Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.19. 10:57:07

zsoltfree írta:
2020.11.19. 10:45:24
...
1. Az egyik pontban kiemelted a gyűlöletbeszédet, ami jogos, ezért lett tiltva Toroczkai oldala főleg. A hiba hogy baloldali oldal nincs tiltva ugyanezért, ez jogos. Bár láttam már eltűnni FB-ról kormánykritikus oldalt, csoportot is, szóval olyan is van.

2. Nekem meg sok jobboldali tartalmat ajánl, folyamatosan arcomba tolja a fidesz, magyar kormány, plusz képviselők oldalait, erőszakosan. Ezek alapján nem lehet kijelenteni, hogy a bal oldalt nyomatja csak, mert mondom, én nem tudom úgy legörgetni a fb-ot, hogy az első 10 posztba ne legyen legalább két jobboldali hirdetmény.

3. Ugyanez igaz a jobboldali újságírásra is, de most megint csak a baloldali médiumokat említetted, meg az OV fóbiát.
Jobboldali médiumok ugyanígy működnek, a jobboldali kommentelők meg Gyurcsány és libsi fóbiások, és mindenre ez a válaszuk. Semmivel nem különb az origo, pestisrácok, 888 stb...én ezeket kapom rendszeresen az arcomba, meg a kommentjeiket.
Pont erről szólt a film, hogy amit látunk, az egy szelete, egy nekünk szánt igazsága a facebooknak.

Az meg elég sötét jövőkép lenne, ha az állam szabályozná, hogy hol lehet kommentelni hol nem. Akkor tudnám elfogadni, ha minden kommentelési lehetőséget tiltanának. De ha "rugalmas" lenne a szabályozás, akkor abból sejthető mi lenne.

Maga a FB elég ártalmas már, manipulál, kirekeszt, téves képzetet ad a világról, emberről.
Sajnos nem úgy működik ahogy kellene, mert egyébként haszna is lehetne, sőt ki merem jelenteni, hogy van.
Csak ami ekkora pénzcsinálóvá növi ki magát, azzal ez történik, hogy a politika is ráteszi a kezét. Vagy fordítva.

El fogunk jutni oda, hogy lesz erre szabályozás, ebben biztos vagyok, mert jelenleg tényleg el szabadult a közösségi média elég durván, és azért már látható hogy mindkét oldalról van nyomás pl a FB-on a változásokért.

Én folyamatosan jelentek oldalakat, iratkozok le oldalakról, hírt, cikket szerintem 5-6 éve nem osztottam meg.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.19. 10:45:24

Varatrix írta:
2020.11.19. 09:07:51
Nekem vágás szabályom, hogy nem kommentelek, és posztolok semmit a facebookra, mert nem látom értelmét. Ott szerintem még csak az sem fordul elő, hogy valaki elgondolkodjon azon amit a másik írt, nemhogy akár csak egy részletben változzon a véleménye. Nagyon sokat gondolkodom néha azon is, hogy minek olvasok el kommenteket azon a platformon... :roll:
A film jó, és mivel valahol szakmám, ezért én ezekkel tisztában vagyok. És ugye lehet tapasztalni is. Viszont kicsit (tényleg csak kicsit) elkanyarodva a politikától, nektek mi a véleményetek a jelenlegi facebookról? A film ugye a közösségi médiáról szólt általában, de most konkrétan erről az oldalról érdekelne a véleményetek. Ugye régebben nem volt ennyire véleményformáló tényező az oldal, mert az alap verzióban mindenki egymást kereste, és a hírfolyamon is az ismerősöket láttad csak a postolások sorrendjében.

1 - Mára az egyik fő bajom ezzel a cenzúra. Az ep választás előtt azért elég keményen leszedte a Toroczkait és még egy (Mi Hazánkos) képviselőt a facebook. Ez azért eléggé beleszólás a választásba, és pár hete a Mi Hazánk oldala is így járt. Nem vagyok Mi hazánk szavazó, de felmerült bennem a kérés, hogy mi olyat csinált az elmúlt évben ez a párt és a párt elnöke, hogy töröljék őket onnan, míg egy Jobbik az elején ugyanilyen stílusú pártként évekig volt a facén, és ott nem emlékszem ilyenekre. Bal oldali oldalakat nyilván nem fog letiltani, pedig azért néhány helyen rendesen kimeríti például a gyűlöletbeszéd az oldal tartalma.

2 - Reklám / ajánló rendszer. "Érdekes" módon rengeteg balos oldalt feltol nekem ajánlott oldalként. Még úgy is, ha ezeket ilyenkor mindig jelentem. Tehát sejtheti a face, hogy nem igazán van ilyenre igényem, de mindig újra és újra az arcomba tolja. Az ilyen meleg propagandát és a különböző amnesty oldalakat is. Ez is elég undorító, mármint ez a szűrt témaválasztás.

3 - Kommentek. Ez a fő problémám. Nyilván mind a két oldalon akad ilyen, de ahogy a hozzászólásodban is írtad, én sem kommentelek sehol facebookon, mert annyi idióta van, hogy az nem igaz. Egyszer egy eurobarca oldalon kivételt tettem, még kb év elején, gondoltam abból nem lehet baj. Elírtam Gudjohnsen nevét, és kis időn belül már jött is egy szurkolótárs olyan habzó szájjal, hogy "akire te gondolsz az Gudjohnsen. Úgy felcsesztem magam, hogy tényleg vannak emberek, akiknél ez ilyen reakciót vált ki? De persze a fő problémám a politika. És ezért rühellem a legjobban azt, amit ma újságírásnak hívnak. Ez szerintem nem az, ez egy új szakma. Ez az uszítás, és az egymás ellen hergelés magas foka. Pl.: 444 és telex (ex-index). Nem elég, hogy már semmilyen tényt nem közölnek ezek a lapok. Egy példa: valaki készít egy interjút, és nem a teljes interjút adja le a kérdező és válaszoló minden szavával, hanem kiollóz belőle részeket, és leírja, hogy te ezt hogyan értelmezd. A totál agymosás magas foka. De ezeknek a lapoknak a háttérből vezérelt uszító munkájába nem szeretnék belemenni mélyebben, viszont ugye ezek a facebookon is szerepelnek. Na és ezeken a helyeken a komment szekciókban borzasztó amik vannak. Igaz ez a politikusokra is. Tehát igen, szocialista elnyomott ország vagyunk, a sajtó cenzúráról vannak rossz tapasztalataink, és kényes téma itt a sajtó és szólás szabadság, és van is igényünk rá, de ez a jelenlegi helyzet már túl megy azon a szinten ami egészséges. Hihetetlen milyen gyűlölet és orbán fóbiát láthatsz ezeken az oldalakon. De gyakorlatilag bármilyen más oldalon ami mondjuk magyar, ott azért nehéz témának kell lennie, hogy az első 10 hozzászólásban ne legyen egy orbánozás, lölözés, bezzegmagyarországonozás, vagy valami politikai töltetű totál idióta teljesen elvakult vélemény. És az a baj, hogy a politikai témájú cikkeknél ezek a hozzászólások és vélemények egymást erősítik és még jobban hergelik. Bele semmerek gondolni mi járhat ezeknek az embereknek a fejében. A saját életükről frankón elhiszik, hogy az OV miatt kaki. Ha a facebookon a gombokkal lehetne ölni, akkor szerintem már nem maradna ma fidesz szavazó. Nagyon rossz látni, hogy vad idegen emberek ilyen szinten hogyan köpködhetik egymást. Borzasztó politikai fóbiája van nagyon sok embernek, és ez majdnem hogy független földrajzi helytől, vagy iskolázottságtól. Jó, biztos az értelmesebb ember ott nem szól hozzá, mert miért tolna így ki magával, de rossz látni, hogy néha feltesznek itt egy értelmes kérdést, és hát van egy véges számú kifejezés, amit ilyenkor azonnal rázúdítanak kommentekben. Jelenleg pl a krumplizás ilyen, de gondolom aki járt már ilyen oldalon az tudja.

+1 - A facénak hála most már minden kis bullshit miatt aznap délutánra lehet már tüntikét szervezni. Ezekre már van frankón egy stabil réteg, aki bármi van elmegy. A szervező funkció az szerintem jó dolog, de ez a tüntike szervezés ez megint nem tesz túl jót az országnak, vagy a társadalomnak.

A 2-es pontot nem lehet nyilván befolyásolni, mert azt "elvileg" a facebook úgy állítja össze, hogy a felhasználó igényei szerint személyre szabottan saját magának a legjobban illő hirdetéseket láthassa. Persze, nyilván ebben sincs semmilyen politikai nyomás, de mindegy. Szóval az 1-es ponttal kellene valamit kezdeni, mert az nem állapot, hogy egy választásba ilyen szinten beleszóljon.

A 3-as pont is tarthatatlan állapot. A hogyan kérdés viszont érdekes. Ezt tök jó lenne, ha mondjuk az állam szabályozná. Részemről örülnék, ha minden hír, és politikai oldalnál le lenne tiltva a hozzászólás és a like is. És ne lehessen politikai csoportot létrehozni. A cenzúra pedig politikai ellenőrzés alá kerülne (tehéát csak politikai jóváhagyással lehessen letiltani oldalt, megfelelő indokkal). Na eddig ez az én véleményem volt. Viszont itt kezdődik a gond, hogy ezt az állam soha nem fogja meglépni, és végül is miért lépné meg, mert ugye ez egy magáncég. Nem kötelező rajta lenni, ennyi. Szóval ez full zsákutca. Így viszont nem marad csak a kínai vagy orosz módszer, ami a teljes tiltást jelenti (kiindulva az internetadós hisztiből gondolhatjuk milyen parasztlázadás lenne ebből, ha a kenyeret betiltanák, akkor az kisebb cirkusz lenne szvsz). Utálom a facét, mert bár egy egész jó találmány lehetne, de már nagyon sokan használják rossz célra. Sokszor le akartam már jönni róla, de pl edzés és egyéb dolgok szervezésére nagyon jó, és az itteni oldalakon jó blogokat, vagy más oldalakat követni. Sok érdekességet találtam már így, és az ajánló rendszere is volt már párszor nagyon hasznos (amikor ugye nem politikát próbál lenyomni az arcodon). Szóval a fejemben a facebook inkább jó, mint rossz, mert végül is nem töröltem magam még róla. Viszont ez az állapot amiket fent leírtam szerintem már tarthatatlan szintre süllyedt. Tehát nagy dilemmám, hogy persze jó lenne ha megmaradna, de akkor leszabályozni, és a politikát letiltani, mert a magyarok (amúgy lehet, hogy ez nem magyar sajátosság, sőt valószínű) nem érettek ennek a használatára. Akkor viszont, ha a facebookról "letiltanánk a politikát" abban az lenne a csúnya, hogy magyar vonatkozásban úgy 6-7 évtizede volt erre egy markáns példa, amire nem vagyunk büszkék, és ez talán még jobb-bal oldaltól függetlenül erre a korszakra mindenki azt mondja, hogy nem. Szóval a 3 verzió kis túlzással a "nem lesz semmi változás" - "szabályozzuk" - "tiltsuk teljesen" verzióból a legkisebb rossz talán az utóbbi. Ez esetben viszont az ilyen telex meg 444 visszatérne a saját oldalain lévő komment lehetőségre, ami végül is nem szüntetné meg az eredeti problémámat. Szóval akkor marad a szabályzás, de mégis hogyan, mi alapon? És akkor még nem is beszélve az olyan dolgokról, hogy a momentum kiköltözne az utcára, amíg meg nem szűnik, "nyugatról" meg olyan szintű diktatúra lennénk, amilyet még nem látott a világ, szóval az eu-ban így nem maradhatnánk, stb.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.19. 10:09:21

Varatrix írta:
2020.11.19. 09:07:51

Nekem vágás szabályom, hogy nem kommentelek, és posztolok semmit a facebookra, mert nem látom értelmét. Ott szerintem még csak az sem fordul elő, hogy valaki elgondolkodjon azon amit a másik írt, nemhogy akár csak egy részletben változzon a véleménye. Nagyon sokat gondolkodom néha azon is, hogy minek olvasok el kommenteket azon a platformon... :roll:

Bocs, ha nyálas, de az esetleges egyet nem értés ellenére is visszaadjátok a hitem az emberekbe!
Akkor nézz át a sorozatok topicba, ahol egy Star Wars miatt ölik egymást az emberek :D

Amúgy én is bojkottálom a facebookot ilyen értelemben. Nem osztok meg semmit, nem kommentelek, like-ot is nagyon ritkán nyomok bármire. Igazából csak a mémek miatt járok fel oda, a legtöbb ismerősöm tartalmát már levakartam a feed-ről. :D
A kommentszekciókba néha belenézek, hogy majd milyen jókat fogok röhögni, de sokszor inkább elszomorító.
Biztos vannak tök jó Barcás facebook oldalak meg csoportok is, én 2 oldalt követek, abból 1 az Eurobarca, a másiknak meg ha jól láttam nagyobb a követőtábora, de elképesztő dolgok mennek ott is a kommentek között.
Ami nekem azért meglepő, mert azt hinné az ember, hogy ahol "anonímabb" eszmecsere megy, ott lehet proliskodni meg igénytelenkedni, de ahova oda van írva a neved, ott a képed, ott azért csak jobban figyelsz, hogy mit irkálsz és hova. És a tök ellenkezőjét veszem észre :D

Veidt +1
A filmre pedig ránézek!
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2020.11.19. 09:42:23

Bocs srácok,de vezeték nélküli állóporszívója van valakinek?
Párom akar már hónapok óta,és gondoltam behúzok egyet blackfriday-en.
Van valakinek tapasztalata benne? Mire kell figyelni,stb.
Találtam is egyet,le van csapva 25 ronggyal. Érdemes rárepülni,vagy most már jobb ha megvárom az éjfélt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miro. 2020.11.19. 10:39:34-kor.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.11.19. 09:07:51

Veidt_madridista írta:
2020.11.19. 01:19:11
csababarca írta:
2020.11.18. 22:09:25
Ajánlom mindenkinek a Social Dilemma c. dokufilmet.
Igen tanulságos lehet mindannyiunknak, kicsit talán átértékeljük az "igazságainkat", amiket itt erőltetünk, a híreket amik szembejönnek velünk stb.

Mindkét félre ráfér a film, és átértékelése a dolognak, mindkét oldalnak.
Én láttam, írtam is róla a fórumra :D Az nem titok, hogy az ember kialakítja a rendszer által a saját buborékját, és ha a migránsos hírekre dühítő fejet nyom, akkor még több fog jönni belőlük. Viszont a magam nevében beszélve, nem érzem úgy, hogy egyoldalúan fogyasztanék híreket, sőt kormánypárti sajtót alig olvasok.
Néha ugyan itt is van személyeskedés és a hangvétel is átcsap keménybe olykor, de ha itt nem is mindenki ért egyet mindennel, azért kijelenthető, hogy gondolkodó emberek alkotják a fórum közösséget! Szerintem tiszta, hogy több oldalról igyekszik az ember informálódni, ha nem is mindennap, de még az origót is elolvasom, hogy Ők hogy tálalnak egy hírt.

Egyetértek Csabával, hogy nagyon is ajánlott megnézni ezt a filmet, de aki hajlandó itt leállni vitázni komoly kérdésekről, azért az megkérdőjelezi a saját véleményét és nyitott másokéra is. Közüllünk kevesen vannak szerintem igazi buborékba.

Nekem vágás szabályom, hogy nem kommentelek, és posztolok semmit a facebookra, mert nem látom értelmét. Ott szerintem még csak az sem fordul elő, hogy valaki elgondolkodjon azon amit a másik írt, nemhogy akár csak egy részletben változzon a véleménye. Nagyon sokat gondolkodom néha azon is, hogy minek olvasok el kommenteket azon a platformon... :roll:

Bocs, ha nyálas, de az esetleges egyet nem értés ellenére is visszaadjátok a hitem az emberekbe!
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2020.11.19. 01:19:11

csababarca írta:
2020.11.18. 22:09:25
Ajánlom mindenkinek a Social Dilemma c. dokufilmet.
Igen tanulságos lehet mindannyiunknak, kicsit talán átértékeljük az "igazságainkat", amiket itt erőltetünk, a híreket amik szembejönnek velünk stb.

Mindkét félre ráfér a film, és átértékelése a dolognak, mindkét oldalnak.
Én láttam, írtam is róla a fórumra :D Az nem titok, hogy az ember kialakítja a rendszer által a saját buborékját, és ha a migránsos hírekre dühítő fejet nyom, akkor még több fog jönni belőlük. Viszont a magam nevében beszélve, nem érzem úgy, hogy egyoldalúan fogyasztanék híreket, sőt kormánypárti sajtót alig olvasok.
csababarca írta:
2020.11.18. 15:31:01
Hát ma is végigolvastam az összes baloldali médiumot, egy lmbtq mellett kampányoló cikket sem találtam, pedig ma még direkt kerestem is. Továbbra sem látom azt a hatalamas lmbtq nyomást amiről beszéltek, pedig ma már tudatosan kerestem az ezekről szóló cikkeket is.
Nem is mondta senki, hogy minden nap teleírják ezzel a magyar médiát. Sokféle nyomás létezik. Nyugaton közéleti szereplő nem vállalhatja fel az elutasító véleményét, mert nácinak bélyegzik.
csababarca írta:
2020.11.18. 15:31:01
Ne haragudj de fantazmagóriáról prédikálsz, a pedofília sose lesz az lmbtq fegyvere mert konkrétan elhatárolódnak ettől.
Ezt - mármint a pedofília csatasorba állítását - sem mondta senki. De az LMBTQstb. propagandája és a pedofília (vagy akár a vérfertőzés, mint azzal ma példálóztam) relativizálása egy tőről fakad. Az egyén végtelen nagy szabadságát hirdetik a fennálló társadalmi rend, a konvenciók és a hagyományos közösségek ellenében. Ezért támogatják a Soros Gyuri bácsik globális szinten az ilyen kamucivil szervezeket és társaikat, egyszerű politikai eszközként a katolikus egyház és a hagyományos politikai felosztás elleni harcban. Nyilván elsősorban a jobboldal a célpont, de a baloldal is ugyanúgy. Nagyjából '68-cal kezdődően a liberalizmus elkezdte kisajátítani a baloldalt, mert több hívet akart magának, mint néhány drogos hippi. 2020 Európájában társadalmi kérdésekben baloldali és liberális közé egyenlőségjel tehető (lásd még: balliberális), pedig a kettő alapvetően igencsak távol állt egymástól. Most a jobboldallal kell megküzdeniük, amely nehezebben befolyásolható, konzervatívabb - pont a hagyománytiszteletből fakadóan - . Ennek az egyik nagy fegyvere az LMBTQstb. lobbi, és a személyes ellenérzéseim mellett ez a másik ok, amiért nem támogatom őket. A liberalizmus harmadikutasságának, azaz a szerintük meghaladott jobb- és baloldali felosztás elhagyásának leghangosabb képviselője Macron, aki az európai bankrendszer embere (lásd még: president of the rich), tőlük és multiktól kapja a pénzt, és innentől már nem is nehéz megtalálni a kapcsolódási pontot a Soros Györgyökkel. A Macron-féle ideológiai család hazai helytartója a Momentum, és ha megnézem, hogy mit mondanak és mit csinálnak, hát nem cserélném le rájuk a Fideszt, az biztos. Amin ezek az érdekkörök dolgoznak, nyugodtan hívható új világrendnek. Ezek nem konteók, hatalmas titkok, meg zavaros "igazságok". Az interneten minden hozzáférhető és megtalálható. Nyilván én nagyon fiatal vagyok még, de egy tanult, politikával foglalkozó ember számára véleményem szerint kristiálytisztán kirajzolódik, hogy társadalmi (és ebből fakadóan gazdasági) szinten milyen irányba kívánják elvinni a fejlett világot. Nem is új dolgok ezek; mint egy korábbi kommentemben említettem, Kalergi, a páneurópai együttműködés egyik legelső jelentős képviselője már 100 évvel ezelőtt felvázolta ezeket a könyveiben.

Visszatérve, most ott tartunk, hogy a pedofilok nem mocskos állatok, hanem szegény beteg emberek. Meg ott, hogy a vérfertőzés nem okoz kárt senkinek. Ezek egyelőre még ad hoc jellegű vélemények, de a tendenciák egy irányba mutatnak. A nyugati középületek sem egy nap alatt tűzték fel a szivárványos zászlót, vagy világították ki őket rózsaszínben a transzneműek támogatásának jelképeként. Mi lesz 15-20 év múlva??? Abban igazad van, hogy ez feltételezés, meg elképzelés, de csak gondolj bele abba, mennyit változott pl. a melegek megítélése ugyanennyi idő alatt.
Kép
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.18. 22:09:25

Ajánlom mindenkinek a Social Dilemma c. dokufilmet.
Igen tanulságos lehet mindannyiunknak, kicsit talán átértékeljük az "igazságainkat", amiket itt erőltetünk, a híreket amik szembejönnek velünk stb.

Mindkét félre ráfér a film, és átértékelése a dolognak, mindkét oldalnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.11.18. 15:49:27

semmi baj nem lenne sem az lmbtq-val sem a blm-el sem a feminácikkal ha nem jönne szembe mindenhol, olyan helyeken is aminek semmi köze nincs hozzá. Ez a legnagyobb probléma. Ugyanolyan propaganda ez is mint a sorosozás, migránsozás, vagy régebbről az árja faj felsőbbrendűsége. A különbség a csomagolásban van, de akik ezeket kitalálták is ugyanúgy b.nak egyet mindenkire ameddig bejön a pénz ahogy pszichopata elődeik.
A pedofiloknak pedig 2 golyó kell a szemük közé nem külön jogok... hányinger.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.18. 15:31:01

Veidt_madridista írta:
2020.11.18. 15:13:34
csababarca írta:
2020.11.18. 09:35:09
szerk.: az csak most esett le, hogy az LMBTQ-val jól összemostátok a pedofilokat is, ehhez is gratula, látszik, hogy lövésetek sincs a témáról, hogy az LMBTQ mozgalom, hogy áll a pedofilokhoz.
Már évek óta születnek olyan cikkek a nyugati sajtóban, amelyek relativizálják a pedofíliát, azt természetes szexuális irányultságként mutatják be, amelyről nem tehetnek a szegény pedofilok. Ezek a hangok már Magyarországon is megjelentek. Egyelőre még nem vették be huszadik betűnek, de a szélsőliberális agymosás, a vég nélküli érzékenyítés már megkezdődött. Vajon mi lesz a helyzet 10-20 év múlva?

De említhetem azt is pár nappal ezelőttről, hogy az FDP (szabaddemokraták, jelentős német párt) ijfúsági szervezete a vérfertőzés büntetőjogi szabályozásának felülvizsgálatát kérte, mivel az szerintük senkit nem bánt.

Az az igazság, hogy te homokba dugod a fejed. Egyszerűen eldöntötted, hogy te erről nem veszel tudomást, meg hogy nekünk "lövésünk sincs a témáról".

De mit döntök el?
Hát ma is végigolvastam az összes baloldali médiumot, egy lmbtq mellett kampányoló cikket sem találtam, pedig ma még direkt kerestem is.

Akkor mit dugok a homokba?

Ne haragudj de fantazmagóriáról prédikálsz, a pedofília sose lesz az lmbtq fegyvere mert konkrétan elhatárolódnak ettől.
Akkor miről beszélünk?

Továbbra sem látom azt a hatalamas lmbtq nyomást amiről beszéltek, pedig ma már tudatosan kerestem az ezekről szóló cikkeket is.

10 év múlva lehet több meleg lesz, meg stb, ezek benne vannak a pakliban, meg egy csomó más dolog is.
De hogy a pedofília nem lesz relativizálva, abban biztos vagyok. Legalábbis nem általánosan.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
Veidt_madridista
Madridista
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2016.05.25. 22:41:18
Tartózkodási hely: Miskolc

2020.11.18. 15:13:34

csababarca írta:
2020.11.18. 09:35:09
szerk.: az csak most esett le, hogy az LMBTQ-val jól összemostátok a pedofilokat is, ehhez is gratula, látszik, hogy lövésetek sincs a témáról, hogy az LMBTQ mozgalom, hogy áll a pedofilokhoz.
Már évek óta születnek olyan cikkek a nyugati sajtóban, amelyek relativizálják a pedofíliát, azt természetes szexuális irányultságként mutatják be, amelyről nem tehetnek a szegény pedofilok. Ezek a hangok már Magyarországon is megjelentek. Egyelőre még nem vették be huszadik betűnek, de a szélsőliberális agymosás, a vég nélküli érzékenyítés már megkezdődött. Vajon mi lesz a helyzet 10-20 év múlva?

De említhetem azt is pár nappal ezelőttről, hogy az FDP (szabaddemokraták, jelentős német párt) ijfúsági szervezete a vérfertőzés büntetőjogi szabályozásának felülvizsgálatát kérte, mivel az szerintük senkit nem bánt.

Az az igazság, hogy te homokba dugod a fejed. Egyszerűen eldöntötted, hogy te erről nem veszel tudomást, meg hogy nekünk "lövésünk sincs a témáról".
csababarca írta:
2020.11.18. 09:35:09
bezzeg a mi dicső pártunk és nemzetikeresztényhungaro kormányunk milyen erélyesen fellép a pedofilokkal szemben.
Mivel én senkit nem látok a fórumon, aki fanatikus Orbán-hívő lenne, ezeknek a bezzegezéseknek semmi értelme. :D Egyébként ha jól emlékszem, Kaletát nem lehetett börtönbe zárni, ezért is változtattak utána valamit a pedofília büntetési tételén.
Varatrix írta:
2020.11.18. 14:36:15
A keresztény érzelmű jobboldaliak, akik félnek, hogy az LMBTQ legitimizálja a pedofilíát? Ez aranyos... lehet először a saját házuk táján kéne sepregetni, mondjuk kezdve a Vatikánnal... Egyenlőre a keresztények többet tettek azért, hogy az ilyen embereket mosdassák!

Nálam az egyház inkább mosódik össze a pedofliával, mint a meleg közösség.
XVI. Benedek pápa sajnos nagyon rosszul kezelte ezt, és megágyazott vele egy olyan pápának, aki nyíltan a homoszexuálisok mellett kampányol. Megfizeti a hibák árát az egyház. Egyébként én nem vagyok vallásos, tehát nem vallási alapon szólalok fel az LMBTQstb. lobbi ellen.
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 15:12:10

Varatrix írta:
2020.11.18. 14:36:15
A keresztény érzelmű jobboldaliak, akik félnek, hogy az LMBTQ legitimizálja a pedofilíát? Ez aranyos... lehet először a saját házuk táján kéne sepregetni, mondjuk kezdve a Vatikánnal... Egyenlőre a keresztények többet tettek azért, hogy az ilyen embereket mosdassák!

Nálam az egyház inkább mosódik össze a pedofliával, mint a meleg közösség.
zsoltfree írta:
2020.11.18. 09:27:45
Nekem ez eléggé fura, hogy utálod a blm-et, meg az lmbtq lobbit, de azért a bal oldalra húznád az x-et. Annyira megnéznék egyszer egy olyan sci világot, amikor a választók és a bérújságírók nem látnak politikusokat, csak azt amit mondanak / tesznek. Na akkor vajon melyik döntést helyeselné vagy melyik miatt menne ki tüntikézni?
igen, csak a fent említett példa miatt fordítva is érdemes belegondolni.

Volt az a klasszik tanmese, hogy egy tanulmánnyal lobbiztak, hogy milyen sok problémáért felelős dihidrogén oxid. Na ilyesmi lenne, ha leírnánk, hogy melyik szervezet felelős több magas beosztású személy, pedofil ügyeinek az eltusolásában, és hány százezer gyerek zaklatásáért kéne felelniük.

Picit indulatosra sikerült... az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ferenc Pápa, mintha hajlandó lenne valamit tenni ezellen! (És Római Katolikusnak neveltek, misére is jártam...)
"igen, csak a fent említett példa miatt fordítva is érdemes belegondolni." - itt mire gondolsz pontosan?

"És Római Katolikusnak neveltek, misére is jártam..." - én is. Nagyon sajnálom ezt az egyházi hanyatlást. És igen, vannak pedofil papok, viszont szerintem egy pöttyet nagyobb súlyt kap a médiában ez a papi létszám és az azon belüli előfordulásához viszonyítva. Én azon az állásponton vagyok, aki a az lmbtq-t nem mossa össze a pedofíliával. Utóbbi igen erős, ha nem a legerősebb bűncselekmény, ezért érdemes nem könnyedén ráhúzni mindenre. Ez olyan már mint a nácizás kicsit. Szóval ha egy pap ilyet csinált, akkor ne mondjuk, hogy minden pap pedofil. Életem során ismertem pár papot, és kívánom, hogy a világban olyan jó ember legyen mindenki, ahol már ők számítanak a gonosznak. A vatikán beli pedofíliával vádolt papok eltusolását is nagyon nem nézem jó szemmel, bár itt nem tudom mi történt pontosan, nem követtem, de ez a dolog tényleg nagyon szomorú. A kereszténység sajnos le van maradva nagyon sok évvel, és neki évek vagy tíz évek múlva nagyon nagy krízise lesz. Bár vannak olyan papok, akikben reménysugarat látok, mint Pál Feri, Böjte, Hodász András, de ez nagyon kevés egy ilyen régióra. Én egyébként ezt a nőkhöz való hozzáállást például tuti, hogy elsőnek megreformálnám. Totál semmi értelme már a mai világban. Emberek már a szexhez teljesen másképp állnak, és azért már a csapból is erotika folyik, teljesen normális, hogy nagyon sok pap végül "leteszi a reverendát" mert elcsábítja egy kórusag (több ilyenről tudok), vagy torzul a meg nem élt szexualitása a pedofília felé. Azért gondoljunk bele, mennyi szexuális inger ért mondjuk egy vidéki papot 1970-ben egy vidéki faluban. Mindenki népviseletben, sehol semmi reklám, tévében sem. Most gyakorlatilag minden óriáspakáton fehérneműs fszállító modellek, mindenhol dögös statiszta csajok, és ha budapesten kimész egy kört sétálni a városban nyáron napközben, hát akkor azért van min rácsodálkozni. Szóval az egyház szerintem egy jó dolog. (És ha az 1 bites gondolkodással most elkezdenek jönni az inkvizícióval, meg a keresztes háborúkkal, akkor pls inkább gondolkodj.) Viszont hanyatlik, és el van maradva. A világ pedig exponenciálisan gyorsul, fejlődik (régebben le tudtál kötni egy embert 10-20 percre, de manapság 20 másodperc alá ment az az időtartam, ami alatt, ha nem történik semmi egy gyerek a tévét elkapcsolja, vagy a cikket nem olvassa tovább, stb.), és ehhez a gondolkodáshoz sajnos az egyház nem bírt felnőni, és sajnos elég sanszos, hogy nem is fog. Bár mivel én is így nevelkedtem, én bízom benne, úgymond hiszem, hogy fog valahogy, de reálisan nézve....
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 14:56:51

Nero. írta:
2020.11.18. 14:25:44
zsoltfree írta:
2020.11.18. 09:27:45
Nero. írta:
2020.11.17. 21:44:26
Nekem ez eléggé fura, hogy utálod a blm-et, meg az lmbtq lobbit, de azért a bal oldalra húznád az x-et. Annyira megnéznék egyszer egy olyan sci világot, amikor a választók és a bérújságírók nem látnak politikusokat, csak azt amit mondanak / tesznek. Na akkor vajon melyik döntést helyeselné vagy melyik miatt menne ki tüntikézni?
Már korábban írtam, hogy attól függetlenül hogy a fidesznek mennie kell (12 év az irodában teljes hatalommal———>nulla eredmény, mellette rengeteg korrupció és mutyi), abban egyetértek velük és mindenféleképpen pozitív intézkedés, hogy megpróbálják távol tartani az országot ezektől a radikális baloldali eszméktől.
Ha nem a Fidesz lenne hatalmon hanem valami liberális párt, akkor lehet hogy a gyerekeink olyan mesekönyveket olvasnának ahol Micimackó transgender, a hét törpe egy cigánybünöző banda, stb. Én ezt nem akarom.

Ez olyan hogy az Amerikai választások során erősen szurkoltam Trumpnak, de nem feltétlenül értettem egyet mindennel amit mondott, és Bidenéknek is volt olyan ötletük amit jónak találtam.

Mindegy, én éveken át semmilyen módon nem foglalkoztam a politikával, sajnos a járvány miatt túl sok szabadidőm volt és a YouTube-on bele futottam a Toroczkai videókba, Trump rallykba stb. Az biztos hogy sokkal nyugodtabb voltam, ameddig nem követtem a politikát.

Csak sajnos jelenleg elég keményen változik a világ, és nem a jó irányba tartunk. Egyre inkább úgy tűnik hogy a koronavirusra hivatkozva elég sok változás fog történni.

Régen kiröhögtem azokat akik a migránsokkal, soros györggyel meg irányított médiáról beszéltek, csak sajnos az a baj hogy lehet hogy igazuk volt.
"(12 év az irodában teljes hatalommal———>nulla eredmény, mellette rengeteg korrupció és mutyi)" az a baj, hogy ezt még a 444 sem írná le. Szóval mondhatnál egy konkrét példát, hogy hol, mennyit és ki lopott el.
Azt viszont tényleg őszintén nem értem, hogy a fidesznek mennie kell, de a jelenlegi bal oldal olyan dolgokat csinálna, amit pedig nem szeretnél. Akkor mi lesz? Ezek közül fog valaki győztesként kikerülni, ezt el kell fogadnod. Tehát valamelyik oldalt a szavazatoddal te támogatni fogod. Ha nem szavazol akkor is valamit támogatsz, mert jogod van hozzá. Persze, van egy harmadik tényező, a Mi Hazánk is (szerintem megugorják az 5%-ot bőven), és van toroczkai is videókkal, és bár sok mindennel értek vele egyet, de pár videójában elég hiteltelen, és az ilyen eu kilépés, trianont vissza, meg bérrabtartás ötleteivel. Ezeket a dolgait pedig szerintem még a saját választói sem veszik be. És mivel ők egy radikális párt, ezért kizárt, hogy valaha is kormányzó többségben legyenek.

Én egyébként nem olvasok újságírói véleménycikkeket, csak interjúkat olvasok, vagy hallgatok. Ezekben pedig igyekszem mind a két oldalt megnézni, és utána állást foglalni valamiről. Azért be lehet lőni sokszor, hogy ki kamuzik, mert az illetőnek van már előélete, vagy csak mert vannak élettapasztalataid, látod mi folyik körülötted. Jó, te nem itt élsz, de azért lehet látni. Ha csak torockai vagy telexes infókból táplálkozol, akkor esélyed sincs.

Sajnos jelenleg kormányozni képes néppárt csak 1 van. Azért írom én is, hogy sajnos, mert az tényleg nem egészséges, hogy nincs semmi ellensúly.
Avatar
Varatrix
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4857
Csatlakozott: 2007.12.26. 14:18:11
Tartózkodási hely: Böpö

2020.11.18. 14:36:15

A keresztény érzelmű jobboldaliak, akik félnek, hogy az LMBTQ legitimizálja a pedofilíát? Ez aranyos... lehet először a saját házuk táján kéne sepregetni, mondjuk kezdve a Vatikánnal... Egyenlőre a keresztények többet tettek azért, hogy az ilyen embereket mosdassák!

Nálam az egyház inkább mosódik össze a pedofliával, mint a meleg közösség.
zsoltfree írta:
2020.11.18. 09:27:45
Nekem ez eléggé fura, hogy utálod a blm-et, meg az lmbtq lobbit, de azért a bal oldalra húznád az x-et. Annyira megnéznék egyszer egy olyan sci világot, amikor a választók és a bérújságírók nem látnak politikusokat, csak azt amit mondanak / tesznek. Na akkor vajon melyik döntést helyeselné vagy melyik miatt menne ki tüntikézni?
igen, csak a fent említett példa miatt fordítva is érdemes belegondolni.

Volt az a klasszik tanmese, hogy egy tanulmánnyal lobbiztak, hogy milyen sok problémáért felelős dihidrogén oxid. Na ilyesmi lenne, ha leírnánk, hogy melyik szervezet felelős több magas beosztású személy, pedofil ügyeinek az eltusolásában, és hány százezer gyerek zaklatásáért kéne felelniük.

Picit indulatosra sikerült... az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ferenc Pápa, mintha hajlandó lenne valamit tenni ezellen! (És Római Katolikusnak neveltek, misére is jártam...)
Kép
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.11.18. 14:25:44

zsoltfree írta:
2020.11.18. 09:27:45
Nero. írta:
2020.11.17. 21:44:26
Nekem ez eléggé fura, hogy utálod a blm-et, meg az lmbtq lobbit, de azért a bal oldalra húznád az x-et. Annyira megnéznék egyszer egy olyan sci világot, amikor a választók és a bérújságírók nem látnak politikusokat, csak azt amit mondanak / tesznek. Na akkor vajon melyik döntést helyeselné vagy melyik miatt menne ki tüntikézni?
Már korábban írtam, hogy attól függetlenül hogy a fidesznek mennie kell (12 év az irodában teljes hatalommal———>nulla eredmény, mellette rengeteg korrupció és mutyi), abban egyetértek velük és mindenféleképpen pozitív intézkedés, hogy megpróbálják távol tartani az országot ezektől a radikális baloldali eszméktől.
Ha nem a Fidesz lenne hatalmon hanem valami liberális párt, akkor lehet hogy a gyerekeink olyan mesekönyveket olvasnának ahol Micimackó transgender, a hét törpe egy cigánybünöző banda, stb. Én ezt nem akarom.

Ez olyan hogy az Amerikai választások során erősen szurkoltam Trumpnak, de nem feltétlenül értettem egyet mindennel amit mondott, és Bidenéknek is volt olyan ötletük amit jónak találtam.

Mindegy, én éveken át semmilyen módon nem foglalkoztam a politikával, sajnos a járvány miatt túl sok szabadidőm volt és a YouTube-on bele futottam a Toroczkai videókba, Trump rallykba stb. Az biztos hogy sokkal nyugodtabb voltam, ameddig nem követtem a politikát.

Csak sajnos jelenleg elég keményen változik a világ, és nem a jó irányba tartunk. Egyre inkább úgy tűnik hogy a koronavirusra hivatkozva elég sok változás fog történni.

Régen kiröhögtem azokat akik a migránsokról, soros györgyről meg irányított médiáról beszéltek, csak sajnos az a baj hogy lehet hogy igazuk volt.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2020.11.18. 14:40:28-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.18. 11:36:31

davi10 írta:
2020.11.18. 11:27:22


Ez is egyfajta hozzáállás. Mint már írtam, majd az idő eldönti, hogy te dugtad-e homokba a fejedet, vagy mi csináltunk a bolhából elefántot.
nem dugom a fejem sehova, csak nem keresem tudatosan az igazamat bizonyító híreket.
és ez igaz arra is, hogy nem azzal töltöm a délutánom, hogy Lölő vagyonosodására vadászom, vagy linkelgetek ide 444-es, indexes, telexes híreket a gonosz, csúnya fideszesekről.
vitatkozhatunk az ufókról is, ott is tudna mind a két oldal a saját igazának megfelelő áltudományos cikkeket linkelgetni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 11:27:22

csababarca írta:
2020.11.18. 11:22:15

Figyelj, engem nem zavar olyan dolog, amivel egyáltalán nem találkozom.
Ez is egyfajta hozzáállás. Mint már írtam, majd az idő eldönti, hogy te dugtad-e homokba a fejedet, vagy mi csináltunk a bolhából elefántot.

A hsz-ed többi részére meg nem jut jobb kifejezés az eszembe: okés :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.18. 11:22:15

davi10 írta:
2020.11.18. 11:04:29


Már ne is haragudj, de ez kicsit demagógra sikerült.
Attól, hogy valami nem természetes (és gyakran semmi másról nem szól, csak a magamutogatásról), és ezáltal sokaknak nem veszi be a gyomra, már egyből a Viktor uszítja a népét?
Attól meg a falra mászok, ha valakinek bármilyen problémára az az érve, hogy "Na persze, mert ez a legnagyobb bajunk". Ezt nem tudom magadra veszed-e, még nem sikerült eldöntetnem, hogy nálad ez egyáltalán nem probléma, vagy csak sokkal (de tényleg sokkal) jobban zavar a többi mutyi.
Kicsit túlzásnak érzem a Viktor-fóbiát sokaknál. Van az a réteg, akinek tényleg bármit tehet, soha nem lesz jó. És most nem az emberre értem, tett ő bőven eleget azért, hogy utálják sokan, de ha van egy pozitív intézkedés, akkor már elutasítják, csak mert a Viktortól jött.

A lopásokkal nyilván egyetértek, aki ezeket nem látja, az nem tudom hol élt az elmúlt 10 évben...
Legalább annyira demagóg mint az, amikor valaki beírta ide, hogy az LMBTQtól Viktor véd meg minket.
Nah hát innen indult a csörte, nem én kezdtem.

Figyelj, engem nem zavar olyan dolog, amivel egyáltalán nem találkozom.

Legtöbb LMBTQ-s es BLMes hírrel itt találkozom mert jönnek a menetrendszerű Toroczkai videók, mintha egy pártfórum lennénk, meg jönnek a twitteres bejegyzések, meg mindenféle pletyka szintű rémisztgetések.

New York elég liberális nem?
Semmivel nem találkoztam több meleggel 2019ben mint 2013ban. Se több lmbtq-s felhívással.
A táborunkba nem dolgozik több meleg, mint 7 éve, pedig a tulaj a Clinton család barátja, Hillary 2016os New Yorki kampányát ő vezette.
Szóval demokraták, de nincs több meleg nálunk se.
De ugyanezt el tudom mondani Budapestre is.

Ha itt nem lenne napi 2-3 bejegyzés random topikokba beszúrva az lmbtqról akkor 60%al kevesebbet hallanék róla.

És igen, jól érzed, engem ez egyáltalán nem érdekel, a mutyizások, vagy az hogy miért keres egy kezdő tanár 140 nettót, vagy egy 15 éve a szakmában lévő 215 nettót, vagy hogy miért kerül kétszer annyiba ma egy házat felépíteni mint 10 éve ezek jobban zavarnak. Vagy hogy miért 5 napba telik mire kijönnek letesztelni az ágynak dőlt anyámat covidra, vagy hogy miért kell 5 órát várni egy mentőre, hogy a mozgásképtelen nagymamám bevigyék a kórházba, nekem ezek a mindennapi problémák, nem az, hogy 2vel több meleg elsétál mellettem.
A fantazmagória engem hidegen hagy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6589
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 11:04:29

csababarca írta:
2020.11.18. 09:35:09
attól mert a Viktor kiadta, hogy most őket kell utálnod a migránsok és Soros, meg az unió után, attól még nem kötelező mindenkinek így ugrálnia.
lehet utálni a blm-et, lmbtq-t, de mondjuk ennél csak fontosabb problémák vannak itthon, mondjuk az, hogy mialatt ezt a hsz-t megírtam, Orbánék szétloptak megint jó pár milliárdot a nemzeti vagyonból.

de az ugye mellékes, lényeg, hogy ne legyenek buzik. az aztán marha fontos, attól jobban fognak élni az emberek.
Már ne is haragudj, de ez kicsit demagógra sikerült.
Attól, hogy valami nem természetes (és gyakran semmi másról nem szól, csak a magamutogatásról), és ezáltal sokaknak nem veszi be a gyomra, már egyből a Viktor uszítja a népét?
Attól meg a falra mászok, ha valakinek bármilyen problémára az az érve, hogy "Na persze, mert ez a legnagyobb bajunk". Ezt nem tudom magadra veszed-e, még nem sikerült eldöntetnem, hogy nálad ez egyáltalán nem probléma, vagy csak sokkal (de tényleg sokkal) jobban zavar a többi mutyi.
Kicsit túlzásnak érzem a Viktor-fóbiát sokaknál. Van az a réteg, akinek tényleg bármit tehet, soha nem lesz jó. És most nem az emberre értem, tett ő bőven eleget azért, hogy utálják sokan, de ha van egy pozitív intézkedés, akkor már elutasítják, csak mert a Viktortól jött.

A lopásokkal nyilván egyetértek, aki ezeket nem látja, az nem tudom hol élt az elmúlt 10 évben...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 10:40:40

csababarca írta:
2020.11.18. 10:21:24
Miért kéne nekem bizonyítanom, hogy mit lopott el, és hogyan? - Mert állandóan ezt mondod, akkor gondoltam csak tudsz már valamit, ha mindig ezzel jössz.
Nézz körül a családja körül, meg a haveri köre körül, és rájösz. - Értem, szóval az ellenzéki pártoknál a család az mind a templom egere kategória, és a korülöttük lévők is. Egyébként hogyan tudok szétnézni? Ja, a 444-en kezdójem el olvasni az igazságot, ugye és azzal a homokba dugás probléma is megoldódna.
Vagy nem jösz rá, mert homokba dugod a fejed. - Pont rólad gondolnám ezt, mert még egy normális érvet nem hoztál fel, ami megnézhető, kézzelfogható lenne, de az ilyen egy bites sárdobálások azok mennek. Még egy krumplizást mondjuk hiányoltam, de a többi így nagyjából megvolt.
Arra húzom majd az X-et 2022-ben akire majd a kedvem tartja. - Naná.
Egy biztos, hogy nem a narancsokra, mert mindent elviselek, de az álszent, álkeresztény, álmagyarkodó baromságokat nem. - Ha az álszent és álkeresztényt a fideszre ráhúzod, de a baloldalra nem, akkor a homokba dugás az nem nálam játszik.

Én is kiszállok, legjobb barátommal se vitatkozunk már politikáról, aki kb olyan szinten OV hívő és fideszes mint Te. - Azért az ov hívő, vagy fideszestől messze vagyok. ha valaki adna egy jobbat akkor simán rájuk húznám, de a jelenlegi ellenfele az bőven nem az a kategória. Én sem akarok soha vitázni, és most sem akartam, de olyan jó lett volna egy tényt meghallgatni a másik oldalról, de most sem lettem okosabb.

Azt kívánom mindkét oldalnak, hogy ez az LMBTQ-kultúravédő harc legyen a legnagyobb bajunk a következő 10 évre. Ha így lesz, akkor itt kánaán lesz, mert minden rendben van, csak ugye ez az LMBTQ a probléma. Más probléma ne legyen, azt kívánom. - Ezzel mondjuk tudok egyet érteni, de továbbra is tartom, hogy nem lenne itt harc, ha nem nyomulnának ennyire. És a külföldi lobbi mértékéből ítélve, ez csak erősebb lesz itthon is.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.18. 10:21:24

Miért kéne nekem bizonyítanom, hogy mit lopott el, és hogyan?
Nézz körül a családja körül, meg a haveri köre körül, és rájösz.
Vagy nem jösz rá, mert homokba dugod a fejed.
Arra húzom majd az X-et 2022-ben akire majd a kedvem tartja.
Egy biztos, hogy nem a narancsokra, mert mindent elviselek, de az álszent, álkeresztény, álmagyarkodó baromságokat nem.

Én is kiszállok, legjobb barátommal se vitatkozunk már politikáról, aki kb olyan szinten OV hívő és fideszes mint Te.

Azt kívánom mindkét oldalnak, hogy ez az LMBTQ-kultúravédő harc legyen a legnagyobb bajunk a következő 10 évre. Ha így lesz, akkor itt kánaán lesz, mert minden rendben van, csak ugye ez az LMBTQ a probléma. Más probléma ne legyen, azt kívánom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 10:10:16

csababarca írta:
2020.11.18. 09:35:09

attól mert a Viktor kiadta, hogy most őket kell utálnod a migránsok és Soros, meg az unió után, attól még nem kötelező mindenkinek így ugrálnia.
lehet utálni a blm-et, lmbtq-t, de mondjuk ennél csak fontosabb problémák vannak itthon, mondjuk az, hogy mialatt ezt a hsz-t megírtam, Orbánék szétloptak megint jó pár milliárdot a nemzeti vagyonból.

de az ugye mellékes, lényeg, hogy ne legyenek buzik. az aztán marha fontos, attól jobban fognak élni az emberek.



szerk.: az csak most esett le, hogy az LMBTQ-val jól összemostátok a pedofilokat is, ehhez is gratula, látszik, hogy lövésetek sincs a témáról, hogy az LMBTQ mozgalom, hogy áll a pedofilokhoz.
bezzeg a mi dicső pártunk és nemzetikeresztényhungaro kormányunk milyen erélyesen fellép a pedofilokkal szemben.
Az utálatot helyettesítsük be inkább elutasításra. Tudom, hogy imádtok birkázni, mert az biztosan nyugtat, de csak szólok, hogy ezeket nem viktor adta ki, sőt nem is ő találta ki.
A Blm-et Viktor találta ki? Uszított ellene? Ja, nem, csak a bal oldalon nagyon nagy divat lenne velük szolidarítani. És az összemosáshoz inkább nekik gratulálj, mert ők mossák össze ezt a blm mozgalmat azzal, hogy ha nem támogatod őket, akkor biza egy mocskos náci vagy.
lmbtq-ra Viktor mondta hogy utálni kell? Rohadtul nem. Légyszi engedd meg, hogy eldöntsem és nem most az alaptörvénymódosításnál, hogy ez a meleg lobbi ez nekem tetszik vagy sem. Szerintem pont nem Viktor hozta elő ezt a témát, hanem legutóbb például valaki előkapart egy mesekönyvet, amibe a meleg lobbit a mozgássértültekkel mosta össze. És ha azt mondjuk a könyvre, hogy nem szeretnénk meleg lobbit, akkor a meleg lobbi válasza azonnal: na de mi a baj azzal, ha a gyerek mozgássérültekről vagy egyéb hátrányos helyzetűekről olvas. (nyilván pont nem ezzel van a baj senkinek sem). Ja, a mozgalmat pedig nem mindenki mossa össze a pedofilokkal. Ez a Mi Hazánk nagy szlogenje és szerintem is ez azért eléggé radikális dolog, és nincs köze a kettőnek egymáshoz.
A migráns téma előtt már jóval nagyon sok európai vezető panaszkodott a kontrollálatlan bevándorlásra, és ezáltal az országok saját identisának elvesztésére, és már tervezték, hogy ezt korlátozzák. Nagy pech, hogy utána bejött ez a migri vonulás (persze ez is tök véletlen, hogy ezek így hirtelen megindultak, ugye?) , és mivel Merkelünk már saját, és országának a bűntudat miatti becsületbeli ügyévé tette, hogy na befogadunk mindenkit, mert ha nem akkor nácik vagyunk. Aztán utána van, aki ez mellett, és van aki ellene volt. Csak az OV fóbiások ezt nyilván úgy gondolják, hogy hát persze, nyilván aki fideszre szavaz, az utálja a migriket, aki nem, az lájkolja. Gratula az együgyű gondolkodáshoz.

Ha bár birka és mindenféle saját gondolat nélküli hozzászólás, akkor ez 100%-ban az: "lehet utálni a blm-et, lmbtq-t, de mondjuk ennél csak fontosabb problémák vannak itthon, mondjuk az, hogy mialatt ezt a hsz-t megírtam, Orbánék szétloptak megint jó pár milliárdot a nemzeti vagyonból." Légyszi mutasd már meg hogyan lopja szét. Mert nyilván ilyen Lackner Csabás videók a balos szavazóknál elfelejtődnek, az öszödi beszédet meg szenvedélyes igazságbeszédnek mondják (a sort még sokáig tudnám folytatni), de azt, hogy a zorbánellopja az emberek pénzét, mindenféle bizonyíték vagy akármi nélkül, az menő persze. A pali csak 30 éve van a politikai pályán, és még semmit nem sikerült ellene konkrétan felhozni. Vagy úgy más valaki ellen. Közben már vagy 10 párt tönkre ment a saját hazugságában, de a legnagyobb bajod nyilván az orbánnal van, és szó nélkül behúznád egy mszp-dk kombóra kiegészítve egy saját magát megerőszakoló jobbikkal, vagy egy 4 évente átalakulóü lmpvel. A momentum legalább konzekvensen ugyanazt a mocskos sárdobálást tolja, bár azért tegyük hozzá, hogy ők igen-igen fiatal párt, és azért Donáth Annácska videójában benne van az ő legitimitásuk is bőven, amivel beárazták az ilyen EU-s sárdobálásokat is bőven.
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.18. 09:35:09

zsoltfree írta:
2020.11.18. 09:27:45


Nekem ez eléggé fura, hogy utálod a blm-et, meg az lmbtq lobbit, de azért a bal oldalra húznád az x-et. Annyira megnéznék egyszer egy olyan sci világot, amikor a választók és a bérújságírók nem látnak politikusokat, csak azt amit mondanak / tesznek. Na akkor vajon melyik döntést helyeselné vagy melyik miatt menne ki tüntikézni?
attól mert a Viktor kiadta, hogy most őket kell utálnod a migránsok és Soros, meg az unió után, attól még nem kötelező mindenkinek így ugrálnia.
lehet utálni a blm-et, lmbtq-t, de mondjuk ennél csak fontosabb problémák vannak itthon, mondjuk az, hogy mialatt ezt a hsz-t megírtam, Orbánék szétloptak megint jó pár milliárdot a nemzeti vagyonból.

de az ugye mellékes, lényeg, hogy ne legyenek buzik. az aztán marha fontos, attól jobban fognak élni az emberek.



szerk.: az csak most esett le, hogy az LMBTQ-val jól összemostátok a pedofilokat is, ehhez is gratula, látszik, hogy lövésetek sincs a témáról, hogy az LMBTQ mozgalom, hogy áll a pedofilokhoz.
bezzeg a mi dicső pártunk és nemzetikeresztényhungaro kormányunk milyen erélyesen fellép a pedofilokkal szemben.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 970
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.18. 09:27:45

Nero. írta:
2020.11.17. 21:44:26
Nekem ez eléggé fura, hogy utálod a blm-et, meg az lmbtq lobbit, de azért a bal oldalra húznád az x-et. Annyira megnéznék egyszer egy olyan sci világot, amikor a választók és a bérújságírók nem látnak politikusokat, csak azt amit mondanak / tesznek. Na akkor vajon melyik döntést helyeselné vagy melyik miatt menne ki tüntikézni?
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2020.11.17. 21:44:26

ki tudja hol lesz ennek a "vége"?
Ameddig nem feszítik túl a húrt, és ameddig a normális gondolkodású emberek lesznek többségben addig túl nagy kárt nem tudnak okozni.

Pl. a “transgender WCt” is maximum a nagyon liberális országokban lehet lenyomni az emberek torkán, Magyarországon vagy Lengyelországban a nép nagyon hamar leverné ezeket a korcsokat. Félre értés ne essék, itt nem a melegekkel vagy transzexuálisokkal van a gond, otthon 4 fal közt a törvényeket betartva mindenki azt csinál amit akar, a baj az hogy agresszívan próbálják ránk erőltetni a MSM és közösségi médián keresztül.

Ez olyan hogy amikor a blm kint parádézott az utcákon és egyik szobrot döntötték le a másik után, akkor a Jézus szobrot is leakarták dönteni. Na ehhez sok szerencsét Brazíliában ahol még a legkeményebb gengszterek is mélyen vallásosak. Kár hogy nem próbálták, ott hamar megtanulta volna ez a söpredék hogy meddig ér a takarójuk.
Ami működik Kaliforniában vagy Londonban, az nem biztos hogy működik Varsóban vagy Moszkvában.
Vagy Angliában ugye minden bajnoki térdeléssel kezdődik, meg a csapat kapitányoknak szivárvány színű karszalagot kell hordani. Na ezt próbáld meg kelet-Európában vagy Oroszországban.

Én például egyáltalán nem vagyon radikális gondolkodású ember, soha egy tüntetésen nem voltam, utálom a balhét, de ha a Veidt által belinkelt cikk írója elérhető közelségben lenne akkor biztos hogy felkutatnám és “elmagyaráznám” neki az én véleményem, egy olyan formátumban hogy ő is megértse.

Az lbgtq olyan hogy idegesítő meg legfeljebb nem néz oda az ember, de ha behozzák a pedofiliát akkor jobb ha felkészülnek, mert akkor vér fog folyni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15406
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.11.17. 20:12:03

dévid villa írta:
2020.11.17. 19:48:23

Pont a Fidesz szállította le 18-ról 16-ra tankötelezettséget, és emlékeim szerint kirúgni az iskolából 2010 előtt sem lehetett a gyereket kirúgni, csak tanácsolni lehetett a szülőnek az iskolaváltást. A buktatás sem változott, ugyanúgy osztályozóvizsgázni kell, ha valakit buktatnak, csak annyi változott, hogy most már alsós gyereket is lehet, 2010 előtt nem lehetett. Szóval nem tudom mi az, amit a Fidesz alakított így.

Mondjuk te vagy a tanár, én csak diák voltam a rendszerben :D lehet hülyeséget beszélek, bukás közelében szerencsére sose voltam, nincs benne tapasztalatom

A Covidodhoz jobbulást.
Igen, azt benéztem, valamiért azt hittem 14 volt.
egyébként azt hiszem most is úgy van a köznevelési törvény, hogy 16 év, vagy 9. elvégzése.
az utóbbi akár 15 évesen is meglehet, bár akikről beszélünk ez nem fenyegeti.
Lehet, hogy hivatalosan lehet buktatni, de általános iskolákba szinte meg van mondva (vidéken többről is tudok) fentről, a tankerületekből, hogy ne buktassanak. mert akkor papírmunka, átsorolás, jegyzőkönyvek, stb, plusz munka.
Kirúgni lehetett (vagy eltanácsolni), könnyebben járt a mi korosztályunk fegyelmire, akár pitiáner dolgokért.
Ma tettlegességig fajuló dolgoknál sincs fegyelmi.
Pl. régen nálunk volt olyan hogy kisegítő, az ilyen 16-17 évesen is általános sulis gyerekeknek, elszeparálva, külön egy férfi pedagógussal. Azt nem tudom ki szüntette be, gondolom még Magyar Bálinték, ők okoskodtak sokat.

Én olyan helyen tanítok, ahol nem nagyon vannak ilyenek, anyum viszont nyugdíj felé jár, múltkor egy gyerek konkrétan fellökte, még fegyelmit sem indíthattak ellene...megmondta a tankerület, hogy ne...


Köszi amúgy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése