Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
66
46%
Nem, tovább kell lépni
78
54%
 
Szavazatok száma: 144
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.21. 01:37:20

Így van, a siker vonzza a sikert, míg a sikertelenség vonzza a sikertelenséget. Mindkettő egy öngerjesztő folyamat. A kiváló játékosok a sikeres csapatokhoz akarnak szerződni, a sikertelen csapatokhoz pedig kevésbé, így válnak a sikercsapatok még erősebbé és még sikeresebbé, a sikertelenek pedig még gyengébbé és még sikertelenebbé. Ez konzerválja a nagyok és a kicsik közötti szakadékot, éppen ezért a labdarúgásban az erőviszonyok igencsak be vannak betonozva, kb. ugyanazok a csapatok dominálják a bajnokságokat, mint hosszú évtizedekkel ezelőtt. Sokkal kevésbé mobilok az erőviszonyok, mint azokban a sportágakban/ligákban, ahol a gyengébbek felzárkózását és a kiegyenlített erőviszonyokat szabályok segítik elő.

A foci nem NBA, ahol egy szezont akár el is engedhetsz, hogy egy gyengébb szezon után egy jó draft-pozícióval a csapat meg tudjon erősödni. Ott hátra léphetsz egyet, hogy aztán kettőt léphess előre. A fociban ilyen sajnos nincs, és aki egyszer kiesik az élmezőnyből, belekerülve a sikertelenség spiráljába, onnan nehezen tud kikecmeregni. Konkrét példa a Deportivo La Coruña. A '90-es években egy egész jó csapatot hoztak össze, ez pedig lehetővé tette, hogy ráálljanak a siker-spirálra, így egyre komolyabb kaliberű játékosokat tudtak megszerezni, így váltak egyre erősebbé és erősebbé. Olyan játékosok váltak így elérhetővé a számukra, amilyenekről ma nem is álmodhatnak, és bajnokságot is nyertek. Aztán ahogy elkezdtek visszaesni, visszaálltak a sikertelenség spiráljába, ami egy öngerjesztő folyamatként egy lefelé tartó spirált eredményezett.

A Barcelonát ez azért nem fenyegeti, a legnagyobb kluboknak eredményességtől függetlenül van egy akkora állandó szurkolótábora, hogy mindig zsíros szponzorpénzekre tudjanak szert tenni. Azt viszont nem engedhetjük meg, hogy teljes szezonokról lemondjunk. Ha nem is la coruñai mércével, de az európai élmezőny mércéjéhez képest rákerülhetünk a sikertelenek spiráljába, és onnan nehéz újra BL-esélyes csapatot összerakni. Nem mintha sajnálnám, hogy nem tudtuk leszerződtetni de Ligt-et, de a jelenlegi helyzetünkről sokat elmond, hogy a Barcelona már nem magától értetődő célpont egy játékos számára. Nem konkrétan de Ligt le nem igazolása, hanem ez a tény az igazi probléma. Éppen ezért sokkal kedvezőbbnek tartok egy kiszenvedett 2. helyet a bajnokságban, mint feladni egy egész szezont, abban reménykedve, hogy majd a következő szezon ebből kifolyólag sikeresebb lesz (ez az NBA-ben még működik is, a fociban sajnos nem). Utóbbi esetében nagyobb esélye lenne annak, hogy a Milanhoz hasonlóan hosszú évekre megrekedjen a csapat szekere, mert a megfeneklett szekérre kevesebben akarnak felszállni. Reset-gomb helyett a határozott átmenetet tartom a megfelelő iránynak, néhány játékos kérlelhetetlen menesztésével (Griezmann, Piqué, Lenglet, Busquets, Neto).

Messit éppen ezért megtartanám, hogy a csapat mindenképpen az élmezőnyben maradjon, bár ő aligha akar maradni, látva, hogy mindig mindenért őt hibáztatják, és ő az ügyeletes bűnbak, miközben jóval kedvezőbb lenne a csapat helyzete, ha nem egy bohóc védelem szerencsétlenkedne hátul, és nem Griezmann ügyetlenkedne elől. Ennek ellenére folyamatosan Messit állítják pellengérre, néha azon csodálkozok, hogy mindezek mellett még hajlandó pályára lépni a csapatban.
Avatar
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça
Hozzászólások: 10071
Csatlakozott: 2014.10.18. 14:14:18
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.20. 15:46:47

Sajnos igen, attól még hogy a gödör aljára érnénk, nem jelentené azt hogy automatikusan jön egy új Laporta és Ronaldinho, mellé az a szintű építkezés amiből azóta is élünk.
Sok nagy múltú csapat van akik már rég önmaguk árnyékai és a mostani fociban fokozottan igaz hogy egyre nehezebb visszakerülni az elitbe.

Kevesebb siker hozza magával a kevesebb szponzori és más bevételeket is, és az elmúlt cirka 1 évtizedben még az évenkénti rekordbevétellel is sikerült botrányosan gazdálkodnunk, gondolhatjuk mi lenne ha jelentősen megcsappanna mint pl idén.

Messi meg mit szeretne? Egy versenyképes csapatot, ami sajnos már régóta nincs meg, és évekig ő jelentette a különbséget és azt hogy ott legyünk a sorozatokban a végsőkig miközben a csapat teljesítménye nyílegyenesen lefele zuhant, olyan emberek kezdőtagok akik normális esetben még a padon se kéne hogy lehessenek, mégis a közvéleményben elvárás volt a Bl és bajnokság győzelem, ami ha nem jött össze akkor Messi is kapta a nyakába a dolgokat.

Valahogy nem tudom hibáztatni hogy beleunt az évek alatt az itteni balfalloszkodásokba, és csábítóbb neki De Bruyne-kaliberekkel játszani mint itt, ahol kidobják az egyetlen csatárt, hozzák a nagyszájú Griezmannt és ha egy 17 éves nem tűnik fel, akkor már most lőttek volna a szezonunknak és így is hátrányba vagyunk.
Ezen csak az változhatna ha az új elnök(pl Laporta) meggyőző tervvel rendelkezne mind a klub, mind Messi számára.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.20. 15:24:04

Peter írta:
2020.11.19. 21:52:21
A reset az itt kezdődne : Piqué, Lenglet, SR, Busi.....és bőven elegendő lenne
Tökéletes névsor. A Piqué-Lenglet-Busquets-féle bohóctriumvirátust már nyáron szélnek kellett volna ereszteni.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2401
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2020.11.20. 15:12:31

grgly50 írta:
2020.11.19. 20:44:31
hau30 írta:
2020.11.19. 19:08:20

Nekem is ez a sejtésem. Nem lepődnék meg, ha március környékére fizetésképtelen lenne a klub. Ezen pedig korrigálni kell. Mégpedig úgy, hogy el kell engedni egy hatalmas bértömeget. Messi,Grízes, Dembele,Coutinho közül legalább 2-t. Különben vérzivataros idők következnek. Én mondjuk nem is bánnám, ha lenne egy reset. Legalább leérünk a gödör aljára és akkor onnan lehet építkezni.
Figyelj! Most komolyan. Voltál már Te a gödör alján? Ha igen, tudnád, hogy onnan nagyon nehéz, szinte lehetetlen felkapaszkodni. Minden "barátod", ismerősöd elkerül.
A fociban ki akarna egy olyan csapathoz kerülni, akinek se pénze, se hírneve nincs.
Az a Barca végét jelentené. Ilyet csak az ellenfelei akarhatnak.
Ezt a reset-gombos dolgot én is egy ökörségnek tartom, mert a sikertelenség vonzza a sikertelenséget, míg a siker vonzza a sikert. Egy gödör alján levő klubhoz kevésbé akarnak meghatározó játékosok igazolni. A reset-gomb csak azokban a ligákban működik, ahol a gyengébb klubokat szabályok segítik (pl. fordított draft), így bátrabban tudnak beáldozni egy-egy szezont, hogy aztán a gödör aljáról étkezni tudjanak. A labdarúgás egyelőre nem ilyen (bár pár hete ismét felmerült egy fix szuperliga létrehozása), így nincs olyan opció, hogy feladunk egy szezont. Minden évben a trófeákért kell küzdeni.
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.11.20. 12:34:09

Azt hiszem Messinek jót fog tenni a közegváltás. Nagyon fog hiányozni, de Ő sem az már aki régen. Utolsó BL óta adott 4 olyan idényt a csapatnak, hogy biztos nem rajta múlt semmi, soha senki nem tudott annyit hozzá tenni egy csapathoz, mint Ő,mégha találtak nála jobbat is az aranylabdára néha. Egy ember nem tud BL-t nyerni, és ahogy kikoptak mellőle (Alves, Xavi, Iniesta, Neymar), akik meg maradtak megkoptak a koruk miatt (Suarez, Busi, Alba) nem volt reális cél a BL.
Barcának sok és sokszor szerencséje volt, Neymar óta nem váltak be az igazolások, meglévő elöregedő és fogyó játékosokra meg túl nagy teher ment.
Idén ha egy meccset sem játszott volna Messi, valószínű ugyanitt tartanánk.
Messire túl nagy teher és figyelem koncentrálódik, Ő hagyományos játékos nem való neki a modern foci, ma már influenszerek, meg média sztárok vannak,akik tudnak focizni, nem pedig fordítva. Hát ez van Messivel egy korszak is lezárul egyben számomra.
A legtöbb amit a klubb és a szurkolók vissza adhatnak Messi csodás 16 szezonjáért, ha szorítanak neki a PL-ben is, hogy legyen egy utolsó hozzá méltó jó eve még!
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.20. 08:59:53

Pep hosszabbított 2023-ig.
Ezt csak úgy itt hagyom.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.11.20. 08:52:52

a fásultság már egy éve látszik rajta, nyáron el kellett volna engedni nem kötni az ebet a karóhoz. idén többször volt emberhátrány eddig, remélem tavaszra felpörög és szép lesz a búcsú.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Peter
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3229
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.19. 21:52:21

A reset az itt kezdődne : Piqué, Lenglet, SR, Busi.....és bőven elegendő lenne
Avatar
grgly50
Capitá del Barça
Hozzászólások: 760
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2020.11.19. 20:44:31

[/quote]

[/quote]

Nekem is ez a sejtésem. Nem lepődnék meg, ha március környékére fizetésképtelen lenne a klub. Ezen pedig korrigálni kell. Mégpedig úgy, hogy el kell engedni egy hatalmas bértömeget. Messi,Grízes, Dembele,Coutinho közül legalább 2-t. Különben vérzivataros idők következnek. Én mondjuk nem is bánnám, ha lenne egy reset. Legalább leérünk a gödör aljára és akkor onnan lehet építkezni.
[/quote]

Figyelj! Most komolyan. Voltál már Te a gödör alján? Ha igen, tudnád, hogy onnan nagyon nehéz, szinte lehetetlen felkapaszkodni. Minden "barátod", ismerősöd elkerül.
A fociban ki akarna egy olyan csapathoz kerülni, akinek se pénze, se hírneve nincs.
Az a Barca végét jelentené. Ilyet csak az ellenfelei akarhatnak.
hau30
Capitá del Barça
Hozzászólások: 839
Csatlakozott: 2008.05.19. 19:31:35
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.19. 19:08:20

daffy írta:
2020.11.19. 18:05:08
LG írta:
2020.11.19. 16:58:51
Egyetlen lehetőség, hogy ha az új elnökséggel már szezon közben is tud indulni valami olyan pozitív folyamat, ami miatt hosszabbít. A tudása meg van még, hogy néhány évig magas szinten játsszon, de azért túl sok mindent már nem áldoznék be miatta, pl. fizuján már nem emelnék, és komolyabb aláírási pénzt sem adnék neki.
Az nem lehet,hogy a hosszabbítás pénzügyileg sehogy se fér bele? Tehát hogy egyszerűen mennie kell,mert anyagilag annyira mélyen van a klub? Azért ő és Griezman fizetése évente elvisz sztem kb egy 100-ast. Az se mindegy a jelen helyzetben.
Nekem is ez a sejtésem. Nem lepődnék meg, ha március környékére fizetésképtelen lenne a klub. Ezen pedig korrigálni kell. Mégpedig úgy, hogy el kell engedni egy hatalmas bértömeget. Messi,Grízes, Dembele,Coutinho közül legalább 2-t. Különben vérzivataros idők következnek. Én mondjuk nem is bánnám, ha lenne egy reset. Legalább leérünk a gödör aljára és akkor onnan lehet építkezni.
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7208
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2020.11.19. 18:05:08

LG írta:
2020.11.19. 16:58:51
Egyetlen lehetőség, hogy ha az új elnökséggel már szezon közben is tud indulni valami olyan pozitív folyamat, ami miatt hosszabbít. A tudása meg van még, hogy néhány évig magas szinten játsszon, de azért túl sok mindent már nem áldoznék be miatta, pl. fizuján már nem emelnék, és komolyabb aláírási pénzt sem adnék neki.
Az nem lehet,hogy a hosszabbítás pénzügyileg sehogy se fér bele? Tehát hogy egyszerűen mennie kell,mert anyagilag annyira mélyen van a klub? Azért ő és Griezman fizetése évente elvisz sztem kb egy 100-ast. Az se mindegy a jelen helyzetben.
Avatar
Capon
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5390
Csatlakozott: 2005.08.26. 20:17:06
Tartózkodási hely: Budapest VIII-XV-ker Rezervátum

2020.11.19. 17:34:12

Szerintem nem kell neki már tőlünk semmi, se fizuemelés, se aláíráspénz se semmi.
Lehet csak bemagyarázom magamnak, de szinte süt az arcáról az unottság, bánat...
Akár mi van szerződése lejárta után kap egy szép 30 milliós hűségpénzt.
Ingyen igazolható lesz, akkora fizut fog kapni az új csapatától amekkorát nem szégyell plusz az ottani aláírás pénz. Amennyiben elmegy anyagilag a jövő szezon lesz neki a legjövedelmezőbb éve egész karrierje során!
Asszonynak meg a gyerekeknek is van közel egy évük megemészteni meg felkészülni a változásra, most már ők sem lesznek visszatartó erők.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2020.11.19. 18:58:04-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.11.19. 16:58:51

A legutóbbi nyilatkozatából is az jön le, hogy ha nem történik valami hatalmas fordulat tavasszal, akkor ő menni fog nyáron. Ingyen. :roll:

Én nem tartozok a nagy fanjai közé, így foggal-körömmel nem is akarom védeni, de azért meg lehet érteni, hogy elege van már ebből, ami a klubnál folyik.

Egyetlen lehetőség, hogy ha az új elnökséggel már szezon közben is tud indulni valami olyan pozitív folyamat, ami miatt hosszabbít. A tudása meg van még, hogy néhány évig magas szinten játsszon, de azért túl sok mindent már nem áldoznék be miatta, pl. fizuján már nem emelnék, és komolyabb aláírási pénzt sem adnék neki.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.19. 12:24:48

miro. írta:
2020.11.19. 10:38:44
Sose volt jobb CR-nél.







Bocs,1000.hsz-em,kellett valami stílusos. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Semmi gond, szép kerek szám az 1000, megértem, hogy most akarod kibannoltatni magad :mrgreen:
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.11.19. 10:38:44

Sose volt jobb CR-nél.







Bocs,1000.hsz-em,kellett valami stílusos. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.07. 18:34:25

Szerintem fél éve nem hozott ilyen jó meccset, mint most a padról beállva.
Remélem ez tanulság lesz neki is meg Koeman-nak is, hogy nyugodtan leülhet néha Ő is a padra.

És ha Griezmann nem bénázik 45 percen keresztül, akkor lehet szükség se lett volna ma rá...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.07. 18:29:31

Nem az erőnléte miatt maradt ma ki a kezdőből.
Valami más lehetett.
De amint beállt megjött az ész a fociban.
Eszméletlen jó még ez az ember.
Öröm volt ma látni őt!
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21052
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.11.07. 18:14:07

Jó volt látni már egy ilyet tőle! =D>

Ha sikerülni meggyőzni úgy maradásról, hogy anyagilag nem fájna túlságosan a klubnak, és nem bánná, ha Suarez után a többi haver is ki lenne véve mellőle, akkor még lehetne 1-2 jó szezon benne egy megfiatalodott, lendületes csapattal.

Viszont már nem lehet végignyomatni minden meccsen, többet kell pihennie, mint korábban. A gyengébb ellenfelek ellen pedig meg kell tanulni nélküli is hozni a meccseket!
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7208
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2020.11.07. 14:15:29

Samper írta:
2020.11.07. 13:10:04
Messi trófeagyüjteményéből egy nagy argentin győzelem hiányzik. Idén erre hajt, a Barcat csak le akarja tudni.
Mondhatta volna ezt neked az idény előtt is... Nagyon kell kepesztenie,mert már csak 2 hónap van az évből és egyelőre nincs idénre meghirdetve nemzetközi torna.

21-ben copán lesz 2,5 ellenfelük,az nagy torna?
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3846
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.11.07. 13:10:04

Messi trófeagyüjteményéből egy nagy argentin győzelem hiányzik. Idén erre hajt, a Barcat csak le akarja tudni.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6887
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.03. 12:54:19

Én azért látok egy-két megnyugtató dolgot a témában:

-Messi szerintem jól játszik már 2-3 meccse. Az, hogy középen nyomja, megakadályozza abban, hogy gólt rúgjon, ez az edző hibája. Itt van, aki azt mondja, ő akar ott lenni, de szerintem nem, ez edzői utasítás, mindig van jobbszélső helyette, Griez, Dembi, Pedri, Trincao... nyilván nem fog kimenni a nyakukra a jobbszélre, mikor eleve azért menne oda, mert ott van helye. A Fradi ellen volt szembetűnő, hogy próbált oda kihúzni, láttuk is, milyen szenzációs cselsorozat lett belőle, kár hogy felrúgták, és nem lőhette be akcióból. Most éppen kimaradnak a lövései, de csak idő kérdése, mikor kezdenek ezek bepotyogni. Az Alaves ellen már legalább iszonyú kapusbravúr kellett hozzá, hogy ne lője meg a felszabadító akciógólját. De még most is félelmetes labdákat ad, folyamat harcolja ki 20 méterről a szabadokat - amik most épp nem mennek be sajna, mint a lövései általában. Szerintem ahogy meglövi az első igazi Messis gólját, elindul a szokásos góltermelése még a számára rossz pozícióból is. Amúgy meg már jobban részt vesz a letámadásokban, többet fut. Szerintem emelkedő tendenciában van, csak még nem billent át a gól hiányában oda, ahol ő szokott lenni, és ahol lennie kell.
Sokan írtátok, hogy nagyon gyenge volt az Alaves ellen, amit nem tudok hova tenni. Gólt nem lő, ez igaz, de kb minden másnak ő a mozgatórugója, és rengeteg helyzetet harcolt ki egymaga. Sokat nem passzolt, mikor lehetett volna... de lehetett volna valójában? Kik indultak meg, hova, hány ember között, volt passzsáv? Én nemigen láttam ilyet, max 1-2 esetben. Szerintem a gólokon kívül kihozza a maximumot a dologból, amit a csapattársak és a formájuk és a játékosok és a saját pozíciója enged. Egy szép gól 16-ról és szerintem visszatér és bejelentkezik a gólkirályi címért még így is.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
barka
Jugador del Barça
Hozzászólások: 218
Csatlakozott: 2008.04.01. 12:56:28
Tartózkodási hely: Vác

2020.11.01. 11:55:29

Gaillard írta:
2020.11.01. 09:44:33
Biztos Messi tehet arról, hogy az ellenfél kapusa bemutatja ellene a szezon védését, míg más csapattársa kényelmes szituációban még kaput sem talál.
Az meg végképp ironikus, hogy sok helyzet egyáltalán abból alakulhat ki, miszerint olyan megmozdulásai vannak zsebkendőnyi területen, amit még mindig nem tudnak levédekezni ellene, de ha nincs, aki vele együtt időben érdemben reagál a szituációra (megfelelő mozgással) és ezért kénytelen befejezni az akciót maga, akkor is Messi a hibás.

A szabadrúgásait kellene átengedni egyelőre, illetve bizonyos szituációkban passzolnia, de még mindig ott tart ez a csapat, a keret, hogy ha kiveszed belőle tartósan az argentint nem lépsz érdemben előrébb, sajnos.
Én tegnap nem játszattam volna, mert nem bírhatja már ezt a sorozat terhelést (bajnokság, BL, válogatott) anélkül, hogy ne veszítene a hatékonyságából, inkább vállaltam volna, hogy durcizzon be és ha nem megy a csapatnak, akkor a második félidőben pályára küldöm.
A probléma az, hogy rajta kívül a fiataloktól várják a megváltást, akiktől pedig a tapasztalatukból adódóan nem várhatjuk el a folyamatos csúcs játékot.

Jellemző hozzáállás az is, hogy Pjanic lesz rögtön az Isten, mert tényleg vannak értékelhető momentumai (ezt Messi is látja, nem véletlenek a labdái irányába), de ha Pjanic kipihenten igen nagy százalékban szórja el, rúgja [auto_cenzúra] a labdát, azt észre sem kell venni.
Tegnap a mérkőzés legelején Busquetsnek volt egy olyan mentése (kompenzálja csapatának hibáját), amire kb. senki más nem lett volna képes a pályán, elég nagy valószínűséggel megmentve attól a csapatot, hogy rögtön hátrányba kezdje a mérkőzést, de az ilyen momentumokat sem veszik észre az emberek.
Dest is egy nagy nulla volt tegnap például a bemutatkozó mérkőzéséhez képest, de új fiú, ezért csak dicséretet érdemel.

[auto_cenzúra] szelektív, érzelmi alapú itt a megközelítés, zsigerből mennek az utálátok, a szeretet megnyilvánulások, hogy igazolva érezzék magukat a szurkolók.

Egy 33 éves embertől várják még mindig a csodát, aki tálcán kínálta a lehetőséget, hogy nélküle próbálkozzanak, pedig előtte az utolsó érdemi éveit pazarolta el egy közepes erősségű "BL csapatra".

Tegnap már néha Lenglet-től jöttek a legveszélyesebb passzok (nem is egy) az első félidőben, mert olyan szinten hiányzik már ebből a csapatból az igazi játék.

Megjegyzem, egy ilyen erősségű csapat sajnos megérzi a folyamatos játékvezetői (VAR) "tévedéseket" is (lásd első gól előtt Messi elleni szabálytalanság vagy de Jong kilökése fejelés közben a labda alól a 16-os belül), ezek nélkül még versenybe maradhattunk volna a bajnoki címért, mert nem olyan erős a mezőny.
gránit írta:
2020.10.31. 23:16:45
barka írta:
2020.10.31. 23:06:28
Azért érdekes olvasni, hogyan változik hetek alatt az emberek véleménye, kicsit olyanok vagyunk mi magyarok, mint az argentinok akik szintén nem tudják micsoda értékük van. (Tisztelet a kivételnek).
Én azon szoktam még jókat mulatni, amikor egy pengeélen táncoló, ezer sebből vérző győzelem után mekkora az elbizakodottság, aztán eltelik pár nap, és mindenki takarodjon, mindenki monnyon le, az egész csapat egy kuka. Miközben a problémák már a győztes meccseken is világosan láthatók, lásd a Monty Python-ba illő "védelmünk" bohóckodásait. A mai bohózaton is kb. tíz percig fetrengtem a padlón a röhögéstől (mire felocsúdtam, jött Lenglet sárgája :mrgreen: ), és egy meccset nem tudnak lehozni paródiába illő szerencsétlenkedés nélkül. A mai töketlenkedés is egy az egyben lemehetett volna a Benny Hill Show-ban, ez tényleg egy komédia már, amit a hátsó alakzat művel.
Teljesen egyetértek! Még annyit fűznek hozzá, ha ilyen górcső alá veszitek Messit, hogy mennyit keres és mit kellene ezért tennie, akkor nem árt ha a többi csapat részt is hasonlóan kezelitek, mert egy pique, de jong, busquets hármas se szotyiért focizik és ők mivel tettek többet eddig?
Ha mondjuk lenne egy normális középpálya aki képes előre is passzolni vagy kiugratni és nem Lenglet-nek kell inditgatnia (lásd tegnapi meccs) akkor lehet Messi is koncentráltabb lenne a helyzetekben mivel nem kellene hátra mászkálnia, hogy végre valaki előre is passzoljon. Amit elköltöttek Dembele, Coutinho emberkékre azt tehették volna egy De Bruyne, Thiago kettősre is. Nem mondom hogy egy Xavi Iniesta páros,de sokkal közelebb állna hozzá mint akik most a pályán vannak!
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.01. 11:22:53

Zsolti írta:
2020.11.01. 11:15:39
100M€-s alairasi penzekert, meg 70M€-s fizetesert ne legyen mar tele a toke....Vagy, hogy is mondjam. Sokkal tobb alazatot varna tole az ember.
Ettől több alázatot?
Honnan vesszük ezt hogy nem a csapat érdekei lennének neki fontosak?
Pénzért mindent el lehet várni?
Hát ezt nem gondolom.
Ha ilyen dilettáns, sőt korrupt az egész vezetés,ha a csapat körül és a csapatban belül is ezer gond van, akkor ő legyen a megváltó csak mert sok pénzt keres?
Mennyit is keresnek azok akik NB kettes szintet hoznak minden meccsen?
Akkor azoknak milyen az alázatuk?
Az egész csapat bajban van, nem lehet ő sem kivétel ez alól.
Zsolti
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6151
Csatlakozott: 2004.10.12. 13:34:54
Tartózkodási hely: ,,!,.
Kapcsolat:

2020.11.01. 11:15:39

100M€-s alairasi penzekert, meg 70M€-s fizetesert ne legyen mar tele a toke....Vagy, hogy is mondjam. Sokkal tobb alazatot varna tole az ember.
drobika
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1412
Csatlakozott: 2017.10.12. 11:54:08
Tartózkodási hely: Pécs

2020.11.01. 10:52:38

davi10 írta:
2020.11.01. 09:23:49
drobika írta:
2020.11.01. 09:07:37
Így gondolom én is.
Nem vitatom el hogy jelenleg nem lenne igazuk akik azt mondják hogy jelenleg nem játszik az ő szintjén.
Emberek!!!Kit ne demoralizálna a középpályán lévő allapot,a komolytalan védelem,az hogy nem tudjuk kihozni a labdát,hogy ha Messinél a labda, akkor max Fatit vagy Albát jatszhatja meg mert a többi totál bizonytalan.
Nehezen rugunk egy gólt és minden meccsen kapunk is mert a csapat védekezés szinten nulla.
Még Messit is le lehet húzni úgy látszik.
Mindig azt mondtam hogy ő imádja ezt a játékot és istenadta tehetsége mellett ez emeli ki a többi sztár közül. Nem azt látom hogy már nem szeret játszani, csak azt hogy együtt vergődik és gy csapattal egy klubbal ahol hatalmasok a bajok minden szinten.
Profi focisták könyörgöm, mi ez a demoralizáció-szöveg? Csapatkapitány, világ legjobban fizetett focistája, a haverjai a kezdőben, ne hülyéskedjünk már.
Pénzzel nem lehet mindent megvenni!
Hiába a legjobban fizetett játékos, attól még ember, hála istennek.
A total béna hátsó és középső csapatrész minden meccset elbaltáz!
Elöl is bőven vannak bajok.
Kíváncsi lennék, hogy bárki másnak nem volna e tele az a bizonyos testrésze!
Attol mert jól van valaki fizetve még nem lesz érzéketlen gép.
Legalábbis nem mindenki.
Válasz küldése