Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19555
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2020.11.13. 19:09:38

Stadionokhoz kapcsolódva csak annyit megjegyeznek, hogy nem mindegy a kategória besorolás, esetleges rendezés szempontból. Egy 5000-res stadion magasabb kategóriájú mint egy 4000-res. Ez is lehetett szempont, akár ifjúsági tornák, akár csapatszintu megrendezesek kapcsán, erre is figyelni kell, úgy gondolom.
Kép
Kép
Kép
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.13. 17:42:45

Elnézést, de én ezt a témát nem érzem helyénvalónak a Magyar Válogatott topicban folytatni, viszont nem tudok elmenni mellette szó nélkül:
zsoltfree írta:
2020.11.13. 15:57:14
(...)
Kisvárdán és Felcsúton életemben nem voltam, fogalmam sincs miért van ott stadion és az mekkora, de lehet van neki valami oka, erről pont úgy fogalmam sincs, ahogy egy négynégynégyes újságírónak sem.

Atlantis:
- A Kisvárda és a felcsúti stadion lsd fentebb, bár Kisvárdánál nem tűnik túl elrugaszkodottnak egy 4 ezer helyett ha már csinálnak akkor nagyobbat és ezért egy 5 ezer főset csinálnak.
- Látod, hogy a stadionok nem voltak egy ilyen szinten ennyire húzós összeg, mint amennyire sokat beszélnek róla? Főleg ha belevesszük, hogy sokak szerint a népstadion még rendeben is van mert az kellett, és szerintem ez volt a stadionépítésekre költött pénz jelentős része, lehet hogy akár a fele is, ezt nem tudom pontosan.
- Az egészségügyhöz pedig rohadtul nem értek, de abban biztos vagyok, hogy egyáltalán nem csak arról szól, hogy 1 szuperkórház és akkor 1 millió ember egészsége ok, ugyanez 3 szuperkórházzal már 3 millió ember. Ennek piszok sok vetülete van. Pl ha nincs annyi alkoholista és cigifüggő (alkohol jövedéki adó emelés + dohánybolt és jövedéki emelés, és igen, a dohányboltoknál biztos nem az lmp-s képviselők ismerősei kaptak boltokat, de ez is csak akkor zavarja úgy általában az ellenzéket, ha épp nem ők kormányoznak és inkább egy pár magyar embernek termeljen hasznot mint mondjuk egy külföldi áruháznak?). Szóval kevesebb betegség az már egy megelőzés, plusz azért minden kórházba pumpáltak bele pénzeket, és ez nem úgy megy, hogy vigyának volt 100 millája, de ő szeret tippmixezni, ezért a 100-ból mind a 100-at a kórház helyett a foci kapta. Most egy világjárvány van, és még most sem omlott össze ez az évek óta lesajnált egészségügy. De ez nagyon hosszú téma, és nagyon naív gondolat lenne azt feltételezni, hogy ami kb az elmúlt 70 évben így alakult egészségügyi helyzet most hipphopp jó lenne, ha ez a pár stadion nem lenne.
- Az, hogy egy stadion mekkora legyen, hát erre sincs rálátásom, de szerintem neked és az újságírónak sincs. De nem hiszem hogy sokkal nagyobb élpülne valahol, mint amilyen eddig is volt. Valamivel nagyobb biztosan, mert gondolom nézőszám emelkedést várnak, ha már egyszer hozzá kell nyúlni, de a 2x3-szoros szorzókat túlzásnak érzem. Honnan tudod, hogy utánpótlásképzés, edzőképést nem fejlesztették? Mert tény, ha csak felhúzunk egy stadiont, attól egy méterrel nem vagyunk előrébb, de én azért olvastam bőven egyéb fejlesztésekről is.
Tehát Neked mondjuk van egy szép nagy, 100m2-es kerted, aminek igazából csak az elöl lévő 20m2-ét használod, a többibe csak füvet nyírni jársz, hogy ne lepje el a gaz teljesen, de az is macerás, mert nincs normális fűnyíród, a faágak is belógnak csak nincs fűrészed levágni, meg ilyenek. Aztán egyszer csak lesz egy komolyabb összeged, és úgy döntesz, hogy akkor most építesz belőle egy nagyobb, színesebb szerszámos tárolót a kertbe a régi helyett. Igaz szerszámod továbbra is alig van, csak a régi vacak fűnyíró, meg a kert hátsó részét továbbra sem tudod használni mert a fűrészre sem jutott már pénz. - Ez a stadionépítés nálunk, csak emberközelibb példával. :D

Ezen kívül szerintem szerintem igenis van jogunk a stadionok méretének kritizálására, mivel a nézőszámok hivatalosak, publikusak, bárki megnézheti. Maradjunk a Mezőkövesd példájánál, mert gondolom erre gondoltál, nem a Kisvárdára vagy a Felcsútira, mert egyik sem 5000 fős azok közül.

Ha az elmúlt 10 évben az átlag nézőszámod nem volt 2500 felett, és a rekord nézőszámod 4000 (egyszer 2014ben sikerült egy 5000et elérni), akkor az azt jelenti, hogy még a legpozitívabb nézőpont szerint is évente 1000, szó szerint felesleges ülőhelyed van.
Ami a stadion 1/5-e. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy pont ennyivel, 20%-al olcsóbb lett volna egy 4000 fős stadion megépítése, de szerintem azért feltételezhetjük, hogy 10%-ot simán spórolhattak volna az építésen. Aztán ott van az is, hogy egy 20%-al nagyobb stadion fenntartási költségei is biztosan magasabbak. Később majd amikor kellenek felújítások, akkor azoknak a költségei is magasabbak lesznek, hiszen nagyobb stadion kell felújítani. (Ja és nem mellesleg lehet úgy építeni stadionokat is, ahogy házakat is, hogy úgy alakítod ki, hogy később ha szükséged van rá, akkor könnyedén ki tudd bővíteni...)

Mindezekre Te mondhatod azt, hogy jó oké, most hasra ütve egy 150 millió forint feleslegesen lett kidobva az ablakon, az nem nagy pénz. Csányi két havonta keres ennyit, ráadásul a magyar GDP le se tudom írni milyen kis százaléka.
Én meg erre azt mondom, hogy szerintem meg 150 millió forintból 15 szegény családból származó gyereknek lehetne a komplett egyetemi tanulmányait kifizetni, és ezáltal jövőt adni nekik. Vagy mondjuk 5 rászoruló családnak házat/lakást adni, ezáltal ugyancsak jövőt, lehetőséget adni nekik, esetleg 500 kelet-magyarországi szegénységben élő gyerek étkeztetéséről gondoskodni egy komplett évre, vagy csak 15 fiatal párnak a CSOKot adni, és még sorolhatnám, mi mindenre jó lenne 150 millió forint....

Szerintem kettőnk között itt a nézőpont különbség két okból fakad:
- Te úgy gondolod, hogy ha valami nem a Te szakterületed, nem tiszted kritizálni. Ez amúgy nagyon sok esetben igaz is, de én meg úgy gondolom, hogy ha kijön hozzám a szakember beszerelni az ablakot, majd a végén azt látom hogy ferde és nem tudom rendesen kinyitni, akkor igenis szólok, hogy ez nem stimmel.
- Ugyanazt az összeget teljesen máshonnan nézzük, máshoz viszonyítjuk. Te valami nagyobbhoz (például az ország éves költségvetése), én meg mondjuk egy átlag ember életkörülményeihez.

Szóval úgy érzem így a végére érve a mondandómnak, hogy mi ketten ezen a téren valószínűleg nem leszünk közös nevezőn, mert nagyon más irányból és habitussal nézzük a dolgokat. :D

A szuperkórházas részre meg nehéz reagálni, mert egyáltalán nem azt írtam amiről a reakciód szól. Csupán szemléltettem, hogy a stadionokra szánt összeg amúgy hogyan jelenhetne meg az egészségügyben, ezáltal kiemelve a pénz mennyiség MÉRTÉKÉT amiről beszélünk. Egy szóval sem írtam, hogy a szuperkórházak megoldják majd az egészségügy problémáját, abszolút igazad van abban, hogy 2-3 szuperkórház nem oldana meg semmit hirtelen.
Ja és a jövedéki adó emelése az adott termékeken semmit sem változtat a használatuk mértékén, csupán akinek igénye van rá, olcsóbb és rosszabb minőségűt fog fogyasztani. Nem tudom mennyire vagy tisztában az addikció és szenvedélybetegség fogalmával, de ez nem úgy működik, hogy ha drágább amitől függ akkor majd leszokik róla... Ha a beszedett plusz pénzt a leszokás segítésére fordítják akkor emelem kalapom, ha nem, akkor csak sima sarcolás. Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy a megelőzés lenne a kulcs, nem az utólagos kezelés, bár ebbe az irányba menne a magyar egészségügy.

Szerk.:
A legjobb példa a Finnek ilyen téren. Európában szinte ott a legdrágább az alkohol, mégis stabilan az alkoholfogyasztási listák középmezőnyében vannak és híresek is a mértéktelen alkoholfogyasztási hajlamaikról. :D
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2589
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2020.11.12. 20:16:32

LG írta:
2020.11.12. 17:26:50
Ismét egy érdekes videó Toroczkaitól a covidról és az amerikai elnökválasztásról.

https://www.youtube.com/watch?v=keTIJcNyf6o
Marha jó dolgokat mond, mindig is bírtam a tagot! 8)

Köszi a linket!
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15431
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.12. 20:12:35

dévid villa írta: Azzal nincs is baj, hogy Biden-szimpatinzánsok. Azzal szerintem már inkább, hogy a szavazóhelyiségben olyan ruházatot viselnek, ami egyértelműen állást foglal. Ez itthon tudtommal tilos, ott nem tudom mi a helyzet.

Mivel nem tilos, ezért viselik, láttam Trump pólós emberkét is számolni ott.

Toroczkai meg ezzel tud nézettséget elérni, ugyanazokkal a szavakkal dobálózik mint 10 éve, eredménye nem agyon van, jah de most a Duró Dórika mennybe ment a héten. Idióta, korlátolt liba.

Tudni rólam, hogy gyűlölöm a fideszt, a NERt, Orbánt, de legyenek inkább ők 20 évig mint ez a mihazánk viccpárt Toroczkaival, Novákkal, meg Duróval akár csak 1 évig is hatalmon.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.11.12. 19:51:56

Atlantis írta:
2020.11.12. 18:30:54
Sehol nem előírás, hogy kizárólag pártatlan ember jelentkezhet szavazatszámlálónak vagy felügyelőnek, itthon sem, sőt kifejezetten a pártok toboroznak szavazatszámlálókat azért, hogy felügyeljék a többi párt szimpatizánst. :D
Azzal nincs is baj, hogy Biden-szimpatinzánsok. Azzal szerintem már inkább, hogy a szavazóhelyiségben olyan ruházatot viselnek, ami egyértelműen állást foglal. Ez itthon tudtommal tilos, ott nem tudom mi a helyzet.
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.12. 18:30:54

LG írta:
2020.11.12. 17:26:50
Ismét egy érdekes videó Toroczkaitól a covidról és az amerikai elnökválasztásról.

https://www.youtube.com/watch?v=keTIJcNyf6o
Tényleg érdekes, ahogy felhívja a figyelmet arra, hogy nem illik mások halálát kívánni, majd egy 3-4 percet szentel annak, hogy egy halott emberbe belerúgjon párat. Ez tényleg sokkal emberségesebb, kiváló példakép. :D
Aztán elismétli most november 12-én a tavaszi pletykákat, amik azóta sem lettek bizonyítva, vagy megerősítve (vuhani laboros, egyelőre még csak konteo), de biztos a gazdagok miatt. :D
A szavazatszámlálásról mutatott bizonyítékok nettó f*szságok. :D Sehol nem előírás, hogy kizárólag pártatlan ember jelentkezhet szavazatszámlálónak vagy felügyelőnek, itthon sem, sőt kifejezetten a pártok toboroznak szavazatszámlálókat azért, hogy felügyeljék a többi párt szimpatizánst. :D
A zsidós részen már sírva nevettem, akkora hülyeségeket beszélt... :D
Komolyan köszi a linket, mostantól Comedy Central standup comedy helyett Toroczkait fogok nézni. :D :D
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2020.11.12. 18:09:39

Nero. írta:
2020.11.11. 14:42:46
MQuCsabi írta:
2020.11.11. 12:09:17
Plusz te beszéled a nyelvet, felsőfokúd is van belőle, de nem biztos, hogy át tudod adni bárkinek is a nyelvtani részt. Lehet, előbb legalább egy trénerit el kell végezni majd hozzá.

A tanári témával kapcsolatosan oldalakat lehetne írni. Mindenesetre az biztos, hogy az, aki veszi a fáradtságot, hogy átadjon valamit az ifjúságnak és nem csak a könyvet olvassák fel, na, nekik kellene emelni a fizut. Ezt kéne valahogy mérni.
Igen a következő kérdés pedig az lenne, hogy tud-e valaki olyan tankönyvet amibe az angol nyelvtan flottul elvan magyarázva és “magyar”?
Tudom, én leszek a g.ci, de komolyan nem bántásból mondom, de ha már "tanári pályán" gondolkozol, előbb olyan könyv beszerzését javaslom, amiben a magyar nyelvtan flottul el van magyarázva.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21120
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.11.12. 17:26:50

Ismét egy érdekes videó Toroczkaitól a covidról és az amerikai elnökválasztásról.

https://www.youtube.com/watch?v=keTIJcNyf6o
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.12. 17:05:34

Van valakinek tapasztalata levegőtisztító berendezésekkel?
Ahogy keresgéltem úgy látom ez a Xiaomi Mi Air Purifier nagyon megy most. Tényleg érzékelhetően jobb a levegő minősége a használatával? Budapesten, régi lakásban lakva elég sok gondom van a porral, erőteljesen gondolkodok azon, hogy főleg most a homeoffice mellett érdemes lehet beruházni rá, csak azért nem olcsó dolog. :|
dévid villa
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 372
Csatlakozott: 2012.03.02. 16:41:57
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

2020.11.12. 15:08:33

miro. írta:
2020.11.12. 13:22:22
AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN NEM VOLT MAGASABB A HAZAI HALÁLOZÁS, MINT AZ ELMÚLT 10 ÉV HASONLÓ IDŐSZAKÁBAN.
Origo. Még az is,pedig aztán..
Durva ez a világjárvány,a végén még kiderül,hogy a kórházak mindig katasztrofális helyzetben voltak,csak most lehet mire fogni. :D
Hát hidd el nekem, az elmúlt 6 évben, amióta praktizál a bátyám, olyan állapotokat, amik most vannak, még egyszer sem tapasztalt.

Az remélem megvan, hogy a tavaszi lezárások közrejátszanak abban, hogy alacsonyabb a halálozás.

Amúgy meg ilyen stat is van: https://444.hu/2020/11/11/eloszor-latsz ... arorszagon
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.11.12. 13:22:22

AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN NEM VOLT MAGASABB A HAZAI HALÁLOZÁS, MINT AZ ELMÚLT 10 ÉV HASONLÓ IDŐSZAKÁBAN.
Origo. Még az is,pedig aztán..
Durva ez a világjárvány,a végén még kiderül,hogy a kórházak mindig katasztrofális helyzetben voltak,csak most lehet mire fogni. :D
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Zsoklop6
Barça C
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2020.09.15. 12:07:31

2020.11.12. 07:32:09

Atlantis írta:
2020.11.11. 10:08:08
Budapesten a legtöbb cégnél elvárás az angol tudás, viszont a legtöbb embernek ez nincs meg, így szerintem igény mindenképp van rá. Hogy pontosan milyen a kereslet-kínálat arány azt nem tudom, de kb. minden 2. multi fogad fel a saját dolgozóinak magántanárokat, és nekem is rengeteg ismerősöm járt magántanárhoz.

Szóval mindenképp van benne fantázia, de idő biztos kellhet amíg kialakul egy megfelelő fizetőképes magánkör.
Rokonom a debreceni Krones gyárban magántanár, igaz, nem keres a legjobban, és a dolgozók akiket tanít se a legjobbak, de alapvetően elégedett vele. Persze, Budapesten nyilván másak a lehetőségek, a fizetések stb. Viszont ezt csak példaként gondoltam megemlíteni hogy már vidéken is vannak ilyen cégek :D
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.11.11. 14:42:46

MQuCsabi írta:
2020.11.11. 12:09:17
Plusz te beszéled a nyelvet, felsőfokúd is van belőle, de nem biztos, hogy át tudod adni bárkinek is a nyelvtani részt. Lehet, előbb legalább egy trénerit el kell végezni majd hozzá.

A tanári témával kapcsolatosan oldalakat lehetne írni. Mindenesetre az biztos, hogy az, aki veszi a fáradtságot, hogy átadjon valamit az ifjúságnak és nem csak a könyvet olvassák fel, na, nekik kellene emelni a fizut. Ezt kéne valahogy mérni.
Igen a következő kérdés pedig az lenne, hogy tud-e valaki olyan tankönyvet amibe az angol nyelvtan flottul elvan magyarázva és “magyar”?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
MQuCsabi
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6340
Csatlakozott: 2007.07.12. 14:50:03
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.11. 12:09:17

Plusz te beszéled a nyelvet, felsőfokúd is van belőle, de nem biztos, hogy át tudod adni bárkinek is a nyelvtani részt. Lehet, előbb legalább egy trénerit el kell végezni majd hozzá.

A tanári témával kapcsolatosan oldalakat lehetne írni. Mindenesetre az biztos, hogy az, aki veszi a fáradtságot, hogy átadjon valamit az ifjúságnak és nem csak a könyvet olvassák fel, na, nekik kellene emelni a fizut. Ezt kéne valahogy mérni.
Kép
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.11. 10:08:08

Budapesten a legtöbb cégnél elvárás az angol tudás, viszont a legtöbb embernek ez nincs meg, így szerintem igény mindenképp van rá. Hogy pontosan milyen a kereslet-kínálat arány azt nem tudom, de kb. minden 2. multi fogad fel a saját dolgozóinak magántanárokat, és nekem is rengeteg ismerősöm járt magántanárhoz.

Szóval mindenképp van benne fantázia, de idő biztos kellhet amíg kialakul egy megfelelő fizetőképes magánkör.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15431
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.11. 06:54:06

visca el barca írta:
2020.11.11. 06:20:54
Nero. írta:
2020.11.10. 23:04:55
Ha már tanári kérdés, abban van fantázia hogy felsőfokú nyelvtudással és vizsgával otthon (belváros) dolgozzak mint angol magán tanár? Van erre kereslet szerintetek, jobban keresnék vele mint mondjuk egy hivatalos pedagógus?

Nem feltétlenül ez a célom, csak a múltkor átfutott az agyamon mint ötlet, magyarországi tervnek majd.
Van persze, egy probat meger. Bar pesten nem tudom mekkora a kinalat-kereslet. Meg ott lehet pofatlanul mondjuk 4 ezret elkerni 45 percert. Napi 2 gyerekkel az havi kb 150-200e ami nem rossz love.
BP/n már többet is, 5 az alja ezeknek, el lehet belőle tengődni.
Nálunk nyelvtanárok hazamennek 22-3kor, este 8ig meg magánoznak.
Na így megkeresik még egyszer a fizetésüket.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.11.11. 06:20:54

Nero. írta:
2020.11.10. 23:04:55
Ha már tanári kérdés, abban van fantázia hogy felsőfokú nyelvtudással és vizsgával otthon (belváros) dolgozzak mint angol magán tanár? Van erre kereslet szerintetek, jobban keresnék vele mint mondjuk egy hivatalos pedagógus?

Nem feltétlenül ez a célom, csak a múltkor átfutott az agyamon mint ötlet, magyarországi tervnek majd.
Van persze, egy probat meger. Bar pesten nem tudom mekkora a kinalat-kereslet. Meg ott lehet pofatlanul mondjuk 4 ezret elkerni 45 percert. Napi 2 gyerekkel az havi kb 150-200e ami nem rossz love.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.11.10. 23:04:55

Ha már tanári kérdés, abban van fantázia hogy felsőfokú nyelvtudással és vizsgával otthon (belváros) dolgozzak mint angol magán tanár? Van erre kereslet szerintetek, jobban keresnék vele mint mondjuk egy hivatalos pedagógus?

Nem feltétlenül ez a célom, csak a múltkor átfutott az agyamon mint ötlet, magyarországi tervnek majd.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15431
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.10. 22:58:29

Én nem rühellek tanítani, sőt imádom azokat a 45 perceket többségében.

Amit rühellek, az a folyamatos adminisztrációs baromságok, az hogy senki nem nézi semmibe a tanárokat, meg a megalázó fizetések.

A tanítás részét nagy szeretem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2552
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2020.11.10. 22:53:27

Nekem magához a tanításhoz akkor lenne türelmem, ha egyetemen adnék szemináriumot, alatta semmi. Egyszerűen se.ggfejek a fiatalok, nemzetiségtől, néptől függetlenül, csak egyik jobban, másik kevésbé. Tiszteletem a tanárok felé, hogy még tanulnak is azért, hogy ezzel a sok kis köcs.öggel küzdjenek. Emellé zömében cimbalmokkal harcolni, ahogy írjátok... Sógornőm angol-matek tanár Nyíregyházán, de már most teljesen kivan, pedig bő egy hónapja állt vissza a szülési szabadságról. Legalább a tanári közösség úgy-ahogy rendben van, már ezt is meg kell becsülni. Ha nekem kellene ezt csinálni, meghalna a lelkem. Egyszerűen nem, fú, de még mennyire, hogy nem... Amúgy is rühellem az emberek zömét, mert képtelenek kussban maradni és nem ösztönlényént funkcionálni. A gyerek meg amúgy alapból ilyen, az ösztönlény. Mellé ennyi getra szülőt is, amit itt kitermelünk, még szétnézni is elég. Ezért kérdeztelek veb a kiégésről. Sórgornőm mondja, hogy az utóbbi 20 évben kb 5x annyi figyelemzavaros és mentálisan degradált gyereket termelt ki az ország. Gondolom leültetik a képernyő elé, addig is kussban van, meg egyed a sok műszart, jó az neked. Még az egészséges gyerekeket sem tudja rendesen nevelni az ország, nem hogy ezeket, meg a cigókat...

Nem akarok a fületekbe duruzsolni, de ha ennyire röhellitek, hagyjátok ott a pi.csába az egészet. De komolyan, nem ér annyit, még ha tök előlről is kell elkezdeni valami mást. Élünk itt ezen a sárgolyón 70-80 évet, aztán tolnak be a sütőbe. Elpazarolni falusi cigányokra ebből éveket, a mentális egészségedet rövidtávon is súlyos roncsolódásnak kitenni, hát... Nem, egyszerűen nem, nekem nem. Egyébként is úgy érzem, hogy Magyarországon fogoly vagy. Ez az egész olyan, mint a Mátrix, "börtön, az elméd számára." Mellette kifejezetten ezt a szakmát űzni, szerintem itt veszteném el a valósággal a kontaktot. De ne figyeljetek rám 100%-ig, azért kitartást és sok sikert kívánok nektek! Remélem a magánórákkal sikeretek lesz, mert a közoktatás... Ennyire mélyen sosem voltunk, mint most.
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15431
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.10. 22:18:20

visca el barca írta:
2020.11.10. 22:00:33
Vmi 150 az alap nettom. Ehhez jon 25 koruli ofő pótlék, meg heti 6 tulora. Az kb olyan havi 50 netto. Igy van teljes honapra havi 220 kb. Nyaron, meg ha szunetes honap van ez azert kevesebb. Januarban en is minosulok ped1be, jo nagy szivas, a kozelezo oraszamom 20rol 26ra megy, igy az 50e tuloratol elesek, cserebe kb 5e fttal tobb lesz a fizum. Tehat magasabb fizetes kategoriaba esek, de a fizum egy 50essel kevesebb lesz.

Jah vágom, 210 a bruttónk, en is januárig még gyakornokban vagyok.
Nekem csak heti 2 túlórám van (mármint tanóra, a sima túlórát nem fizetik), úgyhogy azért kevesebb.

Igen ez a szívás, hogy kimaxolják a ped1es óraszámot majd, és akkor a túlóráknak szevasz.
Szívás.
És a baj, hogy ez belátható időn nem fog rendeződni.
Még ha a össz bruttónk lenne a nettónk, az se versenyképes fizu.

Engem hívtak két helyre is szakképzésbe nyáron, de annyit nem ér hogy cigányokat tanítsak, elég volt két évig óraadóként párat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.11.10. 22:00:33

Vmi 150 az alap nettom. Ehhez jon 25 koruli ofő pótlék, meg heti 6 tulora. Az kb olyan havi 50 netto. Igy van teljes honapra havi 220 kb. Nyaron, meg ha szunetes honap van ez azert kevesebb. Januarban en is minosulok ped1be, jo nagy szivas, a kozelezo oraszamom 20rol 26ra megy, igy az 50e tuloratol elesek, cserebe kb 5e fttal tobb lesz a fizum. Tehat magasabb fizetes kategoriaba esek, de a fizum egy 50essel kevesebb lesz.

Rinku, nem tudom minek mentem tanarnak. Szerettem a torit, 18 eves fejjel gondoltam jo moka lesz. Ami miatt viszont bankodom, hogy masik szaknak nem tanari szakot valsztottam, hanem az ujsagirast/kommunikaciot. Egy szakos tanarkent normalis suliba max oraadonak veszenk fel, abbol megelni meg nem lehet. Isten hata moge meg felvettek angolt is tanitani, ezert ragadtam ott. Utalom. Lehet rasszistazni, de gyulolom az osszes putris cigot. Sik hulyek (8.ban nem tud angolul 10ig elszamolni...), es rettentoen gonoszak, rosszindulatuak, kezelhetetlenek. Nem vagyok kiegve, de ilyen kozegbe semmi sikerelmenyem nincs, ami azert ranyomja a mindennapokra a belyeget. Egyelore azert nem valtok mert a delutanjaim szabadok es ha osszatudok szedni 5-6 magantanulot, akkor azert havi 300k-t ossze tudok kaparni. Tanari diplomaval meg ha keresek vmi irodai munkat max fele ennyit fognak fizetni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15431
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.10. 21:16:23

Rinku írta:
2020.11.10. 21:02:41


A magyar tanári pályáról mindig ez jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=skjggJ3 ... etrekovits
Bár távol állok ettől a szakmától, ezt 120%-nak érzem, itthon.
zseni ez a jelenet, tényleg leírja ami van.
de hát mi tanárként nem tudunk mit csinálni, a szülők elvárják, hogy felkészítsük az érettségire a gyerekeiket, az érettségi követelményeket meg kell tanítani.
de sokszor érzem azt hogy akár fejre is állhatok, nulla reakció.

most is pont usa alkotmány, pont aktuális a választások miatt, 17 éves forma gyerekek, gőzük nincs semmiről, nem is érdekli őket egy ilyen téma.

visca el barca írta:
2020.11.10. 19:12:41

En egyelore orulok h vmelyik még nem szúrt nyakon. Ennyi. Gyakornok vagyok sok tuloraval, jo a fizu, a delutanom szabad. Ennyi elonye van.
mennyi túlórád van gyakornokként, hogy kompenzálni tudja a gyenge fizut?
nekem is van, meg ofő vagyok, de így is rettenet kevés a nettóm.
januártól lesz több valamennyivel ped1-ben, de akkor meg a túlóráim elvesznek, tehát kb ugyanott leszek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Rinku
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2552
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48

2020.11.10. 21:02:41

veb, téged mi motivált abban, hogy tanár legyél? És miért pont nem csak vidéken, hanem a halál f. után kettővel?

A magyar tanári pályáról mindig ez jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=skjggJ3 ... etrekovits
Bár távol állok ettől a szakmától, ezt 120%-nak érzem, itthon.

És kérlek ne gondolj most emögött beszólást, ártó szándékot, de már értem, hogy miért vagy ilyen. Pár éve járok ide, nézem a hozzászólásokat, semmiképpen nem vagy az a karakter, aki mellett elmegy az ember. Mikor vetted észre magadon elsőként a kiégés jeleit, és mikor akarsz ezen változtatni? És mondom, nem beszólni akarok, csak kérdeztem. Inkább a véleményedre vagyok kíváncsi. PÜ-ben is írhatod, akár el is küldhtsz a pi.csába, mert akkor legalább ott nem kell moderálni. Üdvözletem
Football, bloody hell. /SAF/
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2020.11.10. 19:12:41

Atlantis írta:
2020.11.10. 09:38:46
visca el barca írta:
2020.11.09. 19:52:15

Gyere ki hozzank gyongyospatara, es nezd meg ott mennyire fogekonyak erre a 16 eves, drogos, analfabeta putrisok 😂
Amúgy Te hiszel abban, hogy ha jobb lehetőségei lennének az iskolának és tanároknak, akkor akár ezt a réteget is meg lehetne szólítani sikeresebben,. és a tanulásra ösztönözni?
Gondolok itt arra, hogy több és jobb eszköz a sulikban, illetve elég tanár és ezáltal idő jutna a gyerekekre. (Nem 20-30 gyerekre kell odafigyelni az órán egy tanárnak)

Nem, nem hiszek benne. Több évtizedre visszanyúló neveletetést, szocializációs környezet pár iskolai csiribirivel nem tudsz megvaltoztatni. Van 6.os gyerek, 16 éves, terhes és minden nap full beszívva, lőve, nyalva, szúrva jön be. Nálunk a gyerekek 90%a azért jár iskolába, mert
van futes (otthon nincs)
van két ingyen kaja (otthon nincs)
meg a szulei agyonverik ha nem jár (30 igazolatlan után ugrik a csaladi potlek, es ezek ugy ebbol elnek)

Szerinted ezeket mennyire erdekli a future perfect continous meg a manufakturak kialakulasa?

En egyelore orulok h vmelyik még nem szúrt nyakon. Ennyi. Gyakornok vagyok sok tuloraval, jo a fizu, a delutanom szabad. Ennyi elonye van.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Válasz küldése