ne csodálkozzunk, hogy nem rúg gólokat, ezer éve nem játszott középen, és amikor igen, akkor sem volt az neki túl passzentos hely. Láss csodát, ahogy kikeveredett a jobb szélre, hirtelen egy 10 évvel ezelőtti Leo lett belőle, aki agyonvert 3-4 védőt kegyetlen cselekkel, és a végén is csak felrúgni tudták, gól is lett belőle. Középen nem működik a cselsorozat, mert tömörülnek a védők, kevés hely van, aztán nem feltétlen jön ki bal lábra a lövés, ésatöbbi, ésatöbbi. Messi posztja egyértelműen a jobbszélső. Itt hatékony, itt tud cselezni, itt tud ballal osztogatni és lőni, itt tudja élvezni a játékot. Középen elnyomva nem. Hogy lassult? Sosem volt gyors, ez egy gyakori tévedés vele kapcsolatban, csúcssebességben mindig átlag alatti volt. Az indulósebessége még mindig elképesztő, lásd az ominózus cselsorozatot.
Lehet mondani, hogy szélsőként védekeznie kellene, de egyrészt két szűrőnk van már, az egyik mindig ki fog tudni zárni kontráknál, másrészt meg inkább lőjön 15 góllal többet az idényben, de kapjunk róla 6-ot védekezés hiánya miatt...

A 4-2-3-1-et is el kéne felejteni eleve. Ez egy csúcscenterre kiépített rendszer, ami nálunk nincs is. Erre betesszük oda szenvedni Leot, csak azért, hogy maradhasson a felállás. Sokszor persze visszajár, de irányító középpályásunk pont van több is, és pont nem ott kéne elvesztegetni azt a rengeteg gólját, amit a posztján vágna.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.10.20. 10:17:00

Samper írta:
2020.10.20. 08:44:26
Amíg Messi meg nem sérül, garantált neki minden meccsen a 90 perce. Ha viszont egyszer megsérül, akkor fog kiderülni, hogy milyen is a mai Barca.
Hát inkább ilyen sérüléses áron ne tudjuk meg! Tudom, hogy nem ezt akartad mondani, és van is abban igazság, hogy a ,,nélküle,, játék egyszer el fog jönni, és arra valóban fel kell készülni, hiszen lehet, hogy a szezon végén elmegy. Én inkább arra tennék hogy marad. Sok érv van az mellett is, amit nem részleteznék, mindenki tudja.
Viszont ameddig itt van, egészséges, addig nem kérdés (számomra), hogy a kezdőben a helye! És Koeman nyilatkozatával egyetértek:Messit pihentetni? Akkor még fáradtabb! Ezt már többször lehetett látni.
Azért még a mai meccsen ne remekeljen! Sosem voltam, nem is leszek Fradista, de mégiscsak egy magyar csapat lesz ma a szentélyben és nekik is szurkolok,álljanak helyt!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.10.20. 08:44:26

Amíg Messi meg nem sérül, garantált neki minden meccsen a 90 perce. Ha viszont egyszer megsérül, akkor fog kiderülni, hogy milyen is a mai Barca.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2020.10.01. 11:51:00

A főoldalon megjelent cikk szerint Koeman azt mondja, Messinek nyernie kell a meccseket, és akkor lesz boldog. Előtte meg leírja, hogy keresni kell a formációkat, hogy jó legyen neki.
Most tételezzük fel egy pillanatra, hogy körülötte kell forogni - vitatéma, de tételezzük fel. Szerintem Messinek elég dolog van a bögyében most ahhoz, hogy eléggé felidegesítse az is, ha a saját posztján egy még közepes formájától is fényévekkel elmaradó, és az alternatívákhoz képest is klasszisokkal gyengébb 7-es rohangászik csak azért, mert a klub nem meri beismerni a tévedését és padoztatni. AG kihagyásával Messinek nem csak a hangulata lenne szerintem jobb, hanem a játéka és a hatékonysága is.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.09.30. 18:49:55

Nem tudom, Ti, hogy vagytok vele, de okosabb nem lettem.
Személyes üzenete része érthető.
Erősebb, jobb Barca is oké, de innentől csak kérdőjelek jönnek.
A pályán a csapat játszik és nem Barto....(Barto ad-vesz, értem)
Neymar hiányzik?
Suarez? Avagy egy vérbeli utódja?
Azt Leonak is tudnia kell, hogy előre, ha nem is vagyunk tökéletesek, de kisebb a gond, mint középről hátrafelé.....SR, Piqué, Lengelt, Alba, Busi....aktuális képességek tekintetében egyedül Albaból préselhető ki valami, ha megszorongatják a golyóit.....
Ilyen "össze kell fognunk" meg "szenvedély, vágy, egység" a Roma és Pool után is napirenden volt....összefogás, vágy, rendben lehet.....ha szenvedély, Piqué még lehet, de SR, Lenglet, Busi milyen szenvedélyt tud adni...?....és a mai, aktuális képességekről még szó sem esett....
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.09.30. 18:17:59

Atlantis írta:
2020.09.30. 16:24:47
https://www.eurobarca.hu/hirek/interju/ ... -kerestem/

Ez az a nyilatkozat amit régóta hiányoltam, hogy konkrétan a szurkolók felé is lekommunikálja a történteket, még ha nem is feltétlenül ilyen, már már bocsánatkérésre számítottam. Sokra értékelem az ilyen apró jeleit a tiszteletnek, úgyhogy örülök hogy végre a szurkolóknak is üzent.
Valóban hiányzott egy ilyen, de nnek az ominózus fax küldésekor kellett volna jönnie. Meg azért kicsit megmosolyogtató a felelősségvállalása: "Elfogadom és elismerem a hibáimat, és ha voltak".
HA voltak...mert ugye ez nem egyértelmű neki. Látszik mennyire elfogadja és elismeri. Én továbbra is furának tartom, hogy nincs egy értelmes stábja, akik közt vannak intelligens emberek, akik megindították volna a közösségi oldalain azt a kommunikációt, amiben mondjuk nincsenek a röhejes, ovisok szintjéhez mérhető önellentmondások. Vereség után nem szól semmit, aztán követeli, hogy ingyen menjen el, aztán meghátrál és azt képes mondani, hogy csupán jófejségből nem perel...
Aztán finoman, de odaszúr, hogy Ő Bartonak már régen mondta, hogy el fog menni..azt meg elfelejti, hogy utána hónapokkal is azt mondta nyilvánosan, hogy marad.
Még nemrég Lajos kapcsán is finoman szított egy kis tüzet, most pedig pontot tesz a dolgok végére és összefogás blablabla...
Vagy az a bizonyos stáb csak a családja és ők is olyanok, mint Messi..csak még focizni se tudnak, mint Leo?

Na mindegy, nem baj, ha össze-vissza beszél egy focista, én továbbra is csak azt nem értem, hogy miért nem lehet Puigot játszatni helyette 45 percekre. Mi lenne, megsértődne? És? Lehet tényleg van valami olyan az ő és Grizes szerződésében, hogy garantálnia kell a klubnak x játékpercet, mert, ha nem, akkor fizethet a klub.

@Barcahun: "tényleg húzott egy nagyot és végig Barto buktatása volt a cél"
És amikor Barto nyiltan mondta, hogy lemond, ha Messi kimondja, hogy vele van gond, akkor miért nem reagált semmit? Hát azért mert nem Barto megbuktatása volt a cél. Egy önző kisgyerek csapkodása, utálta a bayern elleni meccset, utálta, hogy Neymart nem tudták visszahozni(sportszakmai hibának mondta), elege volt mindenből ezért viselkedik másokra tekintet nélkül, irracionálisan.
Azért az interjú után remélem tényleg el fog tudni búcsúzni szépen a szurkolóitól és jövőre megy, ahova akar és élvezi még egy kicsit a játékot.
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.30. 17:28:17

Lehet csak én látom bele, de mintha ezzel kifejezetten azt üzenné, Barto megbuktatása volt a cél. Én ezt látom bele a sorokba persze felmerül a kérdés, hogy miért nem áll jobban bele, vagy volt konkrétabb, de a fpptball világ nem így működik, gonoljunk bele ha továbbra is élvezi Barto a pártolók támogatását ezt nem lehet tudni, de érdekes módon Messi mindig akkor száll bele Bartoba amikor egy-egy lépessel közelebb kerül a bukása, kezdte a nyilatkozattal, aztán amikor meglett az aláírás, és végül most ez a kétes utalás amikor valószínűérvényes is lesz. Lehet az igazat már soha, vagy csak visszavonulása után tudjuk meg.
Eligazolása szvsz szakami okok nem igazán támasztották alá, kb.2 csapat van, ami leigazolta volna (tudná egyátalán) és a PSG meg City is évek óta ugyanúgy szenved, mint a Barca, idén sincs több esélyük, PSG nem ilyen lebonyolítás mellet nem jutott volna be véleményem szerint a döntőbe idén se. Szóvalmax a légkört rühelte már ennyire, vagy tényleg húzott egy nagyot és végig Barto buktatása volt a cél, akkor viszont nem csak a pályán írta egyetemes történelmét, hanem pályán kivül is :D sose nézném ki belőle ezt, de ha így lenne nagyon adnám!
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.09.30. 16:24:47

https://www.eurobarca.hu/hirek/interju/ ... -kerestem/

Ez az a nyilatkozat amit régóta hiányoltam, hogy konkrétan a szurkolók felé is lekommunikálja a történteket, még ha nem is feltétlenül ilyen, már már bocsánatkérésre számítottam. Sokra értékelem az ilyen apró jeleit a tiszteletnek, úgyhogy örülök hogy végre a szurkolóknak is üzent.
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.18. 20:34:32

Guardiola megtörte a csendet Messi ügyben. és nagyon beszédes, hogy nem beszédes. Kijelentette Messi Barcelona játékosa, és hogy mi várható a jövőben Messi helyett nem tud nyilatkozni bla bla.
Ez azért beszédes, mert akkor szokták kihangsúlyozni XY csapat jétkosa, hogy fedjék magukat, hizsen fél évvel szerződés lejárta előtt nem lehet tárgyalni, kifejezett ügyvédi duma, ezt kell mondani. Szerintem megállapodtak már, ami kicsit szomorú, európai pályafutását mindig is szerettem volna itt a Barcába fejezi be.Pénzéhes ő is, de még mindig egyike volt azon ritka pilléreknek, amik tartották a focit azon az értékrenden, ami miatt megszerettem ezt a játékot és nem guccis táskás primaddonák modern foci világába hagyták zuhanni ezt az egészet. Elnézem mai fiatal labdarugó generációt és elhányom magam kb :-&
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2020.09.17. 16:32:19

Barcahun írta:
2020.09.17. 16:11:16
Ezt nem értem igazán, miért hagyná ki a szezon elejét? Eleve egybe sem esnek a játéknapok, 4 fontos meccsről beszélünk és nem is szezon lején lesznek =P~ :?: Mellesleg Fifa ha jól rénlik lehetővé tette, hogy nem köteles a klubb elengedni válogatott meccsre a játékosokat a korona miatt, na most ez a vezetőséget ismerve és Messi helyzetét :lol:
Hátrányt összeszedni vele is lehet, amúgy meg miért ne találnának helyet neki, ez a csapat semmit nem változott :) ne tévesszen meg, hogy 11 cserélt és fiatalokat probált Kúúman, végeleges keretbe alig lesz változás, eddig Vidal és Raki lépett, akiket már eddig is mellőztek, csak a felállás lesz új, és 2-3 fiatal Puig, Alena, Fati Trincao többet játszik majd.
(Suarez meg ha marad játszik, nem én mondom mai hír)
Ha jól tudom, ha elmenne a válogatottba, akkor kötelező előtte a karantén elvileg, ez esne egybe a meccsekkel.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.17. 16:11:16

Samper írta:
2020.09.17. 13:33:17
Ha az argentin válogatott miatt kihagyja a szezon elejét, nélküle kell valami csapatjáték-félét kialakítani. Távollétében Suareznek sincs semmi esélye a csapatba kerülésre, ha marad is. És akkor két eset van. Vagy nélküle sikerül rögtön akkora hátrányt összeszedni, hogy a bajnokság tét nélküli válik Barcelonában. Vagy versenyben marad a csapat, de akkor Messinek lesz nehéz megtalálni a helyét.
Ezt nem értem igazán, miért hagyná ki a szezon elejét? Eleve egybe sem esnek a játéknapok, 4 fontos meccsről beszélünk és nem is szezon lején lesznek =P~ :?: Mellesleg Fifa ha jól rénlik lehetővé tette, hogy nem köteles a klubb elengedni válogatott meccsre a játékosokat a korona miatt, na most ez a vezetőséget ismerve és Messi helyzetét :lol:
Hátrányt összeszedni vele is lehet, amúgy meg miért ne találnának helyet neki, ez a csapat semmit nem változott :) ne tévesszen meg, hogy 11 cserélt és fiatalokat probált Kúúman, végeleges keretbe alig lesz változás, eddig Vidal és Raki lépett, akiket már eddig is mellőztek, csak a felállás lesz új, és 2-3 fiatal Puig, Alena, Fati Trincao többet játszik majd.
(Suarez meg ha marad játszik, nem én mondom mai hír)
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.09.17. 13:33:17

Ha az argentin válogatott miatt kihagyja a szezon elejét, nélküle kell valami csapatjáték-félét kialakítani. Távollétében Suareznek sincs semmi esélye a csapatba kerülésre, ha marad is. És akkor két eset van. Vagy nélküle sikerül rögtön akkora hátrányt összeszedni, hogy a bajnokság tét nélküli válik Barcelonában. Vagy versenyben marad a csapat, de akkor Messinek lesz nehéz megtalálni a helyét.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21051
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.09.14. 17:45:27

noname írta:
2020.09.14. 16:30:30

Volt aki haragudott rá, én egy cseppet se. Úgy vagyok vele, hogy, ha szerinte ennyi volt, azzal nem vitázom. Garantálom, hogy annak ellenére, hogy le akart lépni, jövőre is a legjobb játékosunk lesz. Remélem a fiatalok tanulhatnak tőle még ebben az egy évben. Szóval hajrá!
Valószínű, hogy még mindig a legjobb játékosunk lesz, a kérdés inkább az, hogy másik mennyire tudnak majd mellette kibontakozni. A fiatalok nem tudom, hogy mennyit tanulhatnak tőle, mert egyrészt nekem úgy jön le, hogy ő nem tanár/mentor típusú játékos, másrészt az ő erősségei szerintem nem nagyon tanulhatóak. 1-2 trükköt el lehet lesni persze, de nem ezekkel fogjuk megváltani a világot valószínűleg.
Avatar
noname
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8245
Csatlakozott: 2006.03.19. 18:39:34
Tartózkodási hely: Margitta/Kolozsvár

2020.09.14. 16:30:30

Jó rég írtam a fórumba....
Ez a Messi ügy nem volt egyszerű, de meg tudom érteni. Ő is érzi hogy lassan lejár az ideje és a fiataloknak is kell helyet hagyni(plusz ott van számára a család, ami fontosabb a focinál). Ebben a generációban ennyi volt, ideje váltani.
Volt aki haragudott rá, én egy cseppet se. Úgy vagyok vele, hogy, ha szerinte ennyi volt, azzal nem vitázom. Garantálom, hogy annak ellenére, hogy le akart lépni, jövőre is a legjobb játékosunk lesz. Remélem a fiatalok tanulhatnak tőle még ebben az egy évben. Szóval hajrá!
Nem Messi rajongó vagyok, hanem Barca rajongó. Az utóbbi időkről eleget elmond az, hogy majd egy éve nem néztem Barca meccset(más meccset se)...Egyszerűen nem kötött le a játék.

Koeman kérdőjeles számomra. Nem rossz döntés, de Xaviban reménykedtem...

Várom, hogy a Barca visszatérjen ahhoz a játkhoz, ami megszerettette velem a focit és ennek Messi még részese.
A Fifa egy szégyen
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.05. 21:42:44

Titi62 írta:
2020.09.05. 19:42:29
Barcahun írta:
2020.09.05. 18:42:32
Titi62 írta:
2020.09.05. 17:35:56


Ha végig olvastad a cikket akkor láthattad, hogy az El Mundo a forrás.
Nem kell ítélet elég ha a rendőrség elkezdi a letartoztatást vagy a letartoztatásokat. Attók függően, hogy a bíróság mit dönt, hogy a korrupciós bűncselekmény egyéni vagy kollektív haszonszerzésre irányult-e. Ha az utóbbi, akkor nem csak Bartomeu aggódhat. Ez nem évekig tart.
Váó :D Azért ezt józan ésszel haátgondoljuk nem tűnik valósnak továbbra sem. Letartóztatás :lol: ... Tehát arról van szó valaki felbérelt egy média céget járassa le ellenfeleit, ez konkrétan még büncseleknény se, nem ismerem a spanyol jogot, de gondolom azért hasonlít az EU-s országokban érvényesekre általánosságban, úgyhogy max, az érintettek tehetnének feljenetést, rendőrség ezért hivatalból semmit nem indít, nehéz bizonyítani és bizonyítékot is gyűjteni. Aztán 600%, de miről is van szó, 150e euro helyett egy milla? Hát ez egyrészt nem közpénz, és még csak nem is sok, ahogy nálunk is ismert a nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja, sztm ott is ezért max kihallgatnak, ami mai napig nem történt meg, továbbá érdekes, hogy pont Mexit közepette dobták be, se előtte se utána ezt a rendőri szállat, nekem fakenews clickbait szaga van továbbra is, sztm nagy reményeket ehhez az ügyhöz ne fűzz, nem ez fogja eltűntetni a Barto vezetést [-X
Avatar
Titi62
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2020.03.01. 16:52:55

2020.09.05. 19:42:29

Barcahun írta:
2020.09.05. 18:42:32
Titi62 írta:
2020.09.05. 17:35:56
Messinek és az FC Barcelonának már nem sokáig kell várni és kezdődhet a megújulás.

"Újabb fejezetéhez érkezett a “BarcaGate” néven emlegetett botrány, amelyben korrupcióval vádolták meg Josep Maria Bartomeu elnököt. A katalán rendőrség most összeállított egy jelentést, amelyben arról írnak, hogy “személyes haszonszerzés céljából lehetséges korrupciónak minősülő gazdasági bűncselekményeket” követettek el.
Mint ismeretes, az elnök 2017 óta fizetett az i3 Ventures PR-cégnek, hogy közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezeljenek, amelyek jó színben tüntetik fel Bartomeut és lejáratják a kritikusait, ellenfeleit. Emiatt és azért, mert nem értettek egyet az elnök klubpolitikájával több vezetőségi tag is lemondott, akik közül Emili Rousaud azt nyilatkozta, hogy a korrupció egy létező dolog a Barcelonánál.

Most a spanyol El Mundo napilap szerint a katalán rendőrség (Los Mossos de Esquadra) eljuttatott egy jelentést a barcelonai bíróságra, amelyben arról írnak, hogy találtak bizonyítékot az ügyben Bartomeu és I3 Ventures cég ellen, akik a leírás szerint “személyes haszonszerzés céljából lehetséges korrupciónak minősülő gazdasági bűncselekmény” történhetett.

A rendőrség megerősítette, hogy Bartomeu súlyos pénzügyi szabálytalanságokat követett el. Például a piaci árat 600 százalékkal meghaladó összeget fizetett az I3 Ventures médiavállalatnak, hogy megkerüljék a klub belső rendszerét, és ne kelljen kifizetni az felmondások miatt felmerülő költségeket, emellett nagyjából 1 millió eurót 200 ezer eurós számlákkal fizettek ki a cégnek, mert így nem kellett a vezetőségi tagoknak jóváhagynia ezeket.

A jelentésben hozzáteszik, hogy korántsem tartják meggyőzőnek a Price Waterhouse Coopers tanácsadócég által végzett belső vizsgálatot, amely szerint a vádak hamisak. Júliusban a Los Mossos razziát hajtott végre a Barcelona klubirodáiban, és összegyűjtötte az összes I3 Ventures vállalathoz kapcsolódó dokumentációt és szerződést.

A következő lépés az lesz, hogy a bíróság eldöntse, hogy a korrupciós bűncselekmény egyéni vagy kollektív haszonszerzésre irányult-e. Ha az utóbbi, akkor nem csak Bartomeu aggódhat."
Ezeket milyen forrás alapján :lol: ? Másrészt nem kell sokat várni :D egyelőre még a belógatott lemondást várjuk, vagy inkább várhatjuk, nem most fordulna elő, hogy Barto nem tartja a szavát ugye... Bár ezt is csak úgy mondták, pletykálták, én sose láttam sehol Barto ilyen nyilatkozatot tett volna. Sok itt a fakenews, csak legyen valami a médiába ez a baj.
De visszatérve, mégha minden igaz is, Messi már rég nem Barca játékos, ha egyátalán még focizni fog, mikor egy ennyire szövevényes ügy eljut az ítélethozatalig. Amúgy meg erről szólt az egész vezetés idáig is, kezdve a szervkereskedelemmel Abidalos űgy stb. stb. Tök felesleg ezen pattogni, korábban és más klubboknál is voltak ilyen ügyek, Barto csak azért különleges mert átlépett egy bizonyos határt és hozzánemértésével együtt az elmúlt évtized legjobb csapatát és legjobb játékosát sikeresen lenullázta, nyilván pl. az AC Milan csapatánál kevésbé feltünő és nagy port verő dolog ugyanezt vagy hasonlókat megcsinálni.
Ha végig olvastad a cikket akkor láthattad, hogy az El Mundo a forrás.
Nem kell ítélet elég ha a rendőrség elkezdi a letartoztatást vagy a letartoztatásokat. Attók függően, hogy a bíróság mit dönt, hogy a korrupciós bűncselekmény egyéni vagy kollektív haszonszerzésre irányult-e. Ha az utóbbi, akkor nem csak Bartomeu aggódhat. Ez nem évekig tart.
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2165
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2020.09.05. 18:56:09

Subinho írta:
2020.09.05. 09:29:39
Elolvasva a nyilatkozatot, maximálisan egyetértek Messivel. Ha választani kell, hogy neki hiszek, vagy a hazug Bartonak, nem kérdés.
Ahogy elmondta, semmi sportszakmai építkezés nincs, csak foltozás, problémák eltüntetése.
Remélem komoly változások lesznek és a márciusi választás meggyőzi a maradásról. Ha nem, akkor ingyen távozik...
Sajnos, Messi is hazudik. Nyilván ingyen akart távozni, csak közölték vele, hogy a élő szerződése miatt ez nem lehetséges. Ha ennyire hülyének nézték, ahogy mondja , hogy megígérte neki az elnök, hogy mehet, de nem tartja a szavát, akkor simán perre menne. Csak nyilván tisztában van vele, hogy elvesztené.
Fura az egész, tudja mindenki, hogy menni akar, de nincs érte normális ajánlat. Azért van pár csapat, amelyiknek simán megérné leigazolni.
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.09.05. 18:42:32

Titi62 írta:
2020.09.05. 17:35:56
Messinek és az FC Barcelonának már nem sokáig kell várni és kezdődhet a megújulás.

"Újabb fejezetéhez érkezett a “BarcaGate” néven emlegetett botrány, amelyben korrupcióval vádolták meg Josep Maria Bartomeu elnököt. A katalán rendőrség most összeállított egy jelentést, amelyben arról írnak, hogy “személyes haszonszerzés céljából lehetséges korrupciónak minősülő gazdasági bűncselekményeket” követettek el.
Mint ismeretes, az elnök 2017 óta fizetett az i3 Ventures PR-cégnek, hogy közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezeljenek, amelyek jó színben tüntetik fel Bartomeut és lejáratják a kritikusait, ellenfeleit. Emiatt és azért, mert nem értettek egyet az elnök klubpolitikájával több vezetőségi tag is lemondott, akik közül Emili Rousaud azt nyilatkozta, hogy a korrupció egy létező dolog a Barcelonánál.

Most a spanyol El Mundo napilap szerint a katalán rendőrség (Los Mossos de Esquadra) eljuttatott egy jelentést a barcelonai bíróságra, amelyben arról írnak, hogy találtak bizonyítékot az ügyben Bartomeu és I3 Ventures cég ellen, akik a leírás szerint “személyes haszonszerzés céljából lehetséges korrupciónak minősülő gazdasági bűncselekmény” történhetett.

A rendőrség megerősítette, hogy Bartomeu súlyos pénzügyi szabálytalanságokat követett el. Például a piaci árat 600 százalékkal meghaladó összeget fizetett az I3 Ventures médiavállalatnak, hogy megkerüljék a klub belső rendszerét, és ne kelljen kifizetni az felmondások miatt felmerülő költségeket, emellett nagyjából 1 millió eurót 200 ezer eurós számlákkal fizettek ki a cégnek, mert így nem kellett a vezetőségi tagoknak jóváhagynia ezeket.

A jelentésben hozzáteszik, hogy korántsem tartják meggyőzőnek a Price Waterhouse Coopers tanácsadócég által végzett belső vizsgálatot, amely szerint a vádak hamisak. Júliusban a Los Mossos razziát hajtott végre a Barcelona klubirodáiban, és összegyűjtötte az összes I3 Ventures vállalathoz kapcsolódó dokumentációt és szerződést.

A következő lépés az lesz, hogy a bíróság eldöntse, hogy a korrupciós bűncselekmény egyéni vagy kollektív haszonszerzésre irányult-e. Ha az utóbbi, akkor nem csak Bartomeu aggódhat."
Ezeket milyen forrás alapján :lol: ? Másrészt nem kell sokat várni :D egyelőre még a belógatott lemondást várjuk, vagy inkább várhatjuk, nem most fordulna elő, hogy Barto nem tartja a szavát ugye... Bár ezt is csak úgy mondták, pletykálták, én sose láttam sehol Barto ilyen nyilatkozatot tett volna. Sok itt a fakenews, csak legyen valami a médiába ez a baj.
De visszatérve, mégha minden igaz is, Messi már rég nem Barca játékos, ha egyátalán még focizni fog, mikor egy ennyire szövevényes ügy eljut az ítélethozatalig. Amúgy meg erről szólt az egész vezetés idáig is, kezdve a szervkereskedelemmel Abidalos űgy stb. stb. Tök felesleg ezen pattogni, korábban és más klubboknál is voltak ilyen ügyek, Barto csak azért különleges mert átlépett egy bizonyos határt és hozzánemértésével együtt az elmúlt évtized legjobb csapatát és legjobb játékosát sikeresen lenullázta, nyilván pl. az AC Milan csapatánál kevésbé feltünő és nagy port verő dolog ugyanezt vagy hasonlókat megcsinálni.
Avatar
Titi62
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2020.03.01. 16:52:55

2020.09.05. 17:35:56

Messinek és az FC Barcelonának már nem sokáig kell várni és kezdődhet a megújulás.

"Újabb fejezetéhez érkezett a “BarcaGate” néven emlegetett botrány, amelyben korrupcióval vádolták meg Josep Maria Bartomeu elnököt. A katalán rendőrség most összeállított egy jelentést, amelyben arról írnak, hogy “személyes haszonszerzés céljából lehetséges korrupciónak minősülő gazdasági bűncselekményeket” követettek el.
Mint ismeretes, az elnök 2017 óta fizetett az i3 Ventures PR-cégnek, hogy közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezeljenek, amelyek jó színben tüntetik fel Bartomeut és lejáratják a kritikusait, ellenfeleit. Emiatt és azért, mert nem értettek egyet az elnök klubpolitikájával több vezetőségi tag is lemondott, akik közül Emili Rousaud azt nyilatkozta, hogy a korrupció egy létező dolog a Barcelonánál.

Most a spanyol El Mundo napilap szerint a katalán rendőrség (Los Mossos de Esquadra) eljuttatott egy jelentést a barcelonai bíróságra, amelyben arról írnak, hogy találtak bizonyítékot az ügyben Bartomeu és I3 Ventures cég ellen, akik a leírás szerint “személyes haszonszerzés céljából lehetséges korrupciónak minősülő gazdasági bűncselekmény” történhetett.

A rendőrség megerősítette, hogy Bartomeu súlyos pénzügyi szabálytalanságokat követett el. Például a piaci árat 600 százalékkal meghaladó összeget fizetett az I3 Ventures médiavállalatnak, hogy megkerüljék a klub belső rendszerét, és ne kelljen kifizetni az felmondások miatt felmerülő költségeket, emellett nagyjából 1 millió eurót 200 ezer eurós számlákkal fizettek ki a cégnek, mert így nem kellett a vezetőségi tagoknak jóváhagynia ezeket.

A jelentésben hozzáteszik, hogy korántsem tartják meggyőzőnek a Price Waterhouse Coopers tanácsadócég által végzett belső vizsgálatot, amely szerint a vádak hamisak. Júliusban a Los Mossos razziát hajtott végre a Barcelona klubirodáiban, és összegyűjtötte az összes I3 Ventures vállalathoz kapcsolódó dokumentációt és szerződést.

A következő lépés az lesz, hogy a bíróság eldöntse, hogy a korrupciós bűncselekmény egyéni vagy kollektív haszonszerzésre irányult-e. Ha az utóbbi, akkor nem csak Bartomeu aggódhat."
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.09.05. 16:19:55

bence0330 írta:
2020.09.05. 10:14:33

Igen! Az új mezt is ő tervezte, valamint feltalálta a COVID-19-et, és útjára indította az ausztrál bozóttüzet valamint az afrikai sáskajárást. Jó éve volt!
Naiv vagy ha azt hiszed ezeknek a csapatoknal nincs beleszolasa a kulcsjatekosoknak.
Nalatok Messire ezert gondolom hogy hatvanyozottan igaz..
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.09.05. 15:21:18

Peter írta:
2020.09.05. 15:13:46
Már magamnak is unalmas egyáltalán szóba hozni, hogy Piqué, Busi, Alba, SR.....Koeman első edzésére sem lett volna szabad már megjelenniük.....de erre a nagy katalán önérzetre sajnos nem gondoltam..... #-o
Az még hagyján hogy nem teszik ki őket de Piquén kívűl egyik sem mutatott semmiféle önkritikát. Ettől nyílik a bicska a zsebben.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.09.05. 15:13:46

Már magamnak is unalmas egyáltalán szóba hozni, hogy Piqué, Busi, Alba, SR.....Koeman első edzésére sem lett volna szabad már megjelenniük.....de erre a nagy katalán önérzetre sajnos nem gondoltam..... #-o
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.09.05. 12:43:46

sansz írta:
2020.09.05. 09:02:02
gránit írta:
2020.09.05. 01:25:28

Igen, ahogy Busquets is maradt, és ne vegyünk rá mérget, hogy nem fog ott virítani a kezdőben... Messi interjújában volt pár önellentmondás, egy dolgot viszont egyértelművé tett: ő változásokat akart, és a BL-re esélyes csapatépítés hiánya miatt, a sportszakmai építkezés hiánya miatt akart távozni. Véleményem szerint nem az ő személye tartja a kezdőben a kerékkötőket, hanem a katalán lobbi. Rakitic távozott. Vidal távozni fog. De érdekes, Sergi Roberto, Piqué, Busquets, Alba nem távoznak. Ez szerintem sokkal inkább szól a katalánok melletti torz elfogultságról és a nacionalista szemléletről, ami komoly károkat okoz, a csapatban tartva olyan játékosokat, akik már nem ütik meg a szintet.
Könnyen lehet,hogy van benne valami, de a nem katalánokat régen is könnyebben dobták ki. Azért Messi is lecserélhetetlen volt,akkor is ha totál gyenge volt. Utoljára talán LE tette padra, balhézott is miatta.
Nem is mondtam, hogy ez csak most probléma, a Barcelonának alapvető rákfenéje a katalán játékosokkal való elfogultság. Éppen ezért nem hiszem, hogy Messi lenne a hibás azért, mert számos, haverjának titulált, barátjának vélt kerékkötő még a csapatban van, és elég valószínű, hogy az előttünk álló szezonban is ott tespednek majd a kezdőben. Ő változásokat akart, ezt az önellentmondások mellett azért egyértelművé tette az interjúban. Az tény, hogy lecserélhetetlen. Viszont az, ha egy Busquets meg egy Piqué érinthetetlen, jóval nagyobb probléma.
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2020.09.05. 11:23:03

Subinho írta:
2020.09.05. 09:29:39
Elolvasva a nyilatkozatot, maximálisan egyetértek Messivel. Ha választani kell, hogy neki hiszek, vagy a hazug Bartonak, nem kérdés.
Ahogy elmondta, semmi sportszakmai építkezés nincs, csak foltozás, problémák eltüntetése.
Remélem komoly változások lesznek és a márciusi választás meggyőzi a maradásról. Ha nem, akkor ingyen távozik...
Egyetérthetsz Messivel, meg szimpatizálhatsz is vele, hozzáteszem, nehéz olyan embert találni,akinek Barto szimpatikusabb, mint Messi.
De itt nem választás meg hit kérdése, hogy Messi egy csomót hadovált, összevissza önellentmondásokkal, sértetten és szurkálódva.
Tényleg kár az egészért, de legalább a végén megszólalt. Az ideális az lett volna, ha egy éve, vagy legalább januárban bejelenti,hogy ez az utolsó éve Barcelonában, és akkor nincs egy sor kérdés, nincs hiszti, se őt nem kéne piszkálni, sem neki másokat. És akkor az edzők is szépen tervezhettek volna, szépen kivezetni Messit, rossz meccsein lecserélni, nem rá építeni stb. És persze el lehetett volna búcsúztatni. Most is ez lesz, csak egészen másképpen és még pénz se lesz belőle. Ennyit az erősítésekről.
Messi meg Neymar óta emlegeti a sportszakmai témát, neki az lett volna a sportszakmai jó döntés,ha nem engedik el Neymart,aztán meg,hogy visszahozzák. Az ellenzék kijelentette akkor még,hogy Neymart sosem(nemrég finomítottak rajta), a jelenlegiek meg nem tudták visszahozni. Szerintem pont ebben nem hibás a klub (és Neymart is megértettem és nem is járt rosszul).
De hát lássuk mit virít ősszel a csapat, a keret Messi nélkül is erős,ha jól rakják össze a csapatot. Abban viszont tényleg nem érdemes reménykedni,hogy Messi egy szezonon túl is marad, egyrészt már most is kérdés,hogy bír e stabilabban jó formában lenni,akkor is,ha nem ráépítenek. Ráadásul hogyan építkezzen SPORTSZAKMAILAG a csapat, ha félévről félévre revolverezi a klubbot,hogy megy marad, perel, nem perel. Mármint ez egy jó vezetőség mellett is nehéz így, pláne Bartoékkal. El kell engedni(most is azt kellett volna pénzért), tegye azt ami boldoggá teszi.
Válasz küldése